|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dzień dobry. Witam po średniej nocy. Nie mogę rozgryźć Adasia i jego por na jedzenie... Dziś między 3 a 5 przystawiałam go x-razy, do tego strasznie mi ulewa...
.Powoli wdrażam się w nowy "system". Najgorzej jest rano bo zanim wszystkich ogarnę i przygotuje śniadanie jest już w sumie poludnie, ale daje radę ![]() Gosia - ja mojemu też w ciągu dzisiejszej nocy zmieniałam pieluchę 7 razy (oczywiście za każdym razem z kupą). Jak rano mąż zobaczył tą piramidę pampersów to stwierdził, że Młody puści nas z torbami A i wczoraj pierwszy raz przeżyłam chwilę grozy. Adaś strasznie łapczywie je no i wczoraj się zakrztusił tak, że nie mógł złapać oddechu. Teoretycznie jestem po kursie pierwszej pomocy, a w tej chwili miałam czarną dziurę w głowie... Dobrze, że szybko się otrząsnęłam, ale teraz za każdym razem jak przystawiam Go do piersi to serce wali mi jak młotem. A teraz z serii wspominamy... Tydzień temu o tej porze dzwoniłam po męża do pracy, nawet nie łudząc się, że jeszcze tego samego dnia zobaczę Synka... Ach!
|
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Lunus u mnie dzisiaj to samo... tylko dostaje smsy i dzwonią jak się czuje czy coś się dzieje... termin na dzisiaj wiec juz czeka mnie wywolanie....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
Gosia super wieści
![]() Ja bidulo ale sie musiałaś przerazić, ale najważniejsze ze wszystko ok. Lada moment wpadniesz w rytm i bedziecie mieli swój system, a wszystko bedzie szło gładko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3214 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
![]() My dziś byliśmy u poloznej, Alicja przybrała 150g w 6dni więc ładnie, ale muszę jeszcze bardziej ograniczyć produkty bo młoda ma zle kupy i często robi, wczoraj przez cały dzien cyc, spała tylko dwa razy. Noc tylko minęła ładnie. Mąż bedzie mi musial gotować bo sama nie znajdę czasu na to żeby stać przy garach i codziennie sobie obiad robić. Jutro otwierają u nas galerię handlowa, chcemy na zakupy jechać na promocję
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam na bezpiecznym maluchu ale szczerze... nic nie pamiętam już z pierwszej pomocy :/
Dzisiaj teściu będzie robił nam jakąś garderobę to jutro od rana będę mogła zacząc sprzątać ten ☠☠☠☠☠☠☠nik rzeczy w pokoju Tomka. Bo chwilowo jest to składowisko wszystkiego co nie ma swojego miejsca. Plus stos kartonów pod ścianą w salonie. A jeszcze 2 razy tyle u teściów leży. .. i wszystko zasmierdlo wilgocią oczywiście teściowa twierdzi ze to moja wina bo to.moje rzeczy śmierdzą. ... no tak... bo 90 procent moich tam jest skoro nie miałam jak ich nosić bo szybko za małe były to popakowalam w kartony i torby i leżały. .. z resztą w starym pokoju męża tyle szaf nie było żeby nas oboje przechować. A ona zima wieszala tam pranie na sznurkach i w tej saunie na poddaszu i wilgoci z prania zamykała non stop drzwi.... jestem taka zła tym bardziej ze pewnie się okaże że nie wszystkie ubrania uda się pozbawić tego zapachu. Nie wszystko w dużej temp wypiore przecież i nie ważne ile maleje płynu do płukania. .. tym bardziej ze pogoda juz kiepska i na podwórko w deszcz tez prania nie wystawie żeby przewietrzylo dodatkowo porządnie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
Megilla- nie w Barlinku, w Pyrzycach juz nie maja porodówki. Miałam sie tam wstawić i oni pobierają od ręki, ale pani recepcjonistce nie chciało sie mnie kierować. To sie umówiłam prywatnie właśnie do koleżanki mojego taty ona tam jest ordynatorem, odbiera porody, robi cesarki i ogólnie jest ginekologiem. 20 lat temu robiła mojej mamie cesarkę ze mną. No i odbierała porody moich bratowych, wiec polowe naszej rodziny przyjęła, jakbym nie zdążyła do Szczecina na poród to jadę tam.
Fasolka- nie to nie ten brat, ogólnie jest ich 3, ale łóżeczko będzie składał ten najstarszy co będzie chrzestnym Stasia i ze mną wszędzie jeździ muszę poczekać aż z pracy wróci i go poproszę :pWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
Jutro mam wizytę i wszystkiego się dowiem... ale mam nadzieję, że mała się ruszy sama... boję się wywoływania..
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
ja, ale najadłaś się strachu!
Niestety nie dotarłam na bezpiecznego malucha, bo byłam chora. Musze obejrzeć jakieś filmiki na YT. Karolajna, teraz jak mieszkacie osobno to w końcu będziesz mogła odpowiadać tej wrednej babie. Słabo czuję dzisiaj Małą. Trochę mnie to martwi. Chociaż z drugiej strony ja też jestem dziś jakaś śnięta. |
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Megula91 nie strasz! Niektórzy nie mają wyboru
Ja uznałam że już nie myślę o bólu, wywoływaniu itp, tylko się cieszę że wreszcie będę miała syna, założę normalne ciuchy, zjem batona i wypiję łyk wina. A potem wrócę do biegania, będę chodzić z dzieckiem po górach i w ogóle och i ach...Byłam dziś po raz ostatni u gin, wszystko OK, tylko jeszcze oczywiście dodatni GBS. |
|
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ana, zazdroszcze przyrostu,... my tracilysmy i kazali nam dokarmiac mm teraz juz nie ma ubytku, ale wzrostu tez nie. mozliwe ze to przez zoltaczke, ale i tak idziemy dzisiaj do oediatry zbadac temat..
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
Też nie chcę wywoływania i staram się myśleć jak Pannazwanny, że to tylko chwila, a później będzie już tylko z górki
![]() Megilla, niepokoisz się? Też słabo czuję dziś ruchy. Właściwie tylko dyskomfort przy siedzeniu, bo czuję, że coś mi weszło pod żebro i nie mogę normalnie się oprzeć na kanapie i muszę odczekać trochę, aż ta nóżka czy rączka wyjdzie. Rano była czkawka, a teraz cisza. |
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Witam się już z oddziału
Mój klusek ma już 4300g Coraz ładniej sobie przybiera! Ciekawe jaka będzie waga końcowa... Poprosimy skromnie o kciuki jutro ok 12-13. Gosia bardzo się cieszę, ze2 w końcu wychodzicie do domu Odpoczywajcie teraz ile wlezie i cieszcie się sobą! Daj znać jak córeczka zareagowała na braciszka
|
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Roosko, teraz zaczęła trochę smyrać, ale tak od niechcenia. Ale dobre i to, trochę się uspokoiłam.
Macie jakieś pomysły na obiad? Nie mam zupełnie weny co zrobić jutro, a chcę wysłać TŻ po zakupy. |
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Tomek dwa dni szalał ale głównie popołudniami/wieczorem. A dzisiaj cisza. Ale u nas deszcz i buro i w ogóle. .. wiec tez ma prawo pomarudzic.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po wizycie. Mój plan rodzenia 15.10 legł w gruzach
termin porodu mam 25.10 a lekarz mi dzisiaj mówi że nie wiadomo czy nie urodze w listopadzie bo na nic się nie zanosi...myślałam że się popłacze nastepną wizyte mam 19.10 i jak mnie położna zapisywała to w głowie sobie myślałam" coooo? przecież ja z Pearl rodzę 15.10" Mały waży już 3100. To jest aż nieprawdopodobne że zapowiadał się hipotrofik a teraz rośnie w tak zaskakującym tempie. Do porodu jeszcze 3 tygodnie to ja mam nadzieje że on nie dojdzie do 4 kg bo ja go nie urodzę Zaczynam lokatora zachęcać do wyjścia. Jakieś porady,czy tylko 3xS?
|
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynaja przychodzić paczuszki ze smyka
słodkie te ubranka jak bede na laptopie to pokarze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Megilla- ja ostatnio miałam smaka na chinszczyzne, a wczoraj zrobiłam pierogi z mięsem a mama ugotowała barszcz czerwony do tego
jutro zrobię chyba makaron rurki nadziewany mięsem mielonym w sosie pomidorowym a na piątek pierogi ruskie. Mam jakiegoś powera do gotowania ![]() Pobolewa mnie czasem brzuch, twardnieje i boli kręgosłup :/ można na to coś wziąć? Nospa pomoże? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba zrobię rurki z mięsem zapiekane beszamelem i serem na sobotę na urodziny męża. Ale tortu piec nie umiem wiec kupie hehe
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Mi też dziś plecy zaczynają dokuczać Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3230 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten szarobury dzień - u nas cały czas pada.... Przeziębienie nie odpuszcza, mam tylko nadzieję, że katar niedługo minie, a kaszel nie dosięgnie
Gosia super, że wychodzicie już do domu! ciekawe jak w domowych pieleszach się Mlodemu spodoba ![]() ja1003 współczuję przeżyć, to musiało być straszne... Dobrze, że w porę zareagowałaś megilla a sprawdzałaś czy nie powtórzą tych warsztatów bezpieczny maluch u Ciebie? Bo u nas był raz we wrześniu i powtarzają teraz w poniedziałek Konwalia też mam zgagę, praktycznie codziennie.... Trochę mi co prawda odpuściła teraz przez ostatnie 3 dni, ale to chyba dlatego że przeziębiona jestem i jem bardzo mało, bo nie mam ochoty.... |
|
|
|
#3231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ja nie mam zielonego pojęcia czy mam jakieś rozwarcie i kiedy Tomek może się zjawić. .. i jak się zjawić. Kurcze czuje się źle z tym, że nie chce o tym myśleć odzegnuje od siebie świadomość, że muszę urodzić. .. jakoś negatywnie do tego podchodzić zaczynam. Nie wiem o co chodzi...
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Nelka kciuki za jutro
Ja1003 ale się strachu najadlas a Adaś jaki zarloczek a jak Michas? Paula chyba nie rodzi beze mnie ? Ja nue mam czasu ale w piątek bardzo chętnie ... Młody i tak chyba na tatusia czeka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
urodzić Stasia ![]()
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Spokojnie, mi gin nawet wystawił l4 do 30.10 i nst wizytę na 17.10! Maz sie ze mnie śmieje,ze nie mam sobie 15.10 planować, bo do terminu jeszcze kupa czasu, mama twierdzi,ze i tak urodzę w listopadzie, bo ona wszystkie ciąże przenosiła, siostra sie wyśmiewa,ze ze skrócona szyjka dwa miechy łaziła, a teściowa zapowiada,ze wraca dopiero 21.10 i nawet nie mysli,ze urodzę wczesniej. Płakać mi sie chce jak ich słucham i odpowiadam tylko,ze mogą sie ze mna zamienić brzuchami, skoro im sie nie spieszy. Ale ja im wszystkim pokaże!!! Rodze 15.10 U mnie o tyle dobrze,ze gin stwierdził - "Szyjka juz skrócona,ale jeszcze nie wyłazi". A co robie w tym kierunku? Wiesiołek, liście malin, codziennie obowiązkowo piłka. Od jutra ciaza donoszona wiec zaczynam spacery x100, seks x100, masaż brodawek i piłka pol dnia
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ostatnio mi moj Tomek powiedział ze lekarz mu mówił ze jak waga kobiety w ciąży zaczyna spadać to sie poród szykuje. Fajnie ze obi sobie bajeruja takie informacje jak ja idę sie przebrać i zważyć do przebieralni
a moj najwspanialszy pozniej zapomina mi przekazać te informacje. Tak wiec kochane na finiszu ważymy sie często Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3236 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
dla mnie nie musi dużo przybierać, oby tylko przybrała zdrowo.
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka- mógłby juz wyleźć bo bóle brzucha i kręgosłupa mnie chyba wykończą, a najbardziej te w nocy jak zanim wstanę siku muszę pomyśleć jak to zrobić żeby sie za bardzo nie ruszać bo brzuch boli okropnie
![]() Lunus- nie wiem czy z takimi ilościami jedzenia jakie ja pochłaniam będę w stanie schudnąć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam podobnie tu ciasteczko tu wafelek a ten skunks mi nic nie powiedział jakbym wiedziała to o wodzie bym żyła
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3239 |
|
Raczkowanie
|
Styska1551, Lunus, a ja martwiłam się, że pochłaniam ostatnio jakieś potworne ilości jedzenia. Widzę, że nie jestem sama.
Ja zdążę zjeść śniadanie i po kilku minutach idę do kuchni dalej coś jeść. Marne widzę szanse na to, że waga mi spadnie przed porodem. |
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez na pewno nie zejdzie przed porodem waga. Tak, jak cała ciąże sie trzymałam, tak teraz dzien bez słodkiego to dzien stracony a no i nie ma i z czego spadać, bo ja od poczatku ciazy tylko 5kg przybrałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

.

26.11.2015
04.08.2017 

oczywiście teściowa twierdzi ze to moja wina bo to.moje rzeczy śmierdzą. ... no tak... bo 90 procent moich tam jest skoro nie miałam jak ich nosić bo szybko za małe były to popakowalam w kartony i torby i leżały. .. z resztą w starym pokoju męża tyle szaf nie było żeby nas oboje przechować. A ona zima wieszala tam pranie na sznurkach i w tej saunie na poddaszu i wilgoci z prania zamykała non stop drzwi.... jestem taka zła 

Ja uznałam że już nie myślę o bólu, wywoływaniu itp, tylko się cieszę że wreszcie będę miała syna, założę normalne ciuchy, zjem batona i wypiję łyk wina. A potem wrócę do biegania, będę chodzić z dzieckiem po górach i w ogóle och i ach...
teraz juz nie ma ubytku, ale wzrostu tez nie. mozliwe ze to przez zoltaczke, ale i tak idziemy dzisiaj do oediatry zbadac temat..

a moj najwspanialszy pozniej zapomina mi przekazać te informacje.