|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ja przybrałam juz 18 ale jakbym tyle nie jadła to bym nie przybrała :p ale wszyscy mi mówią ze nie widać bo nogi mi nie przytyły, tylko tyłek no i brzuch. Boczki tez takie jak zwykle. Może dużo zejdzie po porodzie
ech słodkie wcinam, ale potrafię zjeść dwie porcje obiadu, po czym za jakiś czas owoc, serek itp Xd ogólnie jem średnio co 30-60 minut, taka nowa dieta :p ale kończę jakoś koło 17 i o 20:00 jem kolacje bo muszę do tabletki, wiec dobre to ze więcej pochłaniam rano ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3242 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Gratulacje dla tych rozpakowanych
lista coraz dłuższa Ja nie mam niestety możliwości was nadrabiać na bieżąco, Natalka jest bardzo wymagająca mimo że śpi dość długo i regularnie. Staramy się z mężem odnaleźć w nowej roli, bardzo dużo się teraz uczymy, zarówno opieki nad Mała jak i siebie w trójkę. Z mojej strony mogę powiedzieć że Mała to niezły zlosnik do piersi dorwać się nie umie, mimo tego, że jej trzymam pierś, przystawiam, zakładam kapturki... Próbuje ssać, czuje że nic nie leci (bo się mocno nie przyssaje) i od razu wpada w szał, macha główka na lewo i prawo i oczy jak 5 złotych. Przez co ja muszę odciągac pokarm laktatorem. Dla dziewczyn, które wahaly się czy kupić ręczny czy elektryczny - z całego serca polecam elektryczny. Dzisiaj odciagnelam już 3 kubeczki, a Mała ma dopiero 6 dni. Ręcznym może odciagnelabym jeden, i nie miałabym czucia w rękach Dziś mieliśmy też pierwsza wizytę położnej. Trochę mnie podbudowala, skonsultowalismy z nią wszystkie pytania, uratowała moje cycki mówiąc, że jeśli nie będę odciągac częściej lub efektywnie przystawiac to jutro czeka mnie zapalenie piersi. No to siedzę z laktatorem i odciągam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero ostatnio odzyskałam apetyt. Wcześniej Młoda chyba naciskała mi na flaki, bo mdliło mnie na widok jedzenia. Żywiłam się drożdżówkami i owocami i schudłam.
Ostatnio znowu mogę normalnie jeść. Do słodyczy dorzuciłam też normalne jedzenie Martwiłam się o Malutką, że się nie rusza, a teraz wywija i skacze po pęcherzu. Poza tym, mój kot zrobił się strasznie absorbujący. Domaga się uwagi, wszędzie za nami łazi i zrzuca wszystko co znajdzie pod łapą. Ciekawe czy to ma być potwierdzenie, że 11-go urodzę To byłoby już za 6 dni ![]() Bluegirl, jak się trzymasz? I jak mają się nasz Dominiś i trojaczkowa Mama? I co z Withi? |
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie planu porodu, czy wy go bierzecie wydrukowany do szpitala i dajecie przy przyjęciu do szpitala czy tam na miejscu dają jakiś swój papier do wypełnienia?
|
|
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej oczywiście przygotowałam się do tego, przeczytałam co i jak, żeby wiedzieć czego rzeczywiście chcę a co jest, moim zdaniem, zwykłą fanaberią
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna rzecz o której nic nie wiem
yhhhWysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy mi sie młody do kanału rodnego nie wstawia bo mam twardy brzuch, boli, bolą plecy i jeszcze kłuje w pochwie. Czyżby coś sie zaczynało dziać?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Styska no coś Ty! Gdzie tam grudzień! 🙉
Skitka jutro masz termin.. jak się czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Megula91 Czas edycji: 2016-10-05 o 19:09 |
|
|
|
#3251 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaa wszystkie idźcie rodzić a mnie tu zostawcie samą!
Jak mój lekarz mi powiedział dzisiaj że wątpi że urodze w październiku to trochę mnie to dobiło bo ja jestem w gorącej wodzie kąpana i bym chciała już
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Ah zapomniałam, ze ja na grudzień. To niedopakowuje torby, idę coś zjeść, luzik :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3253 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Ja dałam i na bank czytali bo polozna od razu wiedziała że ma być ochrona krocza.
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
Styska przykro mi ale ja tak mam od miesiaca i o niczym to nie swiadczy
Ja ostatnio schudlam 1kg, ale to chyba dzięki diecie cukrzycowej... w sumie w ciąży 12, z tego polowe w 1 trymestrze... ehem. Ja wydrukowalam plan porodu ze strony szpitala ale tacy są bystrzy że po prostu zasadniczo się po kolei na wszystko zgadzasz co oni planują. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Pannazwanny- ale to dobrze bo nie zdążyłam jeszcze gbsa zrobić a na jutro jednak zaplanowałam schabowe i bym chętnie zjadła... :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, witam się nareszcie z domu. Wyszliśmy dziś z synem ze szpitala, myślałam że tam już urodzę, chyba dlatego nas wypisali bo bali się ze będą poród przyjmowac
Czytałam was na bieżąco, ale nie było kiedy pisać. Byłam dziś u lekarza, wiec cosn zaczyna się dziać, bo ostatnio nie mogłam chodizc, siedzieć bo mnie strasznie dół kuł i plecy bolą. Mam rozwarcie na 2 palce i 1 cm szyjki. Glowka podobno bardzo nisko i dlatego mnie tam wszystko boli. Lekarz stwierdził bardzo dobre przygotowanie szyjki do porodu i jak się zaczną skurcze żeby nie czekać tylko jechać. Wiec jestem zadowolona bo mam nadzieje ze lada dzień coś się zacznie, mały waży juz 3550g wiec czas najwyższy żeby wyszedł. Apropo zgage to ja mam z tym straty problem i rennie nie pomaga, lekarz mi zalecił syrop gaviscon i baaaardzo polecam! Zgaga mija od razu prawie i można spokojnie spać, bo rennie to działało na mnie 30 sek może. Jedyne co to żeby to wypić to jest tragedia bo jest tak ohydne ze aż cofa i mną trzęsie ale działa ekstra.
|
|
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez biorę gavicson tyle ze w tabletkach.
Kurcze dziewczyny poradźcie. Zapomniałam dziś mierzyc cisnienie... a jakoś tak byle jak się czułam i dopiero olsnilo mnie zmierzyć. Z drugiego pomiaru mam 145/87... wiem ze to juz za dużo. Pierwszy pokazał w ogóle 156/95. Lekarz kazał się zgłaszać jak zanotuje powyżej 140/90... i teraz pytanie : zgłaszać się już dziś. .. czy zaczekać z godzinę i zmierzyć i wtedy jak coś ? Czy na spokojnie jutro... nie wiem zupelnie Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Megilla - kiepsko u mnie. Kaszel się rozkręcił, więc z każdym jego atakiemm boję się o maleństwo jeszcze bardziej.
Psychicznie jestem wrakiem. Strach o maleństwo mnie zdominował. Chciałabym już urodzić.
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolajna , zmierz jeszcze raz za pół h np i jakby było nadal wysokie to ja bym się przejechała na IP. |
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale chciałabym już urodzić. Ta niepewność strasznie mnie frustruje, nie mogę uzbroić się w cierpliwość. Mam jeszcze rok studiów do dokończenia i na chwilę obecną nie mogę nic zaplanować - kiedy wrócę na uczelnię, jak to zorganizuję itd. ...
Dziwnie się czuję z tym, że planuję sobie swoje sprawy jak gdyby nigdy nic, a przecież po porodzie nasz świat obróci się do góry nogami ![]() Jest mi nawet trochę z tego powodu wstyd. |
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Bzyczek śniło mi się ostatnio że urodziłaś córeczkę
Karolajna zmierz jeszcze raz i jedz. Nadciśnienie jest niebezpieczne. Lepiej sprawdzić Ja dzisiaj całą noc nie spałam bo młody chory i do tego pól dnia zygalam. Jakbym miała rodzic dzisiaj w nocy to chyba na śpiocha
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Ja do prywatnej kliniki chodzę wiec jak coś będziemy dzwonić i pytać co robić. Mam nadzieje ze spadnie ze po prostu tak dziś słabszy dzień i na chwilę skoczylo
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Bluegirl, spokojnie. Panika na pewno nie pomaga. Ja miałam kaszel dwa razy w ciąży, nawet brałam antybiotyk i nic nie wskazuje żeby cokolwiek zaszkodziło. Wiem że niefajna sytuacja z tą pępowiną ale jakby lekarze uważali że coś jest grubo nie tak to zrobiliby ci już cesarkę lub wywołanie. A tak to mnóstwo kobiet ma taką sytuację i nawet o niej nie wiem.
Roosko - ja też się nie mogę doczekać aż zacznę znowu planować swoje życie! Tak to tylko czekanie na dziecko... Mam jakieś naiwne wrażenie że jak mały się urodzi to wszystko "wróci do normy" i będę sobie mogła planować wyjazdy wakacyjne itp... |
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez ostatnio z wilczym apetytem chodze i do tego na słodkie mnie tak bierze, ze sie opanować nie moge! Ale czytałam, ze takie napady głodu sa tez zwiastunem porodu bo organizm sie szykuje do wysiłku wiec mam nadzieje, ze to prawda, a nie tylko pakuje w siebie i dupa mi rośnie
![]() Konwalia ja mam plan porodu ten co w szpitalu, w którym chcec rodzic dają i bede go juz miec wypełniony. Bzyczku fajnie, ze juz w domu jestescie teraz nic tylko czekac na akcje ![]() Karolinka ja bym sie kontrolowała co jakis czas. Wypiła jakas herbatkę i odpoczęła, moze spadnie, a jak nie to na IP. Melduj sie! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Herbaty lepiej nie, podnosi ciśnienie. Jak masz rumianek lub melisę to sobie zaparz.
|
|
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie robie sobie kapiel. Chwilę poleże i spróbuje nogi choć ogolil bo z Bożena dziś nie dam rady... za bardzo brzuch dziś dokucza. A potem zrobię herbatkę i poleże chwile i zmierze jeszcze raz. I jak coś będziemy kontaktować się z klinika co robić. Nie chce do szpitala.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

ech słodkie wcinam, ale potrafię zjeść dwie porcje obiadu, po czym za jakiś czas owoc, serek itp Xd ogólnie jem średnio co 30-60 minut, taka nowa dieta :p ale kończę jakoś koło 17 i o 20:00 jem kolacje bo muszę do tabletki, wiec dobre to ze więcej pochłaniam rano 

a no i nie ma i z czego spadać, bo ja od poczatku ciazy tylko 5kg przybrałam.

lista coraz dłuższa

yhhh
26.11.2015
04.08.2017
Jak mój lekarz mi powiedział dzisiaj że wątpi że urodze w październiku to trochę mnie to dobiło 
.