|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Czytałam na blogu Hafiji, że należy się po prostu racjonalnie odżywiać przy karmieniu. Smażone nie jest zalecane właśnie z tego względu, jak przy kazdej zdrowej diecie, a nie ze szkodzi na mleko.
|
|
|
|
#3512 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Ja jem ubogo bo miała kiepskie kupy. Bez sałaty, pomidora, tylko banany narazie, kasze, ziemniaki, ryż, mięso każde ale gotowane, mało przypraw, żadnych gotowcow, jaja od sąsiadki, ser żółty, wędliny drobiowe, bez nabiału typu mleko, śmietaną, jogurty...
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy Michale po miesiącu jadłam praktycznie wszystko, tak wiem, wyrodna matka, ale pizzy ani kebaba też sobie nie odmawiałam, karmiłam go 7 mies (pewnie gdyby nie ciąża i fakt, że pokarm mi się skonczył karmiłabym jeszcze dłużej) i nigdy mu nic nie było. Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo. Poza tym trzymam się wersji, którą napisała megilla. A wiecie co mi wczoraj położna powiedziała? To, że rodzę duże dzieci (bo podobno waga Adasia na 2tyg przed terminem wcale do małych nie należała) to moja wina bo jem dużo drobiu (lubię, no co mogę za to, że wolę kotlet z piersi niż ze schabu), a on jest faszerowany hormonem wzrostu który oddziałuje później na płód. No i najlepiej żebym w ogóle zrezygnowała z drobiu chyba, że mam swój i wiem, na czym jest chowany. Ile w tym prawdy nie wiem... |
|
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Karolajna dobrze ze cisnienie się ustabilizowalo
![]() Kurcze zazdroszcze Wam,że już tulicie maluszki U mnie 40 tydz leci ( dokł 39+4) i nic sie na poród nie zapowiada. Masakra. Z moim szczęściem znowu przenosze 10 dni ;( ;( Już mnie to dobijać zaczyna, bo boje się że bedzie jak z Leną - zielone wody, skaczące tętno, smółka oddana w brzuchu, na początku nawet za skóre miała pkt odjęty bo sina była aż ją poklepali po dupce :/ Także już nie chodzi o to że jest mi ciężko i się źle czuje, ale po prostu boje się że znowu będzie to samo.. a dodatkowo młody jest większy od Leny to dochodzi strach że bedzie ciężej urodzić większego klocka. Eh pogoda chyba tak mnie na użalanie się nastraja :/
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony geny też robią swoje.A co do diety przy karmieniu - należy jeść wszystko, w umiarkowanych ilościach i obserwować dziecko. Nowe produkty trzeba wprowadzać stopniowo, a nie wszystko na raz. I z umiarem, to chyba klucz do wszystkiego. To są najważniejsze zasady, nie ma co popadać w jakieś skrajności ![]() Strasznie senna pogoda, wracam do łóżka
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-07 o 12:33 |
|
|
|
|
#3516 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu Twój Szymuś jest uroczy!
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Ja- a ja tam jem kury swojskie, wiejskie bez tych wszystkich zbędnych przyspieszacze wzrostu i wgl świnki tez takie jem (mój tata ogólnie jest masarzem- nie mylić z masażysta :p) a dziecko wielkie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
ja po porodzie z ćórka dostałam na obiad: kurczaka smażonego, ziemniaki z sosem i surówke z kapusty
Oczywiści epo porodzie byłam tak strasznie głodna że nie patrzałam co właśnie jem ( pamiętam że jeszcze buzie sobie poparzyłam bo położna obia dmiw mikrofali podgrzała . Małej nic nie było, ale później raczej starałam sie jeść zdrowo i lekko - bez gazowanego i wzdymającego
|
|
|
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się jak mój Brytek zareaguje na nowego lokatora ponieważ ona jest straszną przylepą, zawsze siedzi tam gdzie my i przeważnie na kolanach mojego męża, boje się, że będzie bardzo zazdrosna póki co planuję aby mój maż podczas mojego pobytu w szpitalu zabrał jakąś pieluszkę z zapachem bobasa i przez ten czas ją oswajał z nowymi zapachami. Jak przyjdziemy do domu we 3 to będę chciała aby kotek obwąchał bobasa ale co będzie dalej to nie wiem
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Ja mieszam na wsi wiec tez mam dostep do swojskich produktów, wiem czym sa karmione i to te najczesciej jem, a pierwszy syn z waga 4150g.
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Withi_as, uratowałas mnie od wyrzutów sumienia
ja też w wyrku. ..z tym ze ja jeszcze nie Wstałam, hihi. Ale kiedy ja potem znajdę czas, żeby tak się lenic? A wpis bardzo życiowy. Mam podobne rozterki. Najbardziej boje się, że Malutkiej coś się stanie. Albo że ja będę miała potem jakieś problemy zdrowotne. No ale wszystkiego przewidzieć się nie da. Zmieniając temat, jak układa VI się ta nowa fryzura? Jakiś czas temu scielam się podobnie. Przody mam dłuższe tył krótszy...i niestety bez prostowania nie wygląda to za ciekawie. Dobrze, że mogę te przody upiac w razie czego. |
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Was tez tak okropnie bolą plecy? Ja od 2/3 dni mam wrażenie, ze zaraz umrę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam u położnej. Młoda nadal wysoko, ciśnienie dobre, serduszko ładnie i równo bije, ja nadal tyję. Absolutnie nic nie wskazuje na rychły poród. Ale wczoraj na ktg młoda się trochę przesunęła i trochę łatwiej mi chodzić. Do tej pory główkę wciskała w moje prawe biodro. |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje! Na wtorek mamy umówioną wizytę patronażową położnej środowiskowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi po porodzie położna powiedziała, żebym zjadła parę kostek czekolady żeby cukru dostarczyć ![]() No i na obiad w szpitalu też dostałam surówkę z kapusty i jakąś pieczeń. Ja się stosuję i będę stosowała do zasady, którą napisała withi - jeść z umiarem i obserwować. Jak coś się bedzie dziać to odstawię na jakiś czas dany produkt, a później zobaczymy czy reakcja się powtórzy. |
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie polecam nektarynek w trakcie karmienia. Po porodzie zjadłam dwie i Łukasz dostał takiej kolki, że położne musiały go tymi rurkami windi odgazowywać. Darł się strasznie w nocy, potem już płaczu dziecka nie słyszałam poza szczepieniami
|
#3528 |
|
Erudycja
|
Dziewczyny wiem że wy nie możecie się może wasi mężowie i znajomi pomogą naszemu koledze
ma żonę i dwójkę małych dzieci https://www.facebook.com/groups/1560...8959959632265/
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-10-07 o 14:40 |
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam zamówienia ze smyka kilka do zwrotu a kilka zostaje.
Postaram się zrobić foteczki i wkleić, a wasze zamówienia już są? Co nic nie pokazujecie?
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale tu dzisiaj cicho
któraś pojechała na porodowke? mnie to czekanie wykończy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3531 |
|
Erudycja
|
Ja pół dnia dzwonie do znajomych
![]() I grube zużywam bo młoda ślicznie dziś śpi
|
#3532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się czujesz? Ja o 18 wizyta u lekarza, może zrobi mi kolejny masaż szyjki i coś się w końcu ruszy
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Skitka ja się czuje bardzo dobrze. Nic mnie boli, nie kluje itd. Mała jest aktywna
nic się nie zapowiada cierpliwie czekam i czuje że zatrzymuje kolejkę![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3534 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie Megula! Na jutro jesteśmy cztery chętne, a Ty się nie garniesz! Korkuje się przez Ciebie
![]() Jeśli nie masz ochoty na poród dzisiaj to ja bardzo chętnie przyjmę Twoje miejsce ![]() Dziewczyny, jest sprawa natury tych intymnych - a pro po depilacji bikini Depilujecie się totalnie na zero? Ja mam takie założenie, ale nie jestem w stanie golić się codziennie, bo potrzebuję co najmniej odczekać 2-3 dni, żeby włoski odrosły, aby móc znowu wydepilować się na gładko. W inny wypadku zdzieram maszynką skórę, co nie jest ani estetyczne później, ani przyjemne. Czy może nie przywiązujecie aż takiej wagi to tego, byle buszu nie było? Jutro mój termin i naiwnie wierzę, że już jutro będę mamą, dlatego zamierzam się wieczorem całościowo ogarnąć Poza tym wiecie jak to jest... komfort przy badaniu jest też ważny.---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Moje paczki czekają do odbioru w sklepie. Choć i tak nie było wszystkiego w magazynie co zamówiłam, ale trudno. |
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chce na obiad zrobić czerwone pesto i z mężem lubimy dodać sobie camembert na koniec. Myślicie, że mogę zjeść ?
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3536 | |
|
Rozeznanie
|
Roosko ja się golę średnio raz na tydzień albo rzadziej, najczęściej przed lekarzem
. Co 2-3 dni to dla mnie bez sensu, bo bym chodziła cała podrażniona, poza tym ciężko już operować maszynką. Przyjmuję wersję, jak to mówisz, aby busz nie było ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też tak myślę, że chyba nie zaszkodzi juz teraz sobie zaszaleć
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jem przez cała ciąże sery "pleśniowe" spr na opakowaniu, ale prawda jest taka, że większość serów dostępnych w marketach jest zrobionych z mleka pasteryzowanego, więc nie ma żadnego zagrożenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
A przy kp raczej znowu jakiś czas akurat tego pewnie nie dodam sobie na talerz
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
bzyczek masz przepis na tego kurczaka?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

A jak powiedziałam że mam zamiar jeść normalnie to powiedziała że chyba nie do końca bo smażonego pod żadnym pozorem nie wolno 
26.11.2015
04.08.2017 

Fakt, nie jem jakoś dużo, nie mam po prostu apetytu, no ale bez przesady.
póki co planuję aby mój maż podczas mojego pobytu w szpitalu zabrał jakąś pieluszkę z zapachem bobasa i przez ten czas ją oswajał z nowymi zapachami. Jak przyjdziemy do domu we 3 to będę chciała aby kotek obwąchał bobasa ale co będzie dalej to nie wiem

któraś pojechała na porodowke? 
spr na opakowaniu, ale prawda jest taka, że większość serów dostępnych w marketach jest zrobionych z mleka pasteryzowanego, więc nie ma żadnego zagrożenia