Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-07, 11:48   #4141
Betameta
Raczkowanie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Ja kupiłam sobie biustonosze miękkie do karmienia z H&M tego typu:
http://allegro.pl/biustonosz-h-m-mam...538894944.html

Na stronie H&M kosztują 99zł za dwie sztuki i są w 3 rozmiarach, niestety M było wykupione więc kupiłam nówki na allegro za 20zł mniej. Koleżanki twierdzą, że te miękkie często są na tyle elastyczne, że potem po porodzie będą ok. Chociaż oczywiście trzeba rozmiar większe brać, ja mam dość małe piersi (ogólnie jestem drobna) a wzięłam właśnie M. Mega mięciutkie są i chodzę w nich już teraz ze względu na to nieznośne pieczenie pod piersiami
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 11:48   #4142
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja byłam w szoku jak w moim się zmieniło pod względem jedzenia po porodzie.
Przy Kacprze dostałam jedzenie dopiero na drugi dzień (ok 20 godz po porodzie), obrzydliwy kleik ryżowy, w ciągu dnia 2 sucharki i coś tam jeszcze równie "pożywnego". W kolejne dni trochę lepiej ale też bez szału. A teraz zaraz przed pionizacją 12 godzin po porodzie (o północy ) dostałam kanapki z wędliną i herbatę. Na śniadania zawsze zupa mleczna i jakieś kanapki, raz nawet jabłko gotowane do obiadu
Od 2 lat mają konkurencję w postaci prywatnego szpitala to się starają. Nawet dzieci już są "normalnie" ubrane w pajacyki a nie tylko koszulka + szmaty wokół nóg.
ja tez mam cicha nadzieje, ze sie milo zaskocze taaa, juz to widze a ja jeszcze bede na tej diecie cukrzycowej to juz w ogole wyobrazam sobie te rarytasy

to jak juz jestesmy w temacie jedzenia - co mozna miec w szpitalu do jedzenia, tak zeby nie trzeba bylo tego trzymac w lodowce a zeby przetrwalo caly dzien/noc w tych tropikach?
raczej nie nastawiam sie na zarelko z domu bo zanim maz pojedzie i wroci to ja trzy razy umre z glodu chodzi mi o cos kupnego.. macie jakies pomysly?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 11:50   #4143
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tez mam cicha nadzieje, ze sie milo zaskocze taaa, juz to widze a ja jeszcze bede na tej diecie cukrzycowej to juz w ogole wyobrazam sobie te rarytasy

to jak juz jestesmy w temacie jedzenia - co mozna miec w szpitalu do jedzenia, tak zeby nie trzeba bylo tego trzymac w lodowce a zeby przetrwalo caly dzien/noc w tych tropikach?
raczej nie nastawiam sie na zarelko z domu bo zanim maz pojedzie i wroci to ja trzy razy umre z glodu chodzi mi o cos kupnego.. macie jakies pomysly?
7days'y czy jak to się tam zwie
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 11:56   #4144
basiczek24
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za pochwały bryki, łóżeczka i mojego wyniku
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
no to ekstra!!

super wózeczek, fajna kolorystyka a do łóżeczka kupiłaś dodatkowo materacyk? jak tak to jaki? bo to chyba jedyna rzecz której mi brakuje..

Wrzuciłam nową focię w klubie na rozpoczęcie 34 t (33t0d) Mam wrażenie że ta ciąża niedługo mnie przeciąży do przodu.. czasami jak gdzies idę to mi TŻ podnosi brzuch i go niesie i się śmieje że powinnam mieć takiego tragarza

Miałam skorzystać z tych promo z Twojego Stylu na e-bielizna ale się okazało że ten sklep jest całkiem niedaleko mnie więc zaraz się wybieram po staniki do karmienia, nie chce mi się znowu w ciemno zamawiać i potem odsyłać..
Hm, materacyka nie kupowałam, bo będę miała grubą wełnianą kołderkę zamiast materacyka i myślę że starczy.
Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Brazowa jakos mega nie trzyma, ja zawsze uzywam czarnej bo po paru dniach wygladaja wloski super. Ale i tak musze domalowywac. Ja mam zboczenie co do brwi
Zgadzam się Jak mi kiedyś kosmetyczka zrobiła brązową hennę to w ogóle wyglądałam jakbym nie miała pomalowanycg brwi i zaraz musiała zmienić na czarną.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie no, nie stresuj się
Kacper w skończonym 35 tygodniu ważył 2640g, Oskar dwa dni przed skończeniem 35 tygodnia 1880g, więc była różnica.
Na położnictwie leżała dziewczyna, która urodziła w skończonym 37 tygodniu dziecko z wagą 2300g, więc też małe.
Ufff, to mnie uspokoiłaś

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:04   #4145
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Hop hop, jest tu ktos?
Moze ktoras chetna opowie mi jakas bajeczke to szybciej zasne moze byc np. cos w stylu: a porod byl szybki i bezbolesny..
Kurde, moze moglam sie zsikac w galoty a nie wylazic do wc to moze bym szybciej zasnela

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
ja też o drugiej jeszcze nie spałam za to pospałam rano dłużej

witam się w 35 tc

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:06   #4146
Anettt87
Zadomowienie

Posprzątałam trochę w łazience, uff. Ale mi palce popuchły

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
7days'y czy jak to się tam zwie
Też mi to przyszło do głowy a poza tym wszelkiej maści biszkopty, herbatniki, może wafle ryżowe?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:06   #4147
basiczek24
Wtajemniczenie

Dooti, chociaż teraz patrzę że materacyk mam w komplecie taki cieniutki, ale planuję tą wełnę dawać żeby zabezpieczyć bardziej przed mrozem.

Jestem mamą
Stary 2016-10-07, 12:11   #4148
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
niekoniecznie... no chyba ze chcialas 2800 :P
a kiedy masz teraz wizyte?
Jeszcze 7 tygodni przede mną a mała waży 2100g Licząc do 40 tc.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:12   #4149
paulinika
Zakorzenienie

Ogarnelam chalupe. Takie malusie mieszkania maja swoje zalety. Szybko sie ogarnia teraz weszlam szukac wanienki i stelyrizatora do butelek bo to urzadzenie jest obowiazkowe na liscie
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:15   #4150
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Brazowa jakos mega nie trzyma, ja zawsze uzywam czarnej bo po paru dniach wygladaja wloski super. Ale i tak musze domalowywac. Ja mam zboczenie co do brwi
ja chyba grafitową kupię, bo w brązie wyglądam rudo, a czarna za ciemna. Byłam u kosmetyczki kiedys i zrobiła mi czarną to slabo to wyglądało. Jestem blondynką, bladą blondynką. Musiala mocno ją zetrzeć zeby nie rzucala sie tak w oczy, efektem czego zeszla po 3 dniach....A teraz uzywam kredki gosh brown grey i kolor jest idealny. Bardzo naturalnie wygląda. Może grafitowa henna bylaby najlepszym rozwiązaniem.

A czy musze mieć jakiś specjalny pędzelek do nakladania henny?
Stary 2016-10-07, 12:17   #4151
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja spadam coś jednak posprzątać a mam 3 pokoje, tzn 4 ale ten w którym jest wózek to to jest burdelnik, składowisko wszystkiego więc tego ogarniać nie muszę A jutro znajomi nas odwiedzają więc wypadałoby zrobić porządek Narka

Jestem mamą
Stary 2016-10-07, 12:19   #4152
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Dokładnie.
Dlatego ja trzymam się tego skończonego 37 tygodnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to się wtedy mówi że dziecko nie jest wcześniakiem tylko przedwcześnie urodzonym chyba nawet na belly o tym czytałam

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:21   #4153
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość

Na stronie H&M kosztują 99zł za dwie sztuki i są w 3 rozmiarach, niestety M było wykupione więc kupiłam nówki na allegro za 20zł mniej. Koleżanki twierdzą, że te miękkie często są na tyle elastyczne, że potem po porodzie będą ok. Chociaż oczywiście trzeba rozmiar większe brać, ja mam dość małe piersi (ogólnie jestem drobna) a wzięłam właśnie M. Mega mięciutkie są i chodzę w nich już teraz ze względu na to nieznośne pieczenie pod piersiami
A jaki ogolnie rozmiar biustonosza i bluzek wczesniej nosiłaś? podobaja mi sie te biustonosze.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Ogarnelam chalupe. Takie malusie mieszkania maja swoje zalety. Szybko sie ogarnia teraz weszlam szukac wanienki i stelyrizatora do butelek bo to urzadzenie jest obowiazkowe na liscie
Wymuszają kp, a wymagają stelyrizatora ?
Stary 2016-10-07, 12:28   #4154
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość

Coś podobnego przymierzałam wczoraj ale mimo że jestem drobna,potrzebuję już na teraz rozmiaru F a chyba takich nie przewidują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:31   #4155
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

Bez komentarza

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
ja chyba grafitową kupię, bo w brązie wyglądam rudo, a czarna za ciemna. Byłam u kosmetyczki kiedys i zrobiła mi czarną to slabo to wyglądało. Jestem blondynką, bladą blondynką. Musiala mocno ją zetrzeć zeby nie rzucala sie tak w oczy, efektem czego zeszla po 3 dniach....A teraz uzywam kredki gosh brown grey i kolor jest idealny. Bardzo naturalnie wygląda. Może grafitowa henna bylaby najlepszym rozwiązaniem.

Nie, jak masz zwykly skosny pedzelek wystarczy. Mozesz nakladac rowniez patyczkiem do uszu ale jednak pedzelkiem to wieksza precyzja.
Stary 2016-10-07, 12:32   #4156
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
to się wtedy mówi że dziecko nie jest wcześniakiem tylko przedwcześnie urodzonym chyba nawet na belly o tym czytałam

A mi aplikacja Belly mówi, że po skończonym 37 tc ciąża jest donoszona. Sama już nie wiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:46   #4157
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

no a jak?! przeciez do cyckow

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Też mi to przyszło do głowy a poza tym wszelkiej maści biszkopty, herbatniki, może wafle ryżowe?
to to tak ale ja bym chciala cos wiecie - konkretnego na zab
cos na kanapki itd bo boje sie tego szpitalnego zarcia nie dosc ze malo to i nie dobre. poza tym ja sie przyzwyczailam do 7/8 posilkow dziennie a tam dostane co najwyzej 3 i to ilosc mikro zapewne

Cytat:
Jeszcze 7 tygodni przede mną a mała waży 2100g Licząc do 40 tc.
przypomniec Ci ile moj wazyl w 32/33 tyg.? 2600

Stary 2016-10-07, 12:55   #4158
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dobrze kojarzę że któreś z Was narzekały na ból spojenia łonowego?

Mnie wczoraj załapało a dziś jest chyba jeszcze gorzej..
Czuję jakby mnie ktoś skopał po kości łonowej...

czy tak właśnie boli spojenie? coś się z tym robi czy już tak będzie do porodu?
polowa z nas narzekala i narzeka mnie bolalo z 7 miesiacu w 8 spokoj i teraz 9 znow i czekam grzecznie az przejdzie teraz najpredzej po porodzie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Dzień dobry czuję się jak kupa, kolejny dzień z katarem, pękającą głową, nic mi się nie chce. Nawet zrobienie obiadu to będzie dzisiaj wyczyn. W dodatku zaczęłam strasznie tyć na końcówce. Niby ogólnie od początku nie mam dużo na liczniku, ale tempo teraz na końcu mnie przeraża.

Sent from my iPhone
u mnie licznik na wadze jak w mercedesie jakims ale wiem ze polowa to woda ( albo sie tak oszukuje)

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak macie opcję zrobienia sobie fotek ciążowych, to róbcie koniecznie najwyżej jak się Wam nie spodobają, to nikomu pokazywać nie musicie, a jak wyjdą fajnie, to będzie super pamiątka
Chyba mi hormony wariują, bo jak dziś przeszłam koło pokoju, gdzie gościnnie leżą dwie już mamusie z położnictwa z maluchami, to się prawie popłakałam ze wzruszenia, że to takie malutkie i w ogole

ja wygladam jak slonica wiec podziekuje za sesje moze noworodkowa zrobie
ja jak widze dzieci malutkie tez leca lzy

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Nic nie mówił, gin powiedział że jak ja się urodziłam z wagą niecałe 2500 to moje dziecię też będzie malutkie. Byłam dzieckiem donoszonym z 39tc. Ufam mojemu lekarzowi, mam się stresować?? Oboje z mężem byliśmy mali, ja niecałe 2500, mąż 1700 wcześniak- tłumaczę sobie też to tym.
u mnie mala tez ciagle mniej wazy ale lekarz mi powtarza ze nie wazne ile wazy wazne ze prawidlowo sie rozwija i ze nadgoni w swoim czasie wiec sie nie martwie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Powiem wam szczerze ze ta dieta szpitalna mega mi pasuje. Tak to mozna jesc

Załącznik 6678411
wyglada smakowice chyba dzis tez skrobne jakas surowko-salatke

Cytat:
zycia by kobicinie pewnie nie starczylo na te poprawki

bylam w drogerii, obkupilam sie do porodu i chyba juz tylko brakuje mi suszarki i chyba finito bo moja stara chodzi jak chce, raz zalacza silniejszy podmuch raz nie, czasem od tak sie wylacza wiec i tak i tak juz dawno planowalam kupic jakas druga.
poczekam az przyjda wszystkie paczki, popiore co ma poprac jeszcze, wyparze smoczki i inne du.pere.le i jedyne co mi zostanie do spakowania to beda kosmetyki do makijazu.
hahah tez pakuje kosmetyki do makijazu juz widze jak chce mi sie malowac

Cytat:
I pochwalę się łóżeczkiem i wózkiem Jeżeli chodzi o łóżeczko to czekamy jeszcze na materac a do łóżeczka jeszcze musimy wmontować płozy do bujania.
leże jak sie patrzy a i bryczka tez przyzwoita

Cytat:

ja nakladalam szczoteczka od tuszu rada odemnie kup henne w kremie szybciej lapie i krocej trzyma wiec mozesz po chwili zmyc jak bedzie za jasna polozyc jeszcze raz albo domyc , a taka naturalna ciezko ja wyczuc
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:05   #4159
paulinika
Zakorzenienie

ALE MNIE DZIAD (CZYT MOJ OJCIEC) zdenerowowal...delikatnie mowiac. 12:00 dzwonie do niego a on ze nie bylo tak pilne to z banku i innym razem...a ja czekam jak ten debil zeby mnie podwiozl do miasta jak mu strzele patelnia w caban to sie przewroci.
Stary 2016-10-07, 13:08   #4160
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
no a jak?! przeciez do cyckow

to to tak ale ja bym chciala cos wiecie - konkretnego na zab
cos na kanapki itd bo boje sie tego szpitalnego zarcia nie dosc ze malo to i nie dobre. poza tym ja sie przyzwyczailam do 7/8 posilkow dziennie a tam dostane co najwyzej 3 i to ilosc mikro zapewne

przypomniec Ci ile moj wazyl w 32/33 tyg.? 2600
Może mała paczkę kabanosków

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:19   #4161
paulinika
Zakorzenienie

Znowu dostałem smsa ze Alba nie odrobila zadań domowych. No oni chyba oglupieli. Nic dziecko nie miało zadanego w plecaku....
Stary 2016-10-07, 13:24   #4162
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Może mała paczkę kabanosków

o widzisz, takie konkrety to ja lubie

kabanosiki, bulki czy tam jakis inny chlebus, jakis ogoras czy papryczka i dam rade

Stary 2016-10-07, 13:25   #4163
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Znowu dostałem smsa ze Alba nie odrobila zadań domowych. No oni chyba oglupieli. Nic dziecko nie miało zadanego w plecaku....
Dziwne to, może im się coś w systemie myli?

Cytat:

kabanosiki, bulki czy tam jakis inny chlebus, jakis ogoras czy papryczka i dam rade
Ooo są kabanosy, których nie trzeba przechowywać w lodówce przed otwarciem mniaaaam ale mi się zachciało
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:28   #4164
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Melduje sie ze szpitalnego wyra po nawet przespanej nocy.

Hosenka, ciesze sie ze Oskarek juz poza inkubatorem. Teraz będziecie miec lepszy kontakt i bedziecie sie wiecej przytulac

Kaga, fajnie ze obeszlo sie bez szpitala. Moj gin to chyba jakis przewrazliwiony na te skoki wagi, ze tak wysyla do szpitala a tak serio to jak zerkam to mialam juz taki incydent w ciazy.

Pstryczek, jakoś wczesniej nie zakodowalam ze hodujesz tak pokaznego facecika

Zingi, fajne foto.
Czyli to juz pewne ze lezysz do porodu w szpitalu?

Ja wczoraj bylam przyjeta, obadali na fotelu, krew pobrali, 2 razy dziennie mam ktg, 4 razy dziennie sluchanie tetna. Poki co wylazla anemia wiec lykam zelazo, białko we krwi w dolnej granicy normy ale w normie, dzis poszly siuski na badanie pod tym katem i lepiej zeby tam bialka nie bylo bo laska z bialkomoczem bedzie lezec tu z tego powodu do porodu. Chociaz z tego mojego moczu to wyjda pewnie glupoty bo nad ranem sie zapomnialam i wysikalam a potem przyszla polozna po niecalej godzinie i mówi zeby juz oddac probke a mi sie nie chcialo to kazala sie napic i i tak oddac. Takze takie te wyniki z du.py beda.
Tak to dali mi na poczatek diete surowkowa na 3 dni, zeby mi ta woda zlazla i mnie odchudzic z tych kilogramow co w tydzien nabralam, ale jak przyszly wyniki z krwi to do surowek miecho dolozyli bo morfologia kiepska ale faktycznie miesa to ja w ciazy zjadlam tyle co normalnie w miesiac
Zelinko lepiej dmuchać na zimne, przynajmniej będą mieli wszystko pod kontrolą, przebadają was na wszystkie strony
co to za dieta surówkowa na wypłukanie wody z organizmu?
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:30   #4165
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
zapewne szpitalna tam co by Ci nie podali to jak dieta

Stary 2016-10-07, 13:31   #4166
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Zelinko lepiej dmuchać na zimne, przynajmniej będą mieli wszystko pod kontrolą, przebadają was na wszystkie strony
Ano jesz same surowki. Pelno tego na talerzu, porcje nie do przejedzenia, po 3 dniach wlaczasz białko, chyba ze przy przyjeciu juz jest utrata oznaczona.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:34   #4167
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
zapewne szpitalna tam co by Ci nie podali to jak dieta
Taaak, dieta pokutna. Kara za wszystkie grzeszki żywieniowe jakie w życiu popełniłaś 😂

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:37   #4168
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Dooti, chociaż teraz patrzę że materacyk mam w komplecie taki cieniutki, ale planuję tą wełnę dawać żeby zabezpieczyć bardziej przed mrozem.

No ja tez mam taki cienki i nie wiem jak on wpływa na kręgosłup dziecka..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:37   #4169
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

a tam kabanosy, bigos do słoika, gołąbki, leczo jakieś, buraczki, grochówkę dobre przetwory nie sa złe
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:41   #4170
desire87
Zadomowienie

uspokoiłyście mnie z tym spojeniem
bo jak zaczynałam czytac w internetach o rozejściu spojenia etc to się trochę przestraszyłam
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości