Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-06, 22:32   #4111
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Kiedy ewentualnie mogą pojawić się pierwsze rozstępy??
Pewnie to kwestia indywidualna, ale moze dziewczyny które już rodziły mogły by się wypowiedzieć,jak to bylo u nich

Smarowac staram sie co wieczór
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się, ale często zapominałam. Myslałam,że nie będę miała rozstępów. Pojawiły się dopiero na początku 9 miesiąca. Pod koniec ciąży cały brzuch w rozstępach pojawiały się w zastraszającym tempie

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-06 o 22:35
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 22:38   #4112
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja sie nie łudzę. Mam masę rozstępów z okresu dojrzewania takze mam predyspozycje genetyczne. Ale smaruje. Cos może pomoże.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 23:11   #4113
Escorpio
Zakorzenienie

No i zaczęło sie u mnie szaleństwo. Dopiero nadrabiam

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Szczerze jakbym miała płacić to wolałabym skorzystać z domowej szkoły rodzenia i masz wtedy indywidualnie, w domowym zaciszu, mozesz pytać o co chcesz
A jest cos takiego? Ja pierwszy raz o czyms takim slysze.

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Mnie się też takie bardzo podobają, jeszcze Jagoda/Róża. Wczoraj właśnie powiedziałam tz ze mi się Kalina podoba to mnie zbrechtal dziad aż nie wierze ze mu się Ida spodobała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jagoda daje przyjaciółka, a Roza juz dla siostry ciotecznej jest zarezerwowane ale i tak oba mniej mi sie podobaja niz Kalina

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Gajowa to nie brochow

Ja nie wiem... Muszę iść popatrzeć te szpitale...powoli wychodzę z założenia że mi wszystko jedno..O każdym słysze i dobre i złe rzeczy..

U mnie to samo, o każdym rożne opinie słyszałam. Dlatego wybrałam takie gdzie jest 3 stopień referencyjności.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
tak jak się rodzi na zbiorczej sali to tez możne być, tylko to są takie boksy przedzielone ścianka. i nie wiem jak tam wygląda dostęp do jakiś udogodnień typu piłka, bo na sali rodzinnej to chyba większy wypas, ale poki co są to tylko info od kolezanek, bo osobiscie nie byłam
Cytat:
Żartujesz... Wszędzie piszą że możliwe towarzystwo osoby tow. A o salach to info osobno i ni jak tego że sobą nie powiązalam... Zresztą koleżanka z pracy na brochowie rodziła w sali gdzie rodzacd oddzielone murem do pasa i normalnie z nią mąż był...

Cytat:
Nie zrozumiałam tak tego...
Rozumiałam że rodzinny to w osobnej sali z mężem, a jak już sama zbiorcza to trzeba samemu... Ze albo tak albo tak...
Na Borowskiej jest wycieczka co tydzien o tej samej godzinie zbiórka 2 piętro przy windach
Ja tez zawsze rozumiałam ze jak poród z mezem to tylko w sali pojedynczej... Nigdy nie słyszałam zeby ktos w wieloosobowej sali rodził z mezem. Nawet ostatnio koleżanka nie załapała sie na jedynkę i musiala rodzic sama w wieloosobowej...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 23:12   #4114
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
jeszcze nie słyszałam o tym żeby ktoś jadł placki z ketchupem
Ja jem tylko z keczupem jak mi kiedys podano placki z cukrem to myślałam, że padne, ale były całkiem niezłe

Stary 2016-10-06, 23:52   #4115
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Placki ziemniaczane tylk oz cukrem i do popicia zimne mleko ale mam smaka....
Moj mąż jada placki ziemniaczane ze śmietaną

A ja własnie wszamałam sałatkę owocową od teściowej, ale tak srednio się najadłam

No u nas dzisiaj ruszamy się cały dzien i co chwila cios prosto w pęcherz
Zimne mleko na cieple? Nigdy nie mialas po tym rewolucji w brzuchu?
Cytat:
Pewnie to kwestia indywidualna, ale moze dziewczyny które już rodziły mogły by się wypowiedzieć,jak to bylo u nich

Narazie smaruje sie raz dziennie, czas zacząć dwa razy. Po pierwszej ciazy nie mam rozstepow i mam nadzieje ze teraz tez nic się nie pojawi.
I trzeba pamiętać, aby tylko smarowac bez dluzszego masowania

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A jest cos takiego? Ja pierwszy raz o czyms takim
U nas jest takie cos. Dwa lata temu to było bodajze 50zl/h.
Najlepiej zapytaj u gina czy nie zna jakiejs poloznej ktora prowadzi takie zajecia indywidualne w domu.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-06, 23:58   #4116
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale mi tu smaki robicie

wrzucam zdjęcia pościeli.
Jak dla mnie jest w porządku. Jakościowo taka jaką miałam dla pierwszej córy
w komplecie:poszewka na poduszkę, jaśka, kołderkę,prześcieradło (zdjęcia nie robiłam), ochraniacz. W zestawie jest też kołdra, poduszka i jeszcze dodatkowo zamówiłam taki przybornik który sie wiesza na szczebelki. Na ostatnim zdjęciu jest poduszka do wózka
keepsmil3, według mnie nie jest ta pościel ani za cienka ani za śliska
Bardzo ładnie wygląda Mogłabyś jeszcze raz wstawić link do tej aukcji? Jakoś teraz nie mogę go odnaleźć :/

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja placki same albo z powidłami śliwkowymi uwielbiam fakt ze w całej Polsce każdy je placki inaczej
Dokładnie Ja jestem nauczona, że można je jeść ze wszystkim. I z cukrem; cukrem i śmietaną; sosem mięsnym; serem żółtym Ale tak samo mam z naleśnikami, najbardziej lubię z zszynką i serem, polane ketchupem

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Witam mamusie Ja dzisiaj na obiad też miałam placki ziemniaczane z zasmażaną kiszoną kapustą i sosem pieczarkowym
Właśnie wróciłam z wizyty i dalej jest dobrze łożysko wysoko, szyjka ponad 35 mm i w końcu dostałam zielone światło na poruszanie się, tylko bez szaleństw Gabryś rośnie jak na drożdżach 442g, ułożony główkowo, pokazał nam dzisiaj tylko uszko i rączkę, ewentualnie łokieć i w sumie wszystko jest tak super, że aż mi trochę "nieswojo" bo przyzwyczaiłam się do myśli o cesarce i ten poród siłami natury zdeka mnie przeraża
Super, że wszystko w porządku A wolisz cesarkę czy sn?

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
To u nas w żadnym szpitalu nie ma zbiorczej sali. W każdym rodzaca ma swoją salę.
Jakie luksusy... U mnie to jakaś utopia

Cytat:
Ja jadal tylko z cukrem, mój maz znowu tylko z ketchupem...
Cos bym zjadla ale sama nie wiem co, przejrzalam juz cala lodowke, wszystkie szafki i barek z slodyczami.
Była bombonierka to stwierdzilam, ze otworze i sprobuje, zrobilam gryza a tam sam alkohol. No i pojedzone
Ja bym pewnie tą jedną zjadła

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
W moim mieście są 2 sale do porodów rodzinnych i jedna wspólna 3 osobowa. Na tej wspólnej nie ma szans na obecność męża.
U mnie to samo i zero szans na męża.

Cytat:
Laski smarujecie sie raz czy dwa razy dziennie? .
Zawsze wieczorem, a jak rano mi się nigdzie nie spieszy, to wtedy też.

Cytat:
O właśnie, smarowanie. Kiedy to ja się smarowalam? Jakieś 2 tygodnie temu. Należy mi się reprymenda. Od jutra zaczynam regularnie ☺ ale raz dziennie,bo dwa nie dam rady, nienawidzę się smarować czymkolwiek.
Ja też nie znoszę, nawet nie wiesz jak się muszę zmuszać... Mogłam mieć rok jeden balsam, a i tak go wyrzucałam bo nie potrafiłam skończyć, więc wiesz

Cytat:
Ja sie nie łudzę. Mam masę rozstępów z okresu dojrzewania takze mam predyspozycje genetyczne. Ale smaruje. Cos może pomoże.
Ja też mam trochę na pośladkach, ale łudzę się, że teraz mi się nie zrobią
Stary 2016-10-07, 05:34   #4117
Ana064
Raczkowanie

Hej któraś z dziewczyn podawała link do legginsów z Allegro moge prosić jeszcze raz nie moge odnaleźć ☺️
Ana064 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 07:12   #4118
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n
Lutówki 2017 ❤ cz. III

Nadrobiłam ale cytować juz nie bede

Ja placki ziemniaczane to np z kapusta kiszona nigdy na słodko albo z kubkiem zimnego mleka chociaż od placków wolę babkę ziemniaczana

Smaruje sie tez codziennie ale tylko wieczorem. Jestem zbyt leniwa ....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-10-07, 07:26   #4119
ila26
Raczkowanie

Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
OGŁOSZENIE PARAFIALNE:
kiciulec, basiak89, magg_da, ila26, lolita25, ysbaill, shiruvii

powyższe dziewczyny mają zaległość z podaniem płci, proszę na najbliższej wizycie uzyskać informację
dziewczyny podkreślone - w ogóle takowych nie kojarzę, one w ogóle piszą coś?
dziękuję za uwagę

Ja od wczoraj wiem, że to chłopiec. Imię to prawdopodobnie Tadeusz, ale jeszcze nie potwierdzam.

Edytowane przez ila26
Czas edycji: 2016-10-07 o 07:41
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 07:32   #4120
anolta
Zakorzenienie

Escoropio ja tak samo, jeden balsam na rok 😁😂

I my w pierwszej ciąży wybraliśmy między Kalina a Antonina, wygrało drugie, bo się bardzo babciom podobało, a nam było obojętnie,oba piękne 😍

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 07:36   #4121
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też niecierpię się smarować. Ale po pierwszej ciąży mam dużo rozstępów i nie chce mieć jeszcze więcej

Ja się nie smaruje bo nie lubię. W rodzinie nie ma tendencji do rozstępów. W pierwszej ciąży też ani jednego nie miałam.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 07:44   #4122
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Placki ziemniaczane tylk oz cukrem i do popicia zimne mleko ale mam smaka....
Moj mąż jada placki ziemniaczane ze śmietaną

A ja własnie wszamałam sałatkę owocową od teściowej, ale tak srednio się najadłam

No u nas dzisiaj ruszamy się cały dzien i co chwila cios prosto w pęcherz
To tak jak ja

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Tu chyba trzeba wprowadzić zakaz mówienia o jedzeniu! Ślinka mi cieknie... Mimo, że nie lubię placków ziemniaczany to teraz zjadłabym górę...😃

Niedługo zacznie się sezon na mandarynki Pamiętam jak w poprzedniej ciąży jak byłam, na wątku naszym był na nie szał.

Cytat:

U mnie ok 8 miesiąca, z dnia na dzień paskudne czerwone i dużo. Teraz zbladły i ich tak nie widać, ale nie łudzę się, pojawią się znów, choćbym w beczce balsamu siedziała.

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się, ale często zapominałam. Myslałam,że nie będę miała rozstępów. Pojawiły się dopiero na początku 9 miesiąca. Pod koniec ciąży cały brzuch w rozstępach pojawiały się w zastraszającym tempie

No jak u mnie.

Cytat:

Ja tez zawsze rozumiałam ze jak poród z mezem to tylko w sali pojedynczej... Nigdy nie słyszałam zeby ktos w wieloosobowej sali rodził z mezem. Nawet ostatnio koleżanka nie załapała sie na jedynkę i musiala rodzic sama w wieloosobowej...
To zależy od szpitala i ich wewnętrznych ustaleń. Trzeba pytać.

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj wiem, że to chłopiec. Imię to prawdopodobnie Tadeusz, śle jeszcze nie potwierdzam.

Super!!

Odprowadziłam synka do przedszkola i relaks Do czasu aż się rozglądnę wokół siebie. Wypadało by ogarnąć mieszkanie, syf się zrobił. Ale najpierw kawa.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 07:47   #4123
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dzień dobry w 20tc
No to teraz juz "z gorki"...

Cytat:
I my w pierwszej ciąży wybraliśmy między Kalina a Antonina, wygrało drugie, bo się bardzo babciom podobało, a nam było obojętnie,oba piękne 😍

Mi sie podobalo Aleksander, do czasu gdy mowie mamie, a ona "Oluś!" I już mi się ekspresowo odpodobało
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 08:32   #4124
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja się rzadko smaruję, nie przepadam za tym, tylko brodawki ze 2 razy dziennie czymś pociapie. Boje się, że będą pękać. W poprzedniej ciąży nie miałam rozstępów, różnicy mitonie robi bo mam brzuch poorany rozstępami po leczeniu sterydami(przed ciążą) do tego jedna blizna po cesarce,jedna po wyrostku i kilka mniejszych po wycinaniu woreczka żółciowego. Mogłabym jakiegoś badassa grać w filmie
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 08:36   #4125
justkonev
Zakorzenienie

Dziś zaczynam 6 miesiąc
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 08:41   #4126
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od wczoraj wiem, że to chłopiec. Imię to prawdopodobnie Tadeusz, ale jeszcze nie potwierdzam.

Gratuluje synka, śliczne imie

Cytat:
Escoropio ja tak samo, jeden balsam na rok 😁😂

Antonina tez mi sie bardzo podoba, do bierzmowania sobie tak wybrałam. Ale za duzo teraz Toś się zrobiło...

Cytat:
To tak jak ja

Niedługo zacznie się sezon na mandarynki Pamiętam jak w poprzedniej ciąży jak byłam, na wątku naszym był na nie szał.

U mnie ok 8 miesiąca, z dnia na dzień paskudne czerwone i dużo. Teraz zbladły i ich tak nie widać, ale nie łudzę się, pojawią się znów, choćbym w beczce balsamu siedziała.

No jak u mnie.

To zależy od szpitala i ich wewnętrznych ustaleń. Trzeba pytać.

Super!!

Odprowadziłam synka do przedszkola i relaks Do czasu aż się rozglądnę wokół siebie. Wypadało by ogarnąć mieszkanie, syf się zrobił. Ale najpierw kawa.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanka i mowila mi ze miała fazę na mandarynki wlasnie mi raczej ta faza nie przyjdzie

Cytat:
Dzień dobry w 20tc
No to teraz juz "z gorki"...

Mi sie podobalo Aleksander, do czasu gdy mowie mamie, a ona "Oluś!" I już mi się ekspresowo odpodobało
Trzeba uważać na zdrobnienia. Mi sie bardzo podoba Tadeusz, Tadzio, ale Tadka bym nie zniosła

Wrocilam chyba do stanu sprzed ciazy. Mogłabym rano pospac, zeby w nocy cos porobić, a tu sie nie da, bo każą wstawać...

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Dziś zaczynam 6 miesiąc
Gratuluje ja czekam do poniedziałku
Stary 2016-10-07, 08:49   #4127
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam,
zabrałam się rano za sprzątanie, mała została w domu, kaszle okropnie, choć ten kaszel nie jest już taki odrywający, mam nadzieję, że jej szybko przejdzie.
Czekam do środy, mam nadzieję, że mi potwierdzi płeć z 80 na 100% i będę mogła jeszcze trochę ciuszków kupić bo niby mam, no ale wiecie, trochę wyjściowych kompletów by się przydało aaaa i czapki zimowe
Muszę kupić regał na książki i zabawki do pokoju dzieciaków, jakoś miejsce ogarnąć na dzidziusiowe rzeczy, biorąc pod uwagę, że jestem w 22 tyg to za 15 tyg cc
Stary 2016-10-07, 08:54   #4128
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja się rzadko smaruję, nie przepadam za tym, tylko brodawki ze 2 razy dziennie czymś pociapie. Boje się, że będą pękać. W poprzedniej ciąży nie miałam rozstępów, różnicy mitonie robi bo mam brzuch poorany rozstępami po leczeniu sterydami(przed ciążą) do tego jedna blizna po cesarce,jedna po wyrostku i kilka mniejszych po wycinaniu woreczka żółciowego. Mogłabym jakiegoś badassa grać w filmie
O matko! Wygralas 😀

2017 - synek
Stary 2016-10-07, 08:54   #4129
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam,
zabrałam się rano za sprzątanie, mała została w domu, kaszle okropnie, choć ten kaszel nie jest już taki odrywający, mam nadzieję, że jej szybko przejdzie.
Czekam do środy, mam nadzieję, że mi potwierdzi płeć z 80 na 100% i będę mogła jeszcze trochę ciuszków kupić bo niby mam, no ale wiecie, trochę wyjściowych kompletów by się przydało aaaa i czapki zimowe
Muszę kupić regał na książki i zabawki do pokoju dzieciaków, jakoś miejsce ogarnąć na dzidziusiowe rzeczy, biorąc pod uwagę, że jestem w 22 tyg to za 15 tyg cc
Jestem prawie w 25, też pewnie cc i właśnie wzbudziłaś we mnie panike
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:08   #4130
ydzia
Raczkowanie

Cytat:
Zimne mleko na cieple? Nigdy nie mialas po tym rewolucji w brzuchu?

Narazie smaruje sie raz dziennie, czas zacząć dwa razy. Po pierwszej ciazy nie mam rozstepow i mam nadzieje ze teraz tez nic się nie pojawi.
I trzeba pamiętać, aby tylko smarowac bez dluzszego masowania

U nas jest takie cos. Dwa lata temu to było bodajze 50zl/h.
Najlepiej zapytaj u gina czy nie zna jakiejs poloznej ktora prowadzi takie zajecia indywidualne w domu.
Mi mleko na nic nie szkodzi mogę łączyć ze wszystkim a najbardziej lubię ciepłe ciasto i popić sobie mlekiem

Ja czekam na takie soczyste pomarańcze chociaż i mandarynka nie pogardze

Co do rozstępów tez ich trochę mam na udach i pośladkach (moje skoki wagowe .) Ale są blade tylko tak jak by głębokie :/ ciekawe co będzie teraz.

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:08   #4131
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Ale mi tu smaki robicie

wrzucam zdjęcia pościeli.
Jak dla mnie jest w porządku. Jakościowo taka jaką miałam dla pierwszej córy
w komplecie:poszewka na poduszkę, jaśka, kołderkę,prześcieradło (zdjęcia nie robiłam), ochraniacz. W zestawie jest też kołdra, poduszka i jeszcze dodatkowo zamówiłam taki przybornik który sie wiesza na szczebelki. Na ostatnim zdjęciu jest poduszka do wózka
keepsmil3, według mnie nie jest ta pościel ani za cienka ani za śliska
pościel wyglada super jak bedziecie skladac to daj znac czy pod montaz kolek wszystko jest wywiercone, bo to dla mnie istotne

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Witam mamusie Ja dzisiaj na obiad też miałam placki ziemniaczane z zasmażaną kiszoną kapustą i sosem pieczarkowym
Właśnie wróciłam z wizyty i dalej jest dobrze łożysko wysoko, szyjka ponad 35 mm i w końcu dostałam zielone światło na poruszanie się, tylko bez szaleństw Gabryś rośnie jak na drożdżach 442g, ułożony główkowo, pokazał nam dzisiaj tylko uszko i rączkę, ewentualnie łokieć i w sumie wszystko jest tak super, że aż mi trochę "nieswojo" bo przyzwyczaiłam się do myśli o cesarce i ten poród siłami natury zdeka mnie przeraża
gratulacje, w końcu nie jesteś uziemiona

Cytat:
To u nas w żadnym szpitalu nie ma zbiorczej sali. W każdym rodzaca ma swoją salę.

to macie luksusy a wydawaloby sie, ze w dużym mieście tez to powinna byc norma...

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
mój Tz je tylko z keczupem, a ja znowu placki ziemniaczane z cukrem uwielbiam szamać mój Tż uważa to za niegroźnego hopla, on nie rozumie jak można jesć smażone ziemniaki z cebulą i mąką z cukrem. w sumie jak to przemyslę, też uwazam ze ziemniaki z cukrem są dziwniejsze niż z keczupem, ale co zrobić
ja też nie ogarniam jak mozna to jeść na słodko ale u mnie tak jedzą. I jeszcze ten skrzypiący cukier miedzy zebami fuuuuj

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wszamałam kilka plastrów oscypka
a to mozna w koncu? ja w gorach sobie odmawialam i moze niepotrzebnie

Cytat:
O właśnie, smarowanie. Kiedy to ja się smarowalam? Jakieś 2 tygodnie temu. Należy mi się reprymenda. Od jutra zaczynam regularnie ☺ ale raz dziennie,bo dwa nie dam rady, nienawidzę się smarować czymkolwiek.

myslałam, ze wszystkie kobiety uwielbiaja balsamy itp. i ja jestem dziwna. Dzięki dziewczyny nie czuję się dziwna nie znosze sie smarowac!

Cytat:

dopytam jeszcze, bo zwątpiłam, ale raczej byłam tego pewna

Cytat:

gratki!

Cytat:
Dziś zaczynam 6 miesiąc
brzuszek rosnie?
Stary 2016-10-07, 09:08   #4132
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Dziś zaczynam 6 miesiąc
Gratulacje Ale to leci...

Cytat:

Ostatnio rozmawiałam z koleżanka i mowila mi ze miała fazę na mandarynki wlasnie mi raczej ta faza nie przyjdzie

Trzeba uważać na zdrobnienia. Mi sie bardzo podoba Tadeusz, Tadzio, ale Tadka bym nie zniosła
Mandarynki Cos czuje, ze u mnie bedzie szal. A wczoraj niespodziewanie zachcialo mi sie jakiegos ciastka i wyprosilam przywiezienie W-Z. Ale byla pyszna

No to zdrobnienia są czasem wkurzające. Moją mamę tak babcia odstraszyla od imienia Weronika, bo powiedziala, ze slicznie i ze bedzie Weronka. No i ten

W ogole to dzien dobry

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:08   #4133
ydzia
Raczkowanie

A i ja dzisiaj zaczelam 21+0 ale to leci

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:11   #4134
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
brzuszek rosnie?
Rośnie, rośnie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:28   #4135
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Dziś rano o 7.00 u mnie 0 stopni
brrrrrrrr.....

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
Hej któraś z dziewczyn podawała link do legginsów z Allegro moge prosić jeszcze raz nie moge odnaleźć ☺
Nie wiem o które Ci chodzi. Ja też podawałam legginsy ciążowe ocieplane
http://allegro.pl/legginsy-getry-oci...669417800.html
Cytat:

u mnie znów pewnie będzie szał

A co do relaksu. Daria tez w przedszkolu, a ja mam ciszę , spokój Pomyśl sobie,że za niedługo skończy nam się taki luz i relax jedno dziecko do przedszkola,ale w domu drugie i jeszcze mieszkanie ogarnij, obiad itd a potem po drugie odebrać z przedszkola.

Cytat:

Cytat:
Dziś zaczynam 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
już? ale to zleci
Stary 2016-10-07, 09:28   #4136
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Gratulacje Ale to leci...

Mandarynki Cos czuje, ze u mnie bedzie szal. A wczoraj niespodziewanie zachcialo mi sie jakiegos ciastka i wyprosilam przywiezienie W-Z. Ale byla pyszna

No to zdrobnienia są czasem wkurzające. Moją mamę tak babcia odstraszyla od imienia Weronika, bo powiedziala, ze slicznie i ze bedzie Weronka. No i ten

W ogole to dzien dobry
Moja kuzynka ma tak na imie i w szkole wołali na nia Nika albo Weronika
Stary 2016-10-07, 09:30   #4137
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładnie wygląda Mogłabyś jeszcze raz wstawić link do tej aukcji? Jakoś teraz nie mogę go odnaleźć :/
http://allegro.pl/zestaw-lozeczko-dz...746388538.html
Stary 2016-10-07, 09:30   #4138
ewemis
Raczkowanie

Cytat:

Dokładnie Ja jestem nauczona, że można je jeść ze wszystkim. I z cukrem; cukrem i śmietaną; sosem mięsnym; serem żółtym Ale tak samo mam z naleśnikami, najbardziej lubię z zszynką i serem, polane ketchupem

Super, że wszystko w porządku A wolisz cesarkę czy sn?
To ja pomogę,bo tez się nad ty łóżeczkiem zastanawiam
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27465216
tutaj są wszystkie zestawy tego sprzedawcy, wypiera się z ilu elementów ma być zestaw, ewentualnie jakie łóżeczko.

Jezuniu naleśniki meksykańskie ale nie zrobię tego mężowi, jeszcze trochę litości mam

Sama nie wiem jak z tym porodem Jak omawiałyśmy cesarkę, to się bałam bo operacja, bo blizna, bo CEWNIK, bo nie wiadomo jak sobie z dzieckiem potem poradzę... ale oglądałam filmiki, czytałam i jakoś tak się oswoiłam i przyzwyczaiłam do tej myśli w sumie ok pipi po zastanie bez zmian ominie mnie wielogodzinna męczarnia , skurcze i te sprawy, jakoś to będzie a teraz bach, wszytko super ekstra więc wskazań do cesarki jak na razie nie ma no i teraz jestem nieoswojona z myślą o porodzie siłami natury

Cytat:

Tadzio

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Ja się nie smaruje bo nie lubię. W rodzinie nie ma tendencji do rozstępów. W pierwszej ciąży też ani jednego nie miałam.

Ooo, ja też tak chcę
Jestem ciekawa jak to u mnie będzie z tymi rozstępami z okresu dojrzewania nie mam ani jednego , ale nie wiem czy to nie jest spowodowane tym że jestem mała, drobna i dojrzewanie wyglądało na zasadzie " Ooo rosne "... "o przestałam "
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 09:38   #4139
anolta
Zakorzenienie

Silver 0 stopni?brrrr. U nas 12 stopni, zero wiatru i nawet się przejasnia

Jutro córeczka ma urodziny, więc dziś przytargalam do przedszkola wielki tort, owoce i slodkosci 😊Mam nadzieję, że się super bawi, wczoraj przeżywała cały dzień ☺

No i w związku z urodzinami przychodni do nas rodzina jutro tzn. dziadkowie i nasze rodzeństwo, więc muszę się zabrać za sprzątanie i mam ambitny plan upiec 3 ciasta 😊 a potem jeszcze mamy urodziny dla dzieci i znajomych ,ale to już w bawialni robie. Także busy 😊

2017 - synek
Stary 2016-10-07, 09:53   #4140
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
pościel wyglada super jak bedziecie skladac to daj znac czy pod montaz kolek wszystko jest wywiercone, bo to dla mnie istotne
Mąż jeszcze tego nie sprawdzał bo wrócił wczoraj późno z pracy, a dziś rano znów wyszedł. Ja tego nie umiem z kartonu wyciągnąć bo jest mega ciężkie,ale jak tak spojrzałam to są na dole dziurki Nie wiem czy to na kółka,ale chyba tak bo na co by innego.
Też chcę zamontować kółka,ale myślałam że tż będzie musiał je sam wywiercić.
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
u mnie w szkole była Weronika i wszyscy wołali na nią Wera nie podoba mi się to
Cytat:
A i ja dzisiaj zaczelam 21+0 ale to leci

ja wczoraj zaczęłam 21 tydz

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Silver 0 stopni?brrrr. U nas 12 stopni, zero wiatru i nawet się przejasnia

Taka różnica??? Rano jak szłam do przedszkola to było 0 st. Teraz AŻ 3st

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-07 o 09:51
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości