|
|
#991 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Scent Bar LX
Dokładnie
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Ano właśnie, tak zrobię, tyle, że albo lekarz albo wycieczka - bo wyruszają o 6 rano
|
#993 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Wróciłam z węgierskiego. Ja się tego nigdy nie nauczę.... Gryxie, kothy boskie ![]() Zapisz
|
|
#994 | |
|
Mother of Cats
|
A propos Beksińskiego: od jutra (dla maluczkich, czyli większości: od soboty) Galeria Zdzisława Beksińskiego w Krakowie
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Zapisz
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jego prace zachwycają, a konkretniej talent, mistrzostwo przedstawienia czegoś, co w głowie, we śnie, tak realistycznie, szczegółowo. To jest tworzenie świata, który materialnie istnieje tylko w grafice komputerowej. Dla mnie, po raz kolejny mistrzostwo. Zarówno wizji jak i metody/techniki tworzenia, co składa się na końcowy efekt. Te obrazy są tak brutalnie rzeczywiste, i to zasługuje na szacunek. Pokazanie, że są miliony wcieleń bólu, jak i innych nieoczywistych przeżyć. Lęków. Pragnień. Stanów umysłu i ciała. To jak odsłanianie kawałek po kawałku ludzkiego umysłu. Ludzkich problemów, tabu.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-06 o 21:57 |
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#997 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-10-06 o 22:18 |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Do pracy w it to trzeba miec mocna wątrobę... A w każdym razie do tych wszystkich imprez po robocie. ![]() Branoc
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-10-06 o 23:52 |
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Opowieść z cyklu "Ja to mam szczęście" - okazało się, że jedna z mam jest... dermatologiem! okazało się, że u Gucia jest ewidentna pokrzywka, najprawdopodobniej pokarnowa, szybka akcja - szczęście drugi raz : mama mieszka blisko nas, Gucio dostał lekarstwo, pokrzywka już schodzi
Ufff, aleśmy się nabiegali! Dziękuję za kciuki, kulę i rady
|
#1000 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Edit: doczytałem ![]() Właśnie młodzież urządza zapasy, coraz mniej na żarty, obawiam się W tym miesiącu kończą pół roku, więc obcięcie klejnotów majaczy już coraz wyraźniej nad horyzontem ![]() Cytat:
Oszukiwałaś ![]() ![]() No dooobra, wygrałaś! Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2016-10-07 o 00:23 |
||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście różnie może być - jeżeli Guciowi do jutra rana ewidentnie się nie poprawi, to zostaje w domu - więc jeszcze kule aktualne.
|
#1002 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1003 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? Już lata od starań minęły, a jak się człowiek stara, bo to ostatni dzwonek, to się nakręca. Pewnie, że dla Gucia byłoby lepiej, jakby miał rodzeństwo, i zrobiliśmy wszystko, żeby tak było. nie wyszło - i jakoś bez trudu pogodziłam się z tym faktem Cytat:
DZIĘKUJĘ!!!! Szkoda Villasowej, co zrobić... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nic nie mówił, sztywny jak drewno, więc powtórzyłam - i zmiękł, przytuliłam Go, zasnął i obudził się naprawiony ![]() Cytat:
Cytat:
Film - z zajawek tylko - chyba bardzo prawdziwy, w klimacie - i na pewno go nie obejrzę, niestety, za bardzo jestem podatna Cytat:
Nie, nie o to chodzi, po prostu powiedziałam, że wiz. u lekarza wyklucza wycieczkę - ale okazało się inaczej. Zresztą jestem pierwsza, jeżeli chodzi o tępienie posyłania chorych dzieciaków do przedszkola / szkoły, tudzież chodzenia z chorobą do pracy - wiem, życie, ale mimo wszystko to zarażanie innych ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Dziękuję, bo to taka super wycieczka, jakiej jeszcze nie było - będą w Bałtowie, dinozaury, safari i w ogóle, jadą super autokarem z trzema telewizorami
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-10-07 o 01:12 |
||||||||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Rosyjska reklama fikcyjnych perfum na dzień dobry, kozak! ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-10-07 o 10:33 |
|
|
|
#1005 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Maja, fuj! on nawet jak na niewolnika jest obleśny
|
#1006 |
|
|
No i nie potrzebuję już śniadania robić...
Zapisz
|
#1007 | ||
|
BAN stały
|
Znad kawy i dro... i znad marchewki z dipem jogurtowym!
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie się podoba, niezła parodia tych wszystkich nadętych reklam typu: "podążaj za własnymi marzeniami/bądź sobą/dla mężczyzny delikatnego i walecznego jednocześnie" A już szczyt pretensjonalnego absurdu to dla mnie Sauvage Diora z J. Deepem --- A tymczasem w pewnej restauracji w Wałczu: "Zapraszamy smakoszy kuchni kresowej. Dzisiaj Szef Kuchni poleca wieprzowinę w sosie słodko kwaśnym" Tego i sajgonek |
||
|
|
|
#1008 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1009 | |
|
|
Cytat:
![]() Co do reklam, podobno jest fajna reklama Emirates, z Jennifer Aniston i aluzjami do Angeliny, ale jeszcze nie widziałam... Zapisz
|
|
#1010 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak w ogóle Pani Helena jest piękna To już bardziej Grodzieńszczyzna w 2. połowie XIX wieku |
|
|
|
|
#1011 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
) , tylko jest po prostu piękną kobietą. I ma klasę.
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2016-10-07 o 11:49 Powód: dwukropek |
|
|
|
|
#1012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję, Sprawdziłam nuty, nono - wyszukane drewna Dziwny skład. Może być totalnie nie mój, a mooooooże...Cytat:
![]() ![]() klask i: Podziwiam, i zapamiętam to sobie. Cytat:
Mnie jego obrazy nie dołują, bo dla mnie ta makabra jest przefiltrowana przez "talent", jeśli mogę tak rzec, przez artyzm, przez swoistą formę, przypominającą"animacje"? , przez rodzaj prezentacji, surrealizm. To co widzę - to piękno dzieła, doskonałość, precyzja, zamknięte w surrealistyczno-graficznym świecie. Dołuje mnie obrazowanie bólu i dramatów tego świata, nazwijmy to tak skrótowo, w sposób realistyczny. A u Beksińskiego forma jest wentylem bezpieczeństwa, pokazuje symbole, swoją drogą proste, acz genialne. Nie sprawia, że zapomnę o czym są, ale pozwala się zachwycić wizualnie. Lubię na nie patrzeć. Raczej wprawia mnie z zadumę, skłania do refleksji. Widzę, po co to jest takie a nie inne, że nie jest jedynym celem szokować. Zrobiłeś mi dzień. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-07 o 11:49 |
||||
|
|
|
#1013 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w "Dzień dobry tvn" był reportaż na temat kurkumy i jej cudotwórczych właściwości (szczególnie antynowotworowych i antydemencyjnych), ciekawa sprawa
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Jak Gustaw? Pokrzywka poszła sobie? Znad drugiej kawy i ogólnego zniechęcenia, zmęczenia i przytłoczenia. Dobrze, że dziś słonko wyszło - krótki spacer powinien przegonić chociaż kawałek chandry. Zapisz
|
|
|
|
|
#1015 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas było widziane we wtorek ostatnio
|
||
|
|
|
#1016 |
|
|
Rydzyk fidzyk, robię dodruk kalendarzy
Będę miała wystawę w Warszawie jednak jeszcze w tym roku, w okolicy Mikołajek się będzie zaczynała, może wtedy trochę zejdzie.Najgorsza w tym wszystkim jest konieczność chodzenia na pocztę
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe, czy Ci ruscy do tego nie piją dając w tle piosenkę "I really gotta get out out of here" ![]() Czy Red już widziała nowe CdG Blackpepper? ![]() http://www.fragrantica.com/perfume/C...per-40188.html
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-10-07 o 13:44 |
||
|
|
|
#1018 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
2.nie ujęłabym tego lepiej dla mnie jego obrazy to ilustracja piekła z którego nie ma ucieczki i poza którym nic nie istnieje , brrrrr makabra . Tak sobie myślę , że ponieważ jako dziecko i młody chłopak przeżył wojnę, to może być obraz tego , co wojna zrobiła z jego psychiką, jak się tam nieodwracalnie zapisała .Cytat:
? kuchnia kresowa jak ta lala Cytat:
![]() Wiecie, jak już się ta jesień zrobiła ostatecznie i nieodwołalnie, przestała mi przeszkadzać i nawet akceptuję fakt , że chłodno ![]() ![]() Ad sinupret Bohoboco - podejrzewam , że wbrew rzekomym nutom to będą słabiutkie kąpoty - wypuścić 8 dobrych flaszek jednocześnie ? to jest fizycznie niemożliwie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-10-07 o 13:45 |
||||
|
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
juz w londynie ![]() bedzie z Porto i Sintra w kolejnym wypadzie Cytat:
![]() dlatego, ze jak juz sie napracuje, to moge sobie poodopoczywac bez wyrzutow ![]() i tak oba mialam zmieniac do konca roku, ale zal mi ze zdjec zadnych nie porobilam, a okolicznosci przyrody zniewalaly what happens in algarve stays in algarve w lagos wszedzie byly kothy, w willi 3, w paru ogrodkach restauracji tez sie same przysiadaly do ludzi. duze, dobrze odzywione, niestrachliwe i olewajace wszystko poza zarciem ![]() Cytat:
![]() mnie https://www.youtube.com/watch?v=MtiXQXRb7o0 rozczulilo przy starcie
|
||
|
|
|
#1020 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale doceniasz tzw. warsztat? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

W tym miesiącu kończą pół roku, więc obcięcie klejnotów majaczy już coraz wyraźniej nad horyzontem 

Dramat. Jako i blutenzauber 

klask i: Podziwiam, i zapamiętam to sobie.
Zrobiłeś mi dzień.