|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Jesteś niesamowicie dzielna... Ciesz się brzuszkiem, wspaniały czas przed Wami ![]() Cytat:
Co do prywatnego życia - niestety muszę się zgodzić... Cytat:
Źle łączy się z jodem i hormonami tarczycowymi - musi być minimum 4h przerwy.
|
|
#3002 |
|
Konto usunięte
|
Złamałam się i wzięłam apap, a jutro dzwonię do dentysty
Już mi słabo na samą myśl, ale boli tak, że nie daje mi spokoju
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
inaczej gdyby popadało [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65707061]Złamałam się i wzięłam apap, a jutro dzwonię do dentysty Już mi słabo na samą myśl, ale boli tak, że nie daje mi spokoju [/QUOTE] |
|
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Bry
Ależ bym zjadła takiej chałki. Z dżemorem!+ kakao Na razie piję herbatę z miodem, malinami i cytryną. Obudziłam się z bólem gardła Nie wiem czy coś mnie bierze....czy to przez suche powietrze w sypialni. Chyba musimy zainwestować w jakieś nawilżacze |
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65707061]Złamałam się i wzięłam apap, a jutro dzwonię do dentysty
Już mi słabo na samą myśl, ale boli tak, że nie daje mi spokoju [/QUOTE]Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() Masz jakiś nawilżacz na oku? U nas w sypialni też tragiczne powietrze jak chodzą grzejniki i od roku się zbieram żeby w jakiś zainwestować. Tylko nim coś wybiorę to kończy się sezon grzewczy... i odpuszczam poszukiwania do kolejnego odpalenia pieca
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem TŻ to może coś znajdzie- on lubi wyszukiwać takie gadżety
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak powiedziałam 2 lata temu najlepszej koleżance że "chyba" sie postaramy o drugie to do dziś się nie odzywa...na szczęście nie wie że jestem w ciąży. Ona ma 1 i bardzo chciała drugie ale mąż niebardzo chciał. Teraz mam fajną koleżankę-była kiedyś niania naszej córki i tak przyjaźń trwa kilka juz lat. Tez starali sie o dziecko 3 lata...ale jak się dowiedziała że poroniłam to widziałam, że bardzo jej było przykro. W końcu im się udało przez inseminację i tak się złożyło, że jest 2 tyg. do przodu z ciążą. Bardzo się cieszę choć pomyślałam, że jak im się nie uda to zostaną chrzestnymi u Nas .
|
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3009 | |
|
@}-,-'-
|
Kurde jakbym dorwała taka świeża na śniadanie, to z masłem z lodówki chyba by cała zniknęła !! kurde taka gospodyni, co jej sie chce z drozdzowymi bawić to SKARB!!Cytat:
Oj tak, chętnie poczytam o jakichś nawilzaczach, sama miałam kiedyś napocząć temat. Najlepszy czas, bo sezon grzewczy sie zaczyna 🙂 masakra jest wstawać rano z zatkanym nosem, bólem gardła, a zeby wietrzyć to dla mnie JUZ stanowczo za zimno
|
|
|
|
|
#3010 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż z drugiej strony zastanawiam się, czy zawsze są to rzeczywiste problemy, czy po prostu niecierpliwość. Ta moja koleżanka po 2 stratach teraz znowu zaczęła się starać i w pierwszym cyklu jej się nie udało, więc panika, że nie może zajść. Moi rodzice starali się o mnie 7 miesięcy i moja mama mówiła, że to było normalne, nikt wtedy z nich nie myślał, że mają problem. Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzisiaj piękne słońce (W sumie świeci od niedzieli), to i humor dopisuje. ![]() Mam 3 pralki do uprasowania, ze 3 pralki do prania, stos naczyń do zmywania, zakupy i o 16:45 wizytę u diabetologa. Wyniki w tym tygodniu nie były złe, chociaż na czczo na granicy, ale za bardzo się tą wizytą nie stresuję. Ciągle nic nie przytyłam, no, może z 0,4 kg w ciągu ostatnich 2 tygodni. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65712496] Dziwne, że koleżanka się po takim czymś przestała odzywać! Mi też było przykro jak kolejne znajome zachodziły w ciążę, a nam nie wychodziło. Ale nigdy nikomu nie dałam do zrozumienia, że takie info sprawiają mi przykrosc. O tym wiedzał tylko mąż :p[/QUOTE] Oczywiście, mnie też było przykro, bo u nas w tym roku w pracy urodzaj ciąż, ale ze wszystkimi się cieszyłam, pytałam, zagadywałam, a o tym, że mi smutno, to też tylko mężowi mówiłam. Cytat:
![]() Bo jak tak patrzę na tą chałkę (i wczorajsze pączulki w Masterchefie), to mnie skręca
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65707061]Złamałam się i wzięłam apap, a jutro dzwonię do dentysty
Już mi słabo na samą myśl, ale boli tak, że nie daje mi spokoju [/QUOTE]Cytat:
Zresztą jakoś tak...boję się lasu ![]() Powodzenia u diabetologa! U mnie już ponad 6 kg na plusie, ale w sumie nie wiem czy to dobrze, czy źle...mam nadzieję tylko, że szybko uda mi się wrócić do kształtów sprzed ciąży Choć z drugiej strony już czuję, że będzie mi brakowało brzuszka i tego uczucia kopania i ogólnej niewiadomej jak to będzie ![]() Ja mam za sobą bardzo kiepską noc... Przy zasypianiu tak mnie rozbolał żołądek - myślałam, że się popłaczę... Trochę pochodziłam, zjadłam mini kanapkę, wypiłam ciepłą miętową herbatę i zasnęłam, ale budziłam się chyba co godzinę :/ Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
i to jest pytanie!
Ślub mieli w kościele katolickim ![]() Chyba każda marzy by jak najmniej przytyć a Ty się martwisz, jeszcze chwila i zobaczysz jak waga skoczy i wydaje mi się że szybciej potem wrócisz do poprzedniej wagi. Ja dzis po tygodniu przerwy przyjechałam rowerem do pracy. Oj kondycja spadła ledwo zapedałowałam pod ogromna górę, którą mam przed pracą (cześć ludzi to wprowadza pod nią rower). Muszę trochę nad sobą popracować, bo potem nie dam sobie rady z dzidzią |
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I co Ty mówisz? Za zimno? U nas okna jeszcze od rana do wieczora pootwierane. Fakt że nie zawsze w pomieszczeniu w którym siedzimy bo jednak ciągnie... ale otwieramy, otwieramy I dziś chyba troszkę chłodniej jak wczoraj Chociaż w sobotę było super. Nawet do teściowej powiedziałam że taka jesień to by mogła do wiosny trwać
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matką może i jestem świetną i mogłabym mieć 6 dzieci ale do rodzenia to ja się kompletnie nie nadaję!
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popołudniu pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.
|
|
#3016 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() To, ze żelazo nie wchłania się z białkiem to wiedziałam, ale jak lekarza pytałam czy żelazo mogę brać razem z letroxem to powiedział, że tak;/ a widze, ze tez musi być przerwa;/ U nas kiepska noc-synek chory i wszyscy niewyspani. Mnie zatoki bola i mi kapie z nosa i pewnie miesiąc jak nie dłużej będe się z nimi bujać-ehh zachciało mi się klimę w aucie włączać to teraz mam;/ a co do starań i reakcji to ja zawsze cieszyłam się, ze ktos będzie miał dziecko a w domu wyłam, ze ja nie mogę mieć. Ale nikomu nie dałam odczuć, ze to niesprawiedliwe że oni mają a ja nie. Ale ludzie są rózni i każdy inaczej reaguje. I wierzcie mi w pewnym momencie psycha siada-mi siadła strasznie(zwłaszcza jak znajomi mówili, ze ich ciąza to wpadka, oni nie chcieli jeszcze teraz itp), ale pozbierałam się -a po kilku miesiącach w ciąży byłam. I tak myslę czy ta blokada w psychice nie pozwoliła mi zajść w ciążę Orlica, Niebie-kciuki za wizytę ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-09-26 o 09:44 |
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to dziś chcę opróżnić do końca komodę, w której te ciuszki chcę poukładać i chcę zrobić pranie. I może uda mi się coś odgruzować w domu bo mąż przez remont był dłuższy czas sam w domu i nie wszystko jest zrobione po mojemu Dobrze że obiad mam zrobiony, bo póki co prócz planów to zapał do roboty zerowy
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Mogło tak być u nas przy pierwszym dziecku tak bardzo chciałam, że przez pół roku kiedy tylko dostawałam okresu to płakałam aż się udało. Teraz wrzuciłam na totalny luz i za pierwszym razem sie udało... a to w moim przypadku był cud.
hahaha nowoczesna matka w akcji http://www.wiocha.pl/1380230,Nowoczesna-matka-w-akcji Edytowane przez ebena Czas edycji: 2016-09-26 o 10:21 |
|
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
Też mam przyjaciółkę, której kompletnie się w życiu nie układa, ma problemy z jajnikami, faceta, którego powinna sobie dawno odpuścić, chce mieć dziecko, ale prawdopodobnie nie będzie mogła... Bałam się jej powiedzieć, ale przyjęła to dobrze, choć jak się spotykamy to dziwnie mi patrzy na brzuch jak myśli, że nie widzę... Wiem, że jest jej przykro, a jednocześnie wiem, że cieszy się razem z nami.
Byłam dziś na pobraniu krwi, słabo się czuję i jeszcze ten ząb... Będę dziś do niczego, dobrze, że mąż jest w domu. |
|
|
|
#3020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O czym te kobiety myślały?![]() ![]() Chociaż to chyba nie jest odpowiednie określenie ![]() Nie byłam w stanie oglądnąć całęgo.... |
|
|
|
|
#3021 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję! Cytat:
![]() Mimo dolegliwości ciążowych, bólów pleców itd, czuję się w ciąży super i jestem jakos tak bardziej pewna siebie. ![]() Cytat:
Tak się zastanawiam... Ale skoro mieli taki ślub, to może i chrzestnymi moga być? ![]() Cytat:
![]() A do poprzedniej wagi wracać nie chcę, chcę by była o wiele niższa - taki mam plan! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pół dnia spędziłam w łóżku, a potem ćwiczyłam na piłce, tak mnie plecy bolały.Zazdroszczę szkoły rodzenia, też bym chciała. ![]() Cytat:
Zdrowka! Cytat:
Nam też się udało w cyklu, który odpuściłam, bo byłam zła na swoje ciało. Nie pilnowałam owulacji, piłam alkohol i nawet popalałam, cykl spisałam absolutnie na straty. No i udało się. ![]() Cytat:
Godzinę poprasowałam i już brzuch boli, takie dziwne parcie przy staniu czułam. Usiadłam i jest lepiej.
|
|
#3022 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bez żadnych kuracji, wspomagaczy, tylko musielismy poczekać![]()
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie mam pomysłu jak to rozplanować. Nie wiem co mi się bardziej przyda a co będzie rzadziej używane... i co zostawić w wyższych szufladach a co układać niżej = będzie właśnie rzadziej wyciągane ![]() Zjadłam już pierwsze śniadanie... i drugie... i zastanawiam się czy zaraz trzeciego sobie nie zrobić Oczywiście między śniadaniami były przerwy. Tylko tak dziwnie mi o 11.00 odgrzewać zupę
|
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a prasuje tylko na siedząco ostatnio-na stojąco nie dam rady ani minutki wytrzymać![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
w drugiej szufladzie body, śpiochy, kaftaniki i pajace. W 3 bluzki, spodenki, bluzy, a na dole całkiem kombinezon i pościele i ręcznik drugi kapielowy
|
|
#3027 | |
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Nie martw sie 🙂 ja o 10 zjadłam rosół w pracy, i tez sie tym martwiłam, ale po godzinie...żyję ![]() ![]() Wczoraj dorwalam te pieluszki w rossmanie, TŻ tylko sie uśmiecha na te moje bardzo dziecięce zakupy nie mogłam sie oprzeć zwłaszcza jednemu wzorowi - czy KRABY sa unisex ? ![]()
Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-09-26 o 11:12 |
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A komodę mam z 9 szufladami. W kolejności: 3 wąskie (z czego jedna z przegródką), 3 szerokie i znowu 3 wąskie. W szufladzie z przegródką chcę dać skarpetki, niedrapki i czapeczki. A body, pajace, śpiochy, spodnie i resztę rozlokować po reszcie... i może jeszcze kocyki tam schowam. Ręczniki i pościel pewnie będę trzymała w szafie tam gdzie nasze rzeczy bo mam wolne półki... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kyiia Czas edycji: 2016-09-26 o 11:13 |
||
|
|
|
#3029 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
zwłaszcza na pączka wiedeĂąskiego z kremem mascarpone ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65707061]Złamałam się i wzięłam apap, a jutro dzwonię do dentysty Już mi słabo na samą myśl, ale boli tak, że nie daje mi spokoju [/QUOTE]Współczuję bólu ale to prawda że w ciaży mogą być problemy z zębami. Ja w czerwcu miałam wszystkie zdrowe a w sobote dentystka znalazła zepsutą 8. Cytat:
![]() http://m.ceneo.pl/16690959#tab=reviews Cytat:
Nie mogę oglądać tych nowoczesnych matek na wiochapl bo mi macica staje w poprzek z wrażenia ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty.
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-09-26 o 11:20 |
||||
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
No ja dziś tez będę szukać mijesca w szafie, część rzeczy mam wypraną, wyprasowaną i spakowaną w kartonie, część wczoraj prasowałam poskładałam i zostawiłam na biurku a dziś jak na złość kot postanowił spać na biurku wtulony w rzeczy dzidziusia
i nie wiem prać mam to od nowa?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

) a wieczorem też łykam preparat z żelazem przepisany przez dr...
Już mi słabo na samą myśl, ale boli tak, że nie daje mi spokoju 

, pozostałe córkowe łupy to szyszki i żołędzie

.

kurde taka gospodyni, co jej sie chce z drozdzowymi bawić to SKARB!!

za dzisiejsze wizyty.