|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
anastazja, prześliczne maleństwo!
![]()
#3722 |
Rozeznanie
|
To tak, żebyś wiedziała ,że często o Was myślę
![]() ![]() Rafałek taki słodki- nie wygląda na takiego co daje popalić Dziękuję za śliczne fotki- nie mogę przestać patrzeć. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie skrzynka tez pusta. jednak jest ![]() ![]()
![]() |
#3724 |
Rozeznanie
|
Ja organizuję paczkę...
![]() PS. U nas śliczna pogoda ![]()
#3725 |
Zakorzenienie
|
Anastazja synek cudny, gdybym tylko blizej mieszkała ....
Ulisia wypoczywaj, zasłuzyłaś za te wszystkie piąteczki ![]() Agula jak zdecydujesz sie sama wyslac paczke 20 kg to bedzie kosztowalo 187 zł :/ jeżeli fundacja ci nie pomoze to my zrobimy składę na koszyt wysyłki ![]() Jola pisałaś o marzeniu Twojej Maloni, ja też czytałam ale inni pewnie chceieliby sie dowiedzień, moze wspólnymi siłami uda nam sie je spełnić. To taka zdolna dziewczynka .... ![]()
#3726 |
Raczkowanie
|
Pozdrowienia dla MAMY,dla mamy Rafałka i dla przyszłej mamy,u nas świeci słonko,jest nadzieja że wiosna szybko przyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
brzanka ja Ciebie również pozdrawiam
![]() rzeczywiscie bociany to bardzo dobry łącznik z Afryką, gdyby tak jeszcze mogły nam opowiedzieć co widziały a w drodze powrotnej do Afryki zabrały troche rzeczy dla naszych dzieci ![]()
![]() |
#3728 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale ja zapisuje sie do "poczekalni". Jestem mama 5 dzieeci w wieku 24 , 22 , 18 , 14 i 2 latka . Chetnie pod swoje skrzydla przygarniemy jeszcze jedna mala istotke . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
Lizka a pisałaś juz do mnie lub Seony? na e--mail jeżeli nie to napisz aga@adopcjaserca.pl lub seona@adopcjaserca.pl
wtedy oficjalnie wpisujemy do kartoteki mjąz twój e-mail ![]() A chętnych na pewno nie jest wiecej niz dzieci tylko rąk do pracy przy programie jest mało zwłaszcza w Zambii. Bo to treba prowadzić korespondencje, rozliczeni, przekazywać paczki, listy, robić zdjęcia, kserować dokumenty, pozbierć listy od dzieci, zapisać do szkoły kupic mundurek .... x ponad 300 dzieci to na prawdę kupa roboty. Nasza dzielan siostra daje radę z pomocnikami bo to wspaniała organizatorka i prawdziwa bizneswoman- nadzoruje takze produkcję zemów imasła orzechowego aby Arka mogłą funkcjonować i jeszcze trzeba ja wybudowac
#3730 |
Zadomowienie
|
witam wszystkich serdecznie
potrzebuje porady. zapakowałam pudło, zastanawiam sie czy mogę je teraz owinąć folia, taką jak przeźroczysta spożywcza, a nastepnie całą taśmą taką brązową do paczek. czekam na info i zaklejam ![]() p.s. jestem na chacie, chyba że akurat myje włosy
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2008-02-12 o 16:53 Powód: p.s. |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Madzia już wie jak paczkę zapakować, a że 19 kg ponad to poczta zażada za wysyłkę prawie 200 zł to ja proponuję kto moze to poprosi Madzię o nr konta i dorzuci się do wysyłki? składka całokowicie dobrowolna
![]()
#3732 |
Rozeznanie
|
ja właśnie wróciłam z zakupów i z planowanych 3 kg zrobiło się 5,1
![]() sama nie wiem jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
hehe ja tez mam dla Ulisi 1 kg
![]() Ula zmieścimy się? oczywiście do wysyłki się dokładam
#3734 |
Raczkowanie
|
Ja też wysłałam dziś Uli 2,9 kg makaronku i troszkę drobiazgów
![]() ![]() Ale radochy będzie jak tak często dostaną paczki ![]()
#3735 |
Rozeznanie
|
Spokojnie, pomieścimy się, a jak nie, to wyślę dwie...
![]() Buziaki! PS. schreck, napisz mi jaka jest wysokość figurki oficera w cm bo ciagle mnie ktoś pyta. tylko tutaj mi napisz, bo nie mam na wyjeździe gg ![]()
![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-02-12 o 22:01 Powód: uzup |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Raczkowanie
|
Figurka jest w skali 1/32 - taki standart - wysokośc samego jegomościa to 54 mm - wysokośc cokołu (ale zabrzmiało) to około 35 mm - góra 40 mm - nie mierzyliśmy - czasem zastanawiam się czy zainteresowani chcą je podpasowac pod rozmiar meblościanki? Artystki o takie rzeczy się nie pyta...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3737 |
Rozeznanie
|
Seona dziękuję za formularz-dostałam mailem
![]() pocztą zwykłą od DlaCiebieJ jeszcze nic nie dotarło ale czekam ![]() Ulisia1 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Raczkowanie
|
Witam z wieczorowym chłodem z Pomorza,
Kasia prosiła o zameldowanie postępu prac nad chłopaczorami z Afrika Korps - czyli komercji modelarskiej - 3ech niemiaszków dreptających gdzieś po pustyniach Północnej Afryki - w końcu robimy to dla dzieciaków... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...82962b5fe.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2ad072fad.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f055608e1.html faza nakładania pierwszych warstw "makijażu". Myślę o tym by do naszych aukcji modelarskich dodawac jakieś krótkie info o okresie, naturze zdarzeń i przedmiocie - tak by popularyzowac przy okazji historię Afryki - takie tupotanie myśli po głowie - w końcu pewne okazy nie będą dotyczyły jakże oczywistych zdarzeń i okresów - taka np. Biafra czy operacja Quartz na pograniczu Zambii... Pozdrawiam...
![]() |
#3739 |
Zakorzenienie
|
Wreszczie ,nareszcie
![]() e-mail od siostry i od razu konkrety ![]() Szczesc Boze! Kochana Pani Agnieszko, wlasnie wrocilam z rekolekcji-to byl cudowny czas, pamietalam i pamietam o Was wszystkich w modlitwie. Otwarlam E'mail a tu b.duzo wiadomosci wiec po kolei czytam i czytam... co do swiatecznego party wielkanocnego to pochwalam-dzieci beda miec radoche a co nie zjedza to ja skrzetnie odkladam na ARKE. Tak więc zbiórkę na Party Wielkanocne 2008 uważam za otwartą ![]() ostatnio uzbieraliśmy 700 zł i wystarczyło na Wielkanoc i Boze Narodzenie ![]() Wiem że i tym razem mozna na Was liczyc ![]()
#3740 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzisiaj o godz. 11-tej w Bibliotece Miejskiej w Czeladzi nastąpiło otwarcie wystawy fotograficznej "Afryka w obiektywie". Relacja fotograficzna poniżej:
http://www.biblioteka.czeladz.pl/ind...id=54&catid=47 Jeśli kogoś interesują szczegóły, niech pyta Animatora. |
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
kolejny e-mail od siostry :
Pani Agnieszko jeszcze smutna wiadomosc-podczas mojej nieobecnosci zmarla malutka Bernadette Mutale/262a/-pogrzeb odbyl sie w ubiegla sobote. Juz odpoczywa w niebie,juz nie cierpi/byla ochrzczona.ostatnie dni b,cierpiala. Niech cieszy sie wiecznie z Jezusem w niebie. Ta dziewczynka ledwie zostala zaadoptowana ![]()
#3742 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich po dłuuugiej nieobecności.
Dzis tez tylko na chwilkę. 11.02.08 o godz. 1.50 urodziła się Julia, druga po swej mamie najpiekniejsza kobieta świata. Ma 3740g, 54cm, 10p Appgar Pozdrawiam serdecznie Mzungu
#3743 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Artykuł będzie w ten piątek, jak dobrze pójdzie, bo Panią Dziennikarkę dopadła grypa ![]() Cuuudności ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kamień z serca!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomniałam z tego wszystkiego ![]() Dzisiaj poszły następujące skany: 101, 102, 111, 113, 115, 119, 123, 124, 125-139, 144-147 ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-02-13 o 21:49 Powód: dopisek |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=m@gd@len@;6571822]witam wszystkich serdecznie [COLOR=royalblue]potrzebuje porady. zapakowałam pudło, zMagda Podaj na priv twój nr konta by można by Ci dosłać trochę funduszy na wysyłkę tej paczki. Cytat:
![]() |
#3745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3746 | |
Raczkowanie
|
smutek, radość - jak to w świecie - jedno obok drugiego
Cytat:
![]() mzyngu, a tobie gratuluję prześlicznej córeczki! ![]()
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
Bertrand gratuluję ślicznej córeczki
![]() jeszcze klika informacji od siostry: Pani Agnieszko,jest juz pozno ale wysle troche rozliczen ktore udalo mi sie zrobic czekajac prawie caly dzien na transport do Mpanshyi.Niestety nie moge wszystkiego szczegolowo wypisywac bo po prostu nie wyrobie-gdy ktos bedzie mial pytania to prosze pytac.zalaczam, wiec wszystko co udalo mi sie juz zrobic w nastepne dni znowu dosle nastepne.DOBRANOOOOC! a ja mam juz 100 dzieciakow sfotografowanych i info tez... TAAAAAAAAAAK!zgadzam sie na fundusz studencki. To odpowiedź na pytanie Markosa który dba o to aby kaganek oświaty w Mpanhyi i okolicach palił się wielkim płomieniem ![]() Reasumując, "starzy rodzice" będą sukcesywnie otrzymywac rozliczenia roczne, tak jak pisze siostra w razie szczegółowych pytań nt. wydatków poniesionych na poszczególne dziecko proszę pisać do mnie. Oczekujący na dzieci wkrótce ( ile to wkrótce będzie trwać tego nie potrafie sprecyzować) je otrzymają ![]() Osoby które mogą lub chcą pomóc jednorazowo zapraszam do wspierania: - budowy Arki - funduszu studenckiego ![]() pozdrawiam serdecznie Aga
#3748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Za wcześnie zabłysłaś gwiazdeczko mała i zaraz zgasłaś. Rodzicom boleść została. Śpij aniołku ![]() mzyngu, Gratulacje z okazji narodzin córeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Rozeznanie
|
Mzyngu- najserdeczniejsze gratulacje Tobie i Żonie z okazji przyjścia na świat Julii.
Niech Wam zdrowo rośnie. Smutno czytać o śmierci, szczególnie takich maleńkich istotek. Obyśmy dostawali jak najmniej takich wiadomości. Fundusz studencki- piękna sprawa!!!!! Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
Pozdrowienia dla wszystkich -Siostry Józefy- kiedy się odezwała jakiś ozywczy duch wpłynął na forum,dla nowych biologicznych mam i tatusiów.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.