|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapach lasu
Eden Cacharel - woń chaszczy niższych pięter lasu
Gucci Rush 2 - Warki leśny strumyk pośród młodego zagajnika, rozbijający się bezkrwawo na przybrzeżnych kamieniach
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już od jakiegoś czasu mam ochotę na ten zapach pod wpływem wizażowych opinii ale nie chcę kupować go w ciemno.Teraz w SP jest na niego promocja tyle że nie ma testera,muszę upolować jakąś próbkę bo oszaleję normalnie
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
La Bamba, w Super Pharmie w Złotych Tarasach w Wawie jest tester! Skąd jesteś?
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z Łodzi U nas w SP wogóle nie było Image,są dwie wersje :abo wszyscy się rzucili i wykupili albo dopiero teraz wyłożą jutro zrobię wycieczkę do SP może coś sie zmieniło po kilka razy czytałam opinie na jego temat i tak mnie intryguje ten zapach.Albo kupię w ciemno i najwyżej pójdzie w świat
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie po prostu śmierdzi , mam końcówkę malutkiej buteleczki , chyba 20 ml , używam od 4 lat .... najczęściej do odświeżenia toalety.
A takie ma ładne składniki.
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
No niech będzie... Proponuję Terre d'Hermes, które NIEKTÓRYM pachną
lasem (a mi aptecznymi mazidłami i kroplami na żołądek ).Poza tym Pi Givenchy, żywiczny, waniliowo-śmietankowy las (lub też wyciąg z ciastka - patrz Rachel ).No i Rush Man - suchy, iglasty las + tartak/stolarnia z odrobiną kadzidła (tylko cholerstwo nietrwałe...) |
|
|
|
|
#37 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze Chypre Rouge Lutensa. Też las iglasty. Plus garść kwiatów tymianku. |
||
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio na wycieczkę do lasu wybrałam Mure et Musk L'artisana, bardzo mi pasował do okoliczności, to zapach jesiennego lasu, suchych liści, gąszczu jeżynowych krzaków, mchów i porostów
|
|
|
|
|
#39 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
odkopuje temat, szukam wilgotnego lasu, może być jesienny...
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Kwc twierdzi, że to zapomnieny zapach
Ostatnio na pewnym wątku perfumoholików wynalazłam kilka bardzo eciekawych i nietypowych propozycji. Jedną z nich są zapomniene męskie oriflamy (doklepie posta, jak znajdę nazwę) i jakieś męskie perfumy w kształcie choinki - jedni twierdzą, że to las w najczystszej postaci, inni że choinka do auta. W każdym razie mnie nieznany produkt. Uwielbiam kadzidlaki, kocham się w Messe de minuit, ale chciałabym czegoś bardziej zielonego-choinkowego. Nie chcę suchego dymu.
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Pierre Cardin- Cedre .
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Odkopuję temat, chcę do lasu.
Najlepiej sosnowego, niekoniecznie pachnącego wilgotną sciółą, bo na zimę potrzebuję czegoś odrbinę cieplejszego, jak szpilkówna - tylko trwalszego. Będę wdzięczna za pomoc. ps. a jesli ktoś ma odlewkę Winter Delice to oddam za nią wiele (:góra złota i diamentów
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Polecam CdG Zagorsk i Lutkowego Fille en Aiguilles
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Hinoki CdG - sosnowy nadmorski las w upalny dzień
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Nie wierzę że nie padło Dsquared2 She Wood Velvet Forest Wood-Delikatny sosnowy las z fiołkami.
Sensuous Noir Estée Lauder - to z kolei zmysłowy las nocą. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;66138851]Polecam CdG Zagorsk i Lutkowego Fille en Aiguilles
No właśnie dzisiaj testuję Cdg Jailsamer (jest sosna!) i Wonderwood (tu mniej lasu, więcej ciepła i słodyczy ale tez jest pięknie). Zagorsk zostawiłam sobie na później, bo wydawał mi się metaliczny. Niestety Jailsamer zupełnie bez ogona i po 2 godzinach juz ledwo zipie, a szkoda bo póki co - moj faworyt. Szpilkównę chyba w koncu po prostu kupię i tak to się skonczy. ![]() Nie wiem tylko czemu ona na mojej skórze taka ulotna. Hinokiego też dziś nadgarstkowo testowałam Jest faktycznie przepiękny, choć nie odbieram go jako nadmorski las tylko jako sosnę unurzaną w terpentynie. Bardzo ciekawy i znowu - nietrwały, przyskórny. Szukam lasu który będzie troche odważniejszy. Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za sugestie. Jeszcze chyba musze obczaić Norne, podobno tam jest las przytłaczający wręcz. CZEMU NIE! |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze polecam Esensielle In the Woods las jak żywy |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
Sensuous znowu jest mistrzostwem, sprawiłam sobie flakon po jednodniowym testowaniu, bo jest taki mru mru mru. Ale lasu w nim nie czuję. Co nos to opinia
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#53 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
A tego Norne idzie gdzieś kupić?
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Tak , niestety do tanich nie należy
http://www.lulua.pl/pl/zapachy/912-n...-ekstrakt.html
|
|
#55 | |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
W takich granicach cenowych to już bym go dawno capła
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#58 |
|
Nindżopesz
|
Popieram Norne chociaż oprócz lasu jest tam także jakiś słodki syrop...
Może Arso - niestety wg mnie to las w karmelu. Hinoki, Jaisalmer nie są słodkie, ale właśnie bardzo ulotne. Zagorsk jest lasem zabejcowanym, chemicznym. Fille po reformie pachnie jak kompot
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy znacie coś, co ma w sobie drewniany aromat usmolonej, polskiej chatki ze skansenu? (proszę się nie śmiać...) Nie wiem czy wiecie o jaki aromat mi chodzi, ta zabytkowe chatki, które mają na czarno usmolone ściany, mają taki specyficzny zapach drewna w oleju i jakby delikatnej wędzonki? ps. Jeszcze raz: proszę nie drwić z moich zapachowych fetyszy. Dziękuję ![]() ps. Plus: informacja o Fille będącym kompotem po reformulacji mnie załamała. Wczoraj kupiłam flakon online Edytowane przez kama kama Czas edycji: 2016-10-11 o 11:50 |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. a daj spokój, moim fetyszem są np. ziemniaki z ogniska Niestety nie mam pojęcia jak pachną takie chatki. Jeszcze przypomniał mi się spray do pomieszczeń Diptyque Feu de Bois. Pachnie palonym drewnem, lekką wędzonką i czymś chemicznym - niestety nie sprzedają próbek więc trzeba się fatygować osobiście. Dla mnie był zbyt jednostajny i chemiczny (w stylu Zagorsk), ale wyobrażam sobie, że jak najbardziej można go traktować jako perfumy.Osmolone drewno z wędzonką na słono to jeszcze wycofane Eau du Fier Goutal. Nie ma się co napalać bo poważnie niedostępne. 3. wykastrowali je z lasu Ale może na Twojej skórze będą się lepiej zachowywać... Właściwie to nie tyle kompot, co owocowe żelki w kadzidle. Pewnie nie pomogłam...?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

U nas w SP wogóle nie było Image,są dwie wersje :abo wszyscy się rzucili i wykupili albo dopiero teraz wyłożą jutro zrobię wycieczkę do SP może coś sie zmieniło
(a mi aptecznymi mazidłami i kroplami na żołądek
(lub też
)
pachnie La Chasse aux Papillons L`Artisana. Niesamowicie eteryczny zapach - prawie jak te motyle skrzydełka