Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-01, 18:47   #2851
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Piękne brzuszki babeczki

Kasmaris - super, że z małą dobrze, a Ty uważaj na siebie

Karolina - moim zdaniem też opadł

Domek_z_piernika - oby szybko przeszło! Może napij się coli?

Dziewczyny, że tak spytam, w którym miejscu się odczuwa ból tego spojenia łonowego?

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, zeby nowe szafki z ikei czymś umyć przetrezc zanim zaczne układać tam wyprane ciuszki? Jakimś detergentem czy samą wodą?
Ja bym przemyła, tylko czymś delikatnym. Ja swoje szuflady (tzn. już używane wcześniej na nasze potrzeby, a potem opróżnione dla dzidzi) najpierw umyłam płynem do naczyń, a potem jeszcze takim preparatem do czyszczenia zabawek i dziecięcych rzeczy z NUK. Ale ja ogólnie mam hopla na punkcie czystości i zarazków

Cytat:
Dziewczyny ocieplane czapeczki kupujecie dla noworodka?
Ja mam 2, jedną sama kupiłam, podszytą polarkiem, a drugą dostałam w pakiecie ze śpiworkiem.

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
nie wiem czy ktoras obserwuje mameginekolog na np.instagramie, w kaazdym razie wlasnie napisala ze dowiedziala sie o ciazy w sierpniu i dzis z nudy sprawdzila jak dzidzia- tetna nie bylo az mi smutno
O rany a ostatnio nawet przemknęło mi przez głowę, czy nie jest w ciąży, jak napisała, że bierze udział w jakimś projekcie z kompletowaniem wyprawki.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

A w ogóle wkurzyłam się, TŻ skręcił dziś łóżeczko, a ja potem zobaczyłam, że parę szczebelków od stelaża na materacyk jest zasiniałych, taki jakby grzyb na drewnie :/ będę próbować wymienić ten element, ech, ale znowu kombinowanie, odsyłanie, a już mogło sobie stać spokojnie i czekać na lokatora
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 18:51   #2852
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Patrycjazuzanna też uwielbiam Allo allo
Ja się z seriali ostatnio w Kości wkręciłam. Oglądam jeszcze Mentaliste i Chirurgów. Aaaa i Jak poznalem wasza matkę.

Soso oby ten kleszczuch nie zdążył Cię niczym.zarazić obserwuj się!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 19:04   #2853
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Matko mâż wrócił z pracy, przywitała go teściowa z miną cierpiętnicy
A mówiłam Wam, że ostatnio płakała, bo prawie synusia nie widzi? (Mieszkamy w jednym domu, tylko my w niezależnym mieszkaniu)

Ale za to od teścia dostałam granaty prosto z krzaczka

Narobiłyście mi smaczka na te płatki
Dziś na kolację robię risotto z cykorią czerwoną i serem.scamorza, ciekawe, jak wyjdzie
granaty prosto z drzewa
jakby rosły w naszym klimacie to miałabym mnóstwo drzewek z granatami
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 19:19   #2854
mietowka25
Zakorzenienie

No dobra, znalezienie sobie wygodnego miejsca na kanapie mnie przerosło...
Najchętniej poszłam spać 😴
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 19:34   #2855
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

dziewczyny które kupowały majtki jednorazowe poporodowe na gemini to jakiej firmy brałyscie
bo sa 3 i nie wiem kompletnie czym sie różnią

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 19:50   #2856
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
dziewczyny które kupowały majtki jednorazowe poporodowe na gemini to jakiej firmy brałyscie
Brałam canpol i jedno i wielorazowe. Nie zastanawiałam się nad innymi
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 19:56   #2857
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
najsmieszniejsze ze dzis z domu nawet nie wyszłam... wczoraj byłam u rodzicow tż na wsi ale tam tylko wysiadłam z auta i poszłam do domu... moze jak z garazu szlam do domu bo tam troche żywopłotu jest i drzew?... moze z tż spadł jak przed blokiem latał... cholera wie sama jestem w szoku bo ponad pól lata spedzilam u rodziocow w ogrodku albo na wsi i na wakacjach nad jeziorem i nic a teraz jak w sumie nie ma skąd to się złapał
Pecha miałaś, bo faktycznie okoliczności niesprzyjające.

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Mam canpol jednorazowe rozmiar M, są ok i podpacha się zmieści. Na początku przeraziłam się że nie mogę ich naciągnąć na zadek, ale wsadziłam nogi w złe dziury nie zauważyłam tej która ma wszytą cienką gumkę, dla mnie wszystkie trzy wyglądały tak samo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 19:56   #2858
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
Nie mogę obejrzeć Waszych brzuszków, bo nie chcecie nic na forum wrzucać, to przynajmniej ja się pochwakę mnie się wydaje, że już zszedł trochę niżej
nie jeszcze nie opadl

Cytat:
MajWija Hosenka na fb nic nie pisała

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Miętówka zdradzisz, ile za te butki dałaś? Cenia się w Aldo.zazwyczaj
A propos.. ciekawe, czy moje spuchnięte serdle wejdą w jesienne botki
tez mam takie serdelki zostaly mi 1 buty japonki wiec dzis zainwestowalam w trampki z 37 zrobilo mi sie 40 ale pan byl wyrozumialy i sprzedal mi ich za polowe ceny taki prezent

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Kurczę, brzuch mi tak opadł że wygląda jakby się skurczył zdjęcie w legginsach wstawialam ostatnio a to w piżamie z dzisiaj Załącznik 6669681Załącznik 6669686
mi tez opadl w podobny sposob

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Rozumiem, że nosek niemowlaka należy czyścić regularnie, aby nic nie zalegało nie tylko w przypadku katarku? Kupiłam do tego celu wodę morską, ale nie wiem jak jej używać:/ Tzn. psikam do noska i co dalej? Czy wtedy koniecznie jest odciągnięcie wydzieliny aspiratorkiem?
najlepiej przy wieczornej pielegnacji, woda morska tylko na zaschniete i psikaj raczej po skrzydelku nosa niz na wprost nadmiar sciagasz aspiratorem. u maluszkow najlepiej ten do ust a do odkurzacza to starszakom. mozna uzyc gruszki do noska .

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Wy juz piszecie o opadajacych brzuszkach, o skurczach... a ja nawet nie wiem co to skurcz.
nie martw sie moja droga dowiesz sie i ty w swoim czasie i zdarzysz ich znielubic

Cytat:
Matko mâż wrócił z pracy, przywitała go teściowa z miną cierpiętnicy
A mówiłam Wam, że ostatnio płakała, bo prawie synusia nie widzi? (Mieszkamy w jednym domu, tylko my w niezależnym mieszkaniu)

Ale za to od teścia dostałam granaty prosto z krzaczka

Narobiłyście mi smaczka na te płatki
Dziś na kolację robię risotto z cykorią czerwoną i serem.scamorza, ciekawe, jak wyjdzie
ach te tesciowe granaty
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 20:04   #2859
MajWija
Wtajemniczenie

patrycjazuzanna dzięki
House obejrzany, Mr Robot też. Ostatnio wciągnęłam Długa noc produkcji HBO i obecne Bez zobowiązań również HBO - taki lajtowo-odstresowujacy

Sosowhat, jeżeli się niepokoisz to możesz zrobić badanie z krwi na bolerioze. Trochę kosztuje bo ostatnio znajomy robił i dawał bodajże za igg i igm 120zl.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 20:11   #2860
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
patrycjazuzanna dzięki
House obejrzany, Mr Robot też. Ostatnio wciągnęłam Długa noc produkcji HBO i obecne Bez zobowiązań również HBO - taki lajtowo-odstresowujacy

Sosowhat, jeżeli się niepokoisz to możesz zrobić badanie z krwi na bolerioze. Trochę kosztuje bo ostatnio znajomy robił i dawał bodajże za igg i igm 120zl.

Zobaczę, bo tych dwóch nie znam.

A z tym testem na boreliozę to teraz jeszcze bez sensu, lepiej zrobić za miesiąc-dwa.
Stary 2016-10-01, 20:17   #2861
KoniKa4
Rozeznanie

nie zacytowało mi nic ...

ja też seriale teraz oglądam - Dr House, Kości i Z Archiwum X - jak coś robię w domu to włączam Fox i tak leci... i Belfer teraz się zaczyna to popatrzę co to

Odnośnie wagi to w mojej mądrej książce pisze, że w 9 miesiącu większość przyszłych mam nie odnotowuje wzrostu wagi, a niektóre nawet spadek i jest to zupełnie normalne
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 20:43   #2862
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Ja też mam canpola i jedno i wielorazowe

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
tez mam takie serdelki zostaly mi 1 buty japonki wiec dzis zainwestowalam w trampki z 37 zrobilo mi sie 40 ale pan byl wyrozumialy i sprzedal mi ich za polowe ceny taki prezent
Brawo ten pan szkoda teraz kasę na buty, rabacik mile widziany. Mam nadzieję, że nam te stopy do normalności wrócą
Stary 2016-10-01, 20:45   #2863
KoniKa4
Rozeznanie

A macie jakąś koncepcję czym smarować brzuch i biust już po porodzie? bo chyba trzeba cały czas nawilżać, żeby pomału wszystko wracało na swoje miejsce. Chodzi mi o coś co można przy KP? Wolałabym się zaopatrzyć wcześniej bo potem to nie wiem co będzie...
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 20:45   #2864
aleksandramaj
Wtajemniczenie

KoniKa mam nadzieję, że to prawda z tą wagą
Stary 2016-10-01, 20:59   #2865
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki babeczki

Kasmaris - super, że z małą dobrze, a Ty uważaj na siebie

Karolina - moim zdaniem też opadł

Domek_z_piernika - oby szybko przeszło! Może napij się coli?

Dziewczyny, że tak spytam, w którym miejscu się odczuwa ból tego spojenia łonowego?

Ja bym przemyła, tylko czymś delikatnym. Ja swoje szuflady (tzn. już używane wcześniej na nasze potrzeby, a potem opróżnione dla dzidzi) najpierw umyłam płynem do naczyń, a potem jeszcze takim preparatem do czyszczenia zabawek i dziecięcych rzeczy z NUK. Ale ja ogólnie mam hopla na punkcie czystości i zarazków

Ja mam 2, jedną sama kupiłam, podszytą polarkiem, a drugą dostałam w pakiecie ze śpiworkiem.

O rany a ostatnio nawet przemknęło mi przez głowę, czy nie jest w ciąży, jak napisała, że bierze udział w jakimś projekcie z kompletowaniem wyprawki.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

A w ogóle wkurzyłam się, TŻ skręcił dziś łóżeczko, a ja potem zobaczyłam, że parę szczebelków od stelaża na materacyk jest zasiniałych, taki jakby grzyb na drewnie :/ będę próbować wymienić ten element, ech, ale znowu kombinowanie, odsyłanie, a już mogło sobie stać spokojnie i czekać na lokatora
no ja tez mam problem z zarazkami :P Najgorzej wlasnie jak cos nowe jest bo nie wiem kto, gdzie, jaki czym to dotykał
Tak sobie mysle, ze kupie taki plyn do rozczienczania, one chyba nie sa jakieś mocne i nawet pachną....bo takie typowe psikane to dają strasznie chemia :/

No pytam i tę czapeczką bo z teściową miałam dyskusje....ona uwaza ze nie potrzebna, a malo tego ze takich dla noworodków nie robią Jej zdaniem bawełniana w zupełności wystarczy....a mi sie wydaje ze bedzie cienka, cale cieplo dziecka ucieka przez glowe i nie wyobrazam sobie w takie zimno nie ubrac dziecku cieplejszej czapeczki. Ja rodzę w drugiej polowie listopada i może byc juz chlodno... Lubię moją teściową ale czasami sie nie zgadzamy A tak swoja droga to ja kupiłam taką na polarku w rozmiarze 56.W c&a są rabaty na dziecięcy 20,% w sumie wyszlo mnie za nia 15 zl ;-) Generalnie się opłaca, kupilabym jakies laszki ale nie wiem co czego ile mam i co potrzebuje. Tz na mnie krzyczał w sklepie zebym nic nie brała Muszę ogranac moja liste rzeczy dla Natalki w kategoriach rozmiarowych.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

ja byłam maniakiem seriali ale od ka jestem w ciazy nie kręci mnie to. Nie mam pojęcia czemu W ogole bardzo sie zmieniłam. Wy tez macie wrazenie ze od tego blogosławionego stanu bardzo sie zmieniłyscie ?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Soso ja cie pociesze, ze mialam kleszcza kiedys takw ieliego ze wyladawałam na pogotowiu. Ale na szczescie boleriozy nie mam. Robiłam test z krwi. Zawsze mozesz soobie taki wykonać. Boleriozna moze byc bezobjawowa.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
ja mam baby ono wieloreazowe, S a jakie malutkie, a rozciągają sie jak rajstopki:P Chcialam jednorazowe ale obawiam sie ze M bedzie za duze a S nigdzie nie ma

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Pecha miałaś, bo faktycznie okoliczności niesprzyjające.

Mam canpol jednorazowe rozmiar M, są ok i podpacha się zmieści. Na początku przeraziłam się że nie mogę ich naciągnąć na zadek, ale wsadziłam nogi w złe dziury nie zauważyłam tej która ma wszytą cienką gumkę, dla mnie wszystkie trzy wyglądały tak samo.
ja chyba też musze moje przymierzyć :P
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 21:00   #2866
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry a właściwie dobry wieczór u nas dziś od rana walka ze sprzątaniem mieszkania oczywiście mąż za wiele mi nie pozwolił robić...juz juz jakoś to wszystko zaczyna wyglądać okna pomyte i nawet mąż meble odsuwal i za nimi sprzatal

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 21:00   #2867
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

próbowałam to sobie wyobrazić
ale ok dzięki wezmę też canpol

a jeszcze ile szt? tzn.opakowaniań

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-01, 21:01   #2868
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja też nie śpię... Koło 2 usnelam a teraz Daniel mnie obudził bo chciał siusiu. Magda mnie już drugi dzien brzuch boli z tym, ze coraz bardziej... Tak jak na okres i do tego nogi lekko dretwieja i wymiotuje. Ale to pomoc normalne bo młody uciska na wszystko bo już jest w kanale.

Paulinika uważaj kochana na siebie, dobrze ze nic Wam się nie stało.

Kaga super, ze lepiej z ciśnieniem. I brawa dla tz

A mamą, które miały udane wizyty- gratuluje

Tez juz mam przepowiadajace i oczywiście pojawiają się w nocy :/ podbrzusze boli jak na miesiączkę wiec to to

Stary 2016-10-01, 21:01   #2869
Listopadowaa
Zakorzenienie

kaga a jak ciśnienie? Ok??

My bedziemy jutro meble ustawiać, a potem sobie pozanosze cześć Natalkowych i szpitalnych rzeczy do szafek
Stary 2016-10-01, 21:02   #2870
aleksandramaj
Wtajemniczenie

http://m.mistrzowie.org/677134

Stary 2016-10-01, 21:03   #2871
kaga90
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za kciuki widać pomagają bo ciśnienia ok! jeszcze żeby łożysko jak najdłużej dało rade i będzie git

Stary 2016-10-01, 21:03   #2872
Listopadowaa
Zakorzenienie

tak jak na miesiączke to mnie dwa razy bolało, ale delikatnie i krótko i w sumie zwaliłam winę na jelita Myslicie ze to bylo juz to? Ja jeszcze mam wa miesiące do porodu!
Stary 2016-10-01, 21:03   #2873
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj cała noc przespalam. Tzn siku było z 4 razy, ale zasypialam.

KarolinaNL ja mam teraz koleżankę, która jest na Twoim etapie i mówi, że też ja non stop brzuch jak na miesiączkę boli aż czasami się z bolu zwija. Na SR też była dziewczyna na kilku zajęciach w 38 tygodniu i też mówiła, że ja boli okresowo cały czas brzuch. Ponoć urodziła dopiero w 41 tygodniu bo polozna, która SR prowadziła to jej poród odbierala.

Kiedy tak mniej więcej brzuch opada i dziecko schodzi niżej? Bo mój to mi niedługo nogi na żołądku położy :/

Mi już opadł a jutro zaczynam 35 tydzień...

Stary 2016-10-01, 21:04   #2874
Listopadowaa
Zakorzenienie

Widziałam Dziecka szkoda
Stary 2016-10-01, 21:06   #2875
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Hello.
Ja też dziś kiepsko spałam. Koniec końców wstaliśmy z TŻ o 7.
USG ok, wszystko prawidłowe, maluch nie chciał pokazać buźki, bo głowa jest bardzo nisko i wtula się buzią w macicę więc niestety zdjęcia 3d nie mam buuu. Waży 1700 g. No i dużo włosków na głowie już ma, mówiłam, że tak będzie, bo ciągle mam zgagę.

Na dziś mamy misję kupić materacyk. I jak się uda przemeblowanie w naszej sypialni i skręcanie łóżeczka

Ojejku uważaj na siebie.
Fajnie, że udało się załatwić to macierzyńskie.
Gratuluję udanej wizyty

Stary 2016-10-01, 21:06   #2876
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Melduję, że mamy wózek
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 21:07   #2877
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65920946]Melduję, że mamy wózek [/QUOTE]

jaki?

Ja sie mojego doczekać nie moge, ze to tak dlugo trwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 21:10   #2878
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
jaki?
Fajny

od mojej Siostry musimy go umyć, wyprać części materiałowe i wtedy Wam pokażę Siedział biedak trochę w piwnicy więc się zapuścił
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 21:14   #2879
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Tez juz mam przepowiadajace i oczywiście pojawiają się w nocy :/ podbrzusze boli jak na miesiączkę wiec to to

te ala miesiączkowe to przepowiadające ?? aaaa to ja też już mam

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-01, 21:14   #2880
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry a właściwie dobry wieczór u nas dziś od rana walka ze sprzątaniem mieszkania oczywiście mąż za wiele mi nie pozwolił robić...juz juz jakoś to wszystko zaczyna wyglądać okna pomyte i nawet mąż meble odsuwal i za nimi sprzatal

Brawa dla męża! Jak ciśnienie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości