|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Ja też uważam, że kp najwygodniejsze i karmię poniekąd z wygody no i słusznie soffinka zauważyła, że mm to nie ukrywajmy spory wydatek. Jednak gdyby mi Ignaś zrobił strajk cyckowy to wiem, że nie bawiłabym się w odciąganie na pewno, bo prędzej by mnie szlag trafił. No i takie gadanie, że kp najlepsze dla dziecka jest po prostu przykre dla mam, które chciały karmić ale zwyczajnie nie wyszło. A takich mam jest baardzo dużo. Wystarczy przejrzeć wątki na wizażu. Haaaa! Dzwoniłam wczoraj do mojej babci żeby zapytać czy ma kalendarz zdzierak no i powiedziała że nie ma... Teraz odebrałam od niej telefon, że kupiła mi zdzierak w sklepie wszystko po 2 złote za uwaga- 90 groszy
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczko u mnie nic nie leci. Totalnie nic. Pokarm straciłam autentycznie w jeden dzień. Po podpisaniu zgody na operację nerek wiedziałam o narkozie, silnych lekach przeciwbólowych i przeciwzapalnych i ew przetaczanie krwi
wszystko to jest przeciwwskazaniem bezwzględnym do kp. Nawet hormony na zatrzymanie laktacji nie były potrzebne. Stres, rozlaka z dzieckiem to bardzo silne emocje. Zrobiło to swoje.Cholernie źle mi z tym było. Hania po przejściu tylko na mm miała kolki i zaparcia. Ja wieczorami jak już zasnela wyczerpana wyrzucalam sobie, że gdyby kp czy ściągnięte mleko to ból brzuszka mialaby mniejszy. W końcu tz przemówił mi do rozsądku. Zabciu tez byłam oczytana, poinformowana o kp. Skorzystałam z pomocy doradcy laktacyjnego, jak Mała nie chciała ssać kupiłam super-hiper laktator. Zrobiłam chyba wszystko, ale z przyczyn zdrowotnych nie wyszło. Nie oceniam teraz matek które od początku karmia mm, bo wygoda bo cycki się zmienia itd każdy ma swój powód. Znam historię dziewczyny z sr która naprawdę nie miała pokarmu. Fakt mm kosztuje, butelki i smoczki też. Jak trzeba to trzeba. Przygotowanie mleka i czas jaki to zajmuje to kwestia sposobu i wprawy. Wszystko przy odpowiedniej chęci idzie zorganizować i pozmieniac. Jasne, że czasem w nocy myślę "kurde z kp miałabym wygodniej i szybciej" ;P ale jest jak jest ![]() Haneczko zazdroszczę pozytywnie wyjazdu nad morze!!! Spacerki, morska bryza i morski powiew wiatru to jest coś fajnego Bardzo fajnego z ogromnym sentymentem wspominam Nasze pierwsze krótkie wakacje z Hania ;DProszę o kciuki bo czekam z wynikami badań na konsultacje do prof. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
Madzia powodzenia!
Czytając Twoja historię stwierdzam że muszę się wziąć w garść! Dzięki! ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Ania - najlepszego dla Mai! |
|
|
|
#1294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszego dla Maji ![]() Nam za chwilę mija rok z kredytem ,szybko to zlecialo oby na kolejne lata nie zabrakło monet na spłatę rat ;PCytat:
mądra i wspaniała z Ciebie kobieta!!!Super babcia, za pół darmo masz kartkę z,kalendarza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Też robisz dużo żeby karmić ile się da kp. Pomimo upierdliwosci z karmieniem mieszanym co dodatkowo czas angażuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, jest wiele mam którym jest przykro, bo musiały rzucić kp lub im nie wyszło. Nie powinny przez to czuć się w zaden sposób gorsze baaaa powinny się czuć jak superbohaterki za próbowanie, staranie się. I fakt mm drożyzna ![]() Ooo babcia rulez! Ja byłam wczoraj w empiku,ale mają tylko 2017. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Madzia-superbohaterka ![]() Chyba mnie nikt nie zrozumiał. Ja pisałam o osobach które za przeproszeniem pieprzą, że chcą karmić usłyszą jeden mit i rzucają to. Nie lepiej od razu powiedzieć "karmie, przecież nie głodze dziecko" i już, a nie puszczać świat znów tych durnych mitów, że mleko chude, że nie mogę nic jeść tylko wode itd A i chciałam dodać, że nie powinnyście czuć żadnej presji na tłumaczenie się. Karmicie swoje szczęśliwe dzieci i to najważniejsze. Kiedyś Wam pisałam, koleżanka ma styczność w pracy z rodzinami hmm patologicznymi można powiedzieć. I jedna kobieta mówi, że musiała iść do szpitala ze swoim noworodkiem (możne miał miesiąc), bo całą noc płakał i dzień. A na pytanie czy nakarmiła, otrzymała odpowiedź "tak,wczoraj'. Nie mogłam po tym dojść do siebie przez 2 tygodnie.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-11 o 10:46 |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pobudka przed 6 i koniec spania.
A od 2 dni Maks znów chory. Tym razem kaszel męczy mojego bidulka. No i gorączka. A dopiero co wyszedł z poprzedniej choroby. No ale uroki przedszkola. I siedzi z nami w domu i jęczy bo męczy Go okrutnie. A do tego to uparty Egzemplarz i ani leków nue chce brać, syropy też na siłę wiec nie mam jak Go wzmocnić. Na razie nie nadrobie bo muszę z jekusiem siedzieć. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ja dokładnie wczoraj wieczorem rozmawialam z mężem i mówiłam mu, że teraz wiem, że nue meczylabym się nigdy więcej tak jak przy kp pierwszego synka. Osiem miesięcy kp i pobudek co 1-2 godz. Chodziłam jak zombie. Nie miałam na nic siły bo padałsm na twarz. Po jaką ch.olerę ja się tak męczyłam? ?? I co z tego, że miałam mleko. Teraz wiem, że powinnam była wspomóc sie mm i koniec. Moze miałby dłuższe przerwy. Ale człowiek czasami jak koń, naczyta się, naslucha i brnie choć ma dość! Teraz od początku wspomagam się mm. na noc i w nocy. Raz jedną butla, raz dwoma a czasami w ogole. Mam świadomość, że mam jeszcze drugie dziecko i potrzebuje sił i energii żeby móc się nim opiekować i nie wchodzą w grę pobudki co godzinę i funkcjonowanie na pół gwizdka. Po prostu jak jestem niewyspana to jestem wrakiem zwłaszcza, że za oknem szaro i deszczowo. Tak, przyznaje, podaje mm z czysto egoistycznych powodow ale co komu do tego? ! I nie mam z tego powodu Żadnych wyrzutów sumienia
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-10-11 o 10:58 |
|
|
|
|
#1297 | |||
|
Ania
|
Tak, mm jest droższe niż kp, to wiadomo. Faktycznie w podróży też na pewno wygodniej wyjąć cycka i już, nie bawić się w termosy, no ale....
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66241346]Omg, nie nadrobie, padam na twarz... My dziś po urodzinach Zosi, impreza udana, mala zachwycona prezentami, dopiero zasnela. Niestety jutrzejsze kinder party nie wypali bo.goście nam się pochorowali. Jutro badanie moczu. Może nad ranem nadrobie co u Was :-*[/QUOTE] Fajnie, że urodziny udane! szkoda, że nie wypaliły dzisiejsze![]() Cytat:
czasami całą butlę zje trzymają samaA jak jej daje to rzuca rączki na tą butlę ![]() Cytat:
![]() Dostaniecie kredyt? Cytat:
![]() No u Ciebie to ogólnie inna sytuacja, wiadomo, zdrowie najważniejsze, a stres zrobił swoje. Ale nasze motto: szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#1298 |
|
Konto usunięte
|
Madzia
I dziekuje za mile słowa żabcia straszne to co piszesz Żal mi bardzo dzieci z takich rodzin...Miszka wspolczuje.... Czyli poza fryzjerem jeszcze problem z lekami... A jakies witaminki żelki probowalas? Moje dzieci to wręcz uwielbiają leki, nawet te mwga gorzkie
|
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę też bym długo o tym myślała tzn będę myślała.Cytat:
Przez bite pół roku co chwila cyc, życia nie miała. Czekała tylkp aż mąż obiad kupny przywieziie umeczona była na maksa. Zdziwiona jak opowiadam jej o swoim macierzyństwie i rozkładzie dnia z Hania bo ona totalnie zmęczona i uwiazana była :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Miszkaa to zdrowy egoizm! Masz dwoje dzieci i Maksiu też Cię potrzebuje. Zdrówka dla synka i cierpliwości dla Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
Zabcia serio??? Nie mogę w to uwierzyć
straszne.. biedne dziecko. Haneczka no mój właśnie też się tak rzuca, jakby tydzień nie jadł
|
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko reaguje juz na swoje imię .. Jestem pod wrażeniem
|
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drazni mnie szukanie sobie wytlumaczenia z d*upy wziętego. Albo ktoś coś pierdnie bez sensu i dziweczyny w to wierzą jak w prawdę objawioną. Karm jak chcesz byle dziecko głodne nie było Cytat:
teraz już prawie dorosli ale jak byli mlodsi siostra kupowala im żelki z witaminami ( Wibowit czy Matsjanki) to potrafili w jedem dzień zjeść opakowanie. Syropy musiala chować bo też pili łyżkami Moja smieje się jak jej śpiewam piosenkę o Marcelince ale śmieje się też jak spiewam o golasku bobasku więc... Aniu najlepszego dla Majuni Madziu kciukasy mocne
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na niektóre dzieci to działa ![]() Ja właśnie nie wiem czy moja reaguje na imię bo ona się śmieje jak powie się do niej cokolwiek
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu kciuki!!!
Dziękuję w imieniu Mai Haniu byliśmy oglądać docelowo mieszkanie którym jesteśmy zainteresowani. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- u nas równieżWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1305 | ||
|
Ania
|
zabcia- okropne to co napisałaś
![]() Cytat:
a![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jest to stan deweloperski więc tylko z grzejnikami i drzwiami wejściowymi. Resztę wykończenia w swoim zakresie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1307 |
|
Rozeznanie
|
Zabcia chyba Ty pytalas jakis czas temu o te kocyki do nosidla w smyku na stronie widziałam ale i na alllegro. Wklejam pierwszy lepszy link jaki mi sie wyswietlil http://allegro.pl/koc-kocyk-z-mikrof...498563839.html
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Obchodzimy dziś z tz-em 3 rocznicę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję
Zazwyczaj chodziliśmy do chinczyia... teraz ja w domu a tz na chwile pojechał do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1311 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyniki.moczu Hani super ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Aniu najlepszego dla Maji i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! |
||
|
|
|
#1312 | |
|
Konto usunięte
|
A my po spacerze. Ale pizgawica! Ubrałam bluzę TZa pod kurtkę, bo ja nie mam takich sportowych cieplejszych ciuchów. Chyba czas wyruszyć do sh albo spróbować z alli...
Cytat:
![]() Super! Ja nie wiem czy mój Ignaś reaguje. Muszę to sprawdzić ![]() ania udanej rocznicy! I jak Wam się podoba to mieszkanie? Kurczę ale sporo kaski... Za tyle to już można mały domek wybudować, no ale trzeba jeszcze mieć gdzie No i jeszcze koszty wykończenia dochodzą... Ale gdzieś mieszkać trzeba.dzanet super ze wyniki Hani dobre |
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Musialam od nowa sciągnąc aplikacje forum i jest jakas nowa..nie umiem cytować
![]() Kasia, widzialam takie kocyki tylko chcialam coś sprawdzonego, naprawde cieplego aby np jadac gdzies autem ubrać Gabi normalnie jak po domu i otulic tylko kocem i czapka. A w samochodzie rozwinąć. A znowu dziś na lumku kupilam puchatą super bluze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Ania miłości miłości i jeszcze raz miłości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Wtf? Coś sie popierniczyło lolWysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-11 o 14:17 |
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
Franek chyba jeszcze nie wie że jest Franek
chociaż muszę sprawdzic.:p Włosy mi wychodzą... Garściami tak źle jeszcze nie było. No coz. Dalej będę się modlić by nie wylysiec
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
Moja klucha wazy 8,5kg
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
u nas cały czas żółto-zielona z przewagą zielonej. Pediatra powiedziała, że przy żelazie może być zielona ale mi to nie daje spokoju. I ciągłe zaparcia. Kupiłam teraz Bebiko i mam zamiar spróbować, bo ciągle cos, bolesne bączki, brak kupy, zielona kupa.. i zmieniam przychodnie na wrocławska to może trafie na lepszego pediatre bo mam wrazenie, że ta ma podpisana umowe z Bebilonem
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- mi powiedziała tak samo, i faktycznie jak muszę jej pomóc zrobić przy pomocy Windi to najpierw leci zielona a potem juz zolta |
|
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie gdzieś mieszkać trzeba.Miejsce i mieszkanie ok. Najgorsze pewnie i najdroższa wykończenie i tutaj trochę się tego boję.... Oczywiście gdybym miała ziemie to by był domek aaaa tak to innego rozwiązania nie ma.I tak dobra cena jak za 3 pokoje z balkonem. Zobaczymy co z tego będzie. Na razie oglądaliśmy. Trzeba podjąć decyzję i działać w tym temacie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66260936]Super z tym zdzierakiem! Możesz zacząć internetowy biznes Wyniki.moczu Hani super ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Jesu biedne dziecko ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Aniu najlepszego dla Maji i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu![/QUOTE] Dziękuję do ślubu jeszcze daleko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Piękna waga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa! Mąż zgubił portfel z całą wypłatą!!! Jedzie z powrotem do Krk szukać, bo tam był u klienta.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-11 o 16:40 |
|
|
|
#1319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My 6 lat razem jesteśmy ![]() Cytat:
Wiem muszą,wypaść po ciąży, walczę o nowe. Piję drożdże, lykam biotebal,wcierka jantar z bursztynem i czekam na efekty ![]() Słuszna waga ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki dziękuję za kciuki ![]() Poki co obędzie się bez szpitala,za miesiąc usg. Leki dalej. Nie ma zaburzeń w pracy nerek na ta chwilę. Mogę spokojnie siedzieć z córeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Asia Bebilon i Bebiko mają tego samego producenta. Skład w sumie też ten sam, ale chyba proporcje składników inne bo niektórym dzieciom jedno pasuje a drugie nie. Próbuj! My z Bebiko zmieniliśmy na hipp bio combiotik bo Mały miał jedno wielkie wieczne zaparcie. Jak nie pomogłam to kupki nie było. Zmieniliśmy na tego hippa bo ma probiotyki i jest ok
Ania a więc trzecia rocznica znajomości? Gratulacje ;* u nas będzie w marcu *.* Mnie też denerwują te włosy bo Mały tylko złapie a już ma cała garść wlosow. Nie musi nawet pociągnąć. Caryca, podziwiam. Mój 2 tyg temu dopiero na 5 z przodu wskoczył ![]() Zabcia! Oby znalazł, trzymam kciuki! Mam nadzieję że nikt przed nim nie znajdzie. Madzia gratuluję wyników! Ehh ja odżywkami sie ratuje, pić nie bardzo mogę coś. No ale wyjdą i mam nadzieję że będzie spokój. Chociaż mi zawsze sporo wychodziło. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

wszystko to jest przeciwwskazaniem bezwzględnym do kp. Nawet hormony na zatrzymanie laktacji nie były potrzebne. Stres, rozlaka z dzieckiem to bardzo silne emocje. Zrobiło to swoje.

,szybko to zlecialo oby na kolejne lata nie zabrakło monet na spłatę rat ;P
mojemu szkrabowi jest zupełnie obojętne cyc czy butla.

I dziekuje za mile słowa
Żal mi bardzo dzieci z takich rodzin...
straszne.. biedne dziecko. 

ale śmieje się też jak spiewam o golasku bobasku więc...

No i jeszcze koszty wykończenia dochodzą... Ale gdzieś mieszkać trzeba.