|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Marzę o tym, by trafić na ludzki i emaptyczny zespół bo z tym jest naprawdę różnie.... W szpitalu jak przyjęli mnie po poronieniu, większość osób była cudowna. Pani dr, która przeprowadziła ze mną pierwszą poważna rozmowę była tak delikatna i niesamowita, że teraz prowadzi moją obecną ciążę. Niestety kolejnego dnia badała mnie taka....która traktowała pacjentki gorzej jak bydło Cytat:
|
||
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym ludzkim zespołem się zgadzam - ja wiem, że to dla nich rutyna i 24728539 poród, ale dla mnie pierwszy i mogę nie ogarniać tego co sie ze mna dzieje.... i tak chyba powiem jeśli ktoś byłby dla mnie niemiły...
|
|
#3963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66207236]Współczuję refluksu! Wiem że powoduje mega dyskomfort i ból! U mnie na szczęście występuje zgaga jedynie w ciąży i pewnie po porodzie znowu zniknie
![]() Ja dzisiaj spałam bardzo niespokojnie. Budził mnie ból gardła, kaszel małego i chrapanie męża :-/ czekam do 12 na drzemkę [/QUOTE]Zgadza się - ból gardła, klatki piersiowej, no i zgaga. Ale przy regularnym przyjmowaniu leków wszystko mija, także do zniesienia. 12 już blisko, więc kolorowych snów! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w Gemini kupuję: frida, wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, oilatum, disnemar, tantum rosa, alantan, sól fizjologiczna, gaziki, pieluchy tetrowe (10 szt za 27 zł), Cytat:
![]() Cytat:
Mnie raczej nie odeślą przez cukrzycę, ale co jeśli rzeczywiście nie będzie miejsca, a ja powinnam rodzić w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności? ![]() Cytat:
Dziękuję, że dzielicie się swoją wiedzą i doświadczeniem!
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczyny... Zmierzyłam linijką - body 62 z pepco są mniejsze niż 56 ze Smyka
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Wybaczcie przeżywam rozmirową rozkminę 56 z pepco na tle 56 ze smyka i 50 ze smyka ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Każda firma ma swoją rozmiarówkę. Robiłam wczoraj segregacje moich ciuszków i czasem te na 6-9 miesięcy były wielkości tych dla noworodka...
|
#3966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
Każda firma ma swoją rozmiarówkę
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
A jak się szerokość potrafi różnić w poszczególnych modelach! Jeszcze te ciuchy, co mają na metkach 56/62 itp. to pół biedy, ale te co mają wpisane miesiące, to już czysta loteria
Ja pewnie na etapie układania ciuchów w komodzie będę je segregować wg. rzeczywistych rozmiarów, na razie tylko według metki...
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że mam prawie wszystko z lumpka, to one właśnie sa w rozmiarówce angielskiej (czyli z miesiącami).Zapisałam się na darmowe warsztaty z Mlekoteki: Fakty i mity o kp prowadzone przez doradcę laktacyjnego i doulę. Idę 18 października.
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Jestem na siebie zła a w sumie na swój organizm
niestety tuż przed pierwszym pobraniem po wypiciu glukozy zwróciłam trochę ale zaczęło się od mocnego bicia serca, oblałam się potem, ciemno przed oczami no i tyle zostałam do końca, wiem że wynik już nie będzie wiarygodny ale no nie dałam rady ale z wypiciem nie było problemu bo miałam cytrynową po prostu mój organizm tego nie znosi, nie wiem co teraz zobaczymy co lekarz powie w czwartek
|
|
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale już do nich napisałam. Zobaczymy czy w ogóle coś odpiszą....
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na grupach z cukrzyca ciążową czytałam o dziewczynach, które przez całą ciążę kilka razy nie dały rady zrobić tego badania i profilaktycznie przechodziły na dietę. Tobie się chyba udało, teraz czekaj na wyniki i skonsultuj z lekarzem co dalej robić. Właśnie to jest kolejny dowód na to, jak badanie jest obciążające i że udanej krzywej nie powinno się powtarzać.
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny..
Tak czytam o tych cukrzycach u Was... a ja zadnego badania w tym kierunku nie mialam ^^ z wywiadu lekarskiego wyszlo, ze ani ja, ani TZ, jego rodzice i moi-nikt nie ma cukrzycy, wiec chyba nie musze miec tych badan. Nie wiem. Nie znam sie, ale naprawde staram sie im ufac, ze wiedzą co robia. ![]() Żyraf (robocze imie bobasa ^^) skacze i fika. TŻ widzial juz jak mi brzuch skacze, a wczoraj dostal kopniaka w ucho, jak podsluchiwal mi brzuch ^^ Do pt mamy sie przeprowadzic. Znalezlismy mieszkanko. Dwupokojowe z salonem. Zero grzyba, odnowione, nowe wykladziny, w kazdym pomieszczeniu kaloryfer! W malutkim bloczku na pol piętrze. Do Tamizy mielibysmy 10s . Bylismy w agencji i na razie wplacilismy czesc pieniazkow i czekamy az nas sprawdza (w banku- czy jestesmy wiarygodni i wyplacalni, u obecnego wlasciciela mieszkania- czy nie bylo z nami problemów, u pracodawcy- jakie umowy mamy i ile zarabiamy). Mam nadzieje, ze wszystko szybko pojdzie, bo czas nagli....Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
W sobotę kupiłam w Pepco te same body! Ale na 56cm, rozmiar rozmiarowi nie równy, tak jak nasze ciuchy.
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
morfologia trochę kiepska bo zaniżone kilka pozycji Raczej zastosuję Waszą dietę profilaktycznie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 | |||||
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Od samego czytania podniosło mi sie ciśnienie, tez miałam poradzić zmianę hasła, ale skoro nie da rady... To założyłabym własne konto na all i tylko z niego kupowała ![]() Cytat:
Przykro mi, wiem co to kalafiory Cytat:
Migdały i mięta - mdli mnie na sama mysl...i na początku ciąży zrazilam sie tez do imbiru ![]() Cytat:
Bardzo ładne sówki ![]() Cytat:
Ja reagowałam tak samo Niebie - Co to za termometr w lidlu? 🙂🙂 Macie jakies sposoby na rozszerzone naczynia (m.in. krwotok z nosa)?? Zawsze brałam Rutinoscorbin ale podobno nie jest zalecany... Mam tez cała czerwona pierś od poszerzonych naczyń, tyle że to zdarzało mi sie juz wcześniej i żaden lekarz nie potrafił tego zdiagnozować...w kazdym razie rutyna pomagała
|
|||||
|
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak pisałam, wiedziałam że gdzieś na Was czeka to jedyne M!
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny, jeszcze nic nie wiadomo. Bedziemy sie cieszyc jak juz tam będziemy, bo moga nam jeszcze to mieszkanie odmowic
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które już kiedyś używały albo mają sprawdzone majtki poporodowe z jakiej firmy polecacie? I wkładki laktacyjne?
|
|
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
U mnie weekend przyjemny. W sumie nic nie robiłam oprócz sprzątania, zakupów i innych domowych obowiązków ale miałam wene
Tz nie było w sobotę więc sobie reż pospalam do południa.Męczy mnie już praca... Hmm zacznę taki temat. Jak u was sprawy łóżkowe wyglądają? Bo u nas hmm słabo. Tzn ja mam ochotę ale Tz nieśmiało ostatnio przyznał że się boi że młodemu coś zrobi a tak to unika tematu... Więc się zastanawiam czy mu się nudziło czy co... Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam żadnego obciążenia, a mimo to cukrzyca się przyplątała, więc to chyba nie jest wyznacznik, że rodzice nie mają cukrzycy. Cytat:
U mnie ani nie widać, ani Tż nie czuje za bardzo (tylko raz )Cytat:
aby weryfikacja była pozytywna. Jak dostaniecie mieszkanie, to obowiązkowo pokaż foteczki ![]() Cytat:
o tutaj: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1315 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja raczej nie mam ochoty, a jak już do czegoś dojdzie, to przyjemność średnia, czuję jakieś dziwne obcieranie. ![]()
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój TŻ nie ma obaw, że dziecku coś zrobi, chociaż jest taki jakby ostrożniejszy (przynajmniej przez pierwszą minutę ), ale mamy bliskiego przyjaciela, który faktycznie przyznał, ze od około połowy ciąży on po prostu się poddał i nie było nic, bo miał blokadę, że coś złego zrobi dziecku. Ja się staram nie spinać w temacie - w końcu musi się chcieć dwóm stronom. Jak się chce tylko jednej, to są inne sposoby
|
|
#3986 |
|
Raczkowanie
|
Unas nie pamiętam kiedy ostatnio. Tz nie wykazuje takiego zainteresowania. Owszem przytula itd ale na tym się kończy.
Jesteśmy zmęczeni codziennie i szybko zasypiamy ale od czasu do czasu by się coś przydało :-P Chyba muszę z nim pogadać. Żyć bez tego mozba ale ja się martwię se już mu się nie podobam. .. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Też się nie spinam i jestem w stanie go zrozumieć tylko wiadomo jqk to jest człowiek się zastanawia z jakiego to powodu. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież Ty taka zgrabniutka jesteś.
|
|
#3988 | |
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Na twoim miejscu nie szukalabym dołujących powodów, jestem przekonana na 100%, ze po prostu TŻ nie chce wam zrobic krzywdy!! U nas jest tak, ze ja w ogole nie nam ochoty, przyjemność tez mniejsza... A TŻ jak zrozumiał, ze dziecku nic nie grozi to chce cześciej niz dawniej ![]() Donka - trzymamy cuda-działające-kciuki 🙂 Niebie - fajne te lidlowe gadżety 🙂 kurde przydałby sie jakiś spadek 🤑🤑🤑🤑 Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-10 o 14:19 |
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że restrykcyjnie diety przestrzegać nie musisz. Ja bym postawiła na produkty pełnoziarniste, ciemne zamiast tych białych (białe pieczywo, biały ryż) i pilnowałabym, aby przerwa między kolacją a śniadaniem nie była zbyt długa, powiedzmy na oko z 10 -12 godzin i myślę, że to wystarczy. Pamiętaj jednak, że nie jestem ekspertem, taka moja po prostu propozycja. ![]() Zobbacz, co Ci lekarz powie.
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
KPZ u nas też rzadko ale jak już do czegoś dochodzi to jest fajnie.
Któraś z Was ostatnio wstawiła linka do allegrowicza HubiWorld, chyba furjatka? albo lidka? Nie pamiętam, wybaczcie. Czy robiłyście u niego zamówienie? Czy już Wam dotarło? Co zamawiałyście i czy jesteście zadowolone? interesują mnie szczególnie pieluchy tertrowe, prześcieradło?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

pierwsza godzina prawie za mną, póki co glukoza w żołądku ale już był kryzys

ale z wypiciem nie było problemu bo miałam cytrynową po prostu mój organizm tego nie znosi, nie wiem co teraz zobaczymy co lekarz powie w czwartek

tak jak pisałam, wiedziałam że gdzieś na Was czeka to jedyne M! 
)
aby weryfikacja była pozytywna.