|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
O właśnie! Dobry argument gratulacje my od wczoraj 27tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4113 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
Cos na n...😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Maja te sprzęty ale przedpotopowe prawie 😐 Za 2 tyg powtórka Znowu siuski i krew Nie chce mi się jak diabli tych badań robić Bo trzeba wstawać rano i na glodnego wychodzić z domu Aniemiczne laski Jakie macie wyniki Mi przez 2 tyg z 10,7 przeszło na 11 Ciekawe ile w tym zadlugi buraka?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Ja mam dla Karola spodenki i body Ten zestaw plus skarpetki przemawia do mnie Tak jak te pajace Czy polpajace plus body Chyba dobrze myślę i to nazywam Jak nie to walnijcie mnie linijka po łapie 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
Co do promo w zarze w sierpniu i lutym ceny schodza do poziomu Jeansy 29 Płaszcze i kurtki 79 Sukienki 39 Buty skórzane 49-79 A kiedyś myślałam że zara to drogi sklep 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za cukier 🤗 Mimo że jem cała czeko na raz Dla mnie ta glukoza była zamulajaca bardzo 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Dobrze że oddech się unormowal 👍 Mi ciężko się mówi Tzn mecze się gdy dłużej mówię Ale będę sapać na zajęciach 😉 Kaftaniki to chyba pod polspiochy 🤔 Śpiochy mają rękaw a połówki nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
Body i pajace najwygodniejsze Tzn wyjdzie mi w praniu of kors Ale tak teretyzujac sobie To się z nią zgadzam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Ale mi się nie chce z łóżka wstawać Wiem że jak wstanę to zaraz będę musiała coś zrobić 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-27 o 08:52 |
||||||||
|
|
|
#4114 |
|
Zadomowienie
|
Mewka ja miałam prawie 11 na początku września, teraz czekam na pobranie i zobacze wieczorem czy cos lepiej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Kazik to prawie tak jak ja
Daj znać jak Ci poszło w górę Ty tylko tabsy? Czy burak i kaszana poszła w ruch też? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
kaziowa - ja w sumie pierwszy raz mam cos zapisane.. normalnie zem sie zdziwila..
ja czytalam ze to niby w ciazy normalne ... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
Kazik Ty też masz grzyba?
Kami to nic strasznego podobno w ciąży Także nie martw się 😙 Ej a jak ma się grzyba To jak Karol ma się urodzić sn? Przejdzie przez ten zagrzybiony kanał bez szwanku?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie tylko mdlilo i przez pol dnoa odbijalo sie cukrem.. :/ kciuki! a jak nie to witam na odwyku od slodyczow ![]() Cytat:
Mewka - tak na N one maja taki inny ksztalt od tabletek uroczo sie wsadza..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Kami i masz do nich taki bialy patyczek ?
Co by sięgnąć ta tabl aż po samo jelito?😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - patyczka brak palusiem mam se ladnie glebiej wsadzic hehe
uroczooo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
No cóż
Taki nas los 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Dobra. Zmykam chociaż nie chce mi się jak diabli Zauważyłam że jak nie ruszam z kopyta rano To jestem taka nie do życia przez cały dzień Też tak macie?😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do infekcji nawracających w ciąży sama się zastanawiam co na to wpływa. W szpitalu poznałam dziewczynę którą w ciąży miała już dwie sepsy i teraz znowu się zapowiada wszystko od pęcherza, tylko u niej dochodzi kolka nerwowa od kamieni no i to cewnikowanie? Trzymam kciuki za Wasze pęcherze!!I Kaziowa kciuki za badania! Też się musze pochwalić bo mimo tego leżenia kupiłam na aukcji cały wór używanych ciuszków od 56 do 68 a na dodatek mój tata przywiózł mi kolejny wór w prezencie z USA ![]() Co do malowania i przygotowań ją jeszcze w polu. Łóżeczko ma mi oddać bratanica, ale zmierzyłam meble i sięn ie zmieści przy łóżku!!
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
no bywa..
los kobitek juz taki jest ![]() ja generalnie zbieram sie z mezem na budowe, a potem jedziemy po wanne i meble do lazienki Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4124 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nigdy za dużo bluzeczek i legów mam troszkę ale brak mi takich typowo wyjściowych ubranek tzn jakiś komplecików itp. Cytat:
i to jeszcze takiego mega czuba spiczastego miały no ale taka moda była hahaCytat:
teraz w komodzie Michasi dominuje róż, głównie przez lumpki i pakę, którą odkupiłam ale później już nie będzie tak słodko bo mega podobają mi się właśnie zarowe stylizacje a oni mają ubranka głównie w pastelowych kolorach ale raczej mało tam różu Cytat:
kochana kaftaniki nie są praktyczne Cytat:
|
|
|
#4125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze dziecko jest całe w tym takim śluzie wiec nic mu raczej nie będzie zresztą wyleczysz się do tego czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jeden kupiłam i nie żałuję bo też spora część wyprawki jest a paki od taty zazdroszczę co do łóżeczka to na pewno nie da się tak zrobić żeby się zmieściło przy łóżku? bo sama wiesz, że takie maleństwo to najlepiej jak się ma na oku. Na pewno pamiętasz noce kiedy patrzyłaś na dziecko czy aby na pewno oddycha itp
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Macie racje, dziewuchy, jak coś znów mnie zaniepokoi to będę dzwonić do położnej
![]() Byłam na badaniach...Badałam mocz, HBS i morfologię. W poprzednim mieście się przyzwyczaiłam, że wchodzę, się rejestruję i od razu wchodzę na pobranie. A tu musiałam czekać w kolejce i aż się namarudziłam tż-towi To tak, żeby z okazji urodzin nie miał zbyt fajnie ![]() Ale pielęgniarka była bardzo miła ![]() Lecz się załamałam, bo kupiłam mu fajną kamizelkę a się okazała za mała i wątpię, żeby większe mieli, bo ta była największa
|
|
#4128 |
|
Rozeznanie
|
ewelinuus dobrze, ze tanoc spokojna
Co do kaftanikow to ja mam pare - z mysla o okresie kiedy maly vbedzie jeszcze mial kikut pepuszka. Dodatkowo mam body kopertowe, bo mi sie luzniejsze wydaja Ktore konkretnie pieluchy z Babydream maja ten czujnik siuskowy? Ogladaalm te biedronkowe i nie widzialam info zeby tam sie jakos pokazywalo ze pielucha mokra |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki, juz wiadomo skad u mnie biale krwinki leca w gore, a nie powinny. Prawdopodobnie mam jakies pasozyty 😒... Nie ja na bank mam bo widzialam, wczoraj bylam tym faktem zalamana. Czulam sie jak kosmitka jakas i czulam mega obrzydzenie do samej siebie... Jestem w trakcie robienia badan kalu ale to tylko potwierdzenie bedzie 😞
Generalnie dzisiaj mi juz lepiej, wczoraj przeryczalam pol dnia (wiedziec, ze sie cos ma, a widziec do tego to masakra). Chcialam sie zapytac czy, ktoras z was lub waszych bliskich mial pasozyty (gliste ludzka) w ciazy?? Jak wyglada leczenie, czy jest mozliwe farmakologiczne? Naczytalam sie w necie, ze nie ale to byly wpisy sprzed kilku lat, moze cos sie zmienilo? Jak na razie wciskam w siebie czosnek, por, olej z dyni i marchewke niby naturalne sposoby na pozbycie sie tego gufna
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
1474965042253.jpg wlasnie listonosz przyniosl mi to od hipp, teczka jest ekstra, sztywna nie taka jak dostalam od lekarza i chusteczki do pupuni dzidzi
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze u was laski tez jakos nie fajnie, grzyby no ale jesien jest to i grzyby sa
Sorki mi od wczoraj na leb padlo...
|
#4132 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I już po :/ wypić wypiłam i wszystko spoko, nic mnie nie mdliło ani nic, zdążyli mi pobrać drugi raz krew po godzinie, i za 15 min tak mi się słabo zrobiło, że masakra, aż ciemno przed oczami no i lipa, bo tak mnie podbiło, że trochę zwymiotowałam :/ niby tylko raz i tylko trochę, ale zła jestem na siebie, bo już niewiele brakowało. Pobrały mi jeszcze ten kolejny raz krew no i zobaczymy. Teoretycznie powinnam powtórzyć, ale te babki w labo powiedziały, że po takim czasie to już się powinno wchłonąć i nie powinno zaburzyć wyniku, trzeba zobaczyć ten pierwszy i drugi wynik, na trzeci trzeba wziąć poprawkę i muszę czekać, jak ten wynik po godzinie będzie zły to tak czy siak jest ta cukrzyca. Pocieszyły mnie, że może już się obejdzie bez kolejnego razu. Podobno lipa byłaby wtedy jakbym od razu zwróciła. Ehhh :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnieee ![]() Cytat:
ja nigdy nie mialam i nie slyszalam w rodzinie ![]() Cytat:
zamiast na grzyby chodzic to same hodujemy Cytat:
masakra tez slyszalam o babce ktora zwymiotowala ale yo dlatego ze za szybko wypila.. najwazniejsze ze poprawki robic nie trzeba Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
No ja właśnie też po pierwszym, czyli około 1,30h od wypicia czekam na te wyniki, jak ten na czczo i po pierwszym pobraniu będą ok, to ten drugi już nie powinien mieć dużego wpływu, mam tylko lekarzowi o tym powiedzieć a już jak ten pierwszy wyjdzie za wysoki to i tak będzie wskazywało cukrzycę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wchlodnelo sie i bedzie git ![]() nie martw sie na zapas Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam taką nadzieję 🏻 dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
DoDoo przykro mi
Zjadlam wlasnie gofra z domowa nutella - moja dieta ostatnio powala ![]() Edit - przypomnialo mi sie, ze mialam jeszcze jedno pytanie odnosnie TZtowych zwolnien po porodzie. To zwolnienie opiekuncze to chyba przysluguje jak nie ma innego czlonka rodziny, ktory moglby sie opiekowac? Czy nie ma takiego warunku? I kto to jest ten inny czlonek? Edytowane przez CAR0LKA Czas edycji: 2016-09-27 o 11:02 |
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robie ten kal sobie prywatnie i z wynikiem do lekarza ogolnego pojde bo gin sie jeszcze nie spotkal z glista w swojej karierze (to mnie dopiero dobilo), a ze mialam wczoraj wizyte to mu to powiedzialam. Ech nic tylko sobie w leb strzelic Pociesza mnie tylko ten moj ROBACZEK w brzuchu co kopie 😂
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

gratulacje
my od wczoraj 27tc

Idę w czw na zakupki, nie będę się ograniczać tym razem xD Bo to jak na kupce to się wydawało, że jest pelno, a jak porozkladalam to już gorzej
tylko woda gorąca i ciężko było pić. Oby te wyniki wyszły okej!
🏻

wszystko od pęcherza, tylko u niej dochodzi kolka nerwowa od kamieni no i to cewnikowanie? Trzymam kciuki za Wasze pęcherze!!