Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-10, 10:24   #3961
Amalte
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
(...)

Smutne jest to, że mamy baby boom, szpitale otrzymują większą ilość kasy za porody, a i tak sale porodowe są przepełnione. Potem opieka poporodowa leży i kwiczy, bo pielęgniarki są przeciążone pracą.
A to to już w ogóle druga strona medalu. Personel też nie ma lekkiego życia.....
Marzę o tym, by trafić na ludzki i emaptyczny zespół bo z tym jest naprawdę różnie....
W szpitalu jak przyjęli mnie po poronieniu, większość osób była cudowna. Pani dr, która przeprowadziła ze mną pierwszą poważna rozmowę była tak delikatna i niesamowita, że teraz prowadzi moją obecną ciążę.
Niestety kolejnego dnia badała mnie taka....która traktowała pacjentki gorzej jak bydło

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ma się co stresować na zapas, że porodówka będzie zapchana. I tak nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć ani nic z tym zrobić. Trzeba tylko pomyśleć, jaki inny szpital wziąć pod uwagę.

A ja siedzę w pracy i wymyślam wierszyk na warsztaty "mamo to ja"
O co chodzi z tym wierszykiem? Bo też się wybieram na te warsztaty, ale chyba nie ogarnęłam wierszykowego tematu
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 10:31   #3962
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
A to to już w ogóle druga strona medalu. Personel też nie ma lekkiego życia.....
Marzę o tym, by trafić na ludzki i emaptyczny zespół bo z tym jest naprawdę różnie....
W szpitalu jak przyjęli mnie po poronieniu, większość osób była cudowna. Pani dr, która przeprowadziła ze mną pierwszą poważna rozmowę była tak delikatna i niesamowita, że teraz prowadzi moją obecną ciążę.
Niestety kolejnego dnia badała mnie taka....która traktowała pacjentki gorzej jak bydło

O co chodzi z tym wierszykiem? Bo też się wybieram na te warsztaty, ale chyba nie ogarnęłam wierszykowego tematu
w mailu pisało, żeby napisać swoje skojarzenie z "Mamo to ja", można wygrać nagrody, dziewczyny mówiły, że wygrywały wierszyki w poprzednich edycjach ;-)

z tym ludzkim zespołem się zgadzam - ja wiem, że to dla nich rutyna i 24728539 poród, ale dla mnie pierwszy i mogę nie ogarniać tego co sie ze mna dzieje.... i tak chyba powiem jeśli ktoś byłby dla mnie niemiły...
Stary 2016-10-10, 10:51   #3963
NiEBiE
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66207236]Współczuję refluksu! Wiem że powoduje mega dyskomfort i ból! U mnie na szczęście występuje zgaga jedynie w ciąży i pewnie po porodzie znowu zniknie

Ja dzisiaj spałam bardzo niespokojnie. Budził mnie ból gardła, kaszel małego i chrapanie męża :-/ czekam do 12 na drzemkę [/QUOTE]
Zgadza się - ból gardła, klatki piersiowej, no i zgaga. Ale przy regularnym przyjmowaniu leków wszystko mija, także do zniesienia.
12 już blisko, więc kolorowych snów!
Cytat:
Przez ostatni tydzień realizowałam swoją fanaberię (mega ambitną jak na mnie) dotyczącą dekoracji pokoju dla Malutkiej
Kupiliśmy w Ikei ramkę na zdjęcia i postanowiłam do pustych okienek wstawić namalowane samodzielnie sowy
Chwalę się efektem
A jak sowy nam się znudzą to wymienimy obrazki zdjęciami lub rysunkami wykonanymi przez dziecko jak już będzie umiało maziać po kartce
Piękne te sówki, podziwiam talent

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Witam się w 25 tygodniu xD Ależ czas leci

Ja na dzisiaj planuję IKEA - jedziemy za 10 minut na szalone 2 godziny bo Tż ma na drugą zmianę do pracy Mam nadzieję, że będzie fajnie. Skoczyłabym też po ten termometr do Lidla, ale obawiam się, że do tej pory już wszystko wykupili :/

Co konkretnie kupujecie w Gemini do wyprawki?

chupacabra88 co do "porodu na życzenie" mam obawy podobne do Twoich. Bałabym się, że zaszkodzę dziecku... Niech sam zdecyduje, kiedy chce nas zobaczyć Myślę, że cały styczeń i tak będę siedzieć jak na szpilkach, więc oszczędzę tego młodemu. No ale w sumie nie znam się na tym
Udanych zakupów w Ikei!
Ja w Gemini kupuję: frida, wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, oilatum, disnemar, tantum rosa, alantan, sól fizjologiczna, gaziki, pieluchy tetrowe (10 szt za 27 zł),

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Dziś ja pozdrawiam z laboratorium pierwsza godzina prawie za mną, póki co glukoza w żołądku ale już był kryzys

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tym razem na pewno się uda.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość

Zielona bo w tym chorym mieście trudno o miejsce na porodówce. Są 4 szpitale. a jakieś 2 tygodnie temu zapchały się wszystkie i wywozili rodzące do wiejskich szpitali!!!
W moim 170 tysięcznym mieście wojewódzkim są 2 szpitale z porodówką + klinika.
Mnie raczej nie odeślą przez cukrzycę, ale co jeśli rzeczywiście nie będzie miejsca, a ja powinnam rodzić w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie nadrobię wszystkiego - jestem niewyspana (pana męża opanował szał porządków o 2 w nocy, a starszak ma dziwne fazy z usypianiem).
W sobotę byłam na szkoleniu z marketingu online - dowiedziałam się sporo przydatnych rzeczy. Trochę trudno mi było wysiedzieć na niewygodnym krześle, ale całość bardzo interesująca.

Piszecie o odsłaniu rodzących. Niestety to prawda. Kiedy rodziłam starszaka, słyszałam że w sali obok jest nagła cesarka - dziewczynę rodzącą na ulicy odesłali z jednego szpitala do drugiego. Jest u nas w mieście szpital, w którym nie odsyłają - ale tam niestety tak medykalizuja porody - musi pójść szybko i sprawnie, kasa za pacjentkę musi się zgadzać. Wypisują tez za wcześnie - dzieci zoltaczkowe potem trafiają do dziecięcego szpitala, w którym warunki są nieprzyjazne dla mamy maluszka. No i strach o rota lub inną infekcję w bonusie

Co do indukcji na zimno - nie, nie i jeszcze raz nie. Miałam niewydolne skurcze i nafaszerowali mnie oksy. Dawałam radę. Ale na wiele kobiet oksytocyna nie działa i to zaczyna się jazda - przebijanie pęcherza i inne atrakcje, które są bardzo bolesne (dobrze, jesli anestezjolog jest i mozna otrzymac znieczulenie - ale to nie na wszystkich porodowkach). Często kończy się to cc. Generalnie porody indukowane są bardziej bolesne i niestety dramatyczniejsze dla dziecka. Nieraz czytałam o tym, że któraś kobieta tak bardzo popękala po porodzie, że konsekwencje odczuwala długo po.

Smutne jest to, że mamy baby boom, szpitale otrzymują większą ilość kasy za porody, a i tak sale porodowe są przepełnione. Potem opieka poporodowa leży i kwiczy, bo pielęgniarki są przeciążone pracą.
Tyle rzeczy jeszcze nie wiem i o tylu się od Was dowiaduję.
Dziękuję, że dzielicie się swoją wiedzą i doświadczeniem!

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 10:56   #3964
muffi24
Zadomowienie

Wiecie co dziewczyny... Zmierzyłam linijką - body 62 z pepco są mniejsze niż 56 ze Smyka

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Wybaczcie przeżywam rozmirową rozkminę 56 z pepco na tle 56 ze smyka i 50 ze smyka

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:02   #3965
NiEBiE
Zakorzenienie

Każda firma ma swoją rozmiarówkę. Robiłam wczoraj segregacje moich ciuszków i czasem te na 6-9 miesięcy były wielkości tych dla noworodka...

Stary 2016-10-10, 11:02   #3966
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Wybaczcie, że nie nadrobię wszystkiego - jestem niewyspana (pana męża opanował szał porządków o 2 w nocy, a starszak ma dziwne fazy z usypianiem).
W sobotę byłam na szkoleniu z marketingu online - dowiedziałam się sporo przydatnych rzeczy. Trochę trudno mi było wysiedzieć na niewygodnym krześle, ale całość bardzo interesująca.

Piszecie o odsłaniu rodzących. Niestety to prawda. Kiedy rodziłam starszaka, słyszałam że w sali obok jest nagła cesarka - dziewczynę rodzącą na ulicy odesłali z jednego szpitala do drugiego. Jest u nas w mieście szpital, w którym nie odsyłają - ale tam niestety tak medykalizuja porody - musi pójść szybko i sprawnie, kasa za pacjentkę musi się zgadzać. Wypisują tez za wcześnie - dzieci zoltaczkowe potem trafiają do dziecięcego szpitala, w którym warunki są nieprzyjazne dla mamy maluszka. No i strach o rota lub inną infekcję w bonusie

Co do indukcji na zimno - nie, nie i jeszcze raz nie. Miałam niewydolne skurcze i nafaszerowali mnie oksy. Dawałam radę. Ale na wiele kobiet oksytocyna nie działa i to zaczyna się jazda - przebijanie pęcherza i inne atrakcje, które są bardzo bolesne (dobrze, jesli anestezjolog jest i mozna otrzymac znieczulenie - ale to nie na wszystkich porodowkach). Często kończy się to cc. Generalnie porody indukowane są bardziej bolesne i niestety dramatyczniejsze dla dziecka. Nieraz czytałam o tym, że któraś kobieta tak bardzo popękala po porodzie, że konsekwencje odczuwala długo po.

No i właśnie. Spotkam się z tą położną, ale od razu powiem że nie chcę indukować. Najwyżej rodzina męża która to załatwiła będzie mnie miała za szurniętą wariatkę pronaturalną. Ale to mój wybór.

Cytat:
Dziewczyny, nie ma się co stresować na zapas, że porodówka będzie zapchana. I tak nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć ani nic z tym zrobić. Trzeba tylko pomyśleć, jaki inny szpital wziąć pod uwagę.

A ja siedzę w pracy i wymyślam wierszyk na warsztaty "mamo to ja"
Ja mam listę zrobioną. Nawet poza miastem gdzie warto jechać.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny... Zmierzyłam linijką - body 62 z pepco są mniejsze niż 56 ze Smyka

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Wybaczcie przeżywam rozmirową rozkminę 56 z pepco na tle 56 ze smyka i 50 ze smyka

Rozmiar rozmiarowi nie jest równy. Ja ostatnio kupiłam bluzy w ciuchu na rozm 74 i 80 i jakoś wcale nie są dużo większe od tych 68.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:04   #3967
obca7
Wtajemniczenie

Każda firma ma swoją rozmiarówkę
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 11:05   #3968
zie_l_ona
Rozeznanie

A jak się szerokość potrafi różnić w poszczególnych modelach! Jeszcze te ciuchy, co mają na metkach 56/62 itp. to pół biedy, ale te co mają wpisane miesiące, to już czysta loteria Ja pewnie na etapie układania ciuchów w komodzie będę je segregować wg. rzeczywistych rozmiarów, na razie tylko według metki...
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:15   #3969
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
A jak się szerokość potrafi różnić w poszczególnych modelach! Jeszcze te ciuchy, co mają na metkach 56/62 itp. to pół biedy, ale te co mają wpisane miesiące, to już czysta loteria Ja pewnie na etapie układania ciuchów w komodzie będę je segregować wg. rzeczywistych rozmiarów, na razie tylko według metki...
to chyba jest najlepszy sposób-segregacja wg wielkości ubranek a nie rozmiaru na metce
Stary 2016-10-10, 11:16   #3970
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Dokładnie tak - te z miesiącami to każdy rozmiar jest inny. A że mam prawie wszystko z lumpka, to one właśnie sa w rozmiarówce angielskiej (czyli z miesiącami).

Zapisałam się na darmowe warsztaty z Mlekoteki: Fakty i mity o kp prowadzone przez doradcę laktacyjnego i doulę. Idę 18 października.

Stary 2016-10-10, 11:17   #3971
Lidka99
Zadomowienie

Jestem na siebie zła a w sumie na swój organizm niestety tuż przed pierwszym pobraniem po wypiciu glukozy zwróciłam trochę nie dużo bo tak jakby mi się odbiło ale zaczęło się od mocnego bicia serca, oblałam się potem, ciemno przed oczami no i tyle zostałam do końca, wiem że wynik już nie będzie wiarygodny ale no nie dałam rady ale z wypiciem nie było problemu bo miałam cytrynową po prostu mój organizm tego nie znosi, nie wiem co teraz zobaczymy co lekarz powie w czwartek
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 11:20   #3972
Amalte
Rozeznanie

Cytat:
w mailu pisało, żeby napisać swoje skojarzenie z "Mamo to ja", można wygrać nagrody, dziewczyny mówiły, że wygrywały wierszyki w poprzednich edycjach ;-)
O kurcze....a ja nie dostałam od nich żadnego dodatkowego maila...
ale już do nich napisałam. Zobaczymy czy w ogóle coś odpiszą....
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:36   #3973
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na siebie zła a w sumie na swój organizm niestety tuż przed pierwszym pobraniem po wypiciu glukozy zwróciłam trochę nie dużo bo tak jakby mi się odbiło ale zaczęło się od mocnego bicia serca, oblałam się potem, ciemno przed oczami no i tyle zostałam do końca, wiem że wynik już nie będzie wiarygodny ale no nie dałam rady ale z wypiciem nie było problemu bo miałam cytrynową po prostu mój organizm tego nie znosi, nie wiem co teraz zobaczymy co lekarz powie w czwartek
Nie przejmuj się!
Na grupach z cukrzyca ciążową czytałam o dziewczynach, które przez całą ciążę kilka razy nie dały rady zrobić tego badania i profilaktycznie przechodziły na dietę. Tobie się chyba udało, teraz czekaj na wyniki i skonsultuj z lekarzem co dalej robić.

Właśnie to jest kolejny dowód na to, jak badanie jest obciążające i że udanej krzywej nie powinno się powtarzać.

Stary 2016-10-10, 11:50   #3974
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny..
Tak czytam o tych cukrzycach u Was... a ja zadnego badania w tym kierunku nie mialam ^^ z wywiadu lekarskiego wyszlo, ze ani ja, ani TZ, jego rodzice i moi-nikt nie ma cukrzycy, wiec chyba nie musze miec tych badan. Nie wiem. Nie znam sie, ale naprawde staram sie im ufac, ze wiedzą co robia.

Żyraf (robocze imie bobasa ^^) skacze i fika. TŻ widzial juz jak mi brzuch skacze, a wczoraj dostal kopniaka w ucho, jak podsluchiwal mi brzuch ^^

Do pt mamy sie przeprowadzic. Znalezlismy mieszkanko. Dwupokojowe z salonem. Zero grzyba, odnowione, nowe wykladziny, w kazdym pomieszczeniu kaloryfer! W malutkim bloczku na pol piętrze. Do Tamizy mielibysmy 10s . Bylismy w agencji i na razie wplacilismy czesc pieniazkow i czekamy az nas sprawdza (w banku- czy jestesmy wiarygodni i wyplacalni, u obecnego wlasciciela mieszkania- czy nie bylo z nami problemów, u pracodawcy- jakie umowy mamy i ile zarabiamy). Mam nadzieje, ze wszystko szybko pojdzie, bo czas nagli....

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-10, 11:58   #3975
julia1612
Raczkowanie

W sobotę kupiłam w Pepco te same body! Ale na 56cm, rozmiar rozmiarowi nie równy, tak jak nasze ciuchy.
julia1612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:01   #3976
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się!
Na grupach z cukrzyca ciążową czytałam o dziewczynach, które przez całą ciążę kilka razy nie dały rady zrobić tego badania i profilaktycznie przechodziły na dietę. Tobie się chyba udało, teraz czekaj na wyniki i skonsultuj z lekarzem co dalej robić.

Właśnie to jest kolejny dowód na to, jak badanie jest obciążające i że udanej krzywej nie powinno się powtarzać.
No więc mam wyniki 87-127-113
morfologia trochę kiepska bo zaniżone kilka pozycji
Raczej zastosuję Waszą dietę profilaktycznie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny..
Tak czytam o tych cukrzycach u Was... a ja zadnego badania w tym kierunku nie mialam ^^ z wywiadu lekarskiego wyszlo, ze ani ja, ani TZ, jego rodzice i moi-nikt nie ma cukrzycy, wiec chyba nie musze miec tych badan. Nie wiem. Nie znam sie, ale naprawde staram sie im ufac, ze wiedzą co robia.

Żyraf (robocze imie bobasa ^^) skacze i fika. TŻ widzial juz jak mi brzuch skacze, a wczoraj dostal kopniaka w ucho, jak podsluchiwal mi brzuch ^^

Do pt mamy sie przeprowadzic. Znalezlismy mieszkanko. Dwupokojowe z salonem. Zero grzyba, odnowione, nowe wykladziny, w kazdym pomieszczeniu kaloryfer! W malutkim bloczku na pol piętrze. Do Tamizy mielibysmy 10s . Bylismy w agencji i na razie wplacilismy czesc pieniazkow i czekamy az nas sprawdza (w banku- czy jestesmy wiarygodni i wyplacalni, u obecnego wlasciciela mieszkania- czy nie bylo z nami problemów, u pracodawcy- jakie umowy mamy i ile zarabiamy). Mam nadzieje, ze wszystko szybko pojdzie, bo czas nagli....

Super! Kciuki przyniosły efekt
Stary 2016-10-10, 12:06   #3977
julia1612
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczyny..

W Polsce te badania są obowiązkowe dla każdej ciężarnej od 24-28 t.c. nie zależnie czy są obciążenia w rodzinie czy nie. Im więcej czytam opinii kobiet mieszkających na wyspach cieszę się, że mieszkam i rodzę w Polsce. Jednak opieka nad ciężarną jest bardziej rozwinięta jak tam.
julia1612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:11   #3978
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
chupacabra88 udało mi się zrobić tyle zakupów, bo ciągle śledzę posty z wyprawkami a to było u jednego sprzedawcy

Orlica ależ to fajne, sama bym się pobawiła takim gadżetem

Troszkę mi humor znowu zjechał, tym razem przez teściową... To naprawdę wspaniała kobieta, ale byłam ją odwiedzić wieczorem i ta mi nagle z tekstem: Czemu takie brzydkie łóżeczko kupiliście? Ja zonk bo byłam przekonana, że usunęłam wszystkie dowody zbrodni w postaci mailowych potwierdzeń zakupów (robię tak bo wiem, że teściowa loguje się czasem na maila Tż powiązanego z kontem allegro, choć ona temu zaprzecza ), ale w ferworze pominęłam nieszczęsnego maila z łóżeczkiem turystycznym :/

Zapytałam czemu brzydkie, a ona: no bo ze szmat, ciemnobrązowe a ładniejsze byłoby niebieskie, poza tym ona już widzi jak mały będzie chciał w nim wstać i całe przewróci i sobie zęby wybije (dżizas jakie zęby i jakie wstawanie), a zresztą będzie mu w nim okropnie gorąco bo jak nie ma szczebelków to nie ma czym oddychać itp. itd.

Tłumaczyłam grzecznie, że przecież nie kupujemy tego na 3 lata, tylko wstępnie bo dużo jeździmy, materac będzie miał normalny, poza tym mamy sypialnię capuccino i niebieski pasowałby jak pięść do oka, a i drewniane łożeczko też planujemy. Oj ale nasłuchałam się ile niebezpieczeństw czyha na maleństwo ze strony lekkomyślnych rodziców. Na koniec powiedziała, że ma nadzieję że chociaż kolor wózka będzie porządny

Najgorsze w sumie jest to, że ona chce dobrze a uważa, że wie najlepiej bo dzieci już wychowała. Ja mam twardy charakter i od początku nie daję sobie wchodzić na głowę, tyle że drażni mnie to wysłuchiwanie. A nie chcę być niemiła, bo teściowa potrafi być kochana, a poza tym ze względu na problemy zdrowotne nie można jej denerwować. Zresztą powinnam się cieszyć że usunęłam całą resztę potwierdzeń zakupów wyprawkowych zanim sobie "zerknęła" - kompletuję wszystko w najwyższej tajemnicy bo teściowa przesądna

Uff wybaczcie prywatę, musiałam wszystko z siebie wyrzucić

Od samego czytania podniosło mi sie ciśnienie, tez miałam poradzić zmianę hasła, ale skoro nie da rady... To założyłabym własne konto na all i tylko z niego kupowała

Cytat:
Dziewczyny jakieś domowe sposoby na zgage? Pierwszy raz tak pali..

Ja kupiłam eyliner na promocji w rossmannie i tusz. Szczęśliwa wyrzuciłam stare. Dziś patrzę a eyliner wyrzuciłam ten nowy... brawo ja

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Przykro mi, wiem co to kalafiory

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Furjatka mi pomagają migdały i mietowa herbata ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Migdały i mięta - mdli mnie na sama mysl...i na początku ciąży zrazilam sie tez do imbiru

Cytat:
witam się poniedziałkowo

Mam dziś ambitny plan polegający głównie na sprzątaniu
I szukaniu łóżeczka

Muszę też kupić różne nasiona (pestki słonecznika i dyni) oraz różnorodne orzechy. Macie sprawdzony sklep internetowy?

Muffi jak tam weekendowe zajęcia? Dałaś radę wysiedzieć?

Przez ostatni tydzień realizowałam swoją fanaberię (mega ambitną jak na mnie) dotyczącą dekoracji pokoju dla Malutkiej
Kupiliśmy w Ikei ramkę na zdjęcia i postanowiłam do pustych okienek wstawić namalowane samodzielnie sowy
Chwalę się efektem
A jak sowy nam się znudzą to wymienimy obrazki zdjęciami lub rysunkami wykonanymi przez dziecko jak już będzie umiało maziać po kartce

Bardzo ładne sówki

Cytat:

Ja reagowałam tak samo

Niebie - Co to za termometr w lidlu? 🙂🙂

Macie jakies sposoby na rozszerzone naczynia (m.in. krwotok z nosa)?? Zawsze brałam Rutinoscorbin ale podobno nie jest zalecany... Mam tez cała czerwona pierś od poszerzonych naczyń, tyle że to zdarzało mi sie juz wcześniej i żaden lekarz nie potrafił tego zdiagnozować...w kazdym razie rutyna pomagała
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:23   #3979
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny..

No i brawo!!!!!! tak jak pisałam, wiedziałam że gdzieś na Was czeka to jedyne M!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 12:25   #3980
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

No dziewczyny, jeszcze nic nie wiadomo. Bedziemy sie cieszyc jak juz tam będziemy, bo moga nam jeszcze to mieszkanie odmowic

Stary 2016-10-10, 12:40   #3981
Lidka99
Zadomowienie

Dziewczyny które już kiedyś używały albo mają sprawdzone majtki poporodowe z jakiej firmy polecacie? I wkładki laktacyjne?
Stary 2016-10-10, 12:43   #3982
KPZ
Raczkowanie

U mnie weekend przyjemny. W sumie nic nie robiłam oprócz sprzątania, zakupów i innych domowych obowiązków ale miałam wene Tz nie było w sobotę więc sobie reż pospalam do południa.
Męczy mnie już praca...

Hmm zacznę taki temat. Jak u was sprawy łóżkowe wyglądają?
Bo u nas hmm słabo. Tzn ja mam ochotę ale Tz nieśmiało ostatnio przyznał że się boi że młodemu coś zrobi a tak to unika tematu...
Więc się zastanawiam czy mu się nudziło czy co...

Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 12:45   #3983
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny które już kiedyś używały albo mają sprawdzone majtki poporodowe z jakiej firmy polecacie? I wkładki laktacyjne?
najlepsze były zwykłe bawełniane, te poporodowe się nie sprawdziły-darły się, a wkładki babydream uzywałam
Stary 2016-10-10, 12:54   #3984
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny..
W Polsce, jak pisała julita1612 badanie jest obowiązkowe dla każdej ciężarnej. Nasze normy też sa zaniżone w stosunku do reszty Europy.
Ja nie mam żadnego obciążenia, a mimo to cukrzyca się przyplątała, więc to chyba nie jest wyznacznik, że rodzice nie mają cukrzycy.

Cytat:
To musi byc niesamowite uczucie i widok.
U mnie ani nie widać, ani Tż nie czuje za bardzo (tylko raz )

Cytat:

To teraz trzymamy aby weryfikacja była pozytywna.
Jak dostaniecie mieszkanie, to obowiązkowo pokaż foteczki

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Migdały i mięta - mdli mnie na sama mysl...i na początku ciąży zrazilam sie tez do imbiru
Z mięta uwaga! Wg mojej gastrolog ona pomaga chwilowo, a potem potęguje pieczenie, chociaż sama czasem wieczorem ją piję, żeby poczuć ulgę.

Cytat:
Niebie - Co to za termometr w lidlu? 🙂🙂
o tutaj: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1315

Cytat:
Macie jakies sposoby na rozszerzone naczynia (m.in. krwotok z nosa)?? Zawsze brałam Rutinoscorbin ale podobno nie jest zalecany... Mam tez cała czerwona pierś od poszerzonych naczyń, tyle że to zdarzało mi sie juz wcześniej i żaden lekarz nie potrafił tego zdiagnozować...w kazdym razie rutyna pomagała
Niestety nie mam.

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
U mnie weekend przyjemny. W sumie nic nie robiłam oprócz sprzątania, zakupów i innych domowych obowiązków ale miałam wene Tz nie było w sobotę więc sobie reż pospalam do południa.
Męczy mnie już praca...

Bo u nas hmm słabo. Tzn ja mam ochotę ale Tz nieśmiało ostatnio przyznał że się boi że młodemu coś zrobi a tak to unika tematu...

Sprawy łóżkowe to kiepsko
Ja raczej nie mam ochoty, a jak już do czegoś dojdzie, to przyjemność średnia, czuję jakieś dziwne obcieranie.

Stary 2016-10-10, 12:56   #3985
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie falami - raz jest kilka dni pod rząd, a zdarzyło się i 10 dni nic, bo mąż zapracowany a ja szybko usypiam. Coraz trudniej z wygodną pozycją, bo w każdej brzuchol przeszkadza mój TŻ nie ma obaw, że dziecku coś zrobi, chociaż jest taki jakby ostrożniejszy (przynajmniej przez pierwszą minutę ), ale mamy bliskiego przyjaciela, który faktycznie przyznał, ze od około połowy ciąży on po prostu się poddał i nie było nic, bo miał blokadę, że coś złego zrobi dziecku.

Ja się staram nie spinać w temacie - w końcu musi się chcieć dwóm stronom. Jak się chce tylko jednej, to są inne sposoby
Stary 2016-10-10, 12:59   #3986
KPZ
Raczkowanie

Unas nie pamiętam kiedy ostatnio. Tz nie wykazuje takiego zainteresowania. Owszem przytula itd ale na tym się kończy.
Jesteśmy zmęczeni codziennie i szybko zasypiamy ale od czasu do czasu by się coś przydało :-P
Chyba muszę z nim pogadać. Żyć bez tego mozba ale ja się martwię se już mu się nie podobam. ..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Też się nie spinam i jestem w stanie go zrozumieć tylko wiadomo jqk to jest człowiek się zastanawia z jakiego to powodu.

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 13:03   #3987
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Unas nie pamiętam kiedy ostatnio. Tz nie wykazuje takiego zainteresowania. Owszem przytula itd ale na tym się kończy.
Jesteśmy zmęczeni codziennie i szybko zasypiamy ale od czasu do czasu by się coś przydało :-P
Chyba muszę z nim pogadać. Żyć bez tego mozba ale ja się martwię se już mu się nie podobam. ..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Też się nie spinam i jestem w stanie go zrozumieć tylko wiadomo jqk to jest człowiek się zastanawia z jakiego to powodu.

jak znam męską psychikę, to raczej strach jest tu powodem. Podobasz mu się na pewno Przecież Ty taka zgrabniutka jesteś.
Stary 2016-10-10, 13:16   #3988
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Męczy mnie już praca...

Na twoim miejscu nie szukalabym dołujących powodów, jestem przekonana na 100%, ze po prostu TŻ nie chce wam zrobic krzywdy!!

U nas jest tak, ze ja w ogole nie nam ochoty, przyjemność tez mniejsza... A TŻ jak zrozumiał, ze dziecku nic nie grozi to chce cześciej niz dawniej

Donka - trzymamy cuda-działające-kciuki 🙂

Niebie - fajne te lidlowe gadżety 🙂 kurde przydałby sie jakiś spadek 🤑🤑🤑🤑

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-10-10 o 13:19
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 13:20   #3989
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
No więc mam wyniki 87-127-113
morfologia trochę kiepska bo zaniżone kilka pozycji
Raczej zastosuję Waszą dietę profilaktycznie

Super! Kciuki przyniosły efekt
I widzisz jaki dobry wynik.

Myślę, że restrykcyjnie diety przestrzegać nie musisz. Ja bym postawiła na produkty pełnoziarniste, ciemne zamiast tych białych (białe pieczywo, biały ryż) i pilnowałabym, aby przerwa między kolacją a śniadaniem nie była zbyt długa, powiedzmy na oko z 10 -12 godzin i myślę, że to wystarczy.
Pamiętaj jednak, że nie jestem ekspertem, taka moja po prostu propozycja.
Zobbacz, co Ci lekarz powie.

Stary 2016-10-10, 13:24   #3990
chupacabra88
Zadomowienie

KPZ u nas też rzadko ale jak już do czegoś dochodzi to jest fajnie.

Któraś z Was ostatnio wstawiła linka do allegrowicza HubiWorld, chyba furjatka? albo lidka? Nie pamiętam, wybaczcie. Czy robiłyście u niego zamówienie? Czy już Wam dotarło? Co zamawiałyście i czy jesteście zadowolone? interesują mnie szczególnie pieluchy tertrowe, prześcieradło?

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości