Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-26, 14:40   #4021
CAR0LKA
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo,
dziewczyny potrzebuję Waszej opinii, stoję przed wyborem butów na zmianę na wesele i padło na meliski, no i nie mogę się zdecydować mimo, że ograniczyłam już wybór do dwóch wzorów, więc liczę tu na Was

Które ładniejsze? Wiem wybaczcie to totalny offtop
]
Drugie - mam bardzo podobne tylko czarne z jasnymi wykonczniami i je uwielbiam!!!! Masz wypatrzona jakas promocje czy kupujesz w normalnej cenie? (poluje na promo zeby kupic jasne z ciemnymi wykonczeniami )
Stary 2016-09-26, 14:42   #4022
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam przepowiadacze wieczorami jak sobie leże. I rozpoczynają się delikatnym bólem podbrzusza jak na @. Też wtedy tak czujecie?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

A podobno śmiesznie uczucie jak schodzi główka jeszcze niżej w kanał
Przepowiadacze nie powinny byc polaczone z bolem, dyskomfort z twardego brzucha tak ale cmienie jak na @to juz bierz nospe i wizytuj jak najczesciej
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 14:46   #4023
ewelinuus
Zadomowienie

Dzisiaj no tez ciezko mo sie oddycha ale nie tak jak w nocy..sa chwile kiedy jest ok ale caly czas cos ciąŻy. Do lekarza będę dzwonic jutro jak dzisiejsza noc bedzie taka sama, bo rozumiem że moze dzidzius uciskac ale no az tak?
Co do butów zależy do jakiej sukiebki ale mi sie pierwsze podobają bardziej
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 14:47   #4024
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak brzuch pobolewa jak na okres, to mam się martwić, czy to normalne w 30tc?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Te okresowe bole moga byc niebezpieczne.
Przeszlo?
Stary 2016-09-26, 14:48   #4025
ewelinuus
Zadomowienie

Czyli co ja mam tą przepona caly czas oddychac? No jak tak normalnie oddycham to gorzej.
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 14:52   #4026
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Chyba mnie łapie jesienna chandra. Coś mi humor nie dopisuje.
Wczoraj odebrałam firankę do pokoju i przywieźli meble, ale nawet to mnie nie cieszy. Nie wiem co się ze mną dzieje.
Dziś mnie naszło na rozważania, że to 4 tygodnie od ostatniego krwotoku (poprzednio wytrzymałam 6), tydzień po wizycie (został tydzień) i trwa 30 tc, więc to nasz mały sukces. Ale psychicznie katastrofa.
Czytam was co raz, ale nie mam weny do pisania.
Mąż od czwartku w domu, więc korzystam i prawie z łóżka nie wstaję, ale wczoraj tak mnie brzuch bolał, że nie dałam rady nawet przekręcić się na drugi bok, a co dopiero pójść pod prysznic. Dziś już lepiej. Ale ostatnio wieczorami mam strasznie nieprzyjemne uczucie ciągnięcia. Ciekawe czy to moja szyjka nie szaleje.
A kiedy masz jakas wizyte? Czy Ty masz zalozone szey albo peeser?
Lez kochana i niech Cie dokarmiaja zeby maluch mial z czego czerpac
Jak dzis sie czujesz?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dla mnie jesienna chandra nie istnieje, uwielbiam jesienny nastrój zapalone świeczki w domu i wylegiwanie sie pod kocykiem. Gdyby jeszcze wlaczyli ogrzewanie to bylo by cudownie
O ziaaa dzis zapale sobie swieczki i zrobie sobie nastroj a co! <3
Stary 2016-09-26, 14:53   #4027
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Mi osobiście podobaja sie bardziej te z czarnymi wstawkami. Jaka masz sukienke???

Mi też :P To mają być na zmianę na moje wesele sukienka będzie ecru

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Drugie - mam bardzo podobne tylko czarne z jasnymi wykonczniami i je uwielbiam!!!! Masz wypatrzona jakas promocje czy kupujesz w normalnej cenie? (poluje na promo zeby kupic jasne z ciemnymi wykonczeniami )
Na eobuwiu są w promocji
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 14:56   #4028
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie biometeo też chyba wczoraj przed południem było niekorzystne, ale po południu tak samo jak u Lucky Jak po 15 zabrałam się do roboty, to nie wiem skąd tyle energii znalazłam - kuchnia, pranie, sprzątanie, zakupy i do wieczora na pupce nie usiadłam.

Migdałku, cieszę się, że dziewczyny trochę Cię uspokoiły. A jak malutka? Rusza się tak samo jak zawsze? Obserwowanie tego robi się już u nas teraz ważne Jakby nie minęło w ciągu kilku dni, to pewnie dla spokoju podeszłabym do lekarza.
To już 3 trymestr więc liczymy ruchy dziewczyny

Rozumiem... Długo by można pisać o przyczynach i skutkach takiego stanu rzeczy, ale z wnioskami gorzej
Nie muszą Ci go zabierać, a już na pewno nie będą dokarmiać w pierwszych godzinach po porodzie. Mogą zabrać tak na chwilę, na badanie czy szczepienie. Nie bojaj tak bardzo Takie dokarmianie wbrew woli matki - mam nadzieję - jednak jest rzadkością i dotyczy raczej sytuacji, gdy dziecko jest na noworodkach, a nie z mamą w sali. Najważniejsze, żebyś Ty miała wiedzę i czuła się pewnie odnośnie kp. Na sr na pewno Ci co nieco powiedzą, a może i jakieś mądre ulotki dadzą
Tak mi się jeszcze coś przypomniało na temat "braku mleka" po porodzie. Po to siara jest w piersiach produkowana od połowy ciąży, żeby była na te pierwsze doby! Dziecko chce często jeść? Płacze co godzinę, dwie? I dobrze, ma do tego pełne prawo! Mleko mamy choć bardzo odżywcze, z przeciwciałami, itd., to jest bardziej lekkostrawne niż mm, a dziecko w pierwszej dobie na jeden posiłek zjada kilka kropli.
I kończę temat! Choć mogłabym tak długo jeszcze Po prostu jak już kiedyś pisałam, jest to dla mnie bardzo przykre, kiedy widzę jak dużo kobiet, które początkowo bardzo chcą karmić, ugina się pod presją otoczenia i starych mitów (typu "nie masz mleka", "masz słabe mleko").

Gaduła, a nie skarbnica Może ja powinnam jakiegoś bloga założyć?
Inne mamuśki na wątku też na pewno by mogły te same rzeczy napisać

Fajnie masz kuchnię urządzona!
Dlaczego ja znowu Ciebie cytuję? Chyba nie mogłam się oprzeć na widok kuchni

Rozmiary czapeczek to obwód główki dziecka w cm. Na sam początek to zwykle bierze się 36 lub 38. Przeważnie obwód główki noworodka nie przekracza 35 cm, ale np. moje smoki małe miały 38 cm jeden i 36 drugi.
Aż sprawdziłam w książeczkach, żeby się upewnić. I przy okazji zauważyłam ciekawostkę, że obydwaj mieli badane CRP. Kiedyś pisałyście o tym, a ja nawet tego nie pamiętałam, że mieli badane, choć nie wiem, czy to tak standardowo było robione, czy przy okazji innych koniecznych badań - tarczycy i morfologii ze względu na moje choroby. Rodząc Kaja dodatkowo byłam na antybiotyku przeciwko paskudnej anginie

To jesień! Każdemu się taka chandra czasem zdarza. Mam nadzieję, że niedługo Ci przejdzie. A może to przymusowe lenistwo Ci tak humor psuje?
I tą drogą właśnie idź!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Dodam ze pierwsze doby wystarczy lyzeczka mleka jak znajde wrzuce obrazek aby to zobaczyc na oczy.
Mysle ze jesli juz nawet przy bardzooooo duzych spadkach wagi malucha warto pytac w jaki sposob dokarmiaja dziecko bo najlepiej kubeczkiem lub lyzeczka a nie butelka
Stary 2016-09-26, 14:57   #4029
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Mi też :P To mają być na zmianę na moje wesele sukienka będzie ecru

Na eobuwiu są w promocji
Czemu pytalam???? teraz bede miec dylematy moralne
Stary 2016-09-26, 15:00   #4030
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Mnie też ostatnio codziennie mdli :/

O matko, jakie ilości, ja cienkich czapeczek praktycznie nie używałam. Miałam dwie

Mi ten pierwszy kod nie wchodzi :/ chyba, że to tylko wczoraj działało.

Pierwszy

Ja tak samo, ale teraz z dzieckiem to już nie mam za bardzo czasu na ten kocyk, herbatkę i książkę.

Folinka, zgadzam się w 100% odnośnie Twoich rad odnośnie kp, też mi przykro jak widzę jak wiele kobiet, które w ciąży planują karmić poddają się pod wpływem rad, że dziecko płacze to trzeba podać mm. Mi wiele osób doradzało, żebym dokarmiała, ale miałam gdzieś takie rady. Córka była od początku mała i szczupła, poniżej 3 centyla, poza tym rozwija się prawidłowo i ciągle słyszałam, że mam "za chude mleko" :/
Polecam poczytać w wolnej chwili np bloga Hafija.pl

Co do majtek siateczkowych, to nie zawsze się da ukryć przed mężemJuż kiedyś pisałam, że po cc nie byłam w stanie się sama wymyć, więc mąż mi pomagał i majtki również zakładał.
O widzisz i juz nie czuje sie osamotniona z tymi majtasami
Stary 2016-09-26, 15:06   #4031
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Witajcie poweekendowo

Teraz ja porzucam czary iiiiiiiiii......... a kysz wszystkie dolegliwości ciążowe 3-go trymestry

za mną intensywny weekend znów bo tż pomalował ścianę w kąciku dla małej ale przy okazji mega reorganizacja ustawień była, a co za tym idzie porządki w szafach żeby było lżej przestawać wszystko na mojej głowie a do tego przestawianie i segregacja zabawek u chłopaków w pokoju niby jedna ściana do zrobienia była a roboty w ciul się dla mnie uzbierało teraz cały tydzień odpoczywam bo znów się odezwały moje bóle pleców no ale sama wiem, że choć pomalutku i bez dźwigania to odwaliłam kawał roboty i chyba gorsze od dźwigania było to ciągłe chodzenie tam i z powrotem po kilka rzeczy:/
teraz już ok więc nie marudzę i odpoczywam

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

u nas i miejsce jest i łóżeczko już skręcone ale stoi na górze i zniesie się gdzies pewnie w listopadzie dopiero
Motylku czyli był efekt domina
Ruszysz jeden kat
A potem wychodzi ze cały pokój lub dom remontować trzeba😉

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Co dziś mamy? Energia na wątku czy leń? Jakie biometeo? U mnie jeszcze nie wyczuwam co dziś będzie

Jest wiele metod i nie sądzę, żeby miało to wielkie znaczenie, którą się przyjmie. Najważniejsze to znać charakter swojego dziecka i zwrócić uwagę, gdy jest ich o wiele mniej lub również wiele więcej i bardziej gwałtownych.
Ja właśnie zaczęłam od kilku dni i stosuje tą metodę, że wybrałam porę największej aktywności dziecka, a mojego odpoczynku i codziennie od plus minus godz 22 liczę aż naliczę 10 ruchów. Gdyby się zdarzyło tak, że przez godzinę nie naliczę, to dalej tak jak Migdałek napisała, liczę drugą godzinę, po pobudzeniu dziecka słodkim i poruszaniu brzucha. Gdyby dalej było za mało, to szpital... Czego żadnej z nas nie życzę!!!

A nie byłaś u rodzinnego? Chociaż nie wiem, czy on coś poradzi

Ty łobuzie! Tyle roboty na raz??? Powinnaś była jakoś to podzielić, a jak nie, to faktycznie dziś powinnaś mieć przymusowego lenia

Miłego dnia wszystkim!
Dziś Biometeo w centralnej pl bardzo ok😆
A w UK?

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 15:08   #4032
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Co do łóżeczka lepsze, zestaw pościeli z kołderką czy kocyk? I jak to z tymi ochraniaczami na szczebelki? Dawać, nie dawać?
Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane
Ja kupie przezcieradlo+ochraniacz+ kocyk ewentualnie organizer ale to jak mi palma odbije
Do pierwszej mialam kolderke i poduszke i uzylam po 1rz dopiero

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
Idz do rodzinnego i niech Ci zrobi ekg
Stary 2016-09-26, 15:09   #4033
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
28 tygodnia
z tymi ruchami ponad normę to ja sama się gubię... u mnie mała tak szalała ze dwa tygodnie temu, normalnie 48 godzin non stop i nawet do położnej dzwoniłam i kazała jechać na KTG jeśli się nie uspokoi w ciągu nocy najbliższej (dzwoniłam wieczorem). Uspokoiła się więc nie jechałam ale wydaje mi się, że może chodzić o ruchy takie bardzo mocne i szybkie. Czytałam chyba, że przy niedotlenieniu dziecko w ten sposób pokazuje, że coś jest nie tak. Z tym, że jak to rozpoznać to nie mam pojęcia. Mnie tamte ruchy niepokoiły ale wydaje mi się, że po prostu w tym czasie przekręcała się główką w dół.

Im m niej tym lepiej ja przy pierwszym synku oczywiście kupiłam łóżeczko z całą tą mega wyprawką i choć fajnie wyglądało to przy drugim synku zrezygnowałam z części rzeczy a teraz to całkiem niezbędne minimum będzie no plus ochraniacz pewnie bo z tego Tescowego zestawu taki uroczy jest
a te uczucie niepokoju to może podświadomość ci daje znaki, że to już coraz bliżej porodu i tym się tak martwisz. Zajmij się czymś przyjemnym, poczytaj albo obejrzyj coś wesołego/miłego i postaraj się zająć głowę czymś innym na pewno wszystko będzie dobrze i zaraz to nie fajne uczucie przejdzie
Dziś miałam pierwsze ktg zrobione
Tak się zestresowalam ze
Chyba źle wciskalam ten przycisk
Bo wyszło że nie spełniam jakiejś normy
Ale Karol mocno dawał znaki życia
Ja u was wygląda to ktg?

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 15:14   #4034
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Czemu pytalam???? teraz bede miec dylematy moralne
Hahaha no cóż ja tam do niczego nie zachęcam
Stary 2016-09-26, 15:33   #4035
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! I w takim momencie wiadomo co to jest milosc i widac zrozumienie i posiwecenie u drugiej polowki!

Tez juz mialam akcje, ze tz mnie ubieral od pasa w dol po laparoskopii. Wogole podnosil mnie z lozka, bo tak mnie podprzusze i plecy bolaly, ze sie ruszac nie moglam. Mialam jakis gaz wstrzykiwany w jame brzuszna, ktory potem tak jakby wyl na wysokosci ramion i powodowal bol.

Wiecie co... wczoraj czytam opis anonimowy dziewczyny, ktora pyta hak usunac ciążę bo wpadli zaraz po porodzie. Czytam to tz, a ten do mnie z tekstem "alez ja bym sie ucieszyl jakby to nas spotkalo"... zamurowalo mnie. Planujemy mala roznice wieku u dzieci... tym bardziej, ze o Lili naprawdę masze starania byly dlugie ale nie myslalam o tym, zeby zachodzić od razu w druga ciążę. Delikatnie mu wyjasnilam jak to moze wygladac pod wzgledem mojego ciala i macierzyńskiego... jaka jest u was roznica wieku miedzy dziecmi????

Bedzie 3,5 roku.
Mam znajoma ktira ma 4 latka, corke ktora w grudniu konczy rok i chodzi w ciazy z terminem na grudzien... Wpadka pociazowa, boi sie jak to bedzie ale nue panikuje.
Po porodzie najlepiej myslec jaka roznice sie chce miec. Niektore 3tyg po porodzie juz wspolzyja a niektore po 6 mcach bo dopiero fizycznie sa gotowe a jeszcze psychika musi zatrybic wiec z tym jest roznie

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Hejo,
dziewczyny potrzebuję Waszej opinii, stoję przed wyborem butów na zmianę na wesele i padło na meliski, no i nie mogę się zdecydować mimo, że ograniczyłam już wybór do dwóch wzorów, więc liczę tu na Was

1.

2.
A jaka masz sukienke??

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Czyli co ja mam tą przepona caly czas oddychac? No jak tak normalnie oddycham to gorzej.
Masz isc do lekarza!!!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Mi teżTo mają być na zmianę na moje wesele sukienka będzie ecru

Na eobuwiu są w promocji
Jak to Twoje wesele to bierz pierwsze

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Nadrobilam !!!!!!!!!
Stary 2016-09-26, 15:42   #4036
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Hejo,

1.

2.
Ja bym żadnych z tych nie brała... Co to za materiał? Plastik? Guma? Przecież stopy się w tym zapocą, zaparzą
Stary 2016-09-26, 16:00   #4037
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja bym żadnych z tych nie brała... Co to za materiał? Plastik? Guma? Przecież stopy się w tym zapocą, zaparzą
Nie martw się Migdałku mam jeszcze skórkowe, więc chyba przeżyje
Stary 2016-09-26, 16:07   #4038
itstoolatex3
Zakorzenienie

Ja pisalam o rozejściu spojenia, a raczej o jego podejrzeniu jak narazie. To jest okrutny bol przy dotykaniu kości łonowej, do tego boli non stop przy chodzeniu i zmianach pozycji czy w nocy czy w dzień. Najgorzej jest, ze nie da się nawet nogi podnieść do gory ani nawet nic dzwignac 😕 ale to jeszcze nic nie wiadomo gin ma się temu bliżej przyjrzeć po 35tc ☺

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 16:43   #4039
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]
A w UK?

W Uk też!!!

Czy tyljo ja tak mam??? Na zewnątrz 15-16 stopni, a ja chodzę w T-shirt. Gorąco mi jak cholerna... moje znajome twierdzą, ze to przez ciaze. Tez tak macie???

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 16:46   #4040
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Kupiłam sobie wczoraj sudoku i wykreślanki i przepadłam na cały wieczór

Rano zawiozłam męża do pracy wybrałam się na zakupy. Muszę się pochwalić że kupiłam sporo rzeczy z listy podkłady na łóżko, podkłądy poporodowe, duże podpaski, majtki siateczkowe, szare mydło w płynie, waciki, chusteczki, patyczki, szczotkę do włosków, pieluchy, sudocrem, płyn do kąpieli i pewnie coś jeszcze pominełam zostało mi naprawdę niewiele. No i przymierzałam dziś koszule do karmienia i dobrze że nie zamówiłam na allegro tych co chciałam bo bym wzieła za małe... one małe wychodza i potrzebuję L. Teraz mogę zamówić na all bo są tańsze ;P

Wpadłam tez do lumpka i kupiłam kilka ciuszków.

No i w końcu pojawiły się zielone grejpfruty tak na nie czekałam to będzie mój drugi smak ciążowy zaraz po arbuzie

Teraz idę nadrabiać

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

aaaaa no i u mnie już grzeją
Stary 2016-09-26, 17:04   #4041
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Tez nic nie kupilam... Ale ja wyrodna matka drugiego dziecka wiec ten tego
hehe ja stwierdzilam ze kombinezon za drogi

bylam u gina malemu serduszko bije szyjka tez dobrze
na ten cukier to mam ograniczyc slodycze

a i jesc raz w tyg rybe i wolowine

no i mam infekcje i zapisal mi globulki docipne

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 17:14   #4042
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo,

1.

2.
Brałabym nr 2 Kocham Meliski

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Przepowiadacze nie powinny byc polaczone z bolem, dyskomfort z twardego brzucha tak ale cmienie jak na @to juz bierz nospe i wizytuj jak najczesciej
Mój lekarz wie o tym i kazał tylko brać cały czas magnez, nawet 4 x 2 tabletki. Zreszta to delikatne odczucie jak na @ towarzy mi co jakis czas od początku ciąży wiec nie uznaje to za jakiś sygnał.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 17:16   #4043
kaziowa
Zadomowienie

Emoszku drugie zdecydowanie

Cytat:
W Uk też!!!

Czy tyljo ja tak mam??? Na zewnątrz 15-16 stopni, a ja chodzę w T-shirt. Gorąco mi jak cholerna... moje znajome twierdzą, ze to przez ciaze. Tez tak macie???

Ja zawsze byłam zmarzluch i w ciąży nic się nie zmieniło, grube skarpeciochy od dawna w użyciu

Policzyłam wszystkie te ciuszki, które dostałam i parę tych co kupiłam i nie ilości mam takie z :P Jak myślicie co jeszcze dokupić i po ile szt, żeby nie musieć robić prania codziennie?
Mam tak:
Pajace:
56 - 5 szt
56-62-6 szt
62- 6 szt
Body dł rękaw:
56 - 4 szt
62 - 5 szt
Body kr. rękaw:
54 -1 szt
56 - 1 szt
62- 1 szt
Sukienki:
56-1 szt
Spodnie/legginsy
62-1 szt
74-1szt
80-1 szt

Edytowane przez kaziowa
Czas edycji: 2016-09-26 o 17:17
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 17:16   #4044
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Co do łóżeczka lepsze, zestaw pościeli z kołderką czy kocyk? I jak to z tymi ochraniaczami na szczebelki? Dawać, nie dawać?
Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane
Ja będę miala tylko prześcieradło i kocyk z minky jak znajdę pasujący ochraniacz to zamówię a jak nie to nie
Cytat:
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
Biedna mam nadzieje ze Ci to przejdzie
Cytat:
Mi dzis pierwszy taz ruchy Liliany sprawiają ból! Ulozyla sie wlasnie jakos w poprzek i kazde jej poruszenie jest mega odczuwalne i bolące. Chyba zaczynam sie czuc jak kobieta w ciazy!!!

Mewka dobrze, ze mieszkam daleko od ciebie bo bys mnie z miotla pogonila po wazeniu... moze nie bedzie tak zle!
Ja o dziwo od tygodnia nic nie przytyłam, a w sobote zaliczylam burgera i frytki!

mnie przed wczoraj tak mała kopneła że podskoczyłam. Zabolało.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
te orginalne nie odparzają spokojnie

Ja bym wzieła drugie

Cytat:
W Uk też!!!

ja dziś też w krótkim rękawku bo w swetrze myślałam że się ugotuje...

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
hehe ja stwierdzilam ze kombinezon za drogi

bylam u gina malemu serduszko bije szyjka tez dobrze
na ten cukier to mam ograniczyc slodycze

a i jesc raz w tyg rybe i wolowine

no i mam infekcje i zapisal mi globulki docipne

super że z małym oki

Wczoraj dziwnie się czułam wieczorem aż mąż mi po miske poleciał bo widział że coś nie tak.. siedziałam tak na pół leżąco i normalnie czułam jak mi się cofa mimo ze nic nie jadłam, chyba mała mnie gdzieś ugniatała. Musiałam się iść położyć i odrazu lepiejale dałam wyżej poduszkę bo się bałam zasnąć
Stary 2016-09-26, 17:17   #4045
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zestresowalam ze
Ja u was wygląda to ktg?

Juz ktg? Czemu tak wcześnie?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 17:20   #4046
kamisha
Zakorzenienie

kaziowa - ja mam wszystko od 56 body bym dokupila np. w lumpie

i spiochow zadnych nie masz??

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Jl
super że z małym oki

Wczoraj dziwnie się czułam wieczorem aż mąż mi po miske poleciał bo widział że coś nie tak.. siedziałam tak na pół leżąco i normalnie czułam jak mi się cofa mimo ze nic nie jadłam, chyba mała mnie gdzieś ugniatała. Musiałam się iść położyć i odrazu lepiejale dałam wyżej poduszkę bo się bałam zasnąć
oj jakis dziwny czas u nas takie mdlosci itp. oby przeszlo

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-09-26 o 17:28
Stary 2016-09-26, 17:20   #4047
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! I w takim momencie wiadomo co to jest milosc i widac zrozumienie i posiwecenie u drugiej polowki!

Tez juz mialam akcje, ze tz mnie ubieral od pasa w dol po laparoskopii. Wogole podnosil mnie z lozka, bo tak mnie podprzusze i plecy bolaly, ze sie ruszac nie moglam. Mialam jakis gaz wstrzykiwany w jame brzuszna, ktory potem tak jakby wyl na wysokosci ramion i powodowal bol.

Wiecie co... wczoraj czytam opis anonimowy dziewczyny, ktora pyta hak usunac ciążę bo wpadli zaraz po porodzie. Czytam to tz, a ten do mnie z tekstem "alez ja bym sie ucieszyl jakby to nas spotkalo"... zamurowalo mnie. Planujemy mala roznice wieku u dzieci... tym bardziej, ze o Lili naprawdę masze starania byly dlugie ale nie myslalam o tym, zeby zachodzić od razu w druga ciążę. Delikatnie mu wyjasnilam jak to moze wygladac pod wzgledem mojego ciala i macierzyńskiego... jaka jest u was roznica wieku miedzy dziecmi????

To prawda jeśli w takich sytuacjach można liczyć na tż to znaczy, że dla nas zniesie wszystko i robi to z miłości

co do różnicy wieku to u nas jest odpowiednio między chłopakami 2 lata a między młodszym synkiem a małą będzie dokładnie 3 lata

Cytat:
Hejo,

1.

2.
dla mnie też drugie ładniejsze ale czy będą pasowały do sukienki to już nie wiem

Cytat:
Motylku czyli był efekt domina
Ruszysz jeden kat
A potem wychodzi ze cały pokój lub dom remontować trzeba😉

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A w UK?

oooo dokładnie... efekt domina, bardzo trafne określenie najgorsze, że wszystko na moje własne życzenie no ale trzeba było ogarnąć tą ścianę z malowaniem a ja nie lubię roboty na raty i jak już męża zagarnęłam do działania to na 100% wykorzystany

Cytat:
Tak się zestresowalam ze
Ja u was wygląda to ktg?

kiedyś, jeszcze w pierwszej ciąży to raz jeden żeby lekarz wiedział czy czuję ruchy prawidłowo to miałam naciskać guzik przy każdym kopniaku ale to tylko raz jeden jedyny tak miałam. W tej ciąży jeszcze ktg u swojego lekarza nie miałam(tylko raz w szpitalu u swojej położnej) ale on też tylko zapis robi, bez "guziczka"

Cytat:
Hej dziewczyny

Kupiłam sobie wczoraj sudoku i wykreślanki i przepadłam na cały wieczór

Rano zawiozłam męża do pracy wybrałam się na zakupy. Muszę się pochwalić że kupiłam sporo rzeczy z listy podkłady na łóżko, podkłądy poporodowe, duże podpaski, majtki siateczkowe, szare mydło w płynie, waciki, chusteczki, patyczki, szczotkę do włosków, pieluchy, sudocrem, płyn do kąpieli i pewnie coś jeszcze pominełam zostało mi naprawdę niewiele. No i przymierzałam dziś koszule do karmienia i dobrze że nie zamówiłam na allegro tych co chciałam bo bym wzieła za małe... one małe wychodza i potrzebuję L. Teraz mogę zamówić na all bo są tańsze ;P

Wpadłam tez do lumpka i kupiłam kilka ciuszków.

No i w końcu pojawiły się zielone grejpfruty tak na nie czekałam to będzie mój drugi smak ciążowy zaraz po arbuzie

Teraz idę nadrabiać

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

aaaaa no i u mnie już grzeją
to już konkretne zakupy poczynione ja z higienicznych to nie mam jeszcze nic. Jedynie co to Lovele z biedronki wczoraj tż przytaszczył
Co ty tam znowu za ciuszki nakupiłaś szalona pyta ta co też buszuje po lumpkach, tescach i pepcach od kilku tygodni

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 17:21   #4048
kamisha
Zakorzenienie

dziewczyny co moge zrobic z wolowiny??

Stary 2016-09-26, 17:32   #4049
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
W Uk też!!!

U mnie podobnie - normalnie zmarzluch jestem a teraz mi co chwile goraco jak inni sie ubieraja i siedze w krotkim rekawku

Cytat:

oooo dokładnie... efekt domina, bardzo trafne określenie najgorsze, że wszystko na moje własne życzenie no ale trzeba było ogarnąć tą ścianę z malowaniem a ja nie lubię roboty na raty i jak już męża zagarnęłam do działania to na 100% wykorzystany
My przed rozpoczeciem remontu pokoju dla dziecka to bez mala pol mieszkania musielismy tknac zeby w szafach porobic miejsce na rzeczy z tamtego pokoju, pochowac moje ubrania (w ktore i tak juz sie nie miescilam ze wzgledu na ciaze) itp itd....
Stary 2016-09-26, 17:33   #4050
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda jeśli w takich sytuacjach można liczyć na tż to znaczy, że dla nas zniesie wszystko i robi to z miłości

co do różnicy wieku to u nas jest odpowiednio między chłopakami 2 lata a między młodszym synkiem a małą będzie dokładnie 3 lata

dla mnie też drugie ładniejsze ale czy będą pasowały do sukienki to już nie wiem

kiedyś, jeszcze w pierwszej ciąży to raz jeden żeby lekarz wiedział czy czuję ruchy prawidłowo to miałam naciskać guzik przy każdym kopniaku ale to tylko raz jeden jedyny tak miałam. W tej ciąży jeszcze ktg u swojego lekarza nie miałam(tylko raz w szpitalu u swojej położnej) ale on też tylko zapis robi, bez "guziczka"

to już konkretne zakupy poczynione ja z higienicznych to nie mam jeszcze nic. Jedynie co to Lovele z biedronki wczoraj tż przytaszczył
Co ty tam znowu za ciuszki nakupiłaś szalona pyta ta co też buszuje po lumpkach, tescach i pepcach od kilku tygodni
Oj nie mogłam się oprzeć kupuje już większe rzeczy, tych maluchów mam już za dużo ;P a jeszcze dostanę paczkę z niemiec której swoją drogą nie mogę się doczekać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości