![]() |
#2641 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
Cytat:
Mam od niego tatuaz, ale zeby sie dostac trzeba bylo miec sporo szczescia. Rzadko chyba prowadzil otwarte zapisy. Wysłane z jeżynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65889436]Czytałam kilka miesięcy temu komentarz na jego fejsie, że póki co zajmuje się projektami innymi niż tatuowanie.
Dziewczyny, trochę zgłupiałam z folią Dermalize, a nie mogę nic jednoznacznie wyczytać z postów. Powinnam pod nią smarować tatuaż maścią czy tylko przemyć i od razu przyklejać? I trzymać ją te 24h oraz 48h czy jak tylko mam możliwość wietrzyć tatuaż? I który bepa będzie lepszy na udo - żółty czy baby (ewentualnymi plamami się nie przejmuję)?[/QUOTE] nie smarujesz, myjesz przyklejasz na osuszone, nosić możesz 24 albo 48 w zależności od tego czy jeszcze coś się sączy czy już nie i jak się folia trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zmieniłyście radykalnie umiejscowienie tatuażu już po zapisaniu się? Umówiłam się na tatuaż na ramieniu, podałam wielkość, jak sobie go wyobrażam itp. Tatuatorka powiedziała że wszystko pasuje, wpłaciłam zaliczkę. Jednak po namysłach stwierdziłam, że póki co nie chcę robić tatuażu w odkrytym miejscu, a dopiero gdy będę tego 100% pewna ( na razie nie jestemedit: zapomniałam dodać, że wzór pozostaje podobny Edytowane przez Sally1642 Czas edycji: 2016-10-01 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z jeżynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Po tatuowaniu myjesz, osuszasz i zakladasz Dermalize.
Jak ja zdejmiesz po 24h (ja najdluzej trzymalam 16h chyba, bo sie za bardzo saczylo), to nastepnym razem smaujesz cieniutko Bepa (ja mialam Baby) i zaklejasz na pare h.
![]() |
#2647 |
Konto usunięte
|
Zamówilam dermalize. Bede probowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli jak wezmę Dermalize do Dżo, to ona ją założy zamiast zwykłej folii, co nie? I przed pierwszym razem ani trochę nie smaruję? I później za każdym kolejnym zmienianiem folii smaruję Bepa? I jeszcze jedno pytanie. Lepiej Dermalize zakładać non stop przez tydzień czy odklejać ją kiedy siedzę w domowych pieleszach? BTW jak poznać, że trzeba zmienić tę folię? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Przyczajenie
|
Witam, obserwuję wątek już od jakiegoś czasu, teraz w końcu zdecydowałam się odezwać z problemem
![]() 11 dni temu robiłam tatuaż na plecach, 4 dnia zaczął się złuszczać, wydaje mi się, że jest już złuszczony całkowicie, skóra jest gładka. Oprócz jednego miejsca, które jest wyczuwalną pod palcami krostką, takim zgrubieniem, nie bolącym, ale swędzącym. Czy może to być zapchanie przez maść (stosowałam Alantan Plus) i powinnam ją zamienić na lżejszy krem? Albo macie może inne pomysły? Trochę panikuję, bo to mój pierwszy ![]()
#2650 |
Konto usunięte
|
Już nic, odpowiedziałam sobie.
Edytowane przez 397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f Czas edycji: 2016-10-04 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
dead & alive
|
Polecicie kogos z Poznania/ Wroclawia/ Zielonej Gory kto zrobi mi rekaw roz w kolorze? Nie mam pojęcia od kogo zaczac szukanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2654 |
Wtajemniczenie
|
Dominik Borkowski z Poznania - świetnie radzi sobie w realistycznych różach.
#2655 |
... choć nie Westwood
|
Na jak długo przed terminem dostawaliście projekt? Był czas na poprawki?
Ja miałam termin na udo na luty, nagle zwolnił się termin na prawie za tydzień i panikuję, że projektu nie mam ![]()
![]() |
#2656 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z jeżynki ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Wysłane z jeżynki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie martwilabym sie tym - wiekszosc tatuazystow teraz pokazuje projekt dopiero w dniu sesji - uwzgledniajac zapas czasu na dopracowanie i poprawki. Za duzo bylo przypadkow, ze ludzie brali projekty i szli do kogos innego (gorszego-tanszego) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
... choć nie Westwood
|
Napisala mi dziewczyna, ze wysle w ciągu kilku dni. No to uspokoilyscie mnie
![]()
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, pilne pytanie!! Jak się nazywa tatuator, który robi takie demoniczne kreskówki jak poszatkowane nożem, takie pocięte na plasterki?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Kurde, nie jestem pewna.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Znalazłam! ![]()
![]() |
#2662 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rzeczywiscie wariackie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zadomowienie
|
spodobały mi się ostatnio takie tatuaże http://66.media.tumblr.com/dd75d699a...9tyo1_1280.jpg i się zastanawiam hipotetycznie gdzie miałoby sens to umiejscowić. Na mostku? Też macie taki zgrzyt jeśli chodzi o zrobienie tego gdzieś indziej, typu wewnętrzna strona ramienia albo sideboob?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
dead & alive
|
Dzieki za podpowiedzi odnosnie tatuatorow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wczoraj robilam tatuaz, nie kupowalam na razie dermalize, ale mialam naklejona od razu po sesji. Hmm mam mieszane uczucia, na pewno na plus wygoda uzytkowania naklejasz i masz spokoj na dobrych kilka h, bez plastrow, ktore potem zawsze podrazniaja mi skore i szeleszczacej folii. Ale dermalize u mnie trzymalo sie srednio, moze to ze wzgledu na miejsce, bo akurat tu cialo pracuje i gdy plaster sie naciagnal to czulam ze sie odkleja, potem zsuwa i walkuje. Po kilku h, folii juz nie mialam na calym tatuazu, powalkowala sie, boki sie poodklejaly. Teraz juz mam zwykla folie, oblepiona plastrami i trzyma sie lepiej, bo bardziej pracuje ze skora. Wysłane z jeżynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
7 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja folia trzymała się taaak bardzo, że przy ściąganiu bolało ![]() Ściągałam jakieś 24-28 godzin po zrobieniu, i potem nie używałam już żadnej folii. Tatuaż był na łydce, zaraz pod kolanem więc miejsce też nie za ciekawe. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z jeżynki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Hej, myślicie, ze po zrobieniu tatuażu na udzie dam radę potem prowadzić samochód? Tzn czy noga jakos strasznie nie spuchnie, będę mogła normalnie nią ruszać etc? Dodam, ze mam termin w studiu oddalonym o +/- 250km
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mysle, ze bardziej jest to kwestia Twojego samopoczucia niz bolu w miejscu tatuowanym i tego jak pewnie czujesz sie za kierownica. Po dlugiej sesji mozesz byc oslabiona czy zmeczona, mozesz tez miec podwyzszona temperature i jak jestes niepewnym kierowca to moze to byc problem. Wez luzne spodnie (takie, ktorych nie bedzie Ci szkoda ewentualnie wyrzucic jak sie poplamia) i jakis recznik/szmate na siedzenie pod ta noge - moze byc tak (bo nie wiem jak duzy ma byc ten tatuaz), ze bedzie Ci sciekac barwnik i osocze od siedzenia w jednej pozycji i poplamisz fotel. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Ja moze wyprobuje na tyle uda |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.