![]() |
#331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Hej!
Fajnie że chrzciny udane! U nas nocka super. Starsza ładnie spała, dopiero k 5 przyszła się przytulić. Hania też ładnie, 3 pobudki, ale spala sama co się jej dawno nie zdarzylo. Kichala ale nosek wydaje się byc czysty. Gorączki nie miały. Gorzej u mnie :-( leb mi.pęka, nos zawalony, gardlo drapie. W nocy miałam 37,8 ale zbilam szybko jednym paracetamolem. Czekam bar męża z pracy z dostawą imbiru, cytryn, czosnku i cebuli. On też się źle czuje, obawiam się że też ma gorączkę. Nasz dom to jeden wielki,zarazek. Nie cierpię jesieni!!!!!!!!!!!!!!!!!!-,, My mamy nianie z kamerą motolora. Ale nie korzystam z niej, bo oba elementy muszą być w prądzie! To do podgladu wytrzymuje tylko godzinę, a kamerka musi byc w prĄdzie, bez sensu. Mi to byloby potrzebne jak mAła śpi w wozku, żebym mogła ją zostawić przed drzwiami i np robić coś w mieszkaniu. A na dworze nie mam jak prądu podłączyć, musiałabym ciągnąć przedłużacze co się mija z celem. Także kicha. Te wasze centrale z kamerą też muszą być w prądzie? ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Pikpik pedicetamol można dawać na zmianę z ibum jak gorączka rośnie. Niby przy pedicetamolu robi się przerwy 6h, Ale jak np po 3h gorączka znów wzrosła można podać ibum, potem znow po 3h pedicetamol. Też mam ibum w domu, ale zawsze zaczynam od pedicetamolu. Jak pomoże to spoko, jak nie to ibum. Ibum ma już ibuprofen, to silniejsze duzo od paracetamolu. Daj znAć jak wyniki moczu |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Rozeznanie
|
U nas też nocka super
![]() Ponieważ wczoraj wieczorem musialam odespac to dalam malego do cyca i spaliśmy od 18 ![]() ![]() ![]() Gratuluję chrzcin! Też mamy zamiar w najbliższym czasie coś ogarnąć ![]() Jak odciągacie latarek to "do czysta"? Ja słyszę że niby odciągnięty nic nie widać ale słychać że gdzieś tam coś jeszcze ma ;( boję się że mu to zaszkodzi ;( Miszka jak z tym aspiratorem u Ciebie? Mam okazję w podobnej cenie katarek do odkurzacza i taki elektroniczny na baterie. Co brać.? |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Idziemy dziś do lekarza, pewnie nic nie poradzi ale przynajmiej pokarze Małą. Zobaczymy co powie. Ale juz mam dośc takich nocy..a to tylko katar.
Dzanet zdrowia! Trzymajcie sie.
![]() |
#334 |
Zadomowienie
|
Nie nadrobię
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Pytanie jak nosicie teraz dzieci w chuście to co maja na nóżkach ?? Same skarpetki? |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Dzanet dużo zdrówka dlla Was raz jeszcze ![]() Piłam dużo herbaty wg przepisu od Fiazo czyli herbata z gozdzikami, imbirem i miodem, od siebie cytrynę dorzucam. Dodatkowo sok malinowy ![]() Lena my chrzciny na wiosnę ogarniemy, teraz mam trochę problemów ze zdrowiem co finansowo sporo kosztuje i czasowo :/ po drugie U Nas rodziny moja i TZ są od siebie oddalone o 400km także termin trzeba jakoś ładnie zgrać, obiad pewnie zrobimy w miejscu gdzie mieszkamy. Rodzice i rodzeństwo dojada do Nas ![]() Siedzę i czekam na usg nerek, jutro tomografia. Trzymajcie kciuki żeby wyniki były względnie ok. Jeśli coś wyjdzie nie tak to pewnie lekarz pokieruje mnie do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#336 |
Rozeznanie
|
Madzia kciuki za wyniki, dla chorowitke zdrówka dużo
![]() U nas noc spokojna, karmienie koło północy, 4 i 6 także wyspać się można. Zaraz się ogarniamy i pójdziemy na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Heja. My dziś na 12 do lekarza. Proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żeby Maję zaszczepili.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
Magda kciuki za wyniki;*
Ania powodzenia że szczepieniem ;* My mamy w środę. Też jestem ciekawa czy zaszczepią małego. A tak w ogóle to albo dostał kaszelku, (najczęściej po dociaganiu i zakraplaniu noska, ale zdarza się też w innych sytuacjach) albo nauczył się kaslac i próbuje głos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Madzia kciukasy zaciśnięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65710171]Hej! Fajnie że chrzciny udane! U nas nocka super. Starsza ładnie spała, dopiero k 5 przyszła się przytulić. Hania też ładnie, 3 pobudki, ale spala sama co się jej dawno nie zdarzylo. Kichala ale nosek wydaje się byc czysty. Gorączki nie miały. Gorzej u mnie :-( leb mi.pęka, nos zawalony, gardlo drapie. W nocy miałam 37,8 ale zbilam szybko jednym paracetamolem. Czekam bar męża z pracy z dostawą imbiru, cytryn, czosnku i cebuli. On też się źle czuje, obawiam się że też ma gorączkę. Nasz dom to jeden wielki,zarazek. [/QUOTE] Dobrze, że dziewczynki lepiej i dały Ci pospać! Zdrowiejcie szybko! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Konto usunięte
|
Madzia kciuki zaciśnięte, żeby udało się bez szpitala
![]() soffinka ja zakładam półśpiochy i na to grubsze skarpetki. A co to Ignaśkowi się dzieje? dzanet kuruj się. Dobrze że chociaż dziewczyny dały Ci pospać. |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]() Madziu mocne kciuki ![]() Aniu za Majeczkę też ![]() Dzanet zdrowiej bo pogoda ma się robić ladna to na wycieczkę pojedziecie ![]() Gratuluję udanych chrzcin aniołkom ![]() Lena ja bym brała aspirator na baterię. Wygodniejsze to chyba ![]() Żabcia dobrze, ze idziecie skontrolować do lekarza ![]() Ja wczoraj przed południem mialam kryzys ogólny... A potem taką migrenę, że myślałam ze mi oczy wypadną, masakra jakaś... Jeszcze mąż nas wywiózł do teściów bo strasznie dawno nie byliśmy dopiero wieczorem trochę mnie puściło. Na szczęscie noc spokojna a dzisiaj dziecko laskawe ![]()
#344 |
Zakorzenienie
|
Zbieramy się...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny!
Madzia kciuki za usg!! ![]() Ania żeby bylo.ok u.lekarza ![]() Moj mąż jak wrócił miał 39,6st gorączki! Prawie nieprzytomny! Nakarmilam, dałam leki, zebralam dziewczyny na dwor żeby mogl odpocząć. Zabcia ten imbir jesz? Czy tylko ssiesz? Ostre to jak niewiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Wow ssiecie imbir? Toż to ostre
![]() Aniu daj znać jak u pediatry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65720096]Chodzi mi o ta miksture z miodem i cytryna
![]() Podziwiam! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak to usg? ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Kiedys się zgłosze po przepis na coś chińskiego dobrego. Zawsze chciałam spróbować. Tajskiej kuchni nie znam w ogóle |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Więc tak:
MAJA wazy 5480 przybrała w 2 tygodnie 300 gramów. Mocz i morfologia ok. Wręcz ładnie jak to ujęła lekarka. Mam karmić dalej piersią bez żadnego dokarmiania jak tamta zleciła.Ehh Oczywiście powiedziałam że tego nie robiłam ![]() I w 4 m-cu proponuje żebyśmy spróbowały zupek bez mięsa po 2 tygodni z mięsem. Powiedziała że Maja jest po prostu drobna ![]() Tzw mi się rozchorował ![]() ![]() Dziękuję za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-26 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Aniu super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
śliweczka, tylko jak półśpiochy zakładasz to pamiętaj, żeby były o rozmiar większe, żeby paluszki się nie podwijały w chuście ![]() Cytat:
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My na spacerze, Marysia śpi 1,5 godziny... Chyba zamieszkamy na podwórku skoro tak dobrze jej się śpi na świeżym powietrzu ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- No dokładnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
My również na spacerku
![]() Myślę ze dlatego tak żeby zaczęła więcej przybierać..Tak mi mówi moja intuicja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
Teraz chyba jak db pamiętam zmieniły się zalecenia i dietę rozszerza się po 4mc, nie ważne czy pierś czy mm. Już przy mojej Zosi tak bylo. Nam też pediatra zleciła rozszerzyć jej diete w 4mc, zacząć od zupek.
Też tego nie zrobiłam. Mąż ma dalej wysoka gorączkę, oszaleje! |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65728086]Teraz chyba jak db pamiętam zmieniły się zalecenia i dietę rozszerza się po 4mc, nie ważne czy pierś czy mm. Już przy mojej Zosi tak bylo. Nam też pediatra zleciła rozszerzyć jej diete w 4mc, zacząć od zupek.
Też tego nie zrobiłam. Mąż ma dalej wysoka gorączkę, oszaleje![/QUOTE] Ja zobaczę. Na razie się zastanawiałam nad tym. Zdrówka dla tzw! Mój dzisiaj dzwoni zakatarzony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,nie dam rady Was nadrobić:-(
Basia dziś kończy 4 miesiące,kiedy to zlecialo? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dziecko spalo w ogrodzie od 15, przyniesione do domu śpi nadal... Pewnie jak tylko za coś się zabiorę to się obudzi ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Kolejny ciężki dzień, mąż znów poszedł na 12h do pracy. Ponoć ostatni raz. Dziadek dziś przyszedł pobawić się ze starszakiem to mogłam coś zrobić. Starszak jak mi zasnął ok 15 to jeszcze śpi, żal mi go budzić, niech odsypia swoje złe noce, może szybciej wróci do zdrowia.
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Szkoda że młodszy tak mi nie śpi ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Wszystkiego naj naj naj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.