|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam wrażenie że dopiero teraz mam stopy opuchnięte. Ciężko mi się wkłada klapki ale też mogę mieć tylko takie wrażenie bo po domu takich nie noszę. Mieszko miał sprawdzony przezskorny poziom bilirubiny i wyszło 2,5. Fototerapia odstawiona i noc już spędza ze mną 😊 o 11:30 będzie kontrola i decyzja co dalej. Trzymajcie kciuki, my chcemy do domu! A to Mieszko 😊
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2016-10-03 o 20:52 |
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Gosia- no no piękny ten Twój Mieszko, przystojniacha
trzymam mocno kciuki!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
Jaki śliczny maluszek, cudo
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tak podobny do córki że aż nie wierzę. Na sali ze mną jest dziewczyna której synek jest zawiniety w ten sam kocyk, w którym była moja mała. Chyba jej go podpierdzielę do zdjęcia
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz coś więcej, jesteśmy spragnione opisów porodów paryzanka84 hahaha, jasne, że się podzielę zresztą wtedy ma być pełnia, więc może jeszcze kogoś przygarniemy do tej daty?
|
|
|
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzę Mieszka na telefonie - śliczny jest udał ci sie Gosia
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od rana mam tak napuchnięte stopy (a przecież temperatura spadła, więc skąd toto?), że chodzę po domu bez butów... W zeszłym tygodniu też to miałam, po 4 dniach opuchlizna sama zeszła, teraz znowu. Zakładam, że to faktycznie jest związane z przygotowywaniem się ciała do porodu. Mój gin nie kazał mi się tym przejmować, jedynie dużo wypoczywać na leżąco z nogami wyżej---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Tak w ogóle to jestem dziś po wizycie, kolejna 17.10. Ale na 16.10 mam termin i gin powiedział, że ma nadzieję, iż wcześniej spotkamy się na porodówce Ogólnie wszystko dobrze, Młody ma już 3500 g i mam nadzieję że przystopuje z tą swoją wagą!! Niestety nic nie wskazuje na to, żebym się przygotowywała do porodu - szyjka co prawda elastyczna, ale zero rozwarcia :-( Co prawda chcę, żeby w tym tygodniu Młody posiedział w brzuchu jeszcze (przez to moje przeziębienie), ale mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już zacznie się coś dziać ![]() Jak tam pozostałe wizytujące - Dominika, Roosko ? |
|
|
|
|
#3008 | |
|
Rozeznanie
|
Po dzisiejszej wizycie cisza. Szyjka zamknięta, dziecko podrosło, więc mogę spokojnie już oczekiwać w domu - bez ryzyka szpitala.
Jeśli nie urodzę do soboty, czyli mojego terminu, to w przyszły piątek mam się zgłosić do szpitala. Czyli mogę nawet 2 tyg. jeszcze czekać .. Powiem Wam, że straszna jest ta niepewność, oczekiwanie. Już do tego terminu (08.10) mi ciężko dotrwać i liczę dni, a co dopiero do 14.10 na wywoływanie .. Toż to już wieczność dla mnie ... Miraya a jak u Ciebie? Doczytałam ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Cześć przystojniaczku! Bądź w nocy łaskaw dla mamusi
![]() Ja tez puchne z każdym dniem coraz bardziej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu Mieszko jest cudny!!
![]() Ja tez puchnę od kilku dni ![]() przyszła właśnie paczka z zakupami online, kupiłam takie skórzane botki do kostki z myślą o jesiennych spacerach, ale są super wąskie i zastanawiam się czy je odsyłać czy liczyć, że po porodzie stopy wrócą do normalnych rozmiarów, bo generalnie mam bardzo szczupłe stopy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie z karmienia, Zosia je jak odkurzacz, ma strasznie silny odruch ssania i ciężko jej przestać
dostała antybiotyk, bo jednak jest jakiś stan zapalny, ale jest w dobrej kondycji, jak się nic nie zmieni to jutro będzie już ze mną.To może teraz zacznę od początku: Tak jak Wam napisałam rano nie było żadnych oznak, w sobotę byłam jeszcze u położnej i na ktg, pozamykana, zero bóli, skurczy, no nic. Tak koło 11 zabolał mnie kilka razy brzuch jak na okres i wylało się troszkę śluzu, ale niewiele, nie był to jeszcze czop. Te bóle były coraz rzadziej więc pomyślałam, że może jakieś przepowiadające czy coś. Poszliśmy do kościoła i tam zaczęły się skurcze tzn. miałam już pewność, że to skurcz a nie inny ból, ale podczas całej mszy były dwa, więc jeszcze spoko. Potem poszliśmy na lody no i wzięło mnie już na poważnie, całą drogę do domu czułam skurcze i to dość często, jak wróciliśmy to zaczęliśmy mierzyć i wyszło, że są co 3 minuty. Wydawało mi się to tak nieprawdopodobne, że tłumaczyłam sobie, że może nie wszystkie z nich to prawdziwe skurcze, bo niektóre były słabsze od pozostałych. W każdym razie zadzwoniłam do położnej, że się dzieje powiedziała, że jedzie do szpitala, ale z racji odległości nie da rady dotrzeć przed nami więc zadzwoni do koleżanki, żeby mnie przyjęła. Jak przyjechałam kobitka mnie zbadała, okazało się, że mam 1cm rozwarcia i wtedy też wypadł czop. Podłączyła mnie do ktg, skurcze pisały się na poziomie 40-50. Przyszedł lekarz i stwierdzili, że to jeszcze potrwa, oczywiście mogą mnie przyjąć, ale jak chcę to mogę jeszcze iść do domu i wrócić jak się rozkręci. Stwierdziłam, że tak wolę, kazali nam przyjechać za 2 godziny, albo jak wody odejdą. No i po powrocie do domu zaczął się hardcore. Nie byliśmy w stanie liczyć skurczy, bo był dosłownie jeden za drugim. TŻ mówił, żebym jeszcze troszkę wytrzymała, skoro mówili, że za 2h, ale ja już stwierdziłam, że jednak wracamy do tego szpitala, żeby mi dali ZZO albo nawet będę błagać o CC, bo nie wytrzymam, myślałam, że jednak mam aż tak niski próg bólu, że skoro przy 1 cm jest tak źle to nie ma siły, żebym wytrzymała kolejne godziny. Wróciliśmy do szpitala, było ok 17, podłączyli mnie do ktg i wtedy było już tak ekstremalnie, że zaczęłam się drzeć. I nagle poczułam, że dosłownie zaraz zrobię dwójkę, jak powiedziałam to położnej to miała panikę w oczach, natychmiast odłączyła mi ktg i jak mnie zbadała, to okazało się, że jest całkowite rozwarcie i własnie zaczynają się parte. To już nie było aż tak straszne, naprawdę do przeżycia w porównaniu z tym co się ze mną działo przez ostatnią godzinę. No i o 18:14 Zośka była już na świecie Ważyła 3200, 56 cm.
Edytowane przez EveryGirl Czas edycji: 2016-10-03 o 22:29 |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia Mieszko jest cudny... no przystojniak jak nie wiem
Karolajna ja mam stopy od dłuższego czasu opuchnięte ... prawa bardziej ... położna powiedziała ze tak już jest pod koniec pomacala stwierdziła że obrzęk od wody ... nogi w górę leżakowac. .. ograniczać sol w diecie i moczyć nogi w zimnej wodzie z solą właśnie ... Moje dziecko chore dalej.... dostał antybiotyk i inhalacje ... w końcu usnal ... ten kaszel go strasznie meczy Musi się wykurowac zanim młodszy się urodzi... bo masakra będzie ![]()
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
EveryGirl najważniejsze, ze załapalas sie na lody
a tak serio to moje gratulacje! Bylas bardzo dzielna najważniejsze, ze Zosieńka cała i zdrowa, tulcie sie na maksa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Gosia jaki ten Twój Mieszko przystojniak!
Everygirl z zapartym tchem Twoja relacje czytałam fajnie, że już po wszystkim zdrowka wam Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
EveryGirl, ale szybko się rozkręciło! Jeszcze raz gratuluję
![]() Gosia, Mieszko jest cudny! Ana, w końcu się facet ogarnie, zobaczysz. Przypomnij mi proszę, jak nazywał się ten blog kulinarny, o którym mówiłaś? Karolajna, u stopy spuchnięte umiarkowanie, bardziej dłonie. Pewnie dlatego tak drętwieją. Jak nie masz wysokiego ciśnienia to nie ma co się przejmować. Jak Dziewczyny piszą, taka nasza uroda w 9mc. Fasolko, zdrowia dla Starszaka! Wklejam przepis na chilli, z którego korzystałam: http://www.zajadam.pl/dobre-przepisy/chili-con-carne Jest tam kakao, daje fajny smaczek. |
|
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym sobie zmierzyła ciśnienie gdybym tak puchła, gestoza jest bardzo grozna...
Poklocilam sie dziś z TŻ. Niby kryzys zażegnany, ale mi przykro po niektórych rzeczach co powiedział i trochę mi spadły klapki z oczu. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Panna ja też wczoraj się poklocilam i usłyszałam sporo przykrych rzeczy. Głównie ze przez całą ciążę nie chciałam seksu... i różne z tym związane. .. argument ze się bałam i wiecznie mnie coś tam na dole bolało nie był do przekonania. Cały czas siedzi mi to w glowie i okropnie mi przykro ze mąż tego nie rozumie..
Co do ciśnienia to mierze je sobie ale zazwyczaj mam do 130/80 lub niżej. Raz było wyżej. Wiec w normie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję kłótni z teżetami :/
Karolnia, przepraszam, ale będe adwokatem Twojego męża. Może i rozumie Twoje dolegliwości, ale ma prawo czuć się odrzucony. Jesteśmy tylko ludźmi. Chyba dobrze, że Tobie to mówi, niż jakby miałby to zostawić dla siebie i żywić urazę. |
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Ale mojej strony nie chce słuchać. A jak ja mówię mu co mi w nim przeszkadza, że ostatnio nawet jakbym chciała spróbować to nie mam ochoty to stwierdził, że ma to w dupie. I tyle. Wiec ogólnie ciężki temat. I wiem ze nie powinnam tego olewa. .. ale nie chce o tym myśleć na razie bo się denerwuje i płakać mi się chce a to beznadziejny czas na stresy dodatkowe.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
to faktycznie zachowuje się nie fair :/
Mam nadzieję, że się ogarnie i porozmawia z Tobą na spokojnie, a nie wykrzykuje w emocjach co mu ślina na język przyniesie. Przykro mi, że musisz się teraz tak denerwować. |
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3022 |
|
Erudycja
|
Megilla cukierniczy
moje wypieki. Boże obudziłam się przed moim dzieckiem sprawdzic czy nie za późno już z karmieniem... co za zegar w głowie się zrobił. No i pogryzły mnie komary, skąd one się biorą jak okna zamknięte!
|
#3023 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę, nie wiem jak Ty, ale po tych opisach dziewczyn to ja bardzo dziękuję za wywoływanie, mam nadzieję, że jednak Młody sam wyjdzie z moją lekką pomocą może w przyszłym tygodniu Jakbym nie urodziła do tego 16.10, to pewnie 17.10 powie mi co dalej robimy i ile czekamy.... Byle nie za długo, bo Tomek przybiera na wadze w zastraszającym tempie i matka już niedługo nie da rady go dźwigać....Też nie masz nic rozwarcia? A brzuch Ci się napina czasem? Bo mi się gin o to dopytywał dziś, ale u mnie cisza... Próbujesz jakiś naturalnych metod na wywołanie? Cytat:
też taki chcę |
||
|
|
|
#3024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Uwielbiam tego bloga nie robiłam jeszcze chilli od niego ale skoro mówisz, ze dobre to na pewno zrobię ![]() ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
Zazdroszczę takiego porodu w ogóle to póki co to super porody. Oby wszystkie takie były . Dziewczyny wiem ze juz temat nawilżaczy powietrza był poruszony ale nie byłam tym wcześniej zainteresowana ale teraz dusze sie we własnym mieszkaniu. Jaki model polecacie aby był bezpieczny dla zwierząt i dziecka?
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-10-04 o 06:17 |
||
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana po średnio przespanej nocy. Młody już tylko na cycu
w nocy budził się 3 razy jadł i szedł spać ale dziewczyna z łóżka naprzeciwko ma problem z karmieniem i prawie całą noc paliło się światło, a dziecko płakało. Córka ma dziś wycieczkę do zoo i oczywiście przeżywam że mnie tam nie ma pogoda średnia i już wysłałam mężowi instrukcje co ma jej wziąć do ubrania, to się mnie pyta i to wszystko mam założyć na nią? Dobrze że się powstrzymałam i nie kazałam mu dołożyć rajstop pod spodnie Mam nadzieję że dzisiejsze wyniki będą ok bo naprawdę chcę do domu. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się na szybko nad laktatorem. Koleżanka powiedziała mi; że jej bardzo się przydał.
Nie wiem czy kupować, czy po prostu zrobić listę tych godnych polecenia, bo naprzeciw szpitala jest hurtownia art dziecięcych. Jeśli już to jakiś manualny, ale jaka marka? Któreś omijać, czy wszystko jedno? Jak ja bym chciała już urodzić, przeziębienie mnie męczy, wydmuchując nos tak mi się brzuch napina, że ta dziecina chyba nie wie czy ja ją już wyganiam, czy to już poród.
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
dziś w nocy obudziły mnie bolesne skurcze, ale szybko przeszly jak się rozruszalam. Do 11. Wytrzymam. Nie chce robić bałaganu w kalendarzu Styski ![]() Gratuluję Wam udanych wczorajszych wizyt ![]() Gosia, super, że Mały juz jest z Tobą. Kiedy wychodzicie?
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-10-04 o 07:48 |
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
Mi aplikacja dzisiaj pokazuje, że zostało 17 dni. Szok. Wiecie co? Ja się wycofuje... niech tam sobie siedzi. Tylko niech się przesunie co bym zginac się dala rady.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
A mój to może już wylezc, ciąża to dla mnie straszne obciążenie fizyczne i psychiczne i mam już dość. Odliczam dni.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcesz rodzic z katarem? Ja umieram przez niego i musze go wyleczyć do weekendu a potem rodzę. Maz mi dzis powiedział ze chrapałam cała noc jak stary dziad. Dzis wizyta- ciekawe co mi lekarz powie. Czuje ze dziecko jest dalej wysoko. Do porodu zostało 15 dni a ja nic nie robię z 3xS :/ ja mam laktator manualny TT ale nie wiem jaki jest bo nie próbowałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

trzymam mocno kciuki!

klas ki:
ale noc minęła spokojnie i jak na razie wszystko wygląda ok, więc staram się nie nakręcać. Trzymajcie za nas kciuki.
Ty masz chlopca ja dziewczynke, wiec bedzie parka
Big Day - 7 czerwiec

przyszła właśnie paczka z zakupami online, kupiłam takie skórzane botki do kostki z myślą o jesiennych spacerach, ale są super wąskie i zastanawiam się czy je odsyłać czy liczyć, że po porodzie stopy wrócą do normalnych rozmiarów, bo generalnie mam bardzo szczupłe stopy.

a tak serio to moje gratulacje! Bylas bardzo dzielna
najważniejsze, ze Zosieńka cała i zdrowa, tulcie sie na maksa