Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-05, 12:21   #3211
ja1003
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Dzień dobry. Witam po średniej nocy. Nie mogę rozgryźć Adasia i jego por na jedzenie... Dziś między 3 a 5 przystawiałam go x-razy, do tego strasznie mi ulewa... .
Powoli wdrażam się w nowy "system". Najgorzej jest rano bo zanim wszystkich ogarnę i przygotuje śniadanie jest już w sumie poludnie, ale daje radę

Gosia - ja mojemu też w ciągu dzisiejszej nocy zmieniałam pieluchę 7 razy (oczywiście za każdym razem z kupą). Jak rano mąż zobaczył tą piramidę pampersów to stwierdził, że Młody puści nas z torbami

A i wczoraj pierwszy raz przeżyłam chwilę grozy. Adaś strasznie łapczywie je no i wczoraj się zakrztusił tak, że nie mógł złapać oddechu. Teoretycznie jestem po kursie pierwszej pomocy, a w tej chwili miałam czarną dziurę w głowie... Dobrze, że szybko się otrząsnęłam, ale teraz za każdym razem jak przystawiam Go do piersi to serce wali mi jak młotem.

A teraz z serii wspominamy... Tydzień temu o tej porze dzwoniłam po męża do pracy, nawet nie łudząc się, że jeszcze tego samego dnia zobaczę Synka... Ach!
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 12:27   #3212
Megula91
Zadomowienie

Lunus u mnie dzisiaj to samo... tylko dostaje smsy i dzwonią jak się czuje czy coś się dzieje... termin na dzisiaj wiec juz czeka mnie wywolanie....

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 12:27   #3213
Dominika6
Zadomowienie

Gosia super wieści
Ja bidulo ale sie musiałaś przerazić, ale najważniejsze ze wszystko ok. Lada moment wpadniesz w rytm i bedziecie mieli swój system, a wszystko bedzie szło gładko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 12:44   #3214
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Za mną "chodzi" mojito

Tarrrammmm! Szymkowi odpadł kikutek z pepuszka!

Gratuluję! U nas to jeszcze trochę potrwa, pepowina była gruba i wolno się suszy od spodu :/
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wychodzimy 😊 potem napiszę więcej

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Super dobre wieści

My dziś byliśmy u poloznej, Alicja przybrała 150g w 6dni więc ładnie, ale muszę jeszcze bardziej ograniczyć produkty bo młoda ma zle kupy i często robi, wczoraj przez cały dzien cyc, spała tylko dwa razy. Noc tylko minęła ładnie.

Mąż bedzie mi musial gotować bo sama nie znajdę czasu na to żeby stać przy garach i codziennie sobie obiad robić.

Jutro otwierają u nas galerię handlowa, chcemy na zakupy jechać na promocję
Stary 2016-10-05, 12:47   #3215
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja byłam na bezpiecznym maluchu ale szczerze... nic nie pamiętam już z pierwszej pomocy :/

Dzisiaj teściu będzie robił nam jakąś garderobę to jutro od rana będę mogła zacząc sprzątać ten ☠☠☠☠☠☠☠nik rzeczy w pokoju Tomka. Bo chwilowo jest to składowisko wszystkiego co nie ma swojego miejsca. Plus stos kartonów pod ścianą w salonie. A jeszcze 2 razy tyle u teściów leży. .. i wszystko zasmierdlo wilgocią oczywiście teściowa twierdzi ze to moja wina bo to.moje rzeczy śmierdzą. ... no tak... bo 90 procent moich tam jest skoro nie miałam jak ich nosić bo szybko za małe były to popakowalam w kartony i torby i leżały. .. z resztą w starym pokoju męża tyle szaf nie było żeby nas oboje przechować. A ona zima wieszala tam pranie na sznurkach i w tej saunie na poddaszu i wilgoci z prania zamykała non stop drzwi.... jestem taka zła tym bardziej ze pewnie się okaże że nie wszystkie ubrania uda się pozbawić tego zapachu. Nie wszystko w dużej temp wypiore przecież i nie ważne ile maleje płynu do płukania. .. tym bardziej ze pogoda juz kiepska i na podwórko w deszcz tez prania nie wystawie żeby przewietrzylo dodatkowo porządnie.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 13:07   #3216
styska1551
Zadomowienie

Megilla- nie w Barlinku, w Pyrzycach juz nie maja porodówki. Miałam sie tam wstawić i oni pobierają od ręki, ale pani recepcjonistce nie chciało sie mnie kierować. To sie umówiłam prywatnie właśnie do koleżanki mojego taty ona tam jest ordynatorem, odbiera porody, robi cesarki i ogólnie jest ginekologiem. 20 lat temu robiła mojej mamie cesarkę ze mną. No i odbierała porody moich bratowych, wiec polowe naszej rodziny przyjęła, jakbym nie zdążyła do Szczecina na poród to jadę tam.

Fasolka- nie to nie ten brat, ogólnie jest ich 3, ale łóżeczko będzie składał ten najstarszy co będzie chrzestnym Stasia i ze mną wszędzie jeździ muszę poczekać aż z pracy wróci i go poproszę :p

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 13:13   #3217
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Lunus u mnie dzisiaj to samo... tylko dostaje smsy i dzwonią jak się czuje czy coś się dzieje... termin na dzisiaj wiec juz czeka mnie wywolanie....

Niekoniecznie wywoływanie, zalecają zawsze odczekać jeszcze ten tydzień i później się zgłosić
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 13:18   #3218
Megula91
Zadomowienie

Jutro mam wizytę i wszystkiego się dowiem... ale mam nadzieję, że mała się ruszy sama... boję się wywoływania..

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 13:28   #3219
megilla
Zakorzenienie

ja, ale najadłaś się strachu!
Niestety nie dotarłam na bezpiecznego malucha, bo byłam chora. Musze obejrzeć jakieś filmiki na YT.

Karolajna, teraz jak mieszkacie osobno to w końcu będziesz mogła odpowiadać tej wrednej babie.

Słabo czuję dzisiaj Małą. Trochę mnie to martwi. Chociaż z drugiej strony ja też jestem dziś jakaś śnięta.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 13:30   #3220
pannazwanny
Rozeznanie

Megula91 nie strasz! Niektórzy nie mają wyboru Ja uznałam że już nie myślę o bólu, wywoływaniu itp, tylko się cieszę że wreszcie będę miała syna, założę normalne ciuchy, zjem batona i wypiję łyk wina. A potem wrócę do biegania, będę chodzić z dzieckiem po górach i w ogóle och i ach...

Byłam dziś po raz ostatni u gin, wszystko OK, tylko jeszcze oczywiście dodatni GBS.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 13:38   #3221
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam po średniej nocy. Nie mogę rozgryźć Adasia i jego por na jedzenie... Dziś między 3 a 5 przystawiałam go x-razy, do tego strasznie mi ulewa... .
Powoli wdrażam się w nowy "system". Najgorzej jest rano bo zanim wszystkich ogarnę i przygotuje śniadanie jest już w sumie poludnie, ale daje radę

Gosia - ja mojemu też w ciągu dzisiejszej nocy zmieniałam pieluchę 7 razy (oczywiście za każdym razem z kupą). Jak rano mąż zobaczył tą piramidę pampersów to stwierdził, że Młody puści nas z torbami

A i wczoraj pierwszy raz przeżyłam chwilę grozy. Adaś strasznie łapczywie je no i wczoraj się zakrztusił tak, że nie mógł złapać oddechu. Teoretycznie jestem po kursie pierwszej pomocy, a w tej chwili miałam czarną dziurę w głowie... Dobrze, że szybko się otrząsnęłam, ale teraz za każdym razem jak przystawiam Go do piersi to serce wali mi jak młotem.

A teraz z serii wspominamy... Tydzień temu o tej porze dzwoniłam po męża do pracy, nawet nie łudząc się, że jeszcze tego samego dnia zobaczę Synka... Ach!
moja kluska tez zasysa jak odkurzacz i tez sie boje, tym bardziej, ze tez niewiele pamietam z 1.pomocy noworodkowi. Muszę odswiezyc wiedze.

ana, zazdroszcze przyrostu,... my tracilysmy i kazali nam dokarmiac mm teraz juz nie ma ubytku, ale wzrostu tez nie. mozliwe ze to przez zoltaczke, ale i tak idziemy dzisiaj do oediatry zbadac temat..

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 14:14   #3222
Roosko
Rozeznanie

Też nie chcę wywoływania i staram się myśleć jak Pannazwanny, że to tylko chwila, a później będzie już tylko z górki

Megilla, niepokoisz się? Też słabo czuję dziś ruchy. Właściwie tylko dyskomfort przy siedzeniu, bo czuję, że coś mi weszło pod żebro i nie mogę normalnie się oprzeć na kanapie i muszę odczekać trochę, aż ta nóżka czy rączka wyjdzie. Rano była czkawka, a teraz cisza.
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 14:25   #3223
NelkaHelka
Raczkowanie

Witam się już z oddziału
Mój klusek ma już 4300g Coraz ładniej sobie przybiera! Ciekawe jaka będzie waga końcowa...
Poprosimy skromnie o kciuki jutro ok 12-13.

Gosia bardzo się cieszę, ze2 w końcu wychodzicie do domu Odpoczywajcie teraz ile wlezie i cieszcie się sobą! Daj znać jak córeczka zareagowała na braciszka
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 14:26   #3224
megilla
Zakorzenienie

Roosko, teraz zaczęła trochę smyrać, ale tak od niechcenia. Ale dobre i to, trochę się uspokoiłam.

Macie jakieś pomysły na obiad? Nie mam zupełnie weny co zrobić jutro, a chcę wysłać TŻ po zakupy.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 14:30   #3225
KC Karolajna
Zadomowienie

U mnie Tomek dwa dni szalał ale głównie popołudniami/wieczorem. A dzisiaj cisza. Ale u nas deszcz i buro i w ogóle. .. wiec tez ma prawo pomarudzic.

Stary 2016-10-05, 14:30   #3226
konwalia39
Wtajemniczenie

Witam się po wizycie. Mój plan rodzenia 15.10 legł w gruzach Jestem pozamykana na 4 spusty termin porodu mam 25.10 a lekarz mi dzisiaj mówi że nie wiadomo czy nie urodze w listopadzie bo na nic się nie zanosi...myślałam że się popłacze nastepną wizyte mam 19.10 i jak mnie położna zapisywała to w głowie sobie myślałam" coooo? przecież ja z Pearl rodzę 15.10" Mały waży już 3100. To jest aż nieprawdopodobne że zapowiadał się hipotrofik a teraz rośnie w tak zaskakującym tempie. Do porodu jeszcze 3 tygodnie to ja mam nadzieje że on nie dojdzie do 4 kg bo ja go nie urodzę
Zaczynam lokatora zachęcać do wyjścia. Jakieś porady,czy tylko 3xS?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 14:51   #3227
Lunus
Wtajemniczenie

Zaczynaja przychodzić paczuszki ze smyka słodkie te ubranka jak bede na laptopie to pokarze

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 15:22   #3228
styska1551
Zadomowienie

Megilla- ja ostatnio miałam smaka na chinszczyzne, a wczoraj zrobiłam pierogi z mięsem a mama ugotowała barszcz czerwony do tego jutro zrobię chyba makaron rurki nadziewany mięsem mielonym w sosie pomidorowym a na piątek pierogi ruskie. Mam jakiegoś powera do gotowania

Pobolewa mnie czasem brzuch, twardnieje i boli kręgosłup :/ można na to coś wziąć? Nospa pomoże?

Stary 2016-10-05, 15:25   #3229
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja chyba zrobię rurki z mięsem zapiekane beszamelem i serem na sobotę na urodziny męża. Ale tortu piec nie umiem wiec kupie hehe

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Mi też dziś plecy zaczynają dokuczać

Stary 2016-10-05, 15:29   #3230
Miraya
Raczkowanie

Witam się w ten szarobury dzień - u nas cały czas pada.... Przeziębienie nie odpuszcza, mam tylko nadzieję, że katar niedługo minie, a kaszel nie dosięgnie Także uważajcie dziewczyny, żebyście też czegoś na końcówce nie złapały....

Gosia super, że wychodzicie już do domu! ciekawe jak w domowych pieleszach się Mlodemu spodoba

ja1003 współczuję przeżyć, to musiało być straszne... Dobrze, że w porę zareagowałaś

megilla a sprawdzałaś czy nie powtórzą tych warsztatów bezpieczny maluch u Ciebie? Bo u nas był raz we wrześniu i powtarzają teraz w poniedziałek

Konwalia też mam zgagę, praktycznie codziennie.... Trochę mi co prawda odpuściła teraz przez ostatnie 3 dni, ale to chyba dlatego że przeziębiona jestem i jem bardzo mało, bo nie mam ochoty....
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 15:50   #3231
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie. Mój plan rodzenia 15.10 legł w gruzach Jestem pozamykana na 4 spusty termin porodu mam 25.10 a lekarz mi dzisiaj mówi że nie wiadomo czy nie urodze w listopadzie bo na nic się nie zanosi...myślałam że się popłacze nastepną wizyte mam 19.10 i jak mnie położna zapisywała to w głowie sobie myślałam" coooo? przecież ja z Pearl rodzę 15.10" Mały waży już 3100. To jest aż nieprawdopodobne że zapowiadał się hipotrofik a teraz rośnie w tak zaskakującym tempie. Do porodu jeszcze 3 tygodnie to ja mam nadzieje że on nie dojdzie do 4 kg bo ja go nie urodzę
Rozumiem Cię. Też miałam nadzieję na poród w szybszym terminie, a tu położna mi oznajmia, że raczej w terminie z USG, czyli 26.10

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 15:56   #3232
KC Karolajna
Zadomowienie

Kurcze ja nie mam zielonego pojęcia czy mam jakieś rozwarcie i kiedy Tomek może się zjawić. .. i jak się zjawić. Kurcze czuje się źle z tym, że nie chce o tym myśleć odzegnuje od siebie świadomość, że muszę urodzić. .. jakoś negatywnie do tego podchodzić zaczynam. Nie wiem o co chodzi...

Stary 2016-10-05, 16:06   #3233
Fasolka10
Zakorzenienie

Nelka kciuki za jutro

Ja1003 ale się strachu najadlas a Adaś jaki zarloczek a jak Michas?

Paula chyba nie rodzi beze mnie ? Ja nue mam czasu ale w piątek bardzo chętnie ... Młody i tak chyba na tatusia czeka

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Megilla- ja ostatnio miałam smaka na chinszczyzne, a wczoraj zrobiłam pierogi z mięsem a mama ugotowała barszcz czerwony do tego jutro zrobię chyba makaron rurki nadziewany mięsem mielonym w sosie pomidorowym a na piątek pierogi ruskie. Mam jakiegoś powera do gotowania

Pobolewa mnie czasem brzuch, twardnieje i boli kręgosłup :/ można na to coś wziąć? Nospa pomoże?

Tak słonko można urodzić Stasia

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-10-05, 16:16   #3234
pearl126
Zadomowienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość

Spokojnie, mi gin nawet wystawił l4 do 30.10 i nst wizytę na 17.10! Maz sie ze mnie śmieje,ze nie mam sobie 15.10 planować, bo do terminu jeszcze kupa czasu, mama twierdzi,ze i tak urodzę w listopadzie, bo ona wszystkie ciąże przenosiła, siostra sie wyśmiewa,ze ze skrócona szyjka dwa miechy łaziła, a teściowa zapowiada,ze wraca dopiero 21.10 i nawet nie mysli,ze urodzę wczesniej. Płakać mi sie chce jak ich słucham i odpowiadam tylko,ze mogą sie ze mna zamienić brzuchami, skoro im sie nie spieszy.
Ale ja im wszystkim pokaże!!! Rodze 15.10
U mnie o tyle dobrze,ze gin stwierdził - "Szyjka juz skrócona,ale jeszcze nie wyłazi".

A co robie w tym kierunku? Wiesiołek, liście malin, codziennie obowiązkowo piłka. Od jutra ciaza donoszona wiec zaczynam spacery x100, seks x100, masaż brodawek i piłka pol dnia

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 16:20   #3235
Lunus
Wtajemniczenie

Dziewczyny ostatnio mi moj Tomek powiedział ze lekarz mu mówił ze jak waga kobiety w ciąży zaczyna spadać to sie poród szykuje. Fajnie ze obi sobie bajeruja takie informacje jak ja idę sie przebrać i zważyć do przebieralni a moj najwspanialszy pozniej zapomina mi przekazać te informacje.

Tak wiec kochane na finiszu ważymy sie często

Stary 2016-10-05, 16:27   #3236
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
moja kluska tez zasysa jak odkurzacz i tez sie boje, tym bardziej, ze tez niewiele pamietam z 1.pomocy noworodkowi. Muszę odswiezyc wiedze.

ana, zazdroszcze przyrostu,... my tracilysmy i kazali nam dokarmiac mm teraz juz nie ma ubytku, ale wzrostu tez nie. mozliwe ze to przez zoltaczke, ale i tak idziemy dzisiaj do oediatry zbadac temat..
Moja nie miała widocznej żołtaczki, to fakt. Za tydz znowu się wazymy dla mnie nie musi dużo przybierać, oby tylko przybrała zdrowo.
Stary 2016-10-05, 16:32   #3237
styska1551
Zadomowienie

Fasolka- mógłby juz wyleźć bo bóle brzucha i kręgosłupa mnie chyba wykończą, a najbardziej te w nocy jak zanim wstanę siku muszę pomyśleć jak to zrobić żeby sie za bardzo nie ruszać bo brzuch boli okropnie

Lunus- nie wiem czy z takimi ilościami jedzenia jakie ja pochłaniam będę w stanie schudnąć

Stary 2016-10-05, 16:41   #3238
Lunus
Wtajemniczenie

Ja mam podobnie tu ciasteczko tu wafelek a ten skunks mi nic nie powiedział jakbym wiedziała to o wodzie bym żyła

Stary 2016-10-05, 16:54   #3239
ajike
Raczkowanie

Styska1551, Lunus, a ja martwiłam się, że pochłaniam ostatnio jakieś potworne ilości jedzenia. Widzę, że nie jestem sama.
Ja zdążę zjeść śniadanie i po kilku minutach idę do kuchni dalej coś jeść. Marne widzę szanse na to, że waga mi spadnie przed porodem.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-05, 17:09   #3240
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ajike Pokaż wiadomość
Styska1551, Lunus, a ja martwiłam się, że pochłaniam ostatnio jakieś potworne ilości jedzenia. Widzę, że nie jestem sama.

Ja zdążę zjeść śniadanie i po kilku minutach idę do kuchni dalej coś jeść. Marne widzę szanse na to, że waga mi spadnie przed porodem.

Mi tez na pewno nie zejdzie przed porodem waga. Tak, jak cała ciąże sie trzymałam, tak teraz dzien bez słodkiego to dzien stracony a no i nie ma i z czego spadać, bo ja od poczatku ciazy tylko 5kg przybrałam.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości