![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65937351]Fiazo ja bym z tym windi spróbowała. Jesli to.kolka to mu pomoże. Może na dłużej, może tylko na pare h ale zawsze to chwila spokoju dla was obu[/QUOTE]
Ja chyba też bym próbowała to windi ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Dziewczyny uświadomcie mnie bo ja niekumata jestem... Fb proponuje mi zainstalowanue tego messenger- a. Czy to jest płatne czy bezpłatne. Bo jak kliknekam to pojawila się opcja jak mam zapłacić i zdurnialam. A potem jeszcze, że ta aplikacja korzysta z różnych informacji dot.mojego telefonu. Czy tak ma być? to standard? |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kanwa już zerkam ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Sliweczka jeszcze mi się przypomniało, ze Zosia dostała taką książeczkę z wierszykami grająca z Fisher Price. Bawi się nią do dziś. Od jakiegoś czasu nie umiem wklejać zdjęć na wizaż... wrzucę na fb |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
Czytam was na bieżąco ale nie umiem sie zawsze włączyć w rozmowę. Oliwcia jak narazie grzeczna, spi praktycznie kazdej nocy tak samo. W dzien czasem raz a czasem trzy razy ma drzemkę około pol godziny. Nie moge narzekać
![]() A co do wozkow to narazie bede korzystać z tego3 w 1 ale na wiosne trzeba bedzie kupic spacerowke. Moi znajomi maja Baby Jogerr wlasnie, fajna ta spacerówka , super sie składa, ale jak bylismy na wycieczce i nie było asfaltu to sie dziecka nie dalo w niej wieść. Teraz wiem jedno mi potrzebna bedzie z większymi kołami najlepiej pompowanymi. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- U nas dzisiaj chyba ostatni cieply dzien, ktory spedzilsmy na grillu u dziadków az się nie chce tej jesieni, no chyba ze taka zlota, ciepla to tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za zyczenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
haneczko, paulinogm Nie kupowałyście wozów 2w1 że o spacerówkach myślicie? Estera złapała się dziś za stopę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
Lena spacerówki z 3w1 są w porządku, jak masz wygodna to.nie musisz myśleć o zmianie. Te z 3w1 zajmują więcej miejsca w bagazniku, nie składają się w całości (kółka osobno, siedzisko osobno), sa cięższe od spacerowek zwykłych. No i np moja spacerówka rozkłada się calkiem na plasko, a ta z 3w1 nie całkiem. Zwykle wymienia się 3w1na spacerówke dla wygody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
Weronia super, że wyjazd udany.
A rehabilitacja... ciesz się, że możesz pomóc dziecku. Przy okazji spotkań z fizjoterapeutą będziesz mogła rozwiać swoje wątpliwości co do rozwoju córeczki. A co do noszenia... Fasolka pewnie małej nie zadowala ![]() My się chyba prywatnie do fizjoterapeuty wybierzemy, bo parę rzeczy mnie niepokoi. Szkoda że nie mieszkam bliżej Warszawy, bo tam mam zaufaną fizjo:/
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Baby jogger city mini gt ma kola takie jak pompowane, takie troszke terenowe(one sa niby nie do przebicia, ale podobno zachowuja sie jak pompowane) alw np city mini zip ma piankowe, typowo miejskie. Ja chce te gumowane bo nie mimo miasta chodniki nierowne a w naszym parku przydadza sie lepsze, nie piankowe kola
![]() ![]() ![]() Fiazo a moze to jednak nie chodzi o Twoje jedzenie tylko niedojrzalosc ukladu pokarmowego??? Nie boj sie kropelek, na pewno nie bedziesz ich stosowac 'zawsze', jak dziecko sie meczy to stosuj smiało, przeciez to nie szkodliwe! Ja bym jeszcze dorzuciła na twoim miejscu probiotyk, u nas po miesiacu przerwy problemy wrocily, zaczelismy spowrotem stosowac floractin i jest lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Hmm nie przemyslalam że trzeba będzie spacerówkę rozkładać na części do samochodu. Dobrze ze mamy Kombii
![]() Cytat:
![]() A jak to jest "na tacy"?? Dziewczyny, a ja mogłabym prosić dostęp do zdjęć na fb? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że Majunia coraz częściej się podnosi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Hej. Witamy po znów wycieczkowym dniu. Niestety koniec dobrego, mąż w nastęony weekend do szkoły.
Uspałam Gabi...w łóżeczku! ![]() Chciałabym ją karmić w nocy i wkładać spowrotem, ale byłoby to bardziej realne jakby mniej się budziła, bo tak to usne znią, dlatego na siedzaco w nocy sie boje. Dla kogoś takie uśnięcie z cycusiem na wierzchu w lóźku może być fajne, dla mnie nie. Budze sie połamana. Ja musze mieć podkurczone nogi do spania, a wtedy musze być pionowo. Ania, daj TŻowi troche czasu, a napewno poczuje się tam lepiej. Fiazo, ja zamierzam podawac priobiotyk do pół roku. I ja akurat nie wierze w zadne diety matki karmiącej. Jedynie mogą mieć wpływ jakies silne alergeny z jedzenia, ale to sie objawia bardziej wysypką. U nas do tej pory sa skręty brzuszka, przewaznie z samiusienkiego rana. Wiec odrazu od ok 5-6 grzejemy termoforek z pestek wiśni. Tak 2 razy. Zapobiegamy zanim zaczną się wielkie skręty.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-02 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Mamy wózek po siostrzenicy, oni kupili spacerwoke jak mala miala jakies 8-9 m-cy bo juz przestawala sie mieścić, dlatego mysle o nowej spacerówce.zobacze jak tak sie bedzie spisywał i ostatecznie zdecyduje
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Ania
|
Moja Hania narazie poznala ze ma kolana, stopek jeszcze nie lapie-pewnie lada moment i chwyci
![]() Za to podnosi sie bardzo i dlugo utrzymuje główkę w gorze...w sensie lezac na plecach. A i jak maz wrocil z pracy dzis, to Hania nie mogla się na niego napatrzec, z uśmiechem tak cudownym... widac, ze sie stesknila.. ![]() No to i mnie zaczyna cos brac... Gardlo mnie zaczęło bolec z minuty na minutę :/ Plucze juz woda utleniona, szalwia, pije rumianek i srebro ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam wozek po siostrzencach i siostra mowi, ze spacerowka jest niefajna. Poza tym chce w miare lekka spacerowke ![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pociesze Cię, że im szybciej się zaczyna tym szybciej widać efekty. U nas juz po dwóch tyg była wyrazna poprawa. No i nie trwa to długo USG przezciemiaczkowe mieliśmy przy Bartku- nie masz się co denerwować, to nie jest nic bolesnego na dziecka, jedynie nieprzyjemne może być nałożenie tego żelu, bo jest zimny. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Haneczka nie daj się chorobie! Zdrówka ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny za pomysły na prezent. Fajne te jeździki puky ale nie chce mi się aż tyle wydawać.
Weszłam na YT żeby zobaczyć ten garnuszek i tą książeczkę i oglądałam potem z dziećmi filmiki demonstrujące działanie zabawek chyba przez 2 h ![]() Ignaś zasnął dzisiaj wieczorem sam w łóżeczku. Nie zasnął przy karmieniu pokąpielowym, więc go położyłam, nakręciłam karuzelę i poszłam robić nam kolację. Po kilku minutach poszłam sprawdzić co robi, a on kimonko ![]() ![]() soffinka, a jak Tobie idzie uczenie Ignasia samodzielnego zasypiania? |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Paulina probiotyk dostaje
![]() ![]() Dziś zaliczyliśmy 1.5h drzemki razem, ale mi było dobrze. Starszak też spał. Zabcia brawo za zaśnięcie w łóżeczku |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może coś personalizowanego? Maks dostaje od chrzestnej takie prezenty. Ma juz podusie i na poszewce jest jego imię i ukochana koparka. Teraz na urodziny dostał mały plecaczek również z imieniem i...koparka. Prześliczny jest! Ja osobiście wolałabym kupić coś takiego niż kolejną zabawkę. Ale to ja ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- I brawo dla Ignasia! oby częściej takie niespodzianki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też gratuluję samodzielnego zaśnięcia,Basia tylko przy cycku:-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
Dzięki miszka, nawet o tym nie pomyślałam pomimo że też mamy taką podusię i uważam że jest słodka i urocza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
O taka mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Konto usunięte
|
Paulina to jest myśl! Tak mi się podobał pomysł z tym winem, a na to nie wpadłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Madzius, dopiero co współczukam Ci @ a dzisiaj sama dostalam. Buuuuu. Koniec wolności! buuuuu.
Teraz muszę czekać do menopauzy ![]() Podsumowując dzień: dzisiaj o 9,27 moje młodsze dziecko skończylo 4 m-ce ![]() dzisiaj moje starsze dziecko było pierwszy raz na urodzinowym party ![]() ![]() dzisiaj mojemu najstarszemu dziecku(tj.mężowi) zepsuł się telewizor ![]() ![]() dzisiaj ja dostałam okres. Buuuuu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ja Ci nie pokażę co mamy bo nie pozwala mi dodać zdjęć. Jakieś komunikaty mi wywala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Najlepszego dla Kubusia! Niech rośnie zdrowo
![]() No ja czasami marzę o tym, żeby coś pierdykło w ten TV. Jaki spokój byłby w domu ![]() Ciebie też @ dopadła? Kurczę chyba się trzeba przygotować na koniec wolności ![]() 1. urodzinowe party? Teraz Ty też będziesz musiała zaprosić dzieciarnię na urodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie głównie mężu okupuje tv wieczorem. Piłka nożna. Maks czasami obejrzy bajkę. Ja oglądam tylko w pon.i czw. A większość bajek faktycznie jest fatalna. Na szczęście u nas głównie Tomek i Bob. U nas będzie chyba mniejsza kłótnia o kanały bo dwóch chłopaków. Na szczęście Maks ma w sierpniu urodziny i przedszkole zamknięte, haha. A tak na serio to uważam, że to lekka przesada. Dopiero zaczęli chodzic do przedszkola, ledwo się znają i już impreza z okazji 3 ur. I to nie w domu a na sali. Z dmuchanym zamkiem itp. Przesada! Ja poprzednio dostałam dokładnie 2 tyg. później @. I tak sue właśnie zastanawialam niedawno czy wytrzymam jeszcze trochę bez, czy przyjdzie szybko jak po pierwszym. No i przyciągnelam go sobie... Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-10-02 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ta asymetrię pani doktor pokazywała mi fałdki przy piersiach po jednej stronie ma dwie przy drugiej wcale i na plecach przy paszkach ta sama sytuacja i układa sie w c jak pani doktor mi to pakazala to wtedy zauważyłam zwykły człowiek watpię aby zauważył pediatra ja badał i nie zauważył Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polubiła pozycje główka miedzy piersi plecki w fasolkę zaokrąglone a nogi rozszerzone w gorze cieżko to opisać ale juz 3 razy tak usla po cwicZeniach jest padnięta Cytat:
W piątek rehabilitantka pokazała nam jak mamy sie bawić z Hania i ona pewnych rzeczy nie potrafiła a teraz juz robi bez płaczu i nie meczy sie tak przy tym wiec jestem dobrej myśli najgorsze jest to ze dzisiaj cały dzień spała i ćwiczyłam może z nią z 4 razy a tak to ciagle dzisiaj miała śpiący dzień Rehabilitacje mam 2 razy w tygodniu po 30min Hania dzisiaj na urodzinach wujka cały czas spała i to na szczescie bo bym nie wytrzymała tego tłumaczenia babcia teściowa co chwile chciały Hanie wziąć a ja mowię im ze tak nie mogą to one do mnie 5 min jej nic nie zaszkodzi wrrrr kazali mi kabaj nosić i innych pozycji nie wiec niech siedzą cicho to moje dziecko szybko ustalam Hanie i spała cała imprezę Od szwagierki dziecko ma 5 miesięcy to go siadają robią samolociki stawiają na nogi to jest morderstwo dla dziecka nie można tak ale ona tak robiły swoim dziecia i im nic nie było a moja Hanie ciagle Q paszki chcą brać a tak nie można wrrr cała nerwowa po tych urodzinach jestem juz nie o moje dziecko ale tego biednego 5 miesięcznego chłopca co na nogach musi stać Jutro rano wybieram sie na aktywna mama z dzieckiem troszkę muszę sie odstresować bo w tym tygodniu 7 wizyt u lekarza od wtorku maraton w środę 3 wizyty i każda w innym mieście wrrr Nie mam co narzekać Hania jest najważniejsza i lepsza ta asymetria niż jakas groźna choroba
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.