|
|
#571 | |
|
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LX
Cytat:
![]() Rany, nic dziś nie zrobiłam... mam kaca moralnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#572 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ee tam znam takiego co w zimę w krótkich popylał ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż ja mam też w sumie ok teściową, pogadać trochę pogada, pić z nią chyba nie piłam, dolarów nie dawała co najwyżej złotówki (jak moja babcia ) Dodatkowo za blisko mnie nie mieszka, więc jest całkiem ok ![]() Cytat:
![]() Jemy karpia ino we Wigilię. Zjadłabym se w sumie teraz. Cytat:
Cytat:
![]() Macham na dobranoc
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2016-09-25 o 23:52 |
|||||
|
|
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się tak bez pamięci zasuwa jak dziki, to potem ciężko przestać, ale to nic złego - wprost przeciwnie, umiejętność wypoczynku to coś baaardzo cennego. Ja się czuję, jakby przeze mnie czołg przejechał, ale jednocześnie szczęśliwa i uwolniona - otóż, tu Wam muszę powiedzieć, nie będzie więcej Panienek. Tylko dokończę zlecenia i ew, sporadycznie - czas na obrazy dedykowanie MNIE Pomyślcie, jeśli za Panienkę biorę 350zł i średnio jestem w stanie wykonać 4 na miesiąc - to jaki z tego jest zarobek? Po odliczeniu materiałów? No marny. A czas jest jeden - malując Panienkę nie robię innych rzeczy. Tak strasznie tęsknię do pejzaży, do portretów, ba, do autoportretu - i już mam wszystko wymyślone! Wiecie, wyobraziłam sobie, że do końca życia maluję Panienki - brrrrr! Myślę, że poza pojedynczymi przypadkami one mnie już nie rozwijają. Teraz pytanie - czy te "moje", najmojsze rzeczy chwycą - oto jest pytanie. Wojtek mówi "Nie możesz się bać! Maluj, maluj, maluj, bo jesteś świetną malarką. " No więc maluję - Agnieszka już prawie skończona i jest nowa (w nowej formule - i ma twarz!) - na szczęście przełamałam jej "anielskość" (normalnie anioła namalowałam!), wczoraj w nocy - szkic pejzażu z sosnami. Panienki maluję od 2010 albo 2011 roku. A chce mi się większego formatu, duftart też się zmieni - abstrakcja i czysta synestezja. Czas wykorzystać to, co widzę, kiedy wącham zapachy. Zdecydowanie. Na początek Rien będzie. Jak tylko przytnę płyty do kwadratu i kupię dużo czarnej farby ![]() Najlepsze, że zapachy widzę też jako bryły - nie tyle rzeźby, ile obiekty różne, często miękkie, o dziwnych powierzchniach. To wszystko jeszcze napiszę na blogu. Jutro spotykam się z dyrektorką Domu Kultury Śródmieście - sama mnie zaprosiła, może będzie wystawa, kto wie...? Mają piękną powierzchnię wystawienniczą i to w samym Centrum. Trzymajcie kciuki za mnie, bo emocji tyle jest we mnie i muszę skoczyć na głęboką wodę. Nie wiem, czy przez to ruszę do przodu, ale bez tego na pewno nie.
|
|
#574 | |||
|
BAN stały
|
Nic z tych rzeczy, kurtka została wypożyczona na okoliczność niemożności odnalezienia mojej własnej bluzy (która leżała cały czas na tzw. "widoku" w kuchni)
Uprzedzając pytania - aż tyle tych wypitych % nie było, słowo ![]() Tworki? Świecie nad Wisłą? Obrzyce? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#575 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ju, trzymam kciuki, wg mnie trzeba się rozwijać Skoro już o artyzmie mowa, to muszę ponarzekać, że życie nie daje mi potrenować. Idę na fotki z wózkiem więc mały kwęka, albo matka kwęka, że zimno, że nudno, że długo. Słońce okołopołudniowe też nie sprzyja, a po 15tej już muszę lecieć po N... No i jak ja mam się naumieć dobrze focić? Już namówiłam chłopa na urlop w październiku, będzie odbierać N, a ja wyruszę w okoliczny plener pstrykać jarla, listki i badylki, hłe hłe.
|
|
|
|
|
#577 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wystawy, to faktycznie, na zdjęciach niemal widać tę wilgoć. A jest się o co obawiać. Dobrze, że będą przenosiny. Cytat:
za nowy etap. Co do Agnyski - aż krzyknęłam przewrotnie thank goodness! Z całym szacunkiem do Agnyski, która niewątpliwie dobrym człowiekiem jest, to poznałam ją jako dosyć konkretne przeciwieństwo anioła
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-09-26 o 11:00 |
||
|
|
|
#579 |
|
|
Dzień dobry znad samotności... Po tygodniu pobytu, przed chwilą wyjechała ode mnie moja ukochana cioteczka.
A ja zabieram się za pakowanie kalendarzy do wysyłki i coś mi mówi, że tego dziadostwa na raz nie uniosę i będę musiała dwa razy na pocztę latać... A ja tak ich kocham
|
#580 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja to myśle, ze się dogaduję z nią tak dobrze, bo ten sam znak zodiaku, wiec wiem jak manewrować, zeby było dobrze ![]() Polecam, bo gdybym miała jeszcze raz wybór czy isć na ten film, to bym poszła Zresztą nie pamiętam, zeby Washington kiedyklwiek spierniczył swoją rolę w filę To jest jeden z niewielu aktorów, którego lubię i cenie. Reszta obsady też ciekawa
|
|
#581 | ||||
|
Panaroja
|
snad 4,5h snu i drugiej kawy
![]() ![]() ktoś musi ![]() Cytat:
Cytat:
Mursz, Twoje rysunki są po prostu prze-cu-dow-ne te zwierze normalnie żyją Cytat:
porządny karp, którym można sie nie udławić , zaczyna się od 3 kilo, a skąd takiego wziąć i kto to zje ![]() Cytat:
2.trzymam wszystko ![]() ![]() : magia:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#582 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
"To nie jest kraj dla biegających" (parafrazując tytuł pewnego filmu) Cytat:
|
||
|
|
|
#583 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#584 | |
|
|
Cytat:
![]() Dzięki wielkie ![]() Wróciłam z poczty, miałam 20 przesyłek z kalendarzami do nadania, ależ czułam tę przyjazną atmosferę kolejki, która się za mną ustawiła ![]() Zapisz
|
|
#585 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#586 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A zupa rybna z części ryby? ![]() Trza było siedzieć na Warmii ![]() --- W zeszłym tygodniu zlikwidowali u mnie (tutaj, na tzw. zadupiu) jedną z największych w Europie wytwórni lewej viagry i sterydów (i to w zwyczajnej kamienicy się działo)
|
|
|
|
|
#587 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#588 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ament!!! Warmia rządzi ![]() A to u Ciebie się działo!! Widziałam w tv, kamienica z mieszkaniami, które w szafach miały przejścia do dalszych mieszkań, w których stała cała taśma produkcyjna, odlot zupełny ![]() Zapisz
|
|
#589 | ||||
|
BAN stały
|
Tego nie znam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
|
#591 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Boshee, jaki piep..rzony dzień dzisiaj
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Spod kocyka
i znad małego smarkacza (= dziecka z kolejnym wrześniowym katarem)Cytat:
![]() 2. To i tak długo dałaś radę... A ja wręcz rzutem na koniec taśmy się załapałam Skoro zmiany się chce i nawet jest wizja (kilka wizji wręcz) to trzeba za nimi podążyć. Jestem bardzo ciekawa zwłaszcza tych abstrakcji i czekam na nowe duftarty, bo bardzo emocjonujące są. I trzymam kciuki za nowe kierunki, za spotkanie i za emocje A ja się z moimi włosami wpakowałam w kanał Bo zachciało mi się zrobić na rudo, jak za czasów licealnych. Tylko, że wtedy miało się inny styl, a dziś z takim kolorem się czuję źle i mi nie pasuje do niczego No i mam na łbie swój odrost na 1,5 cm i chyba czas się zdecydować, czy jeszcze raz z tą rudością (tym bardziej, że mam zapas henny) czy co innego. Boję się nawet czytać, bo dzwoni mi gdzieś ta myśl, że z henną to za bardzo nic się zrobić nie da, prócz czekania aż wszystko odrośnie ![]() Idę na kolację, M mi kupił cały słój kiszeniaków
|
|
#593 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rysunki Mursz są ![]() A co do intuicji - no tak, smuci mnie tylko bardzo, że tak mnie zdenerwował złośliwy komentarz na blogu - a nie powinien, powinnam być ponadto, i zła jestem na siebie Cytat:
No poprawiłam Duftarty myślę będą ciekawsze niż te przedstawieniowe - no bo będą odbiciem 1 : 1 tego, co widzę co do włosów.... chyba na blogu włosowym Kokardka (nie jestem pewna nazwy) są rady na ten temat Spotkanie... było, dostałam propozycję - PRACY ![]() Niestety, za bardzo bardzo małe pieniądze, uczyłabym rysunku - ale i tak to było dla mnie satysfakcjonujące - w sensie samopoczucia
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli komuś zależy na tym, żeby krytyką komuś pomóc, otworzyć na coś oczy, będzie potrafił to zrobić w sposób taktowny i dojrzały. Będzie miał zapewne argumenty. W przestrzeni internetowej, zawsze znajdzie się ktoś chętny do kopania. Zaiste nie wiem dlaczego, to kwestia charakteru zapewne. 2. Wow! |
|
|
|
|
#596 | ||
|
BAN stały
|
:herbata:
Cytat:
Ci powiem, że ja od 2 tygodni mniej więcej mam jakiś zjazd formy i wieczorem muszę się położyć i przespać ze dwie godziny, bo nie wyrabiam (jesień, czy jak?) Już nie mówiąc o pogłębiającym się dołku psychicznym (nic, tylko gaz odkręcić i wsadzić łeb do piekarnika) ![]() Taaa, marzenia, na prąd mamy Tak w ogóle przeczytałem "stół" i se myślę "nono, niezły apetyt!" ![]() Cytat:
--- Kajetan jest nieznośny! W obecności człowieków wskakuje na kuchenne meble i nic sobie z nas nie robi
|
||
|
|
|
#597 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
U mnie nie spadek formy, tylko zyciowe urozmaicenie losowe i za duzo nerwów i stresu - ale skutek podobny, jak u Ciebie -w ciagu dnia musze sie przespać, bo fizycznie rozwalona jestem ![]() Ej, Gryxie, głowa do góry, skąd psychiczny dołek? Daj mu pożyć i się wyszaleć
|
|
#598 | |||
|
BAN stały
|
Nie wiem, jakiś taki nie do życia jestem (a do rzyci bardziej)
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Kiedy zaczyna się sezon grzewczy, ja się pytam?!
|
|||
|
|
|
#599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nic, jak się pisze publicznie, to trzeba być przygotowanym na takie atrakcje Cytat:
Cytat:
|
|
#600 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Piszesz o leku "na kark", czyli w przypadku świerzbu usznego nie ma potrzeby stosować środków dousznych? Tak w ogóle Kajtek zgubił wczoraj swoją nową obrożę, żółty, oczoyebny brokat z dzwoneczkiem (cały jeden dzień w niej chodził), muszę ogród przeszukać (chyba te "bezpieczne zapięcia" zbyt łatwo się rozpinają) 

A mebel cudny, fakt 

Przyjdzie mi niebawem schować krótkie spodnie na dno szafy 

To jest jeden z niewielu aktorów, którego lubię i cenie. Reszta obsady też ciekawa 

i znad małego smarkacza (= dziecka z kolejnym wrześniowym katarem)