Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-26, 10:29   #3991
marlen1366
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

My wczoraj zrobiliśmy próbkę farby na ścianie i oczywiście mi się nie podoba. Teraz będę szukać innej opcji
Też mnie coś dziś dopadło, że musiałam się przytulić do kibelka
W nocy się nie wyspałam, z godzinę się kręciłam po łóżku, a jak już udało mi się zasnąć to w dziwnej pozycji, bo obudziłam się z bólem pleców.
Byłam wczoraj z moim mężulkiem na Bridget Jones 3
Uwielbiam jesień, liście lecą z drzew Jak będzie ładna pogoda to się przejdę na spacer w dęby, zabiorę męża i aparat.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:33   #3992
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

wiem jak to się dłuży jak już coraz bliżej przeprowadzki ale jeszcze jednak trzeba czekać. Na szczęście ten moment w końcu nadejdzie więc spokojnie najgorzej, że teraz musicie się ciaśnić ale dacie radę ten kawałeczek czasu
dluzy dluzy do tego tż w sumie widuje rano, wieczorem i na obiedzie jak ma wolne ..

no niby mamy dwa pokoje no ale jeden tzn nasza sypialnia jest mala wiec miesi sie szafa i lozko

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, czyli tak jak myślałam im mniej napchane do łóżeczka tym lepiej. Muszę ostudzić jej entuzjazm
Ja mam za sobą kiepską noc, do 4 nad ranem nie moglam spac, towarzyszylo mi takie uczucie niepokoju, płytszy oddech i gula w gardle(?). I nie to, że mnie mała uciskała na przeponę, bo to trochę inne uczucie, ale nadal to odczuwam...
na poczatek na pewno
najlepiej by nic przy buzi nie bylo

kupi moga no ale teraz no sie nie przyda..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

ja jesieni nie lubie... :/
wole wiosne i lato hehe

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:37   #3993
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

Folinka ale jak to??? Za duzo ruchów? No wiec dzis w nocy mije dziecko do mnie "pukalo" cala godzine do stednio 10 sekund!!! Nie wiem co jej bylo. Zmiana pozycji nic nie dawala. Od 2 godzin cisza i zero ruchów. Jednym slowem ona w nocy szaleje a rano smacznie śpi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli często tak robi to ok. Tak jak pisałam, trzeba obserwować jak coś odbiega od normy Twojego dziecka. Zobacz w karcie ciąży. Ja mam to na pierwszej stronie w środku opisane tam gdzie numery tel, choć nie wiem, czy wszędzie te karty identycznie wyglądają
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:39   #3994
kamisha
Zakorzenienie

moj jak ostatnio sie nie ruszal to pomizialam brzuch popukalam i sie no obudzil hehe

w karcie ciazy nie mam zadnych numerow ..

Stary 2016-09-26, 10:45   #3995
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w 28 tygodniu... ja nir wiem... apka ki liczy tyg. Wg usg bo tak ja ustawiłam a ja z przyzwyczajenia wedlog om... i zawsze ten pn jest dla mnie poczatkiem bo wg om.

Folinka ale jak to??? Za duzo ruchów? No wiec dzis w nocy mije dziecko do mnie "pukalo" cala godzine do stednio 10 sekund!!! Nie wiem co jej bylo. Zmiana pozycji nic nie dawala. Od 2 godzin cisza i zero ruchów. Jednym slowem ona w nocy szaleje a rano smacznie śpi

28 tygodnia
z tymi ruchami ponad normę to ja sama się gubię... u mnie mała tak szalała ze dwa tygodnie temu, normalnie 48 godzin non stop i nawet do położnej dzwoniłam i kazała jechać na KTG jeśli się nie uspokoi w ciągu nocy najbliższej (dzwoniłam wieczorem). Uspokoiła się więc nie jechałam ale wydaje mi się, że może chodzić o ruchy takie bardzo mocne i szybkie. Czytałam chyba, że przy niedotlenieniu dziecko w ten sposób pokazuje, że coś jest nie tak. Z tym, że jak to rozpoznać to nie mam pojęcia. Mnie tamte ruchy niepokoiły ale wydaje mi się, że po prostu w tym czasie przekręcała się główką w dół.

Cytat:
Dzięki dziewczyny, czyli tak jak myślałam im mniej napchane do łóżeczka tym lepiej. Muszę ostudzić jej entuzjazm
Ja mam za sobą kiepską noc, do 4 nad ranem nie moglam spac, towarzyszylo mi takie uczucie niepokoju, płytszy oddech i gula w gardle(?). I nie to, że mnie mała uciskała na przeponę, bo to trochę inne uczucie, ale nadal to odczuwam...
Im m niej tym lepiej ja przy pierwszym synku oczywiście kupiłam łóżeczko z całą tą mega wyprawką i choć fajnie wyglądało to przy drugim synku zrezygnowałam z części rzeczy a teraz to całkiem niezbędne minimum będzie no plus ochraniacz pewnie bo z tego Tescowego zestawu taki uroczy jest
a te uczucie niepokoju to może podświadomość ci daje znaki, że to już coraz bliżej porodu i tym się tak martwisz. Zajmij się czymś przyjemnym, poczytaj albo obejrzyj coś wesołego/miłego i postaraj się zająć głowę czymś innym na pewno wszystko będzie dobrze i zaraz to nie fajne uczucie przejdzie

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:46   #3996
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
moj jak ostatnio sie nie ruszal to pomizialam brzuch popukalam i sie no obudzil hehe

w karcie ciazy nie mam zadnych numerow ..

Ale ja pisałam do Lucky o ang karcie
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:54   #3997
snufey
Raczkowanie

Chyba trudno jest określić, co jest normą a co nie
Mój jest bardzo aktywny i zdarza mu się bardzo mocno kopać. Ciężko by mi było policzyć te ruchy, bo zdarza się tak, że raz rusza się jak szalony a raz po prostu śpi i tyle
Pytałam ostatnio lekarki na IP, czy to normalne, a ona powiedziała, że każde dziecko jest inne i trudno to stwierdzić.

Mi w ten weekend udało się odkupić karton ubranek od 56 do 68 (w tym 2 lżejsze kombinezony i kurteczkę) i być może odkupimy od dziewczyny wózek
Wczoraj w końcu wybrałam i zamówiłam łóżeczko z materacem na ebay Ma przyjść we czwartek - piątek, ale nam się nie pali Jak już przyjdzie to od razu je złożymy i choć mamy mało miejsca w pokoju i tylko w jednym miejscu może stać, to wolę żeby stało w domu niż wynosić je w kartonie do piwnicy.

Co do zestawu pościeli - ja poświęciłam cały weekend na przeglądanie na allegro i ebay i w końcu zdecydowałam się na zestaw 5elementowy (poszewka na poduszkę, poduszka, poszewka na kołdrę, kołdra i ochraniacz), ale już sama nie wiem, czy ten ochraniacz zamawiać czy nie...

A dziś wracam na kurs Tak mi się nie chce....

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-09-26 o 10:55
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 11:12   #3998
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Jeśli często tak robi to ok. Tak jak pisałam, trzeba obserwować jak coś odbiega od normy Twojego dziecka. Zobacz w karcie ciąży. Ja mam to na pierwszej stronie w środku opisane tam gdzie numery tel, choć nie wiem, czy wszędzie te karty identycznie wyglądają

Cytat:
Musze dzis spojrzec w moja książkę ciazy po pracy.
Mam nadzieję, ze urodzi sie zdrowiutka i tylko bedzie mega ruchliwa jak mama i tata. Jak pójdzie we mnie to bedzie wiecznie plakac jako dziecko-ja tak mialam. Podobniez do 3 roku zycia caly czas plakalam.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 11:35   #3999
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
Niefajnie brzmi Nie dasz rady przelozyc wizyty zeby miec wczesniej? Albo moze zadzwon i opisz objawy...

Musze poczytac o tych metodach liczenia ruchow - moje dziecko jest w sumie najaktywniejsze po 22 i po 10 rano (tak co 12 ha)
Stary 2016-09-26, 11:38   #4000
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa ja myslalam ze w pl macie

Stary 2016-09-26, 11:43   #4001
mmgi
Zadomowienie

Ewelinuus wspołczuje nocy, a jak się dzisiaj czujesz? Też polecam oddychanie przeponą. Jak poszła rozmowa męża z szefem?

Cytat:

Mój syn też się dużo rusza, więcej niż córka i aż się boję jaki będzie miał temperament, bo nie wyobrażam sobie bardziej ruchliwego dziecka niż córka haha

Co do tego, że za dużo ruchów to już Folinka wyjaśniła, że każda indywidualnie może poczuć, że coś jest nie tak jak ruchy nagle zmienią częstotliwość i intensywność. Ja jestem pod tym względem przewrażliwiona, bo miałam tragiczny przypadek w bliskiej rodzinie.

Która z Was pisała, że ma podejrzenie rozejścia spojenia łonowego? Jak się objawia? Ja czuję od jakiegoś czasu straszny ból w kroczu, pachwinach, spojeniu. To moja druga ciąża, rozumiem, że więzadła się rozluźniają, też mnie bolało za pierwszym razem, ale teraz boli cały czas. W każdej pozycji i ciężko mi chodzić.

Ja w łóżeczku też będę miała tylko prześcieradło i rożek, kocyk.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 11:45   #4002
kamisha
Zakorzenienie

moj syn rusza sie roznie czasem kopie jak szalony a czasem slabiej wydaje mi sie to normalne

Stary 2016-09-26, 11:50   #4003
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja dzis wariuje na bol w krzyżu. Normalnie bol jak przed miesiaczka. Jak siedze i leżę to jest ok. Najgorzej jest jak chodze. Wiec ograniczam moje chodzenie do toalety w pracy i na przerwe cos zjesc.

Stary 2016-09-26, 11:51   #4004
kamisha
Zakorzenienie

ja jestem glodna.. a obiad robie na 14 ..
potem jade do gina i czuje ze zajade na tortille lub kebaba o takkkk

Stary 2016-09-26, 12:46   #4005
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ogólnie czuje się ok, choć miewam pobolewania podbrzusza jak na miesiączkę do tego ostatnio jem niewielkie porcje, ale często bo czuje, że mi się w żołądku nie mieści, przez co mam wrażenie, że jem za dużo, bo muszę jeść co godzinę lub dwie omg, czy w ogóle ktoś rozumie o czym ja mówię?
Ja rozumiem Wydaje mi się, że jem nie wiadomo ile i potem boję się u ginekologa stanąć na wagę, co zawsze kończy się szokiem, ale odwrotnym bo tyje wg mnie za mało...
Jem śniadanie ok.9, o 12 owoce lub kanapki, o 15 obiad, 16-17 deser, podwieczorek i 19-20 kolacja :P

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
Nie bój się, że oddychaniem zrobisz krzywdę dzidzi Po prostu ruszasz przeponą i bardziej dotleniasz, dlatego się pobudza.
Nie możesz iść wcześniej do lekarza, albo zadzwonić i się zapytać co robić?

Jak ja patrzę, na pokoik, gdzie jeszcze leży pełno gratów do ogarnięcia, puste pół ściany, bo czeka na mebel, biedny fotelik, który czeka na pranie, ciuszki małej jeszcze w opakowaniach, bo nie mam gdzie je pochować i sterta, a raczej Mount Everest ciuchów do prania, to aż mi się rzygać chce. Kiedy skończę ogarniaaaaaać...?
Idę stąd.
Pójdę.
W siną dal.
Gdzie nie trzeba nic ogarniać.
Ot co.
Stary 2016-09-26, 13:13   #4006
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!
U mnie biometeo też chyba wczoraj przed południem było niekorzystne, ale po południu tak samo jak u Lucky Jak po 15 zabrałam się do roboty, to nie wiem skąd tyle energii znalazłam - kuchnia, pranie, sprzątanie, zakupy i do wieczora na pupce nie usiadłam.

Migdałku, cieszę się, że dziewczyny trochę Cię uspokoiły. A jak malutka? Rusza się tak samo jak zawsze? Obserwowanie tego robi się już u nas teraz ważne Jakby nie minęło w ciągu kilku dni, to pewnie dla spokoju podeszłabym do lekarza.
To już 3 trymestr więc liczymy ruchy dziewczyny

Rozumiem... Długo by można pisać o przyczynach i skutkach takiego stanu rzeczy, ale z wnioskami gorzej
Nie muszą Ci go zabierać, a już na pewno nie będą dokarmiać w pierwszych godzinach po porodzie. Mogą zabrać tak na chwilę, na badanie czy szczepienie. Nie bojaj tak bardzo Takie dokarmianie wbrew woli matki - mam nadzieję - jednak jest rzadkością i dotyczy raczej sytuacji, gdy dziecko jest na noworodkach, a nie z mamą w sali. Najważniejsze, żebyś Ty miała wiedzę i czuła się pewnie odnośnie kp. Na sr na pewno Ci co nieco powiedzą, a może i jakieś mądre ulotki dadzą
Tak mi się jeszcze coś przypomniało na temat "braku mleka" po porodzie. Po to siara jest w piersiach produkowana od połowy ciąży, żeby była na te pierwsze doby! Dziecko chce często jeść? Płacze co godzinę, dwie? I dobrze, ma do tego pełne prawo! Mleko mamy choć bardzo odżywcze, z przeciwciałami, itd., to jest bardziej lekkostrawne niż mm, a dziecko w pierwszej dobie na jeden posiłek zjada kilka kropli.
I kończę temat! Choć mogłabym tak długo jeszcze Po prostu jak już kiedyś pisałam, jest to dla mnie bardzo przykre, kiedy widzę jak dużo kobiet, które początkowo bardzo chcą karmić, ugina się pod presją otoczenia i starych mitów (typu "nie masz mleka", "masz słabe mleko").

Gaduła, a nie skarbnica Może ja powinnam jakiegoś bloga założyć?
Inne mamuśki na wątku też na pewno by mogły te same rzeczy napisać

Fajnie masz kuchnię urządzona!
Dlaczego ja znowu Ciebie cytuję? Chyba nie mogłam się oprzeć na widok kuchni

Rozmiary czapeczek to obwód główki dziecka w cm. Na sam początek to zwykle bierze się 36 lub 38. Przeważnie obwód główki noworodka nie przekracza 35 cm, ale np. moje smoki małe miały 38 cm jeden i 36 drugi.
Aż sprawdziłam w książeczkach, żeby się upewnić. I przy okazji zauważyłam ciekawostkę, że obydwaj mieli badane CRP. Kiedyś pisałyście o tym, a ja nawet tego nie pamiętałam, że mieli badane, choć nie wiem, czy to tak standardowo było robione, czy przy okazji innych koniecznych badań - tarczycy i morfologii ze względu na moje choroby. Rodząc Kaja dodatkowo byłam na antybiotyku przeciwko paskudnej anginie

To jesień! Każdemu się taka chandra czasem zdarza. Mam nadzieję, że niedługo Ci przejdzie. A może to przymusowe lenistwo Ci tak humor psuje?
I tą drogą właśnie idź!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Folinka 😙😙😙
Jesteś na razie optymistka ale jak mnie w☠☠☠☠ia coś to jadę prosto z mostu
Czekam wlasnie na gina
Udalo się wszystkie badania zrobić tak żeby wizyty nie przekładać
Zapytam się go o praktykę w moim szpitalu w zw z kp
O coś jeszcze miałam się pytać tylko co to było? 🤔

kuchnia jak kuchnia
Za to bałagany są ściśle spersonalizowane u mnie 😅
Wczoraj naszlo mnie na syfowe jedzenie
Oranzada Helena
Dzisas od podstawówki nie piłam
Czekolada Wedel z bakaliami 😍
I chipsy solone
Ale wiecie jak to jest
Dziś ważenie więc od dziś może być ban
To trza używać póki można 😆

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Przyznaj się, tylko czekalas na taką poradęLucky teraz waga mewki spoczywa na Tobie

Kazik Ty mnie rozgryzlas bardzo szybko
Przyznaj się stosujesz to mnie swoją miarę 😛

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 13:13   #4007
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis wariuje na bol w krzyżu. Normalnie bol jak przed miesiaczka. Jak siedze i leżę to jest ok. Najgorzej jest jak chodze. Wiec ograniczam moje chodzenie do toalety w pracy i na przerwe cos zjesc.

Współczuje Mnie tak dopadło w czasie remontu po ślubie. Tak w lędźwiach mnie bolało parę miesięcy. Nauczyłam się nie wyginać tak tyłka do tyłu, w sensie aby nie pogłębiał się ten dołek (mam pogłębioną lordozę) i z czasem przyniosło mi to ulgę i mam spokój do teraz. Ale niestety w ciąży im większy brzuch tym bardziej kręgosłup w tym miejscu może się wygiąć.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 13:14   #4008
mewkaa
Zadomowienie

Kami z kocykow te chmurki z żółtym 😍

Stary 2016-09-26, 13:14   #4009
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem glodna.. a obiad robie na 14 ..
potem jade do gina i czuje ze zajade na tortille lub kebaba o takkkk

Ja już po obiedzie, ryba po grecku od Babci
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 13:22   #4010
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Mnie też ostatnio codziennie mdli :/

O matko, jakie ilości, ja cienkich czapeczek praktycznie nie używałam. Miałam dwie

Mi ten pierwszy kod nie wchodzi :/ chyba, że to tylko wczoraj działało.

Pierwszy

Ja tak samo, ale teraz z dzieckiem to już nie mam za bardzo czasu na ten kocyk, herbatkę i książkę.

Folinka, zgadzam się w 100% odnośnie Twoich rad odnośnie kp, też mi przykro jak widzę jak wiele kobiet, które w ciąży planują karmić poddają się pod wpływem rad, że dziecko płacze to trzeba podać mm. Mi wiele osób doradzało, żebym dokarmiała, ale miałam gdzieś takie rady. Córka była od początku mała i szczupła, poniżej 3 centyla, poza tym rozwija się prawidłowo i ciągle słyszałam, że mam "za chude mleko" :/
Polecam poczytać w wolnej chwili np bloga Hafija.pl

Co do majtek siateczkowych, to nie zawsze się da ukryć przed mężemJuż kiedyś pisałam, że po cc nie byłam w stanie się sama wymyć, więc mąż mi pomagał i majtki również zakładał.
To się zrobi z tych majtow nowy fetysz 😆

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
No mnie też tak pobolewa, zwłaszcza w trakcie przepowiadacza. Ale tak delikatnie więc uznaje to za normalne

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Znalazłam w sklepie ze zdrową żywnością. Ale fakt trzeba się naszukać.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

To hormony i zaraz Ci przejdzie
A co do bóli to jak tak strasznie Cię boli to może warto to sprawdzić na IP? A może to wyjątkowo bolesne przepowiadacze?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Ja uwielbiam każdą porę roku 😊😊😊 każda ma swój urok.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Odnośnie liczenia ruchów - liczycie już? A jak? W sensie ile na godzine?
Monia a patrzylas w zielarskim ten sok?

Ja nic jeszcze nie liczę
Karol różnie się odzywa
Czasem jak jestem bardzo w ruchu to w ogóle
Czasem miznie mnie lekko ze dwa razy
Wieczorem potem nadrabia

Czemu to liczenie jest takie ważne?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Ciesze sie! Ja wlasnie pochlonelam z 250g gotowanego lososia na parze. Wrocil mi apetyt na ryby

Po porodzie wszystko spadnie! Mewka zyje cjyba w biegu z tego co pamietam wiec nie ma bata, zeby nie schudnac. Wiem sama po sobie, ze czasem mozna zapomiec jesc, ja to zapominam szczególnie w weekendy o regularnym jedzeniu.

Alez mamy dziscudowna pogode. 20 stopni i słoneczko kocham takie niedziele!

Lucy a u mnie pękła cała tabl czeko wczoraj 😆

Żyje w biegu ale jem bardzo nieregularnie i często niezdrowo
Dziś wzięłam do pracy kanapki z razowca i szynki
Ale był taki natłok zaliczajacych zajęcia
Bo wiadomo koniec roku
Że zjadłam dopiero w aucie jadąc do gina
No i wieczory...wieczory są najgorsze
Odpalam house of cards i se z Karolem podjadamy 😣

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Ktoras juz wstawiala liste zakupow z gemini widzialam. Chcecie moja mimo wszystko? Wlasnie wszystko przejzalam i szczerze tak jak ich prosilam, aby nic nie mialo daty krotszej niz marzec 2017 tak wlasnie jest. Do marca 2017 jest tylko bepanten ale okazalo sie, ze jest on tez w Uk wiec to nie problem dla mnie. Wszystko poza tym daty do konca 2017, czesc rzeczy do konca 2018. Jesten zadowolona.
Za to Z Ko24 nie do konca. Przyslali mi ubrudzona pieluszke ta miniaturowa bambusowa do zasypiania sla Liliany. Dobrze ze ta wielka jest czysta i bez zadnej plami. Tesciowa nie otwierala w domu bo ona zawsze woli nam wozic zapakowane wszystko oryginalnie twierdzac, ze to nasze zakupy.
Dostalam dla malej troszkę ciuszkow od tesciowej i jestem mega zadowolona. Wszystko sliczne. Nawet body z falbanka na wakacje na przyszly rok

Ja chętnie rzucę okiem ☺

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Ja też kocham jesień
Uwielbiam jesienny nastrój i jesienne kolekcje ciuchów w sklepach

Aha. Czyli mam za duży kombinezon i za dużą czapkę. Jak to moje dziecię będzie wyglądać Brawo soulie
Ja też nie wiem co przyjdzie
Jestem jednak zdania zw lepiej za duże niż za małe
Choćby lepek karola ledwo wystawał z kombiaka

Stary 2016-09-26, 13:23   #4011
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Kami z kocykow te chmurki z żółtym 😍

musze zamowic
Cytat:
Ja już po obiedzie, ryba po grecku od Babci
ooo mniam!

ja ogarniam fasolke a potem ziemiaczki i podsmaze filety z kurczaka

Stary 2016-09-26, 13:24   #4012
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Penaten Mama, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk
Tommee Tippee cążki bezpieczne
BABY ONO, szczoteczka do zębów i masażu dziąseł, 1 sztuka
Ibum, czopki 60mg, dla dzieci od 3 miesiąca, 10 sztuk
Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 100g
Alantan Plus, maść, od urodzenia, 30g
Alantan Plus Altek, zasypka, 100g

Kupilam to czego nie dostane po czesci w UK, katarek kupilam w innym miejscu.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Już wiem czego w PL nie zamowilam w razie "w"... masci na sutki ale to myślę, ze tutaj tez takie sa.

Zapisze sobie ją
Przyda się gdy będę zamawiać 😘

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja też się nad tym zastanawiam... Jeszcze dzisiaj miałam 4 twardnienie co średnio 10 minut i zaczęłam panikować, że przedwcześnie urodzę :/

Kociulku, widzę, że kazdą z nas po kolei łapie ten chwilowy dołek, ale "chwilowy" jest tutaj słowem kluczowym

ło matuchno ja poproszę

Przedwczoraj miałam w brzuchu chyba latynoskie tańce a wczoraj tylko słabe ruchy. Dzisiaj tez małą czuję, może dostałam 2 kopniaki, ale ogólnie tylko się wierci.
Bardziej mnie martwi zbyt częste twardnienia brzucha a do tego dziś tak mnie podbrzusze zabolało jakby mi nóż wbili :/

Tak, dziewczyny, liczmy ruchy.
Moja położna mówi, że muszą być minimum 4 na godzinę, ale czytałam, że nawet 10 na godzinę... Jak już tyle naliczymy, to nie trzeba dalej liczyć.
Jeśli przez godzinę nie naliczyliśmy, to liczymy kolejną godzinę. Jeśli nie czuć żadnych ruchów już 3 godzinę, to wtedy się zaczynamy martwić.
Muszę zacząć to liczyć chyba....

Stary 2016-09-26, 13:24   #4013
LuckySparkle
Zadomowienie

Mi dzis pierwszy taz ruchy Liliany sprawiają ból! Ulozyla sie wlasnie jakos w poprzek i kazde jej poruszenie jest mega odczuwalne i bolące. Chyba zaczynam sie czuc jak kobieta w ciazy!!!

Mewka dobrze, ze mieszkam daleko od ciebie bo bys mnie z miotla pogonila po wazeniu... moze nie bedzie tak zle!
Ja o dziwo od tygodnia nic nie przytyłam, a w sobote zaliczylam burgera i frytki!

Stary 2016-09-26, 13:27   #4014
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!
Co do łóżeczka lepsze, zestaw pościeli z kołderką czy kocyk? I jak to z tymi ochraniaczami na szczebelki? Dawać, nie dawać?
Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane
Kazik ja mam komplet do łóżeczka po chrześniaku
I założę go od razu
Czy bym kupowala
Chyba nie od razu
Teraz kupiłam kolderke w ikea i pościel bo była za 50 %
Wiem że przyda się później u mamy
Na początek pójdzie rożek
Ale prześcieradło i poduche też będę mieć
Co składa się na te 22 elementy?
To bardzo ciekawe

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Ja dzis mialam jakos skurcz... nie eiem czy to ten braxtona??? Mega bolacy. Doslownie kilka sekund i puscilo i sienie powtórzyło. Moj maz juz oczywoscie byl gotów jechac do szpitala ale taki jednorazowy to nie ma co panikowac. Lili dzis jest mega ruchliwa. Pierwszy raz czulam jak moga bolec zebra... nie wiem gdzie ona te nogi pchala.

Lucy
Liczę że to była jednorazowa akcja 😚

Stary 2016-09-26, 13:54   #4015
iwona335
Zakorzenienie

Zuza spi, mam 19 stron do nadrobienia wiec biore sie za lekture.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Takie to ja kojarze gniazdka;*

Dzie nie spedzam wieczoru z tesciowa tylko wyruszam na babski wieczór do przyjaciółki. Alez ze mnie suoer synowa!

Przeglądałam gacie poporodowe z tymi wkladkami i moj maz stanął za laptopem... jego mina byla bezcenna!!!!

Powiedziec Wam cos?
Moj Tzt przez kilka dni zmienial mi te majtki... Ja nie umialam sie schylic do nog zeby je zalozyc- ogromnie mnie to krepowalo, plakalam przy tym jak dziecki ale po tym wiem ze Tzt zrobi dla mnie wszystko

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Mówiłam, że z rana mnie mdliło a zjadłam właśnie tortu bezowego...
Jak następnym razem będę marudzić to proszę mnie trzasnąć -_-

Oki
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 14:02   #4016
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Zuza spi, mam 19 stron do nadrobienia wiec biore sie za lekture.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Powiedziec Wam cos?
Moj Tzt przez kilka dni zmienial mi te majtki... Ja nie umialam sie schylic do nog zeby je zalozyc- ogromnie mnie to krepowalo, plakalam przy tym jak dziecki ale po tym wiem ze Tzt zrobi dla mnie wszystko
Wow! I w takim momencie wiadomo co to jest milosc i widac zrozumienie i posiwecenie u drugiej polowki!

Tez juz mialam akcje, ze tz mnie ubieral od pasa w dol po laparoskopii. Wogole podnosil mnie z lozka, bo tak mnie podprzusze i plecy bolaly, ze sie ruszac nie moglam. Mialam jakis gaz wstrzykiwany w jame brzuszna, ktory potem tak jakby wyl na wysokosci ramion i powodowal bol.

Wiecie co... wczoraj czytam opis anonimowy dziewczyny, ktora pyta hak usunac ciążę bo wpadli zaraz po porodzie. Czytam to tz, a ten do mnie z tekstem "alez ja bym sie ucieszyl jakby to nas spotkalo"... zamurowalo mnie. Planujemy mala roznice wieku u dzieci... tym bardziej, ze o Lili naprawdę masze starania byly dlugie ale nie myslalam o tym, zeby zachodzić od razu w druga ciążę. Delikatnie mu wyjasnilam jak to moze wygladac pod wzgledem mojego ciala i macierzyńskiego... jaka jest u was roznica wieku miedzy dziecmi????

Stary 2016-09-26, 14:06   #4017
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzisiejsze zakupy higieniczne (poprosiłam o pomoc sprzedawczynie):
-Wkładki laktacyjne Lansinoh (polecane jako nr 1 na równi z Aventem)
-Podkłady canpol
-Podklady Mamma
-Majtki siatkowe wielorazowe Seni
-Podklady higieniczne na łóżko Seni
-Aspirator katarek

W rossmanie:
-Bepabthen extra 100 ml (promocja z karta rossner za 37,99)
-chusteczki Babydream comort
-chusteczki Babydream extrasensitive
-proszek ekologiczny Domol

A tutaj zdjęcie moich grubych kocyków minky

No i kolejne rzeczy mogę wykreślić z listy
Bardzo fajne zakupy!
Stary 2016-09-26, 14:09   #4018
Emosz
Zadomowienie

Hejo,
dziewczyny potrzebuję Waszej opinii, stoję przed wyborem butów na zmianę na wesele i padło na meliski, no i nie mogę się zdecydować mimo, że ograniczyłam już wybór do dwóch wzorów, więc liczę tu na Was

Które ładniejsze? Wiem wybaczcie to totalny offtop
1.

2.

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-09-26 o 14:11
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 14:12   #4019
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jednak nic w smyku nie kupuje o :P

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

słucham sobie disco na Polsacie
Tez nic nie kupilam... Ale ja wyrodna matka drugiego dziecka wiec ten tego
Stary 2016-09-26, 14:36   #4020
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hejo,
dziewczyny potrzebuję Waszej opinii, stoję przed wyborem butów na zmianę na wesele i padło na meliski, no i nie mogę się zdecydować mimo, że ograniczyłam już wybór do dwóch wzorów, więc liczę tu na Was

Które ładniejsze? Wiem wybaczcie to totalny offtop
1.

2.
Mi osobiście podobaja sie bardziej te z czarnymi wstawkami. Jaka masz sukienke???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości