Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-07, 15:56   #1081
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Weszłam tylko na chwilę na portal informacyjny i przeczytałam, że u nas w bielskim szpitalu zmarł 3-latek na sepsę. Wczoraj jeszcze był w przedszkolu bez żadnych objawów, a dziś już nie żyje. :-(
Druga informacja to ciało noworodka w szambie. No MASAKRA!
Straszne, co to się dzieje. A wiadomość o śmierci tego przedszkolaka tylko mnie utwierdziła w decyzji o szczepieniu na pneumo i meningo...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 16:00   #1082
zabciajs
Zakorzenienie

Nawet nie czytam co piszecie. Pierwsze slowo i omijam takie posty, bo później tydzień przezywam. Ostatnio kolezanka pracujaca m.in z rodzinami hmm prawie patologicznyni opowiedziala mi pewna rzecz po której chyba 2 tyg się zbieralam.
Oszczegajcie mnie przed takimi postami Piszcie na poczatku Ż
Stary 2016-10-07, 16:01   #1083
australia87
Zakorzenienie

Odebrałam i zapłaciłam za dwa zamówienia ze smyka z tej promocji 50% Zęby w ścianę, ale grunt, że dziecko obkupione
Stary 2016-10-07, 16:04   #1084
CarycaKatharina
Zadomowienie

Pytam o ten zestaw ubrań bo bedziemy bez wózka
Stary 2016-10-07, 17:15   #1085
kanwa
Zakorzenienie

Caryca ja myślę że ok bo w kościele zimno jednak jest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 17:19   #1086
Lena_Marlena
Rozeznanie

Zaliczylismy dziś spacerek ale muszę wymyślić jakieś atrakcje małemu. W gondoli Budka podniesiona, przykrywka założona na nóżki ze stojka, więc nic nie widać i Frankowi się bardzo to nie podobało. Pół spaceru na rączkach, co w deszczu średnio przyjemne, ale bardziej mu się podobało niż lezenie w wozku. Trzeba coś wymyślić

Mam stresa. Jutro zaczynam szkole. Nie wiem jak wytrzymam dwa dni bez Franka. ;( Jutro od 12 do 20 a w niedzielę od 8 do 18. Zobaczymy jak będzie.

Czemu takie straszne rzeczy piszecie ;( nie mogę tego czytać. Straszne.
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 17:44   #1087
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam,
Staram sie byc na bierzaco, gorzej z pisaniem, jak to ma urlopie.
Ja dzis tyle razy zostawialam malego i tylko do domu na karmienie, a tak z tesviami siedzi. Teskni mi sie za nim. A teraz w poczekalni u dentysty jestem i ciekawe jak to zniesie bo u dentysty dlugo sie jest w moim przypadku, a to teraz czas na mycie i karmienie na noc.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Haneczka gratulacje jestem z Ciebie dumna. Na silke idz o niczym sie nie przejmuj

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 17:59   #1088
zabciajs
Zakorzenienie

Jejuu Gabryśka dziś nauczyła się takk głośno krzyczeć (nie w sensie płaczu, tylko 'mówienia), że w całym domu ją słychać.Jestem na drugim piętrze i mama z dołu słyszy. Uszy mi pękają
Stary 2016-10-07, 18:17   #1089
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Jezu..na dzień dobry czytam takie okropne wiadomości.
Ja jestem żyję, dzieciaki zdrowe. Ostatnio znowu jakos intensywnie, w weekend goscibmamy... moze w następnym tygodniu luzniej. Pogoda masakra od poniedziałku. Nie dość ze deszcz to okropny wiatr. Ja padam ostatnio o 21. Gabi niezle spi, ale synek 1-2 razy w nocy wola ostatnio, wiec troche padnieta kraze miedzy sypialnią a jego pokojem.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam się pochwalić
33 dzień diety:
5,3 kg mniej.
-6cm biust
-5cm brzuch
-8cm biodra

Nie dużo w takim razie
Najpierw poczekaj na portfel i resztę,i wtedy w razie w zamów

Wiem wiem..ja mam dosyć małą miejscowość,i jakoś tak boję się glupich spojrzeń..a z drugiej strony robię to dla siebie, nie innych,więc powinnam mieć ich głęboko w d..
Dziękuję bardzo za wsparcie!
Chyba przejdę się do tego klubu i zapytam co i jak
Bo muszę mieć jakiś ruch zorganizowany, sama nie do końca umiem się zorganizować.

Super, że udało się kupić wtedy.
Teraz zawsze masz jakieś zabezpieczenie, a i wynająć można.

Bo ten czas leci jak oszalały!
Naprawdę świetna sprawa takie forum! to jest moje guru!
Ja też jak coś komuś opowiadam, to mówię, a bo znajoma z forum....

o tym dziecku z szambie słyszałam...
biedne maluszki[*]
Brawo!! Idziesz jak burza!
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
W ciągu dnia jak zasypia odkładam Ją do łóżeczka. Ale pierw muszę ululac na raczkach.

Wczoraj wieczorem był drugi dzień kiedy na noc nie zjadła z butli tylko cycus. A karmienia wyglądały 23 3.30 6 8

Dziewczyny które używają chusty czy chustę zakładacie na kurtkę czy na siebie?
Dzisiaj nie pada i myślę że bym mogła wyjść na spacer z Maja.

Zdrowia!
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66113446]7.40 a my w łóżku! Spalabym dalej, ale coś mnie dziablo, normalnie jakby ugryzlo w rękę! Zabolalo jak nie wiem. Patrze, a to młodsza się przysunela i ciumka na cały głos! Nie przeszkadza jej to, że nic nie leci
Starsza pod drugą pachą bo przyszła w nocy [/QUOTE]
Hahaaa
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Haneczka, sposob fajny tylko bez picia szalwii przy kp. Plukanie ok, ale pić niet bo hamuje laktację.

Z tym miodem u niemowląt chodzi o to, że jest tam pewna ilosc jadu kiełbasianego z ktorym uklad pokarmowy maluszka sobie nie poradzi. Po roku życia dopiero jest na tyle rozwiniety ze trawi go bez problemu.
Z miodem.potwierdzam, mnie dwa tygodnie olsnilo bo do herbaty sobie kilka,razy dodalam.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 18:23   #1090
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Haneczka brawa a innym sie nie przejmuj, pamietaj ze robisz to dla siebie i najważniejsze jest to co Ty myślisz.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

U nas po kąpieli cycek, zaraz moja mala dziewczynka zasnie a ja sie biore za ogarniecie lazienek i prasowanie, witaj piątkowy wieczorze
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 18:32   #1091
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka brawo, trzymaj tak dalej!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 18:57   #1092
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Weszłam tylko na chwilę na portal informacyjny i przeczytałam, że u nas w bielskim szpitalu zmarł 3-latek na sepsę. Wczoraj jeszcze był w przedszkolu bez żadnych objawów, a dziś już nie żyje. :-(
Straszne

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
33 dzień diety:
5,3 kg mniej.
-6cm biust
-5cm brzuch
-8cm biodra

Nie dużo w takim razie

Wiem wiem..ja mam dosyć małą miejscowość,i jakoś tak boję się glupich spojrzeń..a z drugiej strony robię to dla siebie, nie innych,więc powinnam mieć ich głęboko w d..
Bo muszę mieć jakiś ruch zorganizowany, sama nie do końca umiem się zorganizować.

biedne maluszki[*]
Super Ania piękne rezultaty, oby tak dalej

Miszka dobrze ci napisala z tym klubem. Nie patrz ba innych, i nie mysl że oni patrzą i oceniają ciebie. Do takiegp klubu kazdy chodzi by popracować nad sobą

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam,
Staram sie byc na bierzaco, gorzej z pisaniem, jak to ma urlopie.
Ja dzis tyle razy zostawialam malego i tylko do domu na karmienie, a tak z tesviami siedzi. Teskni mi sie za nim. A teraz w poczekalni u dentysty jestem i ciekawe jak to zniesie bo u dentysty dlugo sie jest w moim przypadku, a to teraz czas na mycie i karmienie na noc.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Haneczka gratulacje jestem z Ciebie dumna. Na silke idz o niczym sie nie przejmuj
Dzisiaj o tobie myślałam, fajnie że się odezwałaś. Nie nadrabiaj ale pisz częściej co u was

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Wizaz uzależnia. Fb też. Ale jakieś nalogi trzeba mieć nie pije, nie palę, to chociaż to!

No i.u mnie niestety życie towarzyskie trochę się sypnelo odkąd mamy dzieci. Znajomi niektórzy też mają, to z nimi jeszcze jako taki kontakt mam. Ale niektórzy nie mają, bo jeszcze nie chcą i mam też tskichr, którzy już baardzo długo się starają i nic z tego nie wychodzi z nimi to już wręcz unikam kontaktu, bo choc nie mówią tego wprost, czuję żal z ich strony
I tak piatkowy wieczór spędzam z,wami mamy wspolne tematy i jest super

Mam pytanie. Jak wiecie nie cierpię jesieni gdybym nie miała dzieci zapadlabym w sen zimowy już teraz i obudzila się w marcu. Jestem strasznie senna. Śpię nawet dużo więcej niz w lato, ale dobija mnie to, ze o 7 rano jest ciemno jak cholera i popołudniu zaś jest ciemno! Nie pije kawy bo nie lubię (tylko latte ale nie umiem sobie jej zrobic). Myślałam by pic te tabletki musujące z zen szeniem na przyklad. Jak myslicie, można przy kp? Może macie jakieś swoje sposoby na pobudzenie?
Czy bierzecie np wit d w tym beznadziejnym jesiennym okresie?
Dzieciom daje, ale sanar nie biore. A może tran?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 18:57   #1093
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Jejuu Gabryśka dziś nauczyła się takk głośno krzyczeć (nie w sensie płaczu, tylko 'mówienia), że w całym domu ją słychać.Jestem na drugim piętrze i mama z dołu słyszy. Uszy mi pękają
Haha, chyba trzeba się przyzwyczaić

Justynka
- myślałam właśnie o Tobie i patrzę wpis pisz częściej!

Dziękuję za miłe słowa,kochane jesteście!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 19:01   #1094
ania230
Zakorzenienie

Przyjechał siostrzeniec i kaszle... Oby mi Maję nie zarazil.

Gwiazdeczka śpi. Ja czuje się świetnie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 19:01   #1095
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66142026]Straszne

Super Ania piękne rezultaty, oby tak dalej

Wizaz uzależnia. Fb też. Ale jakieś nalogi trzeba mieć nie pije, nie palę, to chociaż to!

No i.u mnie niestety życie towarzyskie trochę się sypnelo odkąd mamy dzieci. Znajomi niektórzy też mają, to z nimi jeszcze jako taki kontakt mam. Ale niektórzy nie mają, bo jeszcze nie chcą i mam też tskichr, którzy już baardzo długo się starają i nic z tego nie wychodzi z nimi to już wręcz unikam kontaktu, bo choc nie mówią tego wprost, czuję żal z ich strony
I tak piatkowy wieczór spędzam z,wami mamy wspolne tematy i jest super

Mam pytanie. Jak wiecie nie cierpię jesieni gdybym nie miała dzieci zapadlabym w sen zimowy już teraz i obudzila się w marcu. Jestem strasznie senna. Śpię nawet dużo więcej niz w lato, ale dobija mnie to, ze o 7 rano jest ciemno jak cholera i popołudniu zaś jest ciemno! Nie pije kawy bo nie lubię (tylko latte ale nie umiem sobie jej zrobic). Myślałam by pic te tabletki musujące z zen szeniem na przyklad. Jak myslicie, można przy kp? Może macie jakieś swoje sposoby na pobudzenie?
Czy bierzecie np wit d w tym beznadziejnym jesiennym okresie?
Dzieciom daje, ale sanar nie biore. A może tran?[/QUOTE]

Mam taką kuzynkę, świetny kontakt wcześniej, ona też długo już się stara..
Nie daje mi jakoś odczuć, że jej żal, ale ja to czuje. Poza tym ciężko mi z nią rozmawiać, i opowiadać o Hani, jak wiem, ze ona by bardzo chciała mieć dziecko..
Moje życie towarzyskie to też w zasadzie wizaż...ale nie narzekam, wręcz przeciwnie!
Z pobudzeniem nie pomogę niestety;/

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-10-07, 19:03   #1096
PikPik09
Raczkowanie

Sluchajcie tego: moj maz do starszaka- kiedy bedziesz sobie w koncu sam tylek wycieral!? Starszak z zimna satysfakcja: jak skonczysz 30 lat!! ( tz ma 34... I po zemscie...)
Stary 2016-10-07, 19:10   #1097
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzanet na late mam dobry sposob troche ponad pol szklanki mleka podgrzac (ja podgrzewam w mikrofali bo szybciej do kawy) jak słodzisz to od razu wsyp cukier. Pozniej ubijam trzepaczką taka podlozna (miedzy dlonie i pocierasz) do uzyskania pianki, robisz mocniejsza kawe tylko tyle zeby zamieściła Ci sie do szklanki z mlekiem. Jak wlejesz powoli kawe do mleka to powinnny zrobic sie warstwy.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 19:15   #1098
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
33 dzień diety:
5,3 kg mniej.
-6cm biust
-5cm brzuch
-8cm biodra

Super!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66142026]Wizaz uzależnia. Fb też. Ale jakieś nalogi trzeba mieć nie pije, nie palę, to chociaż to!

[/QUOTE]

Stary 2016-10-07, 19:33   #1099
Lena_Marlena
Rozeznanie

Oj uzależnia! Muszę przynajmniej Was poczytać jeśli nie mam czasu napisać!

Z tą Wit D to dobry pomysł. Warto by się zainteresować czy nie trzeba brać
Kawę pilam tylko rozpuszczalna a to sama chemia więc staram się powstrzymywać. Wiec pobudzenie by się przydało jakieś

Haneczka brawo! Podziwiam Twoje samozaparcie. Niczym się nie przejmuj, na nikogo nie patrz, rob na co masz ochotę!

Mi też by się przydało zgubić co nieco ;( ale coz. Cały dzień sama z małym, jak tz wraca zawsze ma coś do zrobienia. A jak mały daje kilka min wolności to marzę o herbatce lub żeby posiedzieć nic nie robiąc.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Sluchajcie tego: moj maz do starszaka- kiedy bedziesz sobie w koncu sam tylek wycieral!? Starszak z zimna satysfakcja: jak skonczysz 30 lat!! ( tz ma 34... I po zemscie...)
Hahahahaha piątka dla starszaka!
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dzanet na late mam dobry sposob troche ponad pol szklanki mleka podgrzac (ja podgrzewam w mikrofali bo szybciej do kawy) jak słodzisz to od razu wsyp cukier. Pozniej ubijam trzepaczką taka podlozna (miedzy dlonie i pocierasz) do uzyskania pianki, robisz mocniejsza kawe tylko tyle zeby zamieściła Ci sie do szklanki z mlekiem. Jak wlejesz powoli kawe do mleka to powinnny zrobic sie warstwy.
Też tak robię najlepiej się sprawdza w dużej szklance od piwa
Mleko można spienic też mikserem jeśli komuś chce się go wyciągać a kawę nalewam dzbanuszkiem od mleka bo z dziubkiem łatwiej na środek trafićno i trzeba poslodzic i kawę i mleko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-07, 20:18   #1100
201711281320
Konto usunięte

Przepraszam Was za te potworne rzeczy ale jak to przeczytałam to musiałam się tym z kimś podzielić

Byłam dzisiaj na spotkaniu organizacyjnym dla rodziców dzieci pierwszokomunijnych... Bosz ile tematów! Chór czy orkiestra, kwiaty biało- niebieskie czy biało- różowe, jakie różańce, jakie książeczki, jakie obrazki, dokąd pielgrzymka
Dla mnie to mogła by to być zwykła msza, żeby jak najszybciej to odbębnić
A za rok zaś powtórka z rozrywki

Ignaś zasnął ładnie sam przed chwilą. W dzień niestety nie idzie to tak łatwo. Po tej kąpieli on po prostu wie, że czas spać, a w ciągu dnia to niekoniecznie.

haneczka też myślę, że nie powinnaś się przejmować ludźmi i po prostu pójść na jakieś zajęcia. Bo dlaczego ktoś miałby coś złego na Twój temat powiedzieć, i co? To, że robisz coś dobrego dla siebie i dla swojego zdrowia. To się podziwia przecież a nie obgaduje
I gratuluję świetnych wyników dietowych

dzanet ja myślę że witamina d jesienią i zimą na pewno nie zaszkodzi. Ja zaczęłam niedawno suplementację tranu i zestawu witamin.

PikPik to się Rafkowi nie udała riposta

justyna też o Tobie myślałam dzisiaj. Zastanawiałam się czy się jesce urlopujesz czy już rozpakowujesz walizki

australia powiedz proszę jak szczepisz Marysię? Zaczęłaś już pneumo i meningo? Ja jeszcze nie zaczęłam i nie wiem czy już poczekać do skończenia 6 m-ca żeby było mniej o 1 dawkę czy już się za to zabrać... No i te szczepy meningo? Przeciwko którym szczepisz?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 20:21   #1101
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Mam taką kuzynkę, świetny kontakt wcześniej, ona też długo już się stara..
Nie daje mi jakoś odczuć, że jej żal, ale ja to czuje. Poza tym ciężko mi z nią rozmawiać, i opowiadać o Hani, jak wiem, ze ona by bardzo chciała mieć dziecko..
Moje życie towarzyskie to też w zasadzie wizaż...ale nie narzekam, wręcz przeciwnie!
Z pobudzeniem nie pomogę niestety;/
Żal mi wszystkich tych, ktorzy chcą mieć dziecko, a nie mogą. My o Zosie staraliśmy się pół roku i już do.głowy dostawałam. Moja siostra stara się już dwa lata.. oboje ze szwagrem super zajmują się naszymi dziewczynami, widać, że potrafią i lubią zajmować się dziećmi... a taka "koleżanka" z rocznika mojej siostry jest w trzeciej ciąży, kazde dziecko z kimś innym. Jak chodzę z dziewczynami na spacer to widzę jak chleje piwska z zulami w parku. Żal dzieci, niesprawiedliwe jest to życie przeokrutnie!
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dzięki, spróbuje, chocby jutro. Muszę sobie jakoś pomóc
Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość

Kawę pilam tylko rozpuszczalna a to sama chemia więc staram się powstrzymywać. Wiec pobudzenie by się przydało jakieś

Haneczka brawo! Podziwiam Twoje samozaparcie. Niczym się nie przejmuj, na nikogo nie patrz, rob na co masz ochotę!

Mi też by się przydało zgubić co nieco ;( ale coz. Cały dzień sama z małym, jak tz wraca zawsze ma coś do zrobienia. A jak mały daje kilka min wolności to marzę o herbatce lub żeby posiedzieć nic nie robiąc.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Mleko można spienic też mikserem jeśli komuś chce się go wyciągać a kawę nalewam dzbanuszkiem od mleka bo z dziubkiem łatwiej na środek trafićno i trzeba poslodzic i kawę i mleko
Dzięki za przepis. W czwartek ide prywatnie do lekarza z,dziewczynami na bilans dwulatka i kontrol przed pierwszym szczepieniem to zapytam o tą wit d dla dorosłych, jak nie zapomnę
Można badaniem krwi określić sobie jej poziom, czy potrzebna jest suplementacja. I to chyba nie glupi pomysł. Morfologie mam wzorową, a ewidentnie czegoś mi brakuje w tym ponurym okresie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 20:25   #1102
Lena_Marlena
Rozeznanie

Dziewczyny jestem załamana! Odebrałam zamówienie że smyka.
Franek bezsmoczkowy, ale na Ząbki chcieliśmy mu kupić taki jakby gryzak w smoczku. Zamowilam. Odebrałam. W domu otwieram paczkę a tam(!) Różowy... ;(
Stary 2016-10-07, 20:28   #1103
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana! Odebrałam zamówienie że smyka.
Franek bezsmoczkowy, ale na Ząbki chcieliśmy mu kupić taki jakby gryzak w smoczku. Zamowilam. Odebrałam. W domu otwieram paczkę a tam(!) Różowy... ;(
Nikt nie będzie zwracał na kolor uwagi gryzak to gryzak

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 20:40   #1104
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Nikt nie będzie zwracał na kolor uwagi gryzak to gryzak

O nie nie. Mylisz się. Tatuś bardzo wrażliwy na kolory
Stary 2016-10-07, 20:50   #1105
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Lena przemaluj

Dziekuje dziewczyny ze o mnie pamietacie mi zostal jeszcze tydzien wakacji ) w niedziele chrzciny

Ogolnie instytucja BABCIA to za☠☠☠ista rzecz. Potrzebujesz gdzies jechac to nie martwisz sie o dziecko, nie pakujesz w fotelik i nie meczysz go. Skoczy sie gdzies na szybko i spokoj.

Stary 2016-10-07, 20:55   #1106
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66145636]Żal mi wszystkich tych, ktorzy chcą mieć dziecko, a nie mogą. My o Zosie staraliśmy się pół roku i już do.głowy dostawałam. Moja siostra stara się już dwa lata.. oboje ze szwagrem super zajmują się naszymi dziewczynami, widać, że potrafią i lubią zajmować się dziećmi... a taka "koleżanka" z rocznika mojej siostry jest w trzeciej ciąży, kazde dziecko z kimś innym. Jak chodzę z dziewczynami na spacer to widzę jak chleje piwska z zulami w parku. Żal dzieci, niesprawiedliwe jest to życie przeokrutnie!

Dzięki, spróbuje, chocby jutro. Muszę sobie jakoś pomóc

Dzięki za przepis. W czwartek ide prywatnie do lekarza z,dziewczynami na bilans dwulatka i kontrol przed pierwszym szczepieniem to zapytam o tą wit d dla dorosłych, jak nie zapomnę
Można badaniem krwi określić sobie jej poziom, czy potrzebna jest suplementacja. I to chyba nie glupi pomysł. Morfologie mam wzorową, a ewidentnie czegoś mi brakuje w tym ponurym okresie[/QUOTE]

Tak, mi też szkoda takich par... w momencie, kiedy inne wyrzucają na śmietnik, kolejna się starają latami
No ale nie mamy na to wpływu!
Ja się bardzo ostatnio cieszyłam, jak koleżanka mi powiedziała, ze jest z ciąży-ponad 5 lat się starali i w końcu się udało
Ale myślę, że akurat w tym momencie odpuściła, bo zaczęli myśleć o budowie i na tym się skupili i sie akurat udało
A kuzynka mi opowiadała, ze ma znajomych, którzy 10 lat się starali..Pewnego razu poszli na mega zakrapianą imprezę, że nic nie pamięta..i sie wtedy bzyknęli(tego też nie za bardzo pamięta) i akurat wtedy się udało:P

Cytat:
O nie nie. Mylisz się. Tatuś bardzo wrażliwy na kolory

Ale to nie tatuś będzie gryzł a Franuś a jemu to akurat obojętne przypuszczam

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-10-07, 21:29   #1107
201711281320
Konto usunięte

Też mam taki przypadek w rodzinie. Młodszy brat mojego taty z żoną, po ponad 10 latach starań w zeszłym roku zostali rodzicami. Właśnie w niedzielę Hania będzie miała roczek.
Takim to sposobem moje dzieci mają roczną ciocię
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-07, 21:46   #1108
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

U mnie moja siostra 4 lata sie poddala, in vitro nie zadzialalo zaczeli myslec o adopcji i zaskoczylo w koncu. Teraz ma dwie corki )

Ktoras pytala o prezent dla kobiety, polecam branzoletke z Pandory. I co jakas okolicznosc to koralika do branzoletki dokupowac. Ja mam i bardzo zadowolona z niej jestem.

Stary 2016-10-07, 23:39   #1109
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
wczoraj dotarło do mnie , ze nie dlugo bedzie rok jak jestem z wami na forum SZOOOK!!!!! a te klopoty wahania smutki i radości ciążowe, a potem odliczanie ktora teraz urodzi....heh...jednak te forum to swietna sprawa. najlepiej jak gadam z tym lub z owym:a wiesz to sie tak robi albo najlepiej to kup i na pytanie skad wiem odpowiadam a bo kolezanki z forum juz dawno to rozgryzly! bardzo przywyklam do waszego towarzystwa... :rosa:

napadlo mnie wczoraj i wybralam z kompa 52 fotki i zanioslam dzis do wywolania.jeszcze tylko szukam albumu na allegro.ale sie ciesze!! za chwile bede je miala!!
Haha,ja też wszystkim mówię,że dziewczyny z forum robią tak i tak
i na serio widzę,że ja wiem o wiele więcej rzeczy co robić w pewnych sytuacjach, niż moje znajome,które są zdane same na siebie,albo co gorsza na jakichś ,,wspaniałych" doradców czyt.tesciowe,mamy czy babcie
Łaaaa,ja właśnie gadalam z TŻ o wywołaniu zdjęć,ale u nas więcej wyjdzie,że ślubu nawet jeszcze nie wywołane

Cytat:
Ż Jak byłam w szpitalu po porodzie to kobitKa,której dziecko było z moim na sali w inkubatorze opowiadała podobna historię jak z tym szambem:-/ jej dawna znajoma ze szkoły,masakra,ale dziecko przeżyło na szczęście

Cytat:
33 dzień diety:
5,3 kg mniej.
-6cm biust
-5cm brzuch
-8cm biodra

Nie dużo w takim razie

biedne maluszki[*]

Aniu,świetne wyniki diety,też bym chciała tyle zrzucić.
Tak jak dziewczyny pisały,rób swoje i nie przejmuj się innymi Super,że masz gdzie iść,w mojej miejscowości nie ma żadnego klubu ani siłowni,więc trzeba coś na własną rękę kombinować

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Straszne, co to się dzieje. A wiadomość o śmierci tego przedszkolaka tylko mnie utwierdziła w decyzji o szczepieniu na pneumo i meningo...

No ja na meningokoki w styczniu planuję zaszczepić

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

Fiu,Fiu,to ładnie moja na razie cichutka,mało się śmieje, gada itd ale i malo płacze

Cytat:
Przyjechał siostrzeniec i kaszle... Oby mi Maję nie zarazil.

Gwiazdeczka śpi. Ja czuje się świetnie.

Dobrze,że się już lepiej czujesz,chyba że to sarkazm był,a ja nie skumalam

Cytat:

No ja podobnie mam,jak chwila wolnego to drzemka,albo herbatka,ale mam też zrywy i piekę ciasta,co również nie pomaga mi zrzucić tych 6 kg nadmiarowych.

No to lecę spać,dobrej,spokojnej nocki Kochane
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-08, 06:16   #1110
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Ignaś zasnął ładnie sam przed chwilą. W dzień niestety nie idzie to tak łatwo. Po tej kąpieli on po prostu wie, że czas spać, a w ciągu dnia to niekoniecznie.

australia powiedz proszę jak szczepisz Marysię? Zaczęłaś już pneumo i meningo? Ja jeszcze nie zaczęłam i nie wiem czy już poczekać do skończenia 6 m-ca żeby było mniej o 1 dawkę czy już się za to zabrać... No i te szczepy meningo? Przeciwko którym szczepisz?
No z Marysią dokładnie to samo, bo wieczorem zazwyczaj sama mi uśnie, a w dzień to się muszę nagimnastykować...

Jeszcze nie szczepiłam i dokładnej decyzji nie podjęłam. Jak pójdziemy na następną dawkę 6w1 to się podpytam pediatry. Czytałam, że w Polsce najwięcej zachorowań typu B i C, ale ma typ B nie ma szczepionki... Nie wiem jak to jest. Ale na pewno w tym roku jeszcze nie będziemy na to szczepić, tylko pewnie jakoś zanim rok skończy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości