|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
U mnie jutro juz będzie po wszystkim, chyba psychicznie bym nie wytrzymała porodu naturalnego, dobrze ze jest cesarka jednak
z tej całej cesarki boje sie tylko tego cewnika ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
A ja po wizycie.... moja Nelka ma sie super..... siedzi sobie wysoko, szyjka długa jak na poczatku ciazy.... łożysko jak w II trymestrze..... lekarka sie śmiała ze moze cos przed Bożym Narodzeniem sie ruszy!!!!!!
Ja wiem w sumie ze ciaza moze trwać 42 tygodnie..... ale z racji tego, ze mała wazy koło 4100.... i ze moja blizna po cc jest juz jakas niezbyt ciekawa chciała mnie do szpitala dac.....wynegocjowałam ze przyjdę w piatek na cc...... a chciałam SN sprobowac ![]() Ja dziewczyny na waszym miejscu jak nie macie wskazań do wywoływania to czekałabym aż sie cos samo ruszy.... mi lekarka powiedziała ze jak samo sie nie ruszy to marne szanse na poród SN.... ze sie tylko kobieta wymeczy i tyle.... Eh..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka super te butelki, dużo lepsze rozwiązanie niż saszetka. Szkoda że nie wiedziałam że istnieją ...
A ja odebrałam wyniki morfologii i jestem w głębokim szoku co się dzieje z moją krwią. W przeciągu niecałych 3 tygodni hemoglobina poleciała mi z 12,4 na 13,2, bez brania żelaza a tylko na natkowych koktajlach hematokryt na 39%, w ogóle wszystko ładnie w górę ![]() Bluegirl nie wiem jak Ty to zrobiłaś .. Mnie po małym pasku czekolady ostro muli, na samą myśl że miałabym zjeść pół tabliczki mam odruch wymiotny : ( I weź się nastaw pozytywnie choć trochę. Nie ma co się w jakimś pesymizmie pogrążać, po co? Pomoże Ci to jakoś? Nie myśl tak dużo, nie ma co się zadręczać. Potraktuj poród jako wyzwanie dla swojego ciała. Ja zanim zaszłam w ciążę dużo biegałam i szykowałam się na dwa półmaratony. Teraz poród traktuję jako po prostu taki półmaraton, tylko zamiast medalu na szyi, będę miała Małą w rękach. Naprawdę głowa sporo robi, po co się blokować na własne życzenie? Sama nie mogę doczekać sie porodu, pewnie jestem wyjątkiem, ale dla mnie to niesamowita sprawa - zawsze jak przyjmowałam porody to myślałam sobie, jak to będzie być po drugiej stronie ... Taka wewnętrzna ciekawość. No i w końcu będę mogła w pracy szczerze powiedzieć, że tak, wiem co Pani czuje. Piszecie o kąpielach i reakcjach maluchów - oddałabym wszystko za wannę! My mamy tylko wielki prysznic, a tak chętnie rozpuściłabym sobie jakąś kulę i siedziała w wannie kilka godzin
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-10 o 14:39 |
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Inka no ja właśnie się o te wywoływanie martwię.. bo samo od siebie nic się nie dzieje. Podchodzę bojowo ale jak mnie wymecza a nic nie ruszy będę miała cc..
no nic okaże się...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Inka, bardzo się cieszę, że Nalka ma się dobrze. Kawał kobity z niej!
Moje łożysko już się starzeje, więc chyba Młoda długo nie posiedzi. Mam nadzieję. Withi, moja morfologia też poszybowała w górę, mimo, że ostatnio zapominałam brać tabletki. Bluegirl, może warto umówić się na wizytę u jakiejś zaufanej położnej lub douli albo psychologa. Z takim negatywnym podejściem będzie Ci ciężko jak przyjdzie do porodu Robię dziś kurczaka curry z przepisu podanej przez jedną z Was i do tego placki naan. Nigdy ich jeszcze nie robiłam. Ciekawe co wyjdzie
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-10-10 o 14:45 |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja żyję tylko na kanapkach, warzywach, kefirze (nie wiem o co chodzi, ale piję ostatnio 0,5l dziennie :O) ewentualnie na pierogach od teściowej. Nie mam na nic ochoty, wciskam w siebie to jedzenie ale ciężko przechodzi :/
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem pewnie jeszcze coś posprzątam. Ale to chyba dlatego, że się niepokoje i musze sobie znaleźć zajęcie.
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to jest nadzieja tylko ile czasu u Ciebie to juz trwa? Withi ja tez nie moge sie doczekać porodu. Nie jestem masochistką ale ciekawość mnie zżera ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
Inka, po co nasz straszysz tym gadaniem że wywołanie nie ma szans. Mnóstwo moich koleżanek miało wywoływany poród i urodziło naturalnie. Przecież nie traktują tego jako jakiegoś preludium do CC tylko. Ja muszę mieć wywołanie i choć średnio mi się to podoba to nie bardzo mam ochotę czytać że i tak się nie uda.
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja posprzątalam juz i leżakuje. ... Damian robił zakupy zgadnijcie vo na obiad. .... pizza
no tak.... ciekawe co za torta mi kupił. ... mogłam wspomnieć że marzy mi się bezowy..... no ale liczy się ze sie stara....Czyli tak 1 s zaliczone schody to codzienność i może jak nie padne od chorób ska to i 3 s będzie .... Withi ja kefir ani jogurtów nie lubię ale ostatnio do mleka mnie ciągnięcia. . Ale pije te bez laktozy i dużo lepiej niż nie reaguje choć smakuje mi lepiej zwykle ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Jeny ale mój słownik w tel przekreca:/ ![]()
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami takie czekanie też może nie być zbyt dobre. Przenoszenie dziecka podobnie jak przedwczesny poród ma swoje minusy. A delikatne przyśpieszenie i pomoc w rozpoczęciu akcji może tylko rozhulać sprawę. Jest taka koszmarna pogoda, a ja muszę wyjść ![]() Miłego dnia Dziewczyny! Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-10-10 o 15:29 |
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Moje 2 znajome urodziły migisiem po wywołaniu. ..
Pierwsza miała podana oxy ... po 3 h mała sid urodziła ... mama ma 2 szwy bo delikatnie pękła. ... Druga miała Alozony balonik... rano wyleciał i miała 4 cm rozwarcia połączyli ja do oxy (min dawka) po 1.5 h mała przy mamie Obie tydzień po tp ![]()
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Fasolko Tobie rownież wszystkiego najjj! ![]() ![]() Ja spędziłam wczoraj cały dzień w kuchni, mieliśmy gości, a dziś leżę z nogami do góry, pije kawkę i wcinam tort zrobiony przez moja mamę Dziewczyny czy Was też tak bolą żebra? Wracam do domu i od razu zrzucam z siebie stanik, tak mnie boli i piecze pod biustem ![]() Młody cały czas wysoko, przestałam się nakręcać i czekać aż opadnie, podobno niektóre kobiety aż do samego porodu mają brzuszek wysoko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
Panazwanny-przepraszam ze Cie zestresowałam-mam nadzieje ze u Ciebie pojdzie sprawnie!!! Z tego co kojarzę to Gosia w pierwszej ciazy miała wywoływany i sie udało..... wiec reguły absolutnie żadnej nie ma!!!!zycze Ci abyś dołączyła do grona szczęśliwców które rodzą SN i po 2-3 godzinach juz śmigają po korytarzu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie. Moja siostra miała wywoływany pierwszy poród i urodziła SN, drugi poród juz kilka dni przed terminem, 100% naturalnie. Wiec nie ma reguły. Poród wywołany w odpowiednim momencie to nie wyrocznia CC, a na pewno powodzenie. Nie nakręcać sie tak. I tak to dzidzia za nas decyduje i za wiele wpływu na przebieg porodu nie mamy. Ja mam przypływ sił, sprzątam po remoncie. Może i u mnie przed terminem bedzie niespodzianka
|
|
#3917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to tak na pocieszenie. Dziewczyny bilirubina 11! była położna i mały klocek waży już 3660 (a teoretycznie dziecko ma dwa tygodnie żeby wrócić do wagi urodzeniowej..) więc idzie w siostrę jak nic i też będzie pulpet. No i już się uzależnił od smoczka, płacze jak mu wypadnie przez sen. Z położną ustaliliśmy że więcej nas odwiedzać nie będzie. Zła jestem bo przez te wyniki zapomniałam że na sesję noworodkową to trzeba się od razu po urodzeniu umawiać. Nasza pani fotograf i której byliśmy w ciąży ma ten weekend zajęty a w poniedziałek mąż wyjeżdża.. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- A i wszystkiego najlepszego dziewczyny! Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja przy starszym miałam tak do końca. ... teraz też mam wysoko ale nie aż tak (ale młodego nisko czuje tzn główkę )
I tez nie liczę na jakieś spektakularne opadniecie bo chyba na kolanach bym musiała go miec; ) Po północy mogę rodzic choć bardzo mi się data 12.10 podoba ![]()
|
#3919 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój polog po 2 tyg wygląda jak skapy okres, jeszcze na wkładki za wcześnie ale już niedługo. Zazdroszczę że wam te pępki odpadają, ja prawie przy każdej pieluszce smaruje spirytusem i jeszcze daleka droga. Może za dwa tyg odpadnie :/ Mamy już fotel lekko bujany do karmienia, mąż musi tylko plozy pomalować i może już wieczorem będę mogła korzystać.
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-10-10 o 15:32 |
|||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Ana mojemu starszak owi po miesiącu odpadł bo mial tak gruba pepowine ... wtedy używałam spirytusu i piochtaniny bo takie były wtedy zalecenia... tez się martwilam ze tak długo ale to ponoć indywidualna sprawa dzidziusia
mojej siostry synkowi odpadła znów po kilku dniach ... wiec co dzieciątko to inne ![]()
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie
Wiadomo że lepiej rodzić full natural ale tak jak withi_as pisała czasem trzeba dziecko trochę popchnąć na świat - w przypadku mojej cukrzycy przenoszenie może być groźne. Kilka wątków temu dyskutowałyście o nawilżaczach powietrza, mogłybyście przypomnieć co kupiłyście? Myślałam że się obędzie bez ale od kilku dni się duszę w swojej sypialni
|
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Pannazwanny- mojej bratowej podłączyli oksytocynę i urodziła (uwaga, uwaga) w 45 minut :p o 11:50 dzwoniła do mojego brata ze skacze na piłce a o 12:15 zadzwoniła ze Zuzia juz na świecie, wiec to nie reguła ze porody z oxy sa ciężkie, długie i kończą sie klęska
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten jest bardzo cichy i prosty w obsłudze ![]() Sprawdź sobie poziom wilgotności przed zakupem, bo może wcale nie musisz kupować. http://www.oleole.pl/nawilzacze/hb-a...dZsQN4w#opinie
|
|
#3924 |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
#3925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
Tak z 1,5 tygodnia napewno tak to czuję. W tamtym tyg w środę lekarz stwierdził że mały jest juz bardzo nisko.
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja dzisiaj z synkiem w domu więc czasu brak na pisanie Styska powodzenia jutro ja właśnie z wizyty wróciłam i mam 2 cm rozwarcia i wg ginki super warunki do porodu
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na godz. 15 umówiłam się 14.10 na wizytę. Wzięłam pierwszą wolną godzinę, żeby mieć z głowy. Myślę że to moja ostatnia wizyta.
Zrobię sobie wcześniej morfologię i może mocz w środę. Zamówiłam organizer na łóżeczko Miś Barnaba, falbankę pod materacyk, bo jakoś tak łyso bez, jeśli łóżeczko nie ma szuflady, a pod spodem upchane są pampersy. Na zmianę pościel kupiłam, taką fioletową, dwustronną za 42zł, już nie bawiłam się w te dwa razy droższe tylko dlatego że z haftowanym misiem. Została tylko karuzela z projektorem z fisher price do zamówienia. Kupujecia jakiś koperek do przepajania dziecka? Tak mi mama zasugerowała, że czymś dziecię trzeba przepajać przecież.
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale się strachu najadłam, myślałam, że rodzę, nawet Męża z pracy ściągnęłam
Zaczęło się coś sączyć, byłam pewna, że to wody płodowe, ale przestało, więc to pewnie był czop
|
|
|
|
#3930 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, a propo samego porodu... Też się nie nastawiam, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie, tylko że mam zadanie do wykonania i jak ciężkie by nie było, muszę sobie dać radę i już.
W związku z tym zirytowała mnie moja kuzynka, która ostatnio do mnie zadzwoniła i wypytywała sie m.in. czy BOJĘ SIĘ porodu. Ja na to, że nie, bo nastawiam się że będzie dobrze i tyle. A ona "no jak to tak, nie słyszałaś, że różne rzeczy dzieją się podczas porodu? czasem cała ciąża jest dobrze prowadzona, bezproblemowa, a coś się może stać Tobie lub dziecku właśnie już na samym porodzie....." Wiecie co, myślałam, że ją uduszę po prostu. To ja się nie nakręcam negatywnie (a raczej bywałam pesymistką), a ktoś obok próbuje mnie nastraszyć? W dodatku to jest matka 2 dzieci i pielęgniarka z zawodu, to oczekiwałabym jednak większej empatii... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

z tej całej cesarki boje sie tylko tego cewnika 

hematokryt na 39%, w ogóle wszystko ładnie w górę
26.11.2015
04.08.2017 

no tak.... ciekawe co za torta mi kupił. ... mogłam wspomnieć że marzy mi się bezowy..... no ale liczy się ze sie stara....

Młody cały czas wysoko, przestałam się nakręcać i czekać aż opadnie, podobno niektóre kobiety aż do samego porodu mają brzuszek wysoko