|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
MartaMagda, a jak z wypróżnieniem, bo pamiętam że miałaś z tym kłopot. jeśli nadal kiepsko to też może być przyczyna takiej wagi. trzymam kciuki za wizytę oczywiście
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-09-29 o 09:40 |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu cytowanie nie działa...
Mariea jest zdecydowanie lepiej, bo każdego dnia korzystam z toalety i to bez wspomagaczy, więc tym bardziej mnie to tycie zaskoczyło.
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda u mnie największy skok był właśnie na etapie zaparć, potem się unormowało, ciekawe jak będzie teraz
Może u Ciebie też tylko skoczyło i będzie teraz pausa.mariea widzę, że ja kompletuję od drugiej strony... pozamawiałam już komody, kupiłam fotel... ale ubranek nie mam prawie wcale Przynajmniej jak zacznę kupować to będzie od razu gdzie chować Shiruvii, silver... mamy mocną grupę na ten okres 18-21
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-09-29 o 09:45 |
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda, nie wiem jak jesz, ale spróbuj diety o niskim ig. czyli wyeliminuj pszenicę, kukurydzę, ziemniaki, winogrona, banany, itp (listy produktów są w necie) a zamień na dziki ryż, kaszę gryczaną, komosę ryżową. owoce na drugie śniadanie najlepiej w towarzystwie tłuszczu (ja kroje owoce i z mlekiem kokosowym jem). ja się tak staram odżywiać, wiadomo w ciąży się grzeszy, ja bym nie przetrwała inaczej, choć pomału wracam do zdrowej diety, ale u mnie waga póki co sie trzyma na takiej diecie.
axn22, a mi sie zdawało, że najwiecej porodów będzie między 10-15 lutego wtedy co ja niby rodzę zobaczymy, sama ciekawa jestem. pewnie już od grudnia zacznę się mega stresować nie tylko porodem, ale też tym, że będę dla kogoś matką... abstrakcja
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-09-29 o 09:48 |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Axn ja mialam wcześniej dziecko na rekach, ale nigdy takiego "kurczaczka" małego jak mój się urodził - 2.5kg. Też się trochę bałam, ale to jest instynkt i wszystko poszło dobrze i u Cb tez wszystko pójdzie dobrze
![]() MartaMagda tak może to być wina wody, znajoma wyglądała jak kulka +20kg, jak w 8 miesiacu dostała leki bo było podejrzenie zatrucia ciazowego woda i opuchlizna zeszly to się okazało, że tak w sumie to tylko brzuszek jej urósł... ![]() Moja ciocia w kazdej ciazy z 60 do 100... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi terminami to wiecie jak jest...
Ja sie urodzilam dzien po teminie, takze w czasie. Moja kolezanka ma termin na dzisiaj, ale ani widu ani slychu, a lekarka mowila, ze juz 2 tygodnie temu moglo sie zaczac, bo wszystko w normie. Z kolei wczoraj czytalam na watku Listopadowek, ze jedna z dziewczyn urodzila wczoraj... takze ten
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że uważać na l4... Dlatego mnie to.cieszy bo nowe naliczyly mi się 1.12... Chyba wszyscy tu to wiedza...
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda, no dziwne z tą wagą. Zapytaj gina. Może rzeczywiście to ta woda w oragniźmie. Ja też na początku wymiotowałam i teraz dopiero prztyłam 4 kg. Ale wiadomo,każdy oragnizm jest inny.
trzymam kciuki z wizytę ![]() axn, właśnie zauważyłam,że dużo nas w tym okresie rodzi ale będzie emocji na forum ![]() Też sie zgadzam z tym,że jak już maluszek przyjdzie na świat to strach przechodzi i po prostu matka wie jak złapać i co robić ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ja córkę urodziłam 10 dni przed terminem. A moja znajoma urodziła w 30 tyg córka zdrowa
|
#3219 |
|
Przyczajenie
|
Shiruvii, silver, axn22 to i ja witam w klubie
termin na 21.02, choć wg USG 18.02.
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
sQ ja nie wiem bo jakos mnie to nie interesowało.
MartaMagda kciuki za wizytę ja tez tyje i tez nie wiem dlaczego az tyle z wypróżnieniem nie mam problemu, nie jem jak świnka, spaceruje, a waga tak rośnie i rośnie...
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo chętnie bym coś takiego kupiła.Cytat:
![]() Dziewczyny uświadomcie mnie o co chodzi z tą większą kasą na l4 i tym naliczaniem po 3 miesiącach, bo dla mnie to czarna magia. Ja mam stałą pensję, na l4 bedę miała więcej?? i o co chodzi z tym odczekaniem 3 miesiace?
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, straszne to, urodzić dziecko w 30tyg... Mam nadzieje ze żadna z nas nie urodzi jeszcze w 2016...
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea właśnie ostatnio ograniczam pszenicę (generalnie mało jej jem, bo unikam glutenu i raczej jak już jem gluten to sięgam po żyto lub orkisz), jeśli już mam grzeszyć to są to właśnie banany i winogrona, ale staram się je jeść jednak bardziej z rana, żeby mieć szansę je spalić. Zdarzają się jeszcze ciastka, ale nie więcej niż 2x w tygodniu (teraz mam plan zejść do 0). Kukurydzy to poza garścią płatków, co jakiś czas nie jem w ogóle. Muszę to jakoś ogarnąć, bo niby wszyscy mi mówią, że w ogóle nie widać, żebym utyła, tylko mi wyskoczyła piłeczka, ale mnie ta waga przeraża.
Nigdy nie ważyłam tyle co teraz ![]() sunny_eyes weź mnie nie strasz swoją ciocią, 40 kg na plusie to dla mnie jakiś hardcore
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazde L4 przerywa okres naliczania sredniej, chyba, ze pozniej pracujesz minimum 3 miesiace ciagiem. Na przyklad: ktos pracowal w firmie i w czerwcu poszedl na 3 dni L4 (przeziebienie), a pozniej od wrzesnia na L4 (ciaza) to srednia liczy sie na 12 miesiecy przed czerwcem, bo pozniej nie przepracowano 3 miesiecy. Specjalista nie jestem, ale tak to rozumiem.
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda nie martw się tak bardzo tą wagą. Na wagę nie składa się tylko nasz tłuszczyk i dziecko, alejeszcze wody płodowe, większa ilość krwi, łożysko, powiększona macica. W poprzedniej ciąży przytyłam 6kg, czyli mało, a tydzień po wyjściu ze szpitala na wizyciekontrolnej u ginekologa byłam 11kg na minusie. Mnóstwo z tegoto były obrzęki bo spuchłam koszmarnie. Jak bania byłam, stopy dwa roziary większe, ale krótko po porodzie to samo zejdzie. Nie przejmuj się, że będziesz miała dużo zrzucania po porodzie. O ile się nie "obżerasz" tylko jesz normalnie albo nieco więcej niż przedtem to będzie ok. Wiadomo, że jak ktoś będzie zjadał 3 czekolady dziennie, ze 2 obiady i wielkie porcje bo w ciąży to się je za dwoje no to wtedy nabiera tłuszczu i będzie mieć problem.
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym L4 jak nie byłam na żadnym od.... daaaaaaaawna i nie miałam żadnych zmian pensji w ciągu 12mc to tak naprawdę dostanę po prostu 100% wynagrodzenia bez żadnych większych zmian?
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Marta skonsultuj się z ginem, kurcze 8 kg na tym etapie to raczej sporo..? Ja bez wymiotów jestem a przytyłam 1 kg. Przyszedł mi kombinezon dla Kai i kurcze mam wrażenie, że mała się w nim utopi na metce producenta pisze, że kombinezon 56/62 jest na 3-6 miesięcy. I teraz nie wiem co zrobić wymienić na mniejszy czy zostawić? bardzo przeszkadza jak kombinezon jest za duży?
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
A do czego chcesz go w praktyce używać? Tylko do wózka czy np często też do fotelika w aucie? Zarówno u dzieci jak i u dorosłych chyba nie zaleca się zbyt dużych i luźnych ubrań przy zapinaniu pasami więc tu widzę jakiś problem jedynie.
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos mnie dzis pytał o beze na szarlotce. Otóz jak AXN mówi, moja szarlotkowa beza jest bardziej pianka. Oto moj przepis z bloga ktorego nie mam czasu prowadzic! http://www.lufcikblog.pl/2013/12/sza...kruszonka.html ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Shiruvii, Opiumalfa już wiem co zrobie. Poczekam aż na stronie pojawi się 0-3 miesiące i zamówie. Porównam w domu i wtedy odeśle jeden
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja się absolutnie nie objadam. Fakt, że jak wymiotowałam, to jadłam ziemniaki, tosty i słodycze, ale od czasu jak poczułam się lepiej wróciła zdrowa dieta. Teraz nie mam w ogóle żadnych zachcianek i jem normalnie tylko mniejsze porcje i częściej.
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie własnie przyszły dwie koszule do szpitala z Italian Fashion.
Wziełam te dwie: https://www.amazon.fr/dp/B00PK5ZAX2/...67671_TE_dp_i1 https://www.amazon.fr/dp/B00PK5Z4AQ/...67671_TE_dp_i2 Rozpięcie jest na prawde głebokie, długosc jest dobra i nie sa infantylne. Duzo miejsca na brzuch i biodra. Dokupię jeszcze jedną z Granatovo, bo sie na nie napaliłam
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A byłabyś w stanie w skrócie napisać tu swój taki typowy jadłospis? Czasem organizm tak reaguje po prostu na zmiany. Wcześniej wymiotując dostarczałaś mu zdecydowanie za mało, to teraz nadrabia i magazynuje? Jeśli tak to powinno się to samo unormować. |
|
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Cytowanie nie dziala...
Ja mam te diete w cukrzycy ciazowej i od tego czasu bardzo dobrze sie wyprozniam. Czasami nawet wolalabym rzadziej. na plusie jestem 2kg na razie, ale ja mam swoj zapas wiec sie nie martwie ![]() Lece na polowkowe a potem do babci na obiad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dietę masz bo wyszła Ci cukrzyca, czy po prostu zeby nie utyć za bardzo?
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadanie - owsianka z różnych płatków pół na pół mleko bez laktozy i woda. Do tego kilka orzechów, rodzynki, jagody goi, suszona śliwka lub surowa śliwka - zależy od tego, co mam. II śniadanie - banan z jogurtem bez laktozy III śniadanie - żytnia lub orkiszowa kanapka z serem bez laktozy i warzywami obiad (tylko 1 danie) - ostatnio był: 1. rosół z makaronem ryżowym, 2. kluseczki dyniowe z chudym mięsem wołowym 3. fasolka szparagowa i kawałeczek schabu (bez panierki) 4. dyniowo-cukiniowe risotto (zawsze więcej jest w tych daniach warzyw niż innych rzeczy). podwieczorek - owoce (winogrona albo śliwki albo maliny) kolacja - żytnia lub orkiszowa kanapka z serem bez laktozy i warzywami Wcześniej jadałam bardzo podobnie i było OK
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Może u Ciebie też tylko skoczyło i będzie teraz pausa.
Przynajmniej jak zacznę kupować to będzie od razu gdzie chować

córka zdrowa
z wypróżnieniem nie mam problemu, nie jem jak świnka, spaceruje, a waga tak rośnie i rośnie... 

wymienić na mniejszy czy zostawić?