|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Ja ostatnio nie mam apetytu wogole, jem na sile jak nigdy bo cała ciąże się obżeralam, od ostatniej wizyty do dziś schudłam 0,5 kg. |
|
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Mam jakieś małe skurczybyki promieniujące na plecy. Wzięłam nospe i szykuje sobie kąpiel, zobaczymy vo to będzie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
A mnie cały czas krzyż boli, mam pojedyncze skurcze i lekkie plamienie ale to pewnie po badaniu.
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Uffff. W końcu spadło na 123/79
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś mierzyłam ciśnienie i miałam 79/60 a pozniej 90/60 i 100/60 wiec zwariuje z tym ciśnieniomierzem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Bluegirl, mój mały się urodził z pepowina przy szyi. Nic mu przez to nie było
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3278 |
|
Zadomowienie
|
Żeby jeszcze tylko brzuch przestał dziś pobolewac i byłoby super.
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
KC Karolajna najważniejsze że spadło. NAjlepiej mierz 3 razy dziennie to wtedy jakby znowu były jakieś skoki to od razu wyłapiesz
Styska Ty na grudzień sie pisałaś, to wogóle przed szereg nie wychodz. Następne jesteśmy ja albo Inka bo już mamy dość a cierpiącym się ustepuje :P Konwalia nie bój się, nie zostaniesz sama - jak syn będzie uparty jak córka to jeszcze będę sie conajmniej do 22.10 bujać |
|
|
|
#3280 |
|
Zadomowienie
|
Na fb mi w grupie poradzili żeby co 2- 3 godziny dziś mierzyc bo i tak długo się trzymało czyli nie to ze błędny pomiar
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, nie mam czasu wszystkiego ponadrabiać, wpadłam tylko zobaczyć czy ktoś urodził, ale po pierwszej stronie widzę, że chyba na razie jakiś zastój
![]() U nas wszystko dobrze. Zosia ma dobre wyniki, od wczoraj jest już ze mną na sali, ale ze względu na antybiotyk zostaniemy w szpitalu do poniedziałku. Za nami już pierwsza wspólna noc i 6 kup Poza tym mam strasznego żarłoka, mogłaby jeść bez przerwy. Sama się bardzo ładnie przystawia, nawet nie musiałam się jakoś specjalnie starać, a ssie tak mocno, że czuję jakby mi ktoś wciągał cycka do odkurzacza Była u nas położna laktacyjna, ale stwierdziła, że nie ma po co przychodzić mam tylko nadzieję, że dalej tak będzie, bo boję się trochę tego nawału, którym wszyscy straszą.
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ty ponoć na grudzień sie szykujesz??? A tak serio - powodzenia dawaj znać czy sie coś rozkręca
|
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak ja jutro mam termin, ale raczej nic się nie zapowiada. Po dzisiejszym KTG pisały się jakieś pojedyncze skurcze nawet na poziomie 60-70. Napina mi się dosyć często brzuch i pobolewa jak na miesiączkę. Mama mnie pociesza, że jak mnie rodziła też nic się nie zapowiadało i nagle ja złapało w nocy. Straciłam już jednak nadzieję na szybki poród Przez to i humor niezbyt ciekawy ![]() Megula91 a jak u Ciebie? |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Skitka u mnie dzisiaj pojedyncze kłucie i nic więcej.. jutro mam wizytę.. też przez to mam jakiś średni humor.. mała aktywna jak zawsze i nic a nic mnie nie bierze.. a mój dzień się już powoli kończy 🙉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Karolajna dobrze, ze sie unormowało wszystko. Uffff
Styska weź ! Jaka laska ! Tutaj listę prowadzi a sama sie chce w kolejkę wepchnąć ! Ja nie wiem czego Cie ta ciaza nauczyła, ale tutaj wszystkie sa w ciazy i nie ma ustępowania miejsca w kolejce :P sie juz wszystkim w dupach poprzewracało :P a tak serio to dawaj znac co i jak trzymam kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj Styska! Pisz co u Ciebie!
|
|
|
|
#3287 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Dziewczyny po porodach jak u was brzuch i waga? U mnie tydz po -12kg i brzuch lepszy niż myślałam. Czuję że jak zacznę robić brzuszki to będzie znów tak jak przed. Tyko rozstępy zostaną ale też nie są tak straszne jak bałam się że będą, traktuje je jako blizny wojenne zakończone zwycięstwem!
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Ana wow! Super wynik! Brawo
a ile poszło Ci do gory ogółem podczas całej ciazy?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie dobrze! Na pewno jesteśmy już bliżej niż dalej, damy radę! Trzymam kciuki, aby szybko się ruszyło
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka spokojnie, my jeszcze w dwupaku, zreszta tez bym dzisiaj czasu na poród nie miała
![]() wpadłam w szał sprzątania, wymyśliłam sobie, ze ogarnę pokój, który służy za graciarnię i generalnie ląduje tam wszystko. Przez 2h nie mogłam tego ogarnąć, wiec wkurzona pojechałam kupić najtańsza szafę, skręciliśmy z TŻ i wreszcie pokój jakoś wyglada ![]() Jutro ostatni dzień w pracy i nareszcie wolne ![]() ![]() powiem Wam nieskromnie, że jestem z siebie mega dumna, że dałam radę pracować tak długo, jak sobie zaplanowałam. Dzięki temu zostanę z maleństwem do połowy września przyszłego roku ![]() Także jutro po południu mogę już rodzić, może jeszcze zdążę przed urodzinami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
A ja znowu ciśnienie 135/96. I puls 67. No zesz a grzecznie leżałam.
|
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
KCKarolajna może jedź lepiej na IP? Coś za wysokie masz dzisiaj, lepiej nie ryzykować.... Mój gin mi się kazał w takiej sytuacji od razu do szpitala zbierać, bo to jest niebezpieczne, zwłaszcza jeśli puchniesz... A z tego co pamiętam narzekałaś na opuchnięte stopy jak ja?
|
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
Tak. Ale chyba pojadę jutro. I tak o 7 rano dzwonie na ktg do nich przyjechać to od razu powiem jak sytuacja. Może to od pogody tez.. ja zawsze reagowałam kiepsko na zmianę pogody. Ale nie mierzyłamm nigdy wtedy ciśnienia. Wiec nie wiem w którą stronę szlo. Mały właśnie ma czkawke a wcześniej mnie skopal. Wiec chyba ok się czuje.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Musze jutro rano jeszcze mocz zawieźć do badań i morfologie. A na IP nie chce bo jeszcze mnie w szpitalu zatrzymają (na pewno znajda argumenty jakies) a ja chcę rodzic i być pod opieką w prywatnej klinice. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie śpię. Mam dość. Nie umiem przełykać, gardło boli ;( jakbym dzis miała rodzic to bym błagała o Cc. Nie mam siły. Ile to jeszcze potrwa? Za jakie grzechy tak mnie boli u taki stres przed porodem....
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajna, a jaki stopień referencyjnosci ma ta klinika? Czy z wysokim ciśnieniem nie odesłanie Cię do szpitala?
Paula, brawo Ty ![]() Styska? Rodzisz? |
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro zadzwonię jeszcze do ginekologa i spytam ale modlę sie aby do jutra chociaż troszkę mniej bolało bo wtedy bym wiedziała, ze to minie a nie ze sie dopiero rozkręca. Gorączki nie mam a katar powoli przechodzi. Tylko to gardło.... boje sie anginy.
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
nie ta dziura ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, póki co możesz popłukac szałwia. Pomaga na jakiś czas.
---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Nie moge spać przez zgagę idę napić się mleka
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Big Day - 7 czerwiec

Była u nas położna laktacyjna, ale stwierdziła, że nie ma po co przychodzić
dawaj znać czy sie coś rozkręca 

wpadłam w szał sprzątania, wymyśliłam sobie, ze ogarnę pokój, który służy za graciarnię i generalnie ląduje tam wszystko. Przez 2h nie mogłam tego ogarnąć, wiec wkurzona pojechałam kupić najtańsza szafę, skręciliśmy z TŻ i wreszcie pokój jakoś wyglada 

nie ta dziura