Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 19:46   #631
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

była u mnie dzisiaj ta doradczyni chustowa spoko laska, 3h siedziała :P POkazała mi wiazanie kangura i na chuście kółkowej, muszę ćwiczyć ale Nadi raz się podoba a raz marudzi :P

I mam troche za długą chustę ;/ dziewczyny na forum zaleciły 4.2 a spokojnie przy moim wzroście 3.6 by starczyło
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 19:47   #632
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
dziecko śpi, wszedzie burdel a ja siedze i pije Somersby

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

u nas tak było wczoraj, obudzilam pprzed 22 zeby przebrac dałam butle i dalej kimała
Hehe i prawidłowo

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 19:49   #633
Asiek121
Zakorzenienie

Chciałabym wymienić butelki, myślicie że już kupić ze smoczkami nr 2?
Stary 2016-09-30, 20:04   #634
haneczkab92
Ania

Cytat:

Myślę, że spokojnie
Moja Hania od miesiąca ma trójki...- no ale ja podaje zagęszczacz, więc z dwójek jadło jej się gorzej.

Dziewczyny pytanie: jaką spacerówkę polecacie?
Chcemy kupić,a totalnie nie wiem jaką?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 20:06   #635
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Ja myslalam ze już 3
Hania dzisiaj dostała butle jak byłam na świetlicy ze starsza i byl bunt. Dokonczyla przy mnie dopiero, wypila 90ml po 3h od kArmienia. Za powoli z tego smoczka leci. Z mojej piersi mleko leci praktycznie samo, mam chyba dziurawe cycki
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 20:19   #636
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka ja mam bomiko xl, fajna ale do naszego bagażnika za duża, nie pomyślałam by sobie zmierzyć. Koleżanka ma M i sobie chwali. Ja żałuje że nie wzięłam mniejszej

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Starszak znów zaczął kaszleć ... Tylko sobie w łeb strzelić. We czwartek idę do homeopaty, mam nadzieję że pomoże coś. Częstotliwość jego chorób jest straszna. Cały czas mam cichą nadzieję że Tomek nie będzie takim chorowitkiem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 20:25   #637
Cierpliwosc
Zadomowienie

lena, Honcia proszę bardzo przepis na
Bułeczki/rogaliki śniadaniowe z dynią

300g dyniowego puree
550g mąki pszennej chlebowej
50g masła
ok. 80g mleka (lub soku z odsączenia puree dyniowego jeśli dynia była bardzo soczysta albo wody)
10g drożdży
2 łyżki cukru (lub miodu)
1 płaska łyżeczka soli

Masło rozpuścić w rondelku, dolać mleko i kiedy przestygnie wrzucić cukier i rozkruszone drożdże. Wymieszać, dodać 2 łyżki mąki i odstawić na kilka minut.
W mikserze lub misce wymieszać przesianą mąkę z solą, dodać puree z dyni i wyrabiając wlewać zaczyn. Wyrobić ciasto aż zacznie się zlepiać w kulkę i odstawać od ścianek. Czasem trzeba troszkę mąki podsypać, jej ilość zależy od ?wodnistości? puree, jeśli dynia była soczysta, można zwiększyć ilość mąki nawet o 50-100g, ciasto ma być elastyczne i łatwo odchodzić od miski. Wyrobione ciasto uformować w kulę i włożyć do miski wysmarowanej oliwą, zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę, aż podwoi objętość. Wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować i pokroić radełkiem na 12 trójkącików. Ulepić bułeczki kuleczki lub rogaliki. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15-20 minut. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec w 180*C ok. 15-20 minut aż zrumienią się z wierzchu.

Smacznego
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 20:36   #638
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy 2 odkąd mała skończyła 3,5 miesiąca a teraz ma prawie 4,5
Stary 2016-09-30, 21:11   #639
Madzia9999
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
Nadrobilam na szybko

Haneczko Hania została przed szpitalem z koleżanka z pracy. Wpadła mi do głowy bo dobrze się znamy i ma dwoje dzieci. Ma zadaniiwy czas pracy więc mogła,wyskoczyć i mi ponoć. Ciężko mi psychicznie było, że muszę dziecko z kimś obcym zostawić... i to jest ogromny minus jak się nie ma w ogóle rodziny w miejscu czy poblizu miejsca gdzie się mieszka. Cóż dałam radę! Obym nie musiałam mieć znowu badań/lekarza jak TZ nie,ma na miejscu!

Asiu nikt nie mówił że, że będzie po przeprowadzzce tylko miło, słodko-pierdzacotrue story. Ale z drugiej strony jestescie sami i mozecie robić co chcecie. Sama,pisałaś, że,Nadia spooknieksza jest to już plus możesz,podjechać gdzieś na dłuższy spacer jak Kasia pisała.
U mnie też tylko Biedra w pobliżu no i Żabka ale tam nie chodzęJakie butelki kupujesz?

My od 3,5 m-ca na smoczkach nr2

Zmęczona jestem po dzisiejszych długim dniu. Jutro napiszę na spokojnie co u Nas.

Dobrej nocki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:11   #640
201711281320
Konto usunięte

Ignaś obudził się o 20 w całkiem dobrym humorze (zwykle o tej porze już zasypia na noc). Na spokojnie go wykąpałam, wcześniej jeszcze sporo pogadał na golasa, potem jak zawsze cycuś ale spania nie było... Zasnął dopiero niedawno. Oj żeby tak pospał w związku z tym dłużej... np. do 12...

Ja chyba też idę zaraz spać. Jutro na 10 zawożę dzieci na pierwszą zbiórkę drużyny zuchowej. Mam nadzieję, że im się spodoba

zabcia a nie masz jakiegoś takiego psikadła dla niemowląt przeciw owadom/kleszczom?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:31   #641
ania230
Zakorzenienie

Przeczytałam co U Was ale nie mam mocy pisać. Czekam na tz aż wróci z zdania mieszkania. Muszę pomóc mu z telewizorem i paroma drobiazgami..
Wszystko mam w workach i torbach. Nie wiem gdzie co jest tylko ubrania Mai wiem gdzie.

Najbliższe dni będą pracowite. Oby Maja tylko mi pozwoliła

Dużo rzeczy muszę przegląda.Zwłaszcza moje ubrania co u taty zostawiłam. I pytanie czy zostawić czy nie...schudne czy nie...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

A teraz bardzo źle się czuje z dodatkowymi kg

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 21:39   #642
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
U nas na 99% idą ząbki
Hania, jak Wam pisałam od kilku dni ręce non stop w buzi, ale dziś jest masakra. Nie wyciąga ich, nie za bardzo chce jeść, bo co chwilę wypluwa smoczek, płacz był od 2 godzin.. kupiłam żel, posmarowałam, coś ulgę przyniosło. Zjadła trochę i śpi, zobaczymy jak długo.
A jak jej masuje dziąsełka to widać, że jej sprawia to wyraźną ulgę.
I mam pytanie, które ząbki idą pierwsze, górne czy dolne? czy to bez znaczenia??

I jeszcze jedno. Jak zrobić jabłuszka w słoiczki?
ma, trochę swoich jabłek i chciałam jakoś na zimę Hani zrobić, ale nie wiem jak....

Moja też tak ma, choć śpi w śpiworku i jeszcze przykryta kocykiem.
My sobie schowamy ręce pod kołdrę, dzieci mają najcześciej w górze, więc pewnie to przez to a z Wami wiadomo, że odrobinkę cieplej, bo pewnie mała w środku

O matko, biedny chłopczyk;/
Ja kiedyś w środku lata(jakieś 30 stopni) widziałam na placu zabaw chłopczyka w takiej grubszej, wiązanej czapce(jak na późną jesień)- chłopiej około 6lat;/

Rozumiemy odpoczywaj
no i kciuki za wyniki Wasze i małego!
Kolejnosc Tak jak Dzanet pisala ale jak wiadomo może być różnie.

Mojemu Starszakowi pierwsze ząbki-wlasnie dilne jedynki wyszły dopiero koło pierwszych urodzin.
I nie przechodzil jakiś strasznie. Wręcz zyczylabym sobie, żeby Kuba też tak przechodzil.
I nie wiem czy u nas też ząbki nie dokuczaja. Bardzo jeczaco-meczacy jest przez cały dzień.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
zabcia tak trzymaj

A ja lubię jak pada deszcz Na zewnątrz zimno i ponuro, a ja w ciepełku, w domku, później przy kominku. Już mi ta piękna pogoda trochę się znudziła. Poza tym jak jest brzydko na dworze to w domu można coś porobić, nadrobić prasowanie, posprzątać w szafkach, ugotować coś wymyślnego... Jak pogoda jest słoneczna to się nie siedzi w domu, szczególnie jak się ma dom z ogrodem, bo szkoda...

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Ignaś śpi. Znaczy ma drzemkę jeszcze teraz. Ciekawe czy się obudzi na kąpiel
Zapraszam do nas
Od listopada będzie u mnie padać non stop, w depresję można wpaść.
Ja przy takiej pogodzie zasypiam. Kompletnie nie umiem funkcjonowac. Oczywiście, raz na jakiś czas jest ok, kocyk, kominek itd. Ale jak przez tydzień nie można wyjść z domu i dziecko kociokwiku dostaje a ja przy nim to już mnie cieszy...
Cytat:
dziecko śpi, wszedzie burdel a ja siedze i pije Somersby

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

u nas tak było wczoraj, obudzilam pprzed 22 zeby przebrac dałam butle i dalej kimała
Uwielbiam Sommersby! !!!!!!

Cytat:
Myślę, że spokojnie
Moja Hania od miesiąca ma trójki...- no ale ja podaje zagęszczacz, więc z dwójek jadło jej się gorzej.

Dziewczyny pytanie: jaką spacerówkę polecacie?
Chcemy kupić,a totalnie nie wiem jaką?
Ja mam parasolkę Chicco.
Powiem szczerze:nie kupuj parasolki.
Jeśli nie musisz zwracać uwagi na gabaryty to kup normalna spacerówkę.
I osobiście odradzam wózek z dwoma rączkami. Dla mnie koszmar bo nie można prowadzić jedna ręka a czasami jest taka potrzeba.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:43   #643
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dobry wieczór,

padnięta jestem, coś mnie rozbiera i to nie mąż;/

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Haneczka ja mam bomiko xl, fajna ale do naszego bagażnika za duża, nie pomyślałam by sobie zmierzyć. Koleżanka ma M i sobie chwali. Ja żałuje że nie wzięłam mniejszej

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Starszak znów zaczął kaszleć ... Tylko sobie w łeb strzelić. We czwartek idę do homeopaty, mam nadzieję że pomoże coś. Częstotliwość jego chorób jest straszna. Cały czas mam cichą nadzieję że Tomek nie będzie takim chorowitkiem
mój też coś zaczął kaszleć. robię inhalacjei zobaczymy, w niedzielę ma iść na basen.. we'll see.

Cytat:
U nas na 99% idą ząbki
Hania, jak Wam pisałam od kilku dni ręce non stop w buzi, ale dziś jest masakra. Nie wyciąga ich, nie za bardzo chce jeść, bo co chwilę wypluwa smoczek, płacz był od 2 godzin.. kupiłam żel, posmarowałam, coś ulgę przyniosło. Zjadła trochę i śpi, zobaczymy jak długo.
A jak jej masuje dziąsełka to widać, że jej sprawia to wyraźną ulgę.
I mam pytanie, które ząbki idą pierwsze, górne czy dolne? czy to bez znaczenia??

I jeszcze jedno. Jak zrobić jabłuszka w słoiczki?
ma, trochę swoich jabłek i chciałam jakoś na zimę Hani zrobić, ale nie wiem jak....

Moja też tak ma, choć śpi w śpiworku i jeszcze przykryta kocykiem.
My sobie schowamy ręce pod kołdrę, dzieci mają najcześciej w górze, więc pewnie to przez to a z Wami wiadomo, że odrobinkę cieplej, bo pewnie mała w środku

O matko, biedny chłopczyk;/
Ja kiedyś w środku lata(jakieś 30 stopni) widziałam na placu zabaw chłopczyka w takiej grubszej, wiązanej czapce(jak na późną jesień)- chłopiej około 6lat;/

Rozumiemy odpoczywaj
no i kciuki za wyniki Wasze i małego!
szybko z tymi zębami, ale.. może tak być. ja swoją podejrzewam, ale nie widzę jeszcze tych śladów fioletowych - rowy mariackie jak mi się kojarzyło. zwykle wychodzą najpierw dolne jedynki.

laski przyszła jesień, polecam fajna książkę do oglądania, czytania z dziećmi http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...j-rotraut.html

MADZIA brawo, że dałaś radę z badaniami.

zdróowka potrzebującym, dobrej nocy życzę

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 22:19   #644
miszkaaa
Zakorzenienie

Elaine. Zdrówka!
U nas niestety książki obrazkowe odpadają.

Ania, daj sobie jeszcze czas z tą wagą. Kp wiec jest szansa, że kilogramy jeszcze poleca w dół czego życzę!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 00:45   #645
fiazo
Zakorzenienie

Ania spokojnie. Moje sprzed ciąży czekają na mnie. Chudnę przy samym kp bo dieta moja w las poszła. Wiele produktów musiałam odrzucić , moje kochane warzywa czekają na lepsze czasy. Mój Tomek strasznie czuły. Zjadłam różyczkę kalafiora na obiad i wieczorem jazdy. Teraz zrobił kupę i dalej się kręci bo bączki.

Pada u mnie. Ciekawe jaki dzień będzie

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 06:21   #646
Konto usunięte

Haneczka ja już pisałam ze polecam spscerowke camarelo eos. Ma pompowane koła, wazy tyle co naszs wczesniejsza parasolka (baby design travel) ktora sprzedalam po drugim spacerze i da siee prowadzić jedną ręką, co jest na prawde wygodne!
ZgAdzam się z miszka i też nie polecam parasolek.

Sliweczka daj Znać czy dzieciom się podoba
Ignas pospal dłużej?

My już godzine na nogach. Wiedziałam że tak to się skonczy.

Współczuję deszczowych klimatów. Ja bym się wykonczyla. Nie znoszę deszczu, depresja murowana

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Ania a jesz wszystko przy kp?
Sporo ci jeszcze tych kg zostalo. Szczerze to nie wierze zeby same spadly skoro jeszcze tego nie zrobily

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Ale ciuchów się nie pozbywaj! Schudniesz jeszcxe do nich jeśli ci zależy
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 06:27   #647
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, dzięki za cynk o smyku. Zakupy robilam w nocy i się udało
I nas dziś nic do kitu bo Olek od 3 w zasadzie nie spał, przysypial na chwilę ale wiercil się i kręcił i co chwilę się budził. Obudził też siostrzyczko która to od 6 już też nie zasnęła. Także mam tryb zombie....
Cytat:
była u mnie dzisiaj ta doradczyni chustowa spoko laska, 3h siedziałaPOkazała mi wiazanie kangura i na chuście kółkowej, muszę ćwiczyć ale Nadi raz się podoba a raz marudzi

I mam troche za długą chustę ;/ dziewczyny na forum zaleciły 4.2 a spokojnie przy moim wzroście 3.6 by starczyło
Asiek przyzwyczaisz się. A jak się nudzisz to bierz wozek i zwiedzaj a kto był u Ciebie z doradztwem? A jak masz za długą chustę zawsze możesz ciachnąć i nerkę z tego uszyć

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2016-10-01 o 20:10
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:30   #648
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cierpliwość dziękuje za przepis!

Używacie już spacerowek? :O. To może ktoś używa takiej od wózka 3w1? Jakie opinie?

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

O tak Aniu, polecam zrobić nerkę mi się marzy jakaś fajna, ale wszędzie kosztują miliony monet ;(
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 08:02   #649
fiazo
Zakorzenienie

Lena wypowiadały się dziewczyny, które mają starsze dzieci i doświadczenie ze spacerówkami

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 08:12   #650
201711281320
Konto usunięte

Ignaś pospał standardowo czyli do 8. Późniejsze pójście spać nic nie zmieniło w tej kwestii Dobrze że chociaż wcześniej nie wstał.
Swoją drogą współczuję tym mamom, którym się dzieci budzą w środku nocy i nie chcą już spać. Mi Ignaś na szczęście jeszcze nigdy nie zrobił takiego numeru i mam nadzieję że się nie odważy
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 08:14   #651
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Marysia od kilku nocy gada przez sen! Za pierwszym razem myślałam, że się obudziła, a ta oczy zamknięte i nawija Czasem działa podanie smoczka, ale np. dzisiejszej nocy nie bardzo, więc dołączam się do klubu zombie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 08:22   #652
Konto usunięte

Sporo nocnych gadul tutaj. Załóżmy im jakiś klub i niech sobie gadają i dają pospac tym, którzy chcą.

Kociak pokaż dzieciaczki
Stary 2016-10-01, 08:26   #653
chudziaszek11
Wtajemniczenie

U nas znowu się dziecko popsuło. Budzi się co 2-3 godziny i drapie się i płacze a co dziwne skóra mu się bardzo poprawiła, buzie ma już mięciutką a plamy na brzuchu i rękach zbladły. W czwartek idę do alergologa to może się coś ciekawego dowiem.
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Hej Wam!
Moje dziecko jednak się nie nawróciło na cycka - czasem złapie w ciągu dnia, ale częściej jednak idzie butla w ruch I niestety nie naprawiła się w kwestii zasypiania
Lecę nadrobić co tam naskrobałyście
Szkoda ze jednak nie ma nawrócenia może się jej jeszcze od widzi ta butla

Cytat:
No to Hania po spaniu bardzo marudna była, wszystko było bee..nic nie pomagało.
Podałam pedicamol i po jakiejś godzinie ulżyło jej. Później chwilę się przespała jeszcze i teraz śpi.
Ciekawa jestem jak noc będzie wyglądać, oby jej ząbki chociaż w nocy nie dokuczały.
A byłam dziś u pediatry skonsultować wyniki, i mam małej podawać żelazo, żeby wyrównać hemoglobinę.
Oj biedna dziewczynka. Oby noce były spokojnie przy tych zębach

Cytat:
była u mnie dzisiaj ta doradczyni chustowa spoko laska, 3h siedziałaPOkazała mi wiazanie kangura i na chuście kółkowej, muszę ćwiczyć ale Nadi raz się podoba a raz marudzi

Zrób jakieś zdjęcie zamotanej młodej i wrzuć na fb nawet dobrze ze masz dłuższą bo tż też może będzie chciał w chuście nosić.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65893656]Ja myslalam ze już 3
Hania dzisiaj dostała butle jak byłam na świetlicy ze starsza i byl bunt. Dokonczyla przy mnie dopiero, wypila 90ml po 3h od kArmienia. Za powoli z tego smoczka leci. Z mojej piersi mleko leci praktycznie samo, mam chyba dziurawe cycki[/QUOTE]
Dzanet u mnie to samo, butla tylko od mamy ewentualnie telewizor mu dać oglądać to wtedy je od innych. Chyba to nie kwestia smoczka u nas

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dobry wieczór,

padnięta jestem, coś mnie rozbiera i to nie mąż;/

mój też coś zaczął kaszleć. robię inhalacjei zobaczymy, w niedzielę ma iść na basen.. we'll see.

szybko z tymi zębami, ale.. może tak być. ja swoją podejrzewam, ale nie widzę jeszcze tych śladów fioletowych - rowy mariackie jak mi się kojarzyło. zwykle wychodzą najpierw dolne jedynki.

laski przyszła jesień, polecam fajna książkę do oglądania, czytania z dziećmi http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...j-rotraut.html

MADZIA brawo, że dałaś radę z badaniami.

zdróowka potrzebującym, dobrej nocy życzę
Dużo zdrówka dla was.

Stary 2016-10-01, 08:45   #654
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Nadrobilam na szybko

Haneczko Hania została przed szpitalem z koleżanka z pracy. Wpadła mi do głowy bo dobrze się znamy i ma dwoje dzieci. Ma zadaniiwy czas pracy więc mogła,wyskoczyć i mi ponoć. Ciężko mi psychicznie było, że muszę dziecko z kimś obcym zostawić... i to jest ogromny minus jak się nie ma w ogóle rodziny w miejscu czy poblizu miejsca gdzie się mieszka. Cóż dałam radę! Obym nie musiałam mieć znowu badań/lekarza jak TZ nie,ma na miejscu!

Asiu nikt nie mówił że, że będzie po przeprowadzzce tylko miło, słodko-pierdzacotrue story. Ale z drugiej strony jestescie sami i mozecie robić co chcecie. Sama,pisałaś, że,Nadia spooknieksza jest to już plus możesz,podjechać gdzieś na dłuższy spacer jak Kasia pisała.
U mnie też tylko Biedra w pobliżu no i Żabka ale tam nie chodzęJakie butelki kupujesz?

My od 3,5 m-ca na smoczkach nr2

Zmęczona jestem po dzisiejszych długim dniu. Jutro napiszę na spokojnie co u Nas.

Dobrej nocki

Teraz mam butelki dr Browns ale wkurza mnie mycie tych pierdółek, i myślę czy wymienic na Aventa bo mam 1 i dobrze jej z niej sie pije, czy do tych Dr Browns dokupic smoczki tylko nr 2

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za cynk o smyku. Zakupy robilam w nocy i się udało
I nas dziś nic do kitu bo Olek od 3 w zasadzie nie spał, przysypial na chwilę ale wiercil się i kręcił i co chwilę się budził. Obudził też siostrzyczko która to od 6 już też nie zasnęła. Także mam tryb zombie....

Ariel przyzwyczaisz się. A jak się nudzisz to bierz wozek i zwiedzaj a kto był u Ciebie z doradztwem? A jak masz za długą chustę zawsze możesz ciachnąć i nerkę z tego uszyć

Anna Ładziak była u mnie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Brak słow tylko siąść i płakać nie wytrzymam juz z moim teściem.. kur.wa mać naprawdę mam dość rozejde sie z tż przez to.

Jadę do rodzicow, jak przyjezdzam moj tesciu juz jest i czeka, nawet nie mam jak porozmawiac z mama. Jak tylko jedziemy do Jeleniej co 5 minut są telefony kiedy przyjedziemy, albo nie dzwoni tylko po prostu przychodzi. Bylismy od piątku do wtorku, był codziennie u mojej mamy

Mówiłam, że ten weekend musze sie uczyc bo mam zaraz obrone, chciałam spedzic PIERWSZY WEEKEND ODKAD NADIA SIE URODZIŁA sama z tż i z nią, bo jeszcze takiego weekendu nie było
i co ? TESCIU PRZYJEZDZA

Oczywiscie tż powiedział mi o tym o 6 rano, informujac mnie o tym fakcie. A ja taka sobote sobie planowałam Jestem taka zła ze nie moge wytrzymac w tym domu, nic nie gotuje nie sprzatam mam wyje...bane, jak sobie tz zaprosił niech nad nim skacze
Stary 2016-10-01, 08:52   #655
Radena
Zadomowienie

Hello z rana
Bobo sobie je grzecznie więc mogę wbić na wizaż. Baś już 2 noc przespała od 22 do ok. 7.20,więc się wyspaliśmy równo.
Ale ja mam problem,bo mi rośnie ostatnia 8 i boli cholernie. Obawiam się,że będę musiała usunąć:-/ tak się zastanawiam,czy można jak się karmi piersią? Pół twarzy mnie boli,masakra

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Brak słow tylko siąść i płakać nie wytrzymam juz z moim teściem.. kur.wa mać naprawdę mam dość rozejde sie z tż przez to.

Jadę do rodzicow, jak przyjezdzam moj tesciu juz jest i czeka, nawet nie mam jak porozmawiac z mama. Jak tylko jedziemy do Jeleniej co 5 minut są telefony kiedy przyjedziemy, albo nie dzwoni tylko po prostu przychodzi. Bylismy od piątku do wtorku, był codziennie u mojej mamy

Mówiłam, że ten weekend musze sie uczyc bo mam zaraz obrone, chciałam spedzic PIERWSZY WEEKEND ODKAD NADIA SIE URODZIŁA sama z tż i z nią, bo jeszcze takiego weekendu nie było
i co ? TESCIU PRZYJEZDZA

Oczywiscie tż powiedział mi o tym o 6 rano, informujac mnie o tym fakcie. A ja taka sobote sobie planowałam Jestem taka zła ze nie moge wytrzymac w tym domu, nic nie gotuje nie sprzatam mam wyje...bane, jak sobie tz zaprosił niech nad nim skacze
Asia,no niefajnie:-/ A co Twój TŻ o tym myśli? nie Może porozmawiać ze swoim tatą? czy w ogóle nie rozumie problemu?

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

U mnie też rzadko weekendy wspolne,a jak się trafi to albo wesele,albo znajomi chcą wpaść albo rodzice chcą żeby u nich posiedzieć. Już pomijam,że TŻ nic Koło domu nie zrobi,ale nie mamy nic czasu żeby pobyć sobie sami w 3
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 08:54   #656
Radena
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1475308432994.jpg (75,0 KB, 9 załadowań)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 09:00   #657
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Lena wypowiadały się dziewczyny, które mają starsze dzieci i doświadczenie ze spacerówkami
Aaa to przepraszam
Myslalam że te Wasze dzieci takie Bystre że już w spacerowkach

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Asia,no niefajnie:-/ A co Twój TŻ o tym myśli? nie Może porozmawiać ze swoim tatą? czy w ogóle nie rozumie problemu?

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

U mnie też rzadko weekendy wspolne,a jak się trafi to albo wesele,albo znajomi chcą wpaść albo rodzice chcą żeby u nich posiedzieć. Już pomijam,że TŻ nic Koło domu nie zrobi,ale nie mamy nic czasu żeby pobyć sobie sami w 3
Asiu. Współczuję. Wiem co czujesz.
Radena, Asia napisała że tz zaprosił tatę, więc jest chyba jeszcze gorzej ;(

My też mamy mało czasu dla siebie. Tz ciągle coś robi, do 16 w pracy, później często w garażu przy samochodzie swoim, albo bierze jakiś żeby dorobić. W weekendy zwykle jest dużo do zrobienia. A to gdzieś jechać na jakieś zakupy a to do dziadków, a to coś. A nawet jak jesteśmy w domu to nie sami bo z teściami mieszkamy. W zeszłym tyg sobie pojechali do rodziny na weekend, to tz sobie kolegów zaprosił. No i o. Też nie pamiętam kiedy spędziliśmy wspólny wieczór ;(

Ps. Teściowa się wczoraj rozchorowała na Amen. A godzinę wcześniej się całowała z Frankiem. Grrr.
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 09:24   #658
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65902106]Sporo nocnych gadul tutaj. Załóżmy im jakiś klub i niech sobie gadają i dają pospac tym, którzy chcą.

Kociak pokaż dzieciaczki [/QUOTE]
Hahaha to jest myśl!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 09:47   #659
fiazo
Zakorzenienie

Lena nie masz za co przepraszać 😊

Asia współczuje

Synek
Stary 2016-10-01, 09:52   #660
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam butelki dr Browns ale wkurza mnie mycie tych pierdółek, i myślę czy wymienic na Aventa bo mam 1 i dobrze jej z niej sie pije, czy do tych Dr Browns dokupic smoczki tylko nr 2

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Anna Ładziak była u mnie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

i co ? TESCIU PRZYJEZDZA

Ja też butelki dr Browns mam wkurza mnie to mycie. Mam ich 6więc nie muszę co chwilę myć tylko hurtem i w srerylizator Kupiłam do nich smoczki nr 2-najtaniej na gemini mam też Avent butelki ale Hania długo problemy z brzuszkiem miała i br Browns używamy dalej.
Pogadaj z TZ otwarcie że nir chcesz takich odwiedzin. Wcale Ci się nie dziwię, że jesteś wkurzona .p
Przytulam

Lena pewnie Cię nie pociesze, jesli chodzi o chorobę teściowej.
Ja miwlam angine i byłam sama z dzieckiem. Tydzień! Chcąc nie chcąc blisko trzymałam, przytulalam itd Hania zdrowa.

Jedziemy do rodziców TZ jutro po obiedzie wracamy tak żeby wieczór spędzić spikojnie razem

Chudziaszku powodzenia u arelgologa. Szkoda biednego Wojtusia jak się drapie i męczy

Haneczka jak nocka? Lepiej czy ząbki dalej o sobie znać.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości