Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-25, 15:18   #3961
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru dla Was Kochane proszę się częstować bo mąż się zastanawia kto to zje
Nie wiem co to
Ale mogę podjechać
Ja teraz muszę często jeść 😎

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 15:33   #3962
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Nie wiem co to
Ale mogę podjechać
Ja teraz muszę często jeść 😎

Przyznaj się, tylko czekalas na taką poradęLucky teraz waga mewki spoczywa na Tobie

Stary 2016-09-25, 15:52   #3963
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Chyba mnie łapie jesienna chandra. Coś mi humor nie dopisuje.
Wczoraj odebrałam firankę do pokoju i przywieźli meble, ale nawet to mnie nie cieszy. Nie wiem co się ze mną dzieje.
Dziś mnie naszło na rozważania, że to 4 tygodnie od ostatniego krwotoku (poprzednio wytrzymałam 6), tydzień po wizycie (został tydzień) i trwa 30 tc, więc to nasz mały sukces. Ale psychicznie katastrofa.
Czytam was co raz, ale nie mam weny do pisania.
Mąż od czwartku w domu, więc korzystam i prawie z łóżka nie wstaję, ale wczoraj tak mnie brzuch bolał, że nie dałam rady nawet przekręcić się na drugi bok, a co dopiero pójść pod prysznic. Dziś już lepiej. Ale ostatnio wieczorami mam strasznie nieprzyjemne uczucie ciągnięcia. Ciekawe czy to moja szyjka nie szaleje.
kochana mysl opytmistycznie!
glowa do gory, nie jest zle, wypoczywaj ile mozesz i ciesz sie z drobnych rzeczy

kupilam ta lovele mleczko w biedrze,i nutelle
Cytat:
Wczoraj odebrałam firankę do pokoju i przywieźli meble, ale nawet to mnie nie cieszy. Nie wiem co się ze mną dzieje.
Dziś mnie naszło na rozważania, że to 4 tygodnie od ostatniego krwotoku (poprzednio wytrzymałam 6), tydzień po wizycie (został tydzień) i trwa 30 tc, więc to nasz mały sukces. Ale psychicznie katastrofa.
Mąż od czwartku w domu, więc korzystam i prawie z łóżka nie wstaję, ale wczoraj tak mnie brzuch bolał, że nie dałam rady nawet przekręcić się na drugi bok, a co dopiero pójść pod prysznic. Dziś już lepiej. Ale ostatnio wieczorami mam strasznie nieprzyjemne uczucie ciągnięcia. Ciekawe czy to moja szyjka nie szaleje.
kochana mysl opytmistycznie!
glowa do gory, nie jest zle, wypoczywaj ile mozesz i ciesz sie z drobnych rzeczy

kupilam ta lovele mleczko w biedrze,i nutelle

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

DoDoo - nie bardzo ale dobry .. normalnie musialam wyjsc na powietrze i lecialam zaraz do wc..

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:35   #3964
mmgi
Zadomowienie

Mnie też ostatnio codziennie mdli :/

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
o żesz kur...

to ja pokazuję jakie mam czapeczki ( z czego tylko dwie kupione), skarpetusie i rekawiczki
O matko, jakie ilości, ja cienkich czapeczek praktycznie nie używałam. Miałam dwie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie wiem czy już pisałyście ale jest rabat w Smyku (podebrałam z listopadówek ):
po wpisaniu kodu RABAT25 dostajemy -25% i jeszcze lepiej , wpisujemy kolejny kod DZIECKO i dostajemy jeszcze 20%.
i na buty jest tez -30%
Mi ten pierwszy kod nie wchodzi :/ chyba, że to tylko wczoraj działało.

Cytat:
ja się zastanawiam czy taki:

http://milutka.com.pl/allegro/zdjeci...aw75_80/85.jpg

http://milutka.com.pl/allegro/zdjeci...w75_80/203.jpg

białego nie chce pod spodem zeby się nie brudził no i granatu szukalam..

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

a najgorsze ze to wszystko takie same w sumie
Pierwszy

Cytat:
Dla mnie jesienna chandra nie istnieje, uwielbiam jesienny nastrój zapalone świeczki w domu i wylegiwanie sie pod kocykiem. Gdyby jeszcze wlaczyli ogrzewanie to bylo by cudownie
Ja tak samo, ale teraz z dzieckiem to już nie mam za bardzo czasu na ten kocyk, herbatkę i książkę.

Folinka, zgadzam się w 100% odnośnie Twoich rad odnośnie kp, też mi przykro jak widzę jak wiele kobiet, które w ciąży planują karmić poddają się pod wpływem rad, że dziecko płacze to trzeba podać mm. Mi wiele osób doradzało, żebym dokarmiała, ale miałam gdzieś takie rady. Córka była od początku mała i szczupła, poniżej 3 centyla, poza tym rozwija się prawidłowo i ciągle słyszałam, że mam "za chude mleko" :/
Polecam poczytać w wolnej chwili np bloga Hafija.pl

Co do majtek siateczkowych, to nie zawsze się da ukryć przed mężem :P Już kiedyś pisałam, że po cc nie byłam w stanie się sama wymyć, więc mąż mi pomagał i majtki również zakładał.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:56   #3965
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak brzuch pobolewa jak na okres, to mam się martwić, czy to normalne w 30tc?

No mnie też tak pobolewa, zwłaszcza w trakcie przepowiadacza. Ale tak delikatnie więc uznaje to za normalne

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Tylko wez kup sok z malin, nie syrop. Ja u siebie nie dostalam nigdzie, rozne roznosci sa ale soku z malin nie ma. Na szczescie dostalam od tescia dwa sloiki malinek
Znalazłam w sklepie ze zdrową żywnością. Ale fakt trzeba się naszukać.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
To hormony i zaraz Ci przejdzie
A co do bóli to jak tak strasznie Cię boli to może warto to sprawdzić na IP? A może to wyjątkowo bolesne przepowiadacze?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Dla mnie jesienna chandra nie istnieje, uwielbiam jesienny nastrój zapalone świeczki w domu i wylegiwanie sie pod kocykiem. Gdyby jeszcze wlaczyli ogrzewanie to bylo by cudownie
Ja uwielbiam każdą porę roku 😊😊😊 każda ma swój urok.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Odnośnie liczenia ruchów - liczycie już? A jak? W sensie ile na godzine?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 17:18   #3966
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Lucy😙😙😙😙 za twoją rada zjadłam kawał placka ze śliwka i...jak odjal 😆
Muszę bardziej pilnować por jedzenia chyba 🤔

Ciesze sie! Ja wlasnie pochlonelam z 250g gotowanego lososia na parze. Wrocil mi apetyt na ryby
Cytat:
Przyznaj się, tylko czekalas na taką poradęLucky teraz waga mewki spoczywa na Tobie

Po porodzie wszystko spadnie! Mewka zyje cjyba w biegu z tego co pamietam wiec nie ma bata, zeby nie schudnac. Wiem sama po sobie, ze czasem mozna zapomiec jesc, ja to zapominam szczególnie w weekendy o regularnym jedzeniu.

Alez mamy dziscudowna pogode. 20 stopni i słoneczko kocham takie niedziele!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 17:38   #3967
kamisha
Zakorzenienie

mmgi - no tak sama bym nie kupila tylu no ale sa takze nie kupuje nic

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

ja ruchow nie licze jakos...

Stary 2016-09-25, 17:44   #3968
LuckySparkle
Zadomowienie

Ktoras juz wstawiala liste zakupow z gemini widzialam. Chcecie moja mimo wszystko? Wlasnie wszystko przejzalam i szczerze tak jak ich prosilam, aby nic nie mialo daty krotszej niz marzec 2017 tak wlasnie jest. Do marca 2017 jest tylko bepanten ale okazalo sie, ze jest on tez w Uk wiec to nie problem dla mnie. Wszystko poza tym daty do konca 2017, czesc rzeczy do konca 2018. Jesten zadowolona.
Za to Z Ko24 nie do konca. Przyslali mi ubrudzona pieluszke ta miniaturowa bambusowa do zasypiania sla Liliany. Dobrze ze ta wielka jest czysta i bez zadnej plami. Tesciowa nie otwierala w domu bo ona zawsze woli nam wozic zapakowane wszystko oryginalnie twierdzac, ze to nasze zakupy.
Dostalam dla malej troszkę ciuszkow od tesciowej i jestem mega zadowolona. Wszystko sliczne. Nawet body z falbanka na wakacje na przyszly rok

Stary 2016-09-25, 17:54   #3969
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ktoras juz wstawiala liste zakupow z gemini widzialam. Chcecie moja mimo wszystko? Wlasnie wszystko przejzalam i szczerze tak jak ich prosilam, aby nic nie mialo daty krotszej niz marzec 2017 tak wlasnie jest. Do marca 2017 jest tylko bepanten ale okazalo sie, ze jest on tez w Uk wiec to nie problem dla mnie. Wszystko poza tym daty do konca 2017, czesc rzeczy do konca 2018. Jesten zadowolona.
Za to Z Ko24 nie do konca. Przyslali mi ubrudzona pieluszke ta miniaturowa bambusowa do zasypiania sla Liliany. Dobrze ze ta wielka jest czysta i bez zadnej plami. Tesciowa nie otwierala w domu bo ona zawsze woli nam wozic zapakowane wszystko oryginalnie twierdzac, ze to nasze zakupy.
Dostalam dla malej troszkę ciuszkow od tesciowej i jestem mega zadowolona. Wszystko sliczne. Nawet body z falbanka na wakacje na przyszly rok

pewnie ze chcemy

Stary 2016-09-25, 17:55   #3970
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też kocham jesień
Uwielbiam jesienny nastrój i jesienne kolekcje ciuchów w sklepach

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Rozmiary czapeczek to obwód główki dziecka w cm. Na sam początek to zwykle bierze się 36 lub 38. Przeważnie obwód główki noworodka nie przekracza 35 cm, ale np. moje smoki małe miały 38 cm jeden i 36 drugi.
Aż sprawdziłam w książeczkach, żeby się upewnić. I przy okazji zauważyłam ciekawostkę, że obydwaj mieli badane CRP. Kiedyś pisałyście o tym, a ja nawet tego nie pamiętałam, że mieli badane, choć nie wiem, czy to tak standardowo było robione, czy przy okazji innych koniecznych badań - tarczycy i morfologii ze względu na moje choroby. Rodząc Kaja dodatkowo byłam na antybiotyku przeciwko paskudnej anginie
Aha. Czyli mam za duży kombinezon i za dużą czapkę. Jak to moje dziecię będzie wyglądać Brawo soulie
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 20:15   #3971
LuckySparkle
Zadomowienie

Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Penaten Mama, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk
Tommee Tippee cążki bezpieczne
BABY ONO, szczoteczka do zębów i masażu dziąseł, 1 sztuka
Ibum, czopki 60mg, dla dzieci od 3 miesiąca, 10 sztuk
Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 100g
Alantan Plus, maść, od urodzenia, 30g
Alantan Plus Altek, zasypka, 100g

Kupilam to czego nie dostane po czesci w UK, katarek kupilam w innym miejscu.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Już wiem czego w PL nie zamowilam w razie "w"... masci na sutki ale to myślę, ze tutaj tez takie sa.

Stary 2016-09-25, 20:32   #3972
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy jak brzuch pobolewa jak na okres, to mam się martwić, czy to normalne w 30tc?

Ja też się nad tym zastanawiam... Jeszcze dzisiaj miałam 4 twardnienie co średnio 10 minut i zaczęłam panikować, że przedwcześnie urodzę :/

Cytat:
Kociulku, widzę, że kazdą z nas po kolei łapie ten chwilowy dołek, ale "chwilowy" jest tutaj słowem kluczowym

Cytat:
Na poprawę humoru dla Was Kochane proszę się częstować bo mąż się zastanawia kto to zje
ło matuchno ja poproszę

Cytat:
Migdałku, cieszę się, że dziewczyny trochę Cię uspokoiły. A jak malutka? Rusza się tak samo jak zawsze? Obserwowanie tego robi się już u nas teraz ważne Jakby nie minęło w ciągu kilku dni, to pewnie dla spokoju podeszłabym do lekarza.
To już 3 trymestr więc liczymy ruchy dziewczyny
Przedwczoraj miałam w brzuchu chyba latynoskie tańce a wczoraj tylko słabe ruchy. Dzisiaj tez małą czuję, może dostałam 2 kopniaki, ale ogólnie tylko się wierci.
Bardziej mnie martwi zbyt częste twardnienia brzucha a do tego dziś tak mnie podbrzusze zabolało jakby mi nóż wbili :/

Tak, dziewczyny, liczmy ruchy.
Moja położna mówi, że muszą być minimum 4 na godzinę, ale czytałam, że nawet 10 na godzinę... Jak już tyle naliczymy, to nie trzeba dalej liczyć.
Jeśli przez godzinę nie naliczyliśmy, to liczymy kolejną godzinę. Jeśli nie czuć żadnych ruchów już 3 godzinę, to wtedy się zaczynamy martwić.
Stary 2016-09-25, 20:49   #3973
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
znam to, też miewam ostatnio takie dni, nawet łapie się na tym, że płacze i tak naprawdę nie mam pojęcia dlaczego mąż ma mnie już chyba dość, bo wychodzi jak tylko nadarzy się okazja...
Ostatnio nawet zakupy nie cieszą oby to szybko przeszło

Ogólnie czuje się ok, choć miewam pobolewania podbrzusza jak na miesiączkę do tego ostatnio jem niewielkie porcje, ale często bo czuje, że mi się w żołądku nie mieści, przez co mam wrażenie, że jem za dużo, bo muszę jeść co godzinę lub dwie omg, czy w ogóle ktoś rozumie o czym ja mówię?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A co do liczenia ruchów, to u mnie niewykonalne, bo moje bobo rusza się non stop

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 23:16   #3974
kaziowa
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy!
Co do łóżeczka lepsze, zestaw pościeli z kołderką czy kocyk? I jak to z tymi ochraniaczami na szczebelki? Dawać, nie dawać?
Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane
Stary 2016-09-25, 23:19   #3975
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja planuje tylko przescieradlo i kocyk/rozek/otulacz. Na zewnatrz organizer. Naczytalam sie ,ze im mniej tym lepiej. Ew. Jakas maskotka gdzies w nogach w lozeczku zeby ladnie wygladalo.

Stary 2016-09-25, 23:21   #3976
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja też się nad tym zastanawiam... Jeszcze dzisiaj miałam 4 twardnienie co średnio 10 minut i zaczęłam panikować, że przedwcześnie urodzę :/

Tak, dziewczyny, liczmy ruchy.
Moja położna mówi, że muszą być minimum 4 na godzinę, ale czytałam, że nawet 10 na godzinę... Jak już tyle naliczymy, to nie trzeba dalej liczyć.
Jeśli przez godzinę nie naliczyliśmy, to liczymy kolejną godzinę. Jeśli nie czuć żadnych ruchów już 3 godzinę, to wtedy się zaczynamy martwić.
Te twardnienia chyba są częstsze im bliżej porodu w sensie 40tc? Może od 30 tc przybierają na sile? Dzisiaj też już miałam kilka. Wyczytałam w książce, że te przepowiadacze powinny mijać przy zmianie pozycji.

W każdym razie człowiek pierwszy raz w ciąży to nie wie czego ma się spodziewać.

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-09-25 o 23:22
Stary 2016-09-25, 23:25   #3977
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Te twardnienia chyba są częstsze im bliżej porodu w sensie 40tc? Może od 30 tc przybierają na sile? Dzisiaj też już miałam kilka. Wyczytałam w książce, że te przepowiadacze powinny mijać przy zmianie pozycji.

W każdym razie człowiek pierwszy raz w ciąży to nie wie czego ma się spodziewać.
Ja dzis mialam jakos skurcz... nie eiem czy to ten braxtona??? Mega bolacy. Doslownie kilka sekund i puscilo i sienie powtórzyło. Moj maz juz oczywoscie byl gotów jechac do szpitala ale taki jednorazowy to nie ma co panikowac. Lili dzis jest mega ruchliwa. Pierwszy raz czulam jak moga bolec zebra... nie wiem gdzie ona te nogi pchala.

Stary 2016-09-26, 07:21   #3978
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Co do łóżeczka lepsze, zestaw pościeli z kołderką czy kocyk? I jak to z tymi ochraniaczami na szczebelki? Dawać, nie dawać?
Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane
Ja kupuje to przescieradlo nieprzemakalne, zwykle przescieradlo z gumka, otulacz i w zapasie bedzie kocyk.
Zrezygnowalam koniec koncow z oslonki na szczeble bo wole widziec dziecko z kazdego miejsca w pokoju
Stary 2016-09-26, 08:08   #3979
ewelinuus
Zadomowienie

Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 08:44   #3980
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane rosi:
hmmm...
wydaje mi sie to obojetne bo najpierw i tak dziecko w rozem wlozysz na noc zeby sie nie rozkopalo..
i kocyk i posciel na pewno sie potem przyda

ja ochraniacza nie kupuje no ale mam po dzieciach siostry

Stary 2016-09-26, 08:49   #3981
itstoolatex3
Zakorzenienie

Ja mam cały zestaw pościeli nawet razem z poduszka i koldra ale na sam początek tylko przescieradlo, rożek i ochraniacze z organizerem będę zakładać 😊 w przyszłym tyg juz poskladamy wszystko to wstawie foto 😁

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 08:55   #3982
kamisha
Zakorzenienie

mi sie wydaje ze zestawy poscieli tak czy siak sie przydadza, nie od razu ale potem tak

ja sie zastanawiam kiedy lozeczko zlozyc ale to chyba w listopadzie, bo nie mamy miejsca... :/

Stary 2016-09-26, 08:59   #3983
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
My tylko prześcieradło, rożek i ewentyualnie kocyk. Jeszcze chyba kupimy jakiś otulacz

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
Oddychaj przeponą, dziecko się wtedy może bardziej ruszać bo zostaje bardziej dotlenione. Na sr nam to mówili.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
mi sie wydaje ze zestawy poscieli tak czy siak sie przydadza, nie od razu ale potem tak

ja sie zastanawiam kiedy lozeczko zlozyc ale to chyba w listopadzie, bo nie mamy miejsca... :/

My juz mamy poskładane
Stary 2016-09-26, 09:27   #3984
kamisha
Zakorzenienie

monika - ja bym w sumie chciala bo musze je pomalowac ale no miejsca nie mamy.. jeszcze tam gdzie teraz bedzie stac lozeczko jest reszta od wozka..

kuzwa bym chciala byc na swoim bo tak to lipa.. :/
meble i tak kupic musimy ale na razie w kartonach beda..

Stary 2016-09-26, 09:56   #3985
motylek85
Zakorzenienie

Witajcie poweekendowo

Teraz ja porzucam czary iiiiiiiiii......... a kysz wszystkie dolegliwości ciążowe 3-go trymestry

za mną intensywny weekend znów bo tż pomalował ścianę w kąciku dla małej ale przy okazji mega reorganizacja ustawień była, a co za tym idzie porządki w szafach żeby było lżej przestawać wszystko na mojej głowie a do tego przestawianie i segregacja zabawek u chłopaków w pokoju niby jedna ściana do zrobienia była a roboty w ciul się dla mnie uzbierało teraz cały tydzień odpoczywam bo znów się odezwały moje bóle pleców no ale sama wiem, że choć pomalutku i bez dźwigania to odwaliłam kawał roboty i chyba gorsze od dźwigania było to ciągłe chodzenie tam i z powrotem po kilka rzeczy:/
teraz już ok więc nie marudzę i odpoczywam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

u nas i miejsce jest i łóżeczko już skręcone ale stoi na górze i zniesie się gdzies pewnie w listopadzie dopiero

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:09   #3986
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry
Co dziś mamy? Energia na wątku czy leń? Jakie biometeo? U mnie jeszcze nie wyczuwam co dziś będzie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Folinka, zgadzam się w 100% odnośnie Twoich rad odnośnie kp, też mi przykro jak widzę jak wiele kobiet, które w ciąży planują karmić poddają się pod wpływem rad, że dziecko płacze to trzeba podać mm. Mi wiele osób doradzało, żebym dokarmiała, ale miałam gdzieś takie rady. Córka była od początku mała i szczupła, poniżej 3 centyla, poza tym rozwija się prawidłowo i ciągle słyszałam, że mam "za chude mleko" :/
Polecam poczytać w wolnej chwili np bloga Hafija.pl

Cytat:
Odnośnie liczenia ruchów - liczycie już? A jak? W sensie ile na godzine?
Jest wiele metod i nie sądzę, żeby miało to wielkie znaczenie, którą się przyjmie. Najważniejsze to znać charakter swojego dziecka i zwrócić uwagę, gdy jest ich o wiele mniej lub również wiele więcej i bardziej gwałtownych.
Ja właśnie zaczęłam od kilku dni i stosuje tą metodę, że wybrałam porę największej aktywności dziecka, a mojego odpoczynku i codziennie od plus minus godz 22 liczę aż naliczę 10 ruchów. Gdyby się zdarzyło tak, że przez godzinę nie naliczę, to dalej tak jak Migdałek napisała, liczę drugą godzinę, po pobudzeniu dziecka słodkim i poruszaniu brzucha. Gdyby dalej było za mało, to szpital... Czego żadnej z nas nie życzę!!!

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..

A nie byłaś u rodzinnego? Chociaż nie wiem, czy on coś poradzi

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
za mną intensywny weekend znów bo tż pomalował ścianę w kąciku dla małej ale przy okazji mega reorganizacja ustawień była, a co za tym idzie porządki w szafach żeby było lżej przestawać wszystko na mojej głowie a do tego przestawianie i segregacja zabawek u chłopaków w pokoju niby jedna ściana do zrobienia była a roboty w ciul się dla mnie uzbierało teraz cały tydzień odpoczywam bo znów się odezwały moje bóle pleców no ale sama wiem, że choć pomalutku i bez dźwigania to odwaliłam kawał roboty i chyba gorsze od dźwigania było to ciągłe chodzenie tam i z powrotem po kilka rzeczy:/
Ty łobuzie! Tyle roboty na raz??? Powinnaś była jakoś to podzielić, a jak nie, to faktycznie dziś powinnaś mieć przymusowego lenia

Miłego dnia wszystkim!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:11   #3987
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Witajcie poweekendowo

Teraz ja porzucam czary iiiiiiiiii......... a kysz wszystkie dolegliwości ciążowe 3-go trymestry

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

u nas i miejsce jest i łóżeczko już skręcone ale stoi na górze i zniesie się gdzies pewnie w listopadzie dopiero
oo to poszalalas w weekend

zazdroszcze u nas miejsca no brak na razie bo sie zakopiemy..

w grudniu dostaniemy druga transze i zostaja nam schody i drzwi ale no troche tego jest ..
takze zobaczymy kiedy sie wprowadzimy.

my mamy malo ustawny pokoj ze tylko w jednym miejscu moze stac lozeczko..

Stary 2016-09-26, 10:17   #3988
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie w 28 tygodniu... ja nir wiem... apka ki liczy tyg. Wg usg bo tak ja ustawiłam a ja z przyzwyczajenia wedlog om... i zawsze ten pn jest dla mnie poczatkiem bo wg om.

Folinka ale jak to??? Za duzo ruchów? No wiec dzis w nocy mije dziecko do mnie "pukalo" cala godzine do stednio 10 sekund!!! Nie wiem co jej bylo. Zmiana pozycji nic nie dawala. Od 2 godzin cisza i zero ruchów. Jednym slowem ona w nocy szaleje a rano smacznie śpi

Stary 2016-09-26, 10:22   #3989
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Co dziś mamy? Energia na wątku czy leń? Jakie biometeo? U mnie jeszcze nie wyczuwam co dziś będzie

Jest wiele metod i nie sądzę, żeby miało to wielkie znaczenie, którą się przyjmie. Najważniejsze to znać charakter swojego dziecka i zwrócić uwagę, gdy jest ich o wiele mniej lub również wiele więcej i bardziej gwałtownych.
Ja właśnie zaczęłam od kilku dni i stosuje tą metodę, że wybrałam porę największej aktywności dziecka, a mojego odpoczynku i codziennie od plus minus godz 22 liczę aż naliczę 10 ruchów. Gdyby się zdarzyło tak, że przez godzinę nie naliczę, to dalej tak jak Migdałek napisała, liczę drugą godzinę, po pobudzeniu dziecka słodkim i poruszaniu brzucha. Gdyby dalej było za mało, to szpital... Czego żadnej z nas nie życzę!!!

A nie byłaś u rodzinnego? Chociaż nie wiem, czy on coś poradzi

Ty łobuzie! Tyle roboty na raz??? Powinnaś była jakoś to podzielić, a jak nie, to faktycznie dziś powinnaś mieć przymusowego lenia

Miłego dnia wszystkim!
oj tak, dziś dzień lenia nic nie robię obiadek mam z wczoraj, chałupka posprzątana więc tylko w sumie naczynia do zmywary zapakować i będzie luuuuuuuuuzik

ja póki co ruchów nie liczę bo moja mała to chyba nie wie co to sen ale na pewno zareaguję jakbym wyczuwała ich mniej albo więcej (co już się zdarzyło ale miała po prostu taki dzień).

Cytat:
oo to poszalalas w weekend

zazdroszcze u nas miejsca no brak na razie bo sie zakopiemy..

w grudniu dostaniemy druga transze i zostaja nam schody i drzwi ale no troche tego jest ..
takze zobaczymy kiedy sie wprowadzimy.

my mamy malo ustawny pokoj ze tylko w jednym miejscu moze stac lozeczko..

wiem jak to się dłuży jak już coraz bliżej przeprowadzki ale jeszcze jednak trzeba czekać. Na szczęście ten moment w końcu nadejdzie więc spokojnie najgorzej, że teraz musicie się ciaśnić ale dacie radę ten kawałeczek czasu

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:26   #3990
kaziowa
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, czyli tak jak myślałam im mniej napchane do łóżeczka tym lepiej. Muszę ostudzić jej entuzjazm
Ja mam za sobą kiepską noc, do 4 nad ranem nie moglam spac, towarzyszylo mi takie uczucie niepokoju, płytszy oddech i gula w gardle(?). I nie to, że mnie mała uciskała na przeponę, bo to trochę inne uczucie, ale nadal to odczuwam...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości