Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-10, 11:18   #3871
Megula91
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Megilla faktycznie nie zauważyłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:22   #3872
Inka_25
Rozeznanie

Lunus po cc najlepiej min 2 lata zeby było miedzy porodami.... i mozna próbować rodzic SN jeśli jest spełnionych kilka warunków-np dziecko mniejsze niż 4 kg..... co u mnie sie dzisiaj wyjaśni.... bo ja wlasnie 2 lata temu miałam cc.... niby teraz powinna mi sprawdzić grubość blizny i nie powinnam przenosić a jestem juz po terminie.... i nic sie nie dzieje
Co do karmienia piersią-trzeba często przykładać malenstwo i sie pobudzi laktację-ale dopiero w 2-3 dobie.... wiec nie stresuj sie jak na poczatku bedzie ciezko!!!!

Fasolka&Paula-100 lat dziewczyny!!!!! Spełnienia marzeń, grzecznych aniołków, bezbolesnych porodów!!!!!

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:23   #3873
Ewula88
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy wiecie może gdzie kupie woreczki do mrożenia jedzenia? Kiedyś miałam z ikei ale mam za daleko a potrzebuje na już

chyba, że znacie jakiś inny sposób na mrożenie mięsa?

Slonik
ja tez mam dziś ambitne plany ale póki co piję kawę
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:25   #3874
Miraya
Raczkowanie

Hej Dziewczyny Ja w tym tygodniu 40 tc, w niedzielę 16.10 tp, ciekawe czy Młody wyskoczy terminowo Przypada pełnia księżyca, to kto wie, może... Choć mam takie wrażenie, że urodzi się jednak po terminie - mój tż urodził się 5 dni po tp, ja 4 dni po, więc wątpię by synek wcześniej Szkoda, bo tak jak większość z Was, już bym chciała być po niż czekać... Chyba to czekanie jest bardziej stresujące

Mój Mały też uwielbia kąpiele w wannie Ja na KTG wybieram się jutro, ciekawe czy coś tam się dzieje, bo brzuch mi się już mocno napina.

Paula i Fasolka sto lat Dziewczyny!! Dużo zdrówka i szczęścia dla Was i Waszych maluszków, udanych i szybkich porodów

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Ja mam skośne ułożenie narazie i nie wiadomo czy za mała w środku jestem czy jak i lekarz stwierdził ze bobas tez niczego sobie jest a jakby mi wody odeszły w domu to moze mi promowi a wypaść i to nie przelewki bo mały główka kanału moze nie zatkać wiec woli jak mnie w szpitalu bedą obserwować
Lunus a lekarz Ci mówił czy będą próbowali wywoływać czy od razu zakładają CC?

Styska powodzenia jutro na CC! Dobrze, że masz znajomą lekarkę, bo jesteś spokojniejsza i pewnie lepszą opiekę masz

A ja dziś prasuję ostatnia partię ubranek - te które przyszły ze Smyka z tych promocji 50%.... Dom wysprzątałam w weekend, poza tym strasznie głowa mnie boli od wczoraj, Apap nie pomaga...
Chyba poczytam książkę sobie - co czytacie ciekawego??? Buziaki i miłego dnia
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:29   #3875
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Żadną z Was stres na myśl o porodzie nie ogarnia? Taka niepewność, szczególnie pierworódki z niewiedzy, tego co nas czeka.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:32   #3876
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Żadną z Was stres na myśl o porodzie nie ogarnia? Taka niepewność, szczególnie pierworódki z niewiedzy, tego co nas czeka.
porodem się nie stresuje, stresuję się tym co będzie potem czyli KP i opieka nad bobasem no i przenoszenie mnie trochę stresuje ...

Poród traktuję zadaniowo trzeba to przejść i tyle. Nastawiam się pozytywnie i mocno wizualizuje w tym temacie i wiem, że będzie dobrze
Stary 2016-10-10, 11:33   #3877
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wiecie może gdzie kupie woreczki do mrożenia jedzenia? Kiedyś miałam z ikei ale mam za daleko a potrzebuje na już

Slonik

Ewula mało ogarnięta kobieto jakbyś wcześniej dała znać to bym ci kupiła i wysłała ja mieszkam 10 km od ikei, a jeżeli chodzi o takie zamykane na suwaczek to moze być problem bo większość jest na taki drucik skręcany chyba ze jakieś macie takie z domowymi akcesoriami i jeszcze bym Tesco on line sprawdziła

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:35   #3878
styska1551
Zadomowienie

Pearl- No właśnie ja chyba z tego stresu pomyliłam fakty na pewno mówiła ze jest główka nisko, a dzisiaj sie zdziwiła bo w weekend pisały sie skurcze a szyjka nic, nie ruszona dlatego miałam ciagle taka długa.

Lunus- ja śmigam w zwykłej koszuli nocnej, staniku i majtkach tutaj jest bardzo gorąco. Weź sobie coś do jedzenia, czytania, może laptopa trochę nudy sa :p

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:35   #3879
Lunus
Wtajemniczenie

Miraya podejrzewam ze bedą próbować wywołać chociaż nie wiadomo czemu ten moj taki skośny :/ cos go blokuje i nie wiadomo co

Stary 2016-10-10, 11:36   #3880
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
porodem się nie stresuje, stresuję się tym co będzie potem czyli KP i opieka nad bobasem no i przenoszenie mnie trochę stresuje ...

Poród traktuję zadaniowo trzeba to przejść i tyle. Nastawiam się pozytywnie i mocno wizualizuje w tym temacie i wiem, że będzie dobrze
Ja mam identycznie, chce juz miec to za soba i bardziej mnie przeraża jak to będzie później ogarnąć 2 małych dzieci. Stresuje się tylko tym jak dam rade kilka dni w szpitalu bez mojego synka będę tęsknić i on tez ale przecież drugiego będę mieć ze sobą. Ciężko mi o tym myśleć, od razu mi się płakać chce ze syna zostawie w domu i tylko tż się ze mnie śmieje ze te moje hormony to masakra jakaś i mam się nie mazać
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:37   #3881
pearl126
Zadomowienie

Cytat:

Troche pozytywnego nastawia, bo rzeczywiście bardzo duży strach bije z Twoich wpisów. Bedzie dobrze, ale musimy nastawić sie, ze to właśnie chwilowe zadanie. Przeżyłyśmy 9miesiecy to i te pare godzin porodu nam pójdzie bardziej boje sie połogu.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:41   #3882
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Pearl- No właśnie ja chyba z tego stresu pomyliłam fakty na pewno mówiła ze jest główka nisko, a dzisiaj sie zdziwiła bo w weekend pisały sie skurcze a szyjka nic, nie ruszona dlatego miałam ciagle taka długa.

Lunus- ja śmigam w zwykłej koszuli nocnej, staniku i majtkach tutaj jest bardzo gorąco. Weź sobie coś do jedzenia, czytania, może laptopa trochę nudy sa :p

Jejku co ja tam robić bede ???? A to ze głodna bede to wiem. Jak wy mi piszecie ze o 16 kolacja ??? Ja o 20 jem kolacje to sa 4 godziny umierania z głodu!!!!
I co ja bede jeść ?? Chyba chcą mi małego przegrodzić co by chciał wyjść
Styska a co masz do jedzenia ?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Bluegirl przecież ja panikuje jak nie wiem ale juz tak zmęczona jestem ciąża i przeziębieniem i remontem ze chce juz i tak zreszta mnie to czeka wiec po co odkładać to w nieskończoność.
Ja sie boje krwi, wkuwan itp ale jak o tym mowię na głos to sie bardziej oswajam z tym

Stary 2016-10-10, 11:49   #3883
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak, jak Dziewczyny - bardziej się boję połogu i tym, jak sobie poradzę z Dzieciątkiem. Na cesarkę to już w ogóle nie mam żadnego wpływu, także kompletnie bezstresowo. Będzie, co ma być

Cytat:

Slonik
Ja już po kąpieli-spa, zaraz kawa i o ile po drodze nie padnę - biorę się za piekarnik

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Jejku co ja tam robić bede ???? A to ze głodna bede to wiem. Jak wy mi piszecie ze o 16 kolacja ??? Ja o 20 jem kolacje to sa 4 godziny umierania z głodu!!!!
I co ja bede jeść ?? Chyba chcą mi małego przegrodzić co by chciał wyjść
Styska a co masz do jedzenia ?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Bluegirl przecież ja panikuje jak nie wiem ale juz tak zmęczona jestem ciąża i przeziębieniem i remontem ze chce juz i tak zreszta mnie to czeka wiec po co odkładać to w nieskończoność.
Ja sie boje krwi, wkuwan itp ale jak o tym mowię na głos to sie bardziej oswajam z tym

O tak.... coś czuję, że w szpitalu wszyscy się będą śmiać z mojej wałówki, bo ja jem co 3 godziny i nie wyobrażam sobie przerwy od 16 do 6 rano. Przecież ja po drodze muszę wszamać CO NAJMNIEJ 2 posiłki

Co do samego przeżywania ciąży - owszem, jest mi ciężko pod ten koniec, bo co chwilę mnie coś pobolewa, kłuje i bardzo szybko się męczę, ale odczuwam niewyobrażalnie większy komfort od kiedy mi się obniżył brzuch. Znacznie lepiej mi się oddycha, jestem trochę sprawniejsza i kopniaki tak nie bolą
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:52   #3884
Ewula88
Wtajemniczenie

Slonik czy możesz wrzucić fotkę obniżonego brzucha? Najlepiej jeszcze fotkę dla porównania z brzuchem wysoko

Mój chyba ciągle wysoko....
Stary 2016-10-10, 11:53   #3885
styska1551
Zadomowienie

Lunus- ja mam paluszki, różne słodkości (bo bez tego cała ciąża ani rusz xd) i dużo dużo owoców żeby nie było problemu z wypróżnieniem, duuuuzo jabłek i soczki No i wodę. Rodzice przywieźli mi wczoraj rosół, dzisiaj może tez coś dowiozą :p

Stary 2016-10-10, 11:56   #3886
Megula91
Zadomowienie

Ja tez mam dokładnie tak samo mimo tego, że w środę mam się pojawić w szpitalu, bo będę tydzień po terminie i będą mi wywoływać, tez podchodzę do porodu zadaniowo i bojowo chce mieć to za sobą nawet jak będzie cholernie bolało.
Tez bardziej boje się samej obsługi maleństwa i połogu niż samego porodu

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:56   #3887
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Lunus- ja mam paluszki, różne słodkości (bo bez tego cała ciąża ani rusz xd) i dużo dużo owoców żeby nie było problemu z wypróżnieniem, duuuuzo jabłek i soczki No i wodę. Rodzice przywieźli mi wczoraj rosół, dzisiaj może tez coś dowiozą :p

Ale jak ja sie rak tym jedzeniem poobkładam to chyba juz na nic miejsca nie bedzie, wiecie woda do picia, owoce jedzenie do tego walizki masakra jaka siara

Stary 2016-10-10, 11:58   #3888
konwalia39
Wtajemniczenie

Dziewczyny które kupiły te saszetki bebilon 1 czy to starcza na jedną porcje czy więcej? Ile kupić na wszelki wypadek? Nie chce kupować całego opakowania bo może mi się nie przydać,a rossman mam daleko więc wole kupić teraz niż po porodzie,a u nas w aptece niestety tych saszetek nie ma. Nie wiem ile opakowań kupić...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:10   #3889
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które kupiły te saszetki bebilon 1 czy to starcza na jedną porcje czy więcej? Ile kupić na wszelki wypadek? Nie chce kupować całego opakowania bo może mi się nie przydać,a rossman mam daleko więc wole kupić teraz niż po porodzie,a u nas w aptece niestety tych saszetek nie ma. Nie wiem ile opakowań kupić...
Te saszetki to z tego co pamiętam to na jakieś 200 ml mleka czyli kilka porcji ale z drugiej strony jak nie masz miarki to na raz musisz rozrobic 😕
A ja jeszcze nie kupiłam żadnej butelki do karmienia.
Stary 2016-10-10, 12:17   #3890
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Slonik czy możesz wrzucić fotkę obniżonego brzucha? Najlepiej jeszcze fotkę dla porównania z brzuchem wysoko

Mój chyba ciągle wysoko....
Wrzuciłam do klubu - nie wiem, czy udało mi się to ująć na zdjęciu, bo selfie-fotograf ze mnie żaden
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:24   #3891
pannazwanny
Rozeznanie

Ewula ja te woreczki do mrożenia mam w Lewiatanie pod blokiem Wydaje mi się że są w większości supermarketów, obok papieru śniadaniowego itp.

Ja sama nie wiem co się dzieje ale im bliżej porodu tym bardziej jestem wyluzowana uznaję że trzeba przeżyć i tyle. Tak strasznie chcę już nie być w ciąży i mieć przy sobie swojego dzieciaka że podchodzę to tego jak do zadania do wykonania i tyle. Jedyne czego się może boję to że preindukcja się nie uda i będą chcieli zrobić cesarkę, czego wolałabym uniknąć.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:26   #3892
Dominika6
Zadomowienie

Styska to teraz tylko pozytywne nastawienie i czekamy na jutro ale Ci zazdroszczę, ze bedziesz juz tulić swojego klocusia

Dziewczyny od kilku dni czuje nacisk i mega wzmożone ruchy (takie bardzo dziwne i bolące) bardzo nisko w podbrzuszu, momentami sie boje czy młody sie nie obrócił znow na dupkę :/ no chyba ze takie sa odczucia gdy dzidzia ustawia sie do kanału rodnego. Jakies pomysły co to moze byc?

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:30   #3893
styska1551
Zadomowienie

Lunus- mi rodzice dowieźli i przyszli z dwoma torbami wiec spokojnie

Stary 2016-10-10, 12:40   #3894
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
Te saszetki to z tego co pamiętam to na jakieś 200 ml mleka czyli kilka porcji ale z drugiej strony jak nie masz miarki to na raz musisz rozrobic 😕
Ja zamierzam na początek dzielić saszetkę na trzy porcje. W saszetce jest 27,2g mleka i to ma dać 200ml. Więc zważę 9g proszku i rozpuszczę w 66ml wody.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:53   #3895
Fasolka10
Zakorzenienie

A ja kupiłam gotowa mieszankę bebilon w gemini... każda buteleczka po 90 ml ... kupiłam 4 szt.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

http://aptekadziecka.pl/pol_pl_Bebil...0ml-9340_1.jpg
Takie

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-10-10, 13:09   #3896
adzik535
Raczkowanie

Cytat:
jedziesz na wywołanie? Kurde wy tak szybko się pakujecie do tego szpitala, mi lekarz kazał jechać 27.10 jak do 19.10 nie urodzę...
Ja tez mam sie zgłaszac dopiero tydzień po terminie jak nie urodzę. I znowu pewnie będą i tak czekać aż samo się ruszy ( ostatnio byłam 10 dni po terminie a oni nic nie robili tylko czekać kazali to samo sie w koncu zaczęło).

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 13:09   #3897
wontrubka
Wtajemniczenie

styska trzymam kciuki, powodzenia

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 13:31   #3898
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Styska to teraz tylko pozytywne nastawienie i czekamy na jutro ale Ci zazdroszczę, ze bedziesz juz tulić swojego klocusia

Dziewczyny od kilku dni czuje nacisk i mega wzmożone ruchy (takie bardzo dziwne i bolące) bardzo nisko w podbrzuszu, momentami sie boje czy młody sie nie obrócił znow na dupkę :/ no chyba ze takie sa odczucia gdy dzidzia ustawia sie do kanału rodnego. Jakies pomysły co to moze byc?

Dominika, mój dzieć wstawił się już podobno w kanał i jest bardzo nisko i od tego czasu czuję mega kłucia i bóle w spojeniu i czasem aż wzdrygam jak mi tam główka majstruje. Czasem mam dni że każdy jego ruch mnie przeszywa z bólu i jedyne co pomaga to leżenie.
Stary 2016-10-10, 13:45   #3899
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adzik535 Pokaż wiadomość
Ja tez mam sie zgłaszac dopiero tydzień po terminie jak nie urodzę. I znowu pewnie będą i tak czekać aż samo się ruszy ( ostatnio byłam 10 dni po terminie a oni nic nie robili tylko czekać kazali to samo sie w koncu zaczęło).

Adzik ja sie boje ze 10 dni po terminie moje dziecko bedzie ważyć ponad 4 kg i aż sie boje ;/

a na dodatek jeszcze mnie tata "pocieszył" że on miał 5 kg jak się rodził, także wysoce prawdopodobne, że moje dziecko będzie duże.

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-10-10 o 13:53
Stary 2016-10-10, 13:48   #3900
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ja stałam się okropną pesymistką, coraz trudniej mi z tym, ale mam nadzieję że niedługo mi przejdzie.

Wciągnęłam dwie czekolady, sama nie wiem jak to się stało. Teraz więc nie wiem czy brzuch mnie boli z tej rozpusty, czy jest inny powód.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości