|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||
|
Erudycja
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Cytat:
narazie uczę się jednego dziecka, dwójce bym nie dała rady a i tak moja jest super spokojna. Śpi już 3h, byliśmy z mężem na zakupach uzupełniających i jeszcze zdążyłam pranie kolejne wstawić i zjeść i jeszcze śpi. A mnie już cycek boli haha Cytat:
Gosia mała miała rączkę przy buzi przy urodzeniu i trochę krwawilam że sluzowki tam w środku. Niby mogli to zostawić ale długo by się goilo i mogłoby boleć np przy sikaniu. Zaliczyłam pierwszy płacz poporodowy przez męża wróciliśmy z zakupów i proszę go żeby przerobił wywar na zupę bo od 10 nic nie jadłam a tu mala zaraz wstaje i pranie trzeba ogarnąć... a on że mu się nie chce i żebym dała spokój. Przykro mi się zrobiło bo ja pół nocy nie spałam tak jak on bo karmienie, przewijanie itp, wstałam żeby zrobić śniadanie i herbatę nam, zrobiłam pierwsze pranie, ogarnęłam dwa razy małą a on że jemu się nie chce...Powiedziałam że przepraszam że mu dziecko urodziłam i ryk 😢😢😢 Poza tym chciałam posprzątać bo nie chce mieć syfu w domu tylko dlatego że jest dziecko. A on że jest przecież czysto... jak zawsze zresztą
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-10-03 o 16:18 |
|||
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie nadrobiłam i w najbliższym czasie nie nadrobię. Michał jest trochę zazdrosny o brata. Jak siadam do karmienia to Starszy też się wdrapuje mi na kolana i chce się tulić, głaskać małego, całować. Jak Adaś śpi to staram się spędzać jak najwięcej czasu z Juniorem, a przy okazji ogarnąć dom czy obiad. Dobrze, że mąż będzie miał teraz miesiąc wolnego to może jakoś się wdrożę U nas ogólnie dobrze. Adaśko pije coraz więcej więc poczułam mega ulgę. Mąż dziś odebrał akt urodzenia i dostał od prezydenta miasta ręcznik dla Małego Ja już bez szwów... Mam nadzieję, że rana mi się nie rozejdzie. Oczywiście sielanki być nie może - teście. Już na wstępie się nasłuchałam i dowiedziałam paru rzeczy, z resztą moja mama też. Nie wiem po co wczoraj przyjechali? Ale nie dam się im! Pokaże na co mnie stać i jeszcze będą mnie stawiać za wzór, a co! Postaram się wpadać jak najczęściej, w miarę wolnego czasu. A do klubu wrzucę zdjęcie mojego Adaśka |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to dostałam pandore w prezencie 😊 dwa charmsy że chłopiec i najlepsza mama. Muszę go uświadomić że będzie musiał dziewczynkę dokupić bo za córkę nic nie dostałam, cała kasa szła na wykończenie mieszkania ale nie kupił mi nawet kwiatka:p
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
U nas była położna i lekarz z dyżuru z porodowej. Pytali o to jak sie czujemy, jakie jest krwawienie, sprawdzali stan kroczy czy cięć, macali brzuch sprawdzając obkurczania sie macicy, pryskali octeniseptem po CC. Ogólnie dość wnikliwe podejście mieli na obchodach. Czuć było zainteresowanie pacjentką. My te lampy u nas na sali nazywaliśmy żartobliwie UFO. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-10-03 o 17:27 |
|
|
|
|
#2975 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ty masz chlopca ja dziewczynke, wiec bedzie parkaCytat:
kolejn y szczesliwy porodCytat:
Zaraz sie biore za przegladanie ubranek i za pranie, a pozniej spakuje torbe. Chyba ostatnia zostalam, a porod za 2 tyg. |
|||||||
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc jak się nic nie dzieje to wolę nikomu krocza komisyjnie nie pokazywać jakis czas po porodzie ktoś pytał jak się czuje czy wszystko ok, ale nic poza tym i to nie było na tym właściwym obchodzie. Za to jak wychodziłam do domu po urodzeniu córki to było właśnie komisyjne oglądanie krocza przez ordynatora, wszystkich lekarzy i studentów ale na szczęście przynajmniej osobno, w gabinecie zabiegowym a nie na sali. Zapamiętam na zawsze komentarz "bardzo ładne krocze"
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie te pokazywanie krocza na obchodzie to jakas masakra! Rozumiem zaproszenie do osobnego pomieszczenia, ale ze tak na sali mam gacie ściągać? Przy takim krwawieniu? Mam nadzieje, ze u nas tego nie bedzie.
|
#2978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu, w którym rodziłam byli studenci, jednak za każdym razem osoba, która opiekowała się grupą pytała każdą z nas czy wyrażamy zgodę na to, żeby studenci byli obecni. Ja nie zgodziłam się nigdy. |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Ana super, ze z małej taki śpioszek
a mężem sie nie martw. Faceci nie ogarniają tak jak my, a do tego jeszcze hormony dochodzą wiec uszy do gory maleńka ![]() Ja1003 fajnie, ze maz bedzie z wami az miesiąc. Ja nie mam co na takie przyjemności liczyc Co do studentów to my w planie porodu szpitala określamy czy wyrażamy zgodę na studentów i ja wyrażę. Nie chciałabym trafić na młodego lekarza, ktory wiedzę ma głownie z podręczników, niech sie uczą, a wiadomo ze oni nie beda na nas zabiegów przeprowadzać, do tego czesto tacy studenci maja w sobie jeszcze sporo empatii i serca, co skutkuje tym, ze bardzo sie opiekują pacjentkami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- A wlasnie. Ja juz po wizycie. Gbs pobrany, wynik do 4 dni. Szyjka pozamykana wiec nie zapowiada sie na porod :/ miałam nadzieje na jakies małe rozwarcie juz :p no ale nic, czekamy dalej. Zjadłam kaszkę manna na wodzie z jabłkiem i bananem i póki co nie wymiotuje. Maz mi pojechał po kisielek na jutro planuje ugotować zupę i takim bulionem sie raczyć, wiec moze całkiem mi przejdzie. Jutro tez mam spotkanie z położna i bedziemy mierzyły miednice ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2980 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
ale widać że nie widzi jeszcze tego że trzeba się do dziecka dostosować.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Dominika ja mam takie samo podejście jeśli chodzi o studentów
Położna też mi tak doradzała jak pisałyśmy plan porodu, taki student podczas porodu jest często świetnym wsparciem i pomocą, bo koncentruje się tylko na Tobie, a położna może mieć kilka pacjentek w tym samym czasie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Mój brat dzisiaj przyszedł i pytał sie czy wytrzymam do tej soboty, bo nie wie czy ma wolne sobie wcześniej brać czy jak. Chyba muszę ich wszystkich uświadomić o tym grudniu
hmmm dzisiaj coś u nas przestój w porodach, ktoś sie pisze na jutro? :pWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale leniwy i deszczowy dzień ... Nic mi się nie chce poza spaniem, specjalnie się powstrzymuję, żeby przespać noc a nie dzień. Dzięki za odpowiedź w sprawie ubranek. Dobry pomysł z porobieniem teraz zdjęć, niemniej te ubranka mimo wszystko w mniejszym bądź większym stopniu się zmienią, więc chyba lepiej te zdjęcia zrobić przed ewentualnym sprzedaniem ich. Mała przed chwilą tak dziwnie ułożyła mi się w brzuchu, że miałam wrażenie że masuję ją po kręgosłupie, tak się wygięła Pewnie coś ją łaskotało tam ; )A my na naświetlanie mówiłyśmy że maluch jest w solarium
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-03 o 19:05 |
|
|
|
|
#2984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Girlsy czy lekarze wam mówili kiedy należy przejmować się puchnieciem stop np?? Moja prawa jest jakoś mocno obrzmiala... aż twardawa. .. zaraz wezmę żel chłodzący i do góry położę. Ale jakoś co raz mocniej puchne... rano to palce u rąk mi przez jakiś czas ciążowa zginac potem trochę schodzi ale nie wiem czy się tym przejmować czy to taki urok juz
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2986 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Ja puchlam do tej pory jak gorąco było. . Lub jak długo chodziłam. .. ale ostatni 2 czy 3 dni to non stop... i zaczęło mnie to właśnie zastanawiac
|
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno im bliżej porodu tym bardziej woda się zatrzymuje i można puchnąć.
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Moja ginekolog mówiła, ze jak sie puchnie to organizm przygotowuje sie do porodu, zbiera jakiegoś zasoby energii czy coś w tym stylu. Ja wczoraj miałam strasznie spuchnięte stopy i w dodatku ręce, a dzisiaj tak jak zwykle, czyli delikatnie...
za to teraz czuje jakieś dziwne kłucie w macicy i lekko w pochwie jakby sie młody chciał przepchać a z drugiej strony jakby mi sie chciało siusiu... to znaczy ze ustawia sie juz w progi startowe? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
No ale chyba nie powinnam być cały czas na puchnie ta? Stopy mam jak baleron :/ kostek w ogóle nie widze
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie cały czas suszy i wypijam hektolitry wody no i oczywiście tez zaczynam mieć obrzęk mały narazie ale nie miałam tak. Mam takie galaretkowate łydki i kolana aż dziwne to
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie jestem cały czas, ale np. Moja bratowa jak napuchla w wakacje to pewnie zejdzie z niej dopiero jak urodzi. Ale nie wiem od czego jest to zależne. U niej tez kostek nie widać, stopę ma wielka. Nie wiem jak ona ja wgl w buty mieści.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Ja spuchlam na twarzy troche, reszta ciała w normie. I tez ciagle mnie suszy.
Wczoraj bolały mnie troche jajniki i miałam takie rwanie w nogach czego wczesniej nie miałam. Od pachwin przez wewnętrzna stronę ud, ale tylko wczoraj wieczorem. Dzis wszystko ok. |
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
A ja chyba dodatkowo od wkładek się nabawiłam opuchlizny warg i swędzenia. Nie sądzę że to infekcja bo skąd miałabym ja wziąć. .. ani seksualnej ani publicznych toalet.... ale zobaczę co jutro się będzie działo bez wkładek. .. czy przejdzie czy nie..
Juz mnie wkurza dzisiaj to wszystko. Spotkałam kuzynke i ona od razu ojej jaka ty opuchnieta na twarzy i nogach i w ogóle. .. jeszcze to swedzenie. .. i już mnie szlag trafia. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzliwa koleżanka widzę jak moja Sasiadka. Jak sie wydarła ze mnie nie poznała i jaka gruba na twarzy jestem. No myślałam ze ha zdzielę w twarz. Głupia gęś. One myślą ze jakie ciąży jesteś to ci sie mózg odcina i można ci dosrac a ty będziesz sie uśmiechać ??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przejęłam się tym. Zaczęło mnie tylko zastanawiać do którego etapu opuchlizna jest ok a od którego oznacza ze powinnam zgłosić lekarzowi ze coś jest nie tak i tyle ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co moja mama tez mi mowi czasami grubasku itp ale raz sie z tego śmieje a raz po prostu jest mi przykro wiec to tez niebezpieczny grunt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie ja na twarzy tez napuchlam jak bańka, i nos mi sie poszerzył. Nie dość ze mam kartofla to teraz mam giga kartofla
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde katar się rozkręcił na dobre (((
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

narazie uczę się jednego dziecka, dwójce bym nie dała rady a i tak moja jest super spokojna.
wróciliśmy z zakupów i proszę go żeby przerobił wywar na zupę bo od 10 nic nie jadłam a tu mala zaraz wstaje i pranie trzeba ogarnąć... a on że mu się nie chce i żebym dała spokój. Przykro mi się zrobiło bo ja pół nocy nie spałam tak jak on bo karmienie, przewijanie itp, wstałam żeby zrobić śniadanie i herbatę nam, zrobiłam pierwsze pranie, ogarnęłam dwa razy małą a on że jemu się nie chce...
Ja już bez szwów... Mam nadzieję, że rana mi się nie rozejdzie.
nikogo nie interesują moje majtki. Położna mówiła że jak chcę to mogę i zwykłe podpaski nosić.
Ty masz chlopca ja dziewczynke, wiec bedzie parka
klas ki:

nie przejęłam się tym.