|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
My wczoraj zrobiliśmy próbkę farby na ścianie i oczywiście mi się nie podoba. Teraz będę szukać innej opcji
![]() Też mnie coś dziś dopadło, że musiałam się przytulić do kibelka W nocy się nie wyspałam, z godzinę się kręciłam po łóżku, a jak już udało mi się zasnąć to w dziwnej pozycji, bo obudziłam się z bólem pleców. Byłam wczoraj z moim mężulkiem na Bridget Jones 3 Uwielbiam jesień, liście lecą z drzew |
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
![]() no niby mamy dwa pokoje no ale jeden tzn nasza sypialnia jest mala wiec miesi sie szafa i lozko ![]() Cytat:
najlepiej by nic przy buzi nie bylo kupi moga no ale teraz no sie nie przyda.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ja jesieni nie lubie... :/ wole wiosne i lato hehe ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
moj jak ostatnio sie nie ruszal to pomizialam brzuch popukalam i sie no obudzil hehe
w karcie ciazy nie mam zadnych numerow .. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
28 tygodnia z tymi ruchami ponad normę to ja sama się gubię... u mnie mała tak szalała ze dwa tygodnie temu, normalnie 48 godzin non stop i nawet do położnej dzwoniłam i kazała jechać na KTG jeśli się nie uspokoi w ciągu nocy najbliższej (dzwoniłam wieczorem). Uspokoiła się więc nie jechałam ale wydaje mi się, że może chodzić o ruchy takie bardzo mocne i szybkie. Czytałam chyba, że przy niedotlenieniu dziecko w ten sposób pokazuje, że coś jest nie tak. Z tym, że jak to rozpoznać to nie mam pojęcia. Mnie tamte ruchy niepokoiły ale wydaje mi się, że po prostu w tym czasie przekręcała się główką w dół. Cytat:
ja przy pierwszym synku oczywiście kupiłam łóżeczko z całą tą mega wyprawką i choć fajnie wyglądało to przy drugim synku zrezygnowałam z części rzeczy a teraz to całkiem niezbędne minimum będzie no plus ochraniacz pewnie bo z tego Tescowego zestawu taki uroczy jest a te uczucie niepokoju to może podświadomość ci daje znaki, że to już coraz bliżej porodu i tym się tak martwisz. Zajmij się czymś przyjemnym, poczytaj albo obejrzyj coś wesołego/miłego i postaraj się zająć głowę czymś innym na pewno wszystko będzie dobrze i zaraz to nie fajne uczucie przejdzie![]()
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
Chyba trudno jest określić, co jest normą a co nie
Mój jest bardzo aktywny i zdarza mu się bardzo mocno kopać. Ciężko by mi było policzyć te ruchy, bo zdarza się tak, że raz rusza się jak szalony a raz po prostu śpi i tyle Pytałam ostatnio lekarki na IP, czy to normalne, a ona powiedziała, że każde dziecko jest inne i trudno to stwierdzić. Mi w ten weekend udało się odkupić karton ubranek od 56 do 68 (w tym 2 lżejsze kombinezony i kurteczkę) i być może odkupimy od dziewczyny wózek Wczoraj w końcu wybrałam i zamówiłam łóżeczko z materacem na ebay Ma przyjść we czwartek - piątek, ale nam się nie pali Jak już przyjdzie to od razu je złożymy i choć mamy mało miejsca w pokoju i tylko w jednym miejscu może stać, to wolę żeby stało w domu niż wynosić je w kartonie do piwnicy. Co do zestawu pościeli - ja poświęciłam cały weekend na przeglądanie na allegro i ebay i w końcu zdecydowałam się na zestaw 5elementowy (poszewka na poduszkę, poduszka, poszewka na kołdrę, kołdra i ochraniacz), ale już sama nie wiem, czy ten ochraniacz zamawiać czy nie... A dziś wracam na kurs Tak mi się nie chce....
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-09-26 o 10:55 |
|
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze dzis spojrzec w moja książkę ciazy po pracy. Mam nadzieję, ze urodzi sie zdrowiutka i tylko bedzie mega ruchliwa jak mama i tata. Jak pójdzie we mnie to bedzie wiecznie plakac jako dziecko-ja tak mialam. Podobniez do 3 roku zycia caly czas plakalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze poczytac o tych metodach liczenia ruchow - moje dziecko jest w sumie najaktywniejsze po 22 i po 10 rano (tak co 12 ha)
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Ewelinuus wspołczuje nocy, a jak się dzisiaj czujesz? Też polecam oddychanie przeponą. Jak poszła rozmowa męża z szefem?
Cytat:
Co do tego, że za dużo ruchów to już Folinka wyjaśniła, że każda indywidualnie może poczuć, że coś jest nie tak jak ruchy nagle zmienią częstotliwość i intensywność. Ja jestem pod tym względem przewrażliwiona, bo miałam tragiczny przypadek w bliskiej rodzinie. Która z Was pisała, że ma podejrzenie rozejścia spojenia łonowego? Jak się objawia? Ja czuję od jakiegoś czasu straszny ból w kroczu, pachwinach, spojeniu. To moja druga ciąża, rozumiem, że więzadła się rozluźniają, też mnie bolało za pierwszym razem, ale teraz boli cały czas. W każdej pozycji i ciężko mi chodzić. Ja w łóżeczku też będę miała tylko prześcieradło i rożek, kocyk. |
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
moj syn rusza sie roznie czasem kopie jak szalony a czasem slabiej
wydaje mi sie to normalne ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis wariuje na bol w krzyżu. Normalnie bol jak przed miesiaczka. Jak siedze i leżę to jest ok. Najgorzej jest jak chodze. Wiec ograniczam moje chodzenie do toalety w pracy i na przerwe cos zjesc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem glodna.. a obiad robie na 14 ..
potem jade do gina i czuje ze zajade na tortille lub kebaba o takkkk Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że jem nie wiadomo ile i potem boję się u ginekologa stanąć na wagę, co zawsze kończy się szokiem, ale odwrotnym bo tyje wg mnie za mało... ![]() Jem śniadanie ok.9, o 12 owoce lub kanapki, o 15 obiad, 16-17 deser, podwieczorek i 19-20 kolacja :P Cytat:
Po prostu ruszasz przeponą i bardziej dotleniasz, dlatego się pobudza.Nie możesz iść wcześniej do lekarza, albo zadzwonić i się zapytać co robić? Jak ja patrzę, na pokoik, gdzie jeszcze leży pełno gratów do ogarnięcia, puste pół ściany, bo czeka na mebel, biedny fotelik, który czeka na pranie, ciuszki małej jeszcze w opakowaniach, bo nie mam gdzie je pochować i sterta, a raczej Mount Everest ciuchów do prania, to aż mi się rzygać chce. Idę stąd. Pójdę. W siną dal. Gdzie nie trzeba nic ogarniać. Ot co.
|
|
|
#4006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś na razie optymistka ale jak mnie w☠☠☠☠ia coś to jadę prosto z mostu Czekam wlasnie na gina Udalo się wszystkie badania zrobić tak żeby wizyty nie przekładać Zapytam się go o praktykę w moim szpitalu w zw z kp O coś jeszcze miałam się pytać tylko co to było? 🤔 kuchnia jak kuchnia Za to bałagany są ściśle spersonalizowane u mnie 😅 Wczoraj naszlo mnie na syfowe jedzenie Oranzada Helena Dzisas od podstawówki nie piłam Czekolada Wedel z bakaliami 😍 I chipsy solone Ale wiecie jak to jest Dziś ważenie więc od dziś może być ban To trza używać póki można 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Przyznaj się stosujesz to mnie swoją miarę 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Kami z kocykow te chmurki z żółtym 😍
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4010 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ja nic jeszcze nie liczę Karol różnie się odzywa Czasem jak jestem bardzo w ruchu to w ogóle Czasem miznie mnie lekko ze dwa razy Wieczorem potem nadrabia Czemu to liczenie jest takie ważne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Żyje w biegu ale jem bardzo nieregularnie i często niezdrowo Dziś wzięłam do pracy kanapki z razowca i szynki Ale był taki natłok zaliczajacych zajęcia Bo wiadomo koniec roku Że zjadłam dopiero w aucie jadąc do gina No i wieczory...wieczory są najgorsze Odpalam house of cards i se z Karolem podjadamy 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Jestem jednak zdania zw lepiej za duże niż za małe Choćby lepek karola ledwo wystawał z kombiaka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo mniam! ![]() ja ogarniam fasolke a potem ziemiaczki i podsmaze filety z kurczaka Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4012 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyda się gdy będę zamawiać 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
Mi dzis pierwszy taz ruchy Liliany sprawiają ból! Ulozyla sie wlasnie jakos w poprzek i kazde jej poruszenie jest mega odczuwalne i bolące. Chyba zaczynam sie czuc jak kobieta w ciazy!!!
Mewka dobrze, ze mieszkam daleko od ciebie bo bys mnie z miotla pogonila po wazeniu... moze nie bedzie tak zle! Ja o dziwo od tygodnia nic nie przytyłam, a w sobote zaliczylam burgera i frytki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I założę go od razu Czy bym kupowala Chyba nie od razu Teraz kupiłam kolderke w ikea i pościel bo była za 50 % Wiem że przyda się później u mamy Na początek pójdzie rożek Ale prześcieradło i poduche też będę mieć Co składa się na te 22 elementy? To bardzo ciekawe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Liczę że to była jednorazowa akcja 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zuza spi, mam 19 stron do nadrobienia wiec biore sie za lekture.
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Moj Tzt przez kilka dni zmienial mi te majtki... Ja nie umialam sie schylic do nog zeby je zalozyc- ogromnie mnie to krepowalo, plakalam przy tym jak dziecki ale po tym wiem ze Tzt zrobi dla mnie wszystko ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez juz mialam akcje, ze tz mnie ubieral od pasa w dol po laparoskopii. Wogole podnosil mnie z lozka, bo tak mnie podprzusze i plecy bolaly, ze sie ruszac nie moglam. Mialam jakis gaz wstrzykiwany w jame brzuszna, ktory potem tak jakby wyl na wysokosci ramion i powodowal bol. Wiecie co... wczoraj czytam opis anonimowy dziewczyny, ktora pyta hak usunac ciążę bo wpadli zaraz po porodzie. Czytam to tz, a ten do mnie z tekstem "alez ja bym sie ucieszyl jakby to nas spotkalo"... zamurowalo mnie. Planujemy mala roznice wieku u dzieci... tym bardziej, ze o Lili naprawdę masze starania byly dlugie ale nie myslalam o tym, zeby zachodzić od razu w druga ciążę. Delikatnie mu wyjasnilam jak to moze wygladac pod wzgledem mojego ciala i macierzyńskiego... jaka jest u was roznica wieku miedzy dziecmi???? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Hejo,
dziewczyny potrzebuję Waszej opinii, stoję przed wyborem butów na zmianę na wesele i padło na meliski, no i nie mogę się zdecydować mimo, że ograniczyłam już wybór do dwóch wzorów, więc liczę tu na Was ![]() Które ładniejsze? Wiem wybaczcie to totalny offtop1. ![]() 2.
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-09-26 o 14:11 |
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

najgorzej, że teraz musicie się ciaśnić ale dacie radę ten kawałeczek czasu

28 tygodnia
Tak mi się nie chce....

do tego ostatnio jem niewielkie porcje, ale często bo czuje, że mi się w żołądku nie mieści, przez co mam wrażenie, że jem za dużo, bo muszę jeść co godzinę lub dwie

Lucky teraz waga mewki spoczywa na Tobie