|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Ja Wam kiedyś na grupie wrzuciłam link do notki gdzie mój mąż właśnie odpowiadał na pytania Ciąża z perspektywy mężczyzny. Tam wszystko napisałam. Mój jest na tak ale jak mu powiedziałam że może w wodzie chce rodzić to mnie skwitowal Coś Ty wymyśliła. Znając Ciebie i tak urodzisz normalnie
![]() Jesu jaka pogoda. Ale. Zrobiłam postęp z rana. Edytowalam filmik na kanał, zjadłam śniadanie, byłam na krótkim spacerze a teraz się biorę za sprzatanie bo o 12:30 muszę młoda odebrać.
#1622 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
ehhh Mietowka jak mozesz nam to robic
![]() mam takiego lenia ze jeszcze w pizamie leze i najechetniej tak bym dzis została ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Ależ Ci zazdroszczę, uwielbiam nasze morze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Zadomowienie
|
Mietowka, ty okrutnico! 😝 u mnie dalej mgła i 10 stopni. Ale muszę się zebrać. Kuźwa, cały czas siedzę w domu, a za każdym razem wyciągam awizo ze skrzynki i ostatnio codziennie dymam na pocztę i oczywiście stoję w kolejce
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak obudzilam sie o 3 w nocy to nie spałam do 6. Ti juz chyba bezsenność...ale zasnelam potem i do 10 spalam
![]() To juz organizm przestawia sie na nocne wstawanie. Normalnie kiedyś nie wybobrazalam sobie mnie z dzieckiem bo bylam takim spiochem, nie bylo mowy o nocnych podubkach czy o problemach ze snem a teraz budze sie w srodku nocy jak bym przespala cała noc i pelna energii. Łóżko, materac, materyck dla dziecka, szafkę pod tv, stolik z krzesłami do kuchni i taki mały bialy dostawny stolik pod laptop, mam nadzeeje, że bedzie praktyczny. Po za tym nakupowalam naczyń, akcesoriow kuchennych, doniczek, czego ja tam nie wziełam ![]() Już nie mogę się doczekać, mam też stres, zę tak wszystko na ostatnią chwilę ale całe szczeście zdążymy sie trochę ogranąc przed narodzinami małej ;-) Dziewczyny powodzenia na wizytach! ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrób porządek z tym listonoszem a jakże! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | ||
Zadomowienie
|
Dzień doberek!
![]() Zbieram się zaraz na wizytę i podglądanie mojego brzdąca ![]() Cytat:
![]() A moja fryzjerka na fryzury weselne itp. też prosi o wzięcie wsuwek, moje włosy potrzebują ok. 40 żeby się trzymać ![]() Cytat:
![]() Ładny brzusio ![]() Mietowka - a gdzie jesteś? Faaaajnie masz ![]() Edytowane przez Anettt87 Czas edycji: 2016-09-27 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam pytać odnośnie makijażu, ostatnio mnie babka malowała na ślub i wyszło jej bez problemu i zastanawiam się, czy to kwestia użytych kosmetyków, czy umiejętności czy jeszcze czegoś innego... Jak ja się maluję, to na nosie na czubku mogę nałożyć i 50 warstw, ale mi się wyciera. Jakoś nie wiem jakby w pory mi wchodziło czy co, ale mam zawsze na nosie wytarte. Malowałam już tyloma technikami i wszystkimi podkładami jakie mam i efekt ten sam. A babka mnie pomalowała i nos miałam normalnie pomalowany jak reszta twarzy. Od czego to zależy? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam pozwoliłam tż zadecydować, ale nie wyobrażam sobie, żeby podjął decyzję, że nie chce przy mnie być. Przysięgaliśmy sobie, że będziemy przy sobie w trudnych chwilach i wypada słowa dotrzymać. Tż wychodził tylko na igłę w kręgosłupie na prośbę anestezjologa, i później jak rodziłam łożysko ale nie specjalnie, po prostu nie chciał przy mnie płakać i musiał wyjść na chwilę, w tym czasie wyszło łożysko i lekarka mnie zszyła i wrócił. I nic mu się nie stało, krwi się napatrzył cały pobyt w szpitalu bo straciłam jej dużo i brałam Bromergon i przy prysznicu cały czas przy mnie był mimo że wylatywało ze mnie wszystko. I jakoś się udało mieć drugie dziecko i chcemy mieć ich więcej oboje, więc na seksie to nie rzutuje wcale, w ogóle nie wiem jak miałoby rzutować to dla mnie niepojęte. Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1630 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Toć moje morze prania w salonie wygląda całkiem podobnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie popieram zmuszania do obecności przy porodzie ale obecny powinien być, zawsze może wyjść. Niewyobrazam sobie, zeby tz mnie nie wspierał w takiej sytuacji. Kto jak nie nie on ? Jego sama obecność działa na mnie kojąco. My z tz nawet za dlugo nie dyskutowalismy o porodzie. Spytałąm sie czy chce byc obecny i powiedzial, ze tak, chcialam ciagnac temat zeby trohe go przygotować do tematu, ale powiedzial, zebym nie straszyła, a on chce byc przy mnie. Jak jest u was w szpitalu z widzeniami? Bo mnie zastanawia co bedzie jak zaczne rodzić w nocy? W nocy nie ma widzeń ale co z kobieta ktora ma skurcze i rodzi i chce miec przy sobie partnera? Poród może zaczac sie o 20 a skonczyć rano o 10, co z osobą facetem/mezem takiej kobiety? Lezy sie w tej pierwszej fazie razem z inna pacjentką na sali czy jak? Nie chcialabym zaczac rodzic w nocy i musiec prze te bole przechodzic sama. Bardziej potrzebuje mojego przy sobie przy silnych skurczach niz w samej koncowce porodu. Ponoc ta ostatnia faza to juz ulga a najgorsze są nasilające sie akurcze przez kilka/kilkanascie godzin. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele zalezy od kosmetykow,od tego jak przygotuje twarz do makijazu i czym go wykonczy. Makijaze okolicznosciowe maja inne prawa, sa to ciezsze kosmetyki, mgielki by sie trzymaly, pudry itp. Tez duzo daje rozna aplikacja. U mnie np po opryszczce jesli nie wklepie podkladu to u mnie tez schodzi a wczesniej moglam innym sposobem podklad nakladac. Teraz jedynie wchodzi wklepanie palcami, nie gabeczki, nie pedzel a palce. Probowalas pudrowac nos?
![]() |
#1633 |
Zakorzenienie
|
Anettt w Gdyni
![]() Właśnie odebrałam paczkę ze smyka ![]() Tż dzisiaj nie ma na noc więc już się nie mogę doczekać zupki chińskiej :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zadomowienie
|
Byłam w biedronce i została tylko jedna piłka. Mała jest :/ tzn lepsze to niż nic, ale zdecydowanie dla niższych osób. A sama nie jestem hiper wysoka (171). Jak siadam na niej to nogi w kolanach mam zgięte bardziej niż kąt prosty i średnio to wygodne. Napompowalam na maksa, a i tak moim zdaniem jest miękka.
Sent from my iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Pojdę dzisiaj zobaczyc te pilke. W Netto też mają być.
W niemieckim lidlu znowu beda piekne ubranka dla dziecka ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Dziewczyny leżaczek dla dziecka jest niby od 0+ a czy na pewno to jest dobre dla noworodka? Bo na płasko to ono nie leży... |
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niby są 0+, alem zależy czy mają wkładkę dla noworodka, nasza FP nie miała i wkładałam Lilce wkładkę z fotelika ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie musicie mieć wszystkiego na tip top przy wprowadzaniu się. My też po wprowadzeniu się czekaliśmy na niektóre meble np w kuchni nie mieliśmy stołu ani krzeseł ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
To takie samo twierdzenie jak to, że cesarka to nie poród, albo jak kobieta nie karmi kp to jest wyrodną matką. Tak to natura wymyśliła, że to kobieta jest w ciąży i rodzi dziecko i siłą rzeczy będzie tym bardziej obciążona choćby tż na głowie stawał. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Bluesberry chyba mnie dzisiaj nie lubisz...? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i to chyba od gina dostal maz takie zwolnienie. dobrze mowie? czy to szpital wystawia czy kto? jak jest taka mozliwosc to na bank bedziemy brac ![]() ![]() ![]() eee, na pewno zimno i wieje ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli rodzice razem ustalają jak wolą to ok, ale mi bardziej chodziło o takie głaskanie tż po główkach bo biedny będzie miał traumę itd no bez jaj.. Kusisz za bardzo ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- O ! i od razu się człowiekowi na sercu lepiej robi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rodzilam wlasnie w nocy. przyjechalismy przed polnoca, urodzilam o 4.30. Przez caly czas maz byl ze mna. i na ktg, i w wannie, i przy porodzie. potem, po, jak mnie juz zawiezli na gore to kazalam mu jechac do domu, odespac troche i dopiero przyjechac. Kuby i tak przy mnie nie bylo, ja tylko lezalam wiec w niczym by mi nie pomogl. Boze, nigdy nie zapomne tego stanu jak lezalam na tym lozku. ze to juz po, ze dalam rade, ze juz Kuba jest po drugiej stronie - taka ulga fizyczna i psychiczna, wrecz duma. nie nawet ciezko to odpisac ![]() a jak przyjechal to wlasnie pomogl mi sie umyc, ogarnac itd. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
ja tez jak jesczze mialam dluuuugie hery i chodzilam na weselne czesania to ze swoimi wsuwkami ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a potemw razie czego moze uda ci sie kupic jakis uniwersalny palak z zabawkami. jak wymyslili bambusowe i muslinowe pieluszki to takie paląki tez na pewno sa ![]() dobra, ide robic obiad ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1650 |
Zakorzenienie
|
Tż naczytal się dzisiaj czegoś o "dokonaniach" dr. Chazana i zaraz z nim oszaleje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.