![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Nigdy w życiu nie dam rady was nadrobić
Nam dwie wiadomości dobra i zła wiec może zacznę od dobrej Ale melduje sie pobyt w Niemczech uznaje do bardzo udanych nawet sobie przedłużyliśmy i rocznice pierwsza ślubu właśnie tam spędzaliśmy co do Hani grzeczna jak aniolek w czasie drogi cały czas spała musiałam ja wybudzać aby wyjąc z fotelika ale budziła sie najedzenia wtedy gdy nie było gdzie sie zatrzymać wiec nauczyłam sie karmic w fotelik musiałam sie niezłe nagimnastykować :/ No i ta zła wrrr niestety Hania musi być rehabilitowana 2 razy w tygodniu i w domu muszę wykonywać ćwiczenia odpowiednio muszę ja nosić. Pozycja do odbicia jak dla mnie juz nie istnieje nie mogę mam zabronione nosić tak dziecko jedynie frontem: przodem do świata i to jeszcze dziecko misi być ułożone w zwana fasolkę . Miałam juz zajęcia instruktażowe jak podnosić odkładać dziecko jak przebierać ubierać nosić przekładać masakra jakas na to wychodzi ze złe zajmowałam sie moja Hania naprawdę dużo czasu zajmuje teraz pielęgnacja Hani Musimy sie bawić ale to zabawa strasznie meczy Hanie i czasem nawet płacze Ale co jej jest ma centralną asymetrię ciała i jest bardzo wiotka musimy jeszcze isc na usg ciemiączka Biedna moja Hania: przepuklina , bioderka , asymetria , oczka Ale cieszę sie ze to tylko takie cos a nie cos groźnego Mam pytanie miała któraś odczynienia. Z asymetria lub z usg przez ciemiączka Przepraszam ze was nie cytuje i tak zadko pisze ale w tym czasie wole ćwiczyć z Hania a hak spi to niestety trafia wemnie tajfun i ogarniam dom
#692 |
Konto usunięte
|
zabcia już rok! Niebawem wszystkie będziemy miały rocznice
![]() Fajnie, że wycieczka się udała. Trzeba korzystać z pięknej pogody ![]() Elaine wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() Cześć kaska87! Jak tam starszak w przedszkolu? Zbroił już coś ![]() haneczka dobrze że Hani się polepszyło. Moim starszakom zęby wychodziły, a my nawet nie wiedzieliśmy kiedy. Żadnych objawów. Nic, zero płaczu. Takiego ząbkowania Wam wszystkim i sobie życzę ![]() Oglądam Kac Vegas, uwielbiam ten durny film ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko padło dzisiaj bez jedzenia.
Dziwne, że był taki zmęczony bo w dzień dość dużo spał. Ciekawe o ktorej będzie pierwsze karmienie. Teraz dla odmiany męża rozkłada choroba więc muszę iść wcześniej spać żeby się wyspać bo rano nie będzie podmianki. Elaine, miłego wieczoru we dwoje ![]() Ania, szybkie marsze na pewno pomogą w gubieniu kg. Ja niby z wagą ok ale dalej jakaś taka wielka jestem (a przynajmniej tak sue widzę) Zabcia, ale fajnie spędzacie czas. A leżakowanie w samym body...aż niedowierzam jak czytam bo przecież to już październik. Fajnie macie (chociaż u nas dzisiaj też była piękna pogoda ale ciepło tylko jak słonko wyszlo) ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Starszak tak nam dał popalić podczas kąpieli że szok! myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok! ![]() Od zawsze mamy płacz przy myciu włosów. Ale to co dzisiaj odstawił to szok! Histeria na całego! I jeszcze koncert życzeń -a to mamusia, a to tatuś. Za chwilę tatuś idź i darcie na całego. W końcu mąż splukal Mu głowę a ja wyszłam bo już nie dałam rady. A w mojej książce było napisane, że ok.3 r ż dziecko "normalnieje"... |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Konto usunięte
|
miszka a Ty jesteś może na fb? Nie chciałabyś dołączyć do grupy? Same fotki wstawiamy. Są i zdjęcia z dzisiaj od zabci jak Gabrysia się wyleguje w samym bodziaku,( dla niedowiarków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z rehabilitacja już mniej fajnie. Ale najważniejsze to diagnoza i szybka reakcja. Poćwiczycie trochę i będzie dobrze! A mozna wiedzieć czym u Hani objawiala się ta asymetria i co to znaczy że jest wiotka? sama to zauważyłas? ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Kurde, ja to nawet nie wiem czy będę umiała fejsa na telefonie obsługiwać. Proszę poinstruowac starsza koleżanke co i jak trzeba zrobić i czy potrzebuje jakaś dodatkowa aplikacje itp. Bo ja kompletnie niekumata w tych sprawach jestem a fb odpalam na kompie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Konto usunięte
|
Nie wiesz co zrobić żeby mieć fb na telefonie? No chyba musisz sobie aplikację mobilną zainstalować po prostu. Żeby dołączyć do grupy najlepiej wysłać linka ze swoim profilem do dzanet. Ona wie dokładnie co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Weronia rehabilitacja nic strasznego. Odpowiednie noszenie dziecka to podstawa bo złym noszeniem można krzywdę zrobić choć nie zawsze to jest reguła. Ja przy starszaku uczyłam teściową jak prawidłowo nosić. On pół roku chodził na rehabilitacje.
Super że wyjazd udany. ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Nie zdążyłam zasnąć po starszaku a już Tomus obudził się ze złymi bączkami. Tak go boli za nie płacze tylko wiszczy. Nie wiem co mu tak szkodzi bo nic specjalnego nie jem. |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wyjazd udany ![]() My mielismu USG przezciemiączkowe 3 razy, nic strasznego ![]() Ćwiczenuami się nie martw, trochę się pomęczycie i Mała się przyzwyczai ![]() Fiazo współczuję nocki ![]() U nas przed chwilą poszła kupa więc jestem rozbudzona i spanie mi przeszło...
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-10-02 o 03:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Maja nie śpi od 5 i nie ma zamiaru spać.
Ja jestem niewyspany. Budzi się co 1.5 godziny. Jeszcze tz mnie wkurzył....Jest wszystko do dupy....inaczej sobie wyobrażałam swój macierzyński. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aż tak bardzo Cię cTZ wkurzyl? ![]() Lena jak miałam angine to Hania na mm była. Weronia rehabilitacja jest dla dobra Małej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#702 | |||
Ania
|
Dzień dobry!
![]() My już po śniadanku, Hania drzemie. Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim mamusiom i ich rodzinom ![]() Ania, co się podziało?? ![]() Weronia- nie nadrabiaj, ale staraj się zaglądać częściej i pisać, co tam u Was ![]() Fajnie, że jesteś zadowolona z wyjazdu. Dobrze zrozumiałam, że karmiłaś podczas jazdy??:/ A co do rehabilitacji, pamiętaj, ze to dla dobra małej! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Więc z tym wiekiem 3 lat, to może, ale dziecko odbije sobie później ![]() Na poważnie współczuję!;/ Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lena, może bedzie dobrze ![]() ![]() Asiek - współczuję ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Tz robi jakieś dziwne fochy:/ nie pójdzie sam do kuchni nie pójdzie sam do łazienki itp
Ja rozumiem że pewnie się nie czuje swobodnie...Ale bez przesady. Mój tata jest tak ugodowym i nowoczesnym facetem że wszystko rozumie itp Zobaczymy ile razy w ciągu miesiącami się poklocimy na razie 2 dni i 2 kłótnie Majunia usnela śpi na balkonie w wózku. Duży balkon więc mogę trochę manewrowac wózkiem. Ja jem śniadanie i zabieram się dalej za układanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-10-02 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Konto usunięte
|
![]() Paulina droga ta spacerówka... Ja będę używać tej z wózka 3w1. aniu Twój tz nie czuje się swobodnie u Was w domu i dlatego te kłótnie. Może powiedz o tym Twojemu tacie i poproś go żeby z nim pogadał. Może jak go zapewni, że jest mile widziany i może się czuć jak u siebie w domu to dotrze to do niego... fiazo współczuję tych ciągłych problemów brzuszkowych...Próbowałaś u siebie jakiejś diety eliminacyjnej? Tomek odbija po każdym karmieniu? Ja zauważyłm, że po nocy (Ignaś w nocy nie odbija) jest o wiele więcej bąków niż normalnie, tyle że one takie bezproblemowe... Pytanie: szukam jakiegoś prezentu dla kuzynki na roczek. Budżet to około 150 zł. Może ktoś ma coś godnego polecenia? ![]() Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-10-02 o 11:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Maja pięknie spala do czasu aż szczekajace ujadajace psy Ją obudziła. I teraz tylko rączki. Mata be huśtawka be... Więc jak na razie nici z układania.
Pierw będę musiała z tzem porozmawiać jeszcze raz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Ania
|
Po pierwsze dziękuję za informacje odnośnie spacerówek
![]() Zapisałam sobie wszystkie propozycje, i popatrzę ![]() ![]() Zrobiłam wczoraj zakupy na gemini, kupiłam inhalator, termometr bezdotykowy,mleko bo tańsze i kilka innych rzeczy ![]() plus siostry rzeczy i 700zł poszło ![]() Cytat:
Mój mąż jak przeprowadziliśmy się do rodziców też czuł się "skrępowany" pomimo, że nikt nie dał mu do zrozumienia, że go tu nie chcą- wręcz przeciwnie. Kilka rozmów, jakiś czas i się zadomowił ![]() Daj tż trochę czasu. Cytat:
Koszt 100zł. Kupiłam teraz na roczek chrześniakowi męża i również uwielbia- co prawda na razie wrzuca je jak popadnie, ale patrząc na mojego siostrzeńca(ponad półtora roku) już ładnie dopasowuje kształty ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Maja przez sen od około godziny poplakuje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
Aniu jak ja wprowadziłam się do tz to też potrzebowałam trochę czasu żeby się zadomowić, mimo że wcześniej dużo tu przebywałam. I tak samo jak Twojemu głupio mi było iść samej do kuchni na kolacje czy nawet dluzej polezec w wannie
![]() ![]() Fiazo, masujesz brzuszek? Mojemu małemu jak baczki dokuczają to przyciskam mu nóżki do brzuszka i idzie salwa ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Jak wy robicie te zamówienia na gemini? Ja wszystko co patrzę to mi sie wydaje że mogę kupić gdzieś taniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majunia usnela i spokojnie śpi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Konto usunięte
|
Sliweczka może lego duplo? Zosia bardzo je lubi. Polecam też książki z serii ulicy czeresniowej.
My dziś wycieczkowo ![]() ![]() Teraz jedziemy do domu bo tesciowie w drodze do nas... |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dziecko od razu nie będzie umiało na nim jeździć ale jak wsiądzie to jest szał. Moj jak zaczął to przesiadl sue dopiero na dwukolowa biegówke czyli jakos po 2 gich urodzinach ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
To Twój dom, Twoi bliscy i tak się wydaje, że skoro Ty czujesz się swobodnie to on też będzie. To są dla niego obcy ludzie. Wyobraź sobie jakbyś się czuła w domu tz , rano, mijając jego tatę lub brata w drodze do łazienki. Średnio. ![]() Pewnie potrzebuje czasu i pewnie za kilka tygodni będzie się czuł bardziej swobodnie. Staraj się go zrozumieć i nie zaogniac sytuacji bo pewnie jeszcze nie raz pokłócicie się z podobnego powodu. Daj mu czas... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() co do starszaka to w pkolu nawet nawet ![]() ![]() teraz się pochorował trochę i nie wiem czy jutro w domu nie zostanie Michałek rośnie jak szalony, już wszystko go interesuje i troche mniej śpi ![]()
#714 |
Zakorzenienie
|
Sliweczka odbijam go. Nawet jak byłam na samej chałce cały dzień to i tak były. Wiem że na pewno nie mogę surowych warzyw, sera żółtego, kalafiora. Więcej boje się próbować. Nie jem nic wartościowego przez te problemy brzuszkowe.
Hm już nie pamiętam na co był szał w roczek. Lena jestem mistrzem masowania, znam wszystkie sposoby. Windi nie próbowałam bo u nas za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas po mleku, nawet nie niewielkiej ilości są kłopoty z brzuszkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja przez 2 mce dietę eliminacyjną stosowalam a teraz po troszę wprowadzam i jest ok. Nam lekarze w szpitalu i nasza pediatra kazali klasć na brzuszku przed każdym karmieniem. I czekać ![]()
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
Miszka przez ponad tydzień nie spożywałam produktów mlecznych i nic to nie zmieniło.
Mam po prostu takie dziecko. Wyrośnie z tego jak starszak. U starszaka polepszyło się podczas rozszerzania diety. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Zrobilam słoiczki z jabluszkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Konto usunięte
|
Fiazo ja bym z tym windi spróbowała. Jesli to.kolka to mu pomoże. Może na dłużej, może tylko na pare h ale zawsze to chwila spokoju dla was obu
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Dżanet napisałam do Ciebie po w sprawie fb
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.