|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cały dzień spędziłam dziś przy mgr
![]() Ale w przerwach udało mi się rano wykończyć kolejny gadżet dla Wiktorii: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
chupacabra88 udało mi się zrobić tyle zakupów, bo ciągle śledzę posty z wyprawkami a to było u jednego sprzedawcy
![]() Orlica ależ to fajne, sama bym się pobawiła takim gadżetem ![]() Troszkę mi humor znowu zjechał, tym razem przez teściową... To naprawdę wspaniała kobieta, ale byłam ją odwiedzić wieczorem i ta mi nagle z tekstem: Czemu takie brzydkie łóżeczko kupiliście? Ja zonk bo byłam przekonana, że usunęłam wszystkie dowody zbrodni w postaci mailowych potwierdzeń zakupów (robię tak bo wiem, że teściowa loguje się czasem na maila Tż powiązanego z kontem allegro, choć ona temu zaprzecza ![]() Zapytałam czemu brzydkie, a ona: no bo ze szmat, ciemnobrązowe a ładniejsze byłoby niebieskie, poza tym ona już widzi jak mały będzie chciał w nim wstać i całe przewróci i sobie zęby wybije (dżizas jakie zęby i jakie wstawanie), a zresztą będzie mu w nim okropnie gorąco bo jak nie ma szczebelków to nie ma czym oddychać itp. itd. Tłumaczyłam grzecznie, że przecież nie kupujemy tego na 3 lata, tylko wstępnie bo dużo jeździmy, materac będzie miał normalny, poza tym mamy sypialnię capuccino i niebieski pasowałby jak pięść do oka, a i drewniane łożeczko też planujemy. Oj ale nasłuchałam się ile niebezpieczeństw czyha na maleństwo ze strony lekkomyślnych rodziców. Na koniec powiedziała, że ma nadzieję że chociaż kolor wózka będzie porządny ![]() Najgorsze w sumie jest to, że ona chce dobrze a uważa, że wie najlepiej bo dzieci już wychowała. Ja mam twardy charakter i od początku nie daję sobie wchodzić na głowę, tyle że drażni mnie to wysłuchiwanie. A nie chcę być niemiła, bo teściowa potrafi być kochana, a poza tym ze względu na problemy zdrowotne nie można jej denerwować. Zresztą powinnam się cieszyć że usunęłam całą resztę potwierdzeń zakupów wyprawkowych zanim sobie "zerknęła" - kompletuję wszystko w najwyższej tajemnicy bo teściowa przesądna ![]() Uff wybaczcie prywatę, musiałam wszystko z siebie wyrzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Zadomowienie
|
Moniczi skoro ona się wypiera ze maila nie przegląda to bym zapytała: a skąd mama wie o łóżeczku? Kurde mega by mnie wkurzyło takie szpiegostwo... poza tym co ja to obchodzi.. miała swoją szansę kompletowac wyprawkę, teraz to Wasz przywilej.
Orlica piękny stworek ![]() Ja jestem tak przejedzona ze zaraz chyba pekne. Impreza super chociaż gadalysmy wyłącznie na tematy porodowe heheh. Padam na twarz... dobranoc i życzę miłego poranka ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#3904 |
Rozeznanie
|
Moniczi, współczuję sytuacji z teściową. Ja sobie nie wyobrażam, żeby rodzice logowali się na mojego maila, co to w ogóle za dziwny zwyczaj? Na allegro mam osobnego maila założonego, właśnie dlatego, że mama czasami coś z mojego konta zamawia, ale to wiem, żeby sekretnych zakupów z tego konta nie robić :P Nasi rodzice się aż tak nie wtrącają do wyprawki, a jak początkowo próbowali mnie jakimiś przesądami straszyć, to szybko i dosadnie im powiedziałam, co na ten temat sądzę
![]() Orlica, piękny gadżet! Widziałam takie tulanki w TK Max, ale szyte, a nie dziergane. Strasznie mi się spodobały, może podsunę komuś z bliskim jako pomysł na prezent. Ja już na nogach, bo sąsiedzi przed 5 wrócili z imprezy i mnie obudzili ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66175786]Cały dzień spędziłam dziś przy mgr ![]() Ale w przerwach udało mi się rano wykończyć kolejny gadżet dla Wiktorii: ![]() Cudo ![]() Cytat:
![]() Miłej niedzieli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza w weekend. Wszystkie w łóżkach zapadły w sen zimowy?
![]() Orlica, piękny zajączek. ![]() Moniczi tak to już jest z teściowymi. One chcą dobrze, to wszystko z dobrego serca i troski. Nie przejmuj się ![]() Zielona moi sąsiedzi w piątek mieli imprezę wieczorem, w tym na klatce zamiast zwykłej żarówki zamontowali kulę dyskotekową. A raz zadzwonił domofon i usłyszałam: Pół litra - pół człowieka ![]()
#3907 |
Rozeznanie
|
NiEBiE to niezłych masz sąsiadów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak nam się bąble urodzą, to już nie będą mieli tak dobrze. Czy dobrze słyszałam, że jak mamy małe dziecko, to sąsiedzi nie mogą hałasować nawet w dzień?
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zaszalałaś! ![]() ![]() A i zmieńcie hasło do maila!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66175786]Cały dzień spędziłam dziś przy mgr ![]() Ale w przerwach udało mi się rano wykończyć kolejny gadżet dla Wiktorii: ![]() Cudowny króliczek! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zdycham po weselu :-( nie mogłam wysiedziec, a od polnocy to już w ogóle tragedia, bo wszystko mnie bolało! Ostatecznie wytrzymałam do 2 i o trzeciej poszłam spać. A dzisiaj obudziłam się z mega bólem gardła! Pewnie od męża złapałam wirusa :-( w każdym razie kuruje się herbata i miodem i oby to był jednodniowy spadek mocy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Wtajemniczenie
|
Lidka, dzięki za odp!
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66189521]To niezła musiała być ta imprezę, że zahaczyla o klatkę ![]() Ja dzisiaj zdycham po weselu :-( nie mogłam wysiedziec, a od polnocy to już w ogóle tragedia, bo wszystko mnie bolało! Ostatecznie wytrzymałam do 2 i o trzeciej poszłam spać. A dzisiaj obudziłam się z mega bólem gardła! Pewnie od męża złapałam wirusa :-( w każdym razie kuruje się herbata i miodem i oby to był jednodniowy spadek mocy![/QUOTE] Ojej bidulka... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wsparcie dziewczyny
![]() Lidka99 Konto allegro należy do mojego Tż i on ma powiązany z nim mail, jego mama też czasem robi z niego zakupy, wielokrotnie mówiłam mu, że bez sensu, że zna hasło - ale on twierdzi, że przecież "nie ma nic do ukrycia" ![]() Zie_l_ona sekretne zakupy typu bielizna robię faktycznie z innego konta allegro - bo na samym początku zaliczyłam taką wpadkę, gdy jeszcze nie wiedziałam, ze ona ma hasło. Jeszcze zawsze najlepsze są słowa: Przecież mnie wcale nie interesuje co Wy tam sobie kupujecie =] furjatka ja zapytałam skąd mama wie że kupiliśmy, powiedziała, że mój Tż jej powiedział, dopiero po powrocie dowiedziałam się, że nic nie mówił ![]() ![]() Konkardia bardzo chętnie odbiję sobie wszystkie słodkości po porodzie xD Robię już tajną listę - torcik bezowy z malinami i bitą śmietaną, pączki z różą i lukrem, ciasto 3bit, ptasie mleczko cytrynowe ![]() MrsDorota jestem pod wrażeniem, że tyle czasu wytrzymałaś. Tym bardziej, że ślub nie był bardzo późno ![]() NiEBiE fajni sąsiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() My weekend spędzamy we dwoje bo na tygodniu nie ma czasu i niestety już pomału mija ![]()
![]() |
#3916 |
Rozeznanie
|
Hej! Nie było mnie pare dni, tym razem nie dam rady wszystkiego zacytować :P
Konkardia, dzieki za info co do leginsów :P Właśnie sobie przypomniałam, że moje jedne spodnie na gumce są z grubszego materiału i że jak dam coś pod spód to powinno być ok. Więc mam 2 pary spodni - jedna w praniu, druga na mnie - przeżyję do stycznia ![]() ![]() ![]() NiEBiE, fajnie, że jazdy spoko - ale jeśli wcześniej nie umiałaś jeździć wcale, a teraz już umiesz jeździć w kółko, to to jest przyrost umiejętności o nieskończoną ilość procent ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A zasady cukrzycowe spoko, ostatnio zaczęłam czytać o zdrowym odżywianiu i wiem tak samo mało jak wcześniej - po prostu zgłupiałam. Na przykład - że mleko jest niezdrowe i to tylko propaganda, że mamy je pić. Że mąka biała i wszystko co białe i wszystko co z niej zrobione nie ma wcale dla nas wartości tylko zapycha i niewarto jeść. Że żywność przetworzona to zło. Wszystkie E to zło. Patrzę na skład czegokolwiek z supermarketu, a tam również samo zło. Warzywa i owoce - zło, bo pryskane, dodane jakieś ulepszacze antybiotyki, żeby rosły duże i równiutkie. To co my mamy jeść? ![]() ![]() ![]() A tak na serio naprawdę czuję się w tym wszystkim zagubiona. Chciałabym, żeby przyszedł ktoś, powiedział mi konkretnie co mam kupić, co ugotować, co zjeść i żeby mi obiecał, że to właśnie jest zdrowe. Eh... A co do daszka na ptaszek, to śmieszne, ale w sumie uświadomiło mi, że problem może istnieć ![]() ![]() iwona335, jaka duża córa <3 Ja byłam u rodzinki, widziałam moją 5 miesięczną kuzyneczkę <3 I kurcze, ona ma 5 miesięcy, wszyscy mówią, że jest drobna, a okazuje się, że nosi rozmiar 74 :O Ale urodziła się 3700, więc czy ja wiem, czy taka drobna? Nie znam się :P Dostaliśmy też łóżeczko turystyczne z przewijakiem, musimy je tylko umyć, bo stało w garażu - będzie na działkę ![]() Remont dalej trwa, gościu za położenie 1m2 płytek zażyczył sobie 350zł ![]() ![]() Byliśmy też na szkole rodzenia i było super! Nic praktycznego ja się nie dowiedziałam, ale nie o to chodziło. Położna bardziej zajęła się uświadamianiem nam jak będzie wyglądał poród i jaka jest rola kobiety i partnera w tym wydarzeniu. Czyli na przykład mówiła facetom, że mają nie analizować naszych próśb tylko je natychmiast spełniać, no i 150 innych rzeczy, które chciałabym powiedzieć TŻtowi, gdybym zdała sobie sprawę sama z tego, że powinnam mu powiedzieć, bo powinien wiedzieć, ale cieszę się, że powiedziała to położna, bo tego raczej podważać TŻ nie będzie, a jakbym ja mu powiedziała, że ma spełniać moje rozkazy bez gadania, to by pewnie dyskutował ![]() ![]() Miłej reszty weekendu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas w bloku nasz Franek jest najmłodszy, bo reszta to emeryci bądź osoby z nastoletnimi dziećmi. Za to mam bardzo nieprzyjemnych sąsiadów pode mną i często słyszałam od nich niemiłe komentarze. Ale ja się już nie hamuje w rozmowie z nimi, bo straszne chamidla są i co najmniej raz na pół roku mają pretensje o coś innego... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Rozeznanie
|
Witam sie i ja
![]() Dzisiaj jestem bez życia...wczoraj bylismy z tz na kolaacji i zamowilam sobie sznycla w sosie kurkowym z cebulka i papryka i chybaa cos stanelo mi na żołądku bo od wczoraj umieram... Mam tak okropne mdłości ze ledwo wytrzymuje, a naa dodatek nic nie pomaga.. Bylismy naa chwile na basenie to przeszlo, ale pozniej wrociilo kilka razy mocniejsze.. żołądek raz boli raz nie boli.. dobrze ze myszka nasza kopie, to się nie martwimy ![]() Kupilismy dzisiaj fotelik samochodowy, zdecydowalismy sie na Cybex Aton q plus w bordowym kolorze. Dostalismy kilka procent rabatu za to ze dzisiaaj kupilismy. Normalnie sklepy sa pozamykane w niedziele ale z okazji Oktoberfestu bylo otwarte ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3919 |
Rozeznanie
|
Moniczi, ja też udostępniam mojej mamie moje konto allegro, ale mam do niego założonego osobnego maila, więc "tajne" rzeczy po prostu kupuję albo w sklepach, albo z konta męża, żeby nie było wtop
![]() pequenina_, nie wierz we wszytko co piszą o tym zdrowym odżywianiu. Mleko jest zdrowe, tylko wielu dorosłych ludzi nie trawi laktozy i wtedy ma odwrotny skutek. Jeżeli tak jest w Twoim przypadku, to po prostu pij bezlaktozowe. Wszystko o obniżonej zawartości tłuszczu jest niewskazane, bo zwykle ładują tam w zamian cukru lub konserwanty (np. wspomniane mleko najlepiej kupować 2 lub 3,2%). Owoce, warzywa są ok, tylko trzeba je myć (nawet te, które jesz bez skórki). Białej mąki faktycznie lepiej unikać, ale największe zło to tłuszcze trans (margaryna, tłuszcz palmowy). Warto też dodać do diety trochę super-foods (np. chia, miód). I tyle, nie ma co wariować, jeżeli nie masz specjalnych wskazań co do diety. Z tym domkiem na ptaszka to też mnie to rozbawiło, ale przypomniałam sobie, że dwie koleżanki niezależnie od siebie mi opowiadały o obsikanych ścianach i sufitach, więc pomysł całkiem niezły ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- camilla21, zazdroszczę fotelika! Też chciałam ten model, ale po niepowodzeniu z Cybexem Cloud mąż uparł się na BeSafe (dostaliśmy uszkodzonego Cybexa, wina sklepu, nie producenta, zwróciliśmy, ale już nie mogliśmy upolować Atona Q ani Clouda w dobrej cenie). |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas dziś też leniwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
A zapomniałam Wam jeszcze napisać, że zaliczyliśmy dzisiaj pierwszą zabawę z młodym - świeciliśmy latarką w brzuch, a on kopał w tym miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Byłam w czwartek na glukozie i zasłabłam! Czy któreś z was też się coś takiego przydarzyło? Uważam się raczej za twardzielkę, żadne badania ani pobrania krwi mi nie straszne. A tu coś takiego! Glukozę wypiłam na 2 łyki bez cytryny, stwierdziwszy, że większość osób przesadza z opisem smaku usiadłam zgodnie z zaleceniem na krzesło w poczekalni. Po 5 min. się zaczęło... Kołotanie serca, pot z mnie leciał ciurkiem i mroczki przed oczami. Pielęgniarki zaprowadziły mnie na kozetkę i przeszło. W sumie nikt nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak się zdarzyło. W internecie też nic nie piszą prócz tego, że to się zdarza. Wiecie co jest przyczyną? Glukoza 75g 3 pobrania krwi. Wyniki w normie nawet mogły by być wyższe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |||||
Konto usunięte
|
Jestem po prostu kijową panią domu i olewam domowe obowiązki
![]() ![]() Cytat:
![]() Obecnie nie zaczęłam nic nowego, więc jeśli chciałybyście coś zamówić to zapraszam ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66189521] Ja dzisiaj zdycham po weselu :-( nie mogłam wysiedziec, a od polnocy to już w ogóle tragedia, bo wszystko mnie bolało! Ostatecznie wytrzymałam do 2 i o trzeciej poszłam spać. A dzisiaj obudziłam się z mega bólem gardła! Pewnie od męża złapałam wirusa :-( w każdym razie kuruje się herbata i miodem i oby to był jednodniowy spadek mocy![/QUOTE] Długo wytrzymałaś! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Konto usunięte
|
Ja dziś intensywny dzień miałam...
Ostatnio teściowa przegoniła mnie po kilku drogeriach w poszukiwaniu jakiegoś wosku do brwi, ale nie znalazłyśmy. Wczoraj dorwałam go przypadkiem i umówiłyśmy się, że podrzucę go jej dziś rano koło 9, bo miałam po drodze. Zastałam szwagierkę zaspaną i teścia w kibelku, nie mieli pojęcia, że będę, a teściowa sobie wyszła. Więc tylko jej to zostawiłam i poleciałam dalej - liczyłam chociaż na smsa z podziękowaniem jak wróci, ale cisza... ![]() Potem pojechałam z kumpelą na warsztaty Mama Wie, ale niewiele z nich się dowiedziałyśmy, bo przyszło bardzo dużo matek z dziećmi i był chaos i gwar cały czas ![]() ![]() AAA potem poszłam do rodziców i nawet pozwoliłam sobie na kawałeczek ciasta! Mało słodkiego, ale ciasta ![]() ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2016-10-09 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakieś domowe sposoby na zgage? Pierwszy raz tak pali..
Ja kupiłam eyliner na promocji w rossmannie i tusz. Szczęśliwa wyrzuciłam stare. Dziś patrzę a eyliner wyrzuciłam ten nowy... brawo ja Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#3927 |
Rozeznanie
|
Furjatka mi pomagają migdały i mietowa herbata ;-)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3928 |
Konto usunięte
|
O, jeszcze pożalić się muszę...
Przez to, że ostatnio miałam sporo małych przekroczeń na glukometrze, wczoraj jadłam tak "zapobiegawczo". Okazało się, że zjadłam za mało dobrych węglowodanów (ok. 10 na 19 wyliczonych przez dietetyczkę WW) i od razu miałam sporo ketonów w moczu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a śmieciochy już wywalone? Może daj nura ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Rozeznanie
|
furjatka ja przez zgagę nie sypiam od paru dni... Chwilowo pomagają: ciepłe mleko, Gaviscon, woda z cytryną. Ale u mnie zawsze po upływie kilku kwadransów zgaga powraca, bleee :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.