Rossmann cz. XXVIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 08:38   #4771
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Ja bym się kłócila na kasie żeby ręcznie wbili rabat
Na typowej babie jest kartka z witryny sp.
Na plakacie promocyjnym też pisze coś w stylu -50% Life style.więc kłótnia nic tu nie da.
Stary 2016-09-23, 08:44   #4772
Aggattka
Przyczajenie

Dziewczyny, orientujecie się jaka jest "rozpiska" na nadchodzące -49% ? Co pierwsze ?
Szykuję się do boju i muszę zrobić mały research przed 30
Aggattka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:48   #4773
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
A ja byłam w SP no i niestety dziki tłum i wszystko przebrane. A to co chciałam taniej i tak się na promo w SP nie łapało i tym samym czekam na promo w rossie. :-/
pewnie byłaś późnym popołudniem....

Cytat:
Napisane przez monia2 Pokaż wiadomość
można wiedzieć co ci odpowiedzieli
Cytat:
Napisane przez Moviolka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś pisałam do Revlonu na FB bo nie mogłam znaleźć kodu na buteleczce CS. Napisali, że wrócą z odpowiedzią i nastała cisza. W końcu dojrzałam ten kod i im o tym napisałam. Dostałam odpowiedź, że bardzo się cieszą i tyle.
Na szaro:
CS był z Empiku z wyprzedaży i miał już prawie dwa lata. To samo było z kupioną tam bazą pod cienie artdeco. Został rok trwałości i na tyle akurat mi ta baza starcza, ale miałam jeszcze pół opakowania innej. Ku przestrodze piszę.
jeszcze nic mi nie odpisali. kurczę, to pewnie oleją mnie też.
co mam zrobić z tym podkładem ??? niby świeży z nowej dostawy a tu taki numer....

ale teraz tak myślę, że to bourjois w końcu, one zawsze szybko znikają, z resztą ten sp był otwarty kilka miesięcy temu, więc nie przeleżał miliona lat w szufladzie (chyba że w magazynie jakiejś hurtowni), ale wszystkie miały ten sam numer....

Edytowane przez kaasiaa66
Czas edycji: 2016-09-23 o 08:54
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:50   #4774
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Na typowej babie jest kartka z witryny sp.
Na plakacie promocyjnym też pisze coś w stylu -50% Life style.więc kłótnia nic tu nie da.
Chodziło mi o to, że gdyby (oczywiście mając kartę), poszłabym do kasy a była normalna cena to powiedziałabym że chce 50%. No ale jeśli koleżanka nie miała karty to zrozumiałe

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:37   #4775
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Tak. No, ale już wiem gdzie kupić bo część jest w drogerii natura w promo. Szkoda, że już dziś nie miałam siły się tam zawlec. No, ale może zajrzę jutro.
Do SP mnie teraz na promo nie ciągnie, jakoś milej było dziś na promo w Hebe. No nic, czekam aż promo w rossie ruszy bo w SP pomadki ochronne na promo się nie łapały, a kilka na zimę muszę mieć.
No jak wzięłaś pomadki ochronne to mogły nie wejść. Nie wiem jak też z odżywkami Sally Hansen np. w SP takie produkty mogą nie wchodzić, może lakiery tak, ale jak coś z popularnych szaf nie weszło to może jeszcze nie wprowadzili do sytemu. Mając kartę i stojąc jużprzy kasie bym pytała czemu tak i co wchodzi.

Cytat:
Napisane przez Aggattka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się jaka jest "rozpiska" na nadchodzące -49% ? Co pierwsze ?
Było już na wątku.
Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
pewnie byłaś późnym popołudniem....

jeszcze nic mi nie odpisali. kurczę, to pewnie oleją mnie też.
co mam zrobić z tym podkładem ??? niby świeży z nowej dostawy a tu taki numer....

ale teraz tak myślę, że to bourjois w końcu, one zawsze szybko znikają, z resztą ten sp był otwarty kilka miesięcy temu, więc nie przeleżał miliona lat w szufladzie (chyba że w magazynie jakiejś hurtowni), ale wszystkie miały ten sam numer....
Na fb pisałaś? To się przypomnij od tego są żeby opowiadać na konkretne pytania albo pisz na ten formularz http://www.bourjois.pl/stopka/contact Ciśnij ich tam się nie przejmuj, masz prawo znać datę produkcji/ważności jeśli dają te same kody nowym partiom to niech to napiszą wprost, a jak jest stary to niech coś z tym zrobią. Masz jeszcze adres do dystrybutora kontakt.bourjois@sofralux .com.pl

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-09-23 o 11:50
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:42   #4776
cochebomba
Raczkowanie

Może kogoś to zainteresuje.
W CND są kremy Nivea Cellular Perfect Skin. Niestety nie pamiętam jaka cena, ale około 20 zł niższa od regularnej.

I mam jeszcze do Was pytanie odnośnie promocji -49%. W SP mają limit 5 sztuk na klienta. A czy w Rośku też jest jakiś limit?
cochebomba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:51   #4777
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cochebomba Pokaż wiadomość
Może kogoś to zainteresuje.
W CND są kremy Nivea Cellular Perfect Skin. Niestety nie pamiętam jaka cena, ale około 20 zł niższa od regularnej.

I mam jeszcze do Was pytanie odnośnie promocji -49%. W SP mają limit 5 sztuk na klienta. A czy w Rośku też jest jakiś limit?
Nie było jak dotąd żadnych limitów w ross.
Stary 2016-09-23, 12:04   #4778
Izuuch
Raczkowanie

Dziewczyny może którejś się przyda, dzisiaj w Hebe jest -40% na podkłady i tusze do rzęs, ale tylko dzisiaj.
Izuuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 12:21   #4779
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggattka Pokaż wiadomość
Patrz wstecz. A jak się nie chce to Google nie gryzie. Temat walkowany 5 tyś razy.
Stary 2016-09-23, 14:09   #4780
Iwona 25
Zakorzenienie

do dziewczyny co pytała co pierwsze-49% będą szminki, błyszczyki i paznokciowe sprawy
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 15:03   #4781
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuuch Pokaż wiadomość
Dziewczyny może którejś się przyda, dzisiaj w Hebe jest -40% na podkłady i tusze do rzęs, ale tylko dzisiaj.
A ja wczoraj kupiłam podkład z Catrice ten w kropelkach a oni mi dziś z promocją no
Stary 2016-09-23, 15:59   #4782
kaasiaa66
Rozeznanie

bourjois ma mnie w

za to SP napisało tak:
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że w przypadku kosmetyków odległa data produkcji nie musi świadczyć o niezdatności produktu do użytku. Kosmetyki do makijażu ważne są nawet do 5 lub więcej lat od daty produkcji. Produkty jakie udostępniamy w sklepie są pełnowartościowe i zdatne do użytku zgodnie z przeznaczeniem. W razie ewentualnych dalszych wątpliwości zapraszamy do kontaktu.

.........
Stary 2016-09-23, 16:37   #4783
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
bourjois ma mnie w

za to SP napisało tak:
W odpowiedzi na Pani zapytanie informujemy, że w przypadku kosmetyków odległa data produkcji nie musi świadczyć o niezdatności produktu do użytku. Kosmetyki do makijażu ważne są nawet do 5 lub więcej lat od daty produkcji. Produkty jakie udostępniamy w sklepie są pełnowartościowe i zdatne do użytku zgodnie z przeznaczeniem. W razie ewentualnych dalszych wątpliwości zapraszamy do kontaktu.

.........
No niby tak pudry mają najdłuższe. Sprawdź może jeszcze tu na Dolce https://www.dolce.pl/dataprodukcji/ i jeszcze taki kalkulator znalazłam http://cosmeticswizard.net/

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-09-23 o 16:47
Stary 2016-09-23, 16:53   #4784
Izuuch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
A ja wczoraj kupiłam podkład z Catrice ten w kropelkach a oni mi dziś z promocją no
Też tak nieraz mam.. :P Nawet nie zauważyłam tej promocji, ale chłopak do mnie "o patrz jakaś promocja" no i żal było nie skorzystać, szczególnie, że przerażają mnie te dzikie tłumy na promocji w Rossie
Izuuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:15   #4785
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuuch Pokaż wiadomość
Też tak nieraz mam.. :P Nawet nie zauważyłam tej promocji, ale chłopak do mnie "o patrz jakaś promocja" no i żal było nie skorzystać, szczególnie, że przerażają mnie te dzikie tłumy na promocji w Rossie
O tak, nie ma to jak dzicz
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:59   #4786
GoskaVelPerla
Rozeznanie

http://www.rossmann.pl/Produkt/Lovel...zt,393730,7174

jakbym już coś podobnego gdzieś widziała... a, wiem, na fb w grupach sprzedażowych repliki tiande podróbki etc. Prawie jak oryginał... Miałyście rację, że ta szafa wibo i lovely za chwilę to będzie jeden wielki multi kolor/multi design.

i jescze cos takiego znalazłam, to akurat ciekawa jestem. czy bedzie działał tak fenomenalnie jak sie nazywa

http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...ml,394396,7121

a odnośnie zbliżającej się promo: testery prawie wszystkie pouzupełniane, (oczywiście do tych kosmetyków, które ten tester mają przewidziany odgórnie ).
Z tego co mnie interesowała nie było 100 do wake me up rimmela, podobno zamówiony, ale nie wiadomo kiedy dojedzie. Heh, oby te tiry na promo zdążyły :P

wzięłam odlewkę do domu właśnie tego wake me up i skin luminizer 45 MF. Będę na spokojnie może jutro się malować/testować. Wake me up ciemny strasznie przynajmniej ta 103, pomarańcza taka, że hej. :/

moja wisz lista będzie mega krótka mam nadzieję:
milion dolar lips wibo nr 1,3,4
ewentualnie skin luminizer MF

Tak jak dziewczyny przy poprzednich promo pisały o różnicach cen, potwierdzam. Znalazłam Roska gdzie tusz loreal milion cos tam jest za 50 zł, i np ten podkład MF lumi też za 50 zł, a nie za np 62 ....

Edytowane przez GoskaVelPerla
Czas edycji: 2016-09-23 o 18:10
GoskaVelPerla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:40   #4787
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoskaVelPerla Pokaż wiadomość
http://www.rossmann.pl/Produkt/Lovel...zt,393730,7174

jakbym już coś podobnego gdzieś widziała... a, wiem, na fb w grupach sprzedażowych repliki tiande podróbki etc. Prawie jak oryginał... Miałyście rację, że ta szafa wibo i lovely za chwilę to będzie jeden wielki multi kolor/multi design.

i jescze cos takiego znalazłam, to akurat ciekawa jestem. czy bedzie działał tak fenomenalnie jak sie nazywa

http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...ml,394396,7121

a odnośnie zbliżającej się promo: testery prawie wszystkie pouzupełniane, (oczywiście do tych kosmetyków, które ten tester mają przewidziany odgórnie ).
Z tego co mnie interesowała nie było 100 do wake me up rimmela, podobno zamówiony, ale nie wiadomo kiedy dojedzie. Heh, oby te tiry na promo zdążyły :P

wzięłam odlewkę do domu właśnie tego wake me up i skin luminizer 45 MF. Będę na spokojnie może jutro się malować/testować. Wake me up ciemny strasznie przynajmniej ta 103, pomarańcza taka, że hej. :/

moja wisz lista będzie mega krótka mam nadzieję:
milion dolar lips wibo nr 1,3,4
ewentualnie skin luminizer MF

Tak jak dziewczyny przy poprzednich promo pisały o różnicach cen, potwierdzam. Znalazłam Roska gdzie tusz loreal milion cos tam jest za 50 zł, i np ten podkład MF lumi też za 50 zł, a nie za np 62 ....
Ohoho ciekawe to serum

Ja miałam próbkę z MF Miracle Match o dziwo z rossa, były ulotki wyłożone kiedyś z tymi próbkami, ale kolor golden, nawet przy tym że się opaliłam, to po nałożeniu na twarz wyglądałam jak po posmarowaniu nie powiem czym No i zapach mi nie poszedł bo czułam spaleniznę z solarium. Pomijając już kwestię koloru i zapachu na twarzy wyglądał źle, moja twarz nie toleruje podkładów droższych niż 30 zł

Ej no nie wierzysz wizażankom :P wiele razy pisałam o tych różnicach i to info powinno być w pierwszym poście. Wszystko można posprawdzać przez sklep internetowy
Stary 2016-09-23, 18:48   #4788
smerffie
Zakorzenienie

Moja mama poszła dzisiaj do Rosska sprawdzić sobie wersje volume million lashes, pracownica była tak chętna do pomocy że pokazała jej wszystkie szczoteczki, oczywiście z produktów, a nie z testerów.... Dlatego zaklejony tusz kupię jej w SP

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:23   #4789
GoskaVelPerla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Ohoho ciekawe to serum

Ja miałam próbkę z MF Miracle Match o dziwo z rossa, były ulotki wyłożone kiedyś z tymi próbkami, ale kolor golden, nawet przy tym że się opaliłam, to po nałożeniu na twarz wyglądałam jak po posmarowaniu nie powiem czym No i zapach mi nie poszedł bo czułam spaleniznę z solarium. Pomijając już kwestię koloru i zapachu na twarzy wyglądał źle, moja twarz nie toleruje podkładów droższych niż 30 zł

Ej no nie wierzysz wizażankom :P wiele razy pisałam o tych różnicach i to info powinno być w pierwszym poście. Wszystko można posprawdzać przez sklep internetowy
wierzę, wierzę, ale tak wiesz co zachodziłam do roska to jakoś na te droższe trafiałam. Jak raz trafiłam do tego właśnie tańszego to, az w szoku byłam. A teraz właśnie patrzę przez net (nawet udało mi sie znaleźć te tania drogerię) i w necie też ceny niższe.

Nie pokladam jakis mega wielkich nadzieji w tym MF, ot tak z ciekawości (za darmo se odlałam trochę to co mi tam). aktualnie używam na zmianę lirene rozświetlający z wit c i aa lumi, oba za 7 zł. i nie ma tragedii. na wyjście do sklepu się nadają. przypudrowane nawet się utrzymają cit dłużej niż szybkie zakupki.

Z którejś poprzedniej promo mam Nearly naked revlona. Zaplaciłam 25 lub trzy dychy. W ciąży był nawet ok, jakoś wyglądał. A teraz jest dziwny i mnie wkurza. Że ciągle się świeci, że się maże, a przypudrowany jeszcze dziwniejszej konsystencji dostaje. Tak wiec po przeboju z nim jakos mi szczerze żal na coś wyżej półkowego. Z jednej bym chciała , bo wiesz ekskluziw, luksus etc, a z drugiej jak mam wycelować 30 zł i ma leżeć... to wolę zostać w domu i wyłączyć net i komp :P
Stary 2016-09-23, 19:52   #4790
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
wierzę, wierzę, ale tak wiesz co zachodziłam do roska to jakoś na te droższe trafiałam. Jak raz trafiłam do tego właśnie tańszego to, az w szoku byłam. A teraz właśnie patrzę przez net (nawet udało mi sie znaleźć te tania drogerię) i w necie też ceny niższe.

Nie pokladam jakis mega wielkich nadzieji w tym MF, ot tak z ciekawości (za darmo se odlałam trochę to co mi tam). aktualnie używam na zmianę lirene rozświetlający z wit c i aa lumi, oba za 7 zł. i nie ma tragedii. na wyjście do sklepu się nadają. przypudrowane nawet się utrzymają cit dłużej niż szybkie zakupki.

Z którejś poprzedniej promo mam Nearly naked revlona. Zaplaciłam 25 lub trzy dychy. W ciąży był nawet ok, jakoś wyglądał. A teraz jest dziwny i mnie wkurza. Że ciągle się świeci, że się maże, a przypudrowany jeszcze dziwniejszej konsystencji dostaje. Tak wiec po przeboju z nim jakos mi szczerze żal na coś wyżej półkowego. Z jednej bym chciała , bo wiesz ekskluziw, luksus etc, a z drugiej jak mam wycelować 30 zł i ma leżeć... to wolę zostać w domu i wyłączyć net i komp :P
Te różnice cenowe są kolosalne, że tak powiem.

Dobrze, że masz odlewkę to sobie przetestujesz Ja MF dawałam szansę dwa razy, no bo przecież to MF "używany przez profesjonalistów"... marketing swoją drogą, a to jak u mnie wyglądał to swoją drogą. Też mam AA za 7 zeta i jest ok, rozjaśniałam nim za ciemny podkład. Wiem fajnie jest mieć coś ekskluziv, ale dobrze mieć też co wygląda dobrze i się nam sprawdza, a kosztuje niewiele
Stary 2016-09-23, 23:52   #4791
guniaii
Zadomowienie

Cytat:

Będzie nietaktem jak poproszę o namiary na tą tańszą drogerię?

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nie. Ale możesz przeglądać asortyment drogerii z interesujcego działu i wtedy możesz dostrzec. Online nie są w żaden sposób oznaczone, trzeba przeglądać wszystkie ceny.
Jednym słowem trzeba się napracować żeby zaoszczędzić Szkoda.
guniaii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 06:17   #4792
lonczky
Raczkowanie

Czy na promo -49% wchodziły kiedyś zmywacze do paznokci?
lonczky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 06:55   #4793
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonczky Pokaż wiadomość
Patrz wstecz.
Stary 2016-09-24, 07:06   #4794
Yoostii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonczky Pokaż wiadomość
Na ostatniej promocji

Yoostii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:09   #4795
GoskaVelPerla
Rozeznanie

Gunaii wysłałam prv.
Stary 2016-09-24, 11:17   #4796
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guniaii Pokaż wiadomość
Będzie nietaktem jak poproszę o namiary na tą tańszą drogerię?
Jednym słowem trzeba się napracować żeby zaoszczędzić Szkoda.
Czy ktoś w K-ce też zauważył różnicę w cenach w roskach ?
Stary 2016-09-24, 11:22   #4797
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
podwyższyli ceny?
Stary 2016-09-24, 11:23   #4798
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Ja
Jeden z nich to ten najbardziej oblegany w Gal. Katowickiej :P
Stary 2016-09-24, 11:36   #4799
bleuclair
Zakorzenienie

Może mnie nie udusicie jak zapytam o to samo co na wątku o -49proc, bo tu zagląda więcej osób, a zależy mi na odpowiedzi, bo puder to najpotrzebniejsza rzecz dla mnie na tej promocji, a nie wiem który wybrać.
Co sądzicie o Max Factor Creme Puff? Nie ciemnieje, ładnie kryje? (wiem,że od tego jest podkład, ale uwielbiałam Manhattan Clearface także ze względu na krycie) w jaki kolor celować jeśli stosuję Revlon CS 150 oraz Max Factor FF nr 45?
A może jakiś inny jest bardziej godny polecenia? (który nie jest Rimmelem Stay Matte)
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:37   #4800
guniaii
Zadomowienie

Cytat:
Gunaii wysłałam prv.
:dzieku je:
guniaii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości