|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ja będę dziś miała wypis (już miałam przyjemność oglądania krocza) no i zobaczymy..czy wychodzimy czy mały zostaje a ja jako rezydent. Koło południa będzie wiadomo.
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Dzisiaj dzień zaczynam jakoś pozytywnie, bo mnie obudziło własne chrapanie
nie wiem jakim cudem da sie tak głośno chrapać, ale spałam na plecach i słyszałam jak chrapie i sie obudziłam. Tata na dole tez słyszał chyba dlatego pies mi uciekł z pokoju ![]() EveryGirl- super ekspresowy poród, tez bym taki chciała ale ja ostatnio sie skapnelam, ze przesypiam skurcze przepowiadające. Bo budzę sie w nocy i okropnie boli mnie brzuch i raz jak polezalam dłużej złapał mnie skurcz, ale nie jakiś super silny i trwał jakoś 15 minut albo i dłużej bo usnęłam :p może nie będzie tak zle ![]() Megilla- właśnie proszę mi tu nie burzyć mojego rytmu :p na dobre z porodami rozkręcimy sie koło 6 ![]() W ogóle mam dziwne przeczucie, ze młody urodzi sie 9 października bo mój tata sie urodził 9 lutego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha Stysia to niezły koncert musiałaś dac
ja juz marze o dniu kiedy wyspie sie na brzuchu ![]() Gosia trzymam kciuki za wypis ![]() Co do kłótni z tztami... no niestety tak to juz jest, ze jak sie człowiek kłoci to wyciąga takie działa, ktore zadadzą bol. Raczej nikt nie kłoci sie szeptajac sobie do uszka czule słówka, tylko tak zeby dopiec drugiej stronie i wyjsc na swoje. Wiem, dobrze sie gada na chłodno, stojąc obok, ale musimy jeszcze troszkę wytrzymać. Wierze, ze jak tylko hormony sie unormują, my i tatusiowie przywykniemy do nowej sytuacji, to wszystko zacznie sie samo dobrze układać. Oczywiście trzeba ze sobą rozmawiać, a nie czekac tylko na cud az samo sie zrobi, ale wierze, ze wszystkie sobie poukładamy życie i bedziemy mega szczęśliwymi mamusiami trzymam kciuki za polepszenie atmosfery. A jak faceci sie nie beda chcieli szybko poprawić to zawsze jest forum, gdzie mozemy sobie na nich bezkarnie ponarzekać ![]() Ja cała noc przespałam. Chyba te ostatnie rewolucje żołądkowe tak dały mi w kośc, ze nawet siku nie byłam w nocy zrobic żołądek juz lepiej, troche pobolewa ale czuje, ze wraca do normy. Dzis jeszcze podietkuje i mam nadzieje, ze jutro bede jak nowonarodzona pogoda sprzyja leżeniu i regeneracji wiec taki mam plan na dzis, oprócz wizyty u położnej - NICNIEROBIENIE Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie wyciągnęłam pierwszego swojego 1.5m białego misia i z kopa upchnelam go do pralki. Mam 4 duże miski a leżały 10miesiecy w garażu wiec stwierdziłam, że to ostatni moment aby skorzystać z resztek słońca nawet jeśli jest chłodno i je poprac i niech na balkonie siedzą i się susza dla małego do pokoju. Potem zostaną te małe, które dostałam w prezencie po innych dzieciach - niby prane byly. Powinnam jeszcze raz prac czy myślicie żeby nie przesadzać? Szkoda mi je zniszczyć w sumie też bo to takie lamaze z dodatkami typu gryzaki,kółeczka, lusterka itp dla większej atrakcyjności dla malucha
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3035 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a poród miałaś ekspresowy na prawdęCytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie noc dobra, wyspałam się. Zaraz idę na targ, ptem tradycyjnie trzeba ogarnąć dom. Mam chociaż luz z gotowaniem bo tz nie ma, synek je w przedszkolu a ja coś zawsze podjem. Bo gotować mi się strasznie nie chce
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wam
Styska to jest moj termin gdzie sie wypychasz ? Jako ze miałyśmy razem rodzic w grudniu to w sumie moze pozwolę ci ze mną rodzic w niedziele tylko podobno to leniwce bedą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3037 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Dominika jeszcze długo nie pośpisz na brzuchu jeśli będziesz karmić piersią
|
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
Lunus- o dziękuje, ze sie podzielisz ze mną terminem
yhy, moja mama w to wierzyła i nie pozwoliła żeby jej zrobili cesarkę ze mną w niedziele tylko w poniedziałek a i tak jestem leniwcem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz natury nie oszukasz Haha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
witam Was mamusie po przespanej nocy z jedną przerwą do toalety u mnie dalej ani widu ani słychu o zbliżającym się porodzie mam nadzieje, że mnie ruszy tak jak EveryGirl zazdroszczę! Gosiu Twój synuś jest taki słodki! Trzymam kciuki za wypis! Ciężko mi się do wszystkiego odnieść, bo wczoraj mało się udzielałam i dopiero co nadrabiam zaległości Ja ostatnio przyznam się, że jestem bardzo taka niespokojna i widzę, że wpływa to na mnie i TŻ. Chociaż chylę czoła na prawdę, bo mój TŻ dobrze to i z cierpliwością znosi i jest w stanie mnie zaskoczyć, bo wczoraj oznajmił mi, że chce być podczas porodu ze mną. A na pewno podczas pierwszej fazy. Bardzo to było miłe dla mnie ![]() Pomimo pogody paskudnej na Śląsku życzę Wam miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Megula brawo dla mezusia
pewnie to dla Ciebie dużym wsparciem bedzie ja tez sie cieszę, ze moj chce byc przy mnie. Dziewczyny jak czytam, ze u niektórych jeszcze slonce to bardzo zazdrosze. U mnie od wczoraj szaruga i pada ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
U mnie od wczoraj nie ma słońca... jest tak szaro i ponuro...
![]() Dominika - mój chłop mężem zostanie w przyszłym roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Oj sorki, nie doczytałam
ale swoja decyzje tylko zapunktował bierz go! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
No powiem ci, że to było mega zaskoczenie! Zwłaszcza, że przez wszystkie 9 miesięcy był na 'nie'
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa Mieszko przesłodki!
![]() Cytat:
![]() Ja takich pluszaków z elementami plastiku nie piorę póki co, przetarłam czystą, wilgotną szmatką ![]() U mnie wczoraj była szaruga, cały dzień lało, nawet nie chciało mi się wyjść po pieczywo ![]() Dziś chyba ostatni taki słoneczny dzień, bo od jutra ponoć znów ma padać. Ale to się dobrze składa, bo zaraz jadę do fryzjera machnąć sobie odrosty, a nie mam za bardzo ciuchów na pluchę i szarugę, w które bym wchodziła lub je zapinała
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
U nas wczoraj padało tak od 17, wcześniej było słońce. Dzisiaj słońce i zimno czyli tak jak najbardziej lubię
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Megula super, że TŻ sam z siebie zaproponował wsparcie
![]() Spr z ciekawości w jakim dniu sie urodziłam - poniedziałek. W tym roku 10.10 też wypada w poniedziałek ![]() z jednej strony miałabym piękny prezent, ale chyba wole wrzeszczeć z bólu w inny dzień niż swoje urodziny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaką lekką pomoc masz na myśli? Ja dużo się ruszam, sprzątam - jestem bardzo aktywna. Mąż też pomaga. Ale efektów zero. Rozwarcia nie mam, a brzuch mam bardzo często napięty, ale to już od dłuższego czasu, więc jakoś przestałam na to zwracać uwagę. Gin pytała mnie czy mam jakieś skurcze - mam, czasem pojedyncze, te przepowiadające. |
|
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Okazuje się, że mogę zaburzyć nieco grafik porodów. Badała mnie dziś Pani Tereska, najbardziej doświadczona położna w SR. Według niej urodzę w terminie z pierwszego USG, a nie z okresu. Tak więc będzie to 26 października. Macica jest bardzo wysoko, jest twarda i zupełnie nieprzygotowana do porodu, jakbym była w ciąży o tydzień młodszej. Wiem, że Pani Tereska może mieć rację. Koleżankę kiedyś obejrzała, pomacała brzuch i kazała nic nie planować na weekend, bo będzie rodzić. I miała rację. Trochę mnie to rozczarowało, bo chciałabym już. Jest mi ciężko, boli mnie kręgosłup, kolana, spojenie łonowe. A tu trzeba jeszcze czekać.
|
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A myślałam że mnie to ominie. To mówicie że majeranek pomaga czy znacie lepsze sposoby? Do tego tak mnie bolą pachwiny ![]() Odnośnie puchnięcia - też puchnę. Dłonie i stopy mam spuchnięte,stopy mniej,dłonie więcej. Wczoraj wkońcu udało mi się ściągnąć pierścionek po wielu próbach. Wczoraj zaliczyłam fryzjera - tragedia Jestem blondynką ,miałam duże czarne odrosty ,reszta włosów blond a teraz mam rude odrosty i reszta włosów blond ehh najprawdopodobniej za krotko fryzjerka trzymała farbę. Mam przyjść na poprawę,ale nie wiem czy mi coś to w ogóle pomoże bo na początku ciąży też tak miałam (13 tydz byłam u innego fryzjera i tez mi wyszedl inny kolor |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie smoczków. Myślałam że trzeba je tylko wyparzyć gorącą wodą (czytałam że max.5minut w gorącej wodzie). A tu mnie mama uświadomiła że trzeba je wygotować jakoś w garnku czy coś... a wy wyparzałyscie,gotowałysci e smoczki?
|
|
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Ale nowe smoczki????
|
|
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę wyparzać smoczki, na pewno nie będę ich gotować. Tzn. poleję wrzątkiem i tyle.
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Konwalia ja jestem wyrodna matka i nowe rzeczy zalewam wrzątkiem w jakiejś misce, zostawiam aż wystygnie i nigdy więcej nie wyparzam, smoczek czasem przelewałam wrzątkiem w międzyczasie.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3059 |
|
Rozeznanie
|
Ja wszystko gotuje. Butelki, smoczki.. myślałam że każdy tak robi
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Ja spakowalam nowy smoczek jeszcze w opakowaniu do torby i nawet nie zastanawialam się żeby go wyparzac. Serio to konieczne? Czy to nie jest taka psychoza żeby wszystko prac w dzieciowym, wyparzac i odkazać? Znajomi, którzy mają dwójkę dzieci się śmieją, że przy drugim się 'tak nie spuszczasz'. Smoczek upadł na ziemię? Wsadzasz sobie do buzi i oblizujesz i dajesz dziecku. I faktycznie choć wiem ze w ustach najwięcej zarazków to bardziej przekonuje mnie takie wystawianie na nie niż trzymanie w bance.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

dziś w nocy obudziły mnie bolesne skurcze, ale szybko przeszly jak się rozruszalam. 

nie wiem jakim cudem da sie tak głośno chrapać, ale spałam na plecach i słyszałam jak chrapie i sie obudziłam. Tata na dole tez słyszał 

żołądek juz lepiej, troche pobolewa ale czuje, ze wraca do normy. Dzis jeszcze podietkuje i mam nadzieje, ze jutro bede jak nowonarodzona

z jednej strony miałabym piękny prezent, ale chyba wole wrzeszczeć z bólu w inny dzień niż swoje urodziny