|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Marzę o tym, by trafić na ludzki i emaptyczny zespół bo z tym jest naprawdę różnie.... W szpitalu jak przyjęli mnie po poronieniu, większość osób była cudowna. Pani dr, która przeprowadziła ze mną pierwszą poważna rozmowę była tak delikatna i niesamowita, że teraz prowadzi moją obecną ciążę. Niestety kolejnego dnia badała mnie taka....która traktowała pacjentki gorzej jak bydło ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym ludzkim zespołem się zgadzam - ja wiem, że to dla nich rutyna i 24728539 poród, ale dla mnie pierwszy i mogę nie ogarniać tego co sie ze mna dzieje.... i tak chyba powiem jeśli ktoś byłby dla mnie niemiły...
![]() |
#3963 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66207236]Współczuję refluksu! Wiem że powoduje mega dyskomfort i ból! U mnie na szczęście występuje zgaga jedynie w ciąży i pewnie po porodzie znowu zniknie
![]() Ja dzisiaj spałam bardzo niespokojnie. Budził mnie ból gardła, kaszel małego i chrapanie męża :-/ czekam do 12 na drzemkę ![]() Zgadza się - ból gardła, klatki piersiowej, no i zgaga. Ale przy regularnym przyjmowaniu leków wszystko mija, także do zniesienia. 12 już blisko, więc kolorowych snów! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w Gemini kupuję: frida, wkładki laktacyjne, patyczki do uszu, oilatum, disnemar, tantum rosa, alantan, sól fizjologiczna, gaziki, pieluchy tetrowe (10 szt za 27 zł), Cytat:
![]() Cytat:
Mnie raczej nie odeślą przez cukrzycę, ale co jeśli rzeczywiście nie będzie miejsca, a ja powinnam rodzić w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjności? ![]() Cytat:
Dziękuję, że dzielicie się swoją wiedzą i doświadczeniem! ![]()
![]() |
#3964 |
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczyny... Zmierzyłam linijką - body 62 z pepco są mniejsze niż 56 ze Smyka
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Wybaczcie przeżywam rozmirową rozkminę ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Każda firma ma swoją rozmiarówkę. Robiłam wczoraj segregacje moich ciuszków i czasem te na 6-9 miesięcy były wielkości tych dla noworodka...
![]()
#3966 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3967 |
Wtajemniczenie
|
Każda firma ma swoją rozmiarówkę
![]()
#3968 |
Rozeznanie
|
A jak się szerokość potrafi różnić w poszczególnych modelach! Jeszcze te ciuchy, co mają na metkach 56/62 itp. to pół biedy, ale te co mają wpisane miesiące, to już czysta loteria
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapisałam się na darmowe warsztaty z Mlekoteki: Fakty i mity o kp prowadzone przez doradcę laktacyjnego i doulę. ![]() ![]()
![]() |
#3971 |
Zadomowienie
|
Jestem na siebie zła a w sumie na swój organizm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale już do nich napisałam. Zobaczymy czy w ogóle coś odpiszą.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na grupach z cukrzyca ciążową czytałam o dziewczynach, które przez całą ciążę kilka razy nie dały rady zrobić tego badania i profilaktycznie przechodziły na dietę. Tobie się chyba udało, teraz czekaj na wyniki i skonsultuj z lekarzem co dalej robić. Właśnie to jest kolejny dowód na to, jak badanie jest obciążające i że udanej krzywej nie powinno się powtarzać. ![]()
![]() |
#3974 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny..
Tak czytam o tych cukrzycach u Was... a ja zadnego badania w tym kierunku nie mialam ^^ z wywiadu lekarskiego wyszlo, ze ani ja, ani TZ, jego rodzice i moi-nikt nie ma cukrzycy, wiec chyba nie musze miec tych badan. Nie wiem. Nie znam sie, ale naprawde staram sie im ufac, ze wiedzą co robia. ![]() Żyraf (robocze imie bobasa ^^) skacze i fika. TŻ widzial juz jak mi brzuch skacze, a wczoraj dostal kopniaka w ucho, jak podsluchiwal mi brzuch ^^ Do pt mamy sie przeprowadzic. Znalezlismy mieszkanko. Dwupokojowe z salonem. Zero grzyba, odnowione, nowe wykladziny, w kazdym pomieszczeniu kaloryfer! W malutkim bloczku na pol piętrze. Do Tamizy mielibysmy 10s ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3975 |
Raczkowanie
|
W sobotę kupiłam w Pepco te same body! Ale na 56cm, rozmiar rozmiarowi nie równy, tak jak nasze ciuchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
morfologia trochę kiepska bo zaniżone kilka pozycji Raczej zastosuję Waszą dietę profilaktycznie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |||||
@}-,-'-
|
Cytat:
Od samego czytania podniosło mi sie ciśnienie, tez miałam poradzić zmianę hasła, ale skoro nie da rady... To założyłabym własne konto na all i tylko z niego kupowała ![]() Cytat:
Przykro mi, wiem co to kalafiory ![]() Cytat:
Migdały i mięta - mdli mnie na sama mysl...i na początku ciąży zrazilam sie tez do imbiru ![]() ![]() Cytat:
Bardzo ładne sówki ![]() Cytat:
Ja reagowałam tak samo ![]() Niebie - Co to za termometr w lidlu? 🙂🙂 Macie jakies sposoby na rozszerzone naczynia (m.in. krwotok z nosa)?? Zawsze brałam Rutinoscorbin ale podobno nie jest zalecany... Mam tez cała czerwona pierś od poszerzonych naczyń, tyle że to zdarzało mi sie juz wcześniej i żaden lekarz nie potrafił tego zdiagnozować...w kazdym razie rutyna pomagała ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3980 |
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny, jeszcze nic nie wiadomo. Bedziemy sie cieszyc jak juz tam będziemy, bo moga nam jeszcze to mieszkanie odmowic
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3981 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które już kiedyś używały albo mają sprawdzone majtki poporodowe z jakiej firmy polecacie? I wkładki laktacyjne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Raczkowanie
|
U mnie weekend przyjemny. W sumie nic nie robiłam oprócz sprzątania, zakupów i innych domowych obowiązków ale miałam wene
![]() Męczy mnie już praca... Hmm zacznę taki temat. Jak u was sprawy łóżkowe wyglądają? Bo u nas hmm słabo. Tzn ja mam ochotę ale Tz nieśmiało ostatnio przyznał że się boi że młodemu coś zrobi a tak to unika tematu... Więc się zastanawiam czy mu się nudziło czy co... Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3984 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam żadnego obciążenia, a mimo to cukrzyca się przyplątała, więc to chyba nie jest wyznacznik, że rodzice nie mają cukrzycy. Cytat:
![]() ![]() U mnie ani nie widać, ani Tż nie czuje za bardzo (tylko raz ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak dostaniecie mieszkanie, to obowiązkowo pokaż foteczki ![]() Cytat:
o tutaj: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1315 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja raczej nie mam ochoty, a jak już do czegoś dojdzie, to przyjemność średnia, czuję jakieś dziwne obcieranie. ![]() ![]()
![]() |
#3985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się staram nie spinać w temacie - w końcu musi się chcieć dwóm stronom. Jak się chce tylko jednej, to są inne sposoby ![]()
![]() |
#3986 |
Raczkowanie
|
Unas nie pamiętam kiedy ostatnio. Tz nie wykazuje takiego zainteresowania. Owszem przytula itd ale na tym się kończy.
Jesteśmy zmęczeni codziennie i szybko zasypiamy ale od czasu do czasu by się coś przydało :-P Chyba muszę z nim pogadać. Żyć bez tego mozba ale ja się martwię se już mu się nie podobam. .. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Też się nie spinam i jestem w stanie go zrozumieć tylko wiadomo jqk to jest człowiek się zastanawia z jakiego to powodu. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3988 | |
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Na twoim miejscu nie szukalabym dołujących powodów, jestem przekonana na 100%, ze po prostu TŻ nie chce wam zrobic krzywdy!! U nas jest tak, ze ja w ogole nie nam ochoty, przyjemność tez mniejsza... A TŻ jak zrozumiał, ze dziecku nic nie grozi to chce cześciej niz dawniej ![]() Donka - trzymamy cuda-działające-kciuki 🙂 Niebie - fajne te lidlowe gadżety 🙂 kurde przydałby sie jakiś spadek 🤑🤑🤑🤑 Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-10 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że restrykcyjnie diety przestrzegać nie musisz. Ja bym postawiła na produkty pełnoziarniste, ciemne zamiast tych białych (białe pieczywo, biały ryż) i pilnowałabym, aby przerwa między kolacją a śniadaniem nie była zbyt długa, powiedzmy na oko z 10 -12 godzin i myślę, że to wystarczy. Pamiętaj jednak, że nie jestem ekspertem, taka moja po prostu propozycja. ![]() Zobbacz, co Ci lekarz powie.
![]() |
#3990 |
Zadomowienie
|
KPZ u nas też rzadko ale jak już do czegoś dochodzi to jest fajnie.
Któraś z Was ostatnio wstawiła linka do allegrowicza HubiWorld, chyba furjatka? albo lidka? Nie pamiętam, wybaczcie. Czy robiłyście u niego zamówienie? Czy już Wam dotarło? Co zamawiałyście i czy jesteście zadowolone? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.