Scent Bar LX - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-02, 12:14   #811
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Gdzie, co, jak pali sie?!>?!
Pali się, moja panno!
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 12:25   #812
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Pali się, moja panno!
A w sumie, nawet jesli, to i tak w końcu przestanie sie palić

Rosiołek robię, ktoś chętny?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 12:30   #813
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
To jeszcze ja, Jarząbek

Jak ja wykonania Hallstein kocham! Zawsze twierdziłem, że Callas to jest Callas, ale jak se człowiek porówna pewne rzeczy, to wyjdzie z założenia, że czasami sława nie równa się kunsztowi (tak, mam fiksację na punkcie opery!)
Chyba się zaraziłam

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 12:59   #814
Parabelka
Panaroja

snad kawusi
Cytat:
Wyczuwam (skrywaną i kontrolowaną) agresję względem dyskutanta!

Konfitura z płatków? Da się? Przecież konfiturę (jak sama nazwa wskazuje ) robi się z owoców

Wydaje mi się, że pojęcie "chrupiący kalosz" to mylny błąd logiczno-organoleptyczy

Tyle lat w jaskini niewiedzy...

Znowu poprawiają kwadraturę kwadratu Zaznaczam posta i klikam, a tam puste pole i wiatr hula

Boooże, pamiętam scenę, jaką odegrałem dziecięciem będąc, gdym się ością "zadławił" u dziadków (akurat świeżą rybę spożywaliśmy przed domem), cała wieś i wszystkie przysiółki słyszały ten dramat
1.jak skrywana i kontrolowana to niewyczuwalna
2.ależ oczywiście, zajrzyj sobie do jakiejś starej książki kucharskiej , tylko naprawdę starej, najlepiej przedwojennej a jeszcze lepiej XIX-wiecznej w powojennych konfitura z róży jako burżuazyjny kapitalistyczny przeżytek nie występowała w ogóle .
3.znaczy chrupiące ciasto na wierzchu a pod spodem kalosz
4.ale teraz już będzie lepiej
5.teraz mi cytło od razu
6.
Cytat:

Jak ja wykonania Hallstein kocham! Zawsze twierdziłem, że Callas to jest Callas, ale jak se człowiek porówna pewne rzeczy, to wyjdzie z założenia, że czasami sława nie równa się kunsztowi (tak, mam fiksację na punkcie opery!)
tego sobie posłuchaj https://www.youtube.com/watch?v=d-5bmL2dwb0 albo tego https://www.youtube.com/watch?v=GGbGlCQsOBk https://www.youtube.com/watch?v=p9FxDgexA5k Galvany woziła ze sobą własnego flecistę, bo śpiewała kadencje w takim tempie, że przeciętny flecista z orkiestry nie był w stanie za nią nadążyć .
Zapisz
Zapisz

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Jeszcze dla porównania https://www.youtube.com/watch?v=dFaKg6cq4Yg
I kompletnie dziś zapomniana polsko-ukraińska wspaniała sopranistka Salomea Kruszelnicka https://www.youtube.com/watch?v=JD7LZznBV_A https://www.youtube.com/watch?v=IgVceg2nL6Q

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Jak kiedyś brzmiała opera : https://www.youtube.com/watch?v=Bp55O332pHo

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 13:11   #815
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

H. słyszac Kruszelnicką spytał, czy to Florence Foster Jenkins

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 13:25   #816
Murszafka
To ja :)

O, coś się nie cytuje, a chciałam napisać, że ja rosołek owszem... Czuję się, jakbym z krzyża odpadła, a całe wesele przy jednej lampce wina spędziłam...
Niedługo jadę obczajać salę na wystawę, trzymajcie kciuki

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 14:03   #817
Katty_p13
Piers do przodu

Rosołek zawsze na propsie

U mnie dziś kaczuszka całkiem spora, mogę się podzielić
Stary 2016-10-02, 14:26   #818
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Rosołek zawsze na propsie

Proponuje deal: Ja Tobie michę rosioła, Ty mnie talerz kaki z ziemniakami

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
O, coś się nie cytuje, a chciałam napisać, że ja rosołek owszem... Czuję się, jakbym z krzyża odpadła, a całe wesele przy jednej lampce wina spędziłam...
To wpadaj, zupencja stawi Cie na nóżeta

Kciuki trzymane

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-10-02, 14:40   #819
aileenn
Mother of Cats

Macham znad jesieni średniowiecza na twarzy - wysyp pryszczy, wągrów i czerwonych placków plus piegi wybroczynowe i popękane naczynka na skutek użycia maseczki (węgiel aktywny z glinką Bielendy ) mającej uspokoić pryszcze
A na domiar złego rozpoznawanie twarzy w nowym telefoniku mówi, że jestem 40-letnim mężczyzną - w sumie nie wiem: śmiać się czy płakać

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
I jak się czujesz? Ja bym się odkaziła alko % albo jakąś miętą/pokrzywą etc
Dobra mięta jest dobra

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Czyli jednak myślisz, że chodzi o zawiść taką zwyczajną...
Sądzę, że Rejcz ma rację, bo figurę masz świetną! A to, co pokazałaś ani wyzywające, ani odrzucające. Ktoś sobie humor poprawia Twoim kosztem.
ZapiszZapiszZapisz

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 15:19   #820
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Macham znad jesieni średniowiecza na twarzy - wysyp pryszczy, wągrów i czerwonych placków plus piegi wybroczynowe i popękane naczynka na skutek użycia maseczki (węgiel aktywny z glinką Bielendy ) mającej uspokoić pryszcze
A na domiar złego rozpoznawanie twarzy w nowym telefoniku mówi, że jestem 40-letnim mężczyzną - w sumie nie wiem: śmiać się czy płakać

Sądzę, że Rejcz ma rację, bo figurę masz świetną! A to, co pokazałaś ani wyzywające, ani odrzucające. Ktoś sobie humor poprawia Twoim kosztem.
ZapiszZapiszZapisz
1. O rany współczuję albowiem u mnie kwestia tygodni, kiedy to będę łączyć się w bólu.
Póki co, po lecie moja skóra wygląda na normalnie problematyczną, czyli super. No lepsza już nie będzie. U mnie to maksimum sukcesu. Ale już czuję oddech jesiennej syfiozy na plecach, plus wciąż liczę się z hormonalną burzą na okoliczność ciąży, więc szykuję się na armagedon. Jednak w ewentualnej ciąży nie za bardzo będę mogła mu zaradzić, bo salicylany zakazane. A zmierzam do tego, że kapitalnie wszystkie syfiastości załatwia kwas salicylowy. W zwykłych tonikach 2 %. No dobra miałam PAula's Choice, ten biały, ale małe opak starczyło mi na pół roku, nie stosowałam codziennie.

Różane olejki /wyciągi również bardzo fajnie działają, mają w sobie kwas retinowy (z którym w ciąży też będę musiała się pożegnać ) Dla mnie to dwa topowe składniki robiące porządek z cerą. Jeszcze tamanu i tea tree, masz?

A na takie ostre podrażnienia - pantenol.

Mnie Bielenda szkodzi zawsze

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-10-02 o 15:23
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:30   #821
Murszafka
To ja :)

Cytat:
To wpadaj, zupencja stawi Cie na nóżeta

Kciuki trzymane

Miejsce obczajone, z zewnątrz wygląda, jak składowisko złomu, wnętrze nowoczesne i ascetyczne, podoba mi się Na dodatek ma status łodzi

Cytat:
Ej, a co się stało??
Ja wyjlądam, jakbym brodę zapuszczała -mam na linii podbródka ze 4 syfy, a u mnie, to bardzo dziwne, bo ja schnę, nie syfuję zazwyczaj...
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:49   #822
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1. ale się zgadzam, bez karpia jakoś mi czegoś brakuje (to charczenie dławiących się współbiesiadników z
Parabelko! Kocham Cię i musimy się zobaczyć

Cytat:
Niech posłucha prawdziwej Jenkins - jeśli nie usłyszy różnicy, to się wtedy zdziwię

Cytat:
Cytat:

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni po

ZapiszZapiszZapisz
o rany, jak Ci współczuję!
Rozpoznawanie było może PO maseczce? (to dla rozładowania sytuacji)

W ogóle zarysował się pewien dysonans w odbiorze zdjęć - kobiecy i męski. Resztą nawet nie warto się zajmować.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2016-10-02 o 19:52
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 20:39   #823
aileenn
Mother of Cats

Dziękuję Wam, tego potrzebowałam

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. O rany współczuję albowiem u mnie kwestia tygodni, kiedy to będę łączyć się w bólu.
Póki co, po lecie moja skóra wygląda na normalnie problematyczną, czyli super. No lepsza już nie będzie. U mnie to maksimum sukcesu. Ale już czuję oddech jesiennej syfiozy na plecach, plus wciąż liczę się z hormonalną burzą na okoliczność ciąży, więc szykuję się na armagedon. Jednak w ewentualnej ciąży nie za bardzo będę mogła mu zaradzić, bo salicylany zakazane. A zmierzam do tego, że kapitalnie wszystkie syfiastości załatwia kwas salicylowy. W zwykłych tonikach 2 %. No dobra miałam PAula's Choice, ten biały, ale małe opak starczyło mi na pół roku, nie stosowałam codziennie.

Różane olejki /wyciągi również bardzo fajnie działają, mają w sobie kwas retinowy (z którym w ciąży też będę musiała się pożegnać ) Dla mnie to dwa topowe składniki robiące porządek z cerą. Jeszcze tamanu i tea tree, masz?

A na takie ostre podrażnienia - pantenol.

Mnie Bielenda szkodzi zawsze
Jak na złość nic z tego nie mam Tylko maść ichtiolową i tonik PHA 6%.
Od dłuższego czasu wyskakiwały mi tylko pojedyncze gule przed okresem, na które kładłam maść asfaltową, żeby szybko znikały. Tę masakreskę zawdzięczam chyba jedynie diecie - w ostatnich dniach pozwalałam sobie na glutenowce, chipsy, więcej mlecznych. I niespodzianek faktycznie było nieco więcej. Ale po tym wczorajszym nieszczęsnym kuraku dziś się prawie popłakałam, patrząc rano do lustra. Na dodatek TŻ stwierdził, że - niecałą godzinę po prysznicu - wydzielam dziwny smrodek, ani to nie był pot, ani perfumy, jakby przez skórę się coś wydzielało Wracam pokornie do "czystego jedzenia".

Przy kwasie salicylowym trzeba się filtrować?

A na Bielendy maseczkę się skusiłam, bo bardzo lubię ichni peeling enzymatyczny w saszetkach ("dotleniający")

Cytat:
o rany, jak Ci współczuję!
Rozpoznawanie było może PO maseczce? (to dla rozładowania sytuacji)
Na szczęście tak

Cytat:
Miejsce obczajone, z zewnątrz wygląda, jak składowisko złomu, wnętrze nowoczesne i ascetyczne, podoba mi się Na dodatek ma status łodzi
Gdzie to? A właściwie, co to za miejsce? ten "status łodzi" brzmi intrygująco

Cytat:
Niech posłucha prawdziwej Jenkins - jeśli nie usłyszy różnicy, to się wtedy zdziwię
Oglądałyście może "Boską Florence"? Warto iść?

Wyczytałam w internetach, że powstaje serial na bazie "Amerykańskich bogów" Gaimana Aż przebieram nóżkami
Zapisz

Stary 2016-10-02, 20:41   #824
Maja102
Zakorzenienie

Juz chyba ostatni tak ciepły weekend na wycieczki...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-10-02 o 20:43
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 20:54   #825
aileenn
Mother of Cats

I dla odmiany coś pozytywnego: znalazłam dezodorant (prawie) idealny Pony Hutchen: klik To dezodorant, nie antyperspirant, więc nie hamuje pocenia i na jasnej przylegającej bluzce będą żółte plamy, ale świetnie zapobiega powstawaniu odorku. Załapał się jeszcze na końcówkę upalnego lata, więc sprawdziłam go w warunkach bojowych: do wieczora zero zapaszków Z dwojga złego wolę się spocić i nie podśmiardywać, niż mieć sucho pod pachami i rozsiewać nieświeżość, bo drogeryjne chyba przestały ze mną współpracować (ostatnio tylko TŻ-owa kulka - Ziaja "Jego" - dawała radę) No i na szczęście wydajny jest skubaniec - 4-5 miesięcy będzie jak nic

Stary 2016-10-02, 22:39   #826
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Od dłuższego czasu wyskakiwały mi tylko pojedyncze gule przed okresem, na które kładłam maść asfaltową, żeby szybko znikały. Tę masakreskę zawdzięczam chyba jedynie diecie - w ostatnich dniach pozwalałam sobie na glutenowce, chipsy, więcej mlecznych. I niespodzianek faktycznie było nieco więcej. Ale po tym wczorajszym nieszczęsnym kuraku dziś się prawie popłakałam, patrząc rano do lustra. Na dodatek TŻ stwierdził, że - niecałą godzinę po prysznicu - wydzielam dziwny smrodek, ani to nie był pot, ani perfumy, jakby przez skórę się coś wydzielało Wracam pokornie do "czystego jedzenia".

1. Aaaa to se skumulowało się sporo szitów, nie dziwi bunt na pokładzie. W knajpach rządzą dodatki, chemiczne wiadomo, i wiele rzeczy może nie pyknąć. JA miewam takie akcje po różnych sosach ze słoika na pikantną azjatycką "modłę". Testuję i czasem ponoszę straty.

Mnie się też to zdarzało. Cyba każdemu się zdarza, tylko nie każdy ma tego swiadomość, mało kto zwróci uwagę etc.

2. No trzeba, ale ja go nie używam w nasłonecznione dni, tak nim manewruję, żeby nie musieć się filtrować, bo tego nie cierpię.

3. Czekam żeby to ocenić na wersję na kompiku.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
I dla odmiany coś pozytywnego: znalazłam dezodorant (prawie) idealny Pony Hutchen: klik To dezodorant, nie antyperspirant, więc nie hamuje pocenia i na jasnej przylegającej bluzce będą żółte plamy, ale świetnie zapobiega powstawaniu odorku. Załapał się jeszcze na końcówkę upalnego lata, więc sprawdziłam go w warunkach bojowych: do wieczora zero zapaszków Z dwojga złego wolę się spocić i nie podśmiardywać, niż mieć sucho pod pachami i rozsiewać nieświeżość, bo drogeryjne chyba przestały ze mną współpracować (ostatnio tylko TŻ-owa kulka - Ziaja "Jego" - dawała radę) No i na szczęście wydajny jest skubaniec - 4-5 miesięcy będzie jak nic
O jaaaaaaaaaaaaaaaaaa coś dla mnie I te zapachy! Takich właśnie szukam!!! próbkuję! Szkoda, że latem ich nie poznałam, jechałąm na Fenjalu.
Edit: zaczęłam dodawać do koszyka i moich typów - miodki, śliwki, cynamony, i inne fruity, brak towaru

Ze mną drogeryjne współpracują, ale ja ich nie lubię Już miałam klikać Schmidta geranium, ale kurcze no celuję jednak przyszłościowo w ciążo-neutralne, a coś mi świta, że geranium to nie najlepszy sprzymierzeniec tych tematów. Więc analizuję te składy, żeby sobie z głupiej niewiedzy sporej krzywdy nie zrobić.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-10-02 o 23:02
Stary 2016-10-02, 23:17   #827
gryx82
BAN stały

Znad herbaty
Cytat:
A w sumie, nawet jesli, to i tak w końcu przestanie sie palić

Cytat:
Rosiołek robię, ktoś chętny?
A drożdżówki nie masz?
Cytat:
Chyba się zaraziłam

Cytat:
1.jak skrywana i kontrolowana to niewyczuwalna
Widocznie ja taki nadwrażliwy, wybacz
Cytat:
2.ależ oczywiście, zajrzyj sobie do jakiejś starej książki kucharskiej , tylko naprawdę starej, najlepiej przedwojennej a jeszcze lepiej XIX-wiecznej w powojennych konfitura z róży jako burżuazyjny kapitalistyczny przeżytek nie występowała w ogóle
Skoro tak piszesz, to Ci wierzę Zresztą takiej prawdziwej konfitury (z całymi owocami, gotowaną na cukrowym syropie) pewnie w sklepach ze świecą szukać teraz W mojej starej książce kucharskiej Scheiblera (jeszcze gotykiem pisana), w rozdziale "O przetworach" nie ma konfitur (ale są za to: przetwory w puszkach, owoce w cukrze, owoce we francuskiej brandy, owoce i soki owocowe w butelkach, soki owocowe z cukrem, galaretki, marmolady (musy), przetwory w occie, warzywa konserwowane w soli) A jaki myk na marmoladę z wiśni! Otóż rozłupane pestki należy zagotować z odrobiną wody, przecedzić i dodać do reszty, sprytnie
Cytat:
3.znaczy chrupiące ciasto na wierzchu a pod spodem kalosz
Poddaję się...

Dzięki za muzyczne linki (szczególnie ten ostatni, z Caruso ) O Kruszelnickiej nie słyszałem, prawdę mówiąc Jest taki fajny, niemiecki cykl "Da Capo" (z lat '80), w którym August Everding przeprowadza wywiady z gwiazdami opery, mnie urzekła szczególnie Ljuba Welitsch, co za dystans i urok osobisty! I jeszcze Erna Berger śpiewająca w osiemdziesiątym roku życia (coś się synchronizacja "rozjechała")
Cytat:
Nie wierzę!
Cytat:
Biere!
Cytat:
Macham znad jesieni średniowiecza na twarzy

Cytat:
Przepraszam, ale
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Dąb Bartek?
Cytat:
(ostatnio tylko TŻ-owa kulka - Ziaja "Jego" - dawała radę)
Uwielbiam!
Stary 2016-10-02, 23:36   #828
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

A drożdżówki nie masz?
Nie, w środę bede miała, razem z paczkami
A teraz moge zaoferować ostatnie 2 kawałki makowca

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-10-02, 23:39   #829
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
tego sobie posłuchaj https://www.youtube.com/watch?v=d-5bmL2dwb0 albo tego https://www.youtube.com/watch?v=GGbGlCQsOBk https://www.youtube.com/watch?v=p9FxDgexA5k Galvany woziła ze sobą własnego flecistę, bo śpiewała kadencje w takim tempie, że przeciętny flecista z orkiestry nie był w stanie za nią nadążyć .
Zapisz
Zapisz

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Jeszcze dla porównania https://www.youtube.com/watch?v=dFaKg6cq4Yg
I kompletnie dziś zapomniana polsko-ukraińska wspaniała sopranistka Salomea Kruszelnicka https://www.youtube.com/watch?v=JD7LZznBV_A https://www.youtube.com/watch?v=IgVceg2nL6Q

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Jak kiedyś brzmiała opera : https://www.youtube.com/watch?v=Bp55O332pHo
Czad! Słuchałam i słucham Salomea genialna

Cytat:

A na Bielendy maseczkę się skusiłam, bo bardzo lubię ichni peeling enzymatyczny w saszetkach ("dotleniający")

Na szczęście tak

Gdzie to? A właściwie, co to za miejsce? ten "status łodzi" brzmi intrygująco

Zapisz
Ja oglądałam - i uważam, że warto, dla tych scen, gdzie Meryl śpiewa.
Ale ogólnie - mnie film trochę zasmucił, bo przecież ewidentnie jest o tym, że za pieniądze można mieć wszystko - nawet Carnegie Hall i Toscaniniego jako nauczyciela, który udaje, że jest cudownie.
Nie było w tym filmie właściwie ani jednego wydźwięku negatywnego dla takiego postępowania. Mąż Florence prowadził podwójne życie, ale ukazany jest jako kochający Florence, takie trochę to było upudrowane.
Tylko dziennikarz z New Yorkera nazwał rzeczy po imieniu, ale został przedstawiony jako bezduszny i nie rozumiejący konwencji.
Film zagrany jednak bardzo dobrze. Poza tym moda tam ukazana

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Maju, co tam jest wyryte na tym kamieniu?
Wygląda bardzo interesująco

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 23:44   #830
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie, w środę bede miała, razem z paczkami
A dlaczego w środę? Jakaś okazja?
Cytat:
A teraz moge zaoferować ostatnie 2 kawałki makowca
Biere!
Stary 2016-10-02, 23:52   #831
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja oglądałam - i uważam, że warto, dla tych scen, gdzie Meryl śpiewa.
Ale ogólnie - mnie film trochę zasmucił, bo przecież ewidentnie jest o tym, że za pieniądze można mieć wszystko - nawet Carnegie Hall i Toscaniniego jako nauczyciela, który udaje, że jest cudownie.
Nie było w tym filmie właściwie ani jednego wydźwięku negatywnego dla takiego postępowania. Mąż Florence prowadził podwójne życie, ale ukazany jest jako kochający Florence, takie trochę to było upudrowane.
Tylko dziennikarz z New Yorkera nazwał rzeczy po imieniu, ale został przedstawiony jako bezduszny i nie rozumiejący konwencji.
Film zagrany jednak bardzo dobrze. Poza tym moda tam ukazana
Widziałam wywiady z odtwórcami głównych ról, i miały taki sam wydźwięk. Jakby tak "musieli zrobić". Szkoda, że Hollywood rządzi się taki prawami, żeby pokazać COŚ, ale cacy, byle nie rozdrapywać. Nie za głęboko - bo po co i dla kogo? - tylko żeby był piękny obraz, pięknie zagrany i pięknie skrojony na hit. Szkoda. Acz po wywiadach właśnie takie odniosłam wrażenie, że nie mam co liczyć na nic więcej, ponad dobrą grę aktorską i cudne obrazki. Zobaczę i tak bardzo chętnie. Bo lubię tych dwojga jak grają.
Stary 2016-10-02, 23:53   #832
gryx82
BAN stały

Cytat:
Maju, co tam jest wyryte na tym kamieniu?
Wygląda bardzo interesująco
"W 25-lecie ZWC i Związku Strzeleckiego 1908-1933 — Obywatele".
Stary 2016-10-02, 23:56   #833
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
A dlaczego w środę? Jakaś okazja?

Biere!
Bo w środę bede w okolicach tej ciastkarni a mam do niej z jakie 35 km

No i gitara po makowcu zatem

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-10-03, 00:10   #834
Katty_p13
Piers do przodu

A ja zjadłam sobie nieco pseudo bigosu z kapuchy i mnie rozdęło
Stary 2016-10-03, 00:21   #835
gryx82
BAN stały

Cytat:
Bo w środę bede w okolicach tej ciastkarni a mam do niej z jakie 35 km
A bliżej niczego nie masz?
Cytat:
A ja zjadłam sobie nieco pseudo bigosu z kapuchy i mnie rozdęło

Jak robi się "pseudo bigos"?
Stary 2016-10-03, 01:12   #836
Katty_p13
Piers do przodu

Gryx kapucha bez kwaszonej tyko biała do tego trochę wędzonych żeberek i fury kopru długo duszona. Była zamrożona a dziś rozmroziłam i dorzuciłam do obiadu i teraz cierpię
Stary 2016-10-03, 02:20   #837
gryx82
BAN stały

Cytat:
Gryx kapucha bez kwaszonej tyko biała do tego trochę wędzonych żeberek i fury kopru długo duszona. Była zamrożona a dziś rozmroziłam i dorzuciłam do obiadu i teraz cierpię
Czyli kapusta szmurowana (po tutejszemu)

---

Dobranoc
Stary 2016-10-03, 08:45   #838
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko bieżnikowane

To na poprawę humoru, cytat z lekcji węgierskiego:
-Co to znaczy "benzinkutas"?
-To taki pan, który leje na stacji...
Zapisz

Cytat:
Serio? Pamiętam, że była mało plum.
A jak tam obiad?

No widzisz. Mozna? Można.

To nie wie? Gucio wie

A u mnie na blogu, po zamieszczeniu zdjęć w rajstopach / spodniach - ciekawe komentarze - że "czuję obrzydzenie", że się kojarzy, że się kojarzy nie z obrazem (przecież to fotografia - podpowiedź), tylko z "aktem" i nawet ten ktoś nie napisał, jakim. No kurczę, na jakim świecie my żyjemy? Przecież to jeszcze nie są obrazy, tylko zdjęcia - podpowiedzi, a już takie ironiczne stwierdzenia "a, to w taką stronę malarka chce pójść" - no, że Woland, bo on zawsze coś wymyśli, ale jakieś anonimy? Dziwi mnie to, bo myślałam, że w dzisiejszych czasach naprawdę trzeba pokazać coś nie wiadomo co, żeby wzbudzić jakąś reakcję...
A może chodzi o to, że nie ukrywam swojego wieku?
No nie wiem.
Ale ludzie mają problemy, serio beznadziejni są

Cytat:
Fajnie że będzie znowu wystawa

Dzień dobry znad deszczu

Kto idzie dziś protestować? Ja się wybieram o ile nic mi nie przeszkodzi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:19   #839
gryx82
BAN stały

Znad i śniadania Leje jak z cebra
Stary 2016-10-03, 10:02   #840
Parabelka
Panaroja

snad chrypy i gluta
Cytat:

1. jesień przyszła mnie na razie jakieś pojedynczaki wyskakują , wiec jesień swoje robi bo bezproblemowym lecie
2. ja bym się cieszyła - telefon maskujący , na wypadek konieczności ukrywania się , a nie wiadomo co teraz będzie , lepiej być gotowym
Cytat:
Parabelko! Kocham Cię i musimy się zobaczyć

1.ja Ciebie też , i z przyjemnością, tylko z czasem u mnie kiepsko
2.jest to możliwe przy pierwszym stopniu muzykalności - rozróżnia, kiedy grają, a kiedy nie
Cytat:
Widocznie ja taki nadwrażliwy, wybacz

Skoro tak piszesz, to Ci wierzę Zresztą takiej prawdziwej konfitury (z całymi owocami, gotowaną na cukrowym syropie) pewnie w sklepach ze świecą szukać teraz W mojej starej książce kucharskiej Scheiblera (jeszcze gotykiem pisana), w rozdziale "O przetworach" nie ma konfitur (ale są za to: przetwory w puszkach, owoce w cukrze, owoce we francuskiej brandy, owoce i soki owocowe w butelkach, soki owocowe z cukrem, galaretki, marmolady (musy), przetwory w occie, warzywa konserwowane w soli) A jaki myk na marmoladę z wiśni! Otóż rozłupane pestki należy zagotować z odrobiną wody, przecedzić i dodać do reszty, sprytnie

Dzięki za muzyczne linki (szczególnie ten ostatni, z Caruso ) O Kruszelnickiej nie słyszałem, prawdę mówiąc Jest taki fajny, niemiecki cykl "Da Capo" (z lat '80), w którym August Everding przeprowadza wywiady z gwiazdami opery, mnie urzekła szczególnie Ljuba Welitsch, co za dystans i urok osobisty! I jeszcze Erna Berger śpiewająca w osiemdziesiątym roku życia (coś się synchronizacja "rozjechała")
1.wybaczam
2.bo konfitury to raczej wynalazek od wschodniej strony ,więc w polskoczcionkowych trzeba szukać Disslowa, Monatowa, Ćwierczakiewiczowa i takie insze
3.na początku lat 80 w Trójce była fantastyczna audycja "Galeria starych mistrzów" , prowadzona przez Jana Webera, który wynajdował absolutne cuda . Jak będę mieć chwilę czasu , pokopię w internetach i jakichś wykonawców wrzucę .
a jeszcze ad sinupret Callas - de facto ona była mezzosopranem , sopranem zrobiła się sama na siłę i na złość tym , którzy twierdzili , że nie da rady , co mocno wpłynęło na jej barwę , mocno metaliczną, natomiast absolutnie najgenialniejsza Carmen jaką słyszałam , to była właśnie Callas w swoim naturalnym rejestrze, do którego nie chciała się przyznawać .

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Kto idzie dziś protestować? Ja się wybieram o ile nic mi nie przeszkodzi
ja ubiorem protestuję , taki fach że inaczej się nie da

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości