Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-10, 21:51   #4861
doooti
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Pstryczek, brawa dla Kubsona!
Doooti, bo takich przejściach na IP też bym brała położną, w dodatku na Polnej. Dlatego mimo że ja nie biorę to w twoim przypadku zupełnie się nie dziwię.
Co do masażu to ja od tygodnia się masuję tym olejkiem ze słodkich migdałów. Nie wiem czy to coś pomoże, ale nie zaszkodzi pewnie
Jeśli chodzi o libido to cienko... Ale w czwartek mam wizytę, będzie 37t4d i o ile będzie wszystko git to od weekendu nie będę się hamować i dołożę to trzecie S (bo sprzątanie i schody to u mnie norma )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ale Ty domek nadal Raszei z tego co kojarzę ? no Polna przez to wydarzenie troche mnie zraziła, tym bardziej ze czekałam na IP 3h wtedy i myślałam ze szybciej sie wykrwawie niż mnie przyjmą.. Ale potem na oddziale nie mogę miec zarzutów, pielęgniarki i lekarze wzorowi..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 21:53   #4862
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dom jeszcze trochę i będzie gotowy, w każdym razie parter, bo piętro za parę lat (ale ja wariatka to już po cichu planuję, co bym tam chciała i jak...). W tym tygodniu jak kupimy wykładzinę to jest szansa, że będzie gotowa już sypialnia. Do końca następnego tyg powinna być już gotowa łazienka i może salon, no i jest szansa na to, że facet będzie składał kuchnię. Wyrobimy się do 31.10, kwestia tylko tego, żeby się już obyło bez żadnych przykrych niespodzianek. Jedną już mamy, coś nie łączy ze światłem w sypialni. Mam nadzieję, że elektryk to naprawi i że nie okaże się, że fachowcy od sufitu trafili w jakiś kabel, bo wtedy byłaby masakra i mega duże opóźnienie i koszta. No i jest problem z sufitem w salonie, bo jest źle przytarty i widać krzywizny przy świetle, zwłaszcza wieczorem, a fachowiec się upiera, że pomalujemy farbą i nic nie będzie widać.
Poza tymi dwiema kwestiami wszystko idzie dobrze i dom w końcu zaczyna wyglądać jak dom, a nie ruina.

To zależy jakie łóżeczko. Moi rodzice mieli dla brata takie, że ta pierwsza pozycja była mega wysoko, jak brat leżał w łóżeczku to był praktycznie na równi z brzegiem łóżeczka, w naszym jest to trochę niżej, ale nie wiem ile cm dokładnie. Ale ona jest i tak tylko do momentu, kiedy dziecko jest praktycznie nie mobilne

Czytałam artykuł położnej, że można pić wcześniej, filiżankę naparu na początek a potem zwiększać. Dla mnie to meeega niedobre jest.
A co do masażu to może się mylę ale on chyba jakoś 36-37 tc?

Różnie, tu widzę dziewczyny odradzają, my przy bracie używaliśmy i szwagierka też. Ja chcę używać poza szpitalem też, zwłaszcza jakbyśmy gdzieś jechali albo mieli gości, będę się lepiej czuła jak będą trzymać młodego w rożku, zawsze to sztywniej trochę, a nie każdy się pewnie czuje trzymając dziecko. No i może Junior będzie chciał spać opatulony w rożek a nie kołderkę...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Nie wierz temu fachowcowi - mówi tak bo nie chce mu się poprawić, a skoro na gładzi widać to po malowaniu będzie tylko gorzej zwłaszcza jeśli poświęci na to naturalne albo sztuczne światło, a na suficie pewnie jakieś lampy będą. Jedynie jeśli byście kładli jakieś farby/tynki strukturalne to niedoróbki się zgubią, zwykłe farby do malowania tylko pogłębią wrażenie nierówności. A po malowaniu to już za późno na poprawki będzie.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oooo, zjadlabym chinskiej zupki, tej ostrej

chcialam publicznie pochwalic swojego syna bylismy pierwszy raz u dentysty, na przegladzie. sr.alam po gaciach bo jakos nie wyobrazalam sobie go na fotelu i dajacego sobie co kolwiek robic w paszczy i co? szokęsowaty szokęs zaliczylismyz mezem bo bylo cud, miod, malina! no do tej pory wyjsc z podziwu nie moge! i najwazniejsze, ze wszystkie zebole zdrowe
Brawo Kubson i za książeczki kolejne brawa

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Co Wy za historie opisujecie
Ktoś jeszcze planuje masować krocze poza Zielinka??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
masowałam kilka razy i nie bardzo się mi podobało, teraz mam aniball więc nim masuję. Jeśli by nie było postępu to masaż krocza też będę uskuteczniać. Na pewno będę smarować olejkiem migdałowym, bo to nawilża i uelastycznia

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
u mnie podobnie do tego często kupuje, chce kupować różne rzeczy dla mnie

witam się
wczoraj miło spędziliśmy dzień z moją mamą , mała dostała od babci ręczniczek, prześcieradło i 2 kombinezony na zimę sama nie dawno kupiłam dwa i jak ostatnio się martwiłam że nie mam nic cieplejszego tak teraz myślę czy w ogóle Weronisia zdąży to wszystko ubrać

zrobiliśmy mały maraton po smykach w poszukiwaniu przewijaka ale nie było takiego jak chciałam, mówie jak już jestesmy to dokupie jeszcze przescieradła, nie mogłam znaleźć zapytałam Panią podała mi dwa do ręki zielone i żółte, wziełam żółte dałam mężowi żeby poszedł do kasy zapłacić a sama z mamą jeszcze oglądałam jakieś pierdółki
w samochodzie otwieram prześcieradło a one okazało się pokrowcem na przewijak nie wiem czy mi się to przyda no ale już mi sie nie chciało wracać to oddawać

dziś pojechałam z mężem do 2 sklepów dziecięcych i udało się kupic przewijak jestem bardzo zadowolona, oby Teżet go szybko zamontował
zamówiłam właśnie drugą koszulę do szpitala
i tak sobie myślę że jak mi te zamówienia wszytskie poprzychodzą to chyba mam wszystko oprócz wanienki , no i Teżet chce kupować koniecznie ze stelażem , o mało co dziś nie kupiliśmy on już chciał brać ale te wanienki mi sie bardzo nie podobały

dziewczyny mam pytanie jak jest u was z sexem i libido?
i jak na tym etapie ciąży, można nie można?
bardzo rzadko , ale jeśli wszystko ok to podobno można całą ciążę, u mnie libido marnie niestety, bo nieatrakcyjnie się czuję. Czekam z niecierpliwością na to, żeby wskoczyć do łóżka we dwójkę i poszaleć, a nie tak jak teraz w trójkącie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna mam mega podobna

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Ja mam maltan bo nie trzeba zmywać ale ponoć najlepiej posmarować własnym mlekiem i poczekać żeby trochę przeschlo

o swoim mleku to wiem, ale szukam czegoś z medykamentów, dzięki za wszystkie pomysły, coś wybiorę
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 21:54   #4863
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Ja mam hybrydę na paznokciach i właśnie mam zamiar ją nie długo zdjąć , na stopach mam resztkówkę i mam zamiar wybrać się do kosmetyczki i zrobić nową.

Do porodu planuję nie miec nic na paznokciach u rak a u nóg chce miec hybrydę.

Ja juz tez bez hybrydy chodzę..
Stary 2016-10-10, 22:03   #4864
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość

masowałam kilka razy i nie bardzo się mi podobało, teraz mam aniball więc nim masuję. Jeśli by nie było postępu to masaż krocza też będę uskuteczniać. Na pewno będę smarować olejkiem migdałowym, bo to nawilża i uelastycznia

zaczęłaś już przygodę z aniballem? jak idzie?
Ja czekam do czwartku bo mam wtedy wizytę i muszę zapytać czy z tym bolącym spojeniem to na pewno wszystko ok i czy mogę
a dwa to żel mi do dziś nie przyszedł i już napisałam do apteki żeby sobie darowali wysłkę.. muszę kupić stacjonarnie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

a co do seksu to mój tż nie ma ZADNYCH oporów
ja się bardziej pilnuję, szczególnie jak zaczynam czuć że brzuszek mi się spina itp.
ale generalnie seks ze dwa razy w tygodniu jest może szału nie ma ale lepszy rydz niż nic
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:13   #4865
MajWija
Wtajemniczenie

Czytam tak o tej herbacie z liści malin i faktycznie sporo ginekologow zaleca od 32 tygodnia a niektórzy nawet od II trym po jednej filiżance.

A to krocze to najlepiej olejkiem migdałowym smarować/masować?

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:14   #4866
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Niestety w Gemini jest tylko wersja IFR 100. Czy taki moze kupilas? Ja sie nastawilam psychicznie na NC 150, choc sama nie wiem jaka jest miedzy nimi roznica.
Nie pomogę Ci, nie znam tego drugiego termometru możesz ewentualnie zadzwonić na BOK i zapytać czy przewidują dostępność w najbliższym czasie, wcześniej cały czas był w sprzedaży.

Ewentualnie doz, mają po 119 zł, a odebrać możesz za darmo w aptece.

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Tz mi powiedział ze do południa mnie z łóżka nie wypuści , cokolwiek to znaczy

Ale jak go znam to od rana sobie znajdzie jakieś zajęcie

Nie mów hop
Stary 2016-10-10, 22:17   #4867
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam migdałowy
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:18   #4868
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
zaczęłaś już przygodę z aniballem? jak idzie?
Ja czekam do czwartku bo mam wtedy wizytę i muszę zapytać czy z tym bolącym spojeniem to na pewno wszystko ok i czy mogę
a dwa to żel mi do dziś nie przyszedł i już napisałam do apteki żeby sobie darowali wysłkę.. muszę kupić stacjonarnie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

a co do seksu to mój tż nie ma ZADNYCH oporów
ja się bardziej pilnuję, szczególnie jak zaczynam czuć że brzuszek mi się spina itp.
ale generalnie seks ze dwa razy w tygodniu jest może szału nie ma ale lepszy rydz niż nic
to może ci łatwiej z aniballem pójdzie jak ćwiczysz regularnie 2 razy w tygodniu
Mam jeszcze ponad 5 tygodni do terminu więc na razie ostrożnie i raczej się oswajam. Będę ćwiczyć według instrukcji epino (na forum dziewczyny bardziej chwaliły ten sposób ćwiczeń), o pompowaniu na razie nie ma mowy, samo włożenie wydawało mi się za 1szym razem niemożliwe , dziś już lepiej, to chyba kwestia tego że ciężko mi się rozluźnić. Tak z tydzień zamierzam tylko rozciągać samo wejście i używać połowy balonika, żadnych wypychań jeszcze nie robię co by niczego nie przyśpieszyć.
No i byłam załamana, że taki nienapompowany a ja czuję mega napięcie, ale taki nienapompowany to już 16,5 cm obwodu czyli połowa sukcesu... gorzej będzie z drugą połówką
Stary 2016-10-10, 22:22   #4869
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
to może ci łatwiej z aniballem pójdzie jak ćwiczysz regularnie 2 razy w tygodniu
Mam jeszcze ponad 5 tygodni do terminu więc na razie ostrożnie i raczej się oswajam. Będę ćwiczyć według instrukcji epino (na forum dziewczyny bardziej chwaliły ten sposób ćwiczeń), o pompowaniu na razie nie ma mowy, samo włożenie wydawało mi się za 1szym razem niemożliwe , dziś już lepiej, to chyba kwestia tego że ciężko mi się rozluźnić. Tak z tydzień zamierzam tylko rozciągać samo wejście i używać połowy balonika, żadnych wypychań jeszcze nie robię co by niczego nie przyśpieszyć.
No i byłam załamana, że taki nienapompowany a ja czuję mega napięcie, ale taki nienapompowany to już 16,5 cm obwodu czyli połowa sukcesu... gorzej będzie z drugą połówką
ja mam niecałe 5 ale mam nadzieję, że zdążę!

no mnie 30 też nieco przeraża ale musimy dać radę

zaraz zerknę na instrukcję epino, czym ona się tam różni..
Stary 2016-10-10, 22:29   #4870
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Nie pomogę Ci, nie znam tego drugiego termometru możesz ewentualnie zadzwonić na BOK i zapytać czy przewidują dostępność w najbliższym czasie, wcześniej cały czas był w sprzedaży.

Ewentualnie doz, mają po 119 zł, a odebrać możesz za darmo w aptece.

Nie mów hop
O. Dziekuje bardzo za pomoc. I wlasnie z DOZu sobie zamowie
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:30   #4871
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
ja mam niecałe 5 ale mam nadzieję, że zdążę!

no mnie 30 też nieco przeraża ale musimy dać radę

zaraz zerknę na instrukcję epino, czym ona się tam różni..
jest dłuższa i bardziej obrazowo te ćwiczenia są rozpisane, na forum lovi dziewczyny pisały, że ten schemat ćwiczeń przynosił większe postępy,

na pewno zdążysz - w instrukcji mówią o 2-3 tygodniach ćwiczeń

kto da radę jak nie my
Stary 2016-10-10, 22:30   #4872
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
tak czytam fora i wszystkie mamy odradzają rożek bo nie używały albo uzywały tylko w szpitalu
Dlatego ja mam taki który mogę zamienić na kocyk

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:41   #4873
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Czytam tak o tej herbacie z liści malin i faktycznie sporo ginekologow zaleca od 32 tygodnia a niektórzy nawet od II trym po jednej filiżance.

Mi ta polozna co miałam z nią teraz spotkanie mówiła ze olejek migdałowy, oliwa z oliwek. Tylko właśnie nie kojarzę od którego tygodnia, ja póki co walczę ostro z hemoroidami bo mi niezle dokuczają od jakiegoś tygodnia.
Stary 2016-10-10, 22:45   #4874
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
No te sytuacje co opisujecie rzeczywiście sa niedorzeczne.. Ja jak wylądowałam w szpitalu na IP w poprzedniej ciazy to trafiłam na taka lafirynde gdzie lekarz sprawdzał co sie dzieje ze krwawię a ona "to co, usuwamy ciaze?" A on "przecież serce bije" a ona sie na niego wkur.wila i mowi "no chcesz to panią puść do domu i tak za chwile poroni"... Nie ma to jak pokrzepienie serc w takiej sytuacji.. Mam nadzieje ze jej nie spotkam podczas porodu bo mi wyryła w mózgu niezły uraz. W zasądzie do tej pory mam watpliwości czy ona nie wywołała mi potem poronienia bo dziwne rzeczy mi robila na tej IP i sprawdzała czy ten lekarz nie widzi :/
Ja bym jej kazała się odemnie odsunąć jakbym uslyszala takie słowa szuka jedna i przepraszam za wyrażenie ale innego określenia nie ma

Stary 2016-10-10, 22:50   #4875
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ok 25-30 cm wysokosci od materacyka do konca barierek. Dzis go w koncu kupilam :-D jutro przyjdzie posciel, wiec lozeczko bedzie czekac na Balbinke ;-)

Ja sie dowiem w srode na wizycie czy jest sens, czy cesarke bedziemy umawiac. ;-)

Pstryczku, gratulacje. Syn jako starszy brat bedzie chcial dawac dobry przyklad. Zaczal od udanej wizyty, dzielny chlopak

Dziewczyny, przypomnialo mi sie, ze musze jeszcze termometr kupic. Do posiadaczek Microlife'a- skad zamawialyscie?
jakas apteka na allegro. 99 zł i kurier gratis.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

Szykuje się dobry dzień tylko weź się rzetelnie poleń, a nie szukaj co by tu jeszcze porobić

Dorosły facet spokojnie wciągnie 100 na trzy razy. Ewentualne na dwa razy, resztkę na przekąskę.

To już można szturmować.

Baletnica, zamówiłam Microlife w gemini. Swoją drogą gemini ma niezłą ilość wyprawkowych zamówień dzięki wizażowi.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

"Kochanie, wymasuj mi szyjkę"
"Niee, nie tę. Tę drugą... "
Na Gemini to chyba każda mamuśka robi zamówienia. Wśród moich znajomych bynajmniej.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Niestety w Gemini jest tylko wersja IFR 100. Czy taki moze kupilas? Ja sie nastawilam psychicznie na NC 150, choc sama nie wiem jaka jest miedzy nimi roznica.
Ten 150 chyba nowszy i ma więcej opcji, bodajże dźwięk można wyłączyć, ale to tylko czytałam, nie testowalam na swoim jeszcze.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:50   #4876
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Kobitki właśnie dostałam maila ze smyka -25% na ubrania niemowlęce.
Online? Czy stacjonarnie w sklepie?

Stary 2016-10-10, 22:54   #4877
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
jakas apteka na allegro. 99 zł i kurier gratis.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Na Gemini to chyba każda mamuśka robi zamówienia. Wśród moich znajomych bynajmniej.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ten 150 chyba nowszy i ma więcej opcji, bodajże dźwięk można wyłączyć, ale to tylko czytałam, nie testowalam na swoim jeszcze.
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Online? Czy stacjonarnie w sklepie?

Tylko online.
Stary 2016-10-10, 22:57   #4878
Listopadowaa
Zakorzenienie

A gdzie kupie taka herbatke z malin ?

I od kiedy ten aniball można używać ? Zastanawiam sie nad nim.

My seksu w ogóle nie uprawiany od bardzo dawna. Normalnie jak nadejdzie ten dzień to będę czuła się jak jakąś dziewica :P w ogóle jak uzywam globilek dopochwowyh to jestem tam strasznie ciasna. Nawet mam królem z taka niewielka tabletka.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 22:57   #4879
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ok 25-30 cm wysokosci od materacyka do konca barierek. Dzis go w koncu kupilam :-D jutro przyjdzie posciel, wiec lozeczko bedzie czekac na Balbinke ;-)

Ja sie dowiem w srode na wizycie czy jest sens, czy cesarke bedziemy umawiac. ;-)

Pstryczku, gratulacje. Syn jako starszy brat bedzie chcial dawac dobry przyklad. Zaczal od udanej wizyty, dzielny chlopak

Dziewczyny, przypomnialo mi sie, ze musze jeszcze termometr kupic. Do posiadaczek Microlife'a- skad zamawialyscie?
Z allegro ale od jakiego użytkownika Ci nie powiem bym musiała na kompa wejść a leżę juz pod cieplutka kołderka

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 23:04   #4880
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Z allegro ale od jakiego użytkownika Ci nie powiem bym musiała na kompa wejść a leżę juz pod cieplutka kołderka

Lez pod kolderka i sie relaksuj :-D

Polecicie jakas komedie? Maz po operacji spi teraz w innym lozku, a ja nie mogac spac ogladam filmy, ale pomyslow juz mi brak :-D
Stary 2016-10-10, 23:12   #4881
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja mam dwa przescieradelka na przewijak, bardzo nam sie przydaly bo nie trzeba klasc maluszka na zimnej ceracie przewijaka tylko na miekkim pokrowcu.

Co do seksu to moje libido mega wzroslo, w nocy jak patrze na tz to sie ledwo powstrzymuje:P no i teraz tak co drugi dzien masaz szyjki obowiazkowy:P

Ja tez mam w czwartek wizyte:P Cos ciagle idziemy leb w leb moze w tym samym dniu urodzimy??

Dooti straszne jest co napisalas...

Znając moje szczęście to przenoszę dwa tygodnie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Ale Ty domek nadal Raszei z tego co kojarzę ? no Polna przez to wydarzenie troche mnie zraziła, tym bardziej ze czekałam na IP 3h wtedy i myślałam ze szybciej sie wykrwawie niż mnie przyjmą.. Ale potem na oddziale nie mogę miec zarzutów, pielęgniarki i lekarze wzorowi..

Tak, ja wybrałam Raszei i mam nadzieję że będą miejsca bo inaczej czeka mnie Polna bez położnej

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 23:15   #4882
EmRzet
Rozeznanie

Tak sobie patrzę, że zaraz kończymy kolejną część wątku a w kolejnym BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 23:15   #4883
desire87
Zadomowienie

Cytat:

I od kiedy ten aniball można używać ? Zastanawiam sie nad nim.

My seksu w ogóle nie uprawiany od bardzo dawna. Normalnie jak nadejdzie ten dzień to będę czuła się jak jakąś dziewica :P w ogóle jak uzywam globilek dopochwowyh to jestem tam strasznie ciasna. Nawet mam królem z taka niewielka tabletka.
min. 3-4 tygodnie przed TP
Stary 2016-10-10, 23:15   #4884
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
O. Dziekuje bardzo za pomoc. I wlasnie z DOZu sobie zamowie
proszę bardzo

Cytat:
Mi ta polozna co miałam z nią teraz spotkanie mówiła ze olejek migdałowy, oliwa z oliwek. Tylko właśnie nie kojarzę od którego tygodnia, ja póki co walczę ostro z hemoroidami bo mi niezle dokuczają od jakiegoś tygodnia.
Jak sobie radzisz? U mnie coś się tworzy dopiero za tydzień mam wizytę...

Cytat:
W aptece lub w sklepie z ziołami zapytaj o susz z liści malin (możesz powiedzieć że chcesz do picia, możliwe że będą mieli w torebkach ekspresowych).

Dziewczyny, powiedzcie gdzie kupię Bavarię? W moim tesco ni ma Chciałabym sobie zagrzać z goździkami, pomarańczą i miodem
Stary 2016-10-10, 23:17   #4885
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

A dlaczego cesarkę? Przepraszam że nie kojarzę ...

Ja microlife nc 150 kupiłam w doz za 119 zł chyba. Raczej się sprawdza póki co.

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Co do seksu to moje libido mega wzroslo, w nocy jak patrze na tz to sie ledwo powstrzymuje:P no i teraz tak co drugi dzien masaz szyjki obowiazkowy:P

Ja tez mam w czwartek wizyte:P Cos ciagle idziemy leb w leb moze w tym samym dniu urodzimy??:
Też mam w czwartek wizytę i ktg😜

U mnie ostatni seks był... uwaga , na wakacjach pod koniec lipca😆
Ale czułam po nim taki dyskomfort, że to mnie zniechęca, gorzej niż dziewica😕 no i poza tym każde badanie ginekologiczne mnie boli, nawet jak je robi moja superdelikatna pani gin.
Marzy mi się już normalny seks , bez mojego sapania, z normalnym ciałem i kroczem.

Córcia śpi miała znów gorączkę to na pół śpiąco dałam jej nurofen i zobaczymy co będzie jutro... oby nic poważnego ale z taką gorączką nieciekawie to wygląda 😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 23:18   #4886
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Znając moje szczęście to przenoszę dwa tygodnie

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Tak, ja wybrałam Raszei i mam nadzieję że będą miejsca bo inaczej czeka mnie Polna bez położnej

No słyszałam ze w Raszei tez sie dzieje i maja koło 12 dziennie ale to wciąż wydaje sie byc mało w porównaniu do Polnej. Ale to jak byłoby oblężenie na Raszei to na Polnej pewnie tym bardziej wiec i tak bym została w takiej sytuacji w Raszei na Twoim miejscu :p na Polnej polozna mi mówiła ze jak jest tłok to znajdują jakieś inne zaciszne miejsce; pokoj zabiegowy wystarcza :p
Stary 2016-10-10, 23:19   #4887
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
proszę bardzo

Jak sobie radzisz? U mnie coś się tworzy dopiero za tydzień mam wizytę...

W aptece lub w sklepie z ziołami zapytaj o susz z liści malin (możesz powiedzieć że chcesz do picia, możliwe że będą mieli w torebkach ekspresowych).

Dziewczyny, powiedzcie gdzie kupię Bavarię? W moim tesco ni ma Chciałabym sobie zagrzać z goździkami, pomarańczą i miodem

W Piotrze i Pawle bavarie są, ale często wykupione, bo małe zapasy robią niestety

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
No słyszałam ze w Raszei tez sie dzieje i maja koło 12 dziennie ale to wciąż wydaje sie byc mało w porównaniu do Polnej. Ale to jak byłoby oblężenie na Raszei to na Polnej pewnie tym bardziej wiec i tak bym została w takiej sytuacji w Raszei na Twoim miejscu :p na Polnej polozna mi mówiła ze jak jest tłok to znajdują jakieś inne zaciszne miejsce; pokoj zabiegowy wystarcza :p

Siostra mojej koleżanki rodziła wlasnie w jakimś zabiegowym pokoju, na pewno nie na zwykłej sali porodowej

domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 23:22   #4888
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To zależy jakie łóżeczko. Moi rodzice mieli dla brata takie, że ta pierwsza pozycja była mega wysoko, jak brat leżał w łóżeczku to był praktycznie na równi z brzegiem łóżeczka, w naszym jest to trochę niżej, ale nie wiem ile cm dokładnie. Ale ona jest i tak tylko do momentu, kiedy dziecko jest praktycznie nie mobilne
właśnie w moim łóżeczku nie ma możliwości zrobic tak wysoko , pierwsza najwyższa pozycja jest trochę wyżej niż w połowie i chyba dobrze bo bałabym się położyć dziecko na równi z brzegiem łóżeczka

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 23:29   #4889
desire87
Zadomowienie

Cytat:

carrefour

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

a i simply a oni są chyba od auchan więc w auchan tez powinna być bavaria
Stary 2016-10-10, 23:41   #4890
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oooo, zjadlabym chinskiej zupki, tej ostrej

chcialam publicznie pochwalic swojego syna bylismy pierwszy raz u dentysty, na przegladzie. sr.alam po gaciach bo jakos nie wyobrazalam sobie go na fotelu i dajacego sobie co kolwiek robic w paszczy i co? szokęsowaty szokęs zaliczylismyz mezem bo bylo cud, miod, malina! no do tej pory wyjsc z podziwu nie moge! i najwazniejsze, ze wszystkie zebole zdrowe
Gratki dla małego

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
No te sytuacje co opisujecie rzeczywiście sa niedorzeczne.. Ja jak wylądowałam w szpitalu na IP w poprzedniej ciazy to trafiłam na taka lafirynde gdzie lekarz sprawdzał co sie dzieje ze krwawię a ona "to co, usuwamy ciaze?" A on "przecież serce bije" a ona sie na niego wkur.wila i mowi "no chcesz to panią puść do domu i tak za chwile poroni"... Nie ma to jak pokrzepienie serc w takiej sytuacji.. Mam nadzieje ze jej nie spotkam podczas porodu bo mi wyryła w mózgu niezły uraz. W zasądzie do tej pory mam watpliwości czy ona nie wywołała mi potem poronienia bo dziwne rzeczy mi robila na tej IP i sprawdzała czy ten lekarz nie widzi :/
jak to czytam to aż uwierzyć nie mogę
obyś jej nigdy nie spotkała

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Co Wy za historie opisujecie
Ktoś jeszcze planuje masować krocze poza Zielinka??

ja planuję
w sumie powinnam już zacząć ale Teżet coś się nie garnie
zawsze jak mu powiem żeby mi masaż krocza zrobił to wychodzi z tego co innego

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Mam piłkę
ja też kupiłam i leży bez sensu muszę zacząć używać

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości