Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 13:34   #2641
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A to paradoks bo tego fasonu nie ma w PL i wysylali mi go aż z Włoch

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O widzisz muszę się lepiej rozejrzeć!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:44   #2642
geosmina
Wtajemniczenie

Dziewczyny pomóżcie, do ilu dni po wygaśnięciu poprzedniego muszę donieść kolejne l4 ?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:52   #2643
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie, do ilu dni po wygaśnięciu poprzedniego muszę donieść kolejne l4 ?

wygaśnięcie nie ma znaczenia. Musisz donieść w 7 dni od wystawienia nowego l4
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:55   #2644
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
wygaśnięcie nie ma znaczenia. Musisz donieść w 7 dni od wystawienia nowego l4
Czyli jak np. Poprzednie kończy mi się 6 a wizytę mam 10 to mogę donieść 10? Bo lekarz może chyba wystawić z wcześniejszą datą

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
Stary 2016-09-30, 13:59   #2645
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jak np. Poprzednie kończy mi się 6 a wizytę mam 10 to mogę donieść 10? Bo lekarz może chyba wystawić z wcześniejszą datą

Ale może chyba wystawić tylko do 3 dni wstecz. Więc nie będziesz mieć ciagłości. Nie masz możliwości podskoczyć po L4 wcześniej?

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 14:00   #2646
desire87
Zadomowienie

Cytat:

moze być max 3 dni wstecz. Czyli teoretycznie od 7 może Ci wystawić lekarz ale nie wszyscy chcą.
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 14:02   #2647
geosmina
Wtajemniczenie

Dopiero muszę zadzwonić i przełożyć wizytę bo miałam mieć w pon ale wtedy mnie wcisnęli do ordynatora na ustalanie terminu cc. A l4 wystawia mi prywatny gabinet zupełnie gdzie indziej niż szpital... dlatego dopytuję żeby wiedzieć jaki mam zapas żeby tą wizytę umówić ☺

Stary 2016-09-30, 14:35   #2648
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero muszę zadzwonić i przełożyć wizytę bo miałam mieć w pon ale wtedy mnie wcisnęli do ordynatora na ustalanie terminu cc. A l4 wystawia mi prywatny gabinet zupełnie gdzie indziej niż szpital... dlatego dopytuję żeby wiedzieć jaki mam zapas żeby tą wizytę umówić ☺

Będziesz już znać dokładny dzień i godzinę?

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 14:37   #2649
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziesz już znać dokładny dzień i godzinę?

No niestety😉 w poniedziałek rano ustalam, zobaczymy co lekarz powie obstawiam ostatni tydz października...

Stary 2016-09-30, 14:40   #2650
MajWija
Wtajemniczenie

Z jednej strony fajnie tak bo wiesz już kiedy się dzidzia pojawi a z drugiej pewnie jest to bardzo stresujące. Tak mi się przynajmniej wydaje

Stary 2016-09-30, 14:45   #2651
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Tez nie wiem gdzie chować... u nas jutro cały dom łącznie z oknami ma ogarnąć mąż...mieliśmy robić to razem ale po wczorajszej wizycie zarządził ze ja mam leżeć i tylko pokazywać palcem co on ma zrobić nie wiem czy wytrzymam...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja bym chciala jeszcze w październiku tak po 20
Ja też tak chciałam ale moje dziecię takie maleńkie więc już nie wiem co będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
ja jem na grzance z masłem ale Twoja wersja też jak najbardziej ok
nie żałuj tylko tego czosnku!

Kurcze to tylko ja chcę żeby moje dziecko urodziło się w listopadzie? jak się urodzi wcześniej to nie dostaniemy kasy z ubezpieczenia
To trzymam kciuki za listopad
Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
A to jeszcze rośnie?? Cholera to ja już całkiem nie wiem jaki rozmiar kupić. Myślałam że jak kupię taki na "teraz" to już wystarczy

Że tych pieluch używasz zamiast jednorazówek
Przy pieluchach wielorazowych często dziewczyny używaja tetry jako wkładki do tzw. otulaczy

Lenia mam.. nawet obiadu mi się nie chce gotować. Ten kto wymyślił pizze na telefon w mojej opinii zasługuje na Nobla
Ja nie będę używać pampków, pisałam już kiedyś o tym i do pieluch wielorazowych mam takie specjalne wkłady które też się pierze, tetry do pieluch jednak nie będę używać.
Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
fiii pieluchować to nam chodziło o używanie wielorazowych pieluszek zamiast jednorazowych
Będziesz używała wielorazowych?? Od kiedy planujesz, zaraz po wyjściu ze szpitala czy troszkę później?? Bo ja się właśnie zastanawiam kiedy przejść na wielorazowe.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Kaga, dla męża. Masz teraz odpoczywać, nie przemęczać się.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 14:47   #2652
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ooo, to ciekawe. U nas w jednym ze sklepów można wypożyczyć. Jutro może uda mi się tam być to dopytam o to
A w jakim można wypożyczyć?
Daj znać, jak będziesz wiedziała coś więcej

Stary 2016-09-30, 14:48   #2653
Zingi
Raczkowanie

Znalazłam taką stronę na fb, " ZUS a kobieta w ciąży", oby się nam nie musiała przydać, ale jakby co, to warto wiedzieć: https://www.facebook.com/Zus-a-Kobie...WSFEED&fref=nf

Pytanko a propos pieluch wielorazowych: czy któraś z dziewczyn doświadczona w tej kwestii może polecić, od czego zacząć, tzn co kupić, gdzie, w jakiej ilości? Będę bardzo wdzięczna za sprawdzone info

Aa, i jeszcze jedno mnie olśniło, więc się podzielę-do szpitala zamiast zwykłych ręczników biorę takie sportowe z mikrofibry-zajmują co najmniej połowę mniej miejsca i schną błyskawicznie. Biorąc pod uwagę, że mogę spędzić w szpitalu 3 tygodnie do miesiąca, to zwracam uwagę na takie pierdoły

Pakuję dziś torbę, wrzucę wieczór listę

Edytowane przez Zingi
Czas edycji: 2016-09-30 o 14:51
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 14:50   #2654
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
A w jakim można wypożyczyć?
Daj znać, jak będziesz wiedziała coś więcej

Kiedyś było w Mama i Ja.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 14:50   #2655
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Z jednej strony fajnie tak bo wiesz już kiedy się dzidzia pojawi a z drugiej pewnie jest to bardzo stresujące. Tak mi się przynajmniej wydaje

Mnie to bardzo stresowało jakiś czas temu, teraz odkąd mąż pracuje jak szalony to rozwiązanie wydaje mi się dużo lepsze bo można wszystko zaplanować, ale i tak wyobrażam sobie że dzień przed tą cc to będzie koszmar😕

Stary 2016-09-30, 15:03   #2656
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Kiedyś było w Mama i Ja.
To daj znać, jak się czegoś dowiesz. Ja to tam u nich oglądałam, ale było do kupienia.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Mnie to bardzo stresowało jakiś czas temu, teraz odkąd mąż pracuje jak szalony to rozwiązanie wydaje mi się dużo lepsze bo można wszystko zaplanować, ale i tak wyobrażam sobie że dzień przed tą cc to będzie koszmar😕

Na pewno... ale coś za coś. Wszystko przy takiej planowanej cc możesz sobie właśnie zaplanować, dostosować.

Stary 2016-09-30, 15:08   #2657
Betameta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak latalam co chwile do kibelka ale mialam slabe wyniki moczu i dostalam antybiotyk. Jak ręką odjął. Teraz Jak się wczesniej nie opije to spokojnie godzine dwie wytrzymam bez sikania ;-)
W kinie po prostu popcornu nie kupię, bo zawsze slony i potem sie dopiero pije
Słabe czyli jakie? Bo mi wciąż wychodzą bakterie, ale tylko one i według mojej gin to normalne i nie ma co leczyć. A latam dosłownie co chwile, strasznie to męczące... Jak wychodzę to już za rogiem bloku mi się ponownie chce i to mocno
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 15:12   #2658
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Znalazłam taką stronę na fb, " ZUS a kobieta w ciąży", oby się nam nie musiała przydać, ale jakby co, to warto wiedzieć: https://www.facebook.com/Zus-a-Kobie...WSFEED&fref=nf

Pytanko a propos pieluch wielorazowych: czy któraś z dziewczyn doświadczona w tej kwestii może polecić, od czego zacząć, tzn co kupić, gdzie, w jakiej ilości? Będę bardzo wdzięczna za sprawdzone info

Aa, i jeszcze jedno mnie olśniło, więc się podzielę-do szpitala zamiast zwykłych ręczników biorę takie sportowe z mikrofibry-zajmują co najmniej połowę mniej miejsca i schną błyskawicznie. Biorąc pod uwagę, że mogę spędzić w szpitalu 3 tygodnie do miesiąca, to zwracam uwagę na takie pierdoły

Pakuję dziś torbę, wrzucę wieczór listę
Ja wkłady mam bambusowe i jakieś zwyklejsze z mikrofibry a pieluchy wielorazowe z milovi. Pieluch mam 6 sztuk jak na razie a wkładów chyba z 15.

Jestem mamą
Stary 2016-09-30, 15:41   #2659
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Pospałam trochę, wszystko się uspokoiło, brzuch rozluźnił, teraz się czuję jak petarda! (pstryczek )

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
helo
a ja się wyspałam od 23 do 8 z 2 przerwami na siusiu juhuuu (pewnie jutro znowu o 5 sie obudze xD)

jem sniadanko pije herbatkę a później idę na hennę na brwi- spodobało mi się jeszcze przed porodem przydałoby się fryzjera zaliczyć hmm tż do mnie ostatnio mówi żebym sobie pofarbowała jak miałam kiedyś(ombre) i zapuściła do tyłka(są do pasa) ja mówie że spoko ale do fryzjera będę musiała chodzić co miecha bo odrosty i wtedy spokojnie 150-200zł trzeba wydac- już mu się odwidziało
Soso, a nie możesz poprosić fryzjera żeby zrobił Ci od góry Twój naturalny kolor, a niżej refleksy? Ja tak kiedyś oszukiwałam system

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Oł jeah, dobrze tak draniowi!

Teraz czekamy na Twoją byłą szefową

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Aaaa u mnie 35tc czas start
rozmawiałaś już o o terminie cc?

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wczoraj już nie pisałam, bo padnięta byłam, ale KUPILIŚMY WÓZEK I FOTELIK akurat było po 1 egzemplarzu w wybranym kolorze i czekały specjalnie na nas Mężu wczoraj wszystko poskładał i teraz ciągle patrzę i podziwiam brykę naszego synka
proszę pokazać!

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Mam tą samą strategie tylko ze do tego siadam i wtedy niczego nie trzeba się trzymać

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Zwykle nie chce mi się doczłapać do czegoś siadliwego i zakładam tam gdzie stoję
Jak ciśnienie?

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Witam się w 34tc
dziś wizyta i szkoła rodzenia

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ogarnęłam salon, po tych 3 dniach prasowania bo ciemnych panelach można było palcem pisać tyle kurzu. Jeszcze tylko zmyje podłogę i salon gotowy w sensie ogarniety.

Poza tym znów się ścięłam z Tz. Ale uparcie będę twierdzić że mam rację bo facet przegina. Za dużo pracuje, wygląda już jak cień chodzący, wraca po 20, po 16h pracy i siada do kompa, pracować oczywiście. Ja naprawdę nie staram się leżeć na kanapie i opychac mcdonaldem na zmianę z czekoladkami bo jestem księżna w ciąży i skaczcie wokół mnie wszyscy ale Cholera zaczyna mi się robić ciężko powoli. A mógłby naprawdę trochę odpuscic...
Ledwo juz chodzi, sytuacja w domu rodzinnym wysysa resztki nerwów, u nas nic nie gotowe. Juz mam zamiar w przyszłym tyg iść do piwnicy wyczyścić i pomalować przewijak bo się cholera nie doczekam ! Nie mówiąc o kołysce, która też nie jest gotowa, a tyle w nią już zainwestował kasy i pracy..
Wraca do domu tylko zjeść i spać, ciągle rozdrażniony i obrywamy za to wszyscy... to się wygadałam.

mój też non stop w pracy, po pracy dłubie w mieszkaniu i pilnuje remontu, spiął się bardzo tym wszystkim. Teraz przyjeżdża raz na dwa tygodnie brakuje mi go, ale powiedzmy że rozumiem jego zachowanie, na jego miejscu zachowywałabym się podobnie. Tylko my mamy inną sytuację niż Wy no i nie mamy dziecka. Trzeba nim trochę potrząsnąć, ze względu na Lilę i Ciebie. No i cholera, niechże zadba trochę o siebie, bo w takim stanie fizycznie nie wyrobi!

Cytat:

Po zwolnienie możesz podskoczyć do internisty, wystawi Ci bez problemu.
Stary 2016-09-30, 15:47   #2660
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Teraz czekamy na Twoją byłą szefową

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 15:51   #2661
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Chyba tylko tyle że ma w ciul cukru. organizm szybko wykorzysta glukozę, a reszta wyląduje w pęcherzu. Położna poleciła mi się zaopatrzyć.

Konika, też mi się robi stożek. Po porodzie mięśnie powinny zejść się same w ciągu paru tygodni, aczkolwiek równie dobrze mogą się nie zejść, jeżeli przerwa będzie duża to najlepiej skonsultować się ze specjalistą, w celu dobrania odpowiednich ćwiczeń. Na dzień dzisiejszy wiem, żeby broń boże po połogu nie robić żadnych prostych brzuszków, skłonów bocznych, skrętów, nie wyciągać się na piłce brzuchem do góry.
Póki co postaraj się nie wstawać z łóżka w sposób, w jaki opisałaś, raczej najpierw przeturlaj się na bok.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

doooti, szkoda że to winko niespecjalne liczyłam po cichu na jakąś ekstra alternatywę

Mam pytanie do mamuś, które piły karmi na pobudzenie laktacji. To piwo ma 0,5% alko, ile powinnam odczekać po wypiciu, żeby mieć pewność, że nic nie dotrze do dziecka? Czy w międzyczasie powinnam odciągnąć mleko do wylania i dopiero nakarmić, czy wystarczy że tylko odczekam odpowiednią ilość czasu?
Nurtuje mnie to 0,5%

edit: znalazłam takie cuś http://www.hafija.pl/2013/08/karmien...i-alkohol.html
Czyli żegnaj piwko

Te ręczniki to z reguły chcą dwa - jeden duży kąpielowy, drugi mały do głowy, rąk czy twarzy. Ja zawsze brałam ze sobą dwa, bo jednym nie umiem się powycierać kiedy z włosów kapie mi na resztę.
normalnie tak nie wstaję ale czasem nie da się przekręcić czy podeprzeć i wtedy właśnie ten stożek zauważyłam

Cytat:
Spotkałam się z opinią, jakoby słód zawarty w piwie miał wspomagać laktację (to karmi pewnie stąd, że zawiera mało alko, a ma słód), ale poczytałam Hafiję i wychodzi na to, że to tylko takie gadanie
No i żeby przez pierwsze pół roku całkowicie wystrzegać się alkoholu...

Też nie możesz spać?

jakaś mała lampka wina, a karmienie np za 3 godziny to chyba nie problem jak się raz na tydzień czy 2 zdarzy

Cytat:
Czyli jest nas całkiem sporo ja już tak od paru dni, aż głupio się odzywać, bo wychodzi na to że wizażuję 24 na dobę

ja mam problem z zaśnięciem w nocy, chwilę poleżę muszę siku, znowu poleżę i znowu do łazienki - wczoraj zrobiłam 5 albo 6 kursów zanim zasnęłam

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Nie mam coli...

Mnie w sumie też nic nie boli. Ale schylić się nie dam rady. Jak mi coś upadnie to muszę kucnąć. Albo jak ubieram skarpetki, buty to muszę jakoś tak bokiem kombinować, bo inaczej miażdzę brzuch i mnie to boli 😉

A brzuch też co raz częściej twardnieje, niewielki wysiłek i już się spina.

gdzieś słyszałam że lepiej kucnąć niż się schylać bo dla kręgosłupa to dużo mniejsze obciążenie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Witam w 37 tygodniu. Trochę się zestresowalam, ze Wy tak wszystko prawie gotowe, a ja leniwiec. Po weekendzie muszę się zabrać za pranie i zakupy.

Jak wstaje, to też mi się robi stożek, ale nie wiem, czy to ma coś wspólnego z rozejsciem się mięśni. W pierwszej ciąży też tak miałam i nie miałam żadnego rozstepu mięśni.
no to mnie pocieszyłaś dzięki

Cytat:
Przyszedł wczoraj stanik do karmienia, jeden zwykły miękki wzięłam na próbę, żeby ogarnąć rozmiarówkę... Rany jak fatalnie się w takim czymś wygląda Wy też macie takie odczucia?
Mój TŻ kochany skomentował 'No ale najważniejsze, żeby spełniał swoją funkcję"
Ale czuję się w nim antyseksownie, poziom -100, w dodatku mam wrażenie, że jest na styk, więc chyba będę musiała zamówić teraz rozmiar większy, skoro biust po porodzie urośnie
fatalne te materiałowe staniki, jak tylko się rozmiar ustabilizuje to jakiś lekko usztywniany, wyjściowy kupuję albo zwyczajny będę używać z miseczkami odpinanymi z przodu (może to nie będzie takie kłopotliwe) a przynajmniej będę się czuć jak kobieta
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 15:54   #2662
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Myślałam że też oblecę w stanikach z fiszbinami, bo takich bez fiszbin, mięciutkich nie znoszę totalnie, muszę mieć dobrze zabudowany stanik i już. Niestety nawet właściwy rozmiarowo biustonosz potrafi zostawić mi sine ślady na piersiach, wystarczy że troszkę spuchnę za dnia. Zwątpiłam i zamówiłam miękkie, czekam na przesyłkę...
Skoro już mam takie przeboje, obstawiam że początek karmienia lżejszy pod tym względem nie będzie może później, jak laktacja się unormuje, kupię normalne, zabudowane biustonosze.
Dziewczyny które karmiły, kiedy zaczęłyście śmigać w stanikach z fiszbinami?
Stary 2016-09-30, 16:08   #2663
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
My mamy terminy na sam poczatek za 2 tyg mamy donoszona ciaze
co do stanika nam polozna odradzala jakiekolwiek usztywnienia zeby nie bylo zadnego nacisku na piers bo moze zrobic sie dosc bolesny zator na poczatek najlepiej te zwykle materialowe lub sportowe .
No właśnie ja też tak słyszałam, stąd na razie kupię miękkie na sam początek.

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja wprawdzie nie mam zamiaru kupować stanika do karmienia, bo wolę sportowy, ale trudno przewidzieć ile urośnie biust. U mnie miska 2 rozmiary skoczyla. Nie wolisz kupic po porodzie?
Do szpitala już muszę wziąć 2

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja nie będę używać pampków, pisałam już kiedyś o tym i do pieluch wielorazowych mam takie specjalne wkłady które też się pierze, tetry do pieluch jednak nie będę używać.
O, to może Ty odpowiesz na moje pytanie, bo też się trochę tematem wielopieluchowania interesowałam - czy otulacze kąpielowe mogę zastosować jako zwykły otulacz z wkładem/tetrą? Kiedyś pytałam o to gdzieś w necie to mi napisano, że nie, ale one są nieprzemakalne, więc nie rozumiem w sumie czemu?
A mam akurat kąpieluszki, bo kiedyś w lumpku znalazłam nówki sztuki i grzech było nie wziąć

Cytat:
proszę pokazać!
Zajrzyj do klubu
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 16:13   #2664
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Zajrzyj do klubu
Aaaaa, no przecież udany zakup, pięknie się prezentuje
Stary 2016-09-30, 16:19   #2665
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja też tak słyszałam, stąd na razie kupię miękkie na sam początek.

Do szpitala już muszę wziąć 2

O, to może Ty odpowiesz na moje pytanie, bo też się trochę tematem wielopieluchowania interesowałam - czy otulacze kąpielowe mogę zastosować jako zwykły otulacz z wkładem/tetrą? Kiedyś pytałam o to gdzieś w necie to mi napisano, że nie, ale one są nieprzemakalne, więc nie rozumiem w sumie czemu?
A mam akurat kąpieluszki, bo kiedyś w lumpku znalazłam nówki sztuki i grzech było nie wziąć

Zajrzyj do klubu
Ja jestem nowicjuszem w tym temacie więc nie mam pojęcia. Sama będę się uczyć na moim dziecku i zobaczę który wkład i która pieluszka jest najlepsza. A jak z kąpielowymi to tym bardziej nie wiem.

Jestem mamą
Stary 2016-09-30, 16:22   #2666
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem nowicjuszem w tym temacie więc nie mam pojęcia. Sama będę się uczyć na moim dziecku i zobaczę który wkład i która pieluszka jest najlepsza. A jak z kąpielowymi to tym bardziej nie wiem.
Szkoda, przekopałam internet i niestety nie mogę znaleźć odpowiedzi. Sama w końcu kiedyś wypróbuję

Patrycjazuzanna, dzięki, jestem mega zadowolona
Stary 2016-09-30, 16:25   #2667
basiczek24
Wtajemniczenie

A staniki mam 2 sztuki i oba miękkie, słyszałam że miękkie są najlepsze na początek i ogolnie na czas kp.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Szkoda, przekopałam internet i niestety nie mogę znaleźć odpowiedzi. Sama w końcu kiedyś wypróbuję

Patrycjazuzanna, dzięki, jestem mega zadowolona
Nie wiem dlaczego miały by być jakieś przeciwskazania, chyba że w tych kąpielowych nie można dziecka trzymać długo. Nie wiem

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Albo zapytaj pediatry nt otulaczy kąpielowych.

Jestem mamą
Stary 2016-09-30, 16:26   #2668
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Gdzieś mi się obiło o uszy że staniki do karmienia Alles mają jakby miększe, elastyczne fiszbiny, chyba Blues o tym pisała jak już będę mieć za sobą pierwszy nawał i inne przeboje to rozejrzę się za jakimś seksi allesem do karmienia, do tego czasu jadę na szmaciakach
Stary 2016-09-30, 16:40   #2669
Anettt87
Zadomowienie

Ja też póki co miękkie, a potem na pewno kupię sobie coś lepsiejszego i usztywnianego

Cytat:
Nie wiem dlaczego miały by być jakieś przeciwskazania, chyba że w tych kąpielowych nie można dziecka trzymać długo. Nie wiem

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Albo zapytaj pediatry nt otulaczy kąpielowych.
Też nie wiem, ktoś gdzieś pisał, że przemakają, bo ich zadaniem nie jest niezmoczenie ubranka tylko ochrona, żeby kupa nie wypłynęła do basenu :P ale moje są nieprzemakalne, bo wynika to ze specyfikacji na stronie producenta i sama sprawdziłam - nalałam wody do środka i na zewnątrz było sucho
Właśnie też ewentualnie myślę, że może ten materiał jest mniej oddychający i to dlatego?

Pediatra by wiedział cokolwiek? Ja mam wrażenie, że ten temat jeszcze mocno kuleje i nie jest popularny

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Kurczę dziewczyny, zdałam sobie dziś sprawę, że mam dla synka sporo bodziaków, kaftaników, mam śpioszki, pajacyki - wszystko bawełniane, ale nie mam takich cieplejszych rzeczy... Tylko jeden jedyny komplet welurowy kaftanik+śpiochy no i jakieś spodenki welurowe. A chyba dla zimowego malucha by się przydały jeszcze jakieś bluzy? Sweterki? Co Wy macie?

Edytowane przez Anettt87
Czas edycji: 2016-09-30 o 16:43
Stary 2016-09-30, 17:07   #2670
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

[/COLOR]Kurczę dziewczyny, zdałam sobie dziś sprawę, że mam dla synka sporo bodziaków, kaftaników, mam śpioszki, pajacyki - wszystko bawełniane, ale nie mam takich cieplejszych rzeczy... Tylko jeden jedyny komplet welurowy kaftanik+śpiochy no i jakieś spodenki welurowe. A chyba dla zimowego malucha by się przydały jeszcze jakieś bluzy? Sweterki? Co Wy macie?
ja mam pajace takie welurowe i polarowe, nie uznaję bluz i sweterków u takich maluchów co jeszcze nie siedzą

byłam na zakupach, mam to wesele 15 października.. kupiłam sukienkę i nie wiem czy się w nią zmieszczę za dwa tygodnie ale najwyżej będzie na święta po ciąży i bluzkę... ale zdjęcia wstawię jutro bo dzisiaj nie mam siły się w to już ubierać :/

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości