Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-26, 21:06   #2851
Arylka
Przyczajenie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

mariea wysłałam Ci info A co do szkoły rodzenia to ja się zapisałam z ciekawości bo i tak w domku siedzę no i jutro idę na pierwsze spotkanie Mi to refunduje NFZ więc nic nie trace a nóż widelec coś zyskam

A mam pytanie jak to jest z tą położna? Myślałam, że takową załatwia się już po porodzie a tu słyszę, że niektóre dziewczyny mają swoją już przed...?
Arylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 21:06   #2852
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Jeju, tak się dziwnie dziś czuje psychicznie.. jak kupa. mam straszne popołudnie i wieczór
oby jutro mi się humor poprawił. tyle dobrego, że leżąc na wznak czułam takie fajne uczucie poniżej pępka, takie poderwanie jakbym windą szybko jechała
pochwalę się, że się zapisałam do szkoły rodzenia, zaczynam 8 listopada

Arylka, jak chcesz być wpisana na listę musisz mi napisać informacje ktore widzisz u dziewczyn na 1 stronie

My tez zaczynamy 8 listopada! Mamy 6 spotkań plus jedno tylko o karmieniu piersią.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 21:07   #2853
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arylka Pokaż wiadomość
mariea wysłałam Ci info A co do szkoły rodzenia to ja się zapisałam z ciekawości bo i tak w domku siedzę no i jutro idę na pierwsze spotkanie Mi to refunduje NFZ więc nic nie trace a nóż widelec coś zyskam

A mam pytanie jak to jest z tą położna? Myślałam, że takową załatwia się już po porodzie a tu słyszę, że niektóre dziewczyny mają swoją już przed...?
U mnie się załatwia po porodzie
Stary 2016-09-26, 21:11   #2854
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
jest z tą położna? Myślałam, że takową załatwia się już po porodzie a tu słyszę, że niektóre dziewczyny mają swoją już przed...?
bo przed można wybrać taką, która bedzie przy porodzie, tylko wiadomo opcja płatna.
jeśli chodzi o położną chyba środowiskową czy jakoś tak, taką co po porodzie nawiedza w domu świezo upieczonych rodziców, to z tego co wiem po porodzie w szpitalu podaje się do jakiej przychodni dziecko będzie zapisane, tam szpital wysyła papierzyska i z tej przychodni maj obowiązek wydelegować położną. mój gin mi powiedział, że warto żeby TZ przeszedł się do wybranej przychodni trochę przed porodem i dał tam cynk ze będzie taki i taki dzidziuś
Stary 2016-09-26, 21:32   #2855
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
o gotowany powiadasz, zawsze to mniej roboty a gdzie go szukać? bo znajac siebie bede jak owieczka błądziła
Ostatnio napaliłam się na te buraki z lidla ale jak zobaczyłam cenę, to zwątpliłam - 3,99 za 3 ugotowane buraczki uznałam, że za tyle to ja sobie sama 2kg ugotuję taki ze mnie dziad hahaha

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

To dobrze czy źle?
Hmmm może lepiej nie odpowiem brak odpowiedzi to też odpowiedź

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
W
Ktoś mi kiedyś mówił że w ToysRus jest coś ala tor przeszkód dla wózków, że można sobie sprawdzić jak sobie radzi na różnych powierzchniach, słyszała któraś z Was o tym? może widziała?
Jak mi jutro szyjka ładnie wyjdzie na połówkowych może mąż da się namówić na mały spacerek, żeby sprawdzić
Trzymajcie kcikaski dziewczyny
Kciukiasy za szyjkę!
Ja ToyRusa odwiedzałam tylko w M1 w Czeladzi i nie kojarzę, żeby był tam taki tor testowy dla wózków a szkoda, bo to fajny pomysł zresztą i tak teraz mam szlaban na dalekie podróże, więc szybko w rodzinne okolice nie zawitam

Co do szkoły rodzenia, to ja z racji pierwszej leżącej ciąży musiałam zrezygnować z zajęć jeszcze zanim się zaczęły ale naoglądałam się filmików w necie i dało radę poza tym umówiliśmy się na prywatne spotkanie z położną (moja gin mi dała namiary) i babeczka przyszła do nas do domu, wszystko pokazała już na niemowlaczku, dała mega pudło z próbkami/prezentami zapłaciliśmy jakąś tam kasę, ale bez dramatu...
Teraz się nie wybieram - przeżyłam pierwszy poród to i teraz dam radę
Stary 2016-09-26, 21:40   #2856
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:

Z tego co kojarzę chyba w każdej przychodni położna ma swój gabinet i myślę że teoretycznie można do niej dzwonić, iść na wizytę itp. Ale to tylko moje przypuszczenia.

Opcja płatna jest chyba wtedy gdy wynajmujemy konkretna położna do porodu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-09-26, 21:47   #2857
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Jest opcja iść za darmo, ale niestety u nas odpada, bo zajęcia w pierwszej szkole odbywają się w środy a w drugiej w czwartki, a męża w te dni tygodnia nie ma wogóle w domu
A to na każde zajęcia chodzi się z partnerem?? Pytam bo nie mam o tym zielonego pojecia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

A ja już takie dosadne ruchy czuje... To jest cudowne uczucie 💕💕💕 czuje tak jakby nóżkami przerzucal(a)

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-26, 22:10   #2858
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

My juz po wizycie, dzidzia ma 200g i 12cm. Wg usg tp 2.03, czyli dzień różnicy. Wszystko pomierzone, poogladane i jest ok.
No i nóżki rozłożone - będzie drugi synuś
Super, gratuluję! Moje już 360g waży

Cytat:
Napisane przez akrzesak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny chciałabym dołączyć na razie czytam o czym piszecie żeby rozeznać się w tematach. Wszystko nowe i trzeba podjąć tyle decyzji . Mam termin na 6 lutego i najprawdopodobniej będzie chłopak. To moja pierwsza ciąża, koleżanki bezdzietne także nic nie wiem i edukuje się samodzielnie pozdrawiam wszystkie i życzę zdrowia !
Witaj

Cytat:
Kurcze a ja się nadal zastanawiam czy iść do szkoły rodzenia, czy nie no nie moge sie zdecydować
Ja teżâ€Ś Poszłabym na weekendową, bo tylko taka wchodzi w grę z mężem, ale nawet nie wiem czy jest u mnie taka. Na darmową mogłabym z mamą chodzić, żebym nie była sama, ale wolałabym żeby właśnie tż się czegoś nauczył, bo ja raczej sobie poradzę.

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-09-26 o 23:08
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 22:59   #2859
minula
Wtajemniczenie

Silver wszystkiego najlepszego

Witam nowe mamusie

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 06:11   #2860
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Mi o tym powiedziala gin przy pierwszej ciazy, że mam iść do ośrodka zdrowia gdzie należymy poprosić o namiary położnej, bo przed porodem można się już spotkać na nfz. Zadzwonilam, że chcielibyśmy takie spotkanie, przyjechała, zapytała o czym chcemy porozmawiać, akurat opieka nad dzieckiem nas nie interesowala, glownie temat porodu. Zapytala czy mamy jakies jeszcze pytania na kolejne spotkanie czy to jedno wystarczy. Potem nie byla ona przy porodzie, przyjezdzala do malego po porodzie do domu.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 07:04   #2861
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cześć dziewczyny chciałabym dołączyć na razie czytam o czym piszecie żeby rozeznać się w tematach. Wszystko nowe i trzeba podjąć tyle decyzji . Mam termin na 6 lutego i najprawdopodobniej będzie chłopak. To moja pierwsza ciąża, koleżanki bezdzietne także nic nie wiem i edukuje się samodzielnie pozdrawiam wszystkie i życzę zdrowia !
Witam
Cytat:
Mozesz tez sie zorientować w kwestii spotkań z położną przed porodem, my spotkaliśmy się raz, pogadalismy o porodzie, o dziecku, wyprawce itp na spokojnie w domu przy kawce. Potem tylko napisalam sms że już urodzilam i następnego dnia byla z wizyta patronazowa. Z tego co kojarze można mieć 3 takie spotkania na nfz.

Cytat:
bo przed można wybrać taką, która bedzie przy porodzie, tylko wiadomo opcja płatna.
jeśli chodzi o położną chyba środowiskową czy jakoś tak, taką co po porodzie nawiedza w domu świezo upieczonych rodziców, to z tego co wiem po porodzie w szpitalu podaje się do jakiej przychodni dziecko będzie zapisane, tam szpital wysyła papierzyska i z tej przychodni maj obowiązek wydelegować położną. mój gin mi powiedział, że warto żeby TZ przeszedł się do wybranej przychodni trochę przed porodem i dał tam cynk ze będzie taki i taki dzidziuś
U mnie było tak, że ja zadzwoniłam do pielęgniarki środowiskowej na początku stycznia, a tp miałam na 28 stycznia, pielęgniarka przekazała tą informacje o ciąży położnej i zaraz na drugi dzień miałam tel, że chce się spotkać, i się umówiłyśmy, przyjechała i właśnie mówiła, że za późno poinformowałam o ciąży, bo ona przyjeżdzałaby już wcześniej, uczyła mnie parcia, jak oddychać przy skurczach i takie tam informacje, a potem już po narodzinach przyjeżdzała, i nawet mi szwy z brzucha ściągła, więc generalnie duża pomoc, za którą nie płacimy, więc naprawdę warto Na pewno więcej się od niej dowiedziałam, niż w szkole rodzenia

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-09-27 o 07:05
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 07:11   #2862
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U mnie było tak, że ja zadzwoniłam do pielęgniarki środowiskowej na początku stycznia, a tp miałam na 28 stycznia, pielęgniarka przekazała tą informacje o ciąży położnej i zaraz na drugi dzień miałam tel, że chce się spotkać, i się umówiłyśmy, przyjechała i właśnie mówiła, że za późno poinformowałam o ciąży, bo ona przyjeżdzałaby już wcześniej, uczyła mnie parcia, jak oddychać przy skurczach i takie tam informacje, a potem już po narodzinach przyjeżdzała, i nawet mi szwy z brzucha ściągła, więc generalnie duża pomoc, za którą nie płacimy, więc naprawdę warto Na pewno więcej się od niej dowiedziałam, niż w szkole rodzenia
Krocze u mnie też sprawdzała jak się goi za każdym razem.
Ogólnie ja miałam cudowną położną, mały nigdy nie zaplakal nawet jak go budziła, a jak już skonczyla do nas przyjeżdżać to w każdej chwili moglam do niej zadzwonić lub napisać jeśli potrzebowalam jakiejś porady.
Stary 2016-09-27, 07:21   #2863
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Krocze u mnie też sprawdzała jak się goi za każdym razem.
Ogólnie ja miałam cudowną położną, mały nigdy nie zaplakal nawet jak go budziła, a jak już skonczyla do nas przyjeżdżać to w każdej chwili moglam do niej zadzwonić lub napisać jeśli potrzebowalam jakiejś porady.
Nasza też jest bardzo fajna, miła i pamiętam, że też właśnie dała mi numer tel i mówiła, że mam dzwonić, gdyby coś się działo
Od pierwszej wizyty właśnie tłumaczyła, jak myć, jak nosek czyścić, przystawiała do piersi, generalnie na duży +
Stary 2016-09-27, 07:41   #2864
axn22
Zakorzenienie

Kurcze... szczerze mówiąc to ja też mam problem z położną.. tzn nie wiem skąd ją najlepiej wziąć. Ale jeszcze czekam bo jak zdecyduję się na szpital prywatny to muszę od nich z tego co wiem, a jak nie, to nie mam pojęcia gdzie mam jej szukać
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 07:44   #2865
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Kurcze... szczerze mówiąc to ja też mam problem z położną.. tzn nie wiem skąd ją najlepiej wziąć. Ale jeszcze czekam bo jak zdecyduję się na szpital prywatny to muszę od nich z tego co wiem, a jak nie, to nie mam pojęcia gdzie mam jej szukać
U nas polozna jest przypisana do ośrodka zdrowia do którego się należy. I po porodzie zaraz dzwonili z ośrodka czy juz była położna

Stary 2016-09-27, 07:50   #2866
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie Ci tak powiedzieli? I o jaki wózek chodziło? Ile się czeka to chyba zależy od modelu też
Tak zależy. Na xlandera 3 dni się czeka więc nawet jakbym tfurfu w 8miesiacu rodziła to w czasie pobytu w szpitalu mąż wózek kupi

Cytat:
Witamyy))

Cytat:
Jeju, tak się dziwnie dziś czuje psychicznie.. jak kupa. mam straszne popołudnie i wieczór
oby jutro mi się humor poprawił. tyle dobrego, że leżąc na wznak czułam takie fajne uczucie poniżej pępka, takie poderwanie jakbym windą szybko jechała
pochwalę się, że się zapisałam do szkoły rodzenia, zaczynam 8 listopada

Arylka, jak chcesz być wpisana na listę musisz mi napisać informacje ktore widzisz u dziewczyn na 1 stronie

O muszę w końcu się zająć..

Cytat:
Witaj!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Kurcze a ja się nadal zastanawiam czy iść do szkoły rodzenia, czy nie no nie moge sie zdecydować

Cytat:
U mnie jest ten problem, że ze względu na męża musielibyśmy iść do prywatnej szkoły (w sensie na prywatne zajęcia) a życzą sobie za to ok. 700zł no i nie wiem właśnie czy warto

Cytat:
Jest opcja iść za darmo, ale niestety u nas odpada, bo zajęcia w pierwszej szkole odbywają się w środy a w drugiej w czwartki, a męża w te dni tygodnia nie ma wogóle w domu
To idź na tą za darmo jak uznasz że trudne i warto to ciągnij męża na prywatne? jakieś warsztaty "mama wie" albo mama i ja? Zawsze On coś się dowie są też filmy zawitkowsiego, On pokazuje jak podnosić, przewijać

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Jeszcze w klinikach medycznych się zorientuj. W mojej np ściągają raz na 2-3 miesiące kogoś fajnego na weekend za 300zl wątpię żeby taka informacja była w internecie...
Cytat:
Jeśli się nie zdecydujemy na szkołe to będziemy sie edukować internetowo
Stary 2016-09-27, 07:51   #2867
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Az się boję pomyśleć co będzie w wieku 4 latek, szczegolnie jak 'wyszkoli' młodsze rodzeństwo jako kompana do swoich pomysłów
Będzie wesoło

Cytat:

My juz po wizycie, dzidzia ma 200g i 12cm. Wg usg tp 2.03, czyli dzień różnicy. Wszystko pomierzone, poogladane i jest ok.
No i nóżki rozłożone - będzie drugi synuś

Gratulacje!!

Cytat:
Witaj

Cytat:

W ośrodku do którego zapisujesz dziecko albo sama należysz jest położna środowiskowa podpisuje się u niej deklaracje i ona przychodzi po urodzeniu. Po chyba 21 tygodniu można się do niej wybrać i z tego co wiem jak było, to przysługiwała jedna wizyta na tydzień, do 31 tygodnia, a potem dwie. Ale czy dalej tak jest to nie wiem. Ja miałam całkiem pomocną położną, pomogła mi informacjami jak mały zachorował. Przyszła też raz pielęgniarka środowiskowa.

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ostatnio napaliłam się na te buraki z lidla ale jak zobaczyłam cenę, to zwątpliłam - 3,99 za 3 ugotowane buraczki uznałam, że za tyle to ja sobie sama 2kg ugotuję taki ze mnie dziad hahaha

Hmmm może lepiej nie odpowiem brak odpowiedzi to też odpowiedź

Kciukiasy za szyjkę!
Ja ToyRusa odwiedzałam tylko w M1 w Czeladzi i nie kojarzę, żeby był tam taki tor testowy dla wózków a szkoda, bo to fajny pomysł zresztą i tak teraz mam szlaban na dalekie podróże, więc szybko w rodzinne okolice nie zawitam

Co do szkoły rodzenia, to ja z racji pierwszej leżącej ciąży musiałam zrezygnować z zajęć jeszcze zanim się zaczęły ale naoglądałam się filmików w necie i dało radę poza tym umówiliśmy się na prywatne spotkanie z położną (moja gin mi dała namiary) i babeczka przyszła do nas do domu, wszystko pokazała już na niemowlaczku, dała mega pudło z próbkami/prezentami zapłaciliśmy jakąś tam kasę, ale bez dramatu...
Teraz się nie wybieram - przeżyłam pierwszy poród to i teraz dam radę
już nie pytam
Co do buraków, to pieczone są mega

Cytat:
Mi o tym powiedziala gin przy pierwszej ciazy, że mam iść do ośrodka zdrowia gdzie należymy poprosić o namiary położnej, bo przed porodem można się już spotkać na nfz. Zadzwonilam, że chcielibyśmy takie spotkanie, przyjechała, zapytała o czym chcemy porozmawiać, akurat opieka nad dzieckiem nas nie interesowala, glownie temat porodu. Zapytala czy mamy jakies jeszcze pytania na kolejne spotkanie czy to jedno wystarczy. Potem nie byla ona przy porodzie, przyjezdzala do malego po porodzie do domu.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 07:51   #2868
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

To jest Twoja wybrana położna środowiskowa. Ja złożyłam deklaracje wyboru położnej w przychodni w mojej wiosce
Stary 2016-09-27, 07:51   #2869
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
U nas polozna jest przypisana do ośrodka zdrowia do którego się należy. I po porodzie zaraz dzwonili z ośrodka czy juz była położna
Ja należę do niedużej przychodni rejonowej, w której się nie leczę i nie wiedzą o ciąży... Spojrzałam właśnie w wykaz personelu, są wypisane jakieś pielęgniarki środowiskowe ale ani jednej położnej. Ciekawe czy jak bym poszła do szpitala i poprosiła o kontakt do jakieś położnej to by mi dali Muszę popytać...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-27, 07:53   #2870
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja należę do niedużej przychodni rejonowej, w której się nie leczę i nie wiedzą o ciąży... Spojrzałam właśnie w wykaz personelu, są wypisane jakieś pielęgniarki środowiskowe ale ani jednej położnej. Ciekawe czy jak bym poszła do szpitala i poprosiła o kontakt do jakieś położnej to by mi dali Muszę popytać...
Jak sama się interesowałam tematem to położna musi być Dopisana di przychodni... Ale może coś mieszam. Ja bym zadzwoniła i zapytała. Oni mogliby Cie skierować gdzieś najbliżej )
Stary 2016-09-27, 07:56   #2871
axn22
Zakorzenienie

Jutro jadę oglądać pierwsze szpitale więc jak się niczego tam u nich nowego nie dowiem to faktycznie zajrzę jeszcze do przychodni
Stary 2016-09-27, 08:05   #2872
mariea
Zakorzenienie

a ja sie zastanawiam jaki jest limit kilometrów dla danej położnej jaki może przebyć do świeżej mateczki. czy np jeśli u mnie w gminie jest np 6 przychodni, a ja chce tylko położną z jednej z nich i z żadnej innej a ona musiałaby do mnie 10 km przejechać to jest ok? ciekawi mnie to
Stary 2016-09-27, 08:24   #2873
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja właśnie napisałam maila dopołożnej co by mnie interesowała. Teoretycznie jestem w jej "rejonie" bo ma gabinet kilka bloków ode mnie, ale tutaj jest tak namotane z adresami, że nigdy nic nie wiadomo. Do przychodni rodzinnej jestem zapisana jakieś 4km stąd, chyba najdalej dostępna przychodnia ode mnie, do ginekologa chodzę prywatnie, a przychodnie K mam 5minut spacerkiem ale długo tam nie byłam. Zobacze co położna mi odpisze
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 08:25   #2874
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie zastanawiam jaki jest limit kilometrów dla danej położnej jaki może przebyć do świeżej mateczki. czy np jeśli u mnie w gminie jest np 6 przychodni, a ja chce tylko położną z jednej z nich i z żadnej innej a ona musiałaby do mnie 10 km przejechać to jest ok? ciekawi mnie to
Dobre pytanie. Stawiam, że w ramach miasta/miejscowości/gminy będzie bez limitu. Ja mam minimum 10km w ramach miasta praktycznie wszędzie
Stary 2016-09-27, 08:36   #2875
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

escorpio gratuluje udanej wizyty

Dziewczyny ale miałam noc. Mały tak mnie skopał po pęcherzu,że aż bolało i biegałam co chwila do toalety ale dzisiaj pooglądamy małego piłkarza, już nie mogę się doczekać
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 08:36   #2876
Ana064
Raczkowanie

witam podczytuje was od samego początku jednak chciałam zaczekać aż będę miała pewność że wszystko jest ok Czy można dołączyć?? Mam 27 lat i czekam na mojego pierwszego dzidziusia o którego staraliśmy się rok Szczęśliwego dnia okazało się że to bliźniaki niestety jedno z dzieci nie zostało z nami;( ale w brzuszku mam zdrową silna babe więc teraz już musi być dobrze termin 2.02
Ana064 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 08:41   #2877
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre pytanie. Stawiam, że w ramach miasta/miejscowości/gminy będzie bez limitu. Ja mam minimum 10km w ramach miasta praktycznie wszędzie
mam nadzieję, że tak właśnie jest, bo w przychodniach nie ma przecież rejonizacji można się zapisać gdzie się chce. pewnie jak złapię taką fazę to będę dzwonić i się upewniać

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:

Dziewczyny ale miałam noc. Mały tak mnie skopał po pęcherzu,że aż bolało i biegałam co chwila do toalety ale dzisiaj pooglądamy małego piłkarza, już nie mogę się doczekać
dobrze wiedzieć
Stary 2016-09-27, 08:49   #2878
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cytat:
A moja położna nie jest z mojej przychodni, u nas jest coś takiego jak Ośrodek Pielęgniarstwa Środowiskowo- Rodzinnego i tam można się zapisać w ramach NFZ Generalnie można sobie wybrać taki zespół, pamięta, że nawet ze szpitala w którym rodziłam, dzwoniła położna z zapytaniem, czy ja mam taka położną, już chciała się wkręcić
Stary 2016-09-27, 08:56   #2879
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
A ja już takie dosadne ruchy czuje... To jest cudowne uczucie 💕💕💕 czuje tak jakby nóżkami przerzucal(a)

super!
Cytat:

trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
witam podczytuje was od samego początku jednak chciałam zaczekać aż będę miała pewność że wszystko jest ok Czy można dołączyć?? Mam 27 lat i czekam na mojego pierwszego dzidziusia o którego staraliśmy się rok Szczęśliwego dnia okazało się że to bliźniaki niestety jedno z dzieci nie zostało z nami;( ale w brzuszku mam zdrową silna babe więc teraz już musi być dobrze termin 2.02
WITAJ! No jasne,że teraz już będzie dobrze! Jak się czułaś w pierwszych tygodniach?
Stary 2016-09-27, 09:00   #2880
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
Witaj
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości