|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
![]() Co do męża to nie wiem.. mnie by chyba było niezręcznie trzymać dziecko na piersi gdyby obok caly czas był obcy facet Kasmaris - ja bym jechała na ip |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma też sal jednoosobowych niestety a nawet mogłabym za taką zapłacić bo w innym znajomym szpitalu tak praktykują. Ja potrzebuje męża w momencie jak będę chciała wziąć prysznic, skorzystać na dłużej z toalety itd i wtedy będzie z dzieckiem na pewno czy też będzie się pani obok to podobało czy też nie. Chciałabym też żeby trochę poprzebywal z nami, przebral malucha itd i mam nadzieję, że nie będzie to problemem. Najwyżej będzie częściej a na krócej przyjeżdżał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Rozeznanie
|
Nadrobilam :-D kapcie nie biorę położna uczulila mnie ze takie kapcie zbierają masę bakterii które nie koniecznie chcemy zabierać do domu lepiej wziąć gumowe a po powrocie umyć w domestosie.
Food trucki byłam mega pyszne jedzonko. Kasmaris mnie też takie skurcze łapią połóż się na lewym boku jeśli nadal nie przejdzie ja bym pojechała. Mietowka podziwiam cie ze ci się jeszcze chce :-D Pochwalilam się babci że kupiłam już łóżeczko oczywiście dostałam równowartość :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Rozeznanie
|
1474833068585.jpg i uwaga chwale się inspirowana się profilem tyle szczęścia z fb ale mi zajęło to 6 h pracy koszt nie wielki a jaka satysfakcja :-D
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Rozeznanie
|
Użyłam szpilek tak do fotki żeby nie wyglądał strasznie i chyba muszę dokupić grubsza nic i tak zrobię :-D
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No u nas nie ma takich luksusów ![]() Sent from my iPhone |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W takich sytuacjach ciesze sie, ze nie mieszkam w pl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Rozeznanie
|
U nas w szpitalu są określone godziny odwiedzin i może na sali być tylko 1 odwiedzający położne tego mocno pilnują i jest możliwość też wykupienia sali jednoosobowej ale ja nie skorzystam
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Wtajemniczenie
|
Witam się na koniec weekendu😊 wczoraj cały dzień była u mnie mama, zrobiłyśmy włosy, paznokcie i makijaż, typowe baby😉 moja córka przejęła moje przeziębienie i teraz znowu ona smarka 😕 jutro jedziemy do okulisty na badanie dna oka, muszę w domu zakropić jej oczy i mam stresa jak diabli😕 czy w ogóle sobie da to zrobić...
Dziś dopadł mnie mega ból nad prawym pośladem, identyczny miałam w ciąży z Leną. Byliśmy na zakupach i ledwo chodziłam , aż mi nogę przyblokowało😕 strasznie ciężko mi się ostatnio jest ruszać , w ogóle utrzymać równowagę nawet. I po południu byli znajomi, koleżanka ma ten sam co ja termin porodu. Obie jesteśmy deko ze..rane a mnie jeszcze teraz dopadła panika co będzie jak ze szpitala nie będzie mnie mógł odebrać mąż. Na rodziców nie bardzo mogę liczyć, będę musiała szukać po znajomych😕 masakra jakaś pewnie nie zasnę dzisiaj. .. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#1334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nie było problemu z odwiedzinami czy to na patologii czy na położnictwie, mimo, że niby jakieś godziny są ustalone. Wypraszali z sali tylko jak akurat był obchód.
#1336 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Wróciliśmy z Tż-tem z weekendowego wyjazdu ![]() Humor mam trochę popsuty bo Tż oznajmił, że jednak nie wie czy chce być przy porodzie ![]() ![]() Przykro mi bo byłam pewna, że będzie przy mnie w tak ważnym momencie no ale z drugiej strony nie zamierzam go na siłę namawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też będę chciała żeby mąż był i pomagał jeśli zajdą potrzeby jakie wymieniłaś, ale też należy uszanować godność osoby z którą dzielisz pokój. Fajnie jest pisać że masz gdzieś, czy komuś się to będzie podobało czy nie. Ale postaw się w sytuacji że to Ty potrzebujesz mieć zmieniony podkład, masz nakaz wietrzenia krocza, albo chcesz nakarmić dziecko a obcy facet siedzi obok "bo tak"? Takie zasłonki o których pisze Karolina są fajnym pomysłem, ale nie znam szpitala który stosuje coś takiego Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Rozeznanie
|
Majwija zawsze możesz poprosić dziewczynę z łóżka obok żeby zerknela ci na dziecko jak będziesz w łazience. A co do takich odwiedzin idzie się dogadać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Wtajemniczenie
|
Cześć! Ciężko mi zasnąć i nadrabiam Was nocą, chociaż mam zajęcie...
Co do listy do szpitala, dodam że ostatecznie i tak z niektórych rzeczy się nie korzysta - na patologii miałam dwie pary klapek, ale korzystałam z jednej - po prysznicu wycierałam je tylko ręcznikiem papierowym i żadnych mokrych śladów nie zostawiałam, brodzika również nie brudziłam, bo mimo ogólnego syfu na oddziale, podłoga była przecierana dwa razy dziennie. Druga rzecz - ze spiętym brzuchem ciężko było mi dojść do łazienki z dwoma ręcznikami, wypchaną kosmetyczką, bielizną i koszulą na zmianę, drugą parą klapek pod pachą i rolką papieru toaletowego w zębach, po porodzie raczej lżej nie będzie. Także z przyborów toaletowych ograniczam się do prostego składowo żelu, którym umyję i ciało, i twarz, i włosy, szczotki i pasty do zębów oraz do uniwersalnego kremu nawilżającego, który nada się do twarzy, do ciała i dla dziecka. Wszystko bezzapachowe, żeby nie drażnić malucha. Pomijając oczywiste (typu tantum rosa, octanisept, maść do sutków itd - ogółem to, co powtarza się na większości list), inne wynalazki uważam za zbędne. Niby bez makijażu nie wychodze z domu, ale w szpitalu kompletnie nie miałam do tego głowy, chciałam tylko czuć się czysto. Nawet olałam makijaż przy wyjściu ![]() ![]() Co do odwiedzających na sali, na patologii, na ogół nie przeszkadzało mi to że ktoś przesiadywał u sąsiadki, ale jak przyjeżdzała położna ze sprzętem do ktg i trzeba było zadrzeć koszulę na cycki i leżeć tak przez pół godziny z majtkami i brzuchem na wierzchu, każda sama z siebie wypraszała swoich gości. Należy uszanować cudzą prywatność i komfort psychiczny. A już zwłaszcza w połogu, przy karmieniu malucha, czasem też trzeba powalczyć z laktatorem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1343 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym dniu bazie jaka jestem spuchnieta aż mam wrażenie że wybuchne :'(
Jadę zawieźć babcie na zabieg a później leniuchowanie na świeżym powietrzu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry☺ nie śpię od godziny, tz od pół mały uraczyl nas tak intensywna czkawką, ze aż rączki mu na boki latały ( tz się ucieszył, ze silnego syna ma bo tak mocno brzuch mi się ruszal) i tz cały czas trzymał rękę na brzuchu. Tatuś zadowolony a mamusia tak skopana po żołądku, ze zgagi dostała i ma :rzyg: w gardle...
Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65705941]Hej ![]() Wróciliśmy z Tż-tem z weekendowego wyjazdu ![]() Humor mam trochę popsuty bo Tż oznajmił, że jednak nie wie czy chce być przy porodzie ![]() ![]() Przykro mi bo byłam pewna, że będzie przy mnie w tak ważnym momencie no ale z drugiej strony nie zamierzam go na siłę namawiać...[/QUOTE] Mój tak cała pierwsza ciaze gadał a przyszło co do czego to pierwszy na porodowce był ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Wtajemniczenie
|
Sytuacje, ktore opisujecie są jasne i bezdyskusyjne. Myślę, że żaden normalny facet nawet nie chciałby przebywać na sali z żoną w momencie, kiedy jej koleżanka obok wietrzy krocze bądź przychodzi polozna, lekarz i cokolwiek robi przy pacjentce.
Ja miałam na myśli normalna obecność w sprzyjających warunkach bo tak jak napisałam wcześniej bratowa męża miała na tyle problematyczna panią obok, że jej przeszkadzało dosłownie wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65705941]
Humor mam trochę popsuty bo Tż oznajmił, że jednak nie wie czy chce być przy porodzie ![]() ![]() Przykro mi bo byłam pewna, że będzie przy mnie w tak ważnym momencie no ale z drugiej strony nie zamierzam go na siłę namawiać...[/QUOTE] Moze jeszcze sie przekona. Moj tam dobrze wspomina. ![]()
#1347 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiļam wczorajszy dzień ![]() ![]() Zaraz lecę też szukać śpioszków, bo w hm wczoraj nie znalazłam, kupiłam tylko 2 bodziaki i 2 staniki do karmienia. Dziewczyny czy śpioch i pajac to dwie różne rzeczy? ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65705941]Hej ![]() Wróciliśmy z Tż-tem z weekendowego wyjazdu ![]() Humor mam trochę popsuty bo Tż oznajmił, że jednak nie wie czy chce być przy porodzie ![]() ![]() Przykro mi bo byłam pewna, że będzie przy mnie w tak ważnym momencie no ale z drugiej strony nie zamierzam go na siłę namawiać...[/QUOTE] Podeślij mu jakieś linki, gdzie faceci opisują porody w pozytywny sposób ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamowilam sobie osmiorniczke, taka jakie teraz sie robi dla wczesniakow. Jestem nimi oczarowana. Ale fajnie byloby zrobic cos wlasnorecznie 😊 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.