Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-07, 12:30   #4231
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jakis czas mnie nie bylo. Postaram sie nadrobic zaległości. U mnie taki sajgon, że nie mam kiedy w komputer zajrzec. Środowa wizyta potwierdziła, że czekamy na córcie i synia. Dostalismy bardzo dokładne zdjecia posladków wraz z tym i owym Szkraby jak na 20+0 sa dośc pokaźne bo po 365g i rosna jak na pojedyncza ciąże a nie bliźniacza. Niestety prof juz nie podziela optymizmu sprzed miesiaca, że dociągne do 38tc. Jak mnie zobaczył, to zaczał od - oby do 32 tc, jest wtedy 95% szans za zdrowe maluchy. A potem im dłuzej tym lepiej. Krew już mi leci w dół, wiec prosze przypomnijcie mi co piłyscie na poprawe żelaza. U mnie nie jest jeszcze tak tragicznie żebym miała dostac leki, ale już hemoglobina ponizej normy. Kolejna wizyta za msc wiec musze wziac sie w garsc.
Poza tym wygladam jak locha. 7kilo do przodu. Chodze jak kaczka. Na zaparcia dostałam info - syrop laktuloze ale systematycznie trzeba pic a nie jak ja - od przypadku do przypadku. Na bóle kregosłupa - prof nie zaleca przeciwbólowych, jedynie poduszki rozgrzewajace, termofor i masci rozgrzewajace. Oczywiscie wszystko z głową. A na ogólną cieżkosc nie dał nic....
Remont chaty za tydzien, a ja siedze w rupieciach i wywalam co zbedne. W polowie listopada wracam na swoje, wiec wtedy rusze z kopyta z wyprawka tak zeby na swieta BN byc juz gotowa. Tak wiec na razie robie wszystko i nie widac postepów.
Moja sunia własnie przeszła sterylke. Całą noc piszczała, płakała, rzygała a ja razem z nia. W nocy przeżyłam istny koszmar, bo co 2h budziłam sie na ratunek.
No i najwazniejsze - nie mamy imion Póki co wypowiadają sie wszyscy, którzy maja najmniej do powiedzenia, co wprawia mnie w szał bo jacy oni mądrzy. A najmadrzejsi są ci którzy mieli możliwosc nazwania swoich albo ci którzy na razie ich w ogóle nie planuja. A ja sie smieje z TŻ że jak sie upre to bedzie Janusz i Grazynka i kij im do tego. O! Biore sie za nadrabianie zaległosci
O super, że napisałaś Tak się zastanawiałam co u Ciebie
Gratuluję potwierdzenia parki, ja też mam w środę wizytę i też ma potwierdzić
A jakie witaminy bierzesz? Ja cały czas pregne plus i pregne dha
Co do imion zawsze chciałam mieć Leosia, a mąż ostatnio wyskoczył z Laurą i Lilianą, nie wiem jeszcze, zobaczymy
Stary 2016-10-07, 12:33   #4232
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Jak poszukiwalam legginsow to szukalam sprzedawcy, zeby mial i cieple legginsy i cieple rajstopy. I ŻADEN nie mial! Na cale allegro.
Kupilam w pierwszej ciazy grube rajty ciazowe, raz zalozylam i wole ubrac jakies leginsy, przynajmniej w brzuch nie dusza. Bo mnie te ciazowe rajstopy dusily.
Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Z Tadeuszem, mam tak samo. Spodobało nam się to imię, ale będę dążyć tylko do dwóch form - Tadeusz i Tadzio. Tadek też mnie przerasta, ale mam nadzieję, że uda nam się pominąć tę wersję.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Znajomy jest Tadeusz i wszyscy mowia do niego Tadziu.
Musisz zwracac uwage, ja szału dostaje jak ktoś do Michała mowi misiu (!!!). Tak samo nie lubie jak mamy do swoich synow mowia ciagle misiu. Jak ostatnio na placu zabaw jedna babka ciagle: misiu chodz do mamusi, misiu nie wchodz, misiu nie biegnij, misiu misiu misiu bleh...
Cytat:
No własnie dobiegam gdzieś do wątków pokrzywowych i robie liste zakupów aptekowych
No moje bączki pokaźne, z reszta mój brzuch mówi sam za siebie. Przed remontem robie przesiewke w ciuchach na: październik i listopad (cokolwiek w co wejde), a potem aż na `po porodzie`. kolejna paczka w r.36 na powrót do pracy. Musze kupic sobie meskich koszulek w r.L i jakieś bluzy. Potem w spadku pojdą dla tż
Mi pomoglo w pierwszej ciazy jedzenie do obiadu buraczkow, czesto robilam barszcz i tabletki z buraka.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:37   #4233
MartaMagda
Zakorzenienie

Wstawiłam w końcu to ciasto do pieca, 2,5 godziny je robiłam jestem ciekawa co wyjdzie, bo miałam szpinak i jajka i szkoda, żeby się zmarnowały i jak zwykle robiłam "na oko"
Stary 2016-10-07, 12:42   #4234
sQuaara
Zakorzenienie

Jak dla mnie nie da się wpłynąć na to jak ktoś będzie mówił na nasze dziecko... Tak jak ja chciałam Inga... I mama średnio i chciała mi pokazać że imię kiepskie i pytała jak ja do tego maleństwa będę.mowic, zdrabniac... No jak to jak? "moja malutka księżniczka najsliczniejszą na świecie"
Stary 2016-10-07, 12:44   #4235
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
t-

ahahah to bierz najwyzej się wymienimy miedzy sobą

co do pokrzywy, to teraz pije spore dawki codziennie soku z pokrzywy, w przyszłym tygodniu bodajże w środę zrobię badania i dam wam znać jak rezultaty kuracji ale dodam, że sok z pokrzywy niechętnie pije, smak mi nie leży, za to w soku z żurawiny się zakochałam uwielbiam taki kwach pić, z gwinta zasuwam

też mi nie smakuje z pokrzywy, ale co zrobić pije...

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
sok z pokrzywy? ja pije herbatę. gdzie się go kupuje, chyba się jeszcze nie natknęłam.
Teraz miałam hemoglobiny 12. spada od początku ciąży a nie chce brać żelaza jak w pierwszej bo zaparcia po tym okropne.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja zamówiłam w aptece DOZ

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
O popatrz! Chociaz 100den to dla mnie i tak malo Mnie jest wszystko jedno jakie, byle bylo cieplo
ja mam też rajtki 200 den, ale jeszcze ich nie mierzyłam

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Też myślałam, że będą grubsze
Widziałam kiedyś nieciążowe naprawdę grube... w środku był dosłownie taki fajny misiek... takie to bym bardzo chciała
mam takie nieciazowe w takim ociepleniem i uwielbiam je

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Też na allegro kupowałam legginsy o tu http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27608825
zadowolona jestem.
Ostatnio widziałam w biedronce rajstopy ciążowe, ale sobie daruję bo kupiłam w markecie koło domu takie najzwyklejsze rajstopy i tak się rozciągają, że zmiesczę się w nie razem z mężem

a ja wzielam rajtki rozm. 4 i 5 i powiem szczerze ta 4 jest na styk w kroku lekko mi wisi... takze nie wiem czy to kwestia firmy, bo przeciez nie jestem jakas mega duza

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość

Kolka to nie problem, ale nie dało sie go przemalować?

na malowanie trzeba miec troche miejsca jednak, u nas w mieszkaniu to odpada
Stary 2016-10-07, 12:46   #4236
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Gratulacje! Janusz i Grażynka - kojarzy mi się z kolegą z pracy, który taak nazywa ludzi, których imion nie może zapamiętać
hheeh Nikogo nie obrażając - u nas Janusz i Grażyna, to taki Flip i Flap, takie ciotki maryśki ;-) Ale dobry pomysł z tym informowaniem o imieniu dopiero po porodzie. Mi momentalnie ciśnienie sie podnosi jak ktos zaczyna wywierac na mnie presje w jakimkolwiek temacie, a imiona dzieci to w ogóle. Ostatnio teściową zgasiłam jak sie pytała. Wyczułam, że chciała coś doradzic wiec szybciuko powiedziałam, że to moja i jej syna decyzja i nikt inny nie ma prawa sie udzielac w tej materii bo nie bede słuchac. Każdy kto ma dzieci miał swoja szanse. To samo mówie swojej mamie.
Gdy planowałam remont (niestety mąż był tylko wykonawca), to i tesciowa i mama komentowały, że tak to nie, że to bez sensu, a że siak byloby lepiej. I co? Moja robiła remont, chciała łazienke dosłownie jak u mnie, a wyszlo jej dupnie bo sie nie posłuchała. Tesciowa też buczała, że ona nigdy tego czy tamtego. A teraz pyta sie mnie gdzie ja wanne kupiłam, jak sciane wymierzyłam. Wiec rady i jednej i drugiej wysłucham, ale zrobie jak zawsze po swojemu.
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 12:50   #4237
sQuaara
Zakorzenienie

Oj przy remoncie się nasłuchałam i przy ślubie i juz o liście zakupów dla dziecka o wymyslach (łapki niedrapki to wymysł) ale imię jest przyjęte. Każdy szanuje że xo jak xo to nasz wybór...

Tylko tesc średnio bo on chciał wnuczke( wnuczka już ma..) i mówi że szkoda.. Choć gratuluję nam bardzo i w ogóle ale czasami napomyka że może dziewczynka... Nie wiem co on myśli że co ja teraz mogę!?! Co ja w ogóle mogłam kiedykolwiek?!?
Stary 2016-10-07, 12:54   #4238
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość

Ja czekam na takie soczyste pomarańcze chociaż i mandarynka nie pogardze
Ja mam jazdę na grejpfruty, dzień bez soku wyciśniętego, dniem straconym.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
myslałam, ze wszystkie kobiety uwielbiaja balsamy itp. i ja jestem dziwna. Dzięki dziewczyny nie czuję się dziwna nie znosze sie smarowac!
To ja też jednorożec, u mnie wszystkie się przeterminowują

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dania na ciepło robią różnice. U mnie nie ma nigdy. Do tego czasu zostałaby max połowa gości. Rodzina od strony TŻ nawet zwykłych przekąsek nie je Jest tak dziwna, że jakby dać zwykły biały chleb z margaryną i serem to może ok Jak będzie coś więcej to nikt nie tknie bo nie zna

Przyznam, że troche mnie to irytuje. U nas nie jedzą nic "bo nie" a jak my przyjeżdzamy to do jedzenia nas zmuszają w mega ilościach i zawsze jest problem No i zawsze nam próbują wcisnąć jedzenie do domu nawet jak nie chcemy, mamy już obiad na kolejny dzień itp. Wielokrotnie ich jedzenie wyrzucałam;vTo chyba jedyna wada mojej teściowej, tak to jest ok
Coś jak moi teście

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Tfu w 38 bede miała cc ale budyn mnie ogarnął! 😨😵😱😰

17/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Czyli jeszcze 20 tyg. przez moment wydało mi się to dziwne, ale nie zarejestrowałam tego. 😛

17/40
it's a girl.
Rany, już się przeraziłam... Dobrze że to pomyłka

Cytat:
Hej dziewczyny, jakis czas mnie nie bylo. Postaram sie nadrobic zaległości. U mnie taki sajgon, że nie mam kiedy w komputer zajrzec. Środowa wizyta potwierdziła, że czekamy na córcie i synia. Dostalismy bardzo dokładne zdjecia posladków wraz z tym i owym Szkraby jak na 20+0 sa dośc pokaźne bo po 365g i rosna jak na pojedyncza ciąże a nie bliźniacza. Niestety prof juz nie podziela optymizmu sprzed miesiaca, że dociągne do 38tc. Jak mnie zobaczył, to zaczał od - oby do 32 tc, jest wtedy 95% szans za zdrowe maluchy. A potem im dłuzej tym lepiej. Krew już mi leci w dół, wiec prosze przypomnijcie mi co piłyscie na poprawe żelaza. U mnie nie jest jeszcze tak tragicznie żebym miała dostac leki, ale już hemoglobina ponizej normy. Kolejna wizyta za msc wiec musze wziac sie w garsc.
Poza tym wygladam jak locha. 7kilo do przodu. Chodze jak kaczka. Na zaparcia dostałam info - syrop laktuloze ale systematycznie trzeba pic a nie jak ja - od przypadku do przypadku. Na bóle kregosłupa - prof nie zaleca przeciwbólowych, jedynie poduszki rozgrzewajace, termofor i masci rozgrzewajace. Oczywiscie wszystko z głową. A na ogólną cieżkosc nie dał nic....
Remont chaty za tydzien, a ja siedze w rupieciach i wywalam co zbedne. W polowie listopada wracam na swoje, wiec wtedy rusze z kopyta z wyprawka tak zeby na swieta BN byc juz gotowa. Tak wiec na razie robie wszystko i nie widac postepów.
Moja sunia własnie przeszła sterylke. Całą noc piszczała, płakała, rzygała a ja razem z nia. W nocy przeżyłam istny koszmar, bo co 2h budziłam sie na ratunek.
No i najwazniejsze - nie mamy imion Póki co wypowiadają sie wszyscy, którzy maja najmniej do powiedzenia, co wprawia mnie w szał bo jacy oni mądrzy. A najmadrzejsi są ci którzy mieli możliwosc nazwania swoich albo ci którzy na razie ich w ogóle nie planuja. A ja sie smieje z TŻ że jak sie upre to bedzie Janusz i Grazynka i kij im do tego. O! Biore sie za nadrabianie zaległosci
O jak fajnie Syn i córa Na żelazo piję herbatę z pokrzywy (ale taką sypaną) i sok z pokrzywy, w aptece kupiłam

Cytat:
tak właśnie zrobię. powiem tylko TZ zeby zadzwonil wieczorem i się upewnił czy to łózeczko ma wyjmowane szczebelki i 3 poziomy regulacji, bo jak nie to lipa. a ja zapomnialam zapytac

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

ahahah to bierz najwyzej się wymienimy miedzy sobą

co do pokrzywy, to teraz pije spore dawki codziennie soku z pokrzywy, w przyszłym tygodniu bodajże w środę zrobię badania i dam wam znać jak rezultaty kuracji ale dodam, że sok z pokrzywy niechętnie pije, smak mi nie leży, za to w soku z żurawiny się zakochałam uwielbiam taki kwach pić, z gwinta zasuwam
Ja ten sok wlewam do soku wyciśniętego z połówki pomarańczy, nie czuję wtedy że to takie niedobre

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Z Tadeuszem, mam tak samo. Spodobało nam się to imię, ale będę dążyć tylko do dwóch form - Tadeusz i Tadzio. Tadek też mnie przerasta, ale mam nadzieję, że uda nam się pominąć tę wersję.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miałam w dzieciństwie/jako nastolatka kolegę o tym imieniu, Tadzik na niego mówiliśmy, mi się ta forma bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Znajomy jest Tadeusz i wszyscy mowia do niego Tadziu.
Musisz zwracac uwage, ja szału dostaje jak ktoś do Michała mowi misiu (!!!). Tak samo nie lubie jak mamy do swoich synow mowia ciagle misiu. Jak ostatnio na placu zabaw jedna babka ciagle: misiu chodz do mamusi, misiu nie wchodz, misiu nie biegnij, misiu misiu misiu bleh...

Mi pomoglo w pierwszej ciazy jedzenie do obiadu buraczkow, czesto robilam barszcz i tabletki z buraka.
Ja do swojego Michała mówię albo Michaś albo Miś właśnie Traktuję to jako zdrobnienie

Ale się usprzątałam, pokój duży lśni, powyrzucałam niepotrzebne rzeczy. Na kuchnię, łazienkę i pokój dziecka sił brakło, ale jutro mąż pomoże, albo jeszcze dziś zagonię
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:02   #4239
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
jestes genialna! a wlasnie sobie myslalam jak to zrobic, bo chyba po porodzie ze 2 tygodnie bym u rodziców pomieszkała żeby się jakoś wprawić w opiekę i dojść do siebie po porodzie to 2 łóżeczko się na pewno przyda
Moja mama ma takie pomysly, a jak ja to slysze to niemal drgawek dostaje.

Cytat:
Kupilam w pierwszej ciazy grube rajty ciazowe, raz zalozylam i wole ubrac jakies leginsy, przynajmniej w brzuch nie dusza. Bo mnie te ciazowe rajstopy dusily.
Serio? To najpierw wyprobuje legginsy i zobacze. Dzisiaj bede sie probowala wbic w rajstopy ocieplane, ale mam nieciazowe, a brzuch mi wczoraj tak wywalilo....

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nie da się wpłynąć na to jak ktoś będzie mówił na nasze dziecko... Tak jak ja chciałam Inga... I mama średnio i chciała mi pokazać że imię kiepskie i pytała jak ja do tego maleństwa będę.mowic, zdrabniac... No jak to jak? "moja malutka księżniczka najsliczniejszą na świecie"
Ja mysle, ze sie da. Wystarczy powiedziec, ze ta forma Ci sie nie podoba i zeby sie tak nie zwracali. Ja znam taki przypadek i dziala

A pogrubione

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:06   #4240
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
hheeh Nikogo nie obrażając - u nas Janusz i Grażyna, to taki Flip i Flap, takie ciotki maryśki ;-) Ale dobry pomysł z tym informowaniem o imieniu dopiero po porodzie. Mi momentalnie ciśnienie sie podnosi jak ktos zaczyna wywierac na mnie presje w jakimkolwiek temacie, a imiona dzieci to w ogóle. Ostatnio teściową zgasiłam jak sie pytała. Wyczułam, że chciała coś doradzic wiec szybciuko powiedziałam, że to moja i jej syna decyzja i nikt inny nie ma prawa sie udzielac w tej materii bo nie bede słuchac. Każdy kto ma dzieci miał swoja szanse. To samo mówie swojej mamie.
Gdy planowałam remont (niestety mąż był tylko wykonawca), to i tesciowa i mama komentowały, że tak to nie, że to bez sensu, a że siak byloby lepiej. I co? Moja robiła remont, chciała łazienke dosłownie jak u mnie, a wyszlo jej dupnie bo sie nie posłuchała. Tesciowa też buczała, że ona nigdy tego czy tamtego. A teraz pyta sie mnie gdzie ja wanne kupiłam, jak sciane wymierzyłam. Wiec rady i jednej i drugiej wysłucham, ale zrobie jak zawsze po swojemu.
U mnie z remontem było tak samo, teściowie próbowali nam narzucać wszystko, od rodzaju płytek po wystrój. Normalnie guru w dziedzinie dekoracji wnętrz...
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:07   #4241
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
jestes genialna! a wlasnie sobie myslalam jak to zrobic, bo chyba po porodzie ze 2 tygodnie bym u rodziców pomieszkała żeby się jakoś wprawić w opiekę i dojść do siebie po porodzie to 2 łóżeczko się na pewno przyda
Ja do mojej mamy na pewno musze kupic jakies łóżeczko, najlepiej używane. Bo mimo tego ze nie planuje u niej mieszkać, to wolałabym zeby mała normalnie spała a nie w wózku. Dlatego bierz i sie ciesz ze dają za darmo
Cytat:
Patrzcie co właśnie na necie znalazłam https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.n...dd&oe=586B00BE

Nigdy nie zrozumiem takich ludzi..
Dziwaki jakies
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:11   #4242
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej

Escorpio - nie mówimy nikomu, także na forum tez sie nie wygadam
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:15   #4243
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
U mnie z remontem było tak samo, teściowie próbowali nam narzucać wszystko, od rodzaju płytek po wystrój. Normalnie guru w dziedzinie dekoracji wnętrz...
Dobrze, ze moja tesciowa sie do niczego nie wtrąca. Czasem tylko mama, ale raz posłucham a raz nie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
najlepiej

Escorpio - nie mówimy nikomu, także na forum tez sie nie wygadam
Stary 2016-10-07, 13:18   #4244
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Co do imion zawsze chciałam mieć Leosia, a mąż ostatnio wyskoczył z Laurą i Lilianą, nie wiem jeszcze, zobaczymy
Niestety ostatnie tygodnie mam sajgon, a bedzie jeszcze lepiej jak na 3 tyg wyniose sie do tesciowej.
A Ty juz masz jakiekolwiek podejrzenia płci? Bo chyba daruje sobie nadrabianie postów, tyle nasmarowałyście przez ten czas za mało mam wolnych chwil ostatnio. Ja standardowo mamadha premium +, z tego na pewno nie zrezygnuje bo wygodna forma i te podsawowe składniki sa. Ale myśle dokupic coś żeby morfologie ratowac zeby nie spadła drastycznie.
Co do imion, to nawet nie mam pomysłu. Wiem jakie mi sie podobają, ale tez chce zeby to byla nasza wspolna decyzja. Na pewno nie beda na te samą litere, bo w przyszłości może byc problematycznie. Pesel niewiele bedzie sie różnił, a jak napisze ktos pierwsza litere imienia i nazwisko, to moze troszke komplikowac zycie.
Zaczełam robic liste zakupów, żeby mojego uświadomic co jeszcze nas czeka.
Kopniaki czuje takie że hej. Czasem obudzi mnie dyskoteka i już po spaniu. Doszło do tego, że zwyczajnie widze jak brzuch mi skacze.
Na wizycie prof pokazuje maluchy jak sa ułozone, a mąż nie pomyślał i głośno - 69! prof popatrzył, ale nie zakumał
Stary 2016-10-07, 13:34   #4245
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
O chyba się skuszę na te rajstopy. Jak Ci przyjdą to napisz jakie są
Wygrzebałam je już z czeluści paczkomatu Wydaje mi się że jakościowo w porównaniu z innymi gattowymi to bardziej jak gatta rosalia niż np gatta florence. Gładkie, ale nie błyszczące, takie w sam raz. Góra na brzuch dużo cieńsza. O ile dołu jestem pewna to góra może się przedziurawić przy naciąganiu na wielki brzuchol
Część na brzuch nie ma żadnych wpijających się tasiemek/gumek i wydaje mi się że mnie może jeszcze spadać ale nie mierzyłam.

Cytat:
Zaczełam robic liste zakupów, żeby mojego uświadomic co jeszcze nas czeka.
Ja prowadzę takie większe listy zakupów w google docs i mamy z TŻ między sobą udostępnione i tam odhaczamy
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:41   #4246
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Oj przy remoncie się nasłuchałam i przy ślubie i juz o liście zakupów dla dziecka o wymyslach (łapki niedrapki to wymysł) ale imię jest przyjęte. Każdy szanuje że xo jak xo to nasz wybór...

Tylko tesc średnio bo on chciał wnuczke( wnuczka już ma..) i mówi że szkoda.. Choć gratuluję nam bardzo i w ogóle ale czasami napomyka że może dziewczynka... Nie wiem co on myśli że co ja teraz mogę!?! Co ja w ogóle mogłam kiedykolwiek?!?
Cytat:
Dobrze, ze moja tesciowa sie do niczego nie wtrąca. Czasem tylko mama, ale raz posłucham a raz nie

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

U mnie tesciowa jako tako sie nie wtraca, ale jak usłyszała, że w 16tc szukam wózka to swoje musiałam wysłuchac. I zrobilam po swojemu, nie żałuje bo bym sie zesr.ła jakbym w jednym msc kupowała wszystko. Ona ogólnie w rodzinie uchodzi za najmadrzejsza, każdy do niej dzwoni i sie radzi. A ja tego nie robie, bo nie czuje potrzeby i chyba średnio potrafi to przełknąc. Swoje dzieci nauczyła braku samodzielnosci, że to ona zawsze wie najlepiej i ma ostatnie zdanie. Troszke mi zeszło zanim tż-a nauczyłam ze jest dorosły i ma robic po swojemu a nie z kazdym pytaniem leciec do mamusi. Wystarczy, że raz zadzwonił zapytac jak zrobic placki ziemniaczane bo ja robie. Oj sie działo A teraz? Popiera mnie w każdej sprawie która w miare racjonalnie potrafie mu wytłumaczyc Jedynie jak na prawde porzebuje rady to jej pytam, ale bardziej szukam potwierdzenia że mam racje A moja mama...ehh jej wydaje sie że wie lepiej. Zawsze. To jest człowiek-lekarz-ksiadz-filozof-psychiatra w jednym (czegoś na pewno nie dopisałam, bo ma profesure z różnych niestworzonych dziedzin życia )
Stary 2016-10-07, 13:46   #4247
Lilotka
Zakorzenienie

Sunny_eyes skoro lubi to nie ma co zabraniac. Ja nie patrze na opinie innych i daje dziecku do jedzenia wszystko co uwazam ja a nie książka, mama, czy teściowa.

17/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Patrzcie co właśnie na necie znalazłam https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.n...dd&oe=586B00BE

Nigdy nie zrozumiem takich ludzi..
Idiotyzm. Wstretni tetrycy. 😖

17/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:48   #4248
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tesciowa jako tako sie nie wtraca, ale jak usłyszała, że w 16tc szukam wózka to swoje musiałam wysłuchac. I zrobilam po swojemu, nie żałuje bo bym sie zesr.ła jakbym w jednym msc kupowała wszystko. Ona ogólnie w rodzinie uchodzi za najmadrzejsza, każdy do niej dzwoni i sie radzi. A ja tego nie robie, bo nie czuje potrzeby i chyba średnio potrafi to przełknąc. Swoje dzieci nauczyła braku samodzielnosci, że to ona zawsze wie najlepiej i ma ostatnie zdanie. Troszke mi zeszło zanim tż-a nauczyłam ze jest dorosły i ma robic po swojemu a nie z kazdym pytaniem leciec do mamusi. Wystarczy, że raz zadzwonił zapytac jak zrobic placki ziemniaczane bo ja robie. Oj sie działo A teraz? Popiera mnie w każdej sprawie która w miare racjonalnie potrafie mu wytłumaczyc Jedynie jak na prawde porzebuje rady to jej pytam, ale bardziej szukam potwierdzenia że mam racje A moja mama...ehh jej wydaje sie że wie lepiej. Zawsze. To jest człowiek-lekarz-ksiadz-filozof-psychiatra w jednym (czegoś na pewno nie dopisałam, bo ma profesure z różnych niestworzonych dziedzin życia )
Moja teściowa na początku ciąży mi powiedziała, że przecież po co mi wózek w lutym jak do kwietnia i tak na spacer nie wyjde no normalnie padłam Ale już wie, że zamówiliśmy wózek i dostaniemy go w grudniu
A najlepiej ostatnio powiedziała moja koleżanka (ma 28 lat, ale nie ma jeszcze dzieci), że przecież spacery z dzieckiem to dopiero od czerwca, bo wcześniej będzie za zimno

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-10-07 o 13:51
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 13:48   #4249
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Widzę, że Laura robi sie popularna. Liliana tez śliczne imię Leon super! Mi się kojarzy z moim ulubionym aktorem Jeanem Reno. ❤

17/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-07, 13:53   #4250
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Moja teściowa na początku ciąży mi powiedziała, że przecież po co mi wózek w lutym jak do kwietnia i tak na spacer nie wyjde no normalnie padłam Ale już wie, że zamówiliśmy wózek i dostaniemy go w grudniu
A najlepiej ostatnio powiedziała moja koleżanka (ma 28 lat, ale nie ma jeszcze dzieci), że przecież spacery z dzieckiem to dopiero od czerwca, bo wcześniej będzie za zimno
Spacery od czerwca dobre sobie
Stary 2016-10-07, 13:54   #4251
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Spacery od czerwca dobre sobie
no cóż....
Stary 2016-10-07, 13:54   #4252
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Lapki niedrapki... nie rozumiem po co je rodzice zakładają? Bezsens totalny nic gorszego chyba do tej pory nie wymyslili.

17/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-07, 13:55   #4253
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
A do pediatry to dziecko na rękach będziemy nosić i ogrzewać własnym ciałem...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 13:57   #4254
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Da sie, u mnie nikt nie powie do Michała misiu, a na początku były takie próby. Tak samo jak teściowa mi wyjeżdżała z jakimś "niuniuś" do małego, kilka razy jej odp, że wybralismy imię Michał i żadnego niuniusia nie mamy i teraz jest spokój.

Cytat:
U mnie tesciowa jako tako sie nie wtraca, ale jak usłyszała, że w 16tc szukam wózka to swoje musiałam wysłuchac. I zrobilam po swojemu, nie żałuje bo bym sie zesr.ła jakbym w jednym msc kupowała wszystko. Ona ogólnie w rodzinie uchodzi za najmadrzejsza, każdy do niej dzwoni i sie radzi. A ja tego nie robie, bo nie czuje potrzeby i chyba średnio potrafi to przełknąc. Swoje dzieci nauczyła braku samodzielnosci, że to ona zawsze wie najlepiej i ma ostatnie zdanie. Troszke mi zeszło zanim tż-a nauczyłam ze jest dorosły i ma robic po swojemu a nie z kazdym pytaniem leciec do mamusi. Wystarczy, że raz zadzwonił zapytac jak zrobic placki ziemniaczane bo ja robie. Oj sie działo A teraz? Popiera mnie w każdej sprawie która w miare racjonalnie potrafie mu wytłumaczyc Jedynie jak na prawde porzebuje rady to jej pytam, ale bardziej szukam potwierdzenia że mam racje A moja mama...ehh jej wydaje sie że wie lepiej. Zawsze. To jest człowiek-lekarz-ksiadz-filozof-psychiatra w jednym (czegoś na pewno nie dopisałam, bo ma profesure z różnych niestworzonych dziedzin życia
U nas tesciowa też sprawia wrażenie, że wszyscy jej o wszystko pytają i do niej z każdą pierdołą dzwonią, ale po tylu latach to wiem, że tak nie jest i dużo dodaje gdy opowiada co to ona komu nie powiedziała. Posądzam, że jak komuś o nas opowiada to też jest, że ona nam tak kazała i bla bla... Jakoś mnie to nie rusza na szczęście.
No ciśnienie mi podniosła najbardziej jak Michaś się urodził i ona chce zdjęcie bo ona musi powysyłać rodzinie. To jej odpowiedziałam, że my obdzwonimy rodzine i do nikogo prosimy nie dzwonić, a zdjęć małego nie rozsyłać nigdzie dalej. Ledwo się rozłączyła, mąż wybiera ponownie jej numer - już zajęte... Teraz np miała zakaz mówienia komukolwiek, że jesteśmy w ciąży, że sami wszystkich informujemy.
A co do mamy - zapytajmy się swoich dzieci za 30lat co myślą o naszych radach
Stary 2016-10-07, 13:57   #4255
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Lapki niedrapki... nie rozumiem po co je rodzice zakładają? Bezsens totalny nic gorszego chyba do tej pory nie wymyslili.

17/40
it's a girl.
Dlaczego? Weź mnie oświeć, bo ja komplet kupiłam
Stary 2016-10-07, 13:59   #4256
Lilotka
Zakorzenienie

Karnataka 69 nie no poszedł po bandzie Twoj mąż. 😅😂

17/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-07, 13:59   #4257
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
co jedna to lepsza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 13:59   #4258
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Oho
Moja ciotka mi stwierdziła, że z Michałem bez chrztu wyjechałam? Przecież ktoś go mógł Ci oczarować!
Stary 2016-10-07, 14:01   #4259
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

17/40
it's a girl.
wiesz... latwo Tobie mowic jak rodzilas pierwsze dziecko w czasach gdy tego nie bylo i sobie poradzilas tez tak z drugim...
my chłoniemy internet, rady innych, ogladamy inne zdjecia. praie kazdy kto wysyla mi dziecie ze szpitala to to dziecie ma lapki niedrapki na tym zdjeciu... wiec ja tez mam bo dziekco moze sobie podrapac buzie i juz.
Stary 2016-10-07, 14:01   #4260
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
A do pediatry to dziecko na rękach będziemy nosić i ogrzewać własnym ciałem...
o to, to, to!

Cytat:
Oho
Moja ciotka mi stwierdziła, że z Michałem bez chrztu wyjechałam? Przecież ktoś go mógł Ci oczarować!
no nie moge
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości