|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Bluegirl współczuję braku wody, nie da się funkcjonować normalnie. Ale z dwojga złego to lepiej teraz niż jakbyś juz urodziła. Odnośnie ciężarów to regularnie noszę syna który waży 10,5 kg, ostatnio nawet często go noszę bo jest chory, marudny i zeby idą.
|
|
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę sobie podłączona do ktg ale mi sie nudzi to będę wam zdawać relacje live :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Stysia Przeginasz. Grudzień to grudzień, umowa to umowa, a nie że ty nagle 7 października siedzisz na porodówce.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej się czuję jak mam trochę więcej na wadze. Niestety podejrzewam, że Twoje słowa się szybko sprawdzą bo kp
|
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje skurcze zaczęły się tak, że bolał mnie brzuch tak jak na okres cały czas, dopiero po kilku godzinach zaczął boleć i popuszczać (ale ból nie był jakiś okropny, miewałam przepowiadające boleśniejsze więc na początku nawet nie liczyłam tych skurczy). No i lepiej żebyś nie wiedziała i nie doświadczyła bóli krzyżowych ![]() Styśka - trzymam mocno kciuki |
|
|
|
|
#3607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odciągasz mleko na wyjścia czy mm? I w ogóle jak Ci z tym że zostawiasz z kimś małą? Bo ja nie wiem czy nie będe "kwoką" i czy bede potrafiła małego z kimś zostawić ![]() Cytat:
pytam przyszłościowo ![]() Aaa i zapomniałam Wam opowiedzieć jak szumiś działa na mojego brzdąca w brzuchu Włączam szumisia i brzuch mi zaczyna latać we wszystkie strony
Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-10-07 o 21:04 |
||
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
Styska - trzymam kciuki za rozwój akcji, co byś nie musiała do grudnia na porodówce koczować
Co do krzyżowych, to współczuję i nie polecam, bo miałam przy pierwszym porodzie i chciałam ściany gryźć, bo nie dość że bolało jak diabli, to jeszcze nie mogłam się ruszać, żeby sobie ulżyć, bo praktycznie cały czas byłam podłączona do ktg i ciśnieniomierza Dopiero po zzo była ulga.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakoś od godziny kluje mnie Bożena... może w nocy się coś rozkręci.. źle mi się chodzi...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytam w miarę na bieżąco ale nie daję rady się odnieść. Pod moją nieobecność mąż odmalował mieszkanie a przy okazji zrobił taki burdel że nie mogę się odgruzować i to mnie absorbuje bardziej niż 2 dzieci
Córka jest kochana dla brata ale też zazdrosna, podpisuje się jak może i robi sceny w przedszkolu że nie chce zostać. Byliśmy wczoraj z małym i lekarza- przekroczył już wagę urodzeniową, dziś robiliśmy badania krwi (masakra, z główki i z rączki i już myślałam że nic z tego nie będzie) i poziom bilirubiny wyszedł 12,9, a przy 14 mieliśmy iść do szpitala. W poniedziałek musimy zrobić powtórkę. Poza tym cały czas jestem zmęczona i bolą mnie plecy. Piersi już mniej, nawał powoli mija, krwawienia już takie jak średnio obfity okres. Nie mam szwów więc mogłam się już ogolić tak w temacie depilacji a jeśli chodzi o bóle krzyżowe to przy pierwszym porodzie miałam straszne a przy tym mnie szczęśliwie ominęły. Moje zamówienie też czeka w smyku ale pewnie dopiero w tygodniu mąż odbierze. Żałuję że nie dobrałam nic dla małego bo się okazuje że mam bardzo mało rzeczy na 56. Dziś przy kąpieli nie mogłam już słuchać ryku i podałam smoka. To tyle u nas Styska powodzenia! Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3611 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Nie odciagam mleka, to nie jest takie proste jak się wydaje żeby odciągnąć. Cycki po unormowaniu laktacji nie produkują zbyt dużo więcej niż to co dziecko je. Po prostu karmię ją i wychodzę jak zaśnie. I staram się być w domu za maks 2-3h ale nie jadę daleko. Teraz ch mam od domu 5 minut samochodem, gdzieś dalej bym się nie wypuściła bez młodej a narazie jest za mała na takie podróże. Co do spacerów do tej pory ciągle U mnie padało więc dopiero dzisiaj zaczęłam ją werandować na balkonie i mam nadzieję że już w poniedziałek będę mogła wyjść chociaż na 15 minut Ale wszystko zależy od pogody. Też myślałam że będę kwoka i nikomu małej nie zostawię ale przyszło mi to całkiem łatwo tylko że cały czas się zastanawiam czy na pewno śpi i nie płacze.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ten cholerny czop zawsze odchodzi przed porodem czy moze sie dopiero w trakcie pojawic? Wypatruje go desperacko przy kazdej wizycie w toalecie i nic... 🙈😂
Co do depilacji, to ja kilka dni temu ogarnelam bikini przy pomocy trimera i lusterka, a w dzien porodu przejade maszynka, której praktycznie nie używam. Zazwyczaj wosk albo depilator + krem ale teraz juz niewiele widze 😝 Megula moze akurat sie rozkreci! Trzymam kciuki ✊ Ja poki co kupilam Malemu jedna ksiazeczke kontrastowa, jak sie spr to dokupimy wiecej ✌ Fasolka TZ juz w domu? Pogodzeni? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paula mam identycznie z tym czopem! Szukam, wypatruje i nic a termin porodu za 12 dni ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
No to kciuki aby sie rozkręciło
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja jestem po terminie i czopa nie widzialam 🙈
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem po dwóch porodach i nie widziałam czopa
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Konwalia- nic mi nie mówiły żebym odłożyła to używałam, godzina pod ktg to trochę nudno :p
Megula- dołącz do mnie Bo sie nudzę trochę :p A skurcze małe ale regularne. Coś zaczyna. Tylko żeby soe tak do tego grudnia nie zaczynało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3617 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak jeszcze mi się przypomniało. Któregoś dnia, krótko przed porodem mówię mamie, że chcialabym już urodzić na co moja mama "J. przecież to dziecko nie wie co ma robić. W dzień je ciśniecie na dół (w sensie, że noszę Michała) wieczorami pchacie z powrotem do góry (że niby seks), on biedny chce jasnych sygnałów" - wszystko oczywiście mówione było w żartach Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3618 |
|
Erudycja
|
Moja na początku też smoka nie chciała ale teraz potrafi się nim zająć chwilę w czasie kiedy płacze a muszę coś przy niej zrobić. Ale do spania staram się nie dawać. Idę spać bo właśnie zasnęła.
Gosia powodzenia z mieszkaniem
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Styska wzięłam prysznic i mi przeszło wiec... chętnie ale póki co spokój; )
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Ja1003 o kurde! To zycze Ci zeby waga juz nie leciała
nie miałam pojęcia ze taka z Ciebie farciara raczej to w druga stronę działa po ciazy Styska mam nadzieje, ze rano przeczytam newsa, ze tulisz maluszka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Megula a co lekarz ci mowi ? Jakieś wskazówki czy to norma ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Styska - kciuki!
![]() Ja też czopa nie widziałam. Raz mi się wydawało, że może był, ale to chyba jednak nie on ![]() Malutka po wizycie, ma ok. 3900g, więc nie zapowiada się, żeby udało Jej się jeszcze przewrócić - cały czas pośladki Dostałam skierowanie na CC, mam się stawić w czwartek, także przy dobrych wiatrach za tydzień w piątek będę już tuliła swoje Maleństwo Dzień później mam urodziny, więc będzie to najcudowniejszy prezent Chyba, że zechce wyjść wcześniej - dziś mnie pół dnia pobolewał brzuch jak na okres, także kto wie?
|
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz w czwartek powiedział że nic się nie dzieje
że od zeszłego tygodnia nic się nie zmieniło jeśli chodzi o szyjkę itp. 12 października mam się pojawić w szpitalu gdyby samo nie ruszyło.. dzisiaj trochę mnie bolała Bożena ale przeszło.. wiec czekam a w środę się stawiam na wywolanie..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po dzisiejszej wizycie. Troszkę więcej optymizmu we mnie wstąpiło
Szyjka skrócona, miękka, główka bardzo nisko. Dostałam skierowanie do szpitala za tydzień, ale lekarz mówi, że raczej się nie przyda Megula trzymam kciuki, aby się rozkręciło. Kto wie, może czekam na Ciebie?
|
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
No nasz duet dzieciowy razem pojawi się na świecie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czop mi też odchodził po kawałku ale niewiele tego było. Z córką mi odszedł jak byłam na wywołaniu z cewnikiem, akurat leżałam pod ktg i mówię do położnej że chyba mi wody odchodzą a ona zajrzała i mówi że skąd, to tylko czop ale pamiętam że ona mnie jakoś trochę powycierała no i w efekcie nie widziałam dziada
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam nasza grudniówka? Czekasz na mnie czy nie?
Ja porodem sie nie pochwale, ale dzis skończyliśmy pokoj dla Maluszka wiec w sumie gdyby nie remont (maz stwierdził,ze musi sufit podwiesić i odmalować) to mogłabym juz rodzic zdj w załączniku PS. Na zdj nie widać, ale jedna ściana jest szaro miętowa, w paseczki. ImageUploadedByWizaz Forum1475874745.256764.jpg
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Paula jeszcze nie przyjechał. .. promy miały opóźnienie ze względu na sztorm
Styska dawaj kobietko wykurzaj Stasia ![]()
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
I wszystko ucichło kazali mi spać zbierać siły a tutaj sie budzę i cicho :/ ciekawe czy bedą wywoływać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Nie śpię od 2 h, liczę skurcze, jak tak dalej będzie to budzę męża i dzwonimy po tesciowa niech przyjeżdża do syna. Na razie tak co 8-10-6min ale nie przechodzi. Wieczorem tż robił masaż szyjki i może coś ruszyło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

a ile ogółem poszło do gory poszłaś?
czuję, że godzina 0 jest blisko 

Dopiero po zzo była ulga.
26.11.2015
04.08.2017 

zdj w załączniku