![]() |
#2221 |
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia :)
Obchodze Walentynki ze wzgledu na TZ, bo on je lubi. Ja uwazam za wazniejsze urodziny czy rocznice. Zreszta nie dajemy sobie nic ogromnego, ja dostalam malego misia a kupilam czekoladki, bo moj TZ uwielbia. I tyle, nie robie z tego wielkiego halo. Ale nie potepiam, bo swietowanie z jakiejkolwiek okazji umila zycie.
A teraz uciekam do pracy, zeby obrzydzic sobie nastepne 8 godzin ![]()
#2222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uważam, że Walentynki to sztuczne święto, nigdy niekomu sama z siebie nie dałam nic na Walentynki
![]() ![]() a ja na msze nie chodzę, ani tu ani w Polsce ![]() a tutaj u mnie jest polski kościół z tego co wiem. Ale dzis sie zimno zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
Napisałam całego posta i mi wyskoczyło database network
![]() Czy któraś z wizażanek która ma wodę na licznik, może napisać ile wody zużywa i ile za nią płaci. Bo u nas jest stała opłata 28 funtów, ale ja sądzę ze to stanowczo za duzo na dwie osoby. bo mieszkając w 5 osób nie wyczerpujemy tego limitu .
#2225 |
Zadomowienie
|
Olka my nie mamy licznika a nasza stała opłata to 38 funtów na miesiąc na 2 osoby, ale za to moja mama placi 20 funtów na miesiąc i jest ich 3, a teraz nawet 5 bo moja siostra z jej chłopakiem zatrzymali się u nich na trochę, bo czekają na mieszkanie, a ze starego musieli sie wyprowadzić, zgłosili ten fakt, ale powiedzieli im,że nie musieli, opłata im się nie zmieniła.
a Walentynki jakoś też mnie bardzo nie interesują, jak kocha to powinien to okazywać cały rok a nie tylko dać kwiaty raz do roku.
#2226 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, Walentynki to dzień dla zakochanych nastolatków. No bo kiedy najlepiej (w anonimowych liścikach szkolnych
![]() My już jesteśmy za duże dziewczynki ![]()
#2227 |
Rozeznanie
|
Olka a skad wiesz ze nie wyczerpujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Bo jak się wyczerpie to przychodzi wówczas wyrównanie za zużycie ponad normę zazwyczaj za okres 3 miesiący. Informacja pewna
![]()
#2229 |
Rozeznanie
|
przyznam ze to dosc zagadkowe co piszesz bo wyrownanie moze przyjsc tylko jesli macie licznik na wode, inaczej nie mozliwosci kontrolowania ilosci zuzytej wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
opłata za wode zalezy od domu. ale mozna np. zmniejszyc ją jeśli udowodnimy, że korzystamy z deszczówki w jakims tam %
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
właściwie to się nie zastanawiałam nad tym w jaki sposób jest się rozliczanym z tej wody. Wiem tylko że sąsiedzi którzy podobnie jak my płacą stałą opłatę (w wysokości jak my) i używali wody dowoli (mycie cotygodniowe auta, pranie codziennie, zmywarka kąpiele itp) dostali wyrównanie do zaplaty (jakieś 17 funtów łącznie ze ściekami). Nie mam pojęcia jak to się odbywa. Dziwne
koculek zapomniałam się zapytać a jakie jest oprocentowanie na takim koncie? A pogoda... no cóż piękne lato mamy tej zimy ![]() Jutro ostatni dzień do pracy i ......... wolne przez cały następny tydzień. Dzieciaki mają ferie więc i my mamy. PŁATNE ![]()
#2233 |
Zadomowienie
|
Uff, nareszcie udalo mi sie wyskrobac troche czasu zeby tu wpasc
![]() Dziewczyny, ale naprodukowalyscie stron do czytania! (Tak trzymac ![]() Koculku, milo cie spotkac na tym watku ![]() I witam tez Greczynke i yummy_mummy ![]() Co do Walentynek, to tez za nimi nie przepadam (w ogole nie lubie swiat z importu, taka wybredna jestem ![]() ![]() Co do kosciola, to lubie pojsc kiedy tylko moge. Mam swoj ulubiony kosciol w Londynie, angielski, bo jestem luteranka, i jesli chodzi o nabozenstwa polskie w moim wyznaniu to niezbyt duzy jest wybor ![]() Pozdrawiam was wszystkie i milego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w kosciele bylam 3 razy. ksiadz mial takie kazania,ze nie wytrzymywalam do konca mszy...w pl odkad skonczylam 13 lat nie chodzilam wcale. teraz kiedy mam synka,czuje ze chyba czas znow sie tam wybrac, bo chcialabym,zeby on mial taki wybor jak ja co do wiary.
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To nawet nie o lenia chodzi, ja mam po prostu dosyc mojej pracy i atmosfery tam panujacej od kilku tygodni. Normalnie mi niedobrze jak mam tam isc. Szukam czegos innego, ale na razie nie otrzymalam odpowiedzi na moje CV/aplikacje. To tyle narzekania. Co do wody- pierwszy rachunek, ktory zaplacilismy to bylo 250 funtow za 3 miesiace, oczywiscie przerazeni reklamowalismy i okazalo sie, ze byl przeciek gdzies tam i dlatego tak duzo, wyliczyli, ze mamy zaplacic 180. Po tym cyrku przeszlismy na miesieczne placenie i na dwie osoby to 26 funtow i nie mamy zadnych doplat.
![]() |
#2236 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wroce jeszcze do tematu wody i sciekow.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak macie jeszcze jakies watpliwosci w tym temacie to sluze pomoca ![]() pozdrawiam Edytowane przez zwierzun Czas edycji: 2008-02-15 o 12:53 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
BAN stały
|
Teraz moge zameldować się do tego wątku,bo od dzisiaj jestem już w UK
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zadomowienie
|
atka83 a to Twój pierwszy pobyt w UK?
#2239 |
BAN stały
|
Tak kluseczko,to dopiero mój pierwszy pobyt tutaj.Dopiero zaczynam tutaj swoją przygode.Wracam do Polski na święta w grudniu,jak wszystko dobrze pójdzie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
atka83 aż taka kluska to nie jestem, ważę 53 kg
![]() Mój nick to kuseczka, bez tego zbędnego "l" ![]() No to witamy na forum kolejną emigrantkę ![]()
#2241 |
Zakorzenienie
|
Atka witam w UK.
akurat trafiłas na zimowa pogode, pare dni temu było bardzo wiosennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czesc atka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() No witam serdecznie. ![]() ![]() Cytat:
![]() lea29,witam cieplutko. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() czesc atka ![]() ja tez wymiéklam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam atka na forum... chyba w tym samym wieku jestesmy ![]()
~SZCZÉSLIWA ![]() Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-02-15 o 14:36 Powód: emot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
Ale co wy narzekacie na pogodę? Dziś w Manchester słonecznie
![]() ![]() No to miło, że poprawiłyśmy wam z atką83 humor ![]()
#2246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ktora to chciala rosyjskie tlumaczenie mojego podpisu? Hyhy, juz zmienilam...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2248 |
Zadomowienie
|
Ja również witam na forum.
Wpadłam tylko na chwilę poczytać co napisałyście i muszę znikać, mam tyle zaległości a za miesiąc mam egzamin, czas się wziąść za naukę.
#2249 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwiatki i kartka to wystarczajacy gest jak dla mnie. Sama nic wiecej nie dostalam. Tz kwiaty dal mi juz o 7 rano, kupil dzien wczesniej i trzymal w swojej szafie ![]() Cytat:
Kiedys normalká bylo ze przyniosl kwiaty lub maskotke, lub jeszcze jakis inny drobiazg,a teraz nawet upomnienia nic nie dajá.. Przez to czasem Lovely_Girl ma dola. Czuje sie nie doceniana itd. W tym roku powiedzialam,ze nic nie robie na walentynki a on sie uczieszyl ![]() Z dnia na dzien tlumaczylam mu ze ja reki nie przyloze do zorganizowania jakos tego dnia, bo skoro na co dzien tego nie ma to ja nie chce tak od swieta...no ale kupilam kartke(grajácá) i zrobie sernik na zimno-on o tych dwóch rzeczach wie.. Ja podejrzewam ze zabierze m nie do wloskiej restauracji bo juz od dawna chcialam tam isc. Wczoraj jak robilismy zakupy to spytalam co na obiad,a on ze jutro sie cos wymysli wiec sie domyslilam Jak zwykle moj TZ na latwizne idzie-nigdy sam nic nie zorganizuje On to by sie cieszyl jakby tego dnia nie bylo w kalendarzu ..[/quote] Loveley_Girl poszliscie do tej wloskiej restauracji? I czy rzeczywiscie palcem nie tknelas zeby cokolwiek zorganizowac? [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6586797]eee tam to wpadnij do mnie, powegetujemy sobie razem Ja wczoraj juz dostalam prezent, koszule nocna, ale zadne tam seksi, po prostu w moje ulubione krowy , a Oli dostal balonika, ale po drodze balonik odlecial trzeba dzis kupic nowego ja sie nie wysilam i po prostu pieke ciasto czekoladowe z czerwonymi ozdobami, jakies serducho pewnie prosze: http://cmok.pl/link/926323[/quote] dzieki za cmoka ![]() nastpnym razem trzba prymocowac balonika do raczki ![]() Ciasto czekoladowe ![]() ![]() Cytat:
to i ode mnie kwiatek ![]() Cytat:
![]() to nie jest swieto, tylko kolejna okazja zeby w inny sposob pokazac ze sie kogos kocha. W sposob bardziej wyszukany niz na co dzien ![]() Cytat:
![]() co porabiasz zawodowo? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Platne wolne - super. Uczysz w szkole? A dzis rano myslalam ze mi glowe urwie tak wialo. Nadal jest zimno i nieprzyjemnie. Od jutra ponoc slonecznie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny to produkuja niezle, jeden dizennie zajrze i potem czasu brakuje na czytanie ![]() Coz to za szkolenie teraz masz? Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Odpowiadajac na Twoje pytanie: Tak poszlismy najpierw do wloskiej restauracji,ale wstep za osobe kosztowal L30 ![]() Poszlismy wiec do hiszpanskiej (???) restauracji. Smaczne jedzonko ![]() ![]() ![]() Ja sama zrobilam sernik na zimno w srodku z truskawek ulozylam serce. Dalam tez kartke. Na koniec dnia poprosilam TZta by zapalil swieczki-sam niestety by sie nie domyslil ![]()
~SZCZÉSLIWA ![]() Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-02-15 o 16:51 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.