Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-28, 10:21   #3031
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Dziewczyny któraś pytała o Anex Sport, znalazlam jakis blog w ktorym dziewczyna go testowała https://davidkovamama.wordpress.com/...06/anex-sport/
ja ja się nad nim zastanawiam, choć mężowi się nie podoba buda oooo blog davidkowamama mój mały będzie chyba Dawidkiem

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dzień dobry wróciłam z wizyty, ogólnie jest wszystko ok, Dzidziuś trochę mniejszy niż z miesiączki ale ma sprawdzone wszystko począwszy od komór serca po udka, co do płci niestety nie było widać ;(

Wyniki nie są takie tragiczne jak mi się wydawało, kazał brac dodatkowo żelazo (polecił szelazo sr), Wit D3 500 i żurawit.

Ponowie wyniki i pójdę w pon do tej na nfz jeśli będzie, może wtedy zobacze chociaż płeć ogólnie ten prywatny bardzo chwalił moja gin więc zostanę u niej ale z nim mogę w każdej chwili wszystko konsultowac, więc będę może trochę spokojniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
najważniejsze, że z dzidzi wszystko ok

Cytat:
Ojeju ale pożyjesz... bierz ten magnez. Kup koniecznie cytrynę, moze znajdziesz sok z malin i sie nie przemęczaj teraz. Zdrowiej szybko

Czytałam wczoraj ze od 20 tygodnia dziecko powiększy swoja wagę ponad 10 krotnie. I sie przeraziłam bo skoro moje wazy 360g, to moze kolo 4kg wazyc
łoooo ciup, mój tydzień temu ważył 300 g...zobaczymy ile w środę za tydzień będzie miał a ja nie wiem, czy bardziej nie przerażać się swoją wagą
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:22   #3032
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Krysilla za połówkowe, daj znać jak poszło
MałaMi, przyzwyczaisz się do myśli, że synek, dlatego wielu lekarzy nie mówi o płci na genetycznych, ew. o męskiej. jak na 80% to mogę wpisać?
Do mnie też dopisz synka jak możesz

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:31   #3033
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Ojeju ale pożyjesz... bierz ten magnez. Kup koniecznie cytrynę, moze znajdziesz sok z malin i sie nie przemęczaj teraz. Zdrowiej szybko

Czytałam wczoraj ze od 20 tygodnia dziecko powiększy swoja wagę ponad 10 krotnie. I sie przeraziłam bo skoro moje wazy 360g, to moze kolo 4kg wazyc
Ooo matulu mój 386g dokładnie ale na razie wszystko wskazuje, że mamusia zwiększy swoją masę dziesięciokrotnie w te kolejne 20 tyg .Dziewczyny masakra w 19tyg przytyłam 3kg, a teraz w przeciągu tygodnia 1,5 kg
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:33   #3034
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
moje w 20 skończonym tygodniu ważyło równo 322 g i myślałam, że to sporo, ale chyba norma. szukałam w necie i niektóre babki pisaly, że ich dzieci też w podobnym tygoniu ponad 400 g ważyły, wiec się uspokoiłam. idę na następną wizytę 17 października i właśnie jestem mega tej wagi maluszka ciekawa, w jakim tempie przybiera, wtedy będzie można dopiero poczynić jakieś obliczenia
Ja mam 19 tydzień skończony i dziecię 402g waży...

Stary 2016-09-28, 10:34   #3035
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Do mnie też dopisz synka jak możesz

hehe kontroluj listę, już wczoraj dopisałam Ci synka
Stary 2016-09-28, 10:34   #3036
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

To tylko moje takie chude?

Wymiarowo niby wszystko ok, ale w 19+0 szacowana waga 262g. Na siatkach centylowych mam to liczyc jako 19 czy 20 tydzien?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:35   #3037
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
hehe kontroluj listę, już wczoraj dopisałam Ci synka
Asa to nawet nie patrzylamdziękuję w takim razie

Stary 2016-09-28, 10:35   #3038
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ooo matulu mój 386g dokładnie ale na razie wszystko wskazuje, że mamusia zwiększy swoją masę dziesięciokrotnie w te kolejne 20 tyg .Dziewczyny masakra w 19tyg przytyłam 3kg, a teraz w przeciągu tygodnia 1,5 kg
ja ogólnie albo 6 albo 7 od ostatniej wizyty, nie wiem dokładnie jaka była moja waga wyjściowa. Pocieszam się na razie, że nie widzę, żeby wybiło mnie jakoś bardzo, może uda mi trochę przybrały. O szlagens po porodzie kilka tyg biorę się za siebie. Lubiłam ćwiczyć w domu, jeździć na rowerze, mam nadzieję, że uda się do tego wrócić
Stary 2016-09-28, 10:38   #3039
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
wow
a ja trzymam wagę, co prawda chuchro nie jestem, tylko normalna babka, ale ciekawi mnie czy pomaga mi w zachowaniu wagi moje wzorowe wypróżnienie (3x dziennie). mam nadzieję, że jak najdłużej nie przytyje, potem wiadomo, licze się z tym, że mogę spuchnąć czy tam woda się będzie gromadzić czy cokolwiek. ale od najniższej wagi jaką osiągnęłam w ciąży przytyłam 2,5 kg, a to ciągle mniej niż wazyłam jak zaszłam w ciążę

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
To tylko moje takie chude?

Wymiarowo niby wszystko ok, ale w 19+0 szacowana waga 262g. Na siatkach centylowych mam to liczyc jako 19 czy 20 tydzien?
Twój dzidzio ma ok wagę, te normy są dosyć szerokie, poza tym może masz dziewczynkę, gdzieś czytałam, że na ogół chłopcy są więksi. ale oczywiście żadnych badań na dowód nie mam
Stary 2016-09-28, 10:39   #3040
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ja ja się nad nim zastanawiam, choć mężowi się nie podoba buda oooo blog davidkowamama mój mały będzie chyba Dawidkiem

najważniejsze, że z dzidzi wszystko ok

łoooo ciup, mój tydzień temu ważył 300 g...zobaczymy ile w środę za tydzień będzie miał a ja nie wiem, czy bardziej nie przerażać się swoją wagą
Ja na razie tez jestem swoja waga przerażona...

Cytat:
ja ogólnie albo 6 albo 7 od ostatniej wizyty, nie wiem dokładnie jaka była moja waga wyjściowa. Pocieszam się na razie, że nie widzę, żeby wybiło mnie jakoś bardzo, może uda mi trochę przybrały. O szlagens po porodzie kilka tyg biorę się za siebie. Lubiłam ćwiczyć w domu, jeździć na rowerze, mam nadzieję, że uda się do tego wrócić
Czuje ze przybieram równo wszedzie. Na pewno w udach sie poszerzyłam troszkę i w biuście. Łudzę się, ze reszta to dziecko, wody i łożysko
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:41   #3041
Fantazja_
Zakorzenienie

[QUOTE=mariea;65790601]wow
a ja trzymam wagę, co prawda chuchro nie jestem, tylko normalna babka, ale ciekawi mnie czy pomaga mi w zachowaniu wagi moje wzorowe wypróżnienie (3x dziennie). mam nadzieję, że jak najdłużej nie przytyje, potem wiadomo, licze się z tym, że mogę spuchnąć czy tam woda się będzie gromadzić czy cokolwiek. ale od najniższej wagi jaką osiągnęłam w ciąży przytyłam 2,5 kg, a to ciągle mniej niż wazyłam jak zaszłam w ciążęQUOTE]

wielkie zazdro mariea ojjj wielkie.... nie upubliczniaj jakże smutnych dla niektórych wieści o wadze
Stary 2016-09-28, 10:44   #3042
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
moje w 20 skończonym tygodniu ważyło równo 322 g i myślałam, że to sporo, ale chyba norma. szukałam w necie i niektóre babki pisaly, że ich dzieci też w podobnym tygoniu ponad 400 g ważyły, wiec się uspokoiłam. idę na następną wizytę 17 października i właśnie jestem mega tej wagi maluszka ciekawa, w jakim tempie przybiera, wtedy będzie można dopiero poczynić jakieś obliczenia
moje mialo ok 350 +/- 50
wiec rownie dobrze moze mniej od Twojego a moze wlasnie to 400 niewiadomo - dziecko zagadka...
Stary 2016-09-28, 10:45   #3043
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie tez jestem swoja waga przerażona...

Czuje ze przybieram równo wszedzie. Na pewno w udach sie poszerzyłam troszkę i w biuście. Łudzę się, ze reszta to dziecko, wody i łożysko
wiesz....myślę, że masz rację
Stary 2016-09-28, 10:48   #3044
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Dzięki kochane za dobre słowa, pewnie, ze najważniejsze, ze zdrowe. U mnie to nie tylko kwestia, ze przywiazałam się do płci z pierwszego usg tylko ja zawsze po cichu marzyłam o córce, mąż też, teściowie też, bo maja wnuka, no i moja mama tez czuła, że bedzie dziewczynka. I teraz takie ogólne "aha, no też fajnie".
No i kwestia, ze u nas może nie być drugiego dziecka. Także nie mogę sobie mówić uda się następnym razem
Imiona dziewczece ładniejsze i bysmy się dogadali, z męskim bedzie tragedia, bo mąż mi Gniewka i Mieszka wymiania, dla mnie to nie do przejścia...
Ciuszki też marzyły mi się dla kobietki.
Ale spoko, ogarnę się jakoś z tą myślą.
Mieszko fajnie brzmi moj znajomy dal tak synowi na imie w pierwszej chwili yyy ale po chwili uznalam ze to bardzo fajne imie Mieszko Mieszko moj kolezko hehe

A mnie irytuje ze nie wiem ile moja mala wazy , wiem tylko ze ja juz przytylam 2 kg (16tc) a jem naprawde normalnie jak zawsze.

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2016-09-28 o 10:51
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:51   #3045
MartaMagda
Zakorzenienie

Escorpio, gratulacje ale będzie dziewuszek w naszym wątku

GAgnieszka89 Tobie też gratuluję, dobrze że dla przeciwwagi wątkowej pojawiają się też chłopcy

Krysilla, kciuki za połówkowe

małaMi
super, że wizyta udana, kiedy ostatecznie potwierdzisz płeć?

Dziewczyny jak ja źle spałam to jest koniec, ręce mnie bolą jakbym nimi z trzy tony węgla przerzuciła. Budziłam się w nocy, bo jak się przewracałam z boku na bok to mnie brzuch bolał. I jaka była moja pierwsza myśl, jak jeszcze byłam w półśnie? "Mariea twardniał chyba brzuch w nocy, muszę sprawdzić czy to to samo" I macałam się po tym brzuchu, ale był miękki, więc to pewnie wina winogron, które jadłam wieczorem... ale rano jak sobie to przypomniałam to jednak stwierdzam, że mój mózg działa dziwnie jak jestem nieprzytomna po przebudzeniu w środku nocy

Dziewczyny, moja mała w 20+0 ważyła 410 g... także ja urodzę pączusia

Edytowane przez MartaMagda
Czas edycji: 2016-09-28 o 10:52
MartaMagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 10:54   #3046
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Szumisia, to chetnie bym kupiła, ale nie wiem czy sie przyda. Widziałam gdzies, ze wchodzi jakis Hipcio jeszcze lepszy niz szumis. Mozna go połączyć z telefonem i poza szumem włączać piosenki i kołysanki. I chyba jeszcze kamerę miał. No ale był odpowiednio droższy
U mnie teraz naaardzo duzo wydatkow odpada, bo wiekszosc po Michasiu, wiec jakbyś gdzieś go widziala to chetnie obejrze co to

Cytat:
Nie tylko Ty... Ja też miałam nadzieję, ze będę mogła kupować różowe sukieneczki.. A wczorajsze badanie pokazało, ze jednak muszę się rozglądać za spodniami i koszulami liczyłam na córeczkę bo synka już mam. Ale cóż... Teraz jedyne czego chce to żeby wszystko z maluchem było dobrze.

To teraz mozesz kupic rozowa koszulemoj by chyba szału dostał gdybym ubrała małego w coś rozowego.
Dla chłopców też są fajne ciuszki i można ich ślicznie ubrać
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 11:05   #3047
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U mnie teraz naaardzo duzo wydatkow odpada, bo wiekszosc po Michasiu, wiec jakbyś gdzieś go widziala to chetnie obejrze co to

To teraz mozesz kupic rozowa koszulemoj by chyba szału dostał gdybym ubrała małego w coś rozowego.
Dla chłopców też są fajne ciuszki i można ich ślicznie ubrać
Znalazlam http://sklep.ihippo.eu/pl/. Sa tez na fb
Stary 2016-09-28, 11:09   #3048
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

małaMi
super, że wizyta udana, kiedy ostatecznie potwierdzisz płeć?

D
za jakiś miesiąc na połówkowych

dziewczyny jeszcze pytanko wiecie co oznacza EFW (Hadlock)-GP i wartośc wyrażona w procentach?

i czy fakt, ze FL/HC mam poza normą to powód do zmartwień?
mam tak >17,21 (13,86-16,97)

no i nie mam CRL lekarz powiedział, ze teraz się mierzy obwody
Stary 2016-09-28, 11:10   #3049
ferimori
Zadomowienie

A mój szkrab waży 246g w 18w1d +-10d z usg, a z wyliczeń 19w2d ale za to mamusi waga ani drgnie..

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 11:16   #3050
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny jeszcze pytanko wiecie co oznacza EFW (Hadlock)-GP i wartośc wyrażona w procentach?

na pierwszej stronie masz skróty wyjaśnione FL - długość kości udowej. Nie przejmowałabym się tym, każde dziecko inaczej się rozwija. Zresztą podobno poszczególne części ciała mogą odpowiadać różnym przedziałom wiekowym. Ten pierwszy skrót nie wiem co oznacza. Crl mi też już gin nie mierzy
Stary 2016-09-28, 11:19   #3051
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

w 2 trymestrze raczej nie podaje się już CRL, tylko szacowaną wagę płodu i mierzy się poszczególne części ciała maluszka.
ja właśnie zerknęłam na moje połówkowe i Hadlock mam przy masie płodu:
Hadlock (BPD-HC-AC-FL) 322g.
Ty masz na badaniu jakoś przedzielone to FL przez HC? Bo ja mam osobno wymiar obu podanyc i przy każdej wartości mam narysowaną taką jakby linijkę, która oznacza normę, a w środku jest kropka i mam zaznaczone jak dziecko sie plasuje odnośnie od tej kropki.
ja mam HC 170 mm (wychodzi że niemal w środku normy), a AC 149,1 mm (też ok). tylko, że ja mam ciążę starszą trochę od Twojej, wiec pewnie ma to jakieś znaczenie też

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Ten pierwszy skrót nie wiem co oznacza.
EFW oznacza właśnie szacowaną masę płodu
Stary 2016-09-28, 11:19   #3052
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Tylko ze ja chodze prywatnie i place 100 zl a z dokladnym usg 150. Albo moja gin ma slaby sprzet bo to nie jej gabinet albo uwaza ze to zbedne. Pracuje w szpitalu wiec nie chce jej zmieniac. Do tego jest doktorem nauk medycznych a nie zwyklym lekarzem gin. No sama juz nie wiem co myslec o tym usg.
aaa myślałam,że też nfz
Cytat:
ale ja mam to szczęście też, że moja bdb koleżanka, która była moim świadkiem na ślubie jest też w ciąży w tym samym czasie byłam w szoku, ona też a na sylwestra sobie życzyłyśmy, że będziemy razem z wózkami chodzić.. życzenia w wieczór sylwestrowy mają moc
super!
Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
3 dni mnie tu nie było, nadrabiam już 2h... Urlop a ja chora, najpierw bóle podbrzusza, poszłam do apteki i usłyszałam, że magnez szkodzi w ciąży chyba... Na Malcie chyba nie trzeba mieć wykształcenia farmaceutycznego żeby pracować w aptece! �� Kupiłam, biorę, jest dużo lepiej!
Od wczoraj katar, ból gardła i chyba gorączkę mam... Do apteki nie pójdę bo nic mądrego nie usłyszę

ZDRÓWKA ŻYCZĘ!
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a bo myslalam ze "nie płace za to" oznaczało ze dodatkowo za USG
jakoś tak dziwnie to napisałam
Cytat:
Imiona dziewczece ładniejsze i bysmy się dogadali, z męskim bedzie tragedia, bo mąż mi Gniewka i Mieszka wymiania, dla mnie to nie do przejścia...
jak dla mnie też
Cytat:
Dzień dobry wróciłam z wizyty, ogólnie jest wszystko ok, Dzidziuś trochę mniejszy niż z miesiączki ale ma sprawdzone wszystko począwszy od komór serca po udka, co do płci niestety nie było widać ;(

Wyniki nie są takie tragiczne jak mi się wydawało, kazał brac dodatkowo żelazo (polecił szelazo sr), Wit D3 500 i żurawit.
gratuluję udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
A mnie irytuje ze nie wiem ile moja mala wazy , wiem tylko ze ja juz przytylam 2 kg (16tc) a jem naprawde normalnie jak zawsze.
ja w 19tyg przytyłam 4kg. Też jem normalnie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-28 o 11:21
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 11:22   #3053
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
O no to już niedługo
Stary 2016-09-28, 11:23   #3054
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Ślub był zdecydowanie nietradycyjny, jedynie mamy i najbliżsi przyjaciele , przyjęcie po cywilnym, mamusie po kolacji lulu a my na imprezę Ponoć zadrwiłam z instytucji małżeństwa ale who cares

Ja już po prenatalnych maluch zdrowy, 390g, wszystko na miejscu, płci męskiej niezmiennie mamusia o dziwo też ok,szyjka długa, zamknięta, łożysko wysoko
No i w nagrodę mąż dał się namówić na tor przeszkód w ToysRus
x lander xpulse- cudowny, piękny ale nie do życia pokładać się na nim musiałam żeby skurczybyka podbić
x move- zdecydowanie lepiej się prowadzi ale... odwłoka nie urywa
amelis jakieś tam duży ich wybór był, prowadzą się jak marzenie, jedną ręką przejechałam cały tor przeszkód,kręciłam kółka, podbiłam i wjechałam na platformę. Mąż nimi oczarowany, ale dla mnie są paskudne no nie podobają mi się te wielkie, półokrągłe gondole w ogóle
baby design lupo- super się prowadzi, zdecydowanie lepiej jak dla mnie wygląda, ale to dalej nie jest moja wymarzona zgrabna,miejska bryczka
Więcej grzechów nie pamiętam w nagrodę kupiłam butelki dr browns 2pak w promocji za 40zł i odebrałam strój batmana na wyjście ze szpitala w smyku
Tradycyjny, nietradycyjny - to Twój ślub i Tobie miało się podobać ja olałam zdanie wszelkich ciotek, babć, wujków... a rodzice mieli na szczęście takie podejście jak my my zrobiliśmy minimalistyczne przyjęcie dla najbliższych, na drugi dzień był grill dla znajomych

Super, że na wizycie wszystko ok! Czy w takiej sytuacji pozwolili Ci się więcej ruszać, czy dalej masz odpoczywać ile wlezie?

Aaaa i powiedz mi czy ten tor przeszkód dla wózków był w M1?

Cytat:
Ja już po polowkowym. Będzie chłopczyk. Mój 7 latek się ucieszył. Ja chociaż liczyłam na dziewuszke to też jestem szczęśliwa malec waży 402g. Jest ułożony posladkowo. Generalnie wszystko prawidłowo tylko nie wiadomo jak z serduchem bo lekarz nie mógł dojść bo mały obrócił się do nas plecami.. więc za półtora tygodnia mam do niego wrócić żeby powtórzyć usg.
Noo to od jutra zaczynam zakupy ciuszkowe

Gratulacje! Z serduszkiem na pewno będzie wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Czy wiecie może czy w tym sklepie Toysrus w Czeladzi jest co oglądać? Czy mają tam cokolwiek więcej z wózków niż na stronie? Interesują mnie m.in. Mutsy i xlandery. No i czy mają tam też ten tor
Mnie się wydawało, że tam nie ma - nie kojarzę go w każdym bądź razie... Ale mam nadzieję, że ewemis podpowie, czy tam właśnie była

Cytat:
Ja się dzisiaj 1,5h naczekałam na wizytę, bo byłam u lekarki w szpitalu, oczywiście wezwali ją na poród bo już było 10cm rozwarcia No i tak czekaliśmy. Ale warto było, wszystko super, szyjka 4,20cm, dzidzia kopała jak nie wiem i ewidentnie nie podobało się badanie No i wróżka ze mnie żadna, przeczuwałam chłopca, ale dwóch lekarzy nie widziało, żeby cokolwiek między nogami dyndało Także na obecną chwilę będzie córeczka Powiem szczerze, że nas to z mężem zaskoczyło, bo dziewczynki się nie spodziewaliśmy Musimy teraz zastanawiać się nad imieniem
Gratulacje! Też tak mieliśmy poprzednim razem - mówili o chłopaku, a na połówkowym jednak córka dlatego teraz się nie przejęłam podejrzeniami i czekam spokojnie na połówkowe - potwierdzi się abo ujawni płeć przeciwna

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Moja też ma takie zdanie i dlatego na usg genetycznym nie mówi że dziewczynka teraz polowkowe robilam u kogo innego i on tez mówił, że brak ptaszka to nie koniecznie dziewczynka.
Czasami pępowina się zapląta między nóżkami i "udaje" ptaszka więc różnie to bywa... Znajoma z pracy (matka 4 dzieci) śmieje się, że jest już specjalistką od rozpoznawania płci dzieci na usg i od razu pozna hamburgera (tj. dziewczynkę - wargi sromowe) albo ptaszka

Cytat:
Cześć!

Melduję sie po wizycie wczoraj i zaraz zabieram się za nadrabianie.

W sumie wszystko ok, łozysko wg niego też prawidłowe, a w 12tc miało prawo być nisko, szyjka długa.

Dziecko bardzo aktywne i ruchliwe. Mariea straszyła, że różowa farba się kończy, prosiłam o pozostawienie trochę dla mnie, bo na genetycznych lekarz powiedział, że wydaje mu się, że dziewczynka, ale wyglada na to, ze jednak chłopak. Na 80%

Powiem Wam, ze dziwinie się z tym czuję, cieszę się, że jest wszystko ok, ale gdzieś tam jest trochę rozczarowania chyba. I jestem o to zła na siebie, bo kurde najważniejsze, że mamy to dziecko i że się rozwija, a mnie jakiś smuteczek dopadł. Jestem nienormalna!
Nie czuj się dziwnie - spokojnie z czasem przyzwyczaisz się do myśli o synku Masz prawo mieć mieszane odczucia! To nic złego! I absolutnie nie wpłynie to na Twoje uczucia do synka, jak już się urodzi!

Cytat:

Ponowie wyniki i pójdę w pon do tej na nfz jeśli będzie, może wtedy zobacze chociaż płeć ogólnie ten prywatny bardzo chwalił moja gin więc zostanę u niej ale z nim mogę w każdej chwili wszystko konsultowac, więc będę może trochę spokojniejsza

Gratulacje i kciuki, żeby udało się w końcu poznać płeć! To czekanie w niepewności jest męczące

Ja dziś niby wyspana, a czuję się jakoś dziwnie... Chyba bardziej psychicznie...
Córka kończy dziś 2 latka I chyba nostalgia mnie dopadła ten czas za szybko leci....
Zdobiłam wczoraj tort do 23, ciekawa jestem czy wyszedł smaczny dowiem się od pań ze żłobka, jak będę odbierać małą później.
Stary 2016-09-28, 11:27   #3055
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, moja mała w 20+0 ważyła 410 g... także ja urodzę pączusia
To moja córa w 20+0 ważyła 340g, przy Twojej jakoś tak skromnie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 11:29   #3056
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Córka kończy dziś 2 latka I chyba nostalgia mnie dopadła ten czas za szybko leci....
Zdobiłam wczoraj tort do 23, ciekawa jestem czy wyszedł smaczny dowiem się od pań ze żłobka, jak będę odbierać małą później.
Wszystkiego najlepszego dla córeczki
Masz rację, czas leci strasznie szybko. Jak sobie pomyślę,że moja mała w styczniu kończy 4 latka to nie wiem kiedy tak urosła

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Ja jeszcze nie wiem ile dzidziuś waży. Pewnie na połówkowym się dowiem.
Stary 2016-09-28, 11:32   #3057
keepsmil3
Zadomowienie

Moje w 19+0 miało 261 g, więc chyba najmniejsze chuchro, ale to pewnie za tatusiem będzie szczypioreczek.
I popieram apel do Mariea o nie dołowanie innych matek swoją szczupłością ;P

Edytowane przez keepsmil3
Czas edycji: 2016-09-28 o 11:40
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 11:46   #3058
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
w 2 trymestrze raczej nie podaje się już CRL, tylko szacowaną wagę płodu i mierzy się poszczególne części ciała maluszka.
ja właśnie zerknęłam na moje połówkowe i Hadlock mam przy masie płodu:
Hadlock (BPD-HC-AC-FL) 322g.
Ty masz na badaniu jakoś przedzielone to FL przez HC? Bo ja mam osobno wymiar obu podanyc i przy każdej wartości mam narysowaną taką jakby linijkę, która oznacza normę, a w środku jest kropka i mam zaznaczone jak dziecko sie plasuje odnośnie od tej kropki.
ja mam HC 170 mm (wychodzi że niemal w środku normy), a AC 149,1 mm (też ok). tylko, że ja mam ciążę starszą trochę od Twojej, wiec pewnie ma to jakieś znaczenie też

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

EFW oznacza właśnie szacowaną masę płodu
wydawało mi się, ze czasami pisałyscie o długości dziecka, chyba któraś pisała, że jej ma 23 cm stąd się zdziwiłam, ze u mnie nie podał.

Fl i HC mam normalnie podane osobno, a pozniej niżej tak jak napisałam FL/HC

EFW też mam podane w gramach a niżej tak jak napisałam i przy tym wartośc w procentach 34%

W ogóle niby rośnie git tak mi powiedział i wymiary są w granicach róznicy =/- 2 dni, a jak wpisałam na belly te wartości to jakoś bardzo nisko w tych cetylach. muszę to obczaić

Cytat:
O no to już niedługo
ładne mi niedługo!!! miesiac to tyyyyyyyyyyle czasu

Cytat:

Nie czuj się dziwnie - spokojnie z czasem przyzwyczaisz się do myśli o synku Masz prawo mieć mieszane odczucia! To nic złego! I absolutnie nie wpłynie to na Twoje uczucia do synka, jak już się urodzi!

dzieki, ja już podłapałam doła, ze jestem wyrodna matka, bo najpierw płakała jak ciazy nie było, a teraz na płeć marudzę...
Stary 2016-09-28, 11:54   #3059
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Czasami pępowina się zapląta między nóżkami i "udaje" ptaszka więc różnie to bywa... Znajoma z pracy (matka 4 dzieci) śmieje się, że jest już specjalistką od rozpoznawania płci dzieci na usg i od razu pozna hamburgera (tj. dziewczynkę - wargi sromowe) albo ptaszka

Ja dziś niby wyspana, a czuję się jakoś dziwnie... Chyba bardziej psychicznie...
Hamburgera

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Moje w 19+0 miało 261 g, więc chyba najmniejsze chuchro, ale to pewnie za tatusiem będzie szczypioreczek.
I popieram apel do Mariea o nie dołowanie innych matek swoją szczupłością ;P
Poczekaj jeszcze tydzień, zobaczysz ile dzidzi przybędzie Teraz zaczyna gromadzić tłuszczyk
Stary 2016-09-28, 11:58   #3060
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Hamburgera

Poczekaj jeszcze tydzień, zobaczysz ile dzidzi przybędzie Teraz zaczyna gromadzić tłuszczyk
Mam nadzieję, ze tym razem tylko dzidzi przybedzie

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości