Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 20:48   #2701
Zingi
Raczkowanie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Matko uważaj na siebie masakryczne są te Twoje przygody😨

Możesz polecić coś dobrego Pratchetta , bo chciałam coś jego autorstwa przeczytać i jakoś ciężko było mi wybrać 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Ja zaczęłam znajomość z Pratchettem od tomu "Mort" i do dziś mnie bawi Fajne też jest "Ruchome obrazki" - Pratchettowska wariacja na temat Hollywood

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Chcę kupić zwykłe bezszwowe materiałowe staniki do karmienia bez żadnych szwów na miseczkach, co wydaje się zadaniem NIEWYKONALNYM. W H&M są takie jak chce, ale nie ma rozmiaru. Cena trochę powala, ale jakby był rozmiar to bym brała.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325027001.html

Na Allegro wszystkie mają szwy które wypadają akurat na sutkach, ja nie znoszę tego. Muszę mieć gładkie biustonosze. Zwykły jak na zdjęciu z rozpinanymi miseczkami do karmienia. Podpowiecie gdzie mogłabym kupić coś takiego?
Może tu coś znajdziesz sensownego?
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...armienia,3.php
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:09   #2702
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Pospałam trochę, wszystko się uspokoiło, brzuch rozluźnił, teraz się czuję jak petarda! (pstryczek )

Soso, a nie możesz poprosić fryzjera żeby zrobił Ci od góry Twój naturalny kolor, a niżej refleksy? Ja tak kiedyś oszukiwałam system

Teraz czekamy na Twoją byłą szefową

rozmawiałaś już o o terminie cc?

proszę pokazać!

Zwykle nie chce mi się doczłapać do czegoś siadliwego i zakładam tam gdzie stoję
Jak ciśnienie?

mój też non stop w pracy, po pracy dłubie w mieszkaniu i pilnuje remontu, spiął się bardzo tym wszystkim. Teraz przyjeżdża raz na dwa tygodnie brakuje mi go, ale powiedzmy że rozumiem jego zachowanie, na jego miejscu zachowywałabym się podobnie. Tylko my mamy inną sytuację niż Wy no i nie mamy dziecka. Trzeba nim trochę potrząsnąć, ze względu na Lilę i Ciebie. No i cholera, niechże zadba trochę o siebie, bo w takim stanie fizycznie nie wyrobi!

Po zwolnienie możesz podskoczyć do internisty, wystawi Ci bez problemu.
Generalnie ja mam nie farbowane wlosy i mam ombre blond bo tak koncowki sie rozjasnilywiec nie da rady...
A co do cc to mam wizyte za 2 tyg. Wtedy wszystko bedzie ustalone

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Mogę poprosić o przepis na klopsiki? Brzmi smakowicie!
Miesko wieprzowo- wolowe +sol pieprz, robisz kuleczki i gotujesz w bulionie(moze byc na kostce) po ugotowaniu wylawiasz i na dno garneczka dajesz swiezy bulion +smietana 30%, do wrzenia doprowadzasz + duuuzo koperku i pietruchy doprawiasz sola i pieprzem wrzucasz do tego kuleczki i chwilke jeszcze na malym ogniu trzymasz i juz!:p

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Paulinika ale znowu masz przygody ehhh. Dobrze ze udalo sie chociaz wyklucic o to co chcias mimo nerwow

A z fajnych i przyjemnych wiesci zaczal sie okres nadplat i doplat z ogrzewanie i rozne inne rzeczy... Szlak jasny trafia, jak tu cos dla dziecia odlozyc jak co chwile trzeba sie do zera wypstrykac??

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:30   #2703
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam znajomość z Pratchettem od tomu "Mort" i do dziś mnie bawi Fajne też jest "Ruchome obrazki" - Pratchettowska wariacja na temat Hollywood[/url]
Chętnie poczytam, dzięki!😊

Idę zaraz spać, męża jeszcze nie ma , córcia dawno śpi a ja oglądam film Tożsamość na TVN fabuła ale raczej nie dotrwam do końca 😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:59   #2704
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Miesko wieprzowo- wolowe +sol pieprz, robisz kuleczki i gotujesz w bulionie(moze byc na kostce) po ugotowaniu wylawiasz i na dno garneczka dajesz swiezy bulion +smietana 30%, do wrzenia doprowadzasz + duuuzo koperku i pietruchy doprawiasz sola i pieprzem wrzucasz do tego kuleczki i chwilke jeszcze na malym ogniu trzymasz i juz!:p
przeczytalam "pieluchy" chyba za duzo prasowania jak na jeden dzien

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 23:03   #2705
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Piszę tą wiadomość po raz kolejny i po mału mnie szlak trafia

Wizyta u gina zaliczona , nie jestem zbytnio zadowolona bo nie było mojego gina tylko jakiś ciul na zastepstwo
usg nie robił, tylko oglądał wyniki ostatniego tego wzrostowego, badał mnie na helikopterze , nie wiem co robił ale bolało ogólnie szyjka długa, zamknięta
wyniki ok , dał skierowania na nastepne i wsio

potem byłam z teżetem na szkole rodzenia było dziś bardzo fajnie , na ćwiczeniach najpierw oddechy i ćwiczenia na piłkach/matach itp. a potem uczyli nas na lalkach jak robić masaż szantala(jakkolwiek się to pisze) na części wykładowej było o laktacji, karmieniu piersią itp. i tez była część praktyczna układałyśmy lalki do piersi

a na koniec zabrałam Teżeta do KFC z okazji dnia chłopaka

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja też tak chciałam ale moje dziecię takie maleńkie więc już nie wiem co będzie lepiej

To trzymam kciuki za listopad

Ja nie będę używać pampków, pisałam już kiedyś o tym i do pieluch wielorazowych mam takie specjalne wkłady które też się pierze, tetry do pieluch jednak nie będę używać.

Będziesz używała wielorazowych?? Od kiedy planujesz, zaraz po wyjściu ze szpitala czy troszkę później?? Bo ja się właśnie zastanawiam kiedy przejść na wielorazowe.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Kaga, dla męża. Masz teraz odpoczywać, nie przemęczać się.
nie basiczku ja nie będę mam zamiar używać jednorazowych
ale Ciebie podziwiam że masz taki plan

pisałam że pieluchować nie będę ale mimo wszystko tetry się przydadzą, choć nie wiem ile

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2016-09-30 o 22:51
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 23:26   #2706
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
My mamy terminy na sam poczatek za 2 tyg mamy donoszona ciaze
co do stanika nam polozna odradzala jakiekolwiek usztywnienia zeby nie bylo zadnego nacisku na piers bo moze zrobic sie dosc bolesny zator na poczatek najlepiej te zwykle materialowe lub sportowe .
Dokładnie i to bez fiszbinow... czyli te najbardziej sexi dostępne

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja też tak chciałam ale moje dziecię takie maleńkie więc już nie wiem co będzie lepiej

To trzymam kciuki za listopad

Ja nie będę używać pampków, pisałam już kiedyś o tym i do pieluch wielorazowych mam takie specjalne wkłady które też się pierze, tetry do pieluch jednak nie będę używać.

Będziesz używała wielorazowych?? Od kiedy planujesz, zaraz po wyjściu ze szpitala czy troszkę później?? Bo ja się właśnie zastanawiam kiedy przejść na wielorazowe.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Kaga, dla męża. Masz teraz odpoczywać, nie przemęczać się.
Kochany jest trzeba mu to przyznać dziś cały dzień ciśnienia dobre wiec chociaż to odpada z mojego wspaniałego zestawu dolegliwości jak Wojtus za duży to może Laurce trochę oddać chętnie przyjmiemy

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Pospałam trochę, wszystko się uspokoiło, brzuch rozluźnił, teraz się czuję jak petarda! (pstryczek )

Soso, a nie możesz poprosić fryzjera żeby zrobił Ci od góry Twój naturalny kolor, a niżej refleksy? Ja tak kiedyś oszukiwałam system

Teraz czekamy na Twoją byłą szefową

rozmawiałaś już o o terminie cc?

proszę pokazać!

Zwykle nie chce mi się doczłapać do czegoś siadliwego i zakładam tam gdzie stoję
Jak ciśnienie?

mój też non stop w pracy, po pracy dłubie w mieszkaniu i pilnuje remontu, spiął się bardzo tym wszystkim. Teraz przyjeżdża raz na dwa tygodnie brakuje mi go, ale powiedzmy że rozumiem jego zachowanie, na jego miejscu zachowywałabym się podobnie. Tylko my mamy inną sytuację niż Wy no i nie mamy dziecka. Trzeba nim trochę potrząsnąć, ze względu na Lilę i Ciebie. No i cholera, niechże zadba trochę o siebie, bo w takim stanie fizycznie nie wyrobi!

Po zwolnienie możesz podskoczyć do internisty, wystawi Ci bez problemu.
Dzięki, dziś właśnie cały dzień ok wiec mam nadzieje ze wczoraj to był jakiś przypadek

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Myślałam że też oblecę w stanikach z fiszbinami, bo takich bez fiszbin, mięciutkich nie znoszę totalnie, muszę mieć dobrze zabudowany stanik i już. Niestety nawet właściwy rozmiarowo biustonosz potrafi zostawić mi sine ślady na piersiach, wystarczy że troszkę spuchnę za dnia. Zwątpiłam i zamówiłam miękkie, czekam na przesyłkę...
Skoro już mam takie przeboje, obstawiam że początek karmienia lżejszy pod tym względem nie będzie może później, jak laktacja się unormuje, kupię normalne, zabudowane biustonosze.
Dziewczyny które karmiły, kiedy zaczęłyście śmigać w stanikach z fiszbinami?
Moja siostra mówiła ze tak z miesiąc w tych sexi bez fiszbinow chodziła

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo. Zemdlałam dzisiaj jak wyszłam z recepcji z pracy. Mój emergency kontakt (ojciec) oczywiście nie odebrał telefonu (noszę kartkę ze sobą) bo spał po nocce. Dobrze że recepcjonistka do taksówki mnie wsadziła. Spadek ciśnienia...
O ile ja się dziś naklocilam.o głupi papierek do tego macierzyńskiego. Myślałam że wyjdę z siebie. Ponad 3h na telefonie.
Ale najważniejsze. Od 3 października przechodzę na płatne macierzyńskie
Biedna...mam nadzieje ze juz się dobrze czujesz i to była jednorazowa akcja i więcej się nie powtórzy...uważaj na siebie!

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 23:38   #2707
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie ciuszki bierzecie dla dziecia? Chodzi mi o konkret...
Bo teraz prasuje i odlozylabym sobie juz kilka kompletow typowo do szpitala. No i nie wiem
Wezme chyba body na dlugi i spodenki...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem jak w innych szpitalach ale Lila była w samym pampie i wielgachnym szpitalnym kaftaniku, z dziura na rękawie żeby było śmieszniej na nóżki nie miała nic, czapki tez nie.

Nawet chciało mi się spac, zaczęłam oglądać Lot Skazancow, niedawno się skończył i mi spanie tez przeszło

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 23:47   #2708
basiczek24
Wtajemniczenie

Baletnica, dzieki za skrot relacji z warsztatow. Ja stawiam sie w niedziele na 10:30, mam nadzieje ze chociaz cos wygram Juz nie moge sie doczekac tych warsztatow.

Teczowa, jakie podziwiam, to jest prawie to samo jak jednorazowe tylko czesciej pralka bedzie chodzic i czescie bedzie uzywany jakis odplamiacz. E, spoko Dam rade.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 00:23   #2709
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
U mnie chcą 4 podpisane torebki z: body bawełnianym, pajacem, skarpetkami. Plus jedna czapeczka i kocyk. Tylko o pieluchach nic nie piszą i w ogóle dla dziecka.nic więcej Dopytam jak pojadę na tę kontrolę płynu.

Wróciłam.od hematologa. Hemoglobina bardzo mi się poprawiła, z 9.6 w lipcu dojechałam do 11.7 Mam.brać dalej żelazo, również po porodzie. Kontrola w lutym, mam zrobić dodatkowe badania, bo mam jeden wynik dziki, zdaje się aptoglobina Pożegnałam się ze 180 euro
Gratuluję wyników kosmiczna cena, dobrze że kolejna kontrola dopiero w lutym...

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Ja sie dzis tez ze 100 pozegnalam. Dostalam mandat za parkowanie pod blokiem. Siedzialam i ryczalam przed panem straznikiem. Znow hormony A on stwierdzil, ze osoba ktora dzwonila domagala sie odholowania samochodu. Wiec pewnie powinnam mu za laskawosc podziekowac. Pytan sie go wiec co zrobic w sytuacji gdy najblizsze miejsce parkingowe mam 500 metrow dalej,a nie mam sily nieraz tyle przejsc. To mi pan nie byl w stanie odpowiedziec.
oby go myszy zeżarły, albo co najmniej nawiedziły i pogryzły.
U mnie na osiedlu niektórzy potrafią postawić samochód praktycznie bezpośrednio przed skrzyżowaniem, czy rondem, przed pasami, na trawniku, na chodniku... Straż miejska niby funkcjonuje, ale nigdy ich nie widać, zresztą mogliby spokojnie 20% kierowców skasować za nieprawidłowe parkowanie.
Sąsiad z klatki nagminnie zastawiał ludzi pod blokiem, problem był zgłaszany przez różne osoby i nikt nie zareagował, nie pofatygował się. W końcu ktoś poobrywał mu lusterka i się skończyło. Tyle jeżeli chodzi o sprawiedliwość

Cytat:
Generalnie ja mam nie farbowane wlosy i mam ombre blond bo tak koncowki sie rozjasnilywiec nie da rady...
A co do cc to mam wizyte za 2 tyg. Wtedy wszystko bedzie ustalone

A z fajnych i przyjemnych wiesci zaczal sie okres nadplat i doplat z ogrzewanie i rozne inne rzeczy... Szlak jasny trafia, jak tu cos dla dziecia odlozyc jak co chwile trzeba sie do zera wypstrykac??
Jak niefarbowane to luz nie trzeba oszukiwać systemu

Mnie dobiła dopłata za wodę, ale nie ma tragedii, rodzice mieli 700 zł, teściowa się skarżyła że u nich poszedł tysiak.

Kaga, super że ciśnienie nie skacze. Niech się trzyma ładnie, a ja już zaciskam kciuki żeby badania po weekendzie powychodziły jak najlepiej. Dobrze ma być!

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-10-01 o 00:25
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 00:26   #2710
mietowka25
Zakorzenienie

To odzywam się tą piękną porą ;-) jakoś tak weny brak, do tego Tż bez humoru więc posiedzielismy sobie razem na kanapie po powrocie.
Teraz jest chwilowa przerwa w spaniu.

Gratuluję wizyt dziewczyny

Paulinika ale masz przygody... Oby już było wszystko ok ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 00:58   #2711
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

tez mam przerwe w spaniu... bol brzucha mnie obudzil... nie wiem czy to przepowiadajace czy co... sie zestresowalam :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 02:15   #2712
EmRzet
Rozeznanie

Też znowu nie śpię,zaraz się zastrzelę..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 03:25   #2713
KarolinaNL
Zadomowienie

Ja też nie śpię... Koło 2 usnelam a teraz Daniel mnie obudził bo chciał siusiu. Magda mnie już drugi dzien brzuch boli z tym, ze coraz bardziej... Tak jak na okres i do tego nogi lekko dretwieja i wymiotuje. Ale to pomoc normalne bo młody uciska na wszystko bo już jest w kanale.

Paulinika uważaj kochana na siebie, dobrze ze nic Wam się nie stało.

Kaga super, ze lepiej z ciśnieniem. I brawa dla tz

A mamą, które miały udane wizyty- gratuluje

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 03:38   #2714
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

U mnie również kolejna do dupy noc

Karolina, Ty już na ostatniej prostej ani się obejrzysz i będziesz tulić Jasperka.

Stary 2016-10-01, 05:20   #2715
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
U mnie również kolejna do dupy noc

Karolina, Ty już na ostatniej prostej ani się obejrzysz i będziesz tulić Jasperka.

Za tydzień w poniedziałek ciaza będzie donoszona (zacznę 37t0d) i może się dziać co chce.

Tz wyszykowany do pracy, kanapki ogarniete już pije kawkę. Ja też już po pierwszym śniadaniu ( dwie kromki pieczywa kukurydzianego z żywiecka sucha drobiowa - mała rzecz a jak cieszy) i pierwszym litrze wody wracam do łóżka... może uda mi się pospac chociaż do 9

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 05:42   #2716
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej.
A ja dzis sie wyspalam nawet

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 06:52   #2717
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Za tydzień w poniedziałek ciaza będzie donoszona (zacznę 37t0d) i może się dziać co chce.
Ja jutro zaczynam 36 t (35t0d) ale chcialabym zeby maly wyszedl tak kolo 20... a bierzesz jakas nospe na te bole?

dzien dobry jak maz przyszedl w nocy do lozka i przytulil to udalo mi sie zasnac i pospac do teraz

Edytowane przez magda17x
Czas edycji: 2016-10-01 o 07:13
Stary 2016-10-01, 06:52   #2718
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Heja!
Ja się wczoraj podkurowałam i dziś o niebo lepiej mi się spało
Mąż stwierdził, ze w końcu wyglądam jak człowiek, bo.wczoraj bardziej jak zombiak

Tęczowa lipa, że Ci się trafił taki lekarz, ale najważniensze, że wszystko jest ok

Kaga trzymam kciuki, żeby ciśnienie dalej było w normie
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:05   #2719
MajWija
Wtajemniczenie

Hej
Ja dzisiaj cała noc przespalam. Tzn siku było z 4 razy, ale zasypialam.

KarolinaNL ja mam teraz koleżankę, która jest na Twoim etapie i mówi, że też ja non stop brzuch jak na miesiączkę boli aż czasami się z bolu zwija. Na SR też była dziewczyna na kilku zajęciach w 38 tygodniu i też mówiła, że ja boli okresowo cały czas brzuch. Ponoć urodziła dopiero w 41 tygodniu bo polozna, która SR prowadziła to jej poród odbierala.

Kiedy tak mniej więcej brzuch opada i dziecko schodzi niżej? Bo mój to mi niedługo nogi na żołądku położy :/

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:06   #2720
bluesberry
Zakorzenienie

witamy się w 33tc

Moje dziecko, jak każde inne , zamiast pospać w sobotę to ona oczywiście przed 7 na nogach
A człowiek cały tydzień żyję nadzieja
Ledwo na oczy widze, zwłaszcza ze zasnęła gdzieś po 2. Jak żyć ?

Stary 2016-10-01, 07:10   #2721
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
my idziemy w parze, ja za tydzien tez bede miec donoszona. Jutro zaczynam 36 t (35t0d) ale chcialabym zeby maly wyszedl tak kolo 20... a bierzesz jakas nospe na te bole?

dzien dobry jak maz przyszedl w nosh do lozka i przytulil to udaloi sie zasnac i pospac do teraz
hmm ja juz zaczelam 36 czyli co za tydzien bedzie donoszona myslalam ze po skonczonym 36 mi lekarz kazal wlaczyc na stale nospe 2x na dzien

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Heja!
Ja się wczoraj podkurowałam i dziś o niebo lepiej mi się spało
Mąż stwierdził, ze w końcu wyglądam jak człowiek, bo.wczoraj bardziej jak zombiak

Tęczowa lipa, że Ci się trafił taki lekarz, ale najważniensze, że wszystko jest ok

Kaga trzymam kciuki, żeby ciśnienie dalej było w normie
ze juz wyzdrowialas

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja też nie śpię... Koło 2 usnelam a teraz Daniel mnie obudził bo chciał siusiu. Magda mnie już drugi dzien brzuch boli z tym, ze coraz bardziej... Tak jak na okres i do tego nogi lekko dretwieja i wymiotuje. Ale to pomoc normalne bo młody uciska na wszystko bo już jest w kanale.

Paulinika uważaj kochana na siebie, dobrze ze nic Wam się nie stało.

Kaga super, ze lepiej z ciśnieniem. I brawa dla tz

A mamą, które miały udane wizyty- gratuluje

niestety mam to samo bol coraz czesciej i coraz mocniejszy dretwienie, opuchlizna wymioty i biegunka tez tak ze caly zestawik lacznie ze skurczami dosc bolesnymi no ale nie rodze jeszcze ciekawe jak dlugo potrwa ten okrutny stan
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:15   #2722
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
hmm ja juz zaczelam 36 czyli co za tydzien bedzie donoszona myslalam ze po skonczonym 36 mi lekarz kazal wlaczyc na stale nospe 2x na dzien
dobrze piszesz człowiek zaspany to pisze głupoty coś mi się pomyliło :P

Stary 2016-10-01, 07:20   #2723
MajWija
Wtajemniczenie

Mi gin mówił, że donoszona po skończonym 37 ??

Stary 2016-10-01, 07:24   #2724
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak niefarbowane to luz nie trzeba oszukiwać systemu

Mnie dobiła dopłata za wodę, ale nie ma tragedii, rodzice mieli 700 zł, teściowa się skarżyła że u nich poszedł tysiak.

Kaga, super że ciśnienie nie skacze. Niech się trzyma ładnie, a ja już zaciskam kciuki żeby badania po weekendzie powychodziły jak najlepiej. Dobrze ma być!
no ja wlasnie mam cos ponad 700 stówek... a jeszcze ubezpieczenie mieszkania, za naprawe auta, i kilka innych rzeczy + remont tez dalej swoje pochłania...
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:26   #2725
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
a nie przypadkiem w 38tc ?
Stary 2016-10-01, 07:29   #2726
fiii
Rozeznanie

juz sama nie wiem czlowiek zaspany zmeczony heheheh
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:35   #2727
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

noworodek donoszony jest to noworodek urodzony miedzy 37 a 42 tc, czyli moim zdaniem 37t0d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 07:37   #2728
mietowka25
Zakorzenienie

Bluesberry cześć mój przypominaczu tygodnia ;-)

Ja zasnełam o 2 i do 7;30 był spokój

Oj już jesteśmy praktycznie na ostatnich prostych Dziewuszki ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 07:38   #2729
MajWija
Wtajemniczenie

Chyba właśnie tak. Skończony 37 tydzień a dla Nas rozpoczęty 38

Stary 2016-10-01, 08:01   #2730
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinika ale znowu masz przygody ehhh. Dobrze ze udalo sie chociaz wyklucic o to co chcias mimo nerwow

Znam ten bol. Co odloze troche kasy to zawsze jest kuwa cos co trzeba zaplacic i czlowieka szlag trafia...

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Nie wiem jak w innych szpitalach ale Lila była w samym pampie i wielgachnym szpitalnym kaftaniku, z dziura na rękawie żeby było śmieszniej na nóżki nie miała nic, czapki tez nie.
Alba jak sie urodzila to byla owinieta podkladem do lozka poporodowym. Zero czapeczki, nic. Do tego dostalam takie ubranka z ligniny chyba zeby ja ubrac. Mam chyba jeden kaftanik na pamiatke

Jej, dziewczyny czy Was tez tak bola miednice jak mnie?
Dzien dobry
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości