![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
była u mnie dzisiaj ta doradczyni chustowa
![]() I mam troche za długą chustę ;/ dziewczyny na forum zaleciły 4.2 a spokojnie przy moim wzroście 3.6 by starczyło |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym wymienić butelki, myślicie że już kupić ze smoczkami nr 2?
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Ania
|
Cytat:
Myślę, że spokojnie ![]() Moja Hania od miesiąca ma trójki... ![]() Dziewczyny pytanie: jaką spacerówkę polecacie? Chcemy kupić,a totalnie nie wiem jaką?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hania dzisiaj dostała butle jak byłam na świetlicy ze starsza i byl bunt. Dokonczyla przy mnie dopiero, wypila 90ml po 3h od kArmienia. Za powoli z tego smoczka leci. Z mojej piersi mleko leci praktycznie samo, mam chyba dziurawe cycki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Haneczka ja mam bomiko xl, fajna ale do naszego bagażnika za duża, nie pomyślałam by sobie zmierzyć. Koleżanka ma M i sobie chwali. Ja żałuje że nie wzięłam mniejszej
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Starszak znów zaczął kaszleć ... Tylko sobie w łeb strzelić. We czwartek idę do homeopaty, mam nadzieję że pomoże coś. Częstotliwość jego chorób jest straszna. Cały czas mam cichą nadzieję że Tomek nie będzie takim chorowitkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
lena, Honcia proszę bardzo przepis na
Bułeczki/rogaliki śniadaniowe z dynią 300g dyniowego puree 550g mąki pszennej chlebowej 50g masła ok. 80g mleka (lub soku z odsączenia puree dyniowego jeśli dynia była bardzo soczysta albo wody) 10g drożdży 2 łyżki cukru (lub miodu) 1 płaska łyżeczka soli Masło rozpuścić w rondelku, dolać mleko i kiedy przestygnie wrzucić cukier i rozkruszone drożdże. Wymieszać, dodać 2 łyżki mąki i odstawić na kilka minut. W mikserze lub misce wymieszać przesianą mąkę z solą, dodać puree z dyni i wyrabiając wlewać zaczyn. Wyrobić ciasto aż zacznie się zlepiać w kulkę i odstawać od ścianek. Czasem trzeba troszkę mąki podsypać, jej ilość zależy od ?wodnistości? puree, jeśli dynia była soczysta, można zwiększyć ilość mąki nawet o 50-100g, ciasto ma być elastyczne i łatwo odchodzić od miski. Wyrobione ciasto uformować w kulę i włożyć do miski wysmarowanej oliwą, zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę, aż podwoi objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować i pokroić radełkiem na 12 trójkącików. Ulepić bułeczki kuleczki lub rogaliki. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15-20 minut. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec w 180*C ok. 15-20 minut aż zrumienią się z wierzchu. Smacznego ![]()
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nadrobilam na szybko ![]() Haneczko Hania została przed szpitalem z koleżanka z pracy. Wpadła mi do głowy bo dobrze się znamy i ma dwoje dzieci. Ma zadaniiwy czas pracy więc mogła,wyskoczyć i mi ponoć. Ciężko mi psychicznie było, że muszę dziecko z kimś obcym zostawić... i to jest ogromny minus jak się nie ma w ogóle rodziny w miejscu czy poblizu miejsca gdzie się mieszka. Cóż dałam radę! Obym nie musiałam mieć znowu badań/lekarza jak TZ nie,ma na miejscu! Asiu nikt nie mówił że, że będzie po przeprowadzzce tylko miło, słodko-pierdzaco ![]() ![]() U mnie też tylko Biedra w pobliżu no i Żabka ale tam nie chodzę ![]() My od 3,5 m-ca na smoczkach nr2 Zmęczona jestem po dzisiejszych długim dniu. Jutro napiszę na spokojnie co u Nas. Dobrej nocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#640 |
Konto usunięte
|
Ignaś obudził się o 20 w całkiem dobrym humorze
![]() ![]() Ja chyba też idę zaraz spać. Jutro na 10 zawożę dzieci na pierwszą zbiórkę drużyny zuchowej. Mam nadzieję, że im się spodoba ![]() zabcia a nie masz jakiegoś takiego psikadła dla niemowląt przeciw owadom/kleszczom? |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam co U Was ale nie mam mocy pisać. Czekam na tz aż wróci z zdania mieszkania. Muszę pomóc mu z telewizorem i paroma drobiazgami..
Wszystko mam w workach i torbach. Nie wiem gdzie co jest ![]() Najbliższe dni będą pracowite. Oby Maja tylko mi pozwoliła ![]() Dużo rzeczy muszę przegląda.Zwłaszcza moje ubrania co u taty zostawiłam. I pytanie czy zostawić czy nie...schudne czy nie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- A teraz bardzo źle się czuje z dodatkowymi kg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu Starszakowi pierwsze ząbki-wlasnie dilne jedynki wyszły dopiero koło pierwszych urodzin. I nie przechodzil jakiś strasznie. Wręcz zyczylabym sobie, żeby Kuba też tak przechodzil. I nie wiem czy u nas też ząbki nie dokuczaja. Bardzo jeczaco-meczacy jest przez cały dzień. Cytat:
![]() Od listopada będzie u mnie padać non stop, w depresję można wpaść. Ja przy takiej pogodzie zasypiam. Kompletnie nie umiem funkcjonowac. Oczywiście, raz na jakiś czas jest ok, kocyk, kominek itd. Ale jak przez tydzień nie można wyjść z domu i dziecko kociokwiku dostaje a ja przy nim to już mnie cieszy... Cytat:
![]() Cytat:
Powiem szczerze:nie kupuj parasolki. Jeśli nie musisz zwracać uwagi na gabaryty to kup normalna spacerówkę. I osobiście odradzam wózek z dwoma rączkami. Dla mnie koszmar bo nie można prowadzić jedna ręka a czasami jest taka potrzeba. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#643 | ||
Zakorzenienie
|
dobry wieczór,
padnięta jestem, coś mnie rozbiera i to nie mąż;/ Cytat:
Cytat:
laski przyszła jesień, polecam fajna książkę do oglądania, czytania z dziećmi http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...j-rotraut.html MADZIA brawo, że dałaś radę z badaniami. zdróowka potrzebującym, dobrej nocy życzę
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Elaine. Zdrówka!
U nas niestety książki obrazkowe odpadają. Ania, daj sobie jeszcze czas z tą wagą. Kp wiec jest szansa, że kilogramy jeszcze poleca w dół czego życzę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Ania spokojnie. Moje sprzed ciąży czekają na mnie. Chudnę przy samym kp bo dieta moja w las poszła. Wiele produktów musiałam odrzucić , moje kochane warzywa czekają na lepsze czasy. Mój Tomek strasznie czuły. Zjadłam różyczkę kalafiora na obiad i wieczorem jazdy. Teraz zrobił kupę i dalej się kręci bo bączki.
Pada u mnie. Ciekawe jaki dzień będzie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Konto usunięte
|
Haneczka ja już pisałam ze polecam spscerowke camarelo eos. Ma pompowane koła, wazy tyle co naszs wczesniejsza parasolka (baby design travel) ktora sprzedalam po drugim spacerze i da siee prowadzić jedną ręką, co jest na prawde wygodne!
ZgAdzam się z miszka i też nie polecam parasolek. Sliweczka daj Znać czy dzieciom się podoba ![]() Ignas pospal dłużej? My już godzine na nogach. Wiedziałam że tak to się skonczy. Współczuję deszczowych klimatów. Ja bym się wykonczyla. Nie znoszę deszczu, depresja murowana ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Ania a jesz wszystko przy kp? Sporo ci jeszcze tych kg zostalo. Szczerze to nie wierze zeby same spadly skoro jeszcze tego nie zrobily ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Ale ciuchów się nie pozbywaj! Schudniesz jeszcxe do nich jeśli ci zależy |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za cynk o smyku. Zakupy robilam w nocy i się udało
![]() I nas dziś nic do kitu bo Olek od 3 w zasadzie nie spał, przysypial na chwilę ale wiercil się i kręcił i co chwilę się budził. Obudził też siostrzyczko która to od 6 już też nie zasnęła. Także mam tryb zombie.... Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-10-01 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Rozeznanie
|
Cierpliwość dziękuje za przepis!
Używacie już spacerowek? :O. To może ktoś używa takiej od wózka 3w1? Jakie opinie? ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- O tak Aniu, polecam zrobić nerkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Konto usunięte
|
![]() Ignaś pospał standardowo czyli do 8. Późniejsze pójście spać nic nie zmieniło w tej kwestii ![]() Swoją drogą współczuję tym mamom, którym się dzieci budzą w środku nocy i nie chcą już spać. Mi Ignaś na szczęście jeszcze nigdy nie zrobił takiego numeru i mam nadzieję że się nie odważy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Marysia od kilku nocy gada przez sen! Za pierwszym razem myślałam, że się obudziła, a ta oczy zamknięte i nawija ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Konto usunięte
|
Sporo nocnych gadul tutaj. Załóżmy im jakiś klub i niech sobie gadają i dają pospac tym, którzy chcą.
Kociak pokaż dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | ||||
Wtajemniczenie
|
U nas znowu się dziecko popsuło. Budzi się co 2-3 godziny i drapie się i płacze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65893656]Ja myslalam ze już 3 ![]() Hania dzisiaj dostała butle jak byłam na świetlicy ze starsza i byl bunt. Dokonczyla przy mnie dopiero, wypila 90ml po 3h od kArmienia. Za powoli z tego smoczka leci. Z mojej piersi mleko leci praktycznie samo, mam chyba dziurawe cycki[/QUOTE] Dzanet u mnie to samo, butla tylko od mamy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Brak słow tylko siąść i płakać ![]() Jadę do rodzicow, jak przyjezdzam moj tesciu juz jest i czeka, nawet nie mam jak porozmawiac z mama. Jak tylko jedziemy do Jeleniej co 5 minut są telefony kiedy przyjedziemy, albo nie dzwoni tylko po prostu przychodzi. Bylismy od piątku do wtorku, był codziennie u mojej mamy Mówiłam, że ten weekend musze sie uczyc bo mam zaraz obrone, chciałam spedzic PIERWSZY WEEKEND ODKAD NADIA SIE URODZIŁA sama z tż i z nią, bo jeszcze takiego weekendu nie było i co ? TESCIU PRZYJEZDZA ![]() Oczywiscie tż powiedział mi o tym o 6 rano, informujac mnie o tym fakcie. A ja taka sobote sobie planowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zadomowienie
|
Hello z rana
![]() Bobo sobie je grzecznie więc mogę wbić na wizaż. Baś już 2 noc przespała od 22 do ok. 7.20,więc się wyspaliśmy równo. Ale ja mam problem,bo mi rośnie ostatnia 8 i boli cholernie. Obawiam się,że będę musiała usunąć:-/ tak się zastanawiam,czy można jak się karmi piersią? Pół twarzy mnie boli,masakra ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- U mnie też rzadko weekendy wspolne,a jak się trafi to albo wesele,albo znajomi chcą wpaść albo rodzice chcą żeby u nich posiedzieć. Już pomijam,że TŻ nic Koło domu nie zrobi,ale nie mamy nic czasu żeby pobyć sobie sami w 3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myslalam że te Wasze dzieci takie Bystre że już w spacerowkach ![]() Cytat:
Radena, Asia napisała że tz zaprosił tatę, więc jest chyba jeszcze gorzej ;( My też mamy mało czasu dla siebie. Tz ciągle coś robi, do 16 w pracy, później często w garażu przy samochodzie swoim, albo bierze jakiś żeby dorobić. W weekendy zwykle jest dużo do zrobienia. A to gdzieś jechać na jakieś zakupy a to do dziadków, a to coś. A nawet jak jesteśmy w domu to nie sami bo z teściami mieszkamy. W zeszłym tyg sobie pojechali do rodziny na weekend, to tz sobie kolegów zaprosił. No i o. Też nie pamiętam kiedy spędziliśmy wspólny wieczór ;( Ps. Teściowa się wczoraj rozchorowała na Amen. A godzinę wcześniej się całowała z Frankiem. Grrr. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65902106]Sporo nocnych gadul tutaj. Załóżmy im jakiś klub i niech sobie gadają i dają pospac tym, którzy chcą.
Kociak pokaż dzieciaczki ![]() Hahaha to jest myśl! |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pogadaj z TZ otwarcie że nir chcesz takich odwiedzin. Wcale Ci się nie dziwię, że jesteś wkurzona ![]() Przytulam ![]() Lena pewnie Cię nie pociesze, jesli chodzi o chorobę teściowej. Ja miwlam angine i byłam sama z dzieckiem. Tydzień! Chcąc nie chcąc blisko trzymałam, przytulalam itd Hania zdrowa. Jedziemy do rodziców TZ jutro po obiedzie wracamy tak żeby wieczór spędzić spikojnie razem ![]() Chudziaszku powodzenia u arelgologa. Szkoda biednego Wojtusia jak się drapie i męczy ![]() Haneczka jak nocka? Lepiej czy ząbki dalej o sobie znać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.