Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-01, 10:43   #4771
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
papaPapaya a co zle sie z tym czujesz?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ty nasz watkowy straszaku!!!! Ja tam czekam na styczen
Wczoraj mi zaproponowano zebym w sylwestra urodzila raz dwa i przyszla na zabawe do remizy
hahahaha!
ale wez sie uszykuj juz
makijaz. fryzura suknia
i lecisz tylko pytanie co z dzieckiem? juz do niani

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 10:47   #4772
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Hej dziewczyny ! :-*

Czytam wszystkie wpisy ale srednio mam chęci na odpisywanie.
Odpisze jak tylko usiadę do komputerka.

Idę do sklepu po pieczywko i na pocztę odebrać czajnik. Wreszcie będę mogła po ludzku przyrządzić herbatę

Dziś mam do ogarnięcia dom + rozkładanie ciuchow do nowych komód. Eh... zabieram się więc bo nawet nie będę wiedziała kiedy a sobota zleci jak z bicza.

Buzii

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-10-01, 10:56   #4773
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
hahahaha!
ale wez sie uszykuj juz
makijaz. fryzura suknia
i lecisz tylko pytanie co z dzieckiem? juz do niani

Zostawie poloznym na noc
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 10:58   #4774
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawie poloznym na noc
ooo ty to w ogole super!
no swietny pomysl

Stary 2016-10-01, 11:06   #4775
iwona335
Zakorzenienie

Tia... Pisze to matka ktora pierwsze 2wu godzinne wyjscie bez dziecka miala 6miesiecy po porodzie
Stary 2016-10-01, 11:07   #4776
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Tia... Pisze to matka ktora pierwsze 2wu godzinne wyjscie bez dziecka miala 6miesiecy po porodzie
Az tak??? Ja sie wlasnie zastanawiam kiedy małą pierwszy raz zostawie z tz albo z mama. W maju na bank bo bede w PL. Myslalam 14 lutego zostawic z tezciowa i isc z tz do kina ale kto to wie jak to bedzie w lutym.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 11:13   #4777
CAR0LKA
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Sporo czytania, ale pewnie warto poznać inne spojrzenie... Na razie przeczytałam część, ale zostawiam otwarte na później.
Tak jak już kiedyś pisałam, gdyby mnie było stać, to może bym to rozważała i nie będę nikogo odwodzić, ale właśnie warto wiedzieć, że prawdopodobieństwa użycia tej krwi jest bardzo nikłe i prawdopodobnie do leczenia jednej osoby trzeba więcej krwi niż z jednej pępowiny.
Natomiast zastanawia mnie, jak w praktyce jest z odcinaniem pępowiny w polskich szpitalach. Obawiam się, że faktycznie jest to robione zbyt wcześnie i są stosowane zaciski. Zabijcie mnie, ale nie przypomnę sobie szczegółów ani ile czasu to mogło trwać. Jak dostaje się dziecko na piersi to jest taki zalew emocji i takie przeżycie, że człowiek nie ma bladego pojęcia, co się dzieje koło niego
Carolka, a tak w ogóle wybrałaś już szpital? Tak z ciekawości tylko pytam bo tym razem już nie dojadę do Kr na poród

Czytałam "Pierwszy rok życia dziecka" i nie podobało mi się Było to dawno (w ciąży z Maksem), więc szczegółów Wam wiele nie powiem. Może jakieś opinie w googlach pomogą... Natomiast wyraźnie pamiętam moje odczucie, że to książka z amerykańskimi standardami, w końcu przez Amerykankę dla Amerykanów pisana i wiele rzeczy bardzo odbiegało od tego, czego uczyłam się, czytałam w Pl. Niestety nie mam innej pozycji do polecenia Może inne mamusie pomogą.
Czasem niejedna z Was wspominała, że kupiła gazetę dzieciową, a tam same reklamy. Nie wiem, jak jest teraz, bo lata już takich gazet nie kupowałam, natomiast kiedyś zaczytywałam się w "Dziecku". Przez dwa czy trzy lata kupowałam miesiąc w miesiąc każdy numer, więc spora część mojej wiedzy, którą tu Wam zasiewam w umysłach stamtąd pochodzi Między reklamami było dużo sensownych artykułów, wypowiedzi lekarzy. Do tej pory pamiętam jedno nazwisko lekarza pediatry, które wiele razy później spotykałam też poza tymi gazetami - dr Piotr Albrecht. Trzymałam te gazety bardzo długo i mnóstwo razy do nich wracałam, gdy potrzebowałam sobie przypomnieć coś na dany temat.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Odnośnie usg nie mogę zapomnieć o jednym porównaniu, które kiedyś słyszałam - dawno temu uważano, że rtg jest nieszkodliwy, bo nikt jeszcze nie znał i nie udowodnił jego szkodliwości i robiono je bez problemu kobietom w ciąży...
Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Te twardnienie brzucha to takie dziwne uczucie..jest normalny a za chwile taki twardy i sterczacy jak głaz, przynajmniej u mnie tak to wygląda i zdarza mi sie kilka razy w ciagu dnia, i regularnie po sprzataniu, ale wtefy odpoczynek i przechodzi
U mnie dzis sobota bez męża, bo pojechal pomagać szwagrowi w gospodarstwie ale za to przyjechała siostra ona jest teraz w 23 tc i juz ma na plusie 7kg wiec chyba ze mna nie tak zle jak mam tyle ale w 30 i to jeszcze tak nie cale 7

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Swoją drogą ciekawe ile mozemy przybrać jeszcze kg w tych ostatnich dwoch miesiacach

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

I jeszcze buzka mi sir cieszy bo wczoraj już szkielet szafy mezus zlozyl zostaly do zrobienia szuflady i fronty i cieszę sie ze Bede miała tyle miejsca dla malenstwa w pokoju juz calkiem ciasno ale jak jeszcze stolik wymienimy na miejszy taki zgrabniutki to powinnismy dac radę jakos tak pozytywnie zaczelam myśleć od wczoraj..noby tylko szafa a jak cieszy
Pamietam, ze kiedys pojail sie juz temat krwi peopwinowej ale po pierwszej mowa byla chyba glownie o finansach a po drugie ja wtedy jeszcze pracowalam i nie mialam czasu sie w to wczytywac. U nas jest tak, ze musielibysmy naruszyc oszczednosci (co jest wykonalne) ale zanim podejme decyzje chce sie wczytac. Jak na razie w sumie nie udalo mi sie zadnego naprawde rzetelnego zrodla informacji znalezc. Podpytam jeszcze za miesiac mojego gina jakkowliek opinia jednej osoby tez nie jest dla mnie jakos rozstzrygajaca.

Zdecydowalam sie rodzic w Koperniku, bo maja bardzo dobre wyposazenie, rodzi sie w pojedynczych salach i w sumie co do porodu opinie sa w necie bardzo pozytywne. Co do opieki poporoowej to na kazdy szpital kazdy ma cos zlego do powiedzenia, ale to sa dwa dni, da sie jakos przezyc. Maz sie ze mnie smial ze sali VIP mi sie zachciewa

Twardnienie brzucha - ja mam w sumie bardzo podobnie jak Migdalek opisala. Lekarz kazal mi tylko liczyc czy nie ma tych skurczy wiecej niz 10 na dobe i zwiekszyl mi dawke Mg.

Jeszcze o ksiazkach - jak na razie z tych co przegladalam to zadna mnie nie zachwycila. Najbardziej bym chciala cos napisanego w Polsce i to w ciagu ostatnich ~5 lat, ale pewnie sie skonczy na jakims fajnym blogu
Stary 2016-10-01, 11:23   #4778
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dziewczyny, pofolgujcie z wpisami i nie dobijcie do tych 5000 bo ja dopiero wieczorem bede mogla nowy watek tworzyc
Stary 2016-10-01, 11:32   #4779
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pofolgujcie z wpisami i nie dobijcie do tych 5000 bo ja dopiero wieczorem bede mogla nowy watek tworzyc
Dobra, ja dzis moge odpuscic bo jade do mamy prac rzeczy Julka 😊

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 11:39   #4780
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
az tak?
o kurcze...

Stary 2016-10-01, 11:40   #4781
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja dzis tez grzecznie z pisaniem. Teraz ide robic zupe pieczarkowa bo mi sie zachcialo a potem musze obfocic ciuchy i wystawic na sprzedaz bo sie zbieram do tego juz tydzien

Milej soboty
Stary 2016-10-01, 11:41   #4782
kamisha
Zakorzenienie

ja generalnie do 16 popisze bo potem siostra wpada a o 17 jade na spotkanie z kolezankami

Stary 2016-10-01, 11:57   #4783
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Dzisas - porodowych skurczy chyba nie przegapię co?
Chyba nie ma na to szans

Wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia ze SR i jestem póki co mile zaskoczona. Położna fajna, ogarnięta, ciekawie opowiadała. W sumie, tak jak sądziłam niewiele się nowych rzeczy dowiedziałam, ale uporządkowałam swoją wiedzę I z TŻ byliśmy aktywni, położna nas pochwaliła, że jesteśmy oczytani
Z ciekawostek to powiedziała nam, że najwięcej porodów jest na kilka dni tuż przed pełnią księżyca W grudniu przypada to na 14, więc spodziewajmy się drogie panie koło 10 dużego ruchu na porodówkach No ale cóż, fizyka jest brutalna

Pisałyście o promocji Bepanthem w Rossmanie.
W SR dostałam ulotkę z info o promocji:
www.skle.consumercare.bayer.com.pl
Po rejestracji trzeba wpisać EXTRA i jest 30% rabatu na Bepanthen Baby Extra 100g i dostawa jest darmowa kurierem Nawet przy odbiorze można zapłacić, ja zamówiłam i wychodzi za 27,31zł

Może któraś skorzysta
Stary 2016-10-01, 13:04   #4784
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
A wczorajszy obchód wyglądał tak jak mówiła Monia: jak się Panie czują? I lekarz poszedł... także no
Heh na Wyspianskiego konkrety były rano kiedy ordynator chodził i decydował kto na jakie badania.
A wieczorem to tylko jak się czujemy

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Względnie dobrze przede wszystkim o dziwo w końcu się wyspałam, chociaż dziwnie się szło siku w nocy po tych przygaszonych szpitalnych korytarzach. Liczę że dziś chociaż powiedzą mi co ze mną planują, bo wczoraj sterydów na płucka mi nie dali, chyba że ich celem jest sama obserwacja
A to ubikacji nie ma w pokoju?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzień dobry październiku !!! W przyszłym miesiącu będą u nas pierwsze porody wspomnicie moje słowa !!!

Powiało grozą ?

Ide nadrabiać
Noooo patrząc na to, że donoszony dzidziuś to od 38 tc

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Chyba nie ma na to szans

Wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia ze SR i jestem póki co mile zaskoczona. Położna fajna, ogarnięta, ciekawie opowiadała. W sumie, tak jak sądziłam niewiele się nowych rzeczy dowiedziałam, ale uporządkowałam swoją wiedzę I z TŻ byliśmy aktywni, położna nas pochwaliła, że jesteśmy oczytani
Z ciekawostek to powiedziała nam, że najwięcej porodów jest na kilka dni tuż przed pełnią księżyca W grudniu przypada to na 14, więc spodziewajmy się drogie panie koło 10 dużego ruchu na porodówkach No ale cóż, fizyka jest brutalna
Nam też położna mówiła o dużym wpływie księżyca. Do tego dochodzi jeszcze np wiatr halny i inne zjawiska pogodowe

Ja mam termin 06.12 ale z usg wychodzi 16 więc w sam raz na pełnie mogę trafić
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 13:09   #4785
iwona335
Zakorzenienie

No wlasnie kto to wie jak bedzie

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Az tak
Stary 2016-10-01, 13:24   #4786
xjustyniaaax
Zakorzenienie

To ja mam termin w pełnię ciekawie ciekawie ja i tak czuje ze urodze wczesniej to by się pokrywało
Stary 2016-10-01, 13:33   #4787
itstoolatex3
Zakorzenienie

A ja mam termin za równe 2 miesiące 😀 już bym chciała grudzień i mieć maluszka w ramionach

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 13:47   #4788
papaPapaya
Zakorzenienie

Jak tak mowimy o marzeniach to ja bym chciala juz 30 pazdziernika i klucze w reku :/

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-01, 13:54   #4789
aska8999
Rozeznanie

Ja wlasnie wg om mam termin na 8 grudnia a wg usg na 12 i mi sie wydaje zd urodze tak 12-14 csyli w pelnie
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 14:03   #4790
kamisha
Zakorzenienie

ja mam termin z om 27 a z usg na 20 takze licze na rozpakowanie przed swietamo

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Jak tak mowimy o marzeniach to ja bym chciala juz 30 pazdziernika i klucze w reku :/

szybko zleci zobaczysz

Stary 2016-10-01, 14:30   #4791
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Heh na Wyspianskiego konkrety były rano kiedy ordynator chodził i decydował kto na jakie badania.
A wieczorem to tylko jak się czujemy

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

A to ubikacji nie ma w pokoju?[COLOR="Silver"]
No dziś na obchodzie to doktor prawie pretensje miał do mnie i innych dziewczyn z sali, pytania po co tu przyjechałyśmy, mnie się pytał co moja gin uważa że powinni zrobić... ogólnie żenada, nic by mi nie powiedział ale wołałam jak już wychodził co względem mnie planują... i wiem tyle, że w poniedziałek się coś więcej dowiem

Co do pokojów to na patologii ciąży są dwie toalety na korytarzu takie ogólne, a na porodówce podobno jest jedna łazienka na dwa pokoje
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 14:31   #4792
iwona335
Zakorzenienie

U mnie wg om 22.12 a wg usg 28.12 i mam zamiar urodzic po swietach a najlepiej w sylwestra
Stary 2016-10-01, 14:38   #4793
papaPapaya
Zakorzenienie

emosz - ewidentnie lekarz z powołania

uff, właśnie odkurzyłam cały nasz pokój i łazienke. Ojaciepierdziele, nie wiedziałam że przy zwykłym odkurzaniu można sie tak zmęczyć
jeszcze podłogi umyje i bedzie czyściutko

13.12.2016 Julian

Edytowane przez papaPapaya
Czas edycji: 2016-10-01 o 14:40
Stary 2016-10-01, 14:41   #4794
LuckySparkle
Zadomowienie

Oglada ktoras z was mame ginekolog na snapie???? Jestem zszokowana jej dzisiejszym ostatnim snapem;(

Stary 2016-10-01, 14:49   #4795
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Te twardnienie brzucha to takie dziwne uczucie..jest normalny a za chwile taki twardy i sterczacy jak głaz, przynajmniej u mnie tak to wygląda i zdarza mi sie kilka razy w ciagu dnia, i regularnie po sprzataniu, ale wtefy odpoczynek i przechodzi
U mnie dzis sobota bez męża, bo pojechal pomagać szwagrowi w gospodarstwie ale za to przyjechała siostra ona jest teraz w 23 tc i juz ma na plusie 7kg wiec chyba ze mna nie tak zle jak mam tyle ale w 30 i to jeszcze tak nie cale 7

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Swoją drogą ciekawe ile mozemy przybrać jeszcze kg w tych ostatnich dwoch miesiacach

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

I jeszcze buzka mi sir cieszy bo wczoraj już szkielet szafy mezus zlozyl zostaly do zrobienia szuflady i fronty i cieszę sie ze Bede miała tyle miejsca dla malenstwa w pokoju juz calkiem ciasno ale jak jeszcze stolik wymienimy na miejszy taki zgrabniutki to powinnismy dac radę jakos tak pozytywnie zaczelam myśleć od wczoraj..noby tylko szafa a jak cieszy
Wrzuc jakas fotke jak skonczycie
I nie mowmy o kg bo to drazliwy temat - ja sie tylko pocieszam, ze sporo z nich zostawie na porodowce, 3-4 wezme do domu w postaci dziecka i bardzo malo na du*ie i brzuchu

Cytat:
No dziś na obchodzie to doktor prawie pretensje miał do mnie i innych dziewczyn z sali, pytania po co tu przyjechałyśmy, mnie się pytał co moja gin uważa że powinni zrobić... ogólnie żenada, nic by mi nie powiedział ale wołałam jak już wychodził co względem mnie planują... i wiem tyle, że w poniedziałek się coś więcej dowiem

Co do pokojów to na patologii ciąży są dwie toalety na korytarzu takie ogólne, a na porodówce podobno jest jedna łazienka na dwa pokoje
Co za lekarz....

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Oglada ktoras z was mame ginekolog na snapie???? Jestem zszokowana jej dzisiejszym ostatnim snapem;(

Nie mam snapa, co mowila?

Wizaz mi znow fiksuje
Stary 2016-10-01, 14:52   #4796
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-01, 15:00   #4797
LuckySparkle
Zadomowienie

O kobiecych problemach... ja to odebralam jakby miala kłopoty ze zdrowiem typowo kobiece.

Widzac jej lzy od razu mi sie przypomiala moja pierwsza cytologia wykonywana w UK i wyniki badan...

Stary 2016-10-01, 15:03   #4798
PaniMigdalek
Zadomowienie

Emosz, co za żenada... :/
Jak ja leżałam z zawrotami głowy to tylko podszedł, zapytał czy się dobrze czuję, czy nie wymiotuję i tyle. Jak nie będzie wymiotować, to wypisze do domu. Nic z tego, że ledwo chodziłam, bo świat tak wirował mi przed oczami, a co tam...
Stary 2016-10-01, 15:17   #4799
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
O kobiecych problemach... ja to odebralam jakby miala kłopoty ze zdrowiem typowo kobiece.

Widzac jej lzy od razu mi sie przypomiala moja pierwsza cytologia wykonywana w UK i wyniki badan...

Mi pierwsze co przyszlo na mysl to moze byla w ciazy i poronila
Ostatnio wlasnie mowila ze sie stara o rodzenstwo dla rogerka, kilka razy dla zartow ubierala swoja sukienke ciazowa no i mialam podejrzenia ze jej sie udalo
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Emosz, co za żenada... :/
Jak ja leżałam z zawrotami głowy to tylko podszedł, zapytał czy się dobrze czuję, czy nie wymiotuję i tyle. Jak nie będzie wymiotować, to wypisze do domu. Nic z tego, że ledwo chodziłam, bo świat tak wirował mi przed oczami, a co tam...
Ja raz bylam na ip ze sprawami kobiecymi, nie moglam wytrzymac z bolu kilka lat temu. To byla noc, nigdzie lekarza... A na oddzial ginekologii nawet mnie nie wpuszczono bo lekarz stwierdzil ze skoro nie krwawie to nie oplaca mu sie do mnie schodzic :/

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-01, 15:29   #4800
ewelinuus
Zadomowienie

Dziewczyny, czy u was tez jest taka brzydka pogoda dzis? Szaro, buro i strasznie sennie. Z utęsknieniem czekam na powrót męża bo z nim od razu lepiej nawet przy takiej pogodzie
No i u mnie tez termin w pełnię, chciala bgm urodzic wczesniej i na święta byc już taka troszke ogarnieya ale kto to wie jak będzie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości