Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 21:58   #1561
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;65873601]Dziś/jutro:
- wynieść szkło
- szafka w kuchni
- szafa w przedpokoju
- podłoga w całym mieszkaniu

W międzyczasie nauczyć się na poniedziałek. [/QUOTE]
Na jutro zostało mi:
- wynieść szkło
- szafka w kuchni
- szafa w przedpokoju
- podłoga w całym mieszkaniu

W międzyczasie nauczyć się na poniedziałek.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 12:22   #1562
Lynette Scavo
Raczkowanie

Hej Natalia, i jak tam plan? Udało Ci się nauczyć przez weekend?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Lua_Misteriosa Pokaż wiadomość
Melduję dziś, że udało mi się poćwiczyć Było 10 min rozgrzewki, 15 min cardio i 20 min hula hop. To niedużo ale myślę, że lepszy rydz niż nic Miałam dzisiaj nieśmiałe próby ogarniania angielskiego ale poczytałam trochę o teorii i to zostawiłam No ale grunt że chociaż z ćwiczeniami coś ruszyło i nie odkładałam ich na kolejne dni

Stary 2016-10-03, 13:19   #1563
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lynette Scavo Pokaż wiadomość
Hej Natalia, i jak tam plan? Udało Ci się nauczyć przez weekend?
Na szczęście okazało się, że [jeszcze] nie muszę.

Na liście zostało mi jeszcze:
- wynieść szkło
- szafa w przedpokoju

To pudło ze szkłem tak schowałam, że zupełnie o nim zapomniałam. Ale już idę.
Szafa to ciągle moja zmora, ale już dojrzewam. Planu nie zrealizowałam, ale miałam pilniejsze żabki do zrobienia, które wyskoczyły w międzyczasie, jak zmiana pościeli, pranie, zmywanie grzyba w łazience, przygotowywanie kwiatków na zimę i jeszcze kilka rzeczy, które trzeba było zrobić. Szafa to duże przedsięwzięcie, nie takie hop-siup, robota na cały dzień (mam nadzieję, że tylko jeden dzień).
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 18:58   #1564
shinypearl
Wtajemniczenie

U mnie beznadzieja. Z poprzedniej listy zrobione 6/7, więc ok, ten jeden punkt dokończę przy innej, ale od soboty jestem chora i niby lepiej, ale taaak dziwnie się czuję, że już zaczynam się jakichś kosmicznych chorób doszukiwać po internetach. Słaba i nogi mi jakoś drżą czy coś
Więc na razie wszystko zawieszam, zdrowie najważniejsze, jutro lekarz jak nie będzie poprawy, a jak dojdę do siebie to wpiszę listę na tydzień 6.
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 22:34   #1565
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
U mnie beznadzieja. Z poprzedniej listy zrobione 6/7, więc ok, ten jeden punkt dokończę przy innej, ale od soboty jestem chora i niby lepiej, ale taaak dziwnie się czuję, że już zaczynam się jakichś kosmicznych chorób doszukiwać po internetach. Słaba i nogi mi jakoś drżą czy coś
Więc na razie wszystko zawieszam, zdrowie najważniejsze, jutro lekarz jak nie będzie poprawy, a jak dojdę do siebie to wpiszę listę na tydzień 6.
a pijesz dużo? może jesteś odwodniona po prostu?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 22:52   #1566
Disnejova
Wtajemniczenie

Witajcie mogę się przyłączyć do wątku ? jestem nowa i dopiero zaczynam działać pomóżcie mi proszę Kochane wziąść się w garść z tym problemem jak "odwlekanie" mam zły nawyk często .. przez niego tylko cierpię .
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 11:27   #1567
Joanna XL
Zakorzenienie

Shiny życzę ci zdrówka Bez dobrego samopoczucia nie wiele osiągniesz - więc warto skupić się na odpoczynku.

Ja zwalczam przeziębienie - oczywiście dopadło mnie w czasie wyjazdu. Ale jak to na wyjeździe - ignorowałam, korzystałam z życia - i teraz przyszedł czas na walkę z podłym wirusem.

W sumie najbardziej martwi mnie zawieszenie treningów - wypracowałam pewien nawyk i boję się że będzie mi do tego trudno wrócić po (nawet uzasadnionej) przerwie. Z drugiej strony - nie wykluczam że to przez poranne bieganie się przeziębiłam (w czwartek rano biegalam, w piątek zaczęłam się gorzej czuć -ale przygotowania do podróży, sama podróż -zignorowałam pierwsze objawy). Już tak kiedyś było
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 17:54   #1568
shinypearl
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny! Scarlett miała rację w sumie, elektrolity. Nawet nie wiecie jak mi ulżyło
Stary 2016-10-04, 18:42   #1569
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny! Scarlett miała rację w sumie, elektrolity. Nawet nie wiecie jak mi ulżyło
dużo osób jak choruje ładuje tylko leki w siebie, a zapomina pić i można szybko poczuć się jak przejechany walcem drogowym, zdrowiej!

ja się zdrowotnie ledwo turlam, sporo stresów ostatnio, a to mi niestety fizycznie dowala zawsze

ostatnia żaba pokonana i prokrastynowana długo- ulubiona rzecz wielu kobiet, a przeze mnie znienawidzona na maxa - kupiłam sobie jesienne buty i to miałam farta maksymalnego, bo są super jakościowo, a przede wszystkim były pierwszymi, które zmierzyłam

w ogóle fajnie, bo ogarnęłam ciuchy z całego domu i szafy też, no i co więcej kupiłam już wszystkie braki trafiając dodatkowo na fajne okazje

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Shiny życzę ci zdrówka Bez dobrego samopoczucia nie wiele osiągniesz - więc warto skupić się na odpoczynku.

Ja zwalczam przeziębienie - oczywiście dopadło mnie w czasie wyjazdu. Ale jak to na wyjeździe - ignorowałam, korzystałam z życia - i teraz przyszedł czas na walkę z podłym wirusem.

W sumie najbardziej martwi mnie zawieszenie treningów - wypracowałam pewien nawyk i boję się że będzie mi do tego trudno wrócić po (nawet uzasadnionej) przerwie. Z drugiej strony - nie wykluczam że to przez poranne bieganie się przeziębiłam (w czwartek rano biegalam, w piątek zaczęłam się gorzej czuć -ale przygotowania do podróży, sama podróż -zignorowałam pierwsze objawy). Już tak kiedyś było
nie wmawiaj sobie, że to przez treningi, bo będzie jeszcze trudniej Ci do nich wrócić - pewnie zbieg okoliczności po prostu

ja mam wielkiego pecha jeśli chodzi o wyjazdy i @ - zawsze mi się tak przesunie, że muszę mieć w trakcie - teraz mam paskudny PMS, a za niecały miesiąc czeka mnie wyjazd, krótki i intensywny, jak będę się czuła tak beznadziejnie jak teraz to

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-05, 07:42   #1570
Joanna XL
Zakorzenienie

No ja się nie czepiam treningów jako takich Tylko porannego biegania jesienią ... Bo tak czułam że trzeba by to przestawić na pory południowe - a faktycznie w ten czwartek zwlokłam się o 6 (jeszcze ciemno było) i zimno Moja wina

Ale już chyba lepiej (mam nadzieję). Może jutro zrobię coś lekkiego w domu (np skalpel). Bo z bieganiem chyba sobie poczekam
Stary 2016-10-07, 20:27   #1571
shinypearl
Wtajemniczenie

No, doszłam już do siebie po chorobie.
Na ten tydzień 6 tylko dwa punkty:
1. Segregacja ważnych dokumentów z poprzedniej listy sprzed jelitówki
2. recenzja

A tu tydzień 7 od poniedziałku:
1. wrócić do treningów
2. porządek w książkach
3. oddanie książek na kiermasz biblioteczny
4. zacząć szukać płaszcza na zimę
5. uporządkować kącik koło białej kanapy
6. przywrócić stary plik z zakładkami
7. porządek w płytach
Stary 2016-10-08, 17:40   #1572
Lilith890502
Zakorzenienie

Hej,
muszę się zameldować, robię mały postęp w odwyku od komputera. Treninguję z Chodakowską 4-5 razy w tygodniu i czuję się coraz lepiej, jak mam coś do zrobienia to staram się po prostu robić, choć czasem jeszcze potrafię odkładać i odkładać, odkąd wprowadziłam trochę minimalizmu dzięki Muszyniance naszej i zakodowałam jej hasło "to tylko rzeczy" jest mi łatwiej się ogarnąć mimo, iż jeszcze dużo pracy przede mną i w ogóle jesień, ciemno, zimno itp. jestem pełna optymizmu

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-10, 08:19   #1573
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Super Lilith to wszystko brzmi.
Dla mnie najważniejsza lekcja to umiejętność wyrzucania rzeczy - nie potrafię.
Wczoraj pozbyłam się wreszcie starej szafki od babci, którą pamiętałam z dzieciństwa jak lubiłam bardzo się bawić koralikami i guzikami, które w niej były. Taki m i został sentyment, że przytargałam ją do swojego domu jak babcia chciała jej się pozbyć. I stała kilka lat - stary grat. Wczoraj poszła na spalenie. Nie żałuję. To postęp.
Biorę się za sprzątanie - następne coś w czym przydałaby mi się konsekwencja.
Miłego dnia Dziewczyny!
Patri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-10, 09:06   #1574
muszynianka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Hej,
muszę się zameldować, robię mały postęp w odwyku od komputera. Treninguję z Chodakowską 4-5 razy w tygodniu i czuję się coraz lepiej, jak mam coś do zrobienia to staram się po prostu robić, choć czasem jeszcze potrafię odkładać i odkładać, odkąd wprowadziłam trochę minimalizmu dzięki Muszyniance naszej i zakodowałam jej hasło "to tylko rzeczy" jest mi łatwiej się ogarnąć mimo, iż jeszcze dużo pracy przede mną i w ogóle jesień, ciemno, zimno itp. jestem pełna optymizmu
klask i: cieszę się, że na coś się przydałam
U mnie też szło pomału do przodu. Szło, bo przez najbliższe dni po pracy zamierzam leżeć w łóżku (nooo obiad jeszcze ugotuję) bo coś mnie bierze, kaszel, bolące gardło, katar i ogólne rozbicie. Dobrze, że w sobotę wszystko poprasowałam. Więc bez wyrzutów sumienia będę się obijać

Za rok będziesz żałowała, że nie zaczęłaś dzisiaj
Zapisz
muszynianka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-10, 20:49   #1575
shinypearl
Wtajemniczenie

Wiecie co, wczoraj wydarzył się cud prokrastynatorski. Normalnie szok. Miałam wczoraj mega lenia, po prostu totalny zjazd, leżałam po kocem pół dnia, oglądałam krótkometrażówki i czułam jak mój leń narasta, bo co chwila parskałam pod nosem "mam to w d., nie chce mi się, nic mi się nie chce". A jednak ok. 19 zwlekłam się spod koca, umyłam podłogę w łazience jak chciałam, a następnie zrobiłam te dwa punkty z mojej krótkiej listy. No prostu cud jakiś, bo w mojej głowie po staremu już skreśliłam te niedzielę, że jak już tyle czasu zmitrężyłam, to ona jest na zmarnowanie i klamka zapadła. A tu nagle takie coś

Lilith i Patri - gratulacje
Stary 2016-10-11, 09:14   #1576
Joanna XL
Zakorzenienie

Lilith super

W temacie minimalizmu od jakiegoś czasu podczytuje bloga http://simplicite.pl/pierwszy-raz/ i nawet mi się podoba...

Mam też problem z rzeczami - nie dążę do minimalizmu a raczej optymalizmu ..A np moja szafa optymalna nie jest (z 4 rozmiary a nic do włożenia na grzbiet)

Póki co widzę że zaczynam inaczej myśleć np o jakości i kolorach/wzorach (w kierunku unikania mocnych i tworzenia bazowej garderoby).

Właśnie też muszę wrócić do ćwicze W sumie już jest chyba ok z przeziębieniem więc może dziś
Stary 2016-10-11, 09:32   #1577
scarlett26
Zakorzenienie

Hello, a ja dzisiaj miałam wielkie zamiary i się tak wkurzyłam, że mi się odechciało wszystkiego. Właśnie spalił mi się blender, a ja bez blendera jak bez ręki i żuję koktajl zamiast go pić. Tak mnie to wnerwiło że nie mam już ochoty zajmować się dziś czymkolwiek

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-11, 11:43   #1578
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Wiecie co, wczoraj wydarzył się cud prokrastynatorski. Normalnie szok. Miałam wczoraj mega lenia, po prostu totalny zjazd, leżałam po kocem pół dnia, oglądałam krótkometrażówki i czułam jak mój leń narasta, bo co chwila parskałam pod nosem "mam to w d., nie chce mi się, nic mi się nie chce". A jednak ok. 19 zwlekłam się spod koca, umyłam podłogę w łazience jak chciałam, a następnie zrobiłam te dwa punkty z mojej krótkiej listy. No prostu cud jakiś [...] A tu nagle takie coś

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Póki co widzę że zaczynam inaczej myśleć np o jakości i kolorach/wzorach (w kierunku unikania mocnych i tworzenia bazowej garderoby).
Ja też. Powoli też dojrzewam do pozbycia się tego, co kiedyś, gdy schudnę, będzie na mnie dobre.... :/
Simplicite - zapisałam.

Jest jeszcze coś, co mnie hamuje przed wyrzucaniem: mam bluzkę, atrakcyjna, spoko i w ogóle, ale ja sie lepiej czuję w jakimś wyżutym swetrze niż w tej bluzce :/ No wiec lezy tak ta bluzka, omijana skrzętnie. Ktoś by pewnie zrobił z niej użytek - a ja? Jak zwykle nie pojde na koncert/spotkanie/posiadowke - bo nie mam sie w co ubrac...

Stylistka którą znam bierze 1500 zł za stylizacje z ubran, ktore juz sie ma i z wizją na przyszłość. Babka jest niezła w tym co robi, tylko nie wiem czy słusznie, szkoda mi takiej ilosci pieniedzy. Moze dojrzeję do decyzji o spotkaniu i zrobieniu porzadku z sobą i własną garderobą...

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2016-10-11 o 11:52
Stary 2016-10-11, 11:46   #1579
scarlett26
Zakorzenienie

Kopnijcie mnie w dooopsko

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-11, 13:36   #1580
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie w dooopsko
rusz się!
Stary 2016-10-11, 13:45   #1581
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
rusz się!
siedzę od rana przed kompem, czytam wizaż i oglądam yt i usprawiedliwia mnie tylko to, że mam dreszcze i chyba coś mnie bierze.... za godzinę muszę wyjść i odebrać chłopa z pracy a dziecko z przedszkola.... poza puszczeniem prania nie zrobiłam nic chyba ruszę d i posprzątam łazienki chociaż, o ile w godzinę zdążę wraz z szafkami..... żenada normalnie.............

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-11, 14:03   #1582
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
siedzę od rana przed kompem, czytam wizaż i oglądam yt i usprawiedliwia mnie tylko to, że mam dreszcze i chyba coś mnie bierze.... za godzinę muszę wyjść i odebrać chłopa z pracy a dziecko z przedszkola.... poza puszczeniem prania nie zrobiłam nic chyba ruszę d i posprzątam łazienki chociaż, o ile w godzinę zdążę wraz z szafkami..... żenada normalnie.............
to ma mnie przekonać? do roboty
Stary 2016-10-11, 15:04   #1583
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
to ma mnie przekonać? do roboty
10 szuflad i stos kosmetyków w śmieciach później, pranie powieszone i kawał szorowania za mną

nie skończone, ale choć zaczęte, muszę iść zebrać rodzinkę do kupy

wrócę podziałam dalej o ile dziecię da

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-11, 20:33   #1584
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Będzie poważny OT, ale mam kosmiczny problem.
Czytałyście Dzieci z Bullerbyn?
Czy ktoś umie mi powiedzieć jak wyglądała Lisa, Anna a jak Bosse i Olle? Moja córka czytała książkę, ale nie pamięta. Ja nie czytałam. Internet pokazuje charakterystyki ale mi chodzi o wygląd! Może jest tu jakiś fan książki i wie coś w tym temacie?
Koniec OT.
Stary 2016-10-11, 20:53   #1585
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Będzie poważny OT, ale mam kosmiczny problem.
Czytałyście Dzieci z Bullerbyn?
Czy ktoś umie mi powiedzieć jak wyglądała Lisa, Anna a jak Bosse i Olle? Moja córka czytała książkę, ale nie pamięta. Ja nie czytałam. Internet pokazuje charakterystyki ale mi chodzi o wygląd! Może jest tu jakiś fan książki i wie coś w tym temacie?
Koniec OT.
Czytałam lata temu, także nie pamiętam, ale książeczka niewielka objętościowo i dość śmieszna - za 2 godziny będziesz miała po lekturze.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-12, 23:44   #1586
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Czytałam lata temu, także nie pamiętam, ale książeczka niewielka objętościowo i dość śmieszna - za 2 godziny będziesz miała po lekturze.
Jej, 2 godziny to chyba dziennie przez dwa tygodnie
Ale tak, przeczytam, uparłam się, że dowiem się o wygląd tych dzieci, napisze w blogu i otaguję, a jeśli nie znajdę, to poproszę nauczycielkę, żeby podała mi te fragmenty, które traktują o wyglądzie dzieci. Cała klasa nie ma zaliczonej pracy domowej. Znalazłam książkę w sieci, szukałam w treści używając ctrl F. Znalazłam jedynie fragment, ze Lisa ma blond włosy. I już. Przeczytam, chcę wiedzieć.

Zresztą kiedyś chciałam nadrobić wszystkie lektury, których nie przeczytałam w szkole, a było tego 98% . Pomyślałam, że dołączę do czytania lektur do mojego dziecka, gdy będzie chodzić do szkoły. Mhm. Na myśleniu się skończyło. Nie dołączyłam. Widać los chce, żebym jednak dołączyła.
Dzięki za odzew Scarlett
Stary 2016-10-13, 08:55   #1587
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Jej, 2 godziny to chyba dziennie przez dwa tygodnie
Ale tak, przeczytam, uparłam się, że dowiem się o wygląd tych dzieci, napisze w blogu i otaguję, a jeśli nie znajdę, to poproszę nauczycielkę, żeby podała mi te fragmenty, które traktują o wyglądzie dzieci. Cała klasa nie ma zaliczonej pracy domowej. Znalazłam książkę w sieci, szukałam w treści używając ctrl F. Znalazłam jedynie fragment, ze Lisa ma blond włosy. I już. Przeczytam, chcę wiedzieć.

Zresztą kiedyś chciałam nadrobić wszystkie lektury, których nie przeczytałam w szkole, a było tego 98% . Pomyślałam, że dołączę do czytania lektur do mojego dziecka, gdy będzie chodzić do szkoły. Mhm. Na myśleniu się skończyło. Nie dołączyłam. Widać los chce, żebym jednak dołączyła.
Dzięki za odzew Scarlett
no coś Ty, przecież nie pomogłam - mogłaś dać znać, mam to chyba w domu, to ja bym przeczytała ewentualnie co do lektur to ja przeczytałam wszystkie, ale ja kocham czytać (ale wszystkie lektury do kochania się nie nadają niestety)

najlepiej naucz dzieciaki prostej rzeczy - kup im małe post-ity i jak czytają lekturę niech od razu zaznaczają fragmenty z wszystkimi rzeczami potrzebnymi do charakterystyki postaci- w książce ołówkiem, a daną stronę post-item, na którym od razu można pisać czego dotyczy - typu Lisa wygląd - bardzo to ułatwia życie, bo masz zaznaczone wszystko i niczego potem nie szukasz

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2016-10-13, 15:44   #1588
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
najlepiej naucz dzieciaki prostej rzeczy - kup im małe post-ity i jak czytają lekturę niech od razu zaznaczają fragmenty z wszystkimi rzeczami potrzebnymi do charakterystyki postaci- w książce ołówkiem, a daną stronę post-item, na którym od razu można pisać czego dotyczy - typu Lisa wygląd - bardzo to ułatwia życie, bo masz zaznaczone wszystko i niczego potem nie szukasz
Niezłe. Po tej akcji widzę, że warto.
Szczególnie w odniesieniu do lektur.
Po prawdzie nie pozwoliłoby to mi wgłębić się w treść, jeśli ciągle musiałabym być skupiona na wyłapywaniu szczegółów, no ale umówmy się, lektura to nie książka, którą się wchłonie i odłoży. To coś Co się będzie obrabiać i sprawdzać na tym swoją pamięć... :/
Wkurzające.

Z lektur przeczytałam "Oto jest Kasia", "Przypadki Robinsona Cruzoe", "Tristan i Izolda" oraz dramaty Szekspira i Mickiewicza. Tyle. Z matury ustnej dostałam 2. W szoku jestem w ogóle, że mnie puścili, takie gadałam głupoty. Już po wszystkim, zamknięty rozdział języka polskiego - nienawidziłam.

Aaaaaa, "Lalkę" jeszcze przeczytałam, postanowiłam jednak się nawrócić i czytać, po czym dostałam 1 z treści, bo nie odpowiedziałam na 1 pytanie z 3, niestety najwyżej punktowane. Wtedy się wściekłam. Skoro czytam i dostaję 1, nie czytam i dostaję 1, to w dupie mam czytanie.

Jakoś w liceum wpadła mi w ręce książka Musierowiczowej "Kłamczucha" - i była to pierwsza książka, którą wchłonęłam, wciągnęłam, nie mogłam się oderwać, chciałam wiedzieć co dalej. Dzięki tej książce nie wyrzuciłam książek z życia a wręcz odwrotnie - poczułam, że są to fascynujące światy.

Pieprzony język polski. Mało brakowało sprawiłby, że żyłabym niechęcią do książek!

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2016-10-13 o 15:46
Stary 2016-10-13, 21:02   #1589
shinypearl
Wtajemniczenie

1. wrócić do treningów 1/3
2. porządek w książkach

7. porządek w płytach

Kupiłam dziś płaszcz Wydałam majątek
Stary 2016-10-13, 21:29   #1590
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
1. wrócić do treningów 1/3
2. porządek w książkach

7. porządek w płytach

Kupiłam dziś płaszcz Wydałam majątek
poka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości