Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-01, 21:22   #691
Weronia93
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Nigdy w życiu nie dam rady was nadrobić

Nam dwie wiadomości dobra i zła wiec może zacznę od dobrej

Ale melduje sie pobyt w Niemczech uznaje do bardzo udanych nawet sobie przedłużyliśmy i rocznice pierwsza ślubu właśnie tam spędzaliśmy co do Hani grzeczna jak aniolek w czasie drogi cały czas spała musiałam ja wybudzać aby wyjąc z fotelika ale budziła sie najedzenia wtedy gdy nie było gdzie sie zatrzymać wiec nauczyłam sie karmic w fotelik musiałam sie niezłe nagimnastykować :/

No i ta zła wrrr niestety Hania musi być rehabilitowana 2 razy w tygodniu i w domu muszę wykonywać ćwiczenia odpowiednio muszę ja nosić. Pozycja do odbicia jak dla mnie juz nie istnieje nie mogę mam zabronione nosić tak dziecko jedynie frontem: przodem do świata i to jeszcze dziecko misi być ułożone w zwana fasolkę . Miałam juz zajęcia instruktażowe jak podnosić odkładać dziecko jak przebierać ubierać nosić przekładać masakra jakas na to wychodzi ze złe zajmowałam sie moja Hania naprawdę dużo czasu zajmuje teraz pielęgnacja Hani

Musimy sie bawić ale to zabawa strasznie meczy Hanie i czasem nawet płacze
Ale co jej jest ma centralną asymetrię ciała i jest bardzo wiotka musimy jeszcze isc na usg ciemiączka

Biedna moja Hania: przepuklina , bioderka , asymetria , oczka

Ale cieszę sie ze to tylko takie cos a nie cos groźnego

Mam pytanie miała któraś odczynienia. Z asymetria lub z usg przez ciemiączka

Przepraszam ze was nie cytuje i tak zadko pisze ale w tym czasie wole ćwiczyć z Hania a hak spi to niestety trafia wemnie tajfun i ogarniam dom
Stary 2016-10-01, 21:22   #692
201711281320
Konto usunięte

zabcia już rok! Niebawem wszystkie będziemy miały rocznice
Fajnie, że wycieczka się udała. Trzeba korzystać z pięknej pogody

Elaine wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cześć kaska87! Jak tam starszak w przedszkolu? Zbroił już coś ? Jak tam jego obojczyk?

haneczka dobrze że Hani się polepszyło.
Moim starszakom zęby wychodziły, a my nawet nie wiedzieliśmy kiedy. Żadnych objawów. Nic, zero płaczu. Takiego ząbkowania Wam wszystkim i sobie życzę

Oglądam Kac Vegas, uwielbiam ten durny film No i na Bradley'a Cooper'a zawsze chętnie spojrzę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 21:28   #693
miszkaaa
Zakorzenienie

Moje dziecko padło dzisiaj bez jedzenia.
Dziwne, że był taki zmęczony bo w dzień dość dużo spał. Ciekawe o ktorej będzie pierwsze karmienie.

Teraz dla odmiany męża rozkłada choroba więc muszę iść wcześniej spać żeby się wyspać bo rano nie będzie podmianki.

Elaine, miłego wieczoru we dwoje i dużo miłości na lata...

Ania, szybkie marsze na pewno pomogą w gubieniu kg.
Ja niby z wagą ok ale dalej jakaś taka wielka jestem (a przynajmniej tak sue widzę)

Zabcia, ale fajnie spędzacie czas.
A leżakowanie w samym body...aż niedowierzam jak czytam bo przecież to już październik. Fajnie macie (chociaż u nas dzisiaj też była piękna pogoda ale ciepło tylko jak słonko wyszlo)

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Starszak tak nam dał popalić podczas kąpieli że szok! myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok!
Od zawsze mamy płacz przy myciu włosów. Ale to co dzisiaj odstawił to szok! Histeria na całego!
I jeszcze koncert życzeń -a to mamusia, a to tatuś. Za chwilę tatuś idź i darcie na całego.
W końcu mąż splukal Mu głowę a ja wyszłam bo już nie dałam rady.
A w mojej książce było napisane, że ok.3 r ż dziecko "normalnieje"...

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-01, 21:33   #694
201711281320
Konto usunięte

miszka a Ty jesteś może na fb? Nie chciałabyś dołączyć do grupy? Same fotki wstawiamy. Są i zdjęcia z dzisiaj od zabci jak Gabrysia się wyleguje w samym bodziaku,( dla niedowiarków )
Stary 2016-10-01, 21:53   #695
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

Ale melduje sie pobyt w Niemczech uznaje do bardzo udanych nawet sobie przedłużyliśmy i rocznice pierwsza ślubu właśnie tam spędzaliśmy co do Hani grzeczna jak aniolek w czasie drogi cały czas spała musiałam ja wybudzać aby wyjąc z fotelika ale budziła sie najedzenia wtedy gdy nie było gdzie sie zatrzymać wiec nauczyłam sie karmic w fotelik musiałam sie niezłe nagimnastykować :/

No i ta zła wrrr niestety Hania musi być rehabilitowana 2 razy w tygodniu i w domu muszę wykonywać ćwiczenia odpowiednio muszę ja nosić. Pozycja do odbicia jak dla mnie juz nie istnieje nie mogę mam zabronione nosić tak dziecko jedynie frontem: przodem do świata i to jeszcze dziecko misi być ułożone w zwana fasolkę . Miałam juz zajęcia instruktażowe jak podnosić odkładać dziecko jak przebierać ubierać nosić przekładać masakra jakas na to wychodzi ze złe zajmowałam sie moja Hania naprawdę dużo czasu zajmuje teraz pielęgnacja Hani

Ale co jej jest ma centralną asymetrię ciała i jest bardzo wiotka musimy jeszcze isc na usg ciemiączka

Przepraszam ze was nie cytuje i tak zadko pisze ale w tym czasie wole ćwiczyć z Hania a hak spi to niestety trafia wemnie tajfun i ogarniam dom
Fajnie, że mieliśmy udany wyjazd i że corcia współpracowala
A z rehabilitacja już mniej fajnie. Ale najważniejsze to diagnoza i szybka reakcja. Poćwiczycie trochę i będzie dobrze!
A mozna wiedzieć czym u Hani objawiala się ta asymetria i co to znaczy że jest wiotka? sama to zauważyłas?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
miszka a Ty jesteś może na fb? Nie chciałabyś dołączyć do grupy? Same fotki wstawiamy. Są i zdjęcia z dzisiaj od zabci jak Gabrysia się wyleguje w samym bodziaku,( dla niedowiarków )
Jestem na fb.
Kurde, ja to nawet nie wiem czy będę umiała fejsa na telefonie obsługiwać.

Proszę poinstruowac starsza koleżanke co i jak trzeba zrobić i czy potrzebuje jakaś dodatkowa aplikacje itp. Bo ja kompletnie niekumata w tych sprawach jestem a fb odpalam na kompie

Żabinek
Stary 2016-10-01, 22:14   #696
201711281320
Konto usunięte

Nie wiesz co zrobić żeby mieć fb na telefonie? No chyba musisz sobie aplikację mobilną zainstalować po prostu. Żeby dołączyć do grupy najlepiej wysłać linka ze swoim profilem do dzanet. Ona wie dokładnie co i jak.
Stary 2016-10-02, 00:47   #697
fiazo
Zakorzenienie

Weronia rehabilitacja nic strasznego. Odpowiednie noszenie dziecka to podstawa bo złym noszeniem można krzywdę zrobić choć nie zawsze to jest reguła. Ja przy starszaku uczyłam teściową jak prawidłowo nosić. On pół roku chodził na rehabilitacje.

Super że wyjazd udany.

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Nie zdążyłam zasnąć po starszaku a już Tomus obudził się ze złymi bączkami. Tak go boli za nie płacze tylko wiszczy. Nie wiem co mu tak szkodzi bo nic specjalnego nie jem.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 03:50   #698
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

Wronia czesć
Super, że wyjazd udany
My mielismu USG przezciemiączkowe 3 razy, nic strasznego tylko szczerze powiedziawszy nie wiem czy na tym etapie jeszcze się robi, bo nam przy ostatnim (6 tydzień M) lekarz powiedział, że już trochę późno i trudno mu cokolwiek dojrzeć.
Ćwiczenuami się nie martw, trochę się pomęczycie i Mała się przyzwyczai

Fiazo współczuję nocki Podajesz jakieś kropelki synkowi?

U nas przed chwilą poszła kupa więc jestem rozbudzona i spanie mi przeszło...

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-10-02 o 03:52
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 04:38   #699
fiazo
Zakorzenienie

Honcia tak delicol i espumisan. Teraz daje mniejsze ilości bo ileż można. Boję się że organizm się za mocno przyzwyczai

Synek
Stary 2016-10-02, 05:23   #700
ania230
Zakorzenienie

Maja nie śpi od 5 i nie ma zamiaru spać.
Ja jestem niewyspany. Budzi się co 1.5 godziny.
Jeszcze tz mnie wkurzył....Jest wszystko do dupy....inaczej sobie wyobrażałam swój macierzyński.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 06:52   #701
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Maja nie śpi od 5 i nie ma zamiaru spać.
Ja jestem niewyspany. Budzi się co 1.5 godziny.
Jeszcze tz mnie wkurzył....Jest wszystko do dupy....inaczej sobie wyobrażałam swój macierzyński.

Zapraszam Maję do Nas bo Hania też od 5 gadai gada, nie marudzi no ale nie śpi także by sobie razem pogadały

Aż tak bardzo Cię cTZ wkurzyl?

Lena jak miałam angine to Hania na mm była.

Weronia rehabilitacja jest dla dobra Małej

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 08:42   #702
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!
My już po śniadanku, Hania drzemie.
Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim mamusiom i ich rodzinom

Ania, co się podziało??

Weronia
- nie nadrabiaj, ale staraj się zaglądać częściej i pisać, co tam u Was
Fajnie, że jesteś zadowolona z wyjazdu.
Dobrze zrozumiałam, że karmiłaś podczas jazdy??:/
A co do rehabilitacji, pamiętaj, ze to dla dobra małej!- będzie dobrze!

Cytat:
zabcia już rok! Niebawem wszystkie będziemy miały rocznice
Fajnie, że wycieczka się udała. Trzeba korzystać z pięknej pogody

Elaine wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Cześć kaska87! Jak tam starszak w przedszkolu? Zbroił już coś ? Jak tam jego obojczyk?

haneczka dobrze że Hani się polepszyło.
Moim starszakom zęby wychodziły, a my nawet nie wiedzieliśmy kiedy. Żadnych objawów. Nic, zero płaczu. Takiego ząbkowania Wam wszystkim i sobie życzę

Oglądam Kac Vegas, uwielbiam ten durny film No i na Bradley'a Cooper'a zawsze chętnie spojrzę
Takiego wychodzenia zębów tylko pozazdrościć- moja mama mi mówiła, że moja siostra, jak jej wychodziły zęby, to była masakra...wymioty, biegunka, kaszel, katar, wszystko naraz miała! i się bardzo męczyła...mam nadzieję, że moje dziecko nie odziedziczy tego po chrzestnej!

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Moje dziecko padło dzisiaj bez jedzenia.
Dziwne, że był taki zmęczony bo w dzień dość dużo spał. Ciekawe o ktorej będzie pierwsze karmienie.

Teraz dla odmiany męża rozkłada choroba więc muszę iść wcześniej spać żeby się wyspać bo rano nie będzie podmianki.
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Starszak tak nam dał popalić podczas kąpieli że szok! myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok!
Od zawsze mamy płacz przy myciu włosów. Ale to co dzisiaj odstawił to szok! Histeria na całego!
I jeszcze koncert życzeń -a to mamusia, a to tatuś. Za chwilę tatuś idź i darcie na całego.
W końcu mąż splukal Mu głowę a ja wyszłam bo już nie dałam rady.
A w mojej książce było napisane, że ok.3 r ż dziecko "normalnieje"...
Mój chrześniak ma 5,5 lat, a jest teraz nie do zniesienia, wcześniej super, teraz masakra. Płacze n każdym kroku, urządza histerię o byle co..
Więc z tym wiekiem 3 lat, to może, ale dziecko odbije sobie później
Na poważnie współczuję!;/

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Weronia rehabilitacja nic strasznego. Odpowiednie noszenie dziecka to podstawa bo złym noszeniem można krzywdę zrobić choć nie zawsze to jest reguła. Ja przy starszaku uczyłam teściową jak prawidłowo nosić. On pół roku chodził na rehabilitacje.

Super że wyjazd udany.

Nie zdążyłam zasnąć po starszaku a już Tomus obudził się ze złymi bączkami. Tak go boli za nie płacze tylko wiszczy. Nie wiem co mu tak szkodzi bo nic specjalnego nie jem.
Biedny

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 09:31   #703
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

U mnie nie mam pojęcia które zęby,ja tam nic nie widzę..ale moim siostrzeńcom zęby wychodziły np miesiąc, dzień marudził,płakał itp, później chwila spokoju, i tak kilka razy aż wykluł się ząb.
A u Was to może skok, stąd to stękanie?
Albo "znudziło" mu się towarzystwo mamusi i chciał urozmaicenia
no powiem Ci, ze chyba tak, teraz w weekend jakis spokojniejszy jest ciekawe jak bedzie w pn, tatuś znowu do pracy pójdzie

Lena, może bedzie dobrze ja odkad kp juz dwa razy byłam przeziębiona a Krzyś zdrowy. Tż był przeziębiony, w domu byliśmy tam też wszyscy przeziębieni a Krzysiowi nic z tego

Asiek - współczuję ja się cieszę, że teściowa mieszka 300 km od nas bo tak samo by było, ciągle by wpadała, albo my do niej, a tak jest lepiej

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pytanie: jaką spacerówkę polecacie?
Chcemy kupić,a totalnie nie wiem jaką?
ja się przymierzam do zakupu Baby Jogger city mini GT. Duzo się naczytałam i zdaje się ;pasować do naszych potrzeb. Tylko czekam, aż Krzyś zacznie siedzieć, chciałabym poprzymierzać dziecko w sklepie, złożyć i zobaczyć czy mało miejsca w bagażniku zajmie no i jak się prowadzi bo na razie to tylko na podstwie blogów wybrałam
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 09:31   #704
ania230
Zakorzenienie

Tz robi jakieś dziwne fochy:/ nie pójdzie sam do kuchni nie pójdzie sam do łazienki itp
Ja rozumiem że pewnie się nie czuje swobodnie...Ale bez przesady. Mój tata jest tak ugodowym i nowoczesnym facetem że wszystko rozumie itp

Zobaczymy ile razy w ciągu miesiącami się poklocimy na razie 2 dni i 2 kłótnie

Majunia usnela śpi na balkonie w wózku. Duży balkon więc mogę trochę manewrowac wózkiem.

Ja jem śniadanie i zabieram się dalej za układanie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-10-02 o 09:33
Stary 2016-10-02, 10:59   #705
201711281320
Konto usunięte

Paulina droga ta spacerówka...
Ja będę używać tej z wózka 3w1.

aniu Twój tz nie czuje się swobodnie u Was w domu i dlatego te kłótnie. Może powiedz o tym Twojemu tacie i poproś go żeby z nim pogadał. Może jak go zapewni, że jest mile widziany i może się czuć jak u siebie w domu to dotrze to do niego...

fiazo współczuję tych ciągłych problemów brzuszkowych...Próbowałaś u siebie jakiejś diety eliminacyjnej? Tomek odbija po każdym karmieniu?
Ja zauważyłm, że po nocy (Ignaś w nocy nie odbija) jest o wiele więcej bąków niż normalnie, tyle że one takie bezproblemowe...

Pytanie: szukam jakiegoś prezentu dla kuzynki na roczek. Budżet to około 150 zł. Może ktoś ma coś godnego polecenia? Może coś czym Wasze dzieci się bardzo lubiły bawić...

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-10-02 o 11:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 11:15   #706
ania230
Zakorzenienie

Maja pięknie spala do czasu aż szczekajace ujadajace psy Ją obudziła. I teraz tylko rączki. Mata be huśtawka be... Więc jak na razie nici z układania.

Pierw będę musiała z tzem porozmawiać jeszcze raz.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-02, 11:31   #707
haneczkab92
Ania

Po pierwsze dziękuję za informacje odnośnie spacerówek- parasolki nie chcę.
Zapisałam sobie wszystkie propozycje, i popatrzę-nie chce też wydać miliona monet

Zrobiłam wczoraj zakupy na gemini, kupiłam inhalator, termometr bezdotykowy,mleko bo tańsze i kilka innych rzeczy
plus siostry rzeczy i 700zł poszło

Cytat:
Tz robi jakieś dziwne fochy:/ nie pójdzie sam do kuchni nie pójdzie sam do łazienki itp
Ja rozumiem że pewnie się nie czuje swobodnie...Ale bez przesady. Mój tata jest tak ugodowym i nowoczesnym facetem że wszystko rozumie itp

Zobaczymy ile razy w ciągu miesiącami się poklocimy na razie 2 dni i 2 kłótnie

Majunia usnela śpi na balkonie w wózku. Duży balkon więc mogę trochę manewrowac wózkiem.

Ja jem śniadanie i zabieram się dalej za układanie.

Aniu, porozmawiaj z tż.
Mój mąż jak przeprowadziliśmy się do rodziców też czuł się "skrępowany" pomimo, że nikt nie dał mu do zrozumienia, że go tu nie chcą- wręcz przeciwnie. Kilka rozmów, jakiś czas i się zadomowił
Daj tż trochę czasu.

Cytat:

fiazo współczuję tych ciągłych problemów brzuszkowych...Próbowałaś u siebie jakiejś diety eliminacyjnej? Tomek odbija po każdym karmieniu?
Ja zauważyłm, że po nocy (Ignaś w nocy nie odbija) jest o wiele więcej bąków niż normalnie, tyle że one takie bezproblemowe...

Pytanie: szukam jakiegoś prezentu dla kuzynki na roczek. Budżet to około 150 zł. Może ktoś ma coś godnego polecenia? Może coś czym Wasze dzieci się bardzo lubiły bawić...
Moi siostrzeńcy uwielbiali garnuszek na klocuszek- fisher price.
Koszt 100zł. Kupiłam teraz na roczek chrześniakowi męża i również uwielbia- co prawda na razie wrzuca je jak popadnie, ale patrząc na mojego siostrzeńca(ponad półtora roku) już ładnie dopasowuje kształty

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 12:35   #708
ania230
Zakorzenienie

Maja przez sen od około godziny poplakuje dałam panadol. Nie wiem czemu

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-02, 13:02   #709
Lena_Marlena
Rozeznanie

Aniu jak ja wprowadziłam się do tz to też potrzebowałam trochę czasu żeby się zadomowić, mimo że wcześniej dużo tu przebywałam. I tak samo jak Twojemu głupio mi było iść samej do kuchni na kolacje czy nawet dluzej polezec w wannie z czasem przeszło

Fiazo, masujesz brzuszek? Mojemu małemu jak baczki dokuczają to przyciskam mu nóżki do brzuszka i idzie salwa pomaga też windii, próbowałas?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Jak wy robicie te zamówienia na gemini? Ja wszystko co patrzę to mi sie wydaje że mogę kupić gdzieś taniej.
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 13:25   #710
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Aniu jak ja wprowadziłam się do tz to też potrzebowałam trochę czasu żeby się zadomowić, mimo że wcześniej dużo tu przebywałam. I tak samo jak Twojemu głupio mi było iść samej do kuchni na kolacje czy nawet dluzej polezec w wannie z czasem przeszło

Fiazo, masujesz brzuszek? Mojemu małemu jak baczki dokuczają to przyciskam mu nóżki do brzuszka i idzie salwa pomaga też windii, próbowałas?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Jak wy robicie te zamówienia na gemini? Ja wszystko co patrzę to mi sie wydaje że mogę kupić gdzieś taniej.
Może faktycznie potrzeba czasu....

Majunia usnela i spokojnie śpi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-02, 14:05   #711
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Sliweczka może lego duplo? Zosia bardzo je lubi. Polecam też książki z serii ulicy czeresniowej.

My dziś wycieczkowo jeszcze trochę zasmarkani, ale mówią że katar to nie choroba skonczylismy na obiadzie w knajpce, Hania obudziła się jak zjadłam, kochane dziecko
Teraz jedziemy do domu bo tesciowie w drodze do nas...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 14:26   #712
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

aniu Twój tz nie czuje się swobodnie u Was w domu i dlatego te kłótnie. Może powiedz o tym Twojemu tacie i poproś go żeby z nim pogadał. Może jak go zapewni, że jest mile widziany i może się czuć jak u siebie w domu to dotrze to do niego...

Maks dostał na roczek rowerek Pukylino. Jest on trochę droższy niż 150 zł ale uważam że bardzo fajny i przydatny.
Może dziecko od razu nie będzie umiało na nim jeździć ale jak wsiądzie to jest szał.
Moj jak zaczął to przesiadl sue dopiero na dwukolowa biegówke czyli jakos po 2 gich urodzinach

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Maja pięknie spala do czasu aż szczekajace ujadajace psy Ją obudziła. I teraz tylko rączki. Mata be huśtawka be... Więc jak na razie nici z układania.

Pierw będę musiała z tzem porozmawiać jeszcze raz.

A ja się wcale nie dziwię, że tz źle się czuje. I nie ma w tym niczyjej winy.
To Twój dom, Twoi bliscy i tak się wydaje, że skoro Ty czujesz się swobodnie to on też będzie. To są dla niego obcy ludzie. Wyobraź sobie jakbyś się czuła w domu tz , rano, mijając jego tatę lub brata w drodze do łazienki. Średnio.
Pewnie potrzebuje czasu i pewnie za kilka tygodni będzie się czuł bardziej swobodnie. Staraj się go zrozumieć i nie zaogniac sytuacji bo pewnie jeszcze nie raz pokłócicie się z podobnego powodu. Daj mu czas...

Żabinek
Stary 2016-10-02, 14:31   #713
kaska87
Zakorzenienie

cześć

co do starszaka to w pkolu nawet nawet tylko biega ciągle
teraz się pochorował trochę i nie wiem czy jutro w domu nie zostanie

Michałek rośnie jak szalony, już wszystko go interesuje i troche mniej śpi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 15:10   #714
fiazo
Zakorzenienie

Sliweczka odbijam go. Nawet jak byłam na samej chałce cały dzień to i tak były. Wiem że na pewno nie mogę surowych warzyw, sera żółtego, kalafiora. Więcej boje się próbować. Nie jem nic wartościowego przez te problemy brzuszkowe.

Hm już nie pamiętam na co był szał w roczek.

Lena jestem mistrzem masowania, znam wszystkie sposoby. Windi nie próbowałam bo u nas za dużo.

Synek
Stary 2016-10-02, 15:57   #715
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sliweczka odbijam go. Nawet jak byłam na samej chałce cały dzień to i tak były. Wiem że na pewno nie mogę surowych warzyw, sera żółtego, kalafiora. Więcej boje się próbować. Nie jem nic wartościowego przez te problemy brzuszkowe.

Lena jestem mistrzem masowania, znam wszystkie sposoby. Windi nie próbowałam bo u nas za dużo.
A pijesz mleko?
Bo u nas po mleku, nawet nie niewielkiej ilości są kłopoty z brzuszkiem

Żabinek
Stary 2016-10-02, 16:27   #716
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Honcia tak delicol i espumisan. Teraz daje mniejsze ilości bo ileż można. Boję się że organizm się za mocno przyzwyczai
Cytat:

Pytalam o kropelki bo chciala bym odstawić u mojej M ale się boję... Do niedawna dawaliśmy Esputicon, teraz Espumisan i jest ok ale tak jak piszesz ileż można dziecko faszerować chemią. Niby to obojętne dla organizmu ale przecież cale życie na tabletkach czy kropelkach nie będzie...
Ja przez 2 mce dietę eliminacyjną stosowalam a teraz po troszę wprowadzam i jest ok.
Nam lekarze w szpitalu i nasza pediatra kazali klasć na brzuszku przed każdym karmieniem. I czekać

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 16:38   #717
fiazo
Zakorzenienie

Miszka przez ponad tydzień nie spożywałam produktów mlecznych i nic to nie zmieniło.

Mam po prostu takie dziecko. Wyrośnie z tego jak starszak. U starszaka polepszyło się podczas rozszerzania diety.

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 16:47   #718
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:

Za dużo czego? Gdyby odgazowac go wieczorem to może chociaż noc by przespał? Kup 1 szt i wypróbuj

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Zrobilam słoiczki z jabluszkiem na dniach będę robić z dyni powiedzcie czy jest sens robić też słoiczki dynia/ziemniak lub dynia z czymś? Czy lepiej po wyjęciu dodać np tego ziemniaka?
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:00   #719
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Fiazo ja bym z tym windi spróbowała. Jesli to.kolka to mu pomoże. Może na dłużej, może tylko na pare h ale zawsze to chwila spokoju dla was obu
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:05   #720
kanwa
Zakorzenienie

Dżanet napisałam do Ciebie po w sprawie fb

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości