|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Zaraz mąż będzie jeczal ze trzeba dokupić ciuchów (choć mały ma tyle ze głowa boli) bo najwięcej mamy tych od kogoś a nie nowych. A jak do szpitala nie w nowiutkich z metka niesmiganych
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1382 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dobrze, ze wszystko ok
no i Ty chłopaku brawo za glukozę ![]() Co do wagi dzieci to serio nie trzeba sie spinać, zwłaszcza przed porodem. Usg ma spory margines błędu, a ja urodziłam sie terminowo i miałam 2200g! Teraz nadrabiam :P nie powiem, zebym była w 100% normalna :P ale nigdy nie miałam większych problemów zdrowotnych Adzik dobra historia Hahaha od razu przypomniało mi sie jak jakies 9 lat temu moj maz szukał na osiedlowym śmietniku mojego aparatu na zeby, przegrzebywal kazdy worek na oczach sąsiadów, bo byłam pewna ze go musiałam przez przypadek wyrzucić, a potem okazało sie, ze miałam go w kieszeni wlasnie tez na dupie Withi udanej imprezki mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej ![]() Ana snilas mi sie urodziłaś chłopca ! A nawet dwóch - Tymek i Szymek jeden drugiego tak zasłaniał ze nie było wczesniej widac. Ale sie zdziwilas i to podwójnie. Szczegolow porodu nie znam ale dzieci całe i zdrowe Słonik mnie tez o to pytał ale wziął papierek lakmusowy, sprawdził pH i stwierdził ze wszystko jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1383 |
|
Erudycja
|
Dominika to chyba był sen si-fiction bo to nie moje męskie imiona ha ha
ale jakbym urodzila syna, to na prawdę byłby szok....
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, bo i ile dziewczynkę mozna ubrać w 'meskie' ciuszki to chłopcy w różu wyglądaliby troche dziwnie :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Adzik co za historia! Uśmiałam się jak nie wiem i przeczytałam to mojemu przyszłemu mężowi, żeby wiedział co go czeka
Dziewczyny, które chorują - dużo zdrówka dla Was, kurujcie się, pijcie mikstury, żeby mieć siłę na poród a u nas na forum maszyna ruszyła ![]() WKasiarr jak dobrze, że Szymuś coraz lepiej! I taki głodomorek! Ale to dobrze, a tak się martwiłaś o laktację! ![]() ![]() wontubka trzymam kciuki! ![]() A ja dziewczyny mam dzisiaj smutny dzień.. moja przyjaciółka ma dzisiaj ślub, a ja w nim nie uczestniczę. Wiem, że nie dałabym rady.. jakoś mi tak przykro.. Miłego dnia mamusie!
|
|
#1386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O przepraszam bardzo jak się rodził mój bratanek (13 lat temu) to dostał ciuchy po mnie :p ja miałam 7 lat, mama ciuchy trzymała. Mama Filipa była z biednej rodziny, nie było ich stać na wyprawkę, a sama się jeszcze uczyła (20 lat miała) mój brat studiował i nie pracował, więc pomagali tylko moi rodzice. I Filip miał kilka słodkich różowych ciuszków, do dzisiaj się z niego śmieje a mój drugi bratanek od drugiego brata miał różową pościel, taką kupili i jak się pytałam dlaczego to nikt nie pamięta. Nie wiem czy Kuba czasem nie miał być dziewczynką, wiec przepraszam bardzo ale różowy do męski kolor :p nie no żartuje ja bym syna w różowy nie wcisnęła choćby nie wiem co.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana. Dziś wskoczył nam 40tc.😱 Mogłabym już jechać,bo mam dziś jakiś przypływ energii,włosy umyte,wyprostowane,pozyty wne nastawienie no i chęć bycia już w końcu PO!No i świeci słońce,co też dla mnie ma duże znaczenie😃🌄
Życzę wszystkim pozytywnych nastrojów🌈😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1388 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja na KTG miałam max 60 i kompletnie ich nie czułam. Brr ale zimno u mnie w mieszkaniu jeszcze nie grzeją, chyba włączę farelkę bo zamarznę....
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
Styska to miał przerąbane Ci powiem :P teraz to jeszcze, świat zwariował, gender i te sprawy, ale kiedys musiał wyglądać masakrycznie i do tego wciaz mu dobra dusza to wypomina :P
Ja sie jeszcze nie spinam. Jakos wydaje mi sie ze przenoszę i tego sie trzymam (wole byc zaskoczona niz każdego dnia sie stresować czy to juz) wyprawka gotowa, torby spakowane, wiec przygotowana jestem. Czekam tylko na przesyłkę z apteki z lewatywa i czopkami, a dla małego silaplex musze ogarnąć jeszcze, ale to szczegoliki teraz biorę sie za porządki choć nie chce mi sie niemiłosiernie. Pozmywałam po śniadaniu i zadyszkę złapałam, okrutnie sie mecze :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1390 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jakaś przeziębiona i niewyraźna, ehh. Jesień.... Mnie się chyba czas zatrzymał i nie dociera do mnie, że to już w każdej chwili mogę rodzić. Wczoraj mnie sąsiad pyta, kiedy termin- a ja mu mówię, że za miesiąc , w połowie października. A jak w kalendarzu sprawdziłam, to wychodzi że zostało mi 2,5 tyg. do terminu
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z "rana"!
Niestety z bólem brzucha, ale grunt że mniejszym niż wczoraj. Muszę się jakoś rozkręcić, bo wieczorem zamierzam wybrać się na mini zakupy. Ostatnio robiłam przegląd szafy i nie mam butów na jesień... Tzn. mam jakieś ale wiecie :-P ;-) Slonik ja miałam infekcję dość mocną jak określił to mój lekarz i nic, zupełnie nic nie zauważyłam ani nie odczułam. Lepiej skorzystaj z tych globulek. Megula głowa do góry! Jeszcze sobie z przyjaciółką nadrobicie, choć wiem że to nie jest to samo... Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i maleństwa :-* Karolajna waga dziecka to bardzo indywidualna sprawa. Nie zamartwiaj się na zapas, bo i synek to odczuje. Wrzuć na luz, odpoczywaj i czekaj cierpliwie, bo Tomek na pewno jeszcze trochę nabierze :-* Wontrubka kciuki nieustające!!!!! :-* Adzik jesteś niesamowita :-D Poprawiłaś mi humor o 100...00%! Pamiętam, że dzień po zaręczynach też miałam jazdę (ale z pierścionkiem). Zakładałam rajstopy i w obawie przed podarciem ich przez pierścionek odłożyłam go na komodzie. Wiadomo człowiek jeszcze nieprzyzwyczajony, więc zapomniałam o nim. Przyjechała jakaś tam ciotka oczywiście rodzice już ją poinformowali o oświadczynach i dawaj pokazuj cacko. No i zaczęła się panika... Byłam już gotowa jechać do jubilera kupić taki sam żeby TŻowi nie było smutno. Mama liczyła kasę, ja już ubrana do wyjścia sięgam po kluczyki z komody iii... Zatkało mnie. Zguba znaleziona :-D |
|
|
|
#1392 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Megula do kościoła możesz iść na bank!
|
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko! Dobrze, ze sie znalazł dzis mija dokładnie 9 lat kiedy moj tz sie mi oświadczył pamietam, ze z wrażenia złamał mi sie obcas i odkryłam, ze reklama mentosa kłamie i złamać drugi to niezły wyczyn Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Megula, brawo dla babci
Adzik, niezła historia, uśmiałam się! Bluegirl, najważniejsze, że dzidzia jest gotowa. Mniejsze będzie łatwiej Ci urodzić. Withi_as, zdrowiej Bidulko! Wontrubka, kciuki! Karolajna, uważaj na siebie! Słonik, a mi się dziś śniło, że rodziłas. Chyba naturalnie, ale budzik mi zadzwonił i niewiele pamiętam. Co do infekcji, to ja mam więcej wydzieliny i w szpitalu sprawdzali mi pH. Było ok. Szkoda, że mój prowadzacy tak nie robi, bo przez dlugo mnie to zastanawialo i co jakiś czas balam pamafucin dopochwowo. A Clotrimazol jest łagodniejszy wiec na pewno nic się nie stanie. Po kuracji polecam jeszcze bać kapsułki kwasu mlekowego.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-09-24 o 11:53 |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wolałabym wiedzieć na 100% i się nastawić
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
Megilla a właśnie kto prowadzi twoja ciąże?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na stronie usk widziałam ze jakieś ubranka wspominajaWysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Według listy ze SR potrzebujesz do szpitala dla małego mokrych chusteczek, pampersów i kremu na odparzenia. A ciuszki na wypis.
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1401 |
|
Erudycja
|
Ja dziś muszę spakować parę rzeczy kosmetycznych do torby a taaak mi się nie chce
pogoda sprawia że nie mam na nic siły i ochoty
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
I diabli wzięli mój poranny optymizm.Tz doprowadził mnie do białej gorączki. Nic tylko budowa,budowa...potrzebuj emy to i tamto,trzeba sprawdzić to i sro.A w domu to się kurna samo posprząta,ugotuje,wypierz e.Mam dość pokazywania wszystkiego palcem ...😠
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1403 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
mój przez całą ciążę w domu nie sprzątał. Chociaż dużo pracuje więc nie mam pretensji. Ale jeśli by siedział w domu to bym go ganiala
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zalamka... nie dałam rady. Przed wyjściem z domu do kościoła zrobiło mi się słabo i zemdlalam...
beznadzieja...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Mój w domu nie siedzi, pracuje normalnie 8 godzin,ale wydaje mi się,że on sobie myśli,że to jaw domu siedzę i na wszystko mam czas.Pokłóciłam się z nim,bo chociaż w weekend mógłby przejąć inicjatywę chociażby w sprawie obiadu. Mam wrażenie,że faceci to jakiś inny gatunek...
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Megula ja wczoraj jadąc jako pasażer samochodem do lekarza . Droga 6-7min max... a w połowie krzyczę stój bo mdleje. I mąż na awaryjne i dawaj okna otwierać bo mi kręci się w głowie i czarno przed oczami. Trzeba mocno uważać. Ja tez nie jeżdżę autem daleko i tylko jak mam zaplanowane po co. Bez tolku nie ruszam się z domu
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Ten ostatni miesiąc ciąży daje mocno popalić co dziewczyny...
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, Dziewczyny, nie wiedziałam, że jest tak słabo. Jeśli organizm wysyła Wam takie sygnały to siedzę na tyłkach i wyłącznie szwendaczke jak mówi mój TZ
|
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Karolajna nie wiem czy ktoś czy ci już wyżej odpisał bo nie mam czasu wszystkiego czytać ale Lactobacillus to jest zdrowa flora bakteryjna, to co jest w probiotykach
|
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Rany dziewczyny szczerze Wam współczuje tych spadków formy i chorób
![]() ja sie póki co dzielnie trzymam, wczoraj nawet trawę w ogrodzie kosiłam ![]() nie panikuje też za bardzo przed porodem, wszystko już prawie ogarnięte, kilka szczegółów do dopięcia i jestem gotowa. Więcej chyba we mnie podekscytowania, że to już niedługo, a za tydzień już pełen relaks bo ciąża będzie donoszona ![]() Dzisiaj urodziny mojej mamuśki, planuje upiec swój pierwszy tort - czekoladowy z malinami i serkiem mascarpone 3majcie kciuki, żeby mi coś z tego wyszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej
urodziłaś chłopca ! A nawet dwóch - Tymek i Szymek 

26.11.2015
a mój drugi bratanek od drugiego brata miał różową pościel, taką kupili i jak się pytałam dlaczego to nikt nie pamięta. Nie wiem czy Kuba czasem nie miał być dziewczynką, wiec przepraszam bardzo ale różowy do męski kolor :p nie no żartuje ja bym syna w różowy nie wcisnęła choćby nie wiem co.

czosnek, lipa na rozgrzanie, miod, maliny i dasz rade. 
Siedziałam i wyłam za obrączką mając ją dosłownie przy dupie!!! Dobrze słyszałam że coś uderzyło o muszle i spadło ale nie do wnętrza kibelka tylko do spodni :P Mąż chyba weźmie ze mną rozwód, bo jego mina była bezcenna jak przyleciałam z obrączką w rękach. Nie wiem jakim cudem jej nie czułam 

ja sie póki co dzielnie trzymam, wczoraj nawet trawę w ogrodzie kosiłam 
nie panikuje też za bardzo przed porodem, wszystko już prawie ogarnięte, kilka szczegółów do dopięcia i jestem gotowa. Więcej chyba we mnie podekscytowania, że to już niedługo, a za tydzień już pełen relaks bo ciąża będzie donoszona 
3majcie kciuki, żeby mi coś z tego wyszło