Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 11:04   #2611
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Mojemu też się mylą tygodnie

Ja staniki noszę lekko usztywniane i jest super, a w tym czymś tracą całkowicie swój kształt
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:06   #2612
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Przyszedł wczoraj stanik do karmienia, jeden zwykły miękki wzięłam na próbę, żeby ogarnąć rozmiarówkę... Rany jak fatalnie się w takim czymś wygląda Wy też macie takie odczucia?
Mój TŻ kochany skomentował 'No ale najważniejsze, żeby spełniał swoją funkcję"
Ale czuję się w nim antyseksownie, poziom -100, w dodatku mam wrażenie, że jest na styk, więc chyba będę musiała zamówić teraz rozmiar większy, skoro biust po porodzie urośnie
Ja tylko raz przymierzyłam te staniki w przymierzalni hm. I jak musiałam.się nagimnastykować! Głupki przyczepili dwa staniki do siebie, no na oko trzeba kupować czy jak?? Ale.udało mi się jeden założyć, drugi wisiał przyczepiony do niego
No i faktycznie nie jest to szczyt seksu, muszę przymierzyć te staniki pod bluzkę, pewnie biust będzie wyglądał jak dwa smutne oklapnięte placuszki
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:10   #2613
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś, które piły karmi na pobudzenie laktacji. To piwo ma 0,5% alko, ile powinnam odczekać po wypiciu, żeby mieć pewność, że nic nie dotrze do dziecka? Czy w międzyczasie powinnam odciągnąć mleko do wylania i dopiero nakarmić, czy wystarczy że tylko odczekam odpowiednią ilość czasu?
Nurtuje mnie to 0,5%

edit: znalazłam takie cuś http://www.hafija.pl/2013/08/karmien...i-alkohol.html
Czyli żegnaj piwko

Ja co prawda jeszcze nie karmiłam ale gdzieś czytałam na ten temat, czy na sr było już nie pamietam gdzie ogólnie że piwo na pobudzenie laktacji to mit, to samo z wszelkimi herbatkami na laktację bardziej placebo, ogólnie na laktację pomaga duża ilość płynów ( o już mi sie przypomniało mówiła to Pani dietetyk na sr)
a co do napicia sie alkoholu podczas karmienia to mozna i wcale nie trzeba ściągać, alkohol "wyparowuje" trzeba po prostu odczekać odpowiednią ilość czasu (zależna od tego ile wypijesz)
można sobie np. ściągnąć przed piciem by miec w razie w

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:17   #2614
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ogarnęłam salon, po tych 3 dniach prasowania bo ciemnych panelach można było palcem pisać tyle kurzu. Jeszcze tylko zmyje podłogę i salon gotowy w sensie ogarniety.

Poza tym znów się ścięłam z Tz. Ale uparcie będę twierdzić że mam rację bo facet przegina. Za dużo pracuje, wygląda już jak cień chodzący, wraca po 20, po 16h pracy i siada do kompa, pracować oczywiście. Ja naprawdę nie staram się leżeć na kanapie i opychac mcdonaldem na zmianę z czekoladkami bo jestem księżna w ciąży i skaczcie wokół mnie wszyscy ale Cholera zaczyna mi się robić ciężko powoli. A mógłby naprawdę trochę odpuscic...
Ledwo juz chodzi, sytuacja w domu rodzinnym wysysa resztki nerwów, u nas nic nie gotowe. Juz mam zamiar w przyszłym tyg iść do piwnicy wyczyścić i pomalować przewijak bo się cholera nie doczekam ! Nie mówiąc o kołysce, która też nie jest gotowa, a tyle w nią już zainwestował kasy i pracy..
Wraca do domu tylko zjeść i spać, ciągle rozdrażniony i obrywamy za to wszyscy... to się wygadałam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dobrze ze sie wygadalas bedzie lzej
kurcze nie znam waszej sytuacji ale moze on w ten sposob odreagowuje wszystko , mialam podobnie na nic rozmowy prosby grozby musialam niestety to przeczekac

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Patrzcie, co mi twarzoksiążka pokazała. Chyba po takim kotleciku od razu poczulabym się lepiej
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...jeczne-z-dynia
ale mi smaka narobilas

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
dzięki
na chwilę obecną mam kilka flanelowych ale tetry żadnej
pieluchować też nie zamierzam ale na pewno sie przydadza
co znaczy pieluchowac ?
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:19   #2615
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam to samo, przez dzień pochodzę a wieczorem jak emerytka :/ biodra, plecy i miednica jakby mi rozrywało

Ostatnio go pytam, czy wie który to tydzień juz ? " 28" no prawie kochanie, tylko 5 tyg Ci gdzieś uciekło
Ja mojemu co piątek komunikuję, ktory tydzień zaczynamy i wieczorem w łóżku czyta mi z takiej fajnej strony, co się w tym tyg dzieje z mamą, dzieciem i porady dla taty. Zazwyczaj zaczynam beczeć przy tym, chyba ze wzruszenia

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ale mi smaka narobilas

co znaczy pieluchowac ?
Sobie też
Moze jutro na obiad zrobię. Miały być burgery z soczewicy, ale dwa dni pod rząd jedliśmy zupę soczewicową. Chyba wystarczy na razie
Stary 2016-09-30, 11:23   #2616
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

opowiadalam mu o mezu roku stwierdzil ze gdyby nie to ze mamy konika na biegunach to by kupil znaczy ze faceci maja swoj tok myslenia i nie wolno sie w to zaglebiac

faceci

my wczoraj znowu kupiliśmy dwa pluszaki, a pieluch tetrowych jak nie miałam to nie mam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-30, 11:25   #2617
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 34tc
dziś wizyta i szkoła rodzenia
Kciuki!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:26   #2618
MajWija
Wtajemniczenie

Ja staniki do karmienia mam usztywniane. Nie wyobrażam sobie siebie w tych materiałowych nawet po domu. Wiadomo nie są tak sztywne, jak normalne, ale niewiele im brakuje. Wczoraj przyszedł mi właśnie taki http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0219538006.html i szczerze polecam. Świetnie trzyma piersi, bardzo wygodny i do tego nawet seksowny

Co do rodzenia ja też nie chcę w październiku!! Październik dla mnie zdecydowanie za wcześnie. Tak połowa listopada byłaby ok.

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:28   #2619
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Witam w 37 tygodniu. Trochę się zestresowalam, ze Wy tak wszystko prawie gotowe, a ja leniwiec. Po weekendzie muszę się zabrać za pranie i zakupy.

Jak wstaje, to też mi się robi stożek, ale nie wiem, czy to ma coś wspólnego z rozejsciem się mięśni. W pierwszej ciąży też tak miałam i nie miałam żadnego rozstepu mięśni.
Jejku, to ty za tydz mozesz juz rodzic?!

Stary 2016-09-30, 11:31   #2620
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja staniki do karmienia mam usztywniane. Nie wyobrażam sobie siebie w tych materiałowych nawet po domu. Wiadomo nie są tak sztywne, jak normalne, ale niewiele im brakuje. Wczoraj przyszedł mi właśnie taki http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0219538006.html i szczerze polecam. Świetnie trzyma piersi, bardzo wygodny i do tego nawet seksowny

Co do rodzenia ja też nie chcę w październiku!! Październik dla mnie zdecydowanie za wcześnie. Tak połowa listopada byłaby ok.

My mamy terminy na sam poczatek za 2 tyg mamy donoszona ciaze
co do stanika nam polozna odradzala jakiekolwiek usztywnienia zeby nie bylo zadnego nacisku na piers bo moze zrobic sie dosc bolesny zator na poczatek najlepiej te zwykle materialowe lub sportowe .
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:31   #2621
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszedł wczoraj stanik do karmienia, jeden zwykły miękki wzięłam na próbę, żeby ogarnąć rozmiarówkę... Rany jak fatalnie się w takim czymś wygląda Wy też macie takie odczucia?
Mój TŻ kochany skomentował 'No ale najważniejsze, żeby spełniał swoją funkcję"
Ale czuję się w nim antyseksownie, poziom -100, w dodatku mam wrażenie, że jest na styk, więc chyba będę musiała zamówić teraz rozmiar większy, skoro biust po porodzie urośnie
Ja wprawdzie nie mam zamiaru kupować stanika do karmienia, bo wolę sportowy, ale trudno przewidzieć ile urośnie biust. U mnie miska 2 rozmiary skoczyla. Nie wolisz kupic po porodzie?

Cytat:
Na szczęście farba jest bezwonna, przemyślę sprawę
Ogarnięty to on może i jest, ale za dużo na raz by chciał od zawsze był pracoholikiem ale teraz to już przesada.. o 22 to ja może bym jeszcze posiedziała, ale mój o tej porze to już zasypia gdzie popadnie

Mój tż nie dość, że w firmie ma teraz masę roboty, to poszedł jeszcze do drugiej, prywatnie no i wieczorami przed komputerem
Staram się być cierpliwa, ale jak na niego patrzę to mnie szlag tafia, facet ma 28 lat a wygląda na 40 ostatnio szaro-blady, zmęczony, papieros za papierosem..

u nas ten sam problem. Z obydwiema polisami będzie problem, bo dzieć musiałby się urodzić końcem grudnia, a tyle raczej nie przenoszę

Mi jak mi, ale mi głównie o niego chodzi. Sam się wykańcza a i nas przy okazji Lila też go potrzebuje, ja z nią nawet na dłuższy spacer nie wyjdę, nie zagram w piłkę czy nie pójdę na rower i też ją roznosi. Nie dziwię się.
Dziś jej obiecałam zakupy bo dziecko z butów wyrosło. Już widzę jak się toczę po CH

Na obiad zrobię chyba naleśniki z serem i do tego wiśnie na gorąco. szybko i smacznie.

OPUCHNIĘTE STOPY - dziewczyny jest bardzo fajny żel, z perfecty bodajże, chłodzący :ekhm: i herbatę z pokrzyw :ekhm:
Współczuję sytuacji. A on musi koniecznie tyle pracować?

Cytat:
Ja co prawda jeszcze nie karmiłam ale gdzieś czytałam na ten temat, czy na sr było już nie pamietam gdzie ogólnie że piwo na pobudzenie laktacji to mit, to samo z wszelkimi herbatkami na laktację bardziej placebo, ogólnie na laktację pomaga duża ilość płynów ( o już mi sie przypomniało mówiła to Pani dietetyk na sr)
a co do napicia sie alkoholu podczas karmienia to mozna i wcale nie trzeba ściągać, alkohol "wyparowuje" trzeba po prostu odczekać odpowiednią ilość czasu (zależna od tego ile wypijesz)
można sobie np. ściągnąć przed piciem by miec w razie w
Hafija o alko przy karmieniu http://www.hafija.pl/2013/08/karmien...i-alkohol.html
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 11:32   #2622
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jeszcze rośnie?? Cholera to ja już całkiem nie wiem jaki rozmiar kupić. Myślałam że jak kupię taki na "teraz" to już wystarczy

Cytat:
co znaczy pieluchowac ?
Że tych pieluch używasz zamiast jednorazówek
Przy pieluchach wielorazowych często dziewczyny używaja tetry jako wkładki do tzw. otulaczy

Lenia mam.. nawet obiadu mi się nie chce gotować. Ten kto wymyślił pizze na telefon w mojej opinii zasługuje na Nobla
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:33   #2623
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

No ten przyzwoicie wygląda, ale nie widziałam w sklepach stacjonarnych ja sobie póki co kupiłam te szmaciaki, po porodzie rozejrzę się za czymś porządnym.
Stary 2016-09-30, 11:36   #2624
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko raz przymierzyłam te staniki w przymierzalni hm. I jak musiałam.się nagimnastykować! Głupki przyczepili dwa staniki do siebie, no na oko trzeba kupować czy jak?? Ale.udało mi się jeden założyć, drugi wisiał przyczepiony do niego
No i faktycznie nie jest to szczyt seksu, muszę przymierzyć te staniki pod bluzkę, pewnie biust będzie wyglądał jak dwa smutne oklapnięte placuszki
w temacie staników właśnie dostałam sms że w paczkomacie czeka moje zamówienie dwa staniki i koszula aż się boję je przymierzać

no iść mi sie nie chce może wieczorem się wybiorę

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-30, 11:37   #2625
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jejku, to ty za tydz mozesz juz rodzic?!

Nie strasz

Cytat:
co do stanika nam polozna odradzala jakiekolwiek usztywnienia zeby nie bylo zadnego nacisku na piers bo moze zrobic sie dosc bolesny zator na poczatek najlepiej te zwykle materialowe lub sportowe .
W pierwszej ciąży kupiłam stanik z fiszbinami i dorobkiem się takiego zatoru. Niby rozmiar był dobry. Przerzucilam się na sportowe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 11:37   #2626
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój tż nie dość, że w firmie ma teraz masę roboty, to poszedł jeszcze do drugiej, prywatnie no i wieczorami przed komputerem
Staram się być cierpliwa, ale jak na niego patrzę to mnie szlag tafia, facet ma 28 lat a wygląda na 40 ostatnio szaro-blady, zmęczony, papieros za papierosem..

Mi jak mi, ale mi głównie o niego chodzi. Sam się wykańcza a i nas przy okazji Lila też go potrzebuje, ja z nią nawet na dłuższy spacer nie wyjdę, nie zagram w piłkę czy nie pójdę na rower i też ją roznosi. Nie dziwię się.
Dziś jej obiecałam zakupy bo dziecko z butów wyrosło. Już widzę jak się toczę po CH :
Ja mam ostatnio to samo, tzn. mąż wychodzi z domu przed 6, wpada koło 10 przed kompa i wychodzi a potem wraca 20-22😕 z małą nie widzi się już któryś dzień, a ja zwyczajnie nie jestem w stanie już chodzić (teraz byłam u ciotki i w drodze powrotnej już ryczałam bo nie dość że noga się za mną wlekła to jeszcze but na drugiej mnie obtarł&#128547. I teraz taka cudna pogoda a ja mogę najwyżej siedzieć przy kredkach albo puzzlach.
Ale jutro pojadą chyba we dwójkę do teściów na wieś na cały dzień i mimo że wolałabym z nim posiedzieć to dla dobra córki niech jadą na świeże powietrze i trochę ze sobą pobędą

Cytat:
Mam to samo, przez dzień pochodzę a wieczorem jak emerytka :/ biodra, plecy i miednica jakby mi rozrywało

Ostatnio go pytam, czy wie który to tydzień juz ? " 28" no prawie kochanie, tylko 5 tyg Ci gdzieś uciekło
Haha mój na pewno nie ma pojęcia który tydzień 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:40   #2627
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

fiii pieluchować to nam chodziło o używanie wielorazowych pieluszek zamiast jednorazowych

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-30, 11:41   #2628
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
A to jeszcze rośnie?? Cholera to ja już całkiem nie wiem jaki rozmiar kupić. Myślałam że jak kupię taki na "teraz" to już wystarczy

Że tych pieluch używasz zamiast jednorazówek
Przy pieluchach wielorazowych często dziewczyny używaja tetry jako wkładki do tzw. otulaczy

Lenia mam.. nawet obiadu mi się nie chce gotować. Ten kto wymyślił pizze na telefon w mojej opinii zasługuje na Nobla
Rośnie, rośnie. Przystawilam córkę i dosłownie po 20 minutach biust wylewal się ze stanika.
Stary 2016-09-30, 11:45   #2629
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
wiadomo ze alko przenika do mleka jak i do krwi, ale jak w krwi wyparowuje tak i z mleka
można ściągnąć, wylać, odczekać itp. choć ściągac pisałam że nie trzeba i widze ona też tak pisze, choć ktos może dla siebie psychicznie potrzebuje to ok

ja nie piszę że mam zamiar pić itp. nie mam pojęcia czy będe miała ochotę czy nie
tylko napisałam co mówiła dietetyczka
że można się od czasu do czasu napić lampke wina , nie o upijaniu sie mówiłam, pewnie typowe picie zaburzy laktacje nie mówię ze nie

13.03.2016 II kreseczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 11:54   #2630
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Jak się cycki napełnią to wyglądają jak świeżo spod skalpela aż mnie ciary przeszły jak sobie przypomniałam tą napiętą do granic możliwości skórę!

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio to samo, tzn. mąż wychodzi z domu przed 6, wpada koło 10 przed kompa i wychodzi a potem wraca 20-22😕 z małą nie widzi się już któryś dzień, a ja zwyczajnie nie jestem w stanie już chodzić (teraz byłam u ciotki i w drodze powrotnej już ryczałam bo nie dość że noga się za mną wlekła to jeszcze but na drugiej mnie obtarł&#128547. I teraz taka cudna pogoda a ja mogę najwyżej siedzieć przy kredkach albo puzzlach.
Ale jutro pojadą chyba we dwójkę do teściów na wieś na cały dzień i mimo że wolałabym z nim posiedzieć to dla dobra córki niech jadą na świeże powietrze i trochę ze sobą pobędą
No to łączę się w bólu. Ja moich też wygonię w niedzielę na basen, sama nie pójdę bo się boję że ktoś mi niechcący w brzuch przywali :/
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 12:02   #2631
pstryczek84
Zakorzenienie

Do prasowania wlaczylam sobie dusco polo na tv. No i leci taka pioseneczka:
"Ta dziewczyna jest grzechu warta, ta dziewczyna to petarda..."
I tak se mysle-poczekaj jak zajdzie w ciaze! To dopiero bedzie petarda! Normalnie 300 na godz na zakrecie!

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
w temacie staników właśnie dostałam sms że w paczkomacie czeka moje zamówienie dwa staniki i koszula aż się boję je przymierzać

no iść mi sie nie chce może wieczorem się wybiorę
To przymierz na spokojnie w domu

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Haha mój na pewno nie ma pojęcia który tydzień 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Moj tez nie

Stary 2016-09-30, 12:04   #2632
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

[/COLOR]
To przymierz na spokojnie w domu
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 12:13   #2633
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry dopiero Was nadrobiłam :-P Tż zabrał mnie do biura... :-D jakby życie we mnie wróciło
Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Do mnie dziś przyjedzie ostatnie zamówienie z Gemini, jeszcze tylko czekam na zamówienie z jakiejś innej apteki internetowej, bo kupowałam elektrody do TENS, a w gemini nie znalazłam.

No i wczoraj kupiłam jeszcze szlafroczek w lumpie. Normalnie mam tylko taki wielki gruby puchowy, ale noszę go w sumie zimą po domu na leniwe popołudnia z kawusią i filmem a do szpitala takiego nie wezmę. No i kupiłam cieniutki, bawełniany, miętowy w szare groszki. Wygląda jak nówka sztuka i dałam 12zł.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

no nareszcie!
Będziesz używać to urządzenie przy porodzie? Ktoś Ci polecił?
Cytat:
Ogarnęłam salon, po tych 3 dniach prasowania bo ciemnych panelach można było palcem pisać tyle kurzu. Jeszcze tylko zmyje podłogę i salon gotowy w sensie ogarniety.

Poza tym znów się ścięłam z Tz. Ale uparcie będę twierdzić że mam rację bo facet przegina. Za dużo pracuje, wygląda już jak cień chodzący, wraca po 20, po 16h pracy i siada do kompa, pracować oczywiście. Ja naprawdę nie staram się leżeć na kanapie i opychac mcdonaldem na zmianę z czekoladkami bo jestem księżna w ciąży i skaczcie wokół mnie wszyscy ale Cholera zaczyna mi się robić ciężko powoli. A mógłby naprawdę trochę odpuscic...
Ledwo juz chodzi, sytuacja w domu rodzinnym wysysa resztki nerwów, u nas nic nie gotowe. Juz mam zamiar w przyszłym tyg iść do piwnicy wyczyścić i pomalować przewijak bo się cholera nie doczekam ! Nie mówiąc o kołysce, która też nie jest gotowa, a tyle w nią już zainwestował kasy i pracy..
Wraca do domu tylko zjeść i spać, ciągle rozdrażniony i obrywamy za to wszyscy... to się wygadałam.

Mam nadzieję że uda Ci się przemówić do Tż wiem jak to jest, swojego też parę razy musiałam sprowadzać do pionu.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 12:17   #2634
pstryczek84
Zakorzenienie

a propo naszych rozkminek dot. win, alkoholu, itp.
zobaczcie co mi sie wyswietla w linku u Wojtusia na ten tydzien- Dziecko przygotowuje sie do życia "po drugiej stronie", gromadzac zelazo w watrobie.
Przypadek?
Nie sadze!

Stary 2016-09-30, 12:18   #2635
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dopiero Was nadrobiłam :-P Tż zabrał mnie do biura... :-D jakby życie we mnie wróciło

Będziesz używać to urządzenie przy porodzie? Ktoś Ci polecił?

Mam nadzieję że uda Ci się przemówić do Tż wiem jak to jest, swojego też parę razy musiałam sprowadzać do pionu.

W moim szpitalu jest tens, ale trzeba przynieść swoje elektrody. Koleżanka baaaardzo polecała, podobnie położne. Stwierdziłam że nie zaszkodzi tym bardziej że szanse na zzo niewielkie, więc chcę być przygotowana na pozostałe opcje łagodzenia bólu

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 12:22   #2636
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Na szczęście farba jest bezwonna, przemyślę sprawę
Ogarnięty to on może i jest, ale za dużo na raz by chciał od zawsze był pracoholikiem ale teraz to już przesada.. o 22 to ja może bym jeszcze posiedziała, ale mój o tej porze to już zasypia gdzie popadnie

u nas ten sam problem. Z obydwiema polisami będzie problem, bo dzieć musiałby się urodzić końcem grudnia, a tyle raczej nie przenoszę

Dziś jej obiecałam zakupy bo dziecko z butów wyrosło. Już widzę jak się toczę po CH

Na obiad zrobię chyba naleśniki z serem i do tego wiśnie na gorąco. szybko i smacznie.

OPUCHNIĘTE STOPY - dziewczyny jest bardzo fajny żel, z perfecty bodajże, chłodzący :ekhm: i herbatę z pokrzyw :ekhm:
Ja wczoraj robiłam naleśniki z białym serem 😃 zostało mi kilka pustych, więc dzisiaj planuję z żółtym serem i parówkami. Tylko nie mam sera i nie mam siły iść do sklepu. Jakiś taki ciężki brzuch mam dzisiaj, źle mi się oddycha. I coś w plecach zaczynam czuć 😕 ba razie wzięłam nospę i leżę.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 12:26   #2637
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pisałam o sobie. Termin mam na drugą połowę listopada więc rodzac w październiku stanowczo byłoby za wcześnie.
Nam polozna na odwrót na SR mówiła. Właśnie bardziej polecała staniki "usztywniane" żeby trzymać piersi w ryzach. Nie wiem czy w ogóle takie dotykalas. One nie są usztywniane na zasadzie stanikow normalnych. Są po prostu bardziej stabilne dla piersi. Wzięłam też rozmiar większe żeby mieć w razie sporego powiększenia jeszcze trochę luzu. A jak zostaną takie jakie są to też będzie dobry bo wystarczy że wezmę wyżej ramiączka

Stary 2016-09-30, 12:26   #2638
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Mojemu też się mylą tygodnie

Ja staniki noszę lekko usztywniane i jest super, a w tym czymś tracą całkowicie swój kształt
Jak przyszły moje staniki do karmienia to nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać 😜 ja właśnie wzięłam rozmiar większe i mam nadzieję że rzeczywiście cycki jeszcze się trochę powiększą 😉

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 12:28   #2639
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
No ten przyzwoicie wygląda, ale nie widziałam w sklepach stacjonarnych ja sobie póki co kupiłam te szmaciaki, po porodzie rozejrzę się za czymś porządnym.
A to paradoks bo tego fasonu nie ma w PL i wysylali mi go aż z Włoch

Stary 2016-09-30, 12:32   #2640
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
W moim szpitalu jest tens, ale trzeba przynieść swoje elektrody. Koleżanka baaaardzo polecała, podobnie położne. Stwierdziłam że nie zaszkodzi tym bardziej że szanse na zzo niewielkie, więc chcę być przygotowana na pozostałe opcje łagodzenia bólu

Sent from my iPhone
Ooo, to ciekawe. U nas w jednym ze sklepów można wypożyczyć. Jutro może uda mi się tam być to dopytam o to
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości