Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-03, 09:17   #3091
KarolinaNL
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A ja na dzien dobry pochwalę się gotową przytulanka Leonka
Czekamy aż do Nas dojdzie Załącznik 6671466

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Przeslodki kroliczek
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:20   #3092
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
dwie gospodynie w domu to jedna za duzo
O to to
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:21   #3093
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
super ze wesele udane
ja na to magiczne pytania odpowiadam jak w ciazy i wszyscy odpuszczaja

mnie najbardziej irytuja obce stare baby ktore nie wiem czemu mysla ze moga dotykac mi brzucha jak mnie to wkur.... stoi czlowiek w sklepie a podchodzi lampucera i cie dotyka , w kolejce zeby przepuscic to nie widzi ze w ciazy

ja mialam nascie pobudek az w koncu wstalam bo mialam dosc :/
A myślałam że tylko mnie to tak denerwuje. Kurde pomacajcie sobie swoją bozene a nie mój brzuch.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:24   #3094
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam taki z Ikea najzwyklejszy. Mam tam wszystkie potrzebne rzeczy pod ręką a przy pierwszym synu długo korzystaliśmy z przewijaka więc uważam, ze jest to praktyczna rzecz Załącznik 6671476
O tym właśnie myślę. Chyba się skuszę, tym bardziej że majątku nie kosztuje no i mam miejsce dla niego
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:25   #3095
geosmina
Wtajemniczenie

My całe szczęście mieszkamy sami ale wiem że na dłuższą metę nie byłabym w stanie mieszkać ani z moimi ani z Tż rodzicami😕

Dziś i 10.30 mam spotkanie z ordynatorem i umawianie terminu cc😨 jestem jakoś coraz bardziej przerażona, wczoraj byliśmy na obiedzie u moich rodziców to się uryczałam jak głupia bo mam wrażenie że sytuacja coraz bardziej mnie przerasta. .. ogólnie widzę że jestem ze wszystkim praktycznie sama i boję się co będzie jak wyląduję w szpitalu bo zanosi się na to że nawet nie bardzo będzie miał mnie kto odwiedzić 😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:29   #3096
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
My całe szczęście mieszkamy sami ale wiem że na dłuższą metę nie byłabym w stanie mieszkać ani z moimi ani z Tż rodzicami😕

Dziś i 10.30 mam spotkanie z ordynatorem i umawianie terminu cc😨 jestem jakoś coraz bardziej przerażona, wczoraj byliśmy na obiedzie u moich rodziców to się uryczałam jak głupia bo mam wrażenie że sytuacja coraz bardziej mnie przerasta. .. ogólnie widzę że jestem ze wszystkim praktycznie sama i boję się co będzie jak wyląduję w szpitalu bo zanosi się na to że nawet nie bardzo będzie miał mnie kto odwiedzić 😕

takie obawy sa normalne ja tez martwie sie czy sobie poradze z chociazby ubraniem takiego malenstwa wiem ze z karmieniem tez bedzie giga ptroblem ale my baby z natury jestesmy twarde a po porodzie dostaniesz taka dawke hormonow ze doda ci to nie tylko sily ale i skrzudel caly oddzial bedziesz mogla przeniesc . Takze prosze sie nie rozklejac tylko powtarzaj sobie ze dasz rade
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:29   #3097
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Kupowałyście przebierak, ale jako mebel? Myślę o tym najprostszym z ikei, tylko nie wiem czy w praktyce to przydatna rzecz
Mam taki na kółeczkach z wbudowaną wanienką
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
No nie mów... Baty mu się należą
Nie no, na to że zostanie 2 dni pod rząd w domu to ja nawet nie marzyłam zaczął robotę więc musi ją skończyć wiadomo.
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65953396]Podobny typ do mojego chociaż ostatnio mnie zaskoczył bo powiedział, że jak się Helenka urodzi to będzie chciał pracować mniej bo chce być z nami w domu Więc zero nadgodzin [/QUOTE]
JA tam mimo narzekań jestem realistką i wiem, że pracować musi, bo rachunków nam nikt nie zapłaci. Tym bardziej będzie dwójka dzieciaków a ja żadnego zasiłku nie mam.
Cytat:
Naszykowac dzień wcześniej śniadanko pod folią przy łóżku i będzie spokój

Ja mam taki z Ikea najzwyklejszy. Mam tam wszystkie potrzebne rzeczy pod ręką a przy pierwszym synu długo korzystaliśmy z przewijaka więc uważam, ze jest to praktyczna rzecz Załącznik 6671476

Już nawet ma wszystko na najniższej półce w lodówce, ale to leniwiec jest

Mamy te same niebieskie pudełka z ikei

Co do macania po brzuchu, nie potrafię tego zrozumieć. Ja bym w życiu nie podeszła do obcej kobiety żeby ją podotykać!
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:34   #3098
MajWija
Wtajemniczenie

Zamawiałam króliczka od kobitki, która ma stronę oraz profil na fb "Akukuuu".
Cena za króliczka 109zł.

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:37   #3099
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Geosmina ja też jestem sama, tż też nie weźmie sobie od tak wolnego, ale wmawiam sobie, że dam rade. Nie mamy innego wyjścia
Nie będzie tydzień posprzątane - nie umrzemy. Nie będę miała sił ugotować, coś zamówimy . Lila przez 3 dni nie pójdzie do przedszkola to też nikt nas nie zamknie.
Pomyśl sobie, że będziesz mogła cokolwiek zaplanować.
Jak ja się zdecyduje na SN to będzie wielka loteria. Jak mnie złapie w nocy to będzie zonk co zrobić z Lilką ?
Damy radę! Silna babka z Ciebie i sytuacje ogarniesz raz dwa, głowa do góry i spróbuj inaczej myśleć
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:39   #3100
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Mam taki na kółeczkach z wbudowaną wanienką

Nie no, na to że zostanie 2 dni pod rząd w domu to ja nawet nie marzyłam zaczął robotę więc musi ją skończyć wiadomo.

JA tam mimo narzekań jestem realistką i wiem, że pracować musi, bo rachunków nam nikt nie zapłaci. Tym bardziej będzie dwójka dzieciaków a ja żadnego zasiłku nie mam.

Już nawet ma wszystko na najniższej półce w lodówce, ale to leniwiec jest

Mamy te same niebieskie pudełka z ikei

Co do macania po brzuchu, nie potrafię tego zrozumieć. Ja bym w życiu nie podeszła do obcej kobiety żeby ją podotykać!
Mój łobuz też ma wszystko na najniższej półce a pudełka to mamy jeszcze białe, jeden komplet w naszej szafie a drugi w komodzie bobasa
U mnie w ogole postęp bo Daniel zjadł cała miche płatków na śniadanie z ciepłym mlekiem ( normalnie toleruje tylko mleko prosto z lodowki)

Stary 2016-10-03, 09:40   #3101
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
mlody juz w przedszkolu, ja po drugim sniadanku, ogarne wizaz, troche posprzatam to iw miedzyczasie wplynie wyplata w koncu i zamowie to czego na jesczez brakuje i to bedzie finito
wczoraj popakowalam do toreb to co mialam dla siebie i dla mlodego ja jak narazie zmiescilam sie o dziwo w walizke ale jeszcze troszke bede musiala do niej wrzucic, natomiast torba dla mlodego, taka cos jak na silownie, nie za wielka, jak narazie prawie pusta i chyba cos przrzuce od siebie tam i bedzie git

Cytat:
Co do wagi ja utylam chyba najwiecej z was bo 20 kg ale juz dawno przestalam sie tym przejmowac urodze i schudne a chamy z docinkami ze jaka to gruba nie jestem chamami pozostana
amen!!!
podczas ciazy zawsze znajdzie sie jakas "dobra dusza" co nie omieszka skorzystac z okazji i takiej ciezarnej dowalic, i to nie wazne czy sie przytyje 3 czy 30 kg
Nie ma to jak poprawiac sobie samopoczucie i samoocene czyims kosztem

Cytat:
Kupuje któraś z Was takie literki z imieniem dzidzi?
ja dzis bede cos zamawiac tylko jeszcze nie wybralam aukcji a tyle tego ze masakra
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
dziewczyny czuję się jak kuternoga nie wiem czy to rwa kulszowa czy co ale nie jestem w stanie stać na lewej nodze bo prawa mi "drewnieje" jak wstaje to spojenie mnie tak na ku r wia ze chodze zgarbiona. Od kilku dni z tą nogą tak mam ale to się zdarzało dostłownie raz na kilka dni, a dzis mam tak od 14stej... jak leze to tez boli niewiem co z tym zrobic zaraz poproszę tż o termofor moze trochę to rozgrzeje...
rwa jak dzis sie czujesz?

Cytat:
sie zastanawiam jak mi to wymasuje jak na brzuchu przeciez sie nie położę? Chyba że mają takie dziury na cycki i brzuch hahaha
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Pstryczka pytaj, ją masował jakiś fizjo-przystojniak

mnie bolalo/boli naddupcze, centralnie na srodku posladka wiec dostep tez niby utrudniony ale oni maja swoje sposoby ja lezalam poprostu na boku. a masowal mnie i tam i kosc ogonowa i oachwiny i kregoslup. praktycznie wszedzie i dalo rade takze nie boj zaby, poradza sobie i z ciezarowka

ale powiem wam w sekrecie ze od tamtego poniedzialku jak bylam ostatni raz u niego to czuje sie o niebo lepiej boli mnie jeszcze, jeszcze troche kuleje ale zdarzaja sie momenty coraz czesciej i coraz dluzsze ze kompletnie nic mnie nie boli (az zapomnialam jak to jest )
jak gteraz patrze wstecz to chyba jednak bardziej bolala mnie ta kosc ogonowa niz ten miesien gruszkowaty. wtedy bol dochodzil do 10 w skali 1-10 tyle ze byl on krotkotrwaly, trwal kilka/kilkanascie sekund. wtedy musialam trzymac sie sciany czy mebla bo inaczej poprostu upadlabym z bolu. teraz moj bol oceniam na 2 w porywach na 3 wiec meeega roznica! i co najwazniejsze dla mnie wtedy ta "10" pojawiala sie nagle, nie znalam chwili kiedy mnie zlapie to bylo najgorsze. a teraz nie dosc ze ten bol mniejszy to jeszcze nie lapie mnie nic z nienacka.
a i w nocy moge sie przekrecic z boku na bok bez wiekszego problemu (choc i tak spie na plecach), jak wstaje do wc to juz nie ze lzami w oczach, itd...
zadzwonie do niego moze dzis i sie zapytam czy jeszcze sie widzimy czy narazie dajemy na wsztrzymanie ale generalnie naprawde polecam takie spotkanie/a z fizjo. ulga niesamowita

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:41   #3102
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Postaraj się odpędzać złe myśli, bo to nie pomaga... Na pewno sobie poradzisz, innej opcji zresztą nie ma
Stary 2016-10-03, 09:41   #3103
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Oj tesciowe są fajne dopóki się z nimi nie zamieszka ( wiem co mówię, mieszkałam z teściową ) dwie gospodynie w domu to jedna za duzo
w ten sposób na to nie patrzyłam ale pewnie masz rację Aczkolwiek wolałabym się nie przekonywać

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
też jestem realistką i tak jak piszesz pracować trzeba bo rachunki się same nie zapłacą ale jak nie musi robić nadgodzin to wolę żeby ich nie robił
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:44   #3104
Anettt87
Zadomowienie

Wiadomo, że inaczej, jak się dużo pracuje, bo jest taka konieczność, ale niektórzy w pracę uciekają przed obowiązkami, a to już nie jest fajne... My jesteśmy teraz na etapie szukania pracy przez TŻ, ale na razie nic się nie ruszyło, mimo kilku rozmów
Stary 2016-10-03, 09:49   #3105
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś i 10.30 mam spotkanie z ordynatorem i umawianie terminu cc😨
o kurczaki, to juz nie przelewki! dasz sobie ze wszystkim rade

Cytat:
a po porodzie dostaniesz taka dawke hormonow ze doda ci to nie tylko sily ale i skrzudel caly oddzial bedziesz mogla przeniesc . Takze prosze sie nie rozklejac tylko powtarzaj sobie ze dasz rade
dokladnie tak!

Cytat:
U mnie w ogole postęp bo Daniel zjadł cała miche płatków na śniadanie z ciepłym mlekiem ( normalnie toleruje tylko mleko prosto z lodowki)
o matulu, u mnie to samo! ciagle wszystko jest dla niego "za gojące"

Cytat:
dziewczyny ktorym sie brzuchal obnizyl tez macie takie wrazenie ze gumka od majtek dziecko uciskacie?
ja z racji tego ze brzuch mam wielki od samego poczatku i od samego poczatku jakos tak nisko to te gumki mi uciskaja brzuch caly czas kupilam sobie nawet jedne majtki w rozmiarze L, o boziu - jaki namiot!!!!!!!
wszystkie pozostale mam M i one troche uciskaja ale tragedii nie ma np ale juz nie bede wieceje tych wielgachnych kupowac. co ja potem z niby zrobie? te M to chociaz troche po porodzie ponosze...

Cytat:
Zaraz biorę się za zamawianie ostatnich potrzebnych rzeczy dla dzidzi.
ja tez

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Na weselu ciotka zapytała ile przytyłam - dla mnie to żaden problem więc mówię że ok. 9 kg (tak na marginesie ostatnio lekarz mówił że mam rewelacyjną wagę) to usłyszałam że.. teraz w końcówce ciąży to dopiero przytyję..

tzreba bylo powiedziec ze po porodzie raz dwa to zrzucisz a cioci niestety juz tak zostanie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ja mam wesele mojej przyjaciolki 15 pazdziernika...nastepnej nocy jest pelnia..nastawiac sie, ze urodze po weselu???
po???? dawaj na weselu, ale by byla atrakcja!

Stary 2016-10-03, 09:51   #3106
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

mnie bolalo/boli naddupcze, centralnie na srodku posladka wiec dostep tez niby utrudniony ale oni maja swoje sposoby ja lezalam poprostu na boku. a masowal mnie i tam i kosc ogonowa i oachwiny i kregoslup. praktycznie wszedzie i dalo rade takze nie boj zaby, poradza sobie i z ciezarowka

ale powiem wam w sekrecie ze od tamtego poniedzialku jak bylam ostatni raz u niego to czuje sie o niebo lepiej boli mnie jeszcze, jeszcze troche kuleje ale zdarzaja sie momenty coraz czesciej i coraz dluzsze ze kompletnie nic mnie nie boli (az zapomnialam jak to jest )
jak gteraz patrze wstecz to chyba jednak bardziej bolala mnie ta kosc ogonowa niz ten miesien gruszkowaty. wtedy bol dochodzil do 10 w skali 1-10 tyle ze byl on krotkotrwaly, trwal kilka/kilkanascie sekund. wtedy musialam trzymac sie sciany czy mebla bo inaczej poprostu upadlabym z bolu. teraz moj bol oceniam na 2 w porywach na 3 wiec meeega roznica! i co najwazniejsze dla mnie wtedy ta "10" pojawiala sie nagle, nie znalam chwili kiedy mnie zlapie to bylo najgorsze. a teraz nie dosc ze ten bol mniejszy to jeszcze nie lapie mnie nic z nienacka.
a i w nocy moge sie przekrecic z boku na bok bez wiekszego problemu (choc i tak spie na plecach), jak wstaje do wc to juz nie ze lzami w oczach, itd...
zadzwonie do niego moze dzis i sie zapytam czy jeszcze sie widzimy czy narazie dajemy na wsztrzymanie ale generalnie naprawde polecam takie spotkanie/a z fizjo. ulga niesamowita

wcale nie lepiej musze dzis kilka rzeczy na miescie zalatwic z tż nie wiem jak ja dam radę, a muszę być osobiscie... chyba tż bedzie mnie potem wnosił biedak... termofor polecam- tż nie mogl reki przylozyc takie gorące miałam a ja tego nawet nie czulam, chociaz dzieki temu wiekszosc nocy przespalam. Tż dziś zadzwoni do kolegi bo jego żona jest fizjo- mam nadzieje że coś się uda
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:54   #3107
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli jest to ktos znajomy i zapyta tez nie mam z tym problemu ale jak bez ostrzeżenia wyciaga lapy to raz ze czlowiek sie przestrasza 2 obce osoby nie powinny sie az tak zbytnio osmielac.

Co do wagi ja utylam chyba najwiecej z was bo 20 kg ale juz dawno przestalam sie tym przejmowac urodze i schudne a chamy z docinkami ze jaka to gruba nie jestem chamami pozostana
Ja Cię gonię, nie bądź taka pewna swojej pozycji u mmie już 17 na plusie
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:56   #3108
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja Cię gonię, nie bądź taka pewna swojej pozycji u mmie już 17 na plusie
ja też Was gonię! Po wizycie zdam relację
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:59   #3109
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny czuję się jak kuternoga nie wiem czy to rwa kulszowa czy co ale nie jestem w stanie stać na lewej nodze bo prawa mi "drewnieje" jak wstaje to spojenie mnie tak na ku r wia ze chodze zgarbiona. Od kilku dni z tą nogą tak mam ale to się zdarzało dostłownie raz na kilka dni, a dzis mam tak od 14stej... jak leze to tez boli niewiem co z tym zrobic zaraz poproszę tż o termofor moze trochę to rozgrzeje...
Myślę że macica uciska Ci sploty nerwowe...w sumie pewnie niewiele możesz zrobić...może dzidziuś się inaczej ułoży i będzie lepiej...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
chyba bede się tym ratowała... myslalam ze się obejdzie ale chyba nie da rady. sie zastanawiam jak mi to wymasuje jak na brzuchu przeciez sie nie położę? Chyba że mają takie dziury na cycki i brzuch hahaha
Fizjoterapeuta to chyba jedyne wyjście...jakoś Cię pewnie poratuje juz oni maja te swoje magiczne sposoby

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Co tu taka cisza?
W labie od rana siedziałam...masakra jakie w poniedziałki są kolejki :/

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:00   #3110
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2016-10-03, 10:01   #3111
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65951176]witam się z kawką

Dzisiaj pierwsze co zrobiłam po wstaniu z łóżka to poszłam do wc. Oczywiście napotykając babcię Tż-ta w progu jej pokoju Pomyślałam jednak, że ja mam w końcu dwa pęcherze do opróżnienia i poszłam do wc pierwsza mówiąc radośnie ''cześć babciu''. Mała rzecz a cieszy! Kto pierwszy ten lepszy [/QUOTE]
Hehe cwaniak

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Tak to robi moja teściowa - gadu gadu i bach, łapsko na mój brzuch.. Bardzo tego nie lubię

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam dokładnie to samo...

Stary 2016-10-03, 10:01   #3112
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65951806]Mnie to na początku irytowało. Teraz wreszcie jest po czym głaskać więc
Słodko Ja mam dzisiaj wizytę więc pewnie i ważenie... Dzisiaj już pewnie ujrzę 7 z przodu [/QUOTE]

a mi tam nie przeszkadza jak mnie ktos dotyka po brzuchu

ooo, ja tez wyczekuje te "7"

Cytat:
a mi jest goraco i duszno w nocy sie dusze latam i otwieram okna a maz za mna lata i zamyka i tak cala noc sie bawimy
ja dzis mialam dziwny sen - snilo mi sie ze jest mi bardzo duszno, ze nie moge zlapac powietrza, ze strasznie ciezko mi sie oddychalo itd. i ciekawe czy to tylko sen czy rzeczywiscie mialam takie atrakcje podczas snu

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
A
Ja zawsze zmarzluch byłam ale jakos od dwóch tygodni cała mokra jestem w nocy, do tego stopnia ze czasami sprawdzam czy to pot czy mi wody odeszły :p
ja tez zmarzlak niesamowity a w ciazy mi cieplo mogloby juz tak zostac

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65953226]Zazdroszczę!
Teściowie mieszkają na tym samym osiedlu co my więc po porodzie pewnie będą częstymi gośćmi u nas [/QUOTE]

wiesz, zawsze moze wam sie zepsuc domofon a bateria w telefonach rozladowac

Cytat:
Kupowałyście przebierak, ale jako mebel? Myślę o tym najprostszym z ikei, tylko nie wiem czy w praktyce to przydatna rzecz
ja mam przewijak na komodzie. nie wyobrazam sobie nie miec przewijaka. przy KUbie korzystalismyz niego baaaaaaardzo dlugo, ponad 2 lata

Cytat:
sliczny!

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
co do macania brzuchów, pytań jak się czujesz itp. to mnie jednak najbardziej wkurza jęczenie - wyyyyślij mi zdjęcie brzucha...
o nieeeeeeee
mnie glaskanie/dotykanie nie przeszkadza no ale fota to juz przegiecie jak dla mnie. a potem co, beda to pokazywac innym i sie moze nabiajc z czowieka?

Stary 2016-10-03, 10:02   #3113
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

na weselu będzie też moja lekarka prowadząca, umówiłyśmy się, że mam mieć torbę w bagażniku i w razie czego cichaczem wymykamy się do szpitala

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:04   #3114
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

Dasz radę kochana
Stary 2016-10-03, 10:05   #3115
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Na weselu ciotka zapytała ile przytyłam - dla mnie to żaden problem więc mówię że ok. 9 kg (tak na marginesie ostatnio lekarz mówił że mam rewelacyjną wagę) to usłyszałam że.. teraz w końcówce ciąży to dopiero przytyję..

Ja nie znoszę pytania ile przytyłam :/ co to kur...kogo obchodzi :/ ostatnio moja kuzynka mnie o to zapytała a jej nie lubię bo jest wscibska na maxa i zawsze ploty po rodzinie roznosi to powiedziałam ze to nie jej sprawa

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65951806]Mnie to na początku irytowało. Teraz wreszcie jest po czym głaskać więc za to na pewno bym nie chciała żeby babcia Tż-ta mnie po brzuchu głaskała. Na szczęście odważyła się tylko raz, jak byłam w 6 miesiącu ciąży i chyba widząc moje zniesmaczenie więcej tego nie powtórzyła

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Słodko Ja mam dzisiaj wizytę więc pewnie i ważenie... Dzisiaj już pewnie ujrzę 7 z przodu [/QUOTE]
To kciuki za wizytę

Stary 2016-10-03, 10:05   #3116
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cześć. Ja się nie wyspałam, nie spie od 5. Ide zaraz do lumpka a potem na ten strajk. Przy okazji spotkam sie z psiapsiolami bo tak to cięzko razem sie umowic....

Cytat:
U nas też!

Ja też tego nie rozumiem. Doswiadczyłam raz, ale niesmak miałam przez dwa tygodnie. Jakby nie było to naruszenie przestrzeni osobistej

ja ma ten z ikei
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:05   #3117
KoniKa4
Rozeznanie

Cześć

Cytat:
Cześć dziewczyny! Ja pospałam po raz pierwszy od dłuższego czasu. Miałam tylko jedną pobudkę na siku Byliśmy na weselu- trochę potańczyłam (co wolniejsze kawałki), pojadłam i masakrycznie się zmęczyłam.

Czy tylko mnie irytuje już pytanie "jak się czujesz"? Usłyszałam je jakieś 150 razy w ciągu jednego wesela

Chyba wszystkie nas to wkurza. Są osoby które nigdy nie zapytały jak się czuję, a teraz nagle tak je moje samopoczucie obchodzi Chyba pytają bo myślą, że tak wypada

Cytat:

niezależnie od podanej wagi jest komentarz - zazwyczaj negatywny - albo jest za dużo albo za mało - nie dogodzi

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
ojej jaki piękny! można wiedzieć skąd zamawiany?

co do macania brzuchów, pytań jak się czujesz itp. to mnie jednak najbardziej wkurza jęczenie - wyyyyślij mi zdjęcie brzucha... słyszę je od różnych osób przynajmniej raz w tygodniu. A już mi się naprawdę nie chce robić fot non stop
Majwija śliczny królik i chyba milusi... przynajmniej wygląda na mega mięciutki

Desire dla mnie dotykanie brzucha znienacka to już przegięcie i naruszenie mojej przestrzeni, ale żebym zdjęcie brzuszka wysyłała to już całkiem jeszcze jak jest to ktoś bardzo bliski kto np mieszka daleko - nie ma możliwości się spotkać to jeszcze bym wysłała, ale zwykłym znajomym to nie ma mowy. Ale może ja dziwna jestem.

Cytat:
Hejka.
mlody juz w przedszkolu, ja po drugim sniadanku, ogarne wizaz, troche posprzatam to iw miedzyczasie wplynie wyplata w koncu i zamowie to czego na jesczez brakuje i to bedzie finito
wczoraj popakowalam do toreb to co mialam dla siebie i dla mlodego ja jak narazie zmiescilam sie o dziwo w walizke ale jeszcze troszke bede musiala do niej wrzucic, natomiast torba dla mlodego, taka cos jak na silownie, nie za wielka, jak narazie prawie pusta i chyba cos przrzuce od siebie tam i bedzie git

amen!!!
podczas ciazy zawsze znajdzie sie jakas "dobra dusza" co nie omieszka skorzystac z okazji i takiej ciezarnej dowalic, i to nie wazne czy sie przytyje 3 czy 30 kg
Nie ma to jak poprawiac sobie samopoczucie i samoocene czyims kosztem

ja dzis bede cos zamawiac tylko jeszcze nie wybralam aukcji a tyle tego ze masakra

Pstryczku to fajnie że czujesz poprawę
Ja teraz mam bóle w drugim biodrze dla odmiany - czekam na efekty terapii oby nadeszły

Ja się przestraszyłam ostatnio - różnica wagi między piątkiem a sobotą 0,5 kg na +, między sobotą a niedzielą kolejne 0,5 kg na + i cały weekend czuję opuchnięte palce u rąk. Dziś na szczęście tendencja wzrostowa się zatrzymała czyli mam 1 kg więcej niż w piątek i dalej palce opuchnięte. Ciśnienie trochę wyższe niż zazwyczaj ale w normie i cały czas mi gorąco. Nie bardzo wiem co na te obrzęki poradzić - pokrzywa nie pomaga
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:06   #3118
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

słodki

Ja mało co przytyłam, 60,5 ostatnio mniej jem....ta zgaga
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:06   #3119
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65952066]ja tam swoją lubię Miała swoje przeboje ale teraz jest ok [/QUOTE]
Tez swoją lubie ale za macaniem mojego brzucha przez nią nie przepadam

Stary 2016-10-03, 10:07   #3120
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomo, że inaczej, jak się dużo pracuje, bo jest taka konieczność, ale niektórzy w pracę uciekają przed obowiązkami, a to już nie jest fajne... My jesteśmy teraz na etapie szukania pracy przez TŻ, ale na razie nic się nie ruszyło, mimo kilku rozmów
Mój tz już się zapowiedział, ze bierze wolne na 2 tyg i będzie się dwójka 24/7 zajmował. Będzie kapal, wstawal w nocy i zabierał na spacery żebym ja mogła dojść do siebie i sobie po ciąży odpocząć ( wiem, ze tak będzie bo jak się Daniel urodził to pierwszy tydzień był z nami i cały czas zajmował sie dzieckiem, nawet po powrocie do pracy w nocy wstawal i jak wracał to kapal i usypial danielka) W ogóle mój tz wyczuł ze Daniel ostatnio bardzo potrzebuje kontaktu z ojcem ( już nie mama, mama tylko wszystko tata) i zaczął go usypiac tak, że kładzie się z nim do łóżka a Daniel się w niego wtula i chwilą moment usypia ( zwykle to ja go usypialam czytając książki ale zajmowało mi to bardzo dużo czasu)
Cytat:
o kurczaki, to juz nie przelewki! dasz sobie ze wszystkim rade

dokladnie tak!

o matulu, u mnie to samo! ciagle wszystko jest dla niego "za gojące"

ja z racji tego ze brzuch mam wielki od samego poczatku i od samego poczatku jakos tak nisko to te gumki mi uciskaja brzuch caly czas kupilam sobie nawet jedne majtki w rozmiarze L, o boziu - jaki namiot!!!!!!!
wszystkie pozostale mam M i one troche uciskaja ale tragedii nie ma np ale juz nie bede wieceje tych wielgachnych kupowac. co ja potem z niby zrobie? te M to chociaz troche po porodzie ponosze...

ja tez

tzreba bylo powiedziec ze po porodzie raz dwa to zrzucisz a cioci niestety juz tak zostanie

Ostatnio go gardło zaczęło pobolewac to przestałam trzymać jego soczki w lodówce to się na mnie obraził bo on nie będzie pil ciepłego napoju i wypija też cała wodę butelkowana jaka jest w domu twierdząc, ze "ma pyszny smak wody"

Edytowane przez KarolinaNL
Czas edycji: 2016-10-03 o 10:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości