Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-02, 17:17   #721
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65937351]Fiazo ja bym z tym windi spróbowała. Jesli to.kolka to mu pomoże. Może na dłużej, może tylko na pare h ale zawsze to chwila spokoju dla was obu[/QUOTE]
Ja chyba też bym próbowała to windi

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Dziewczyny uświadomcie mnie bo ja niekumata jestem...
Fb proponuje mi zainstalowanue tego messenger- a.
Czy to jest płatne czy bezpłatne.
Bo jak kliknekam to pojawila się opcja jak mam zapłacić i zdurnialam.
A potem jeszcze, że ta aplikacja korzysta z różnych informacji dot.mojego telefonu.
Czy tak ma być? to standard?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:33   #722
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Nigdy w życiu nie dam rady was nadrobić

Nam dwie wiadomości dobra i zła wiec może zacznę od dobrej

Ale melduje sie pobyt w Niemczech uznaje do bardzo udanych nawet sobie przedłużyliśmy i rocznice pierwsza ślubu właśnie tam spędzaliśmy co do Hani grzeczna jak aniolek w czasie drogi cały czas spała musiałam ja wybudzać aby wyjąc z fotelika ale budziła sie najedzenia wtedy gdy nie było gdzie sie zatrzymać wiec nauczyłam sie karmic w fotelik musiałam sie niezłe nagimnastykować :/

No i ta zła wrrr niestety Hania musi być rehabilitowana 2 razy w tygodniu i w domu muszę wykonywać ćwiczenia odpowiednio muszę ja nosić. Pozycja do odbicia jak dla mnie juz nie istnieje nie mogę mam zabronione nosić tak dziecko jedynie frontem: przodem do świata i to jeszcze dziecko misi być ułożone w zwana fasolkę . Miałam juz zajęcia instruktażowe jak podnosić odkładać dziecko jak przebierać ubierać nosić przekładać masakra jakas na to wychodzi ze złe zajmowałam sie moja Hania naprawdę dużo czasu zajmuje teraz pielęgnacja Hani

Musimy sie bawić ale to zabawa strasznie meczy Hanie i czasem nawet płacze
Ale co jej jest ma centralną asymetrię ciała i jest bardzo wiotka musimy jeszcze isc na usg ciemiączka

Biedna moja Hania: przepuklina , bioderka , asymetria , oczka

Ale cieszę sie ze to tylko takie cos a nie cos groźnego

Mam pytanie miała któraś odczynienia. Z asymetria lub z usg przez ciemiączka

Przepraszam ze was nie cytuje i tak zadko pisze ale w tym czasie wole ćwiczyć z Hania a hak spi to niestety trafia wemnie tajfun i ogarniam dom
My mielismy 2x usg przezciemiaczkowe, normalne usg tylko głowki, zapisywalismy sie prywatnie bo na nfz terminy za 3 msc a z ciemiączkiem nie można czekac bo sie zarasta ;p 100zł płacilismy, ale nie kazdy lekarz ktory robi usg to wykonuje takie, u mnie w miescie tylko 2 lekarzy
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:51   #723
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

A potem jeszcze, że ta aplikacja korzysta z różnych informacji dot.mojego telefonu.
Nic nie płacisz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:30   #724
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Korzysta, to standard. Ale nic nie płacisz.
Kanwa już zerkam

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Sliweczka jeszcze mi się przypomniało, ze Zosia dostała taką książeczkę z wierszykami grająca z Fisher Price. Bawi się nią do dziś.
Od jakiegoś czasu nie umiem wklejać zdjęć na wizaż... wrzucę na fb
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:33   #725
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Czytam was na bieżąco ale nie umiem sie zawsze włączyć w rozmowę. Oliwcia jak narazie grzeczna, spi praktycznie kazdej nocy tak samo. W dzien czasem raz a czasem trzy razy ma drzemkę około pol godziny. Nie moge narzekać

A co do wozkow to narazie bede korzystać z tego3 w 1 ale na wiosne trzeba bedzie kupic spacerowke. Moi znajomi maja Baby Jogerr wlasnie, fajna ta spacerówka , super sie składa, ale jak bylismy na wycieczce i nie było asfaltu to sie dziecka nie dalo w niej wieść. Teraz wiem jedno mi potrzebna bedzie z większymi kołami najlepiej pompowanymi.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

U nas dzisiaj chyba ostatni cieply dzien, ktory spedzilsmy na grillu u dziadków az się nie chce tej jesieni, no chyba ze taka zlota, ciepla to tak
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:34   #726
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

Ale melduje sie pobyt w Niemczech uznaje do bardzo udanych nawet sobie przedłużyliśmy i rocznice pierwsza ślubu właśnie tam spędzaliśmy co do Hani grzeczna jak aniolek w czasie drogi cały czas spała musiałam ja wybudzać aby wyjąc z fotelika ale budziła sie najedzenia wtedy gdy nie było gdzie sie zatrzymać wiec nauczyłam sie karmic w fotelik musiałam sie niezłe nagimnastykować :/

No i ta zła wrrr niestety Hania musi być rehabilitowana 2 razy w tygodniu i w domu muszę wykonywać ćwiczenia odpowiednio muszę ja nosić. Pozycja do odbicia jak dla mnie juz nie istnieje nie mogę mam zabronione nosić tak dziecko jedynie frontem: przodem do świata i to jeszcze dziecko misi być ułożone w zwana fasolkę . Miałam juz zajęcia instruktażowe jak podnosić odkładać dziecko jak przebierać ubierać nosić przekładać masakra jakas na to wychodzi ze złe zajmowałam sie moja Hania naprawdę dużo czasu zajmuje teraz pielęgnacja Hani

Ale co jej jest ma centralną asymetrię ciała i jest bardzo wiotka musimy jeszcze isc na usg ciemiączka

Przepraszam ze was nie cytuje i tak zadko pisze ale w tym czasie wole ćwiczyć z Hania a hak spi to niestety trafia wemnie tajfun i ogarniam dom
Kochana, asymetrie im szybciej zaczynacie ćwiczyć tym lepiej. Szybcue będzie za wami.

Dziękuję za zyczenia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:46   #727
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Czytam was na bieżąco ale nie umiem sie zawsze włączyć w rozmowę. Oliwcia jak narazie grzeczna, spi praktycznie kazdej nocy tak samo. W dzien czasem raz a czasem trzy razy ma drzemkę około pol godziny. Nie moge narzekać

A co do wozkow to narazie bede korzystać z tego3 w 1 ale na wiosne trzeba bedzie kupic spacerowke. Moi znajomi maja Baby Jogerr wlasnie, fajna ta spacerówka , super sie składa, ale jak bylismy na wycieczce i nie było asfaltu to sie dziecka nie dalo w niej wieść. Teraz wiem jedno mi potrzebna bedzie z większymi kołami najlepiej pompowanymi.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

U nas dzisiaj chyba ostatni cieply dzien, ktory spedzilsmy na grillu u dziadków az się nie chce tej jesieni, no chyba ze taka zlota, ciepla to tak
Kasiu powiedz mi proszę czemu planujesz wymieniać ta spacerówkę z 3w1? Z nimi jest coś nie tak?
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 18:53   #728
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

Czemu trzeba będzie kupić spacerówkę? Ta z wózka 3w1 taka malutka? Moja starsza jeździła spacerówką z naszego baby design lupo nawet jak ukończyła. 2 lata, z czasem kupiliśmy parasolkę żeby mi wygodniej było np w autobusie, ale tak śmigałam z ta dużą ze względu na koła i wygodę dziecka
haneczko, paulinogm Nie kupowałyście wozów 2w1 że o spacerówkach myślicie?

Estera złapała się dziś za stopę Jeszcze nie wie że może ja włożyć do budzi, ale i tak się nie umiem napatrzeć
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:55   #729
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Lena spacerówki z 3w1 są w porządku, jak masz wygodna to.nie musisz myśleć o zmianie. Te z 3w1 zajmują więcej miejsca w bagazniku, nie składają się w całości (kółka osobno, siedzisko osobno), sa cięższe od spacerowek zwykłych. No i np moja spacerówka rozkłada się calkiem na plasko, a ta z 3w1 nie całkiem. Zwykle wymienia się 3w1na spacerówke dla wygody
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:00   #730
fiazo
Zakorzenienie

Lena za dużo problemów brzuszkowych. On część nocy śpi.

Pomyślę o tej rurce.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:00   #731
Cierpliwosc
Zadomowienie

Weronia super, że wyjazd udany.
A rehabilitacja... ciesz się, że możesz pomóc dziecku. Przy okazji spotkań z fizjoterapeutą będziesz mogła rozwiać swoje wątpliwości co do rozwoju córeczki.
A co do noszenia... Fasolka pewnie małej nie zadowala a nie możecie jej nosić "na tacy"?
My się chyba prywatnie do fizjoterapeuty wybierzemy, bo parę rzeczy mnie niepokoi. Szkoda że nie mieszkam bliżej Warszawy, bo tam mam zaufaną fizjo:/
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 19:01   #732
Paulinagm
Zadomowienie

Baby jogger city mini gt ma kola takie jak pompowane, takie troszke terenowe(one sa niby nie do przebicia, ale podobno zachowuja sie jak pompowane) alw np city mini zip ma piankowe, typowo miejskie. Ja chce te gumowane bo nie mimo miasta chodniki nierowne a w naszym parku przydadza sie lepsze, nie piankowe kola my nie posiadamy wozka 2w1, mamy pozyczoną gondolę i spacerowke chcemy taką syper, super i zeby latwo sie skladala i malo miejsca w bagazniku zajmowala. U mnie w parku juz widzialam 3 albo 4 te mini gt, strasznie sie napalilam na ten wozek, no ale jak Krzys zacznie siedziec to pohedziemy do sklepu i zdecydujemy

Fiazo a moze to jednak nie chodzi o Twoje jedzenie tylko niedojrzalosc ukladu pokarmowego??? Nie boj sie kropelek, na pewno nie bedziesz ich stosowac 'zawsze', jak dziecko sie meczy to stosuj smiało, przeciez to nie szkodliwe! Ja bym jeszcze dorzuciła na twoim miejscu probiotyk, u nas po miesiacu przerwy problemy wrocily, zaczelismy spowrotem stosowac floractin i jest lepiej
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:13   #733
Lena_Marlena
Rozeznanie

Hmm nie przemyslalam że trzeba będzie spacerówkę rozkładać na części do samochodu. Dobrze ze mamy Kombii
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
A rehabilitacja... ciesz się, że możesz pomóc dziecku. Przy okazji spotkań z fizjoterapeutą będziesz mogła rozwiać swoje wątpliwości co do rozwoju córeczki.
A co do noszenia... Fasolka pewnie małej nie zadowala a nie możecie jej nosić "na tacy"?
My się chyba prywatnie do fizjoterapeuty wybierzemy, bo parę rzeczy mnie niepokoi. Szkoda że nie mieszkam bliżej Warszawy, bo tam mam zaufaną fizjo:/
Frankowi pozycja fasolki się podoba najbardziej, ale moze dlatego że zawsze był tak noszony
A jak to jest "na tacy"??

Dziewczyny, a ja mogłabym prosić dostęp do zdjęć na fb?
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:29   #734
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Estera złapała się dziś za stopę Jeszcze nie wie że może ja włożyć do budzi, ale i tak się nie umiem napatrzeć
Ooo tak wspaniałe ja również nie mogę się napatrzec jak Maja chwyta stopki albo zdejmuje skarpetki.

Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że Majunia coraz częściej się podnosi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:32   #735
zabciajs
Zakorzenienie

Hej. Witamy po znów wycieczkowym dniu. Niestety koniec dobrego, mąż w nastęony weekend do szkoły.
Uspałam Gabi...w łóżeczku!
Chciałabym ją karmić w nocy i wkładać spowrotem, ale byłoby to bardziej realne jakby mniej się budziła, bo tak to usne znią, dlatego na siedzaco w nocy sie boje. Dla kogoś takie uśnięcie z cycusiem na wierzchu w lóźku może być fajne, dla mnie nie. Budze sie połamana. Ja musze mieć podkurczone nogi do spania, a wtedy musze być pionowo.

Ania, daj TŻowi troche czasu, a napewno poczuje się tam lepiej.

Fiazo, ja zamierzam podawac priobiotyk do pół roku. I ja akurat nie wierze w zadne diety matki karmiącej. Jedynie mogą mieć wpływ jakies silne alergeny z jedzenia, ale to sie objawia bardziej wysypką.
U nas do tej pory sa skręty brzuszka, przewaznie z samiusienkiego rana. Wiec odrazu od ok 5-6 grzejemy termoforek z pestek wiśni. Tak 2 razy. Zapobiegamy zanim zaczną się wielkie skręty.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-10-02 o 19:34
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:34   #736
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Mamy wózek po siostrzenicy, oni kupili spacerwoke jak mala miala jakies 8-9 m-cy bo juz przestawala sie mieścić, dlatego mysle o nowej spacerówce.zobacze jak tak sie bedzie spisywał i ostatecznie zdecyduje
Stary 2016-10-02, 19:59   #737
haneczkab92
Ania

Moja Hania narazie poznala ze ma kolana, stopek jeszcze nie lapie-pewnie lada moment i chwyci
Za to podnosi sie bardzo i dlugo utrzymuje główkę w gorze...w sensie lezac na plecach.

A i jak maz wrocil z pracy dzis, to Hania nie mogla się na niego napatrzec, z uśmiechem tak cudownym... widac, ze sie stesknila..

No to i mnie zaczyna cos brac... Gardlo mnie zaczęło bolec z minuty na minutę :/
Plucze juz woda utleniona, szalwia, pije rumianek i srebro mam nadzieje ze szybko zwalcze

Cytat:
Czemu trzeba będzie kupić spacerówkę? Ta z wózka 3w1 taka malutka? Moja starsza jeździła spacerówką z naszego baby design lupo nawet jak ukończyła. 2 lata, z czasem kupiliśmy parasolkę żeby mi wygodniej było np w autobusie, ale tak śmigałam z ta dużą ze względu na koła i wygodę dziecka
haneczko, paulinogm Nie kupowałyście wozów 2w1 że o spacerówkach myślicie?

Brawa
Ja mam wozek po siostrzencach i siostra mowi, ze spacerowka jest niefajna.
Poza tym chce w miare lekka spacerowke

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Hej. Witamy po znów wycieczkowym dniu. Niestety koniec dobrego, mąż w nastęony weekend do szkoły.
Uspałam Gabi...w łóżeczku!
Chciałabym ją karmić w nocy i wkładać spowrotem, ale byłoby to bardziej realne jakby mniej się budziła, bo tak to usne znią, dlatego na siedzaco w nocy sie boje. Dla kogoś takie uśnięcie z cycusiem na wierzchu w lóźku może być fajne, dla mnie nie. Budze sie połamana. Ja musze mieć podkurczone nogi do spania, a wtedy musze być pionowo.

Ania, daj TŻowi troche czasu, a napewno poczuje się tam lepiej.
.
Również brawa

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 20:09   #738
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

My również się rehabilitujemy. U mnie i starszak i teraz Zuzia ma asymetrie i musimy przy każdej zmianie pieluszki ćwiczyć i wszystko to o czym pisałaś. No i raz na dwa tyg jeździmy do rehabiltantki na kontrolę i nowe ćwiczenia.
Ale pociesze Cię, że im szybciej się zaczyna tym szybciej widać efekty. U nas juz po dwóch tyg była wyrazna poprawa. No i nie trwa to długo

USG przezciemiaczkowe mieliśmy przy Bartku- nie masz się co denerwować, to nie jest nic bolesnego na dziecka, jedynie nieprzyjemne może być nałożenie tego żelu, bo jest zimny.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Haneczka nie daj się chorobie! Zdrówka !
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 21:06   #739
201711281320
Konto usunięte

Dziękuję dziewczyny za pomysły na prezent. Fajne te jeździki puky ale nie chce mi się aż tyle wydawać.
Weszłam na YT żeby zobaczyć ten garnuszek i tą książeczkę i oglądałam potem z dziećmi filmiki demonstrujące działanie zabawek chyba przez 2 h

Ignaś zasnął dzisiaj wieczorem sam w łóżeczku. Nie zasnął przy karmieniu pokąpielowym, więc go położyłam, nakręciłam karuzelę i poszłam robić nam kolację. Po kilku minutach poszłam sprawdzić co robi, a on kimonko Takie zasypianie to mi się podoba.... Szkoda że u nas to nie jest standard tylko jakaś nieoczekiwana niespodzianka dla matki
soffinka, a jak Tobie idzie uczenie Ignasia samodzielnego zasypiania?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-02, 21:26   #740
fiazo
Zakorzenienie

Paulina probiotyk dostaje taki typ już i tak najgorszy etap za mną, teraz jest lepiej i cały czas idzie ku lepszemu.

Dziś zaliczyliśmy 1.5h drzemki razem, ale mi było dobrze. Starszak też spał.

Zabcia brawo za zaśnięcie w łóżeczku

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 21:27   #741
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za pomysły na prezent. Fajne te jeździki puky ale nie chce mi się aż tyle wydawać.
Weszłam na YT żeby zobaczyć ten garnuszek i tą książeczkę i oglądałam potem z dziećmi filmiki demonstrujące działanie zabawek chyba przez 2 h

Ignaś zasnął dzisiaj wieczorem sam w łóżeczku. Nie zasnął przy karmieniu pokąpielowym, więc go położyłam, nakręciłam karuzelę i poszłam robić nam kolację. Po kilku minutach poszłam sprawdzić co robi, a on kimonko Takie zasypianie to mi się podoba.... Szkoda że u nas to nie jest standard tylko jakaś nieoczekiwana niespodzianka dla matki
soffinka, a jak Tobie idzie uczenie Ignasia samodzielnego zasypiania?
No nie jest tani. Maks dostał ten Puky na roczek od chrzestnej.
A może coś personalizowanego?
Maks dostaje od chrzestnej takie prezenty. Ma juz podusie i na poszewce jest jego imię i ukochana koparka. Teraz na urodziny dostał mały plecaczek również z imieniem i...koparka. Prześliczny jest!
Ja osobiście wolałabym kupić coś takiego niż kolejną zabawkę.
Ale to ja

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

I brawo dla Ignasia! oby częściej takie niespodzianki!

Żabinek
Stary 2016-10-02, 21:40   #742
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Paulina probiotyk dostaje taki typ już i tak najgorszy etap za mną, teraz jest lepiej i cały czas idzie ku lepszemu.

Dziś zaliczyliśmy 1.5h drzemki razem, ale mi było dobrze. Starszak też spał.

Zabcia brawo za zaśnięcie w łóżeczku
U nas też wspólną drzemka,było super milutko
Ja też gratuluję samodzielnego zaśnięcia,Basia tylko przy cycku:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 21:40   #743
201711281320
Konto usunięte

Dzięki miszka, nawet o tym nie pomyślałam pomimo że też mamy taką podusię i uważam że jest słodka i urocza.
Stary 2016-10-02, 21:46   #744
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki miszka, nawet o tym nie pomyślałam pomimo że też mamy taką podusię i uważam że jest słodka i urocza.
Do podusi winko o ktorym pisalam jak rozmawiałyśmy o prezentach na chrzest i kartka do tego "w dniu pierwszych urodzin dane przed osiemnastymi nie otwierane"
Stary 2016-10-02, 21:48   #745
201711281320
Konto usunięte

O taka mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (125,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2016-10-02, 21:52   #746
201711281320
Konto usunięte

Paulina to jest myśl! Tak mi się podobał pomysł z tym winem, a na to nie wpadłam DZIĘKI dziewczynki!
Stary 2016-10-02, 21:56   #747
miszkaaa
Zakorzenienie

Madzius, dopiero co współczukam Ci @ a dzisiaj sama dostalam. Buuuuu. Koniec wolności! buuuuu.
Teraz muszę czekać do menopauzy

Podsumowując dzień:
dzisiaj o 9,27 moje młodsze dziecko skończylo 4 m-ce
dzisiaj moje starsze dziecko było pierwszy raz na urodzinowym party
dzisiaj mojemu najstarszemu dziecku(tj.mężowi) zepsuł się telewizor
dzisiaj ja dostałam okres. Buuuuu

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Do podusi winko o ktorym pisalam jak rozmawiałyśmy o prezentach na chrzest i kartka do tego "w dniu pierwszych urodzin dane przed osiemnastymi nie otwierane"
Super pomysł

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
O taka mamy
Ja Ci nie pokażę co mamy bo nie pozwala mi dodać zdjęć. Jakieś komunikaty mi wywala

Żabinek
Stary 2016-10-02, 22:09   #748
201711281320
Konto usunięte

Najlepszego dla Kubusia! Niech rośnie zdrowo

No ja czasami marzę o tym, żeby coś pierdykło w ten TV. Jaki spokój byłby w domu Ostatnio zablokowałam dzieciom prawie wszystkie kanały tzw. dziecięce i zostawiłam 2 co by było mniej okazji do kłótni. A w ogóle te filmy/bajki dla dzieci na niektórych kanałach to jakaś porażka jest.

Ciebie też @ dopadła? Kurczę chyba się trzeba przygotować na koniec wolności

1. urodzinowe party? Teraz Ty też będziesz musiała zaprosić dzieciarnię na urodziny
Stary 2016-10-02, 22:35   #749
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszego dla Kubusia! Niech rośnie zdrowo

No ja czasami marzę o tym, żeby coś pierdykło w ten TV. Jaki spokój byłby w domu Ostatnio zablokowałam dzieciom prawie wszystkie kanały tzw. dziecięce i zostawiłam 2 co by było mniej okazji do kłótni. A w ogóle te filmy/bajki dla dzieci na niektórych kanałach to jakaś porażka jest.

Ciebie też @ dopadła? Kurczę chyba się trzeba przygotować na koniec wolności

1. urodzinowe party? Teraz Ty też będziesz musiała zaprosić dzieciarnię na urodziny
Dzięki!

U mnie głównie mężu okupuje tv wieczorem. Piłka nożna. Maks czasami obejrzy bajkę. Ja oglądam tylko w pon.i czw. A większość bajek faktycznie jest fatalna. Na szczęście u nas głównie Tomek i Bob.
U nas będzie chyba mniejsza kłótnia o kanały bo dwóch chłopaków.

Na szczęście Maks ma w sierpniu urodziny i przedszkole zamknięte, haha.
A tak na serio to uważam, że to lekka przesada. Dopiero zaczęli chodzic do przedszkola, ledwo się znają i już impreza z okazji 3 ur. I to nie w domu a na sali. Z dmuchanym zamkiem itp. Przesada!

Ja poprzednio dostałam dokładnie 2 tyg. później @. I tak sue właśnie zastanawialam niedawno czy wytrzymam jeszcze trochę bez, czy przyjdzie szybko jak po pierwszym.
No i przyciągnelam go sobie...

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-10-02 o 22:41
Stary 2016-10-02, 23:06   #750
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, że mieliśmy udany wyjazd i że corcia współpracowala
A z rehabilitacja już mniej fajnie. Ale najważniejsze to diagnoza i szybka reakcja. Poćwiczycie trochę i będzie dobrze!
A mozna wiedzieć czym u Hani objawiala się ta asymetria i co to znaczy że jest wiotka? sama to zauważyłas?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Jestem na fb.
Kurde, ja to nawet nie wiem czy będę umiała fejsa na telefonie obsługiwać.

Proszę poinstruowac starsza koleżanke co i jak trzeba zrobić i czy potrzebuje jakaś dodatkowa aplikacje itp. Bo ja kompletnie niekumata w tych sprawach jestem a fb odpalam na kompie
Wiotka oznacza to ze jej ciało jest lejące sie nie jest sztywna cieżko to opisać po prostu rehabilitantka wzięła podniosła jej nogę i upuściła i poleciała a powinna ja jakoś trochę pRzytrzymac przy sobie

Jeśli chodzi o ta asymetrię pani doktor pokazywała mi fałdki przy piersiach po jednej stronie ma dwie przy drugiej wcale i na plecach przy paszkach ta sama sytuacja i układa sie w c jak pani doktor mi to pakazala to wtedy zauważyłam zwykły człowiek watpię aby zauważył pediatra ja badał i nie zauważył

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My już po śniadanku, Hania drzemie.
Miłego i spokojnego dnia życzę wszystkim mamusiom i ich rodzinom

Ania, co się podziało??

Weronia
- nie nadrabiaj, ale staraj się zaglądać częściej i pisać, co tam u Was
Fajnie, że jesteś zadowolona z wyjazdu.
Dobrze zrozumiałam, że karmiłaś podczas jazdy??:/
A co do rehabilitacji, pamiętaj, ze to dla dobra małej!- będzie dobrze!

Takiego wychodzenia zębów tylko pozazdrościć- moja mama mi mówiła, że moja siostra, jak jej wychodziły zęby, to była masakra...wymioty, biegunka, kaszel, katar, wszystko naraz miała! i się bardzo męczyła...mam nadzieję, że moje dziecko nie odziedziczy tego po chrzestnej!

Mój chrześniak ma 5,5 lat, a jest teraz nie do zniesienia, wcześniej super, teraz masakra. Płacze n każdym kroku, urządza histerię o byle co..
Więc z tym wiekiem 3 lat, to może, ale dziecko odbije sobie później
Na poważnie współczuję!;/

Biedny
Tak dobrze zrozumiałaś Hania dostała cycuszka siedząc w fotelik bo nie dało sie jej uspokoić tak płakała bo była głodna a moje dziecko jest anty smoczkowe wiec musiałam sie nachylić i dać pierś aż dojechaliśmy do jakiegoś postoju w Niemczech na autostradzie nie ma co sie zatrzymywać bo pędzą po 240km aż strach a zazwyczaj Hania budziła sie jak było gdzieś 10km do jakieś stacji

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
My mielismy 2x usg przezciemiaczkowe, normalne usg tylko głowki, zapisywalismy sie prywatnie bo na nfz terminy za 3 msc a z ciemiączkiem nie można czekac bo sie zarasta ;p 100zł płacilismy, ale nie kazdy lekarz ktory robi usg to wykonuje takie, u mnie w miescie tylko 2 lekarzy
Dziekuje za informacje mi lekarka powiedziała ze ma za malutkie ciemiączka bo na jeden palec kciuk siostrzeniec ma 5 miesięcy i ma na 4 palce troszkę sie denerwuje bo pani doktor powiedziała ze może mieć jakieś komory powiększone co do usg mój pediatra wykonuje takie usg pracuje w szpitalu onkologicznym dla dzieci ale teraz ma urlop w. Środę wraca wiec idę do niego po skierowanie ale z nadzieje ze mi je zrobi jak nie to prywatnie u mnie 133 zł

Cytat:
Jeśli chodzi o noszenie jako fasolka ale do lulania nienawidzi

Polubiła pozycje główka miedzy piersi plecki w fasolkę zaokrąglone a nogi rozszerzone w gorze cieżko to opisać ale juz 3 razy tak usla po cwicZeniach jest padnięta

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
My również się rehabilitujemy. U mnie i starszak i teraz Zuzia ma asymetrie i musimy przy każdej zmianie pieluszki ćwiczyć i wszystko to o czym pisałaś. No i raz na dwa tyg jeździmy do rehabiltantki na kontrolę i nowe ćwiczenia.
Ale pociesze Cię, że im szybciej się zaczyna tym szybciej widać efekty. U nas juz po dwóch tyg była wyrazna poprawa. No i nie trwa to długo

USG przezciemiaczkowe mieliśmy przy Bartku- nie masz się co denerwować, to nie jest nic bolesnego na dziecka, jedynie nieprzyjemne może być nałożenie tego żelu, bo jest zimny.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Haneczka nie daj się chorobie! Zdrówka !
Nu rownież co zmiana pieluszki co sie przebudzi ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć to czy Hania z tego wyjdzie zależy tylko od nas czy zajmiemy sie nią prawidłowo i poświęcimy jej czas

W piątek rehabilitantka pokazała nam jak mamy sie bawić z Hania i ona pewnych rzeczy nie potrafiła a teraz juz robi bez płaczu i nie meczy sie tak przy tym wiec jestem dobrej myśli najgorsze jest to ze dzisiaj cały dzień spała i ćwiczyłam może z nią z 4 razy a tak to ciagle dzisiaj miała śpiący dzień

Rehabilitacje mam 2 razy w tygodniu po 30min

Hania dzisiaj na urodzinach wujka cały czas spała i to na szczescie bo bym nie wytrzymała tego tłumaczenia babcia teściowa co chwile chciały Hanie wziąć a ja mowię im ze tak nie mogą to one do mnie 5 min jej nic nie zaszkodzi wrrrr kazali mi kabaj nosić i innych pozycji nie wiec niech siedzą cicho to moje dziecko szybko ustalam Hanie i spała cała imprezę

Od szwagierki dziecko ma 5 miesięcy to go siadają robią samolociki stawiają na nogi to jest morderstwo dla dziecka nie można tak ale ona tak robiły swoim dziecia i im nic nie było a moja Hanie ciagle Q paszki chcą brać a tak nie można wrrr cała nerwowa po tych urodzinach jestem juz nie o moje dziecko ale tego biednego 5 miesięcznego chłopca co na nogach musi stać

Jutro rano wybieram sie na aktywna mama z dzieckiem troszkę muszę sie odstresować bo w tym tygodniu 7 wizyt u lekarza od wtorku maraton w środę 3 wizyty i każda w innym mieście wrrr

Nie mam co narzekać Hania jest najważniejsza i lepsza ta asymetria niż jakas groźna choroba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości