|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
|
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój lekarz też na np. 30t4d mówi 30 tydzień a nie 31. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do lekarza, kazał się położyć i czekać, jeżeli ból minie to mam się zgłosić rano, jeżeli będzie dalej tak samo bolało, albo mocniej mam przyjechać w nocy, ale kazał na razie leżeć i rozluźnić się i zadzwonić za 1,5h
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczywaj Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
A brałaś magnez albo jakąś no-spe? Czy kazał tylko leżeć?
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
to leż i zaciskaj nogi! i nie pakuj torby do szpitala bo to jeszcze czas!
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super, że Tesciowa wyrozumiała
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam tylko no-spę, tak kazał lekarz i wydaje mi się, że powoli mija
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Jeżeli nie bierzesz magnezu to weź koniecznie. Ja mam brac asmag forte 3x2 a jak mam częstsze twardnienia to nawet 4x2. |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm cały brzuch twardniał a potem po nim całym rozchodził się ból i tak bolało przez minutę i schodziło twardnienie i za 4 minuty znów to samo. Pomagały trochę te oddechy o których pisałaś chociaż nie wiem czy dobrze je robie :P
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi twardnieje to też sobie pomagam oddechami.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Istoo i jak u Ciebie? |
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Emosz zaciskaj nogi jeszcze troszke
Istoolate mam nadzieje ze juz jest ok? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Mi dzisiaj dziecko strasznie blokuje zebra, i to tylko z prawej strony |
|
|
|
#4904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A maz to w sumie mial dobra reakcje ![]() Ale musimy jeszcze poczekac, to za wczesnie... A moze przestanmy gadac na jakis czas o porodach bo sie nakrecamy i motywujemy Jeszcze kurcze wykraczemy :PMacie jakas pozycje spania zeby nie chodzic co 2-3 godziny w nocy siku???
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-10-02 o 22:27 |
|
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
PaniMigdalku - ja nie walcze z sikaniem w nocy bo przyzwyczajam sie dzieki temu do wstawania do malego jak juz sie urodzi 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ze jeszcze nie mam problemu z sikaniem... Jedynie jak rano sie obudze musze w trymigi pedzic ale w nocy nie wstaje.
Co innego z popuszczaniem podczas psikania ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak będę tak wstawać do małego to kiepska ze mnie będzie matka
|
|
|
|
|
#4910 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Umieram ze zmęczenia Ale tak pozytywnie! Za mną znowu miły rodzinny weekend. Dziś miałam w planach odpoczywać w pozycji spoczynkowej, ale znienacka wczesnym popołudniem padł pomysł "A może zrobimy ognisko?" i odpoczywałam czynnie skacząc przy ognisku do samego wieczora, co uwielbiam robić. Mieliśmy sporo pościnanego zielstwa z ogrodu, a jeszcze moja trójka chłopaków cięła i donosiła, a ja nadzorowałam ogień, więc miałam robotę cały czas, żeby się to paliło, bo świeże te gałązki były i wiecie co... Przez tyle godzin na nogach i wyginania się przy ognisku nie miałam ani jednego skurczu! Dziwne, że przy myciu naczyń, gotowaniu czy prasowaniu tak dużo mi się ich robi itstoo, kciuki żeby wszystko było dobrze Czy Ty się oszczędzasz i leżysz dużo tak jak miałaś? Czy brykasz jak tylko poczujesz się lepiej?Ja też jeszcze nie wstaję generalnie w nocy, sporadycznie mi się zdarzy. iwona, może to kwestia wytrenowanego już w tym zakresie pęcherza, że nas w nocy nie budzi Choć z przykrością muszę przyznać, że też jakieś 1-2 mies temu przy kichaniu zdarzało mi się nietrzymanie, ale o dziwo i na szczęście przeszło.Tyle rzuciłam okiem na razie. Idę doczytać resztę, co tam od wczoraj nastukane ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- A, jeszcze jedno, wczoraj w internetach się natknęłam na taki filmik o nacinaniu krocza, tak dość fajnie, uspokajająco opowiedziane. Wiem, że póki co niewiele u nas było na ten temat, ale może Was zainteresuje http://m.mjakmama24.pl/filmy/nacieci...za,0_kwp555zo/ ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:58 ---------- Kochane! Dziękuję, że miłe słowa odnośnie mojego gadulstwa. Już nie będę, obiecuję, dopominać się pochwał ![]() I za wszystkie magnezowe rady też dziękuję, od jutra zażywam! Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że to tylko literówka i boisz się, że to Tobie dadzą wycisk ![]() W sumie to ja się nie dałam genom, bo moja mama dwa razy rodziła i dwa razy cc, bo albo nie było akcji porodowej jak należy i nie było postępu porodu albo tętno moje czy brata (już nie pamiętam) niezbyt dobre. A ja moje dwa klocuszki przepchałam ![]() Z porównaniem do skurczu łydki nie pomogę bo właściwie nigdy w życiu nie miałam takiego mocnego jak czasem u innych ludzi widziałam, jedynie taki ledwo ledwo kilka razy dosłownie. Ale faktycznie logika podsuwa takie porównanie ![]() Cytat:
Pierwszy raz o czymś takim słyszę, dobrze wiedzieć Na razie zdecydowanie zaczynam profilaktycznie brać magnez, zwłaszcza że na drugą połowę października, na ferie muszę być w formie, bo tż planuje jakiś wyjazd-niespodziankę dla mnie i chłopców ![]() Myślę, że kolor ścian nie jest aż tak bardzo istotny ![]() Cytat:
Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-10-03 o 01:32 |
|||||
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Mi w nocy rzadko sie zdarza zeby wstawac do toalety ale niestety zdarza mi sie popuscic przy psikaniu:/
Ide za godzinke na pobranie krwi..ale jakos mi sie nie chce. S wczoraj jak tylko polozylam się do łóżka to od razu zasnelam nawet nie wiem kiedy
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Elo, elo. Bylam wczoraj w odwiedzinach u kuzyna dziewczyny na 18 listopada ma termin i uslyszalam od niej, ze mam wiekszy brzuch troche mi sie smiesznie zrobilo 😎 bo laska chyba nie ma lustra, u mnie idzie w brzuszek, a ona jest cala rozlana jak to stwierdzil maz. Kurka nie lubie takiego gadania, Ty masz wieksze to czy tamto. Ja takie uwagi zachowuje dla siebie, no ale ona chyba chciala sie dowartosciowac, tym bardziej ze ja teraz jestem 9kg na +, a ona juz tyle byla na + ostatniego lipca
Wgl zadzwonilam czy mozemy wpasc do nich, wpadamy, a oni oboje przeziebieni, mogla mowic, ze sa przeziebieni to bym tam nie jechala, ech. Ech baby 😎 ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Robila ktoras z was pompony z tiulu?
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie
ale jak juz taki temat poruszony to któraś z Was chyba trochę szyje, czy ciezko uszyc taki kocyk z minky? A co do kg to ja nie wiem, jakie ma znaczenie to czy któraś ma taki brzuch a któraś tyle przytyla..organizm kazdej z nas jest inny..ja np mam tak z siostra od zawsze ja mialam na wadze mniej niz ona ale ona wyglada duzo szczuplej taka no chudzina ma po prostu zupelbie inna budowę ciała i to że wazy wiecej w ogole sie nie przeklada na to jak wygląda. Tak samo teraz w ciazy ona jest w 23 tyg i juz ma 7 na plusie ja mam teraz tyle w koncowce 30 tyg..i zupelnie inaczej tyjemy ale co to za roznica..ważne aby dzieciątka nasze byly zdrowe
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa kocyk, ja jeszcze nie zamowilam haha
|
#4915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w internecie jest dużo tutkow i porad jak się za to zabrać teraz będę szyla rożek i kocyk do wózka
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej, zaczynamy dzisiaj 7 miesiąc
Nie odzywałam się w weekend ale czytałam 🏻 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !!!
Wczoraj wieczorem pocytowalam i tel mi sie rozladowal.. Rzucilam nim w 3 diably i poszlam spac. Ja robilam pompony z tiulu ! Dzisiaj mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu Poki co jestem w laboratorium, jakies 18 osob przedemna.. No ale tu nie ma pierwszenstwa bo co druga w ciazy.. Wybieramy sie dzis na pyszny obiadek i mamy misje znalesc winko 0% upije się ze hej ![]() Emoszku zaciskaj nogi ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- O tym nacinaniu krocza potem poczytam bo u mnie nacinaja 90%przypadkow wiec mnie to bardzo interesuje
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy sie z szalona i tańcząca Liliana w ten zimny poniedzialek! Tenperatura spadla do 8 stopni!!! To jakaś paranoja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
folinka - oczywiscie ze chodzilo mi o moje meczarnie
![]() co do nacinania krocza - ja od początku bede mowila ze jak bedzie trzeba to chce. O wiele bardziej wole to niż pęknąć, bo z pęknięcia są później fatale komplikacje z tego co słyszałam. Nawet kilka lat po współżycie może być bolesne :/ ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- its zamelduj nam tu jak sie dzis czujesz
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

czy poczekać jeszcze czy panikowac? Pomocy!!
W listopadzie dopiero sobie spakuje torbe do szpitala 
Mój kochany TŻ 

Czy Ty się oszczędzasz i leżysz dużo tak jak miałaś? Czy brykasz jak tylko poczujesz się lepiej?

Mam nadzieję, że to tylko literówka i boisz się, że to Tobie dadzą wycisk
bo właściwie nigdy w życiu nie miałam takiego mocnego jak czasem u innych ludzi widziałam, jedynie taki ledwo ledwo kilka razy dosłownie. Ale faktycznie logika podsuwa takie porównanie 
🏻